pühapäev, august 22, 2021

Pullerits: Tohoh hullu! ERR ja ETV kirjutavad ümber Eesti spordiajalugu

Kas ETV ja ERR teevad kahele Andrusele, Veerpalule (fotol paremal) ja Värnikule, ülekohut?

Laupäeva esimesel öötunnil algusega kell 00.15 näitas ETV saadet «Eesti 30 hetke» viimase 30 aasta 30 olulisemast sündmusest, mille seas olid ka Eesti sportlaste suured võidud, alates Erika Salumäe ja Erki Noole olümpiakullast, jätkates Kristina Šmigun-Vähi kahe olümpiavõidu ja Gerd Kanteri olümpiakullaga, samuti Kelly Sildaru MM-tiitliga rennisõidus ning Ott Tänaku ja Martin Järveoja MM-tiitliga autorallis, ja lõpetades Eesti epeenaiskonna triumfiga Tokyo olümpial. Näidatute seas oli ka Magnus Kirt, kes sai tunamullu Dohas kergejõustiku MMil odaviskes hõbemedali. (Vt saadet siin! Vali seal 25. hetk!)

Aga kahte sportlast, kes võitnud Kirdi hõbedast palju kirkama ja väärtuslikuma autasu, suurte võitjate hulgas ei näidatud ega isegi mainitud. Need olid kahekordne olümpiavõitja ja kahekordne maailmameister murdmaasuusatamises Andrus Veerpalu ning odaviskes maailmameistriks tulnud ja MMil ka hõbemedali võitnud Andrus Värnik (fotol vasakul).

Huvitav, mis võiks olla ERRi ja ETV õigustus ja põhjendus, et nad Veerpalu (fotol all paremal) ja Värniku võite isegi mainimisväärseks ei pidanud?

Oot, las ma pakun. Sest eks loll ole ikka see, kes õigustust või põhjendust ei leia.

Esiteks, küllap õigustaks ERR ja ETV end sellega, et kõiki võite nagunii ei saanud näidata ning saate ajalise piiratuse tõttu tuli teha valik, seda enam, et spordivõitudele pühendatud lõik oli nagunii üks pikemaid.

Vastuväide: kuid jätta saatest välja kaks olümpiakulda võitnud suusataja ja ühel klassikalisemal kergejõustikualal maailmameistriks tulnud odaviskaja – no see on küll ebaloogiline kärbe, arvestades, et sisse mahtus Kirdi odaviskes võidetud hõbemedal ning Sildaru vägagi konkurentsivaesel alal võidetud MM-tiitel.

Teiseks, ilmselt õigustaks ERR ja ETV end sellega, et saate tegijad otsustasid näidata ajas värskemaid saavutusi (Kirt ja Sildaru) ning jätta nende arvelt välja vanemad saavutused, nagu Veerpalu ja Värniku (fotol vasakul) ülemöödunud kümnendil võidetud kullad.

Vastuväide: Salumäe ja Noole olümpiakuld on veelgi varasemast ajast, möödunud sajandist, kui Veerpalu kaks kulda ning Värniku MM-kuld- ja -hõbe.

Kolmandaks, arvatavasti õigustaks ERR ja ETV end sellega – ja see on minu oletusel kõige usutavam väide, ent samas ilmselt kõige viimasena letti löödav põhjendus –, et Värniku ja Veerpalu biograafias leidub plekke. Nõus, ei vaidle vastu.

Vastuväide: aga kas Šmigun-Vähi biograafias ei leidu samuti ebameeldivaid kohti, nagu näiteks enne Salt Lake City olümpiat ja aastaid pärast Vancouveri olümpiat, kus ta võitis hõbemedali?

Veel vastuväide: ei Veerpalu ega Värniku võidetud medaleid ole keegi kahtluse alla seadnud ega ära võtnud. Veerpalu on jätkuvalt kahekordne olümpiavõitja ja kahekordne maailmameister ning Värnik MMi kulla- ja hõbedamees. See, mis nad hiljem on teinud ja mis nendega hiljem on juhtunud, ei puuduta kuidagiviisi nende võidetud medaleid. Inimeste elusaatused on keerulised, seal tuleb sisse igasuguseid jõnkse, ka allapoole, ja libastumisi, ent hakata selle pärast neid unustusse suruma... sõnad saavad otsa.

