esmaspäev, september 20, 2021

Pullerits: Miks Tartu rattamaraton seekord vett läks vedama?

LISATUD VIDEO!

Tean suurepäraselt, et põhiküsimus pole, miks jäi Vuelta, Hispaania velotuuri hiljutine etapivõitja ja liider Rein Taaramäe Tartu rattamaratoni kiirel ja kõval rajal alles kaheksandaks (fotol paremal), vaid see, miks ma jäin rattamaratonilt eemale, nagu kaks aastat tagasigi. Tookord oli põhjuseks Maltal ujudes saadud põlvetrauma.

Loll on see, kes riske ei oska hinnata ja maandada. Kevadtalvel kujunenud olukord nõuab seniajani seedimist ja rahulikult sealt väljatulekut. Üleüle-eelmisel nädalal jõudsin juba nii kaugele, et sõitsin nädalaga märksa rohkem kui varem, 133 km. Üle-eelmisel, maratonieelsel nädalal sõitsin veelgi enam, 180 km. Tunduvad normaalsed arvud, ent nende pealt ei maksa kiirustada. Eelmisel, maratoninädalal sõitsin 125,5 km. 

Muidugi läks eile kaotsi elu šanss, kuid ma ei nuta seda taga. Tartu rattamaratoni tänavune võitja Gert Kivistik (alumisel fotol vasakul) sai aja 2:34.24, mis on vaid veidi vähem kui pool minutit aeglasem eelmise võitja Alo Jakini mullusest tulemusest. See tähendab, et tõenäoliselt olid rajaolud vägagi ühesugused. Mullu sain ajaga 3:13.59 protokolli oma parima, 284. koha. Tänavu andnuks sama aeg 253. koha. No sa siis?!

Neile, kes kahtlevad, kas ja kui palju ja kui kõvasti ma ikkagi liigun, on tõestuseks siin materjal, et... ma liigun siiski! Siin saate näha Eestimaa kohti, mida enamik teist ilmselt eluilmaski näinud pole. Algul annan ka paar vihjet, kuid seejärel jätan teid omapead – õnn kaasa!

Foto 1: Rein Taaramäe on lõpetanud Tartu rattamaratoni 8. kohaga, kaotust võitjale 1.27. Foto autor: Ragnar Peets, Postimees/Scanpix
Foto 2: Tartu rattamaratonil osalejad lähenemas Palu toitlustuspunktile. Foto autor: Ragnar Peets, Postimees/Scanpix
Foto 3: Tartu rattamaratonil osalejad läbimas Palu toitlustuspunkti. Foto autor: Ragnar Peets, Postimees/Scanpix
Foto 4: Gert Kivistik (vasakul) edestab Tartu rattamaratoni lõpuheitluses napilt Mihkel Räime. Foto autor: Ragnar Peets, Postimees/Scanpix

123 Kommentaarid:

At 10:50, Anonymous Anonüümne said...

Ai, ai, ai, vead, vead, vead, ikka lipsavad vead sisse. Te tahate öelda, et panite eelmise korra ajaga tänasele võitjale pähe või?
Midagi pole parata, kogukond, kes hindab vaprust, treenitust, vabadust ja kerget sulge, selle ees tuleb vabandada, jälle vabandada.

 
At 10:57, Blogger Priit Pullerits said...

Muidugi vabandan ja parandan ka! Kivistikule panin tunni otsa, seda sai tõesti palju. Terane lugeja hammustas kohe läbi.

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

Seda, et muidu oli video vinks vonks, ei rappunud ja seetõttu ei tekitanud peavalu, muss oli vabanenud miskist kosmilisest "dot com" mulast ja muidu ka tubli, et viitsisid mässata ja rahvaga oma visuaalseid muljeid Eesti kirdenurgast pakkuda. Aga. Tekkinud on uus probleem. See video tekitab nö migreeni. Miski kuskil ahelas kaamera -> juutuub on selle kvaliteeti pildi visuaalse dünaamika pealt kohutavalt kärpinud. Ei saa aru, et kas tegemist on miski õnnetu video kokkunõelumise tarkvaraga praagiga või on seda kohimist teinud tõesti juutuub. Igatahes FHD-ga vaadates on pilt sama "kollase vedeliku laadne" nagu kõige kehvema kvaliteedi tasemega vaadates. Selle eest võiks nigu ka vabandada...

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

Priit peab juba ETTE vabandama, sest kogukonda pidevalt haneks tõmmata ei ole ilus.

 
At 11:53, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, lp 11:12, see jama kvaliteediga tekib Ameerika firma keskkonnas ja tehnoloogiaga. Sest kui lasen täpselt sama videot hästi suure teleri ekraanil oma arvuti väliselt kõvakettalt, kuhu selle salvestasin, on pilt nagu parimas kinos, ülihea, selge ja klaari kvaliteediga. Järelikult tekib probleem youtube'is, kas pole nii?

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Taaramäel ei olnud sellise rattaga eile tsüklo- ja gravelimeeste vastu võidulootustki. MTB asend on nii püstine, et sellistel kiirustel ja vastutuulega tekib väga suur tuulekott, mis takistab liikumist. Piltlikult öeldes olid Taaramäel kogu aeg pidurid peal. Võitja sõitis vist üldse maanteerattaga, mille veidi jämedamad rehvid all.

 
At 12:09, Anonymous Anonüümne said...

Aga proovi panna see üles gopro kanalisse. Seal on tavaliselt kõik ok. Võimalik on ka, et eiteamis montaazi tarkvaraga üles laadides tehakse kõigu pealt tolles tarkvaras juutuubi versioon mis on jubedate artifäktidega kohiversioon. Seega kui gopro keskonnas asi kordub siis on jama ikkagi montaazi versioonis. Siis peaks miski parema lahenduse leidma, see pole ju enam mäekõrgune probleem mida lahendada ei peaks saama.

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

Võitja rehv oli Continental Terra Speed ProTection Folding Tire - 35-584, velg - FFWD RYOT 55 full carbon rehvid, vänt - QUARQ DFour91 GXP Powermeter Crank, käikar - SHIMANO ULTEGRA Short Cage Rear Derailleur 11-speed, raam - SuperSix EVO Hi-Mod Carbon Frame 2021 Team Rapha. Ühesõnaga väga kallis püss, udukerge ja tipptehnikat täis. https://g1.nh.ee/efe/1680x1680/3u-xJJE_qdw9ubT3M5rohN.jpg

 
At 14:27, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 12:09, kasutan montaažiks GoPro Studiot. Arvestades, et mu LG OLED teleris mängib see nagu kulda, siis ju failis endas probleemi ei saa olla. Oletan jah, et Youtube seda töötleb, sest seda ta ju tunnistab ise ka, kui üles panen, et processing video. Tõenäoliselt Youtube'i töötlusviga. Olen seda märganud siis, kui kiiresti sõidan, et kiiresti liikuvast pildist arusaamine käib sellele Ameerika kompaniile üle jõu ja mõistuse. Nõrk!

Aga huvitav, 12:04 ja 13:36, et Taaramäe nii konkurentsivõimetu rattaga välja tuli.

 
At 14:42, Anonymous Anonüümne said...

Taaramäel puudus selline ilmamees nagu Tänakul.

 
At 15:30, Anonymous jan said...

Youtube pidi alla 4k kvaliteedi videotel kõvasti kvaliteeti maha tõmbama, sattusin sama jama otsa oma rattasõidu videote ülespanekuga. Lahenduseks pakutakse netis võimalust Youtube ära petta - oma videoeditoris valida väljundiks 4k 60 olenemata algkvaliteedist, siis Youtube arvabki, et 4k ja ei kärbi ning läheb parema kvaliteediga üles. Iga tarkvara seda aga ei võimalda.

 
At 16:05, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, Youtube'i käkk! Vaadake, kuidas see mu Kopsumäe video ära rikkus, nii kui rada metsa alla puude vahele suundub...
https://www.youtube.com/watch?v=DGIAo1yOVXU

 
At 17:04, Anonymous Anonüümne said...

Samad sõitis Jõeäär MTB poodiumile.

 
At 17:26, Anonymous Anonüümne said...

Hea uudis vaxxitutele, eurooplased saavad novembrist jälle Moabi seiklusradadele ja mujale.
https://www.bbc.com/news/live/uk-58621759

Eurooplaste igatsust USA järele õdede tihedate esituses:https://www.youtube.com/watch?v=PvwN2bnu-S8

 
At 17:33, Anonymous Anonüümne said...

Vahet pole mis loksub on udune ja vähe kvaliteeti. Priit Pullerits on superstaar ja teised kõrvalosa täitjad.

 
At 17:53, Anonymous Anonüümne said...

Jõeäär sõtis Cube graveli või tsüklokaga.

 
At 20:23, Blogger Priit Pullerits said...

Huvitav detail on see, et Rein Taaramäe lõpetab paljakäsi, kinnasteta.

 
At 20:24, Anonymous Anonüümne said...

Cyclo- ja gravelrattad tuleks Tartu Rattamaratonil ära keelata.

 
At 20:25, Anonymous Anonüümne said...

Aga jätkuvalt, kuidas sai "suur" rattafänn pakkuda võitjaks Taaramäed ? Taaramäel pole Eesti võistlustel võidulootust.

 
At 21:08, Anonymous Anonüümne said...

Jalgratas pidi Eestis väga heal tasemel olema. Samas mmil ei ole eraldistardis 0 meest. Pigem ikka väga nôrk tase kui keegi ei julge ega taha mmilt osa võtta!

 
At 08:59, Anonymous Anonüümne said...

Miks cyclo ja gravel ära keelata? See vast ainus põhjus miks see aasta ise osalesin, et saaks tunde mis oleks rada läbida selleks kõige rohkem ja juba mitu aastat olemas olnud palju sobiva rattaga. Seda keha asendi, veerevuse, kui kruusa tõusude poolest.
Vägivaldselt Priidulikult suht subjektiivselt numbritega mängides arvestamata seda et tänavu kõvasti vähem ratast sõitnud olin Mtb rattaga eelnevatel aastatel juurikatel ,raputavatel põllulõikudel ja eriti laskumistel ikka 10min kiirem olnud ja seda paar korda. Viimast oli näha ka rajal, et neis lõikudes liikusid kaasvõistlejad kiiremini.
Samas oli puhas nauding kiiret kruusa osa läbida ja kerge gruppides liikuda tõusudel ettepoole.
Cyclokaga oli see sõit kõvasti lõbusam.

Huu

 
At 11:08, Anonymous Anonüümne said...

