esmaspäev, oktoober 11, 2021

Pullerits: Kuidas ma kõva triatleedi ja ratturi kannul julgestustööd tegin

LISATUD VIDEO!

Kõigepealt võttis sõna Ain-Alar Juhanson, endine tuntud triatleet ja nüüdne triatloni suurim propageerija Eestis. Ta ütles, et tal on kõva hääl, sellepärast räägib esimesena, ja pöördus Tartu kesklinnas rahva poole. Seisin tema kõrval ja kuulasin. Ja vaatasin, et teised ka kuulavad. Juhanson oli köitnud kogu kogunenud rahva tähelepanu.

Kui ta lõpetas, palusin ka paariks lisanduseks sõna. Tahtsin (fotol vasakul) inimesi hoiatada. Kahe ohu eest. Üks oli raudtee ületuskoht, kus on pahatihti mõnel pool Eestis mõni inimene surma saanud, ka Tartus. Ja teine oli maaülikooli spordihoone tagune Emajõe poole laskuv kergliiklustee, mis on kurviline ja pärast veidi niisket ööd langenud lehtede tõttu libe.

Siis tuli selja tagant ligi Vahur Teppan, omaaegne USA suusasprindimeistrivõistluste kolmas mees – ja seal oli osalejaid ikka kahesaja ringis, kaks-kolm korda rohkem, kui tavaliselt MK-etapil –, ja ütles, et kõik, mis rääkisin, on õige, kuid kolmas oht on veel. Ja ta nimetas minu nime.

Sellega sai pühapäeva keskpäevaks hea foon ja meeleolu loodud ning võis asuda teele. Kõige ees Juhanson ja endine kõva rattur Raivo Maimre (kõige alumisel fotol), Elion Estonian Cupi sarja üldvõitja aastal 2006, tempot kontrollimas, tagaotsas mina ja Gert Prants Tartu Ülikooli Akadeemilisest Spordiklubist julgestamas ja võimalikke mahajääjaid toetamas. Mis edasi sai, selleks ei ole mõtet sõnu raisata, sest oma silm on kuningas ja saate ise, nagu paljudele siin tavaks, hakata taas üles lugema kõiki liiklusseaduse eiramisi ja rikkumisi. Jõudu!

Foto 1: Pühapäevase Sõprade sõidu järjekordne grupp on teele läinud. Vanemuise tänava tõusul vasakul grupijuht, ortopeed-traumatoloog Leho Rips. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 2: Priit Pullerits (keskel) Tartu kesklinnas Sõprade sõidu stardi- ja finišipiirkonnas. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 3: Sõprade sõidu osalejad Riia tänavat ületaval uuel viaduktil, mis pole ametlikult veel avatudki. Vasakul Art Soonets. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 4: Sõprade sõidu osalejad Vanemuise tänaval. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 5: Grupijuhi kollases vestis Raivo Maimre (vasakul) ja Ain-Alar Juhanson Sõprade sõidul Vaksali tänaval. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix

53 Kommentaarid:

At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

Alfa isastele ja tõelistele meestele pisut valimisreklaami ka.( Käo klubi meestele kohustuslik kuulamine, vaktsiini zombidele ebasoovitav)
https://www.youtube.com/watch?v=3WewXu3Zxzs

 
At 13:41, Anonymous Oraakel said...

Arvestades seda milline tuulelipp Pullerits on oma elus olnud, siis äkki tõesti tasuks tal vaksiinist hoidujate vastu pisut viisakam ja lugupidavam olla. Võib juhtuda, et mõne aasta pärast on vaja kedagi, kes ulataks klaasi vett?

 
At 14:43, Anonymous Anonüümne said...

Klaasi vee peale ei ole mõtet mõelda. See ei vii edasi. Kui hakkad mõtlema, siis oled juba liiga hiljaks jäänud. Vee ulatamine on tüüpiliselt veres. Kellel seda pole, sellel seda pole. Vanasti kui polnud hotelle teekäijatele, siis oli kombekas ikka varjualust ja vett pakkuda. Mitte kangest soovist aga lihtsalt oli selline komme. Need kes võõra sisse lasid said väheke tasuks infot , mis ilma peal uudist. Nüüd on aga hotellid, teemajad, uudised lausa moblas ja selline tava on maha käinud. Puudub vajadus. Tänapäeval on hea kui teele maha vajunut liigselt joonuks ei peeta ja Kägu moblaga kiirabi kutsub.