Kokkuvõtvalt: kas oli ikka õige ja õiglane Veerpalu ja Värniku (fotol vasakul keskel) võidud maha vaikida? Minu meelest absoluutselt mitte. Enamgi veel: minu nägemuses on see võrdne nõukogude aja suhtumisega, kus valitsevale klikile ebameeldivad ja sobimatud tegelased lihtsalt vaikiti maha; kui tehti nägu, et neid pole kunagi olemas olnudki.

Tänapäeval nimetatakse seda kustutamiseks ja tühistamiseks (cancel culture). Selle võtte rakendamine näitab, et olemuslikult on nüüdisajal jõutud samasuguste jäledate sammudeni, nagu tehti nõukogude ajal. Laiemas pildis näitab see, et nüüdisaegne vasakliberaalne läänemaailm oma väärtushoiakutega, millest on nakatunud kahjuks ka Eesti, erineb olemuslikult üha vähem värdjalikust nõukogude süsteemist ja seal valitsenud mõttelaadist.

Foto 1: Andrus Veerpalu 2018. aasta augustis 35. Tõrva kolme järve jooksul. Foto autor: Arvo Meeks, Lõuna-Eesti Postimees / Scanpix
Foto 2: Andrus Värnik 2019. aasta oktoobris. Foto autor: Arvo Meeks, Lõuna-Eesti Postimees / Scanpix
Foto 3: Andrus Veerpalu 2018. aasta märtsis Albu suusakeskus Valgehobusemäel. Foto autor: Dmitri Kotjuh, Järva Teataja / Scanpix
Foto 4: Andrus Värnik 2011. aasta juulis Jõgeval Bigbanki kergejõustikuliiga odavisevõistlusel. Foto autor: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix
Foto 5: Kristina Šmigun-Vähi mullu 30. septembril Kaitseväe spordihommikul NATO testi tegemas. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 6: Andrus Värnik - odaviske maailmamester 2005 Helsingis. Võidu tähistamine. Foto autor: Toomas Huik, Postimees/Scanpx

99 Kommentaarid:

At 11:14, Anonymous Anonüümne said...

Kas Värnikul on ka mingi seos dopsiga, viinaviga ju rohkem nagu Kalevipoja viga kui too Soomes möllamas käis?

Õnneks ei tunne sellest suvisest ERR assortiist mingit puudust ega vajadust ka korragi vaadata. Priidu nimetatud osundus viitab sellele, et ajakirjandus ei ole meile tõe allikaks, mõnitades nii Juhan Peegli õpetust. Või äkki oligi tegu kõverpeegli õpetusega?

 
At 12:28, Anonymous Anonüümne said...

Priit -- Veerpalul võivad medalid alles olla aga paraku on Veerpalu ja tema treeneri, Mati Alaveriga hilisemal ajal seotud väga palju Eestit ja sporti häbistavaid tegusid. Seega ajalukku jäävad Veerpalu medalid alles aga uhkust nende üle tunda on raske, pea võimatu. Kuigi jah -- ka mina hoidsin talle pöialt ja Torino olümpial laulsin telerist medalitseremooniat vaadates hümni kaasa.
Me hindame ajaloos hetki ja isiksusi seal hetkede taga. Kuid kui need isiksused osutuvad hiljem valemängijateks või lihtsalt kaabakateks siis paratamatult tuhmub ka nende saavutuse sära ja kunagine kaasaelamine ning võidurõõm asendub mõrukibeda pettumusega...
Ei Veerpalu ega Värnik kao Eesti ajaloost kuid nad pole väärt, et neid kangelastena mäletada.

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

No kõik olnuks OK, kui Kirt jäänuks välja.

Kirdist ju kordi kõvemaid mehi ja ka Sildarust!

Lisaks Värnikule ja Veerpalule...