Nagu teine mees kirjutab, oli kruusal kohati kiirus ees nii suur, et MTB-ga polnud võimalik isegi tuules püsida.

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

Peatoimetaja on täielik lödipüks, saba jalgevahel meie e-võlurite ees vabandama. Kui peremees oleks peatoimetaja, siis ilmselt oravad põlvitaks juba karikaturisti ees. E-valimised ei allu ühiskonna kontrollile, peab liiga palju usaldama kõvera selja ja nutikaelaga patsiga poisse, kes ei läbi kõva mehe testist ühtegi punkti.

 
At 12:29, Anonymous Anonüümne said...

Ai Pullerits peab jälle vabandama.

https://sobranna.postimees.ee/7342902/juuditar-inna-gensi-elu-juudivaenulikus-eestis-koolist-koju-sinikatega-ja-nutt-kurgus/

 
At 14:26, Anonymous Anonüümne said...

12:22, peatoimetaja tabab biiti, nonde igerike ees tasub vabandada - valimised saavad kalibreeritud ning kinnisvaraturu luksuslikumas otsas on puhas töö tehtud. Mõjukas ülemklass.

 
At 14:32, Anonymous Anonüümne said...

Kes vabandab kus ja mille eest???

 
At 14:36, Anonymous Anonüümne said...

Mõtiskluseks.

https://arvamus.postimees.ee/7342960/peatoimetaja-marti-aavik-postimees-ei-kahtle-e-valimiste-usaldusvaarsuses

https://majandus.postimees.ee/7342937/it-miljonarid-on-tallinna-turu-suurtest-ja-kallitest-korteritest-puhtaks-teinud

 
At 15:11, Blogger Priit Pullerits said...

Kõik räägivad e-valimiste usaldusväärsusest, kuid ei räägi peamisest, asjast.

Jah, kui hääl on süsteemis, siis on usutav, et seda manipuleerida ei saa. Kuid küsimus, millest kõik mööda vaatavad, on selles, kuidas e-hääl sinna süsteemi saab. Kes seda kontrollib?

Piisab saada nt vanavanaemalt, kes pole enam elupädev, id-kaart või mobiili id, mis ongi ilmselgelt vähese teovõimekusega inimeste lähisugulaste käes, ning nad saavad anda selle inimese eest hääle, sh kandidaadile, kellele id-kaardi omanik või mobiili id omanik eales häält ei annaks. Kes seda kontrollib, kuidas hääl on antud? Kuidas on tagatud, et hääletamine on olnud salajane, mitte nii, et keegi seisab piltlikult öeldes nt püstoliga su kõrval ja nõuab, et hääleta sotside poolt? Kui lähed jaoskonda, siis on see variant välistatud - ainult seal on valimised tõeliselt salajased.

Vaat sellele küsimusele tahaks vastust saada. Siis räägime edasi. Enne selle vastuseta on politoloogide ja muude valimisekspertide jutt e-valimiste headusest ja aususest minu silmis auklik.

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

Pärast pedofiilist peatoimetaja maha võtmist Postimehes tekib ainult küsimus, et mis luukere on praegusel tüübil kapis, et riigiametnikele usinalt truudust vannub?

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

Mitut vanaema peab püstoliga ähvardama et see mõjutaks valimistulemust? Hääled pannakse suhhi mustas kastis, serveri andmebaasi faili saab vabalt kõpitseda, pole vaja püstolit

 
At 16:36, Anonymous Anonüümne said...

Salajaste valimiste puhul on ausus võimalik vaid juhul kui kogu protsess toimub avalikkuse silme all viisil, et valimisurne ei peideta taha tuppa või arvutit ei ühendata avalikku võrku. Ülejäänud juhtudel tuleb uskuda ausat komisjoni nagu me usume AV-d.

 
At 16:37, Anonymous Anonüümne said...

Keegi peaks vabandama aga kes?

 
At 16:38, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

E- valimiste ebaturvalisuset on räägitud juba aastaid. On kutsutud spetsialiste mujalt neid süsteeme üle vaatama ja kontrollima. Ma ei ole kõige IT võhikum inimene ja arvan, et kui kui häkitakse sisse NATO peaarvutisse ja pankadesse, siis ei saa rääkida ka mingist absoluutsest turvalisusest. Paljuski taanduvad need ka sellele, et selle valimisportaali on teinud patsiga poisid, kes tunnevad oma süsteemi paremini, kui keegi teine. Küsimus on, et kas on odavam ära osta 7 patsiga poissi või näiteks 10 000 suvalist valijat? Kui üks IT meeskond elab hästi ühe erakonna võimuloleku ajal ja mõni teine erakond teatab, et kui nemad võimule tulevad, siis kaotab see IT vendade meeskond oma töö. Kas siis ei peaks need patsiga poisid sellisel juhul tegema kõik, et see erakond ikka võimul püsiks , kes neid sisuliselt üle kuldab. Nii või teisiti on valimised üks palagan rahvale ja sellises formaadis täiesti mõtetud. Keegi suur mees on öelnud, et kui valimised midagi muudaks, oleks need ära keelatud. Nõustun. Mitte ühelgi teisel elulalal, kui ainult poliitikas, ei saa pidevalt lubada ja siis mitte sittagi teha. Kui ehitaja prooviks samamoodi lubadustest elada, ei pakuks keegi peagi talle üldse tööd, aga need samad suured lubajad jagavad igal valimisel taas üha ilusamaid lubadusi ja tagasi nad valitakse, sest pole kedagi muud valida, kui ainult ühed ja samad kõlupeadest jutupaunikud. Miks peavad need valimised olema salajased? Ma usun, et valimisel osalejate protsent ei väheneks, kui valimised oleks justnimelt avalikud ja igal hetkel saaks kontrollida ,kes keda valis. Kui oled riigi kodanik ja tahad oma riigi asjades mingilgi viisil osaleda, siis võiks niipalju kodaniku julgust leida, et ühel päeval mõne aasta tagant oma arvamuse avalikult välja öelda. Samas mitte sittagi ei muutuks ka sellest, sest kuni eksisteerivad need maffia laadsed moodustised nimega erakonnad, vali sa isikuliselt ,keda tahad tüüri juurde pääsevad ikka ülbed ja täissöönud erakonna liidrid. Kui me jõuaks ükskord selleni, et valiksime riiki juhtima lihtsalt tublisid ja aktiivseid inimesi erinevalt elualadelt, äkki siis ei näeks me riigikogus istumas haigutavaid ja igavlevaid maireaunasteid, venemaa huve esindavaid yanatoomisid ja europugejaid ning endisi kommuniste

 
At 16:52, Anonymous Anonüümne said...

Rääkida on hea, aga miks Kägu siis ei kanditeeri, miks peab keegi teine tema eest seda tegema?

Ainult virin siin, kus on eeskujud?

 
At 17:07, Anonymous Anonüümne said...

E-valimistega on asi hullemgi veel. Itimehed tegid oma parima serverikapis, kui võimule tulid ikkagi tohlakad. Ainult tohlakate oma koba tõi uuesti võimule bitinikerdajate lemmikud. Peeglisse vaatamise hetk.

 
At 17:58, Anonymous Anonüümne said...

Mis te mehed jahute siin mingite valimiste teemal. Küsin, kas
Eestil on kunagi varem olnud nii inimeste tervisest ja heaolust hoolivat valitsust? Tsiteerides legendaarset ja geniaalset Kägu(eelmise pulleritsu postituse lõpus) :" Hämmastav, et sama riik , mis on keeldunud osade inimeste ravikulude katmisest, sest raha ei ole ja need inimesed oma raviks vajaliku mõne tuhande euro saamiseks pidanud tegema annetuskampaaniaid, osalema jõulutunnelites jne. On nüüd järsku leidnud sadu miljoneid, et testida terveid inimesi ja kümneid miljoneid, et süstida “tasuta” vaktsiiine ja miljoneid, et laos vaktsiine halvaks lasta minna ja neid teistele riikidele jagada.", siis tõepoolest
kust need rahad tulevad ja miks nad tulevad? Edumeelsemad inimesed saavad nüüd
minna ja enne kolmandat shoti teha omale väikese tõhustus shoti! https://tervis.postimees.ee/7343001/kiik-tohustusdoosidega-vaktsineerimist-alustame-oktoobris?fbclid=IwAR07mL_NlHjIqHk3ZXvy2Bsiy8FUtd16EqYxONGR8bS4csLBkTzPu3XOIRg

 
At 18:04, Anonymous Anonüümne said...

Kui mina oleks peene restorani omanik ja näiteks Pullerits tahaks minu juurde sööma tulla, siis ma kõigepealt kergitaks tal igemeid ja vaataks hambaid, siis kobaks kubet ja seejärel uuriks ajakirjaniku härra vaktsineerimis passi, kui selgub, et tõhustusdood on tegemata, siis ulataksin passi lahke naeratuse saatel tagasi ja ütleskin mesimagusal häälel, et meie restoranis tohivad süüa ainult tõhustusdoosi saanud kliendid.

 
At 19:18, Anonymous Anonüümne said...

18:04, kulla mees, te sobite pigem töölissöökla või geiklubi asjameheks. PP on einestanud muu tavapärase tipprestode seas ka õhulaevadel sellises kõrgteeninduse klassis, et teil jääb fantaasiast puudu kirjeldamaks sealset vabadust ja toredust.

 
At 20:05, Anonymous Albert, spordimees ja uhke restorani omanik said...

Mina palkaks selle 18:04 kirjutava mehe küll oma restosse uskehoidjaks. Mehel on pealehakkamist ja stiili. Pealegi Pullerits on küll einestanud uhketes restoranides ja õhulaevadel, aga ainult on. Kes riskiks praegu sellega, et laseks üle oma lävepaku mehe, kellel on tõhustusdoos tegemata? Mina peene restorani omanikuna küll mitte, sest olukorras, kus tuleb oma renomeed hoida, ei loe endised head sidemed ja suhted. Kiirelt muutuvas ajas peame tegema kiireid ja vahel ka väga raskeid otsuseid ka meie. Tõhustusdoos tegemata, einesta geiklubis või töölissööklas ( kui sinnagi sisse lastakse). Nii lihtne see ongi!

 
At 20:12, Anonymous Anonüümne said...

Mehed te panete tarka. Ühesõnaga vaktsiinipassid on ajast ja arust. Kui tahad tänapäeval tõeline tegija olla, siis tuleb ära teha tõhustusdoos!

 
At 20:49, Anonymous Anonüümne said...