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

Kägu klubi meestel on oma sõit juba tehtud ilma sissejuhatavate kommunistlike sõnavõttudeta

 
At 19:46, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Kuna tundub, et meestele on ikkagi valimised ja vaktsiini teema eriti südamelähedane, siis võtan ma endale ülbuse ja vastan Pulleritsu eelmise postituse lõpus ilmunud lahmivale kommentaarile. Priit üritab kogu aeg tugineda autoriteetide ja teadlaste arvamusele. Siin on kolme eestlasest autoriteedi ja oma ala spetsialisti arvamus. Need teadlased üritavad olla poliitkorrektsed ja mitte päris otse välja öelda, et see mis meil riigis toimub on täielik bullshit, aga peab olema pime ja/või puruloll, et sellest mitte aru saada. On olemas muidugi ka teadlasi, kes julgevad selle täitsa otse välja öelda ja lisaks on olemas libateadlasi, selliseid kes kaabivad valistuste ja farmaatsiatööstuste kintsu ja võiksid raha eest oma ema ka vanakuradile müüa. Kuna tegemist on ikkagi Eesti teadlaste ja ajakirjanike kohtumisega, siis oleks ka hr Pulleritsul ja veel mõnel teisel sundvaktsineerimise õhutajal väga hariv see lugu ära kuulata. Olulised punktid on, et 1)vaktsineerimine ei taga kindlasti välja reklaamitud karja immuunsust. 2) läbipõdemine annab tugevama kaitse kui vaktsiin ja vaktsiinide väidetav kaitse on palju lühiajalisem kui meile räägitakse. 3) kõik inimesed, sh lapsed ei vaja vaktsiine, seega peaks see olema vabatahtlik. 4)Vaktsiinidel on kõrvalmõjud ja nendega kaasnevad terviseriskid 5)selline paanika õhutamine ja koroonakius nagu Eestis toimub kahjustab kindlasti rohkem inimeste tervist, kui see pisike viirus. Lühidalt massvaktsineerimine sellistel alustel on lollus ja genotsiid. Palun, siin see üleeilne lindistus on. Head kuulamist. Eesti teadlaste ja immunoloogide kohtumine ajakirjanikega - YouTube

 
At 19:47, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Vabandust Link ei läinud läbi siin ta on https://www.youtube.com/watch?v=qUlH5Zh05ac

 
At 20:08, Anonymous Priit Pullerits said...

Teen sel teemal intervjuu väljapaistvaima teadlasega ja räägime siis edasi. Mina ei arva ega usu, et Kägu ja teised nn oma peaga mõtlejad on targemad kui teadlased Eestis ja maailmas ning nende omalooming on vettpidavam kui teadlaste teadustöö.

 
At 20:21, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits, kas te olete loll või te mängite lolli? Kägu postitas Teile just lindistuse, kus 3 Eestlasest teadlast ja viroloogi seletasid põhjalikult ja arusaadvalt covidi tagamaid, aga te räägite ikka oma peaga mõtlejatest?! Nii loll ei saa olla? Või saab?

 
At 20:25, Anonymous Anonüümne said...

Njaa tundub, et Pulleritsuga on tänaseks kööga. Elu 24 uudisnupukesi treima vist sellise intellektiga veel sobib?

 
At 21:04, Anonymous Anonüümne said...

Toredad sõidud rattaga euroteedel on üks asi, teine on kang ja kükk.
https://elu24.postimees.ee/7358305/kulturist-marek-kalmus-kandideerib-ekre-ridades-elva-volikokku

 
At 21:13, Anonymous Anonüümne said...

Kurat, Kägu on täisloll.
Ja mis kõige hullem, ise ei saa sellest aru.

P.

 
At 21:17, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulake ise, teie viidatud Aab ütleb väga selgelt, et need nüüdsed mRNA vaktsiinid on väga head, viitab ta spetsialistide kooskõlale, ja et need hoiavad raske haigestumise ära.

 
At 21:22, Blogger Priit Pullerits said...

Kui viirus jõuab kopsu ja saab haigus ühenduse üldimmuunsüsteemiga, siis pääseb vaktsiiini mõju toimele ja edasi arenev tõsine haigus hoitakse ära. Kõik Aabi jutt seal videos toetab vaktsineerimist. Milles on teie probleem? mRNA vaktsiini kohta ütleb, et see on parim variant, mis meil kasutada on. Kas te kuulata ei oska või?

 
At 21:26, Blogger Priit Pullerits said...

Ja kas panite tähele Aabi jutust, et Rootsis on juba 90 protsenti topeltvaktsineeritud ehk saanud kaks süsti? Ta ei räägi poole sõnagagi, et vaktsiinid on halvad ja et ärge minge vaktsineerima ja mõelge oma peaga. Krt, osadel inimestel on küll ikka kas eesti keelest arusaamisega raskusi või on valikuline kuulmine ja arusaamine.