Novosjolov - 2x maailmameister!
Nabi - 2x maailmameister, OM hõbe! lisaks hunnik teisigi medaleid.
Jaanson - 2x OM hõbe ja maailmameister.
Pertelson - 2x OM pronks, 2x MM hõbe ja hunnik EM medaleid.
Budõlin - OM pronks, MM hõbe ja pronks ja hunnik EM medaleid.
Jaak Mae - OM pronks ja MM hõbe.

KÕIK! eelnimetatud on MMil saanud vähemalt hõbeda ja neil lisada ka OM medal, ainus erand on Novosjolov, kes on 2x maailmameister.

Kirt on kõva mees, aga temast on veel palju palju kõvemaid mehi olnud 30 aast ajooksul, kes pakkunud veelgi meeldejäävamaid spordihetki.

 
At 14:03, Blogger Priit Pullerits said...

Otsustasin, et sellele küsimusele tuleb tõmmata laiemat tähelepanu:

https://arvamus.postimees.ee/7320448/priit-pullerits-err-kirjutab-umber-eesti-spordiajalugu#_ga=2.166847485.258347074.1629530787-532792975.1608287490

 
At 14:08, Blogger Priit Pullerits said...

Õige, 13:51, ja tänan täienduse eest!

Omalt poolt lisan, et Julia Beljajeval on ka indivuduaalselt MM-kuld ja MM-pronks. Lisaks on Eesti epeenaiskond saanud MMilt kulla ja hõbeda.

Jah, 13:51, Kirdi väljajätmine võtnuks maha Värniku küsimuse, kuid see poleks kuidagi mõjutanud seda, et Veerpalu oleks pidanud ka sel juhul igatahes saates olema.

 
At 14:17, Anonymous Anonüümne said...

Nõus.

Ainuüksi Kirdi väljajätmine lahendanuks probleemi natukene. Ka Sildaru valik pole argumenteeritud. Beljajeva sai oma tähelepanu naiskonna näol kätte. Veerpalu väljajätmine on muidugi viga. Siin pole mõtet vaieldagi.

Kas tõesti eelnimetatutest on Sildaru ja Kirt pakkunud rohkem emotsiooni? Puhkt faktiliselt ei saa nad enamustele vastu. Emotsiooni küsimus on alati subjektiivne. Aga teha valik selle järgi, et kes mulle endale rohkem meeldib või kes rohkem vb noortele peale läheb, siis see pole õige.

Kui Kanal 2 valis suve OMi olulisemat hetke, siis võitis ju Palusalu oma kahe kullaga! Selle loogika kohaselt pidanuks võitma Gerd Kanter selle võistluse, Nool olema teine ja Salumäe kolmas :)

Väga tahaks must-valgelt lugeda ERRI argumente.














 
At 15:01, Anonymous Anonüümne said...

10. hetk "Superstaarid Eestis": seal on näiteks Lady Gaga, aga pole Metallicat.
Ajaloo ümberkirjutamine, tühistamiskultuur!? Mõni muuseumikopitusega tädi-arvamusliider võiks nii küll arvata.

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

PP on veel rohkem silmakirjalikum kui ETV, mainides ainult kahte väljajäänut, nimekiri ju tegelikult hulga pikem.

Miks peab AV meeles pidama, kui ta ennast siiamaani varjab ja näole ei anna?

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

Priit, ma saan aru, et Te otsite lihtsalt tähelepanu ning seda eelkõige iseendale. Edevus pole aga teadupoolest patt, mida häbeneda.
Kuna Te õpetate Tartu Ülikoolis tulevasi ajakirjanikke ja suhtekorraldajaid, siis olen ma pea-aegu kindel, et ühel hetkel toote antud artikli oma loengus näiteks kuidas lihtsalt tühja koha pealt tekitada ei millestki poleemika ja vaidlus. Ja et Postimehe (või mistahes muu ajakirjandusväljaande) "staarkommentaatorid" üles kütta, tuleb kindlasti lisada lause "vasakliberaalne läänemaailm oma väärtushoiakutega" -- vahet pole, millest artikli sisus räägitakse, hulk kommentaare on sel juhul garanteeritud.