Jah olgu või Pullerits ukse taga lips ja pintsak seljas aga riskida ei tasu

 
At 21:31, Anonymous Anonüümne said...

loodame, et Pullerits teeb kähku vajalikud süstid ära, sest muidu jääb nälga.

 
At 22:29, Anonymous Priit Pullerits said...

Kaks kirjas, kolmas jäänud.
Hea sõnavõtt seekord Kägult, 16.38
Tabav vahekokkuvõte, 19.18.
Enamikult hea töö sedapuhku! Peremees tänab.

 
At 22:38, Anonymous Priit Pullerits said...

Mehed, jube uudis! Ajaloolane Pärtel on eksinud täiega teelt ja kandideerib Eesti 200 nimekirjas. See on Eesti kõige ohtlikum erakond, kes peidab oma ehtsa Eesti vaenulikkuse (lugege nende juhi Kristina Kallase seisukohti, lisaks on tegemist eesti-vene segakooli jõuliselt toetava parteiga) Eesti uhke sildi taha. See on alatu. Kes Eesti 200 pooldab, sellel nahk tulikuumaks!

 
At 23:00, Anonymous Anonüümne said...

Eesti 200 juhiga olete hea intervjuu kunagi teinud, järellainetuses tookord te nii kriitiline polnud. Kui õigesti mäletan, siis see oli toetav, et Eestit idavirulastele viiakse. Võin ka eksida.
KK kandideerib kõva nimekirjaga Tartu linnas. Pakub muutusi Tartus. Kas tartlane tahab muutusi või on arengukäiguga rahul? PP, kas teid kotib, kas Süku tuleb õigele poole Emajõge või teisele poole? Keda peaks. Kas noortartlastele ja uuele Eesti eliidile mõeldes tuleks TRÜ statka viimasepeal korda teha? Jawohl!

 
At 23:38, Anonymous Anonüümne said...

Ajaloolane Partel lõhnas ammu kommupoisi järele. Seda see ülikooli humanitaarharidus teeb. Õpib talmudistide tekste pähe ja ongi kirdõkk

 
At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

Jälle häda, et kanditeerib, kes keelab teil "õiges" erakonnas vastu kanditeerida?

 
At 11:04, Anonymous Anonüümne said...

10:39 ei jaga üldse matsu. Vahet pole kas poolt või vastu! Inimesest lihtsalt on kahju. Pärtel tundus intelligentne ja kena inimene, kuidas ta sai midagi nii jõledat teha, nagu sotside ridadesse astumine!? Kahtlustan, et see võib ikkagi olla nende nn vaktsiinide mõju ja kurb tunnistada, aga inimene pole oma otsutes ja valikutes enam vaba.

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

Padre peab blogis etnilise puhastuse tegema, mitte just holokausti aga saate aru küll

 
At 11:33, Anonymous Normaalne eesti mees said...

Pärtelis tõsiselt pettunud. Eesti 200 on selline erakond, mille poolt hääletab vaid poliitiliselt infantiilne. Te vaid lugege selle juhi Kristina Kallase sõnavõtte! Tuletan meelde, et Kallas on see, kes on ajanud pagulaste vastuvõtmise juttu. Te kuulake vaid seda legendaarset raadiosaadet, kuidas ta debateeris Pulleritsuga ja ajas sellist juttu, et süda läheb pahaks:

https://www.err.ee/535670/kristina-kallas-hetkel-on-eesti-voimeline-pakutud-sadade-asemel-vastu-votma-50-pagulast

Siin on Pulleritsu kirjutis, miks Eesti 200 ei lenda; ja tuletame meelde, et ta tabas sellega kümnesse, sest Eesti 200 jäigi ju parlamenti valimata!

https://arvamus.postimees.ee/6427410/priit-pullerits-miks-eesti-200-ei-lenda

Kuulake paar minutit ja mõelge, et Pärtel astus selle inimesega ühte paati. See on uskumatu!

Pärtel on kogu oma hea kapitali maha mänginud. Aga see on tema valik ja meie valik on teda ja Eesti 200 äraandjaid mitte valida.

 
At 12:23, Anonymous Anonüümne said...

Viimastel aastatel on eestlasi kippunud õpetama õigesti elama, valima ja sallima üks 2000ndatel väga skandaalne börsimaakler. Räägib konservatiivide halvast mõjust Eesti mainele ja mida kõike veel. Eesti eliidi seas tundub olevat tehtud vennike, aga USA finantsinimesed mäletavad tema ja kaasosalise tempu siiani. Eelmise aasta novembri alguses laadis SEC üles omapoolse hagi. Täiesti juhuslikult? Uurige välja ja mõelge, kes ja mis kahjustab Eesti mainet tegelikult?

 
At 12:46, Blogger Priit Pullerits said...

Olge igasugu idu- ja uute ettevõtjatega ettevaatlikud. Ärge usaldage neid, kui nad tikuvad poliitikasse, sest kes vähegi maailmas asju tunneb, see ju teab ja näeb, et Silicon Valley on paduliberaalide ja paduvasakpoolsete kants. Nemad näevad ainult oma globaalset turgu ja muu, mis normaalsele eestlasele loomulik, nagu rahvustunne, eesti keel ja eesti kultuuri ülemvõim siin maal, on neile segav anakronism.

Kõik selle ladus eile päevavalgele Rainer Kattel Postimehes avaldatud kolumnis, kus kutsus iduettevõtjaid panustama rohkem raha poliitikasse, et suruda niiviisi maha Eesti-keskne ja rahvuspõhine poliitika. Maskid on langenud. Käised on üles käärimisel. Läheb võitluseks. Anname pihta kõigile neile, kes kalduvad vasakule ja õõnestavad Eestit kui rahvusriiki ja reedavad meie rahvuslikke huve.

 
At 13:56, Anonymous Anonüümne said...

Kes kehtestast normaalselel eesti mehele standardid, et ta kvalifitseerub normaalseks eesti meheks?
Miks võtab ta endale õiguse nimetada mis on õige ja mis väär mille vastu viimseni võidelda.
Miks normaalsetel, oma peaga mõtlevatel eesti inimestel on koguaeg vaja vaenlast keda tampida?
Stalinistlik metoodika.
1. Fabritseerime endale vaenlase
2. Anname vaenlasele konkreetse nime ja näo.
3. Karistame teda.

Esimesed kaks on tihtilugu juba täidetud, millal võimutäius võimaldaks küll kolmanda juurde asuda?

Huu

 
At 14:07, Anonymous Anonüümne said...

Aga mis on teie asi kuhu Pärtel kanditeerib?
Nagu ütles vana kaabu mehkeldamisest venemeelsetega, et mis selles kriminaalset on?

 
At 14:13, Anonymous Anonüümne said...

Kes keelab oma vaadetele vastavat Silicon Valley loomast. Ja loomulikult on kõik teised teie hädades süüdi.

 
At 14:26, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Sostide ridades kandideerimises pole loomulikult midagi kriminaalset. Paraku kujundame me oma arvamuse inimesest tema sõnade ja tegude järgi. Nii nagu Pärtlil on õigus kandideerida kus iganes ja kelleks iganenes, on ka tema sõpradel ja tuttavatel õigus muuta oma arvamust temast ja väljendada oma pettumust ja meelepaha

 
At 14:32, Anonymous Anonüümne said...

Kägu tabab taas kord biiti. Mees või leppida sellega, kui öeldakse, et tema tütar on libu, aga kui öeldakse , et ta sõber on sots, siis see selline pauk au pihta, et anna olla.

 
At 15:41, Anonymous Anonüümne said...

HUU küsimus et miks on normaalsel eestlasel vaja tampida teisi? Normaalne eestlane on nurka surutud. Loe Rainer Kattelit Marek Tamme ja teisi selliseid. Kuktuuurimin ametnik Sigrid Hartman teatab et kogu eesti ühiskond peab lõimuma. See tähendab et eestlane peab tasapisi araabi ja pärsia ja heebrea keeli õppima. Huu kas said oma küsimusele vastuse?

https://www.err.ee/1608205006/mikael-raihhelgauz-keegi-ei-saa-teist-armastama-voi-andestama-sundida

 
At 16:16, Blogger Priit Pullerits said...

Huu on vasakliberaalne, järelikult vaenlane, kui küsib selliseid vasakliberaalseid küsimusi, nagu mis on normaalsus - nagu see poleks siililegi selge! Kui on olemas normaaljaotus, siis on olemas ka normaalmees. Kuidas küll mõnel on sellest raske aru saada? See näitab lausa pahatahtlikkust!

Aitäh, 15:41, et Huule asja puust ja punaseks teete. Loodame, et ta õpib. Muidu tuleb õpetamismeetodeid kõvasti muuta. Kõvasti-kõvasti.

"Aga mis on teie asi kuhu Pärtel kanditeerib?" - No mis pagana küsimus see veel on! See on kõigi valijate asi, see on avalik asi, see on meie kõigi asi. Meil kõigil on võimalik talle selle põhjal hinnang anda, ja annamegi. Ja minu hinnang on hukkamõistev - muidu mõistlik ja tarmukas mees, aga erakond, millega semmib, on väga ohtlik. Lugege veel kord minu eelviidatud kolumni Eesti 200 kohta. Siin vabandamisest enam ei piisa. Siin tuleb ikka tagasi astuda - Eesti 200 nimekirjast.

"Kes keelab oma vaadetele vastavat Silicon Valley loomast." - Mina keelan. Olen selle vastu ja asun võitlema selle vastu. Eesti peab olema parempoolne rahvusriik, muud ellujäämise võimalust lihtsalt ei ole. Või kellegi arvates on??

Käguga nõus, 14:26. Nii on! Näete, teie iidol Kägu ka ütleb selle asja otse välja.

Jah, 14:32.

 
At 16:20, Anonymous Normaalne eesti mees said...

Kes, krt, on Mikael Raihhelgauz, et ta tuleb meile elamist õpetama???? Ta on vene, ukraina, udmurdi ja juudi päritolu, emakeeleks vene keel. (vt 15:41)
Keda me järgmiseks meile õiget elu õpetama võtame?
Krt, pea püsti ja selg sirgeks, eesti mehed, aitab sellest välismaalaste ja muulste laiutamisest meie Eestimaal.

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Priit on julge mees. Materdab lehes ja blogis toleraste. On veel julgeid. Loodetavasti ei ole tegu provokaatoriga.