 
At 21:44, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Hr Pullerits, kogu lugupidamise juures, mina loobun! 3 teadlast lahkavad vaktsiine, eri nurga alt räägivad nende headest ja halbadest külgedest, räägivad sellest miks ei tohiks ja ei peaks kõigile neid süstima.Isegi see sama Aab, keda te mainite vihjab, et inimese immuunsussüsteem on tundlik ja keeruline asi ja sellega ei maksa jamada, aga teie rebite tekstist välja ühe väite ja kukute kekutama. mRNA vaktsiinid on tõessti head ja tõhusad, aga ka Aab möönab, et mitte covidi puhul. Ta toob näiteid mille puhul on need head ja mainib, et covidi vastu on olemas paremaid vahendeid.
Tegelikult ma mõistan, et Teiega on ilmselt nagu väga paljude vaktsineeritud inimestega. Nad ei ole nad võimelised tunni ajast teaduslikku saadet ära vaatama ja sellest midagi aru saama.

 
At 21:45, Anonymous Anonüümne said...

No vot Padre kirjutab toreda nupu Ain-Alar Juhansonist mehest kes lisaks Padre poolt viidatud epiteetidele ujus ka Estonialt eluga välja , ja nüüd jälle see viiruse jama õnnetuseks siin tõusma jälle keskmesse. Ei lasta sel viirusel ka teha oma tööd põhjalikult ja rahulikult ...
Pole ikka mehepoegadel respekti isegi sellise triatleedi jaoks aga võiks olla.

 
At 21:46, Anonymous Anonüümne said...

Mul hea sõber, tugev vaktsiinivastane nüüd põdes covidi läbi. Kuu juba haigusest möödas nõrkus ära ei lähe. Viib koerale süüa, peab tagasiteel puhkama (oleme vanuselt neljakümnendate alguses) Aga on jätkuvalt valtsiinide vastu, vaktsiini võttes oleks raudselt palju hullem olnud. Imetlen sõbra meelekindlust.

 
At 21:49, Anonymous Anonüümne said...

Targad mehed on öeldnud, et raamatut ei peaks lihtsalt kaane järgi hindama, et kommenteerimiseks tuleks see läbi lugeda. Pullerits kuulab valikuliselt paar minuti juttu, kuuleb sealt midagi, mida ta tahab kuulda ja rebib selle kontekstist välja ja kukub kekutama nagu väike laps. Sellised need meie ajakirjanikud on analüüsivõime ja tekstist arusaamine null. Kuidas sellised inimesed, küll kõrghariduse saavad?

 
At 21:56, Anonymous Anonüümne said...

To 21:46, aga minul on sõber, kelle nimeks Imre Vähi ( võrldlemisi tuntud kulturist), kellel on mitmeid trennikaaslasi, kes on peale teist vaktsiini nagu inimvared. Mul oli ka sõber, kes lahkus 3 päeva peale teist vaktsiini. Lisaks on mul palju sõpru, kes on haiguse läbi põdenud ja haigus on kestnud 2-3 päeva. siis on mul veel sõpru, kes on peale vaktsineerimist põdenud 3-4 nädalat ja olnud isegi haiglas juhitava hingamise all. Saage ometi aru, me kõik oleme erinevad, kui ühele inimesel on neid kuradima vaktsiine vaja, sest nende tervis on persses nagu Pulleritsul, siis 10 järnevat võibolla ei vaja neid. Vaktsiinidest saadav tervis on paraku ajutine ja sellega kaasnevad varem või hiljem kõrvalnähud. Valik on teie!

 
At 23:59, Anonymous Anonüümne said...

Taolisi tekste liigub palju. Faktina püütakse jätta maha mingi nimi. Nimi aga ei pruugi tähendada midagi, sest seal on kirjas sõbra trennikaaslased, kes on kokku varisemas. Tuttava tuttav, sõbra sõber. Käol käis sõber Tartus, kes registreeris punasilmi. Ütle, et mina ja ajakirjanik võtab kontakti ja uurib asja ja paneb kaasuse suure kella külge.

 
At 23:59, Anonymous Anonüümne said...

Kägu kirjutised ja teadlaste arutlused käivad Pulleritsul ilmselgelt üle jõu, äkki prooviks midagi lihtsamat? https://elu24.postimees.ee/7357060/paavo-saari-pea-kogu-maailma-reaktsioon-koroonale-on-sarnane-paanikahairele?fbclid=IwAR14jU3gPIkynr7mc5T0ZgOHanqt6MjxLV-cB-_B-vLr-Mut_0ui3io86vo

 
At 06:48, Anonymous Anonüümne said...