Õppejõu, tegevajakirjaniku ja nõukaajal sündinu ning koolis käinud isikuna ei ole Teile ilmselt teadmata, et just NSV Liidus lähtuti tihti põhimõttest kus eelnevad "teened" andsid justkui tähtajatu indulgentsi tuleviku pattude vastu. Oktoobrirevolutsiooni või Suures Isamaasõja veteranid olid justkui omaette klass, keda tuli erikohelda. Ka komsomoli või partei liikmelisus oli tihti väärtegude puhul kergendav asjaolu -- pätt küll, aga ikkagi oma.
Ja kui nüüd asju utreerida, siis Teie soov iga hinna eest Veerpalu Eesti riigile olulisel tähtpäeval taas püünele tõsta on umbes sama naiivne kui need vene mammid ja papid, kes 9. mail punalippude ja Stalini piltidega marsivad ja Stalinit tõsimeeli kangelaseks peavad. Stalin juhtis NSV Liidu II maailmasõjas võiduni, mis ühtlasi lõpetas seni suurima sõja Euroopas -- see on fakt. Veerpalu on kahekordne olümpiavõitja ja maailmameister, see on ka fakt. Stalini režiim vallutas naaberriike ning saatis miljonid laagritesse surema -- see on samuti fakt. Veerpalu oli seotud Eesti spordiajaloo suurimate dopinguskandaalidega, Eesti riik võttis talt varasemad riiklikud aumärgid. Tema suusatajast poeg Andreas arreteeriti Seefeldi MM päevil Austria politsei poolt koos Veerpalu ja Alaveri hoolealuse Poltoraniniga kahtlustatuna dopingu tarvitamises ning tema treener Alaver mõisteti Eesti kohtus süüdi dopingu kasutamisele kallutamises. Need on ka faktid.
Mina Eesti kodanikuna ei soovi, et sellist isikut meenutataks Eesti riigile oluliselt hetkel. Jäägu ta ajalooraamatutesse -- koos Stalini, Semperi, Vares-Barbaruse ja paljude teistega. Me ei eita nende olemasolu ja mõju me ajaloole kuid me ei tunne nende üle uhkust. Ja see ei ole ajaloo ümberkirjutamine.

 
At 15:58, Anonymous Anonüümne said...

15:40

ajab küll täieliku möga suust. Miks ta keskendub üksnes Veerpalule, kui seal oli veel teisigi tegijaid. Kes ütleb, et Veerpalu kasutas OM kuldade ajal doppi ja kes ütleb, et Šmigun ei kasutanud? Uhkust ei tunne me eelmise kümnendite tegemistel. Aga mis juhtus sajandi esimesel kümnendil, seda ei tea me keegi. Sama süüdi on Šmigun kui ka Veerpalu, mõlemi osas kahtlusi.

Ma arvan, et 15:40 on Keegi ERRist, kes asus kaitsepositsioonile :) Ja siis aetakse sellist laialivalguvat hülgemöla just läänelikus viisakas keeles, arvatakse, et siis on sõnal rohkem kaalu :)

 
At 16:14, Anonymous Anonüümne said...

Medaleid pole ei Šmigun-Vähilt ega ka Veerpalult ära võetud, mõlemal oli dopingu kasutamise kahtlustus, mõlemate osas süüdiolevat otsust ei tehtud. Veerpalu, nagu tänaseks on selgunud, on dopingusüsteemi mees. Eesti spordis on rohkem ilusaid hetki kui vaid ERRi ja PP poolt täiendatud loetelus, nagu ülal juba mainitud. ERRi valik on subjektiivne lõige minu arust nii talialadelt kui ka suvealadelt, iseseisvuse taastamise ajajärgul selle algusajas ja ka tänapäeval. Sportlased, kes on rahva kaasa tõmmanud.