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Raihhelgauz on mingi noor naga 2001 sündinud aga juba vana kala rahvaste sõpruse õpetamisel 2018 sai mingi sirbi auhinna, juba aastaid pannud, vaadake postimees 2019 seletas et eesti peab olema nagu Megapolis linn babüloni turg, vaid siis on Eesti edukas. Noored moslemid teevad Tartu Ülikoolis doktoritööd ja kiitlevad sellega. Keegi Kutšukali vigises et eestlased on kitsarinnalised, siukseid röövikuid on palju. Kohalikud sommid on ekre vastased, nende grupi paises on Oleme rassismi vastu. Selliseid üle maailma kokku jooksnud baktereid on palju tänagi on eesti nagu ameerika rahvaste rasside uskude paabel ja Huu küsib mis on eesti mehel viga? Eesti mehel pole varsti enam kohta. Avaliku dialoogi areeni on vseviovid raihhelgauzid ja oma 200sed kaaperdanud õnneks on Pulleritsu blogi aken vabadusse.

 
At 16:31, Blogger Pärtel said...

Priit kirjutab siin nagu emotsionaalselt ülesköetud mees, keda millegipärast hirmutab naisterahvas nimega Kristina Kallas. Kuna argumente on vähe, siis jääb mulje, et tema hirm võib tuleneda hoopis isiklikest foobiatest või ebakindlusest. Meenub üks kunagine edetabel poliitikutest väitlejatest, kus naised said Priidult järjekindlalt karmimaid hinnanguid kui mehed. Ju siis naised tema arvates ei sobi juhtideks sama hästi kui mehed. Õnneks on demokraatia tingimustes alati võimalik valida oma eelistustest lähtuvalt. Aga ohtlikkuse teemal meenuvad ka suusavõistlused künklikumatel radadel, kus Priit küttis üles hirmu "ohtlike" laskumiste ees, aga ainus oht, mis teistele osavõtjatele seal tekkis, oli see, et Priit end kõige kiirema koha peal igaks juhuks külili heitis, vahel ka teisi osalejaid pikali tõmmates.

Üritades tuvastada, mis Priitu seekord hirmutas, lugesin viidatud intervjuud ja leidsin näiteks pagulaste kohta sellise seisukoha: "Me tõesti ei ole valmis. Me ei ole valmis ei materiaalselt ega füüsiliselt. Me ei ole valmis ka moraalselt. Me ei ole enda jaoks teinud selgeks, miks me seda teeme. Ja see on väga põhimõtteline küsimus. Kui me võtame nad hambaid krigistades, Euroopa Liidu sunnil vastu, siis midagi head sellest ei tule," rääkis Kallas.

Minu arust on Kallase seisukoht, et kui me ei ole tegelikult valmis pagulasi integreerima, ei tuleks neid ka vastu võtta, väga mõistlik. Ja kui Euroopa pakkus meile sadu pagulasi, siis tema hinnangul oli meie võimekus maksimaalselt 50. Kui me aga ütleme, et meie kvoot on null, siis seda võib öelda Euroopa ka meile, kui saame Putini hübriidsõjaga endale sadu iraaklasi nagu Leedu ja Läti hiljuti. Mis puutub ideesse, et vähemused tuleb integreerida - kui see on ohtlik mõte, siis kõige ohtlikum mees on Lauri Vahtre, kes just täna sel teemal Postimehes kirjutas.

Kui te tahate tegelikke Eesti riigi vaenlasi leida, siis otsige neid nende seast, kes teevad koostööd Kremli-meelsete või Kremli poolt finantseeritud jõududega ja edendavad Kremli jutupunkte.

See kõik ei ole muidugi üldse kohalike valimiste teema. Mind huvitab näiteks, kas Tartus on adekvaatsed spordi- ja liikumisvõimalused, kas linn on puhas või sügisest kevadeni ligane, jääs või tolmune (nagu praegu), kas ohverdame keskpargi pikemalt mõtlemata hiigelpirakale kultuuripaleele või proovime leida talle teise asukoha jne. Aga millegipärast arvavad siin paljud, et me peame hakkama hoopis lahendama Ida-Virumaa või Maardu probleeme.

 
At 17:03, Anonymous Anonüümne said...

Edu Piirimäele ja edu Kivastikule!

Kõigile Venemaaga mehkeldajatele, tema käsilastega flirtijatele, kolhoosnikele-kollektiviseerijatele: "Sure, Poisu!"

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

Kivastik on alati jätnud naiivse poisikese mulje.

Poolused on vahetunud, täna tuleb kolhoos ja kollektiviseerimine Berliinist. Kui kunagi läks Aadu Moskvasse bolševistlikku hüdrat tapma, siis täna peab Putin Berliini minema. Valged sakslased juba ootavad.

The spectre of extremists returning to power in Germany took a step closer on Sunday evening during the final debate among candidates to succeed Chancellor Angela Merkel, with the left-wing Social Democratic Party of Germany candidate refusing to rule out a coalition government with the Marxist Left Party.

https://www.breitbart.com/europe/2021/09/21/social-democrats-win-in-german-elections-could-see-communists-return-to-government/

 
At 17:25, Anonymous Anonüümne said...

Pärtel, hetkel oled sa sots, mis sots ja seda asja osava ja libeda jutuga sirgeks ei räägi. Me kõik siin teame ( välja arvatud Huu ja mõned tema sotsidest sabarakud), et ainuke hea sots on surnud sots. Kui valimised peaks sulle edukaks osutuma, anname me sulle mõned kuud aega ennast tõestada ja sotside mainet tõsta. Teeme seda nii öelda vanade heade aegade nimel. Kui aga selgub, et hakkad libeda põhimõtetu puudlikoerakesena käituma nagu sotsile omane, siis saab siinsete blogilugejate kriitika olema karm, aga õiglane.

 
At 17:36, Anonymous Anonüümne said...

Mis toimub? Hulgem pagulasi kühveldatakse sisse. Postimees on täis selliseid lugusid. Tuleb võidelda õigel rindel. Siis KELLE jaoks me neid Tartu rattateid ja ilusat linna üles vuntsime?

https://leht.postimees.ee/7343284/piret-hartman-suurem-mitmekesisus-pole-eesmark-omaette/

 
At 17:43, Blogger Priit Pullerits said...

No Pärteli pikas sõnavõtus on nüüd kõik segamini nagu kört-pärtli särk pühapäeva hommikul.

1. Kallasest: palun kuula täies pikkuses tema raadiodebatti minuga. Ma olin seal stuudios, ma tean kõike, mis ta ütles, aga sina, Pärtel, tood sealt välja vaid kõige leebema Kallase seisukoha, mis tema suust lõpuks tuli, sest ta oli algul oma arulageda jutuga end nii sügavale auku kaevanud, et lõpuks ei jäänud tal muud üle, kui tagasi tõmbuda. (Näiteks proovis ta panna mind saates nõustuma oma mõttega, et kui ma näen inimest uppumas - viide oli Vahemerel uppujaile -, et siis ma läheksin ju teda päästma. Ei lähe!!! See ettepanek iseloomustab Kallase eluvõõrust. Kõik ju teavad, et kui sa päästa ei oska, siis ära päästma mine, sest vastasel korral on ühe uppunu asemel kaks.)

Tiit Made kirjutas tolle saate kohta nii - loe, Pärtel! Mitte ära otsi endale sobivaid uitmõtteid, vaid vaata kogu saate sisu!

"Mõni päev tagasi sattusin kuulama Vikerraadio "Reporteritundi", kus uute pagulaste vastuvõtmise asjus diskuteerisid kirglikult Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits ja MTÜ Eesti Pagulasabi juhatuse liige Kristina Kallas. Kallas oma ametikohase vastuvõtmist nõudvate standardargumentidega kuuldus kehvakene ja väheveenev Pulleritsu hästi argumenteeritud, ajalooliselt täpsete ja arukate järeldustega pagulaste vastuvõtmist taunivate seisukohtadega. Õieti püüdis Kallas Pulleritsu argumente mitte tähele panna ja ajas oma joru. Mis joru see on, seda kuuleb peavoolumeediast iga päev ja üha rohkem."

Jah, Pärtel, Kallas on ohtlik. Või oled juba unustanud tema venelaste ja eestlaste plakatid viimaste riigikogu valimiste eel??

Ja kuna Pärtel läks minu teemal isiklikuks, siis mina tema teemal samaga ei vasta, kuid soovitan tal silmad lahti teha ja teada saada, kes ja mis on Kallase ema.

2. Jah, muidugi olen emotsionaalne, olen Eesti kaitsjana väga emotsionaalne. Eesti ei ole mingi multikulti riik. Eesti on rahvusriik. Eestis peab maksma eestlaste sõna ja tahe. Igaüks ei ole eestlane, rääkigu ta eesti keelt kui hästi tahes. Eestlus on su meeltes ja südames. Minul on! Ma kahtlen, Pärtel, kas sinul on. Kui sa oled samas paadis Eesti 200ga.

3. Teadlaselt, eriti professorilt, ootaks ikka kõvemat taset ja kontrollitumat esitlust, enne kui ta mingi avaldusega välja tuleb. Seal poliitikutest väitlejate tabelis ei olnud minult ühtegi hinnangut. Koostajana distantseerisin end sellest. Hinnangute andjad olid küsitletud, mina koondasin nende hinnangud kokku. Panna mulle süüks, et naised said kehvemaid hinnanguid, on lapsik ja ebaprofessionaalne (M. Alaveri sõnad); lisaks, mis teha, et naised ongi kehvemad väitlejad, nagu hindajad oma hinnangu andsid.

4. Pärtel, tuua sisse vihje, et need, kes sinuga kaasa ei laula, vaid jagavad teistsuguseid seisukohti, on Kremli- ja venemeelsed - see, andestust, on küll ikka täielikult lambajutt.

5. Tartus on sportimis- ja liikumisvõimalasi enam kui küll. Millest ja kus sul puudu on? Sa tegele ikka tõeliste probleemidega, mitte ära mõtle asendustegevust ja probleeme välja seal, kus neid ei ole.

Aga muidu - peace! Lihtsalt valimiseelne karm võitlus. Eesti 200ga ühte paati astumine on suur pettumus. Väga suur. Halvim valik kõigist võimalikest.

 
At 17:46, Anonymous Anonüümne said...

17:24, Juku-Kalle on teile novelli kirjutanud.

https://elu24.postimees.ee/7343596/retsept-henn-polluaasa-kohtumine-kartulikarriga

 
At 18:30, Blogger Pärtel said...