Kägu ei adu, kuda teadust tehakse. Alati on oponendid. Oponendid ja konsensus.

 
At 09:51, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, just nii see käib, 23:59. Kevadel püüdsin tõemeeli leida neid, kelle lähedased on väidetavalt vaksineerimise tagajärjel surnud. Leidsin hulga inimesi, kes neid lugusid väidetavalt teadsid, aga alati oli nii, et nad olid vahelüli, ja nad rääkisid, et peavad lähedastelt küsima, kas nood tahavad minuga rääkida, ja alati tulid nad tagasi jutuga, et inimesed siiski ei taha rääkida, sest kardavad. Kogu aeg üks ja sama vastus - kardavad. Mida, küsin ma. Kas meil on Stalini aeg või?
Pärast neid korduvaid kogemusi saatsin selle seltskonna pehmelt öeldes puu taha ja otse öeldes ühte teise p-tähega algavasse kohta. Sain piisavalt kinnitust, et kõik need jutud on jama, parimal juhul linnalegendid või otse öeldes väljamõeldised, millel puudub igasugune alus ja vähimgi tõendus.

Ma võin ju ka siin rääkida, et mul on kolm head sõpra, kõik tuntud spordimehed, terved kui purikad, panevad rattas ja suusas esisaja sisse, aga näe, keeldusid vaktsineerimast, ja kõik said koroona ja nüüd on lood nii, et kaks neist on juba teist kuud hingamisaparaadi all ja kolmas on elu lõpuni tõsiste kopsutüsistustega, nii et mingi sport ei tule enam kõne allagi.
Selliseid jutte võib igaüks välja mõelda ja lõpmatuseni levitada. Seepärast ei maksa neid tõsiselt võtta, kuna pole ainsatki konkreetset nime ja tõendit. Ja fakt on see, et kroonast saadud tüsistuste tagajärjel on surnud sadu ja tuhandeid inimesi, aga ega see ju ei loe vaktsiinivastastele, neil on suurepärane oskus neid fakte ignoreerida, mis lausa karjuvad neile vastu, ja võimendada seda, mis tundub kuidagi nende arvamust toetavat.

 
At 10:12, Anonymous Anonüümne said...

Priit ütles: saatsin selle seltskonna pehmelt öeldes puu taha ja otse öeldes ühte teise p-tähega algavasse kohta...
Aga täpselt nii ongi, Priit. Ära sina ütle mulle mida mina pean tegema ja siis mina ei ütle sulle kuhu sina pead minema.
Austagem lihtsalt üksteise valikud ja kõik korras.

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

Kas asi mitte polegi selles, et Priit üritab siin NV spordisündmust kajastada, aga kuskilt ilmub ikka välja mõni vaktsineerimisvastane, kes arvab, et on kohane hakata konteksti väliselt siia vaktsiinivastaseid seisukohti kaitsvaid videoid ja linke postitama?

Ülejäänud kontingent on just kui asjast üle saanud, kuid "oma peaga mõtlejad" astuvad järjekindlalt sama reha otsa. Kuidas liigitatigi neid, kes sama asja tehes teistsugust tulemust loodavad?

 
At 12:11, Anonymous Anonüümne said...

Ei no kui oma peaga mõelda ei tohi, siis võtke selline seadus vastu, et ei tohi! Kui ikka tohib mõelda, las siis mõtlevad. Stalinistlikul meetodil kõiki vaktsineerida tänapäeval ei ole võimalik. Kaasaegne ajupesu süsteem peab näitama oma tõhusust aga ei näita. Järelikult, oma peaga mõeldes, on see kellegile kasulik, et kõik ei taha vaktsineerida.

 
At 15:54, Anonymous Kägu said...