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

15:58 -- mul ei ole miskit seost ei ERR-ga ega üldse ajakirjandusega.
Veerpalust tegin juttu selle pärast, et PP ise selle teema tõstatas. Ma ei ole kunagi väitnud, et Veerpalu kasutas OM ja MM tiitleid võites dopingut kuid ma tõstatasin küsimuse, et kangelane peab jääma ka peale oma kangelastegu väärikaks. Ja kui ta seda ei suuda, siis paratamatult tuhmub ka ta kunagine tegu.
Ning lõppude lõpuks -- kõik sellised "x suurimat/parimat/tähtsaimat tegu" tüüpi pingeread on väga subjektiivsed ja peegeldavad eelkõige koostajate hetkearvamust. Erinevate ajastute ja spordialade reastamine objektiivselt on sisuliselt võimatu. Kõik ERR saates mainitud olid väärikad ja suurtulemustega sportlased. Priidu poolt esile tõstetud Värnik ja Veerpalu on samuti suurtulemustega sportlased kuid oma väärikuse ja au on nad paraku hilisemas elus maha mänginud ja seetõtu nad ei vääri rahvusringhäälingu pidupäevasaates mainimist. Aga meil on demokraatia ning igaühel on õigus teisiti arvata ning oma nimekiri kokku panna. Ja see kasvõi siinsamas avaldada.

 
At 16:36, Anonymous Anonüümne said...

Enne kui Kägu pole oma pingerida avaldanud ei tasu lõugu lõksutada. 16:15 õige jutt kah

 
At 17:00, Anonymous Anonüümne said...

Spordis on subjektiivsust, samas on seal ka selged piirid. Vahel jookseb nii selge piir, et pole võimalik subjektiivsusel rikkuda seda piiri. Kas enim emotsiooni pakkus Nabi 2 kulda või Novosjolovi 2 kulda, seal võime vaielda, kumb rahvale rohkem korda läks. Kas rahvale läks rohkem korda Jaak Mae OM pronks ja MM õbe või Budõlini OM pronks ja MM hõbe. Kuigi Budõlinil on medaleid rohkem kui mael, siis ma ei paneks pahaks, kui Mae oleks Budõlinist eespool. Küll aga pole subjekiivsuse kohta kui Räägime Magnus Kirdi või Jüri Jaansoni võrdluses. Kuidas kurat saab Kirt olla eespol kui Jaanson. Kõik me mäletame, et kuidas Jaanson "suri" peale oma teist OM hõbedat. Ta ka maailmameister. Tal nii pikk karjäär. Emotsioone pakkunud kordi rohkem kui Kirt, kes vaid 1-2 hooaega suures pildis paugutanud. See, et see on meie hilisemas minevikus, sel puudub igasugunegi argument. Kes ütleb, et Kirt on kõvem mees kui Epp Mäe? Epul on vähemalt EM tiitel ette näidata ja 2 aasta tagune MM pronks.

Vot Epu ja Magnuse teemal saame vaielda, et kumb siis olulisem/emotsionaalsem rahva jaoks. Aga mida on vaielda Jaansoni ja Kirdi võrdluses? Kui teemaks viimase 30 aasta spordisündmused eestlaste jaoks. Palun tooge mõni argument, miks Kirt edestab Jaansoni? Ilusam mees? :))))

 
At 17:32, Anonymous Anonüümne said...

Mul ka 2 MM-kulda,kui olin M60,ahhjaaaa sajandi algul M40-selt lausa 3tk,kui mälu pingutada.......

 
At 18:21, Anonymous Anonüümne said...

Värnik on kohe kindlasti meenutamist väärt kangelane. Ilmselt on ta hakkama saanud palju raskema asjaga, kui MM tiitel-ta on peale allakäiku taas korralik kodanik.

er

 
At 20:25, Blogger Priit Pullerits said...

Vene president Vladimir Putin kutsus pühapäeval oma riiki üles takistama põgenikevoolu Afganistanist, öeldes, et äärmuslased võivad siseneda, esinedes varjupaigataotlejana.

Selles küsimuses toetan Putinit 100%!

 
At 20:29, Anonymous Anonüümne said...

Kujutlen homsetes uudistes suuri pealkirju : "Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits toetab 100% Vladimir Putinit"

 
At 20:49, Anonymous Anonüümne said...