Priit, heidad mulle ette vähekontrollitud esitust, aga Su enda vastuses on päris palju demagoogilisi trikke. Paar näidet:

1) uppujale appi minek - väide, et Sa ei aitaks uppujat, sest kardad selle käigus ise uppuda, on küsimusest mööda hiilimine. Küsimuse võib sõnastada nii, et kas heidaksid uppujale päästerõnga? See on Kallase küsimuse sisuline mõte, mitte see, et kas sa oleksid nõus oma elu ohverdama tundmatu uppuja heaks. Ma usun, et see on iga normaalse psühholoogiaga inimese loomulik instinkt rõngas heita, selmet esmalt uurima hakata, mis nahavärviga inimesega on tegu või miks ta üldse vette sattus. Sellisest üldinimlikust instinktist ei saa veel tuletada, et meil on samalaadne instinkt uppuja pärast päästmist oma koju viia või et meil on moraalne kohus ta enda juurde elama võtta.

2) "Pärtel, tuua sisse vihje, et need, kes sinuga kaasa ei laula, vaid jagavad teistsuguseid seisukohti, on Kremli- ja venemeelsed - see, andestust, on küll ikka täielikult lambajutt." - Siin omistad mulle seisukohta, mida ma pole väljendanud. Suhtun respektiga erinevatesse seisukohtadesse, kusjuures erinevused ei jookse tingimata mööda partelisi liine (mulle palun mitte omistada ka kõiki Eesti200 liikmete aegade jooksul väljendatud seisukohti, seda enam, et ma ei ole selle erakonna liige). Mina viitasin hoopis tõestatud koostööle ühe Eesti erakonna ja Kremli-meelsete organisatsioonide vahel, mida ka erakonna liidrid pole eitanud (Helme ütles vaid, et see pole ju kriminaalne). Kui Sinu poolt ohtlikuks nimetatud Eesti200 oleks midagi sellist teinud - milline kisa siis lahti oleks? Ja õigustatult!

Aga nõustun - peace! Meil võib olla ideelisi erimeelsusi, aga ei maksa selle pinnalt süüdistada teist patriotismi puudumises või Eesti eest mitteseismises. Kui eesmärk on sama, võib sobivate vahendite ja meetodite üle tsiviliseeritult diskuteerida. Siinsete anonüümikute lahmimine ja vastaste sildistamine sellele muidugi kaasa ei aita. Mida üldse arvata inimesest, kes nimetab ennast näiteks "tõeliseks eesti meheks", aga ei julge oma nime all sõnagi võtta?

 
At 18:47, Anonymous Anonüümne said...

keegi veel sporti ka teeb või ollakse poliitikas?

 
At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

sport ongi tänapäeval poliitika

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

Mehed vahelduseks pisut kilba ka!
Nimetage ainus erakond eestis, kes on teadaolevalt kasutanud beebit inimkilbina?

 
At 19:14, Blogger Priit Pullerits said...

Vastus eelmisele: Eesti 200

Pärtel, palun mõtle sügavalt järele, kellega sa ühes paadis oled. Sa valisid kõigist variantidest kõige hullema.

 
At 19:30, Anonymous Anonüümne said...

Väike näide asjaajamisest erakonnas, kus räägitakse hoolimisest
https://uueduudised.ee/uudis/eesti/saptk-pressiteade-eesti-200-tootajad-osalesid-kuunilises-provokatsioonis-kasutades-selleks-vaikest-last/.
Hakake kõigepealt hoolima oma lastest ja sugulastest, siis oma hõimukaaslastest ja siis rääkige oma murjanite päästmisest! Tõepoolest, kõige haledam, ebasiiram ja valelikum erakond. 200 % Pullerituga nõus sedakorda.

 
At 19:34, Blogger Pärtel said...

Priit, selles küsimuses jääme ilmselt eriarvamusele isegi pärast mõlemapoolset sügavat järelemõtlemist.

Kopeerin oma vastuse sama diskussiooni kohta oma seinalt:
"Minu jaoks on ohtlikud need erakonnad, mis varjamatult esindavad Kremli agendat, lõhestavad ühiskonda ja külvavad usaldamatust. Ohtlik on ka see, kui hetkekasu nimel loobutakse pikemaaegsetest eesmärkidest, on see siis pensionisamba lõhkumine või muinasjutt põlevkivi kaevandamise jätkusuutlikkusest. Aga need on muidugi rohkem parlamendivalimiste teemad. Kohalike valimiste kontekstis on ohtlikud need erakonnad, kes rakendavad kohaliku võimu oma parteivankri või ideoloogiliste eesmärkide ette."

Kui esimeses kommentaaris liiga isiklikuks läksin, siis vabandan! Ärritusin liiga kergesti, kuna minu arvates on "kõige ohtlikumast" parteist rääkimine lihtsalt sildistamine ja vaenlase kuju loomine. Ei Eesti200 programm ega tegevuskava ei anna selleks põhjust. Teiseks, tegu ei ole parlamendivalimistega, kus otsustakse neid küsimusi, mida siin on mängu toodud. Praegu on tegu KOV valimistega, mille puhul me peame küsima, millist linna me tahame. Veelkord ohtlikkusest rääkides - minu jaoks on ohtlik see, kui minust või minu lastest tuhisevad kõnniteel mööda massiivsed rendirattad või tõuksiratturid. Ja ohtlik on see, kui kõnniteed on libedad, sest linnavõim ei suuda organiseerida nende puhastamist. See võib kõlada triviaalselt, aga need on reaalsed probleemid, mille lahendamise jaoks linnavõim on ametisse seatud. Kõik küsimused ei ole tõmmatavad rahvuslike erinevuste või põliselanike ja sisserändajate temaatika liistule. Noid teemasid ei saa vaiba alla lükata, aga KOV valimised pole vastavaks debatiks mõistlik kontekst.

 
At 19:43, Blogger Pärtel said...

19:06 ja 19:30 - anonüümne kommentaator, kes korjab oma info Uutest Uudistest ja SAPTK pressiteadetest. "Inimkilp" on Objektiivi valitud termin. Lugege ka teise poole selgitust: https://elu.ohtuleht.ee/939996/pealtnagija-video-odinlastega-raksu-lainud-sakslane-muutusin-emotsionaalseks-sest-meeleavaldus-puudutas-mind-isiklikult
Hartlebi tegu ma ei õigusta ja ka ta ise on oma käitumise pärast vabandanud.
Lähen jooksma, side lõpp, head õhtu jätku kõigile poliitikahuvilistele!

 
At 19:54, Anonymous Anonüümne said...

Milline on hr Piirimäe seisukoht vene kooli küsimuses? See on nii kohaliku kui ka riigivõimu küsimus. Kas nõustute rahvuskonservatiividega - eesti kool ja vene kool jäägu. Too vastava kaadri koolitamine, et täielikult eesti koolile üle minna, on mugav küsimusest kõrvale libisemine. Seda tehakse juba 30 aastat ja näib, et sarnaselt soovitakse ka jätkata.

PP rahvuslasena vaba riigi taastamisest osa vist ei võtnud. Hüsteeriaga kaasa ei läinud.

 
At 20:12, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Pärtlile ei meeldi Objektiivi ja SAPTK sildistamine, aga see ei hoia teda ennast sildistamast ja konkurente kremli agentideks sõimamast. Kui keegi üldse seda ühiskonda lõhestab, siis on need just nimelt sotsid ja Eesti 200 ( kes on tegelikult ju samasugused sotsid, ainult natuke veel sotsimad) oma pideva kisusu ajamise, rassiviha õhutamise ja homopropagandaga. Mõned postitused tagasi viidatud "objektiivi" artiklis kajastatud lugu on tüüpiline näide sotside asjaajamisest. Lugedes läbi ka õhtulehe kajastuse, muutus asi pigem veel tülgastavamaks, sest vabandused tundusid ebasiirad, ebaloogilsed ja mitte veenvad. Mitte miski ei ole püha, peaasi, et saaks aga konkurentidele kuidagi keerata või neid süüdi lavastades halvas valguses näidata. Mõistan, et naabritega tuleb üritada suhteid hoida ja katsuda läbi saada, aga tavalise reakodanikuna leian, et see europugemine pole sugugi meeldivam, kui kremli agenda. Vahelduseks võiks võimule saada keegi, kes ajaks Eesti asja ja võitleks just nimelt selle riigi huvide ja heaolu eest

 
At 20:23, Blogger Priit Pullerits said...

Pärtel võib küll jooksma minna, aga tema personaalküsimus poliitikas on saanud siin jututeemaks ja sellest pääsu ei ole.

Esiteks, Pärtel, sellest vankriga mehest - võib ju lugeda tema eneseõigustust, millele sa osundad, aga see ei ole usutav, vaid lõhnab minu ninas kui hale eneseõigustus, liiati arvestades, et ta läks SAPTK käest ju kümneid tuhandeid valuraha nõudma - sellest sammust on näha, et tegemist on läbimõeldud sõjakäiguga, lausa sihiliku vaenutegevusega. Soovin tema vastastele kohtupidamises jõudu ja loodan nende võitu.

Pärtel, kohalike valimiste temaatika võib olla teine, aga see on kõik eelsoojendus riigikogu valimistele, praegu pannakse jõujooni paika ja kindlustatakse toetajaskonda. Ainult poliitiliselt infantiilne, mida sa, Pärtel, vaevalt oled (kuigi mesti löömine Eesti 200ga paneb selles kahtlema), võib rääkida, et nendel valimistel pole mingit seost.

Ja ma ei saa aru, mis nutt ja hala Tartu liikumis- ja sportimisvõimaluste pärast! Neid on küll ja küll. Ja kui tänavad libedad, siis mis teha - ega looduse vastu saa. Ega see libedus pole igavene. Sa poleks nagu üldse maailmaga kursis: kui olin aastaid tagasi Ameerikas Washingtonis, siis tulid juba eelmisel päeval teleekraanile hoiatused, et homme on eriliselt libe, ärge välja minge. On lollus kõiki teid liivatada pidevalt ja siis kevadel seda tolmu ja killustikku kokku koguda ja tolmutada.

Tõukside küsimuses olen küll sama meelt: need tuleb linnapildist likvideerida. Kurat, need jäetakse igale poole suvalt vedelema, mingid hipsterid paarutavad nendega ringi stiilis mina ja maailm. Hea meelega koguks need kokku ja viiks kui laokil kola prügimäele. Miks seda juba ei tehta???