Siin viimati toimunud diskussioon on suurepärane näide, sellest, mis toimub hetkel kogu maailmas. Samamoodi, nagu Pullerits suutmata ja viitsimata asja tuuma süvenda, nimetab ta lihtsalt oma oponente lollideks ( sest nemad ei ole Priit Pullerits) ning käitub samuti nagu kari poliitikutest tobusid, kes tahavad hirmsasti juhtida, vastutada ja muidu tähtsad olla ning nopivad meelevaldselt tsitaate teadlaste mõttearendusest. Kui teadlased karjuvad, et see pole hoopis mitte see, mida nemad mõtlesid, panevad poliitikud neil lihtsalt suu kinni, kas raha kurku surudes või ähvardustega ning ajavad oma asja edasi, sest see on neile tulus ja kasulik. Poogen mis pärast saab. Rahvas raibe söögu stta või kärvaku, keda see kotib. Vägisi hakkab tunduma, et kogu peavoolumeedia ajakirjandus, seal hulgas Pullerits on kinni makstud nagu odavad libud. Keegi mainis siin, et teadus seisnebki oponeerimises ja erinevates vaatenurkades. Täpselt, aga see just ongi see, mida meil praegu ei ole. Peavool esindab ainult valitsuse tagumiku lakkuvate nn "teadlaste" seisukohti. Suur juht ja õpetaja ütleb , et kõige parem ravi haiguste vastu on peaga vastu seina jooksmine. Kui keegi julgeb selles kahelda ja ütleb , et see ei aita, siis tembeldataks ta rumalaks ja pannakse häbiposti. Rahvale kes pisut kahtlema on hakanaud, aga sisendatakse, et tuleb veel kõvemini peaga vastu seina joosta, siis aitab. Mis sellest, et paljud saavad surma ja jäävad vigaseks. Mitte mingil juhul ei tohi selles kahelda ja peaga vastu seina jooksmine peab jätkuma, sest see on ainuõige tee tervisele.
Ausalt öeldes oleks mul täiesti savi mida inimesed süstivad, söövad jne. Probleem, on selles et need krdi peaga vastu seina jooksjad tulevad, mind , kes ma pole juba aastaid haige olnud, elades oma usu ja oma tõekspidamiste järgi oma lolli usku keerama. Need krdi ogarad ja haiged inimesed nõuavad, et ka mina pean hakkama peaga vastu seina jooksma, sest nemad ei saavat muidu terveks, nemad ei saavat oma lollakaid piiranguid lõppetada, mida nad ise oma ogarusest ja nüridusest nõuavad jne. Kui ma ütlen,et aga elage parem nagu mina, hakake terveks,lõpetage ära oma peaga vastu seina jooksmine, piirangud ja muu jama ,siis hakkavad nad mind veel rohkem sõimama ja süüdistama. Raske on sellisete inimestega, kes ei saa sellepärast terved olla, et teised ei ela nagu nemad- ei söö regulaarselt rämpstoitu, ei tarbi kamaluga ravimeid ja kahtlasi toidulisandeid, ei lase endasse laborirotina suvalist rämpsu süstida ja ei spordi või ei tööta ennast vigaseks. Jäävad veel tubakas norkootikumid ja kärakas.

 
At 16:26, Anonymous alfaisaste marssal said...

Tulen siia ja vaatan, mis paganama jutt siin käib! Jälle see vaktsiinivastaste mantra, et minu keha ja minu õigus. On jah sinu keha, aga arvesta sellega, et su keha on sotsiaalne, selle ümber on teised kehad, kellel on õigus, et sa neid ei ohusta ega kahjusta. Tegemist on teatavasti piisknakkusega, mis levib just inimeselt inimesele. Nii et kui räägite oma kehast ja oma absoluutsest õigusest sellele, istuge toas ja püsige nelja seina vahel - keegi ei võta teilt seda oma keha õigust ära. Selleks need piirangud teiesugustele ongi.

Vo vtorõhh: kui saate ikkagi litaka kätte ja haiglasse tilguti või toru alla satute, kas siis ka jätkate seda lugulaulu, et minu keha ja minu õigus ja keegi ei topi sinna midagi? Miks siis järsku see jutt ära kaob? Kuhu siis see kõvatamine kaob, kui on vaja antibiootikume või kurat teab mida teile sisse ajada, mille kohta te isegi ei tea ega küsi, mis see on?!! Jääge siis ka endale ikka truuks ja teatage, et minu keha ja keegi ei lase sinna kanüüli ega suu kaudu midagi ega topi voolikut kopsu sisse.

Pošli ve vsje v žopu!

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

Tovarištš Kägu, võ obeštšali vtšera vetšerom v 21.44, tšto vam hvatajet ja sdajotes. Ne sdavali ištšo? Prodolžajete? Žalejete! Butete žalet! Imeite v vidu, tšto poslom Kremlja i kremljovskava mõšlenija zdes ja, a ne võ. Võ obõtšnõi nikto, u vas net pagonov, a u menja jest i tolko ja zdes skažu, kak izbavitsa ot takih krempkih poklonnikov vaktsinatsii kak kažetsja graždanin Pullerits, nastojaštšii amerikanskii razvedtšik. Vam ne položeno zdes nitševo takova skazat, tšto sovmestitsja kremljovkoi taktikoi, kak razrušit nautšnõhh printsipov zapadnõh gosudarstv ja issledovatelskih kompanii. Eto maja zadatša. Deistvuite svaimi delaami, tšto, prajmo govorja, vam bolše po umam ja silam.

