laupäev, september 18, 2021

Pullerits: Kes võidab homse Tartu rattamaratoni?

Mitu aastat jutti läks asi aina paremaks. Ajad üha kiiremaks, kohad üha kõrgemaks. Kuni sügisel 2004 saavutas Raimond Pihlap Tartu rattamaratonil tulemuse, millest unistavad kõik, kes maastikusõitu vähegi tõsiselt võtavad, kuid milleni küünivad vähesed – ja enamik mitte kunagi. Ta lõpetas esisajas, 87. kohal.

Sealt edasi algas tagasiminek. Seitse viimast aastat on Pihlap Tartu rattamaratonil stabiilne teise tuhande mees.

Ent ta ei ole sellest õnnetu.

...Nii algab minu tänane lugu mahepõllupidajast, kuue lapsega pere peast Raimond Pihlapist (36) enne homset Tartu rattamaratoni. Olen aastaid vaadanud sinna suunda, kus sõidavad kiiremad - ent see vaatepunkt on hakanudend ammendama. Seetõttu otsustasin, et vaatan tahapoole, sinna, kus osalejad kaotavad mulle tunniga ja rohkemgi. Mis seal toimub? Pihlap, kel kaalu 130 kilo (pikkust 192 cm), soostus mulle oma kogemustest rääkima.

Ent see ei võta päevakorrast küsimust, kes homme võidab. Panustan Rein Taaramäele, sest rada on ilmselt kuiv ja kiire ega ole ka ülemäära tehniline. Seetõttu võiks oodata ja loota, et Taaramäe sõidab teistel lihtsalt eest ära. (Kas keegi teab, kas mõni meie tugevatest ratturitest pühapäeval Belgias algaval MMil ka stardib?)

Kes aga eelistab spordile midagi kultuursemat, sellele minu vastavad soovitused tänase Postimees Nädala AK-osas (sellega on seotud ka provokatiivne foto ülal paremal - kas teate, kuidas?). Tunnistan, et oli ikka jube keeruline seda rubriiki täita. Aga kes ütles, et kõik peab kergelt tulema.

Homseks rattamaratoniks teile kõigile aga inspiratsiooni siit!

Foto 1: Ratturid mulluse Tartu rattamaratoni stardi ootel Tehvandi staadionil. Foto autor: Ardo Säks, Klubi Tartu Maraton
Foto 2: Tänavuse Tartu teaterattamaratoni start. Foto autor: Adam Illingworth, Klubi Tartu Maraton
Foto 3: Neegreid toetavad protestijad Ameerikas. Foto autor: ZumaPress.com/Scanpix

14 Kommentaarid:

At 10:37, Anonymous Anonüümne said...

Rattasõit ongi mugavussport, kaalumagnet. Kui ikka Priidu moodi treeningul panna ei jaksa või suuremat mahtu kerida ei jaksa muude kohustuste tõttu, siis on tagasiminek kindel laks.

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

Rada on kuiv ja väga kiire. Pool maad on tuntav külje või vastutuul, eks ta üks grupisõit tule, pea lenksu all.

 
At 17:08, Blogger Priit Pullerits said...

No vaat aga lugu - Moab nüüd rahvusvahelistes uudistes:
https://maailm.postimees.ee/7340574/usad-hoiab-pinevil-matkal-salaparaselt-kadunuks-jaanud-blogija-juhtum

 
At 17:49, Anonymous Anonüümne said...

Keda kotib noorte armu draamakesed. Puumapoisid said hea õhtusöögi ja lasevad mõnuga nurru

 
At 19:09, Anonymous Anonüümne said...

Peremehe tööandja reklaamib Pulleritsuga pärjatud WSJd. Tartu maratoni võit on selle kõrval köki-möki.

 
At 15:36, Anonymous Anonüümne said...

Kirjutises on homme asemel on jomme.

 
At 19:21, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits pole just eriti suur jalgrattaspordi jälgija, kui pakkus kuival ja üsnagi kergel rajal võitjaks Taaramäed.

 
At 19:52, Anonymous Anonüümne said...

Küll Huu välja aitab.

 
At 21:08, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas peale 7a pausi hakata uuesti treenima? Bodypumpe ja asju ei maksa soovitada, elan pärapõrgus, kus pole mingeid Sparta rattagruppe. On ainult metsad, künkad, ojad, linnulaul ja vallakeskuses joodikud.

 
At 22:10, Anonymous Anonüümne said...

Kalevipojal ja Ilja Murometsal polnud ka bodipumpe. Aga olid kivid, kännud, sood heinamaad karud. Kas Pulleritsul Moabis oli trenaasid? Ei olnud, kivid kännud puumad vaenulikud pärismaalased ja kui tagasi tuli musklid mängisid särgi all. Paigalt üleshüpe 1.80

 
At 00:21, Anonymous Anonüümne said...

To 21:08
Mis sparta podipumpe ühel rahvasportlasel peaks üldse vaja olema?Määri oma rattal kett ära, hüppa selga ja hakka mööda neid oma metsi ja künkaid väntama ning vallakeskuse joodikutega ära väga palju koos tõsta, ongi kogu kunst.

 
At 08:02, Anonymous Anonüümne said...

no kui vallakeskus, see ju puhas tsivilisatsioon... aga ma elan külas....

 
At 09:13, Anonymous Anonüümne said...

Seal külas kartulivagusid, soid ja rabasid ei ole või? Nende vahel on hea sääretõste jooksu harjutada. Pärast on rammu nagu noorel põdral.

 
At 10:02, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Suht poogen ,kes selle võidab, sest ise teen trenni veel vaid ise enda heaolu nimel. Ühisüritused on muudetud inimväärikust alandavaks farsiks. Inimesed, kes nii kergekäeliselt loobuvad oma vabadusest, aksepteerivad igasuguseid idiooodipasse, teste, suukorve jne ei väärigi midagi paremat. Hämmastav, et sama riik , mis on keeldunud osade inimeste ravikulude katmisest, sest raha ei ole ja need inimesed oma raviks vajaliku mõne tuhande euro saamiseks pidanud tegema annetuskampaaniaid, osalema jõulutunnelites jne. On nüüd järsku leidnud sadu miljoneid, et testida terveid inimesi ja kümneid miljoneid, et süstida “tasuta” vaktsiiine ja miljoneid, et laos vaktsiine halvaks lasta minna ja neid teistele riikidele jagada.

 

Postita kommentaar

<< Esileht