Mulle tundub meeleheitliku argumendina kõike, mis võimalik, Kremliga siduda. Pärtel, paljud asjad, mis tulevad Euroopast, olgu immigrantide vastuvõtt miljonite kaupa, olgu Saksamaa gaasidiil Venemaaga, olgu multikulti tolerastia ja sellega kaasnev vihakõne seadus - palju selliseid asju, mis tulevad Euroopast, on sama hullud ja veel hullemadki kui need, mis tulevad Kremlist. Miks sa ei mõista hukka seda jampsi ja, vabandust, otse öeldes sitta, mis Euroopast meile tuleb ja mida me arvestama oleme sunnitud või muidu...?

PS: Isiklikuks mineku vastu polnud antud kontekstis midagi, sest selge see, et kurvilised laskumised tekitavad hirmu, kuna eales ei tea, mis keegi ees teeb, ja eales ei tea, kuidas ka endal õnnestub kurve läbida. Ei salga seda. Aga arvesta, et isiklikuks minek annab alati võimaluse smaga vastata, mida ma seekord ei teinud, vaid võtsin pigem kirbule erakonna juhi Kallase - kasutasin sama võtet, aga teises plaanis, kui nii öelda. Ent tegelikult efektsed isiklikud torked kuuluvad mängu ilu juurde, kuni need on efektselt tehtud ja lisavad mõnusat teravust.

Aga palun, tule sealt Eesti 200 hõlma alt ära. See on väga halb ja vale valik! Seda palun südamest ja rääkides kauaaegse konkurendi ja ülikooli-kolleegina.

 
At 20:26, Anonymous Anonüümne said...

Objektiiv on hetkel vabariigi intellekti tipp, naeruväärne on neile vastu panna õhtulehe postimehe delfi kõvemad vanad. Idikas sakslane lükkas lapse ette et odinlased otsa sumaks, see on fotodel näha.

Ei usu et rahvuskonservatiividel vene kool ise jääks. Kõikjal maailmas õpivad venelased kohalikus keeles mis ime kullast venelased eestis elavad et nad peaksid vene keeles haridust omandama? Ning kui saavad seejuures "kehvema hariduse", siis kelle asi see peaks olema?

Kui siin blogis leiab üleolevat suhtumist rahvuskonservatiivide suhtes, siis - eesti rahvas on arvult 900 000. See on õhuke kiht et siin venelasi ukrainlasi afgaane pakke indialasi nigeerlasi integreerida ja kommuniste sakslasi hollandlasi. Meil pole selleks vajalikku tuima massi. Tallinn on venekeelne, enne faking "mitmekesist Eestit" pange Tallinn riigikeelseks. Ei pane keegi. Enne muutub pidzingliskeelseks jjiidiši keelseks.

 
At 20:44, Anonymous Anonüümne said...

20:26, õige jutt, aga vene kool Eestis jääb pikemaks ajaks, sest rahvuskonservatiivid on eestlaste eest ja venelaste eest, eestikeelse kooli eest ja venekeelse kooli eest. Kogu vaprus.

 
At 20:53, Anonymous Anonüümne said...

Kristina Kallas suudab ühe intervjuuga eestlaste vastu nii palju viha ülesse näidata, et lausa halb hakkab. Minu identiteet pole ka puhas eestlane, aga sellised väikeriigid peavad olema rahvusriigid. Ta on nagu Putin, kes kiusab väikerahvaid, kes siin lõppedeks on Kremlimeelne?

Intervjuu: https://sirp.ee/s1-artiklid/c9-sotsiaalia/narva-kui-venekeelne-demokraatlik-euroopa/

Tsitaate:
1. "Nii nagu Singapur, peaks ka Eesti vältima identiteedipoliitikat halvas mõttes, seda, et poliitikud mängivad oma valijate etnilise kuuluvusega. Etnilisus tuleks riigi alusdokumentidest välja võtta või siis ümber sõnastada."

2. "Eestlastele jäägu nende pastlad ja kannel ja „Tõde ja õigus“"

3. "Tänapäeval on etniliselt homogeensed ainult kaks riiki – Island ja Põhja-Korea. Eestlaste soov luua etniliselt homogeenset riiki näib Victoria joa peatamise katsena."

Sellise inimese poolt lihtsalt pole võimalik normaalsel inimesel hääletada ega tervemõistusega mehel ühes nimekirjas kandideerida. Tema ema esines ETV+ kanalis ja ei räägi eesti keelt, sest ei taha. Selline suhtumine. Ei tule sealt miskit head!

 
At 20:56, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, see ununes: tahaks kuulda Pärteli seisukohta nn ühtse Eesti kooli ehk tegelikult vene-eesti segakooli teemal!

Minu arvamus: selliste koolide loomine on hull eesti keele ja kultuuri tapmine! No kas te kujutate ette, et eestlasi ja venelasi saab koos õpetada, eriti nt Lasnamäel või Ida-Virumaal, kus venelasi on klassis/koolis pool või enamgi? Ja kus nende arusaamine Eesti ajaloost on nii erinev eestlaste arusaamisest! Mis seal tulemus oleks - me ei räägiks enam Eesti okupeerimisest, sest see võib poolt klassi solvata, vaid jätame selle peatüki vahele või käsitleme seda kuidagi äärmiselt hillitsetud, n-ö rootsilikus võtmes. Sedasi kaotavad meie eesti lapsed õige ajalootunnetuse ja ühiskonnas saab ajaloo teemal rohkem valdavaks hoiak, mis on rohkem venelastele meele järele. Pärtel ajaloolasena peaks sellest aru saama. Või kui ei saa, ei ole ta oma kvalifikatsiooni väärt ning tagastagu professori tiitel. Või ega ta ole ometi hakanud juba punaprofessoriks?

Kui keegi veel ei tea, siis "Pärteli partei" ehk Eesti 200 juht Kristina Kallas on vene-eesti segakooli tuline pooldaja ja lausa propageerija.

 
At 21:00, Blogger Priit Pullerits said...

Ja mis sa, Pärtel, ütled selle kohta, mis 20:53 välja toob Eesti 200 juhi öeldust? Jah, see on see erakond, mille nimekirjas sa kandideerid! Kas sa tõesti ei näe ega saa aru, mille ja kellega on tegu?!?

Seal tsitaatides on ka vastus, miks Eesti 200 on kõige ohtlikum erakond - nagu olen öelnud, siis Eesti 200 sildi alla on varjunud Eesti- ja eestivaenulik erakond.

Soovitan sul, Pärtel, lugeda ka hr Urmas Reinsalu kriitikat Kristina Kallase öeldu kohta - kas ka see ei pane sind mõtlema?

https://www.ohtuleht.ee/917025/urmas-reinsalu-avalik-kiri-kristina-kallasele-jatke-meid-oma-eestlusevaenulike-teooriatega-rahule

 
At 21:08, Anonymous Anonüümne said...

Eks te ise nägite ja kogesite Ida-Viru olusid suvel. Kõrvad peadligi, viril irve näole ja räägime vene keeles. Ühist meeldivat võis leida nõukanostalgiast.

 
At 21:37, Anonymous Anonüümne said...

20:56 Pullerits ei ole nõus. Küll need lasnamae ja iduviru lapsed harjuksid teises põlvkonas näiteks. Eesti riik PEAB oma tahtmise maksma panema. Mis kurat on EV eesmärk kui siin hoiatkse vene kogukonda nende laines sees. Pikas perspektiivis oleme kõik eurotatarlased isegi kui oma Eesti koolid on olemas. Väikerahvas ei integreeri suurrahvast sellise pool pool vindumisega (kaitseme eesti lapsi hoiane eesti kooli venelastest eraldi). Koolide eraldi hoidmisega hoiame kahepaikset riiki. Venelased ja koik muud võõrad tuleb läbi lasta eesti koolist Lutsust liivist keresest pulleritsust. Arvestage et teises põlvkonnas on juba kergem kui nende vanemad on käinud eestikeelses koolis. Bljääd!

 
At 22:36, Anonymous Anonüümne said...

Jah võõramaalasi on meil väga palju. On püsielanikke ja töö ja muude viisadega. Eesti majandus
ise tekitab seda massi pidevalt juurde. Meil on ikka väga väga palju võõrtöölisi ja väga paljud tõenaäoliselt ka jäävad siia. Vaat ajakirjanikud võiksid uurida ja kirjutada kuidas ja miks see rendi mehhanism töötab praegu täistuuridel. Toogu numbrid ka välja ja ma usun et paljud kukuvad imestusest pikali kui sellest hoomamatust jamast ülevaate saavad. Nende kõigi jääjate kasvatamine eestlasteks on mission impossible.
Kõik see toimub ettevõtjate nõudluse rahuldamiseks , poliitikute lahkel loal. Poliitiliselt jääb see ka tulevatele põlvedele lahendada - on mille üle jälle debatte pidada.
Tartu mees kes töötaks justkui endises NSVL-i ettevõttes - tõelises rahvuste paabelis.

 
At 22:39, Anonymous Anonüümne said...

Näete on küll väikeriike kelle juhid suudavad mune näidata https://mvlehti.net/2021/09/21/kroatian-presidentti-me-emme-covid-rokota-enempaa-media-levittaa-paniikkia-ja-valhetta/?fbclid=IwAR3eQpEwmOswItOLkX-b2TTEPVd-K7vAvDyffdbDtrps-V0U1H8eROXOopQ.

 
At 22:42, Anonymous Anonüümne said...

Lugupeetud Pärtelist linnapead ei saa, aga mis on juhtunud praeguse linnapeaga? Oli vanasti lahe sell, aga nüüd täielik sotside talla-alune ja nende ajuvabaduse eest seisja.

 
At 00:02, Anonymous Anonüümne said...

Tartu praegusel koalitsioonil pole viga ehk midagi. Konservatiivne valija (konservatiivne võimu jätkuvuse mõttes) teeb linnukese Refil, millega saadakse admin võimekus ja stabiilne areng ning sotsid võimupartneritena on erksamad uutele ideedele ja nende rakendamisele (Aparaaditehase vaimsusega autovabaduse puiesteele), kultuuripealinna 2024 võiks see tandem hästi vedada küll. Rohe ja rattavärk sinna peale niikuinii. Eks Tartu valimised käivadki peaasjalikult selle üle, kes oleks Refile õige partner, mis linna edasi viiks. Loodetavasti Kesk jääb valikust välja, ülejäänute osas - miks mitte. Nõrgemad kaaslased oleks rohelised ja ekrelased.

 
At 09:26, Anonymous Anonüümne said...