 
At 16:49, Anonymous Anonüümne said...

Tead tovarish beetaemaste marssal, mine õige ise sinna kohta, kus on pime ja pinke ei ole. Püsi ise kodus ja jäta oma nürid ja küündimatud ähvardused. Sinusugusutele polegi vaja mingeid piiranguid kehtestada, sest sa oled sünnist saadik piiratud ja need kanüülid seal haiglas istu omale sisse.

 
At 17:17, Anonymous alfaisaste marssal said...

16:49 läks väga närvi, ju siis läks löök otse kümnesse. Eks kiunub ikka see koer ju, kes kiviga pihta sai.

 
At 17:30, Anonymous Anonüümne said...

Beetaemaste seersant kirjuta veel midagi.

 
At 18:15, Anonymous Anonüümne said...


Lugupeetud spordisõbrad ja võhmamehed, täna on vabalt mõtlemise päev. Ma tean, et mõtlemine, ei ole blogiperemehe meelistegevus, aga siiski äkki prooviks enne ütlemist natukene mõelda!
Vabalt mõtlemine ei ole vabalt lahmimine!

 
At 19:32, Anonymous alfaisaste marssal said...

Maul halten und weiter dienen!

S.t lõuad pidada ja edasi teenida!

Saite aru, anonüümikud?

 
At 20:09, Anonymous Anonüümne said...

Molodets, 16:42, mužik govoril!

 
At 20:41, Anonymous Anonüümne said...

19.32 tundute olema kõva ja sitke vend. Kui hakkame antivaxereid kasti lööma, läheb teisesuguseid vaja. Mitu punkti te kuulsas Pulleritsu testis saanud olete ja mis ajaga tartu maratonil 63 kilomeetrit läbi kütate?

 
At 22:21, Anonymous alfaisaste marssal said...

Kõik punktid, mis võimaik, ja läbin nii kiiresti kui vaja ja soovite. Mingit kolme ja poolt tundi ei näe küll põhjust rajal muneda ja uimerdada. Mis seal nii kaua jobutada oleks?
Davai, vperjod!

 
At 00:06, Anonymous Anonüümne said...

Vaatame faktidele näkku, kui juba pikemat aega moodustavad 1/3 vaktsineerimata inimestest 2/3 covidiga haiglapatsientidest, siis ilmselgelt ei pea olema mingi kõrgema matemaatika spetsialist, taipamaks, et vaktsiinide selle viiruse suhtes on ikka tuntav mõju olemas. Mis puutub võimalikesse kõrvalmõjudesse, siis need on lisaks vaktsiinide praktiliselt kõikidel ravimitel, aga need muidugi "oma peaga mõtlejaid" ei häiri, kuna neist pole mingid juutuubi arvamusliidrid neile ju teada andnud ja iseenese tarkusest nad ju ometigi hakka mingeid ravimi infolehti lugema. Lõpuks on meie ühe väikseima Euroopa vaktsineeritute protsendi juures üks suuremaid haigestumise protsente, aga jällegi ei leia antivaksistid siin muidugi mingit seost.

 
At 06:56, Anonymous Anonüümne said...

15:54 Kägu ütles ...
"Siin viimati toimunud diskussioon on suurepärane näide, sellest, mis toimub hetkel kogu maailmas. Samamoodi, nagu Pullerits suutmata ja viitsimata asja tuuma süvenda, nimetab ta lihtsalt oma oponente lollideks ( sest nemad ei ole Priit Pullerits) ning käitub samuti nagu kari poliitikutest tobusid, kes tahavad hirmsasti juhtida, vastutada ja muidu tähtsad olla ..."
Kägu iseloomustab siin tegelikult hästi hoopis iseennast ja omasuguseid, eriti selles osas, mis puudutab vastutust ja tähtis olemist. Nendesugused ei tea, mis tähendab vastutus, nende vaatesse mahuvad vaid iseenda juriidilised õigused, ei muud (sh teised inimesed ja nende3 õigused). Samuti suur vajadus tunnetada iseenda tähtsust, mida muidu ei saavutata, kui mingi jama (valikuliste, kontekstist väljakistud faktide, pooltõdede ja vahel ka valede levitamisega.
Kägu lubas küll siit foorumist lahkuda, aga tähelepanuvajadus on nii suur, et ikka peab tagasi tulema siia jorisema.