Autovabaduse puiestee on ajuvabaduse puiestee. Kas sa seisid suvel Narva mnt ummikus? Kaubamaja ja Kvartali vahelt startides jõudis Vene kiriku juurde veerand tunniga. Pole vaja mingit rohe ja rattavärki, mis on umbrohu kasvatamine ja vikerkaare värvi rattateed. Vahest tahaks panna rattad katusele ja linnast välja sõita, aga praegune Tartu koalitsioon ütleb, et tulevikus sa topid enda lapsed kastirattasse, naise pulgale ja raisk väntad. Ei teagi, keda valida. Ihaste metsakaitsjad ka Eesti 200s.

 
At 09:57, Anonymous Anonüümne said...

Siis tuleb valida mõni soovitavalt ülekaaluline "endine", kes end tänapäeval rahvuslaseks, konservatiiviks jne nimetab. PP selle koha pealt väga kahtlane tegelane, suur auto olemas, aga ikka vänderdab rattaga tänaval.

 
At 10:12, Anonymous Anonüümne said...

Pärtli eneseareng on tsepuhaa, see pole meie asi. Meie asi on, et Eesti200 jääks alla künnist. Siis ei muutu karvakestki. Küll me ka Pärtlil siis suudame parteistumise kui võõrusu jäises allikas maha pesta.

Meie asi vaatab vastu meile kuu lõpus saabuvatel elektriarvetel. Ja see värk on meie poliitikute soperdis. Mäletate kuidas vabaturumajanduse eest energeetikas võitles omal ajal poliitik Taavi Veskimägi? Sittagi te mäletate aga täna võite selles jamas teda tänada, mida ta noore Pärtli suguse ajusõgedusega omal ajal ellu viis ja hiljem omale tänu sellele ka mõnusa paiga sebis. Pärtel ujub lihtsalt selliste iidolite kiiluvees. Ta näeb ja targa inimesena saab aru, et kui tahad head elu, siis tuleb keerata mingi tohutu jama kokku. Suurt jama ei ole võimalik ilma parteistumiseta kokku käkerdada, sest lõplikud hoovad mida sättida tuleb on poliitilised. Sa kas maksad kellegi hoova liigutaja kinni või munserdad ennast sinna ligi ja näpid neid otsuseid ise. Kui pappi ei ole siis jääbki üle ainult ise oma hinge parteikuraditele kinkimine kolme tilga eest.

 
At 10:27, Anonymous Anonüümne said...

10:12, ei tule sulle riigi kehtestatud elektri ja esmatarbekaupade hinda tagasi, ole sa kui tõsine rahvuslane tahes. Nord Pool teeb sul elektrihinna. Sinu õhu tossutamise ajad hakkavad ümber saama.

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

10.27 eksid, ka täna kehtestab elektri transpordi hinna riik läbi konkurentsiameti. See riigimajandus eksisteerib ikka veel, see ei ole kuhugi kadunud. Nord Pool on minevik. Pärast Nord Pooli ühendamist uute juhtmetega Lääne-Euroopaga kehtestab hinna ikkagi Euroopa Metsik Lääs mille epitsenter asub Brüsselis. Eesti demokraatia omapära ongi see, et kogu sitt veeretatakse helpimiseks järgmistele koalitsioonidele. On ainult üks lahendus jama lõpetamiseks riigis. Kõik saadikud ja parteisid kes on valitavas võimuorganis figureerinud tuleb lihtsalt vetostada uutel valimistel. Selleks on vaja karismaatilist juhti kes näitab rahvale vaksalis veduri kabiinist käega teed helgesse tulevikku koos kogu maa soodsa hinnaga elektrifitseerimisega.

 
At 11:07, Anonymous Anonüümne said...

Meie karismaatiline juht on Kägu ja loodame et vedurijuhi nokaga müts on tal juba olemas.

 
At 12:23, Anonymous Anonüümne said...

Meedias ja koolis tehakse Põlvas noaga vehkinud poisist mingi rets. Tubli poiss! Mäletan enda kooliajast, kuidas kuuendas klassis viieliikmeline kamp arvas, et mind võib kiusata. Arvamus muutus, kui kambajõmmil enesekaitseks ninaluu puruks lõin. Alguses õppealajuhataja ähvardas politseiga, aga õnneks direktor oli mõistlik naine. Kiusamine lõppes. Kiusamisvaba kool on maksumaksjalt raha välja pressimise masin. Midagi neist kasu pole ja üritavad asju lahendada mingi homoseksuaalse mõmmikuga. Kui kiusatakse, tuleb kiusajal kütta nahk kuumaks!

 
At 12:43, Anonymous Anonüümne said...

Põlva poisis on karismat. Kaasaegse haridussüsteemi isepära ongi karismaga tegelaste nullimine, et neist täiskasvanuna ei oleks ainest veduris rahvale relvaga vehkimiseks. See tagab stabiilse ühise mõminaga ühiskonna mis tiksub omas rütmis parteiisakeste ja rahajõmmide taktikeppide järgi.

 
At 13:20, Anonymous Anonüümne said...

Homoseksuaalne mõmmik visake külma vette!

 
At 13:33, Anonymous Anonüümne said...

Kui kiiresti ikka mõned kohe üksnes meedias avaldatud põhjal hinnangu annavad ja teavad täpselt, kes on süüdlane ja kes on kannatanu. Kommentaarides kirjutatakse, et see sama noakangelane oli eelmisel päeval enda ohvrit ise rünnanud ja peksa saanud ning kättemaksuks otsustas järgmisel päeval noaga rünnata. Kas selle info põhjal arvate endiselt, et ta on kannatanu ja tubli poiss? Kui lihtne on ikka tänapäeval inimeste arvamusega manipuleerida.

 
At 13:47, Anonymous Anonüümne said...

To 13:33 Vot just. Selles poisis on maailmameistri ja olümpavõitja ainest. Selline juba ei lepi lüüasaamisega ja teeb ükskõik mida, et võita. Poisist ona kasvamas järeltulija Veerpalule.

 
At 11:15, Anonymous Anonüümne said...

Reedel, 17. septembril USA toidu- ja ravimiameti (FDA) vaktsiiniteemalisel kohtumisel väitsid mitmed arstid jõuliselt, et Covid-19 vaktsiin tapab rohkem inimesi kui päästab ning see soodustab koroonaviiruse mutatsioonide, nagu näiteks nn delta tüve teket.
FDA vaktsiinide ja nendega seotud bioloogiliste toodete nõuandekomisjon hääletas pärast 8-tunnist kohtumist tulemusega 16:2 Joe Bideni plaanitud Covid-19 kolmanda ehk nn tõhustusvaktsiini kava vastu.
Kohtumisel väitis Covid-19 varase ravi fondi direktor dr Steve Kirsch, et vaktsiinid pigem tapavad kui aitavad inimesi.
„Minu tänane ettekanne keskendub suurele elevandile toas, kellest keegi ei soovi rääkida: vaktsiinid pigem tapavad inimesi kui päästavad neid,“ ütles dr Kirsch telekonverentsi vahendusel.
„Praegu keskendume peaaegu eranditult Covidi-surmast päästmisele ja vaktsiinide tõhususele, sest meid pandi uskuma, et vaktsiinid on täiesti ohutud. Kuid see pole üldse tõsi.“
„Näiteks Pfizeri 6-kuulise uuringu aruande järgi on ravirühmas südameatakke neli korda rohkem,“ jätkas Kirsch. „See polnud lihtsalt ebaõnn. Vaktsiini kõrvaltoimetest teatamise süsteem VAERS näitab, et südameinfarkti esines pärast neid vaktsiine 71 korda sagedamini kui pärast mis tahes muud vaktsiini.“
„20 vaktsineeritud inimest suri, platseebo saajatest suri aga 14. Vähesed inimesed märkasid seda. Kui vaktsiinisurmade arv on suurem, siis järelikult on vaktsiinid, tõhustusdoosid ja vaktsiinikohustus mõttetud.“
„Isegi kui vaktsiinidel oleks 100% kaitse, tähendaks see, et tapsime ühe inimese päästmiseks kaks inimest,“ lisas ta.
Dr Kirsch selgitas ka, et hooldekodu surmaandmed näitasid, et umbes pooled vaktsineeritutest surid, samas keegi ei surnud nende hulgast, kes polnud vaktsiini saanud.“
Viirusimmunoloog ja bioloog dr Jessica Rose märkis, et VAERSi andmete põhjal on vaktsiiniriskid noorematel, eriti lastel, suuremad kui kasud, viidates sellele, et 2021. aastal kasvasid vaktsiinisüstiga kaasnevad kõrvaltoimed neil 1000 korda võrreldes eelmise kümnendiga.
„Kõrvaltoimete koguarv kasvab aastal 2021 rohkem kui 1000% ja 2021. aasta pole veel lõppenud,“ ütles dr Rose.
Ta mainis ka, et andmed viitavad sellele, et Covid-vaktsiinid põhjustavad viiruse mutatsioonide, näiteks alfa- ja delta-tüvede kasvu. „Mõlemad tüved ja nendele järgnevad klastrid tekkisid väga vahetus ajalises läheduses Covid-toodete kasutamisega Iisraelis.“
„Iisrael on üks enim vaktsineeritud riike ja neist andmetest nähtub, et need tooted selgelt ei suuda pakkuda kaitsvat immuunsust uute tüvede vastu ega vältida viiruse levikut,“ lisas ta.
New Orleansi kiirabiarst dr Joseph Fraiman märkis, et pole piisavalt ulatuslikke kliiniliste uuringute andmeid, et kinnitada hästi informeeritud vaktsineerimata ameeriklastele, et risk vaktsiini kõrvaltoimete tekkeks on väiksem kui nende võimalus haiglasse sattuda.
„Nõudlus kolmanda doosiga seotud uuringute järele on piisavalt suur, et saaks kinnitada haiglaravi vajaduse vähenemist,“ ütles Fraiman FDA kohtumisel. „Ilma nende andmeteta ei saa me meditsiiniasutusena kindlalt hukka mõista Covid-vaktsiini vastaseid aktiviste, kes väidavad, et vaktsiinid kahjustavad rohkem kui päästavad, eriti noori ja terveid.“
„Fakt, et meil pole kliinilisi tõendeid selle kohta, et need aktivistid eksivad, peaks meid kõiki ärevaks tegema,“ lisas ta.
Pärast neid muret tekitavaid väiteid pole ime, et FDA komisjon hääletas kõigile mõeldud nn tõhustava vaktsiini kavast maha.
FDA vaktsineerimiskogu maha hääletatud nn tõhustava vaktsiini kava kujutab endast suurt lööki Bideni administratsioonile, kes teatas augustis plaanist pakkuda kolmandat doosi kõigile ameeriklastele, kes juba on saanud kaks vaktsiinisüsti.