 
At 07:46, Anonymous Anonüümne said...

Eelpool on viidatud kolmele teadlasele. Kahjuks on viide juba eos vale, sest ühe isiku puhul ei suuda ma leida mingitki viidet, mis lubaks öelda, et tegemist on teadlasega. Puudub ETISE (eesti teadlaste infoportaal) profiil ning rahvusvahelisetes andmebaasides ei suutnud tuvastada mitte ühtki tema teaduspublikatsiooni. Kui keegi siiski leiab, siis olen valmis oma väitest taganema.

Teise kahe puhul on vähemasti ETISes teadlane tuvastatav ning ka teadusandmebaasid näitavad publikatsioonide olemasolu. Kui nende publikatsioonide hulka ja mõjufaktoreid vaadata, siis ühel juhul näeme teadlase mõjufaktoriks 12 (publikatsiionide koguarv 23) ja teisel juhul mõjufaktor 3 ja publikatsioone 6. Mõjufaktor näitab kui palju on arv kordi on sellist arvu publikatsioone viidatud. Mõjufaktor 6 - kuus publikatsiooni, mida kõiki vähemalt viidatud 6 korda. Mõjufaktor 20 - vähemalt 20 publikatsiooni, mida kõiki on viidatud vähamalt 20 korda. Viitamine - sinu tööd/avastust peetakse oluliseks, millele tuginedes tekib uus teadmus.
Mida peaks veel ära märkima, siis allesjäänud kaks teadlast ei ole kumbki arstiharidusega. Tõsi, tegelevad immunoloogiaga (mõjufaktorid on eespool) kuid on sinna liikunud erinevalt radadelt.
Kui võrrelda neid nt teadlastega, kes ka Eestis Covid osas on peamiselt sõna võtnud ning vaktsineerimist pooldavad, siis on nad valdavalt baashariduselt arstiharidusega ning teadustöö põhisuunad samuti immunoloogia, viroloogia jne, aga nende teaduse mõjufaktorid on 45, 33, 27, 30, 51 Ehk neid hinnatakse oma erialal ka maailmas oluliselt kõrgemalt. Siin kõige madalama mõjufaktoriga teadlasel on nt rohkem publikatsioonie, mida igaüht on viidatud maailmas ka vähemasti 27 korda, kui publikatsioonide üldarv eelpool toodud suurema publikatsioonide arvuga teadlasel.

Paraku teadus, eriti inimestel tehtuna, ei ole sugugi alati must-valge. On ju võimalik panna kokku ka päris ilus kollektsioon uuringutest, mis on näidanud liikumise vähest mõju tervisele või ka kahjulikkust, isegi surma sportimisel. Aga see oleks kallutatud info ning olulisem teadmus liikumise mõjust jääks varju. Samuti võib leida sarnaseid näiteid teistest valdkondadest.
Eks me kõik ole saanud immunoloogideks ja viroloogideks, samas süvitsi, asja tuumani, tuues kokku erinevat teadmust, jõuab meist alla 1 %. Kas me jõuame ka ise õigema teadmuseni (või soovime leida seda, mis meie väiteid kinnitaksid), või siiski usaldame ka neid teadlasi, kelle pädevus valdkonnas on kõrgem.

 
At 09:24, Anonymous Anonüümne said...

Rääkides teadlastest, siis viimane oluline vaktsiiniteadlane on idaeurooplane Valdo filmist 007. Andekas tüüp. Tegeles nanorobotist Herkulese relvaga mis sihiti väga kindlate DNA mustritega täpselt nende vastu, kes pidid hukkuma. Levis isegi kiiremini kui Hiina õudus ja nakkas kõiki kes teele jäid. Nüüd oma peaga mõeldes, tekib küsimus, et kui film oleks lastud välja nagu plaanitud novembris 2019, siis millised tagajärjed oleks sellel olnud? Kas hukatuslikud filmi loojatele või maailma vägevatele juhtidele? Seni pole neis filmides kunagi jõutud biorelva laiali levimise faasini rahva seas. Alati on 007 rahva päästnud nagu messias, seekord enam mitte. Jama on käes. Kas vaktsiiniteadlased on võimekamad kui 007 või jääb jäme ots oma peaga mõtlejate kätte?

 
At 09:38, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 07:46, väga põhjaliku ja asjaliku konteksti lisamise eest. Sellele, nagu öeldakse, pole midagi lisada.

Veel kord, suur tänu, et oma aega panustasite ja teadmisi jagasite! Lugupidamine!

 
At 10:59, Anonymous Anonüümne said...

07:46 sarnased "me USALDAME pädevaid teadlasi". Usaldage jah ja katsuge tekitada "oma peaga mõtlemisest" samasugume meem nagu Obama thinktank lamemaa st tekitas.

Kommunistlik Politico kirjutas maailma pädevaimast teadlasest Bill Gatesist kelle sponsori tuutu järgi tantsib kogu WHO organisatsioon. Usaldage lapsekesed usaldage, meie usume Kägu

https://www.politico.eu/article/bill-gates-who-most-powerful-doctor/

 
At 12:40, Blogger Priit Pullerits said...

Jaa, Kägu on targem kui professorid Merits, Lutsar, Fischer Eestis ja tuhanded teised teadlased ja uurijad maailmas kokku, sest teadlased raiskavad oma aega katsetele ja publikatsioonidele ja uute teadmiste saamisele, aga Kägul on selle abrakadabra taustal alati kindel ja selge ja lihtne ja ühene vastus, kus ei ole ruumi kahtlustele ega teistsugustele arvamustele. Ainult loll raiskab oma elu ja aega millestki põhjalikult ja süsteemselt arusaamisele, tark mees nagu Kägu teab seda kõike isegi, sest tema mõtleb oma peaga. Kägu on kõvem kui Chuck Norris! Chuck Norris on tema kõrval hale tatikas. Professoritest ja teadlastest rääkimata - nood on Käguga võrreldes absoluutne tühi koht, mõttetus kuubis.

 
At 13:00, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas Chuck Norris Hiina viirusega võitleb:
https://watchcharge.com/how-chuck-norris-would-fight-the-coronavirus/

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

Heheh Big Pharma hüpiknukud Lutsar Merits, Ficher matemaatik mida teab tema viirusest? Paneb talle etteantud uhuu duuri numbrid (miljonid vale pcr testi tulemused) ekselisse ja lõõritab. Täpselt sama selle Iraagi infoministriga kes raporteeris Bagdadis 2003.

Kägu on tubli mees, vaaritab maarohtusid ja räägib mis tõde. Paneb Norrise ja Putini ühe käega pikali. Tema on meie kunn ja ihuarst, mitte nagu need propagandistid pseudoteadlased.

 
At 13:36, Anonymous Vanarahava uskumuste uurija said...

"Kui kägu toa ligidal kukub, siis sureb sealt majast kedagi" (Vaivara)

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

Ficherit ei näpi, eks, tema päästis usume AV liikumise! Matemaatika omapära on see, et ta aitab määrata piirväärtused mille vahel tegelik elu kulgeb. Teades piire on võimalik maha rahuneda ja tegevusplaani koostada. Kellel on plaan, see võidab!

 
At 13:58, Anonymous Anonüümne said...

Teame me neid kommunistide plaane. Kägu on eesti lind, teda me USUME mitte ei USU Pfizeri nõiatohtrite mürgist lima. Vedeliku sisu ei tohi uurida see on kaubamärgi keelu ja lepingute all kinni. Usk on usk on usk seltsimehed professorid ja teadlased.

 
At 14:24, Anonymous Ornitoloog said...

Käol ilmneb väljaviskamisrefleks: ta püüab kõike pesas leiduvat välja lükata. Eriti aktiivne on ta siis, kui vanemaid pole kohal ja teised linnupojad on väheliikuvad, sest soojendavate vanemate äraolekul nad jäigastuvad kehatemperatuuri alanemise tõttu. Käopoja tagaseljal on eriline süvend ning selja ja külgede nahk on väga tundlik. Nende puudutamisel ilmnebki refleks: käopoeg ajab jalad laialt harki, toetab pea vastu pesapõhja ja püüab pugeda muna või poja alla. Kui see õnnestub, siis upitab ta selle mõne tõukega oma seljale. Siis tõstab ta oma tiivaalged üles, hoides objekti oma seljalohus, ja ukerdab pesa serva poole. Jõudes servani, ajab ta jalad sirgu, tõuseb püsti ja viskab seljal oleva eseme järsu liigutusega üle pesa serva. niimoodi vabaneb ta mõne päeva jooksul oma kasuvendadest-õdedest.

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

Padre, aeg on peded blogist välja visata, vt. 14:24

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole mõtet närvi minna, kui peidetud mõttest ja ilmselgetest paralleelidest aru ei saa.

 
At 21:23, Anonymous Anonüümne said...

Padre on pedede vastu hell ja mõistev, meie kaasteelised ja -kodanikud ikkagi

 

Postita kommentaar

<< Esileht