 
At 12:00, Anonymous Anonüümne said...

https://www.reuters.com/article/factcheck-coronavirus-usa-idUSL1N2QP18K

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

On palutud seda vaktsiinijama siia mitte panna aga no ei saada aru, kontrollitakse siis ennem aga no seda ka ei saa tehtud.

 
At 14:09, Anonymous Anonüümne said...

12:57, see väga oluline kohalike valimiste kontekstis, sest see on mitme kaaluka erakonna ja valimisliidu - nt Ekre ja Vaba Eesti - agenda osa. On vaktsiinivastaseid võhmamehi nagu Kägu ja on vaktsiinide poolt kõnelevaid võhmamehi nagu hr Piirimäe (vt mõned lood tagasi suurepärast lingitud artiklid).

 
At 14:49, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

14:09 Millegi pärast figureerib taas kommentaarides minu nimi. Seega on mul õigus väikestele ( ilmselgelt muidugi ebapopulaarsetele) kommentaaridele. Vaktsiini vastane on nõme sõna. Kui inimene, ei tee mingeid nõmedusi ( näiteks ei kuse kraanikaussi) või ei tarbi mingit organismile ebavajalikku kraami ( näiteks heoroiini) saab teda ka teisiti nimetada, kui nõmeduste ja kahjulike harjumuste vastane .Mina olen tervise ja terve mõistuse pooldaja. Kuigi ma ei pea seda lõga, mida vägivaldselt inimestesse süstitakse üldse vaktsiiniks, arvan ma üldiselt vaktsiinidest, et terve inimene, ei vaja vaktsiine ja haigeid need ei aita. Samas vaba maa, igaüks tarbigu mida tahab ja uskugu millesse või kellesse palju tahab. Ainult sitasööjad ei peaks sundima teisi sitta sööma, eriti kui nad meie riigile omaselt ei taha tagajärgede eest vastutada. See kui üks artikel, kirjutab , et nende vaktsiinidega on nii ja teine, et on naa, annabki inimestele võimaluse just seda uskuda, mis neile tõepärasem tundub. Kui isegi ühe riigi sees ei suudeta ära otsustada ,mis värk nende vaktsiinidega on ja palju neid õieti süstima peaks, siis kelles selline koiliblika lennu sarnane pidev ja trastiline arvamuste muutmine kahtlusi ei tekita, on lihtsalt lammas.( vihje sellele, et terviseamet muudab pidevalt tagantjärgi oma numbreid ja statistikat, lokkidega Tanel Kiik laulab tõhustusdoosi vajalikusest ja delfi avaldab artikleid, kus leitakse, et kolmas ehk, siis tõhustusdoos on eluohtlik ja ebavajalik. Need on vaid üksikud näited, aga kogu see nn. vaktsiini ja koroona asi haiseb vastikult.

 
At 15:02, Blogger Unknown said...

Pisut kilba ka. Mis on ühist Tanel Kiigel ja Bill Gatesil ?

 
At 15:18, Anonymous Anonüümne said...

Mõlemast on saanud lühikese enim hinnatud meditsiini ja tervisespetsialistid omamata mitte mingit meditsiinilist haridust. Gates i tuntuse mastaabid on muidugi oluliselt suuremad, samas Kiige teeb suuremaks fakt, et ta ei oma üldse mingit haridust.

 
At 15:19, Anonymous Anonüümne said...

Kui vaadata numbreid, siis on neid covidisse haigestunud vaxitud inimesi juba vaata, et rohkemgi kui vaximata inimesi. See on lihtsalt fenomenaalne , kuidas inimesed saavad niimoodi silmaklapid peas elada ja absurdseid määrusi täita ja nende kehtestamist toetada. Vägisi tuleb meelde korvpallifilm Jordaniga peaosas, kus NBA staaridelt rööviti nende korvpalli oskused. Kas keegi on röövinud enamikelt inimestelt mõistuse?

 
At 15:24, Anonymous Anonüümne said...

15:19 Siinkohal te eksite. enamusel inimestest pole seda mõistust kunagi olnudki. Ehki kui tugineda hr Kallase arvamusele, et 70% riigikodanikest on lollpead, siis kui vaadata vakstineerimisprotsenti tuleb tõdeda, et ta eksis pisut, eriti kui veel arvestada fakti, et päris suur protsent inimesi ei teinud seda vabatahtlikult.

 
At 15:36, Anonymous Anonüümne said...

Pilgud Belgiasse- herr Karpenko on 2 minutit peagrupilt eest sõitnud.

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

Kas Karpenko on eestlane?

 
At 16:45, Anonymous Anonüümne said...

Jah, on küll.

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Ongi nii, et vabatahtlikult end torkida ei lase, aga kuna paljudes kohtades (loe: spordivõistlustel, ka vabas õhus) seda tobedat tõendit nõutakse, siis sai ikkagi Janssen ära tehtud ...

 
At 17:35, Anonymous Anonüümne said...

Tore, et Varro Vooglaiule on lisandumas üha enam haritud noori. Hea sõnavaõtt
Raul Kivilt Hästi argumenteeritud ja julge. Nagu Pullerits neil aegade, kui tal munad veel alles olid. https://www.facebook.com/raul.kivi.7 On juba aeg see lolluse pandeemia ära lõpetada.

 
At 18:53, Anonymous Anonüümne said...

Keegi võiks kirjutada kuidas sellel Ukraina või Valgevene nimega eestlasel Karpenkol see sõit lõpuks läks?

 
At 19:51, Anonymous Anonüümne said...

DNF
80km kühveldas kahe kaaslasega ees, vahepeal oli vahe juba 5 minutit, siis sai jaks otsa.
Parim eestlane 65.

 
At 21:12, Anonymous Anonüümne said...

Mul on jäänud kahe silma vahele , kas herr Kägu on kõigi vaktsiinide vastane või ainult selle hiljutise sundmoeevaksiini vastane?

 
At 21:13, Blogger Hardi said...

Eks se maraton vedas vist päris palju vett jah. Osadel kindlasti oli muidugi mingi muu jook seal pudelis.

Aga miks sa arvad et ta vett vedama läits. Miks se maraton nii tähtis on, ei ole ju. Ma ei ole kunagi mitte ühelgi maratonil, ega spordi võistlusel osalenud, aga rattaga sõita olen armastanud väiksest peale. Ma julgen väita, et just rattaga sõites olen kõige õnnelikum. Ja ma usun et se käib väga paljude teiste inimeste kohta ka. Ei olnud ültse ammu, mingi naisterhavas sõitis jalgrattaga Lätikplas kruusa teel vasta, mingi maantee või kruusatee rattaga. Ja nägu oli tal nii laialt naerul. Ma olen täiesti kindel, et ta ei naeratanud minule. Mõniaasta tagasi mingid lapsed rattaklubi vormis hästi tihti sõitsid mulle Annelinna rattateedel vasta ja seal ka mõni noorem laps paistis äärmiselt õnnelikuna. Vot ratta sõit ongi selline tegevus.. ja seda peab doseerima parasjagu. Liiga vähe on lihtsalt liiga vähe, aga liiga palju enam ei mõju. Ma ei kujuta ette kuidas saab sellises suures massis sõites ennast õnnelikuna tunda.. Ümberring pori pritsib, pidurid kiljuvad.. võibolla ainult kõige ees sõites ja esimesena lõpetades.. age ei minuarust se pole ikka se mida mina rattasõidult ootan. Ehk ma olen teistsugune. Pole se seltskondlik sotsiaalset tõugu tüüp kes kogu aega karjas, tähendab mingi kambaga ringi peab hängima.
Se video mis sa panid, ja ma olen seda juba ammu näinud. Se on õige ratta sõit. Ma pole isegi Tartu ümbruse kõiki teid läbi sõitnud, pole Tartu linna kõiki ratta teid läbinud. Tegelikult vist pole pooligi neist läbinud. Sõidan küll nädalas ikka enamasti ple 100Km aga linna ümbruse maanteedel ja väiksematel metsateedel... Jah ma olen üks väga halb jalgrattur sest ma istun linnas jalgratta selga ja sõidan maale mööda samu teid kus tähtsad inimesed sõidavad. Raiskan ruumi ja nende aega. Seguauto on tähtsam, sest tema viib rikkurile järjekordse torni ehitamiseks segu. Ja ta peab ruttu kohale jõudma, enne kui se kõvaks läheb. Mõni tähtis proua sõidab teatrisse etendust vaatama, tema on tähtsam tal on ka kiire. Ta maksab ju raha ostab teatri pileti et näitlejad saaks elada ja Näitlejad ja teater ja igasugu kultuur on sellepärast tähtis et eliit ning rikkurid tarbivad seda. Metsaveo autojuht peab rikkurist ärikale rahateenima. Tema peab seda kruusateed pidi kihutama tolmupasajutt taga. Aga mina kurat, sõidan lihtsalt rattaga ja tahan tasuta eestimaa loodust nautida. :D

Ühesõnaga tegelikult pole to maraton ju ültse oluline, sest se on vaid korra aastas. Nii nagu sünnipäev pole oluline, sest sünnipäev on ka vaid kord aastas. Igapäev on palju olulisem sest igapäev on koguaeg ja igapäev. ^_^

 
At 22:01, Anonymous Anonüümne said...

PM on valimiskompassi valmis saanud. Tartu vastused andsid soovituse 1. valida Ref, teisena E200 (mõlemal üsna tugev kattuvus). Tugevad miinusprotsendid tulid Keskile ja Ekrele. Keskosas Voitka ja Isamaa. Seevastu Tallinna vastused soovitasid esimesena Ekret ja teisena E200 (kattuvus siiski nõrk). Kesk ja sotsid olid aut.
Järeldan: olenevalt omavalitsusest on valik väga erinev - kohalike valimiste omapära. Erakonnad, mis parlamendi valimistel välistan, võivad kohalikul tasandil arvestatav valik olla.
PS. Kompassi ei maksa tõsiselt võtta.

 
At 09:35, Anonymous Anonüümne said...

22:01, see tähendab, et sa hääletasid tasuta asjade, trammi ja muude hulluste poolt, va sunnik!

 
At 11:00, Anonymous 메이저놀이터 said...

Recently, I have started to read a lot of unique articles on different sites, and I am enjoying that a lot. Although, I must tell you that I still like the articles here a lot. They are also unique in their own way. 메이저놀이터


 

Postita kommentaar

<< Esileht