Priit, veidi hale on sedasi omaenese poolt tõstatatud esialgsest teemast kõrvale põigata. Või ongi see Tartu Ülikoolis Uudiste aluseid ja Reporteritööd õpetava külalisõppejõu (Postimehe vanemtoimetaja) tase? Viskad suvalise teema tühjalt kohalt püsti, et vaid poleemikat tekitada. Aga kui seejuures kiitvaid ja toetavaid kommentaare massiliselt ei järgne, siis poetad uue ja veel provotseerivama kommentaari Putini toetamise kohta? Mis samas mitte vähimalgi määral eelneva teemaga seotud ei ole. Ja jätad seejuures vastamata küsimusele, kas sportlaste kunagised medalid peavad tänases Eestis andma eluaegse indulgentsi kõikide edasiste patustamiste suhtes -- nagu kunagises NSV Liidus Suure Isamaasõja veterani tunnistus või NLKP liikmelisus?

 
At 21:00, Anonymous Anonüümne said...

Putjal on mune. Meie omadel pole aga mune, et 30 limiidist kinni pidada. Sitad mehed. Kuulge kas Vremja ikka hakkab kell 9, peab nats sealt lõvikonservi tarbima?

 
At 21:04, Anonymous Anonüümne said...

Niipalju mune aga pole, et Põlluaasa toetada, nagu kümned kultuuri- ja ühiskonnategelased teevad.
https://www.err.ee/1608314204/31-kultuuri-ja-uhiskonnategelast-toetasid-avalikult-polluaasa-kandidatuuri

 
At 21:57, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits, kas pole veider, et vaatamata sellele, et peavool, susserdab isegi sporditeemadel, usute te kõike, mida peavoolus postitatakse covidist ja nendest kahtlastest solkidest, mida inimestesse vaktsiini pähe süstitakse ( keel ja mõistus tõrgub seda vaktsiiniks nimetamast)?

 
At 22:02, Anonymous Priit Pullerits said...

See, et meile siia Afganistanist ja teistest shithole riikidest inimesi ei toodaks ega lastaks, on mulle praegusajal olulisimaid teemasid, lp 20:49.

 
At 11:24, Anonymous Anonüümne said...

Päris huvitav teada, kas Hr Pullerits või üldse keegi siit läheb täna sellele üritusele?
https://balticway2021.com ?

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

Pagulaste vastu aitab ainult krõbe pakane ja sügav lumi, ülejäänud on diktaatorite suva meie laiuskraadil. Küsige Soomlastelt kui ei usu.

 
At 13:00, Anonymous Anonüümne said...

Kes on soomlased (suure tähega)? See on nii arg rahvas et isegi kommida ei julge. Miks peaks nende käest küsima?

 
At 14:19, Anonymous Anonüümne said...

Priit võta end kätte.
Foto nr.2 ei ole AV.
Võiksid piltide alla kohe panna teksti, mille või kellega tegemist.
Ette tänades.

 
At 16:43, Blogger Priit Pullerits said...

Ei ole tõesti. Parandasin vea ära.
Aitäh märkamast ja tähelepanu juhtimast, lp 14:19!
Oli piinlik viga, loodan, et siinne kogukond andestab.
Vaat selle vea eest vabandan küll!

 
At 18:57, Anonymous Anonüümne said...

Millal sakslased eestlaste ees vabandavad? Venelased panid neid vähemalt Tallinn Peterburi maanteed ehitama aga vabandama pole neid keegi suutnud panna. Äkki Priit suudab - https://novaator.err.ee/1608314786/eestlasi-hoiti-orjuses-samade-vaidetega-nagu-ameerika-mustanahalisi

 
At 19:15, Anonymous Anonüümne said...

Priit, aga seda Te jätkuvalt ei tunnista, et selliste tühjast kohast üles puhutud "uudistega" te vaid risustate ajakirjandust ja õhutate vaenu? Või Te tõepoolest valmistate tudengitele ette näitlikku õppevahendit kuidas ei millestki artikkel kirjutada ja veendunud "staarkommentaatorid" Postimehes seda ennastunustavalt kommenteerima panna - tuld "ebaobjektiivse" ERRi ja igasuguste "liberite" pihta. Aga loengus räägite tudengitele, et ajakirjandus peab olema aus ja vastutustundlik...

 
At 19:41, Anonymous Anonüümne said...

Loengus räägib, et ajakirjandus on äri. Olge palun täpne, 19:15.

 
At 20:25, Anonymous Auguga suusataja said...

"See, mis nad hiljem on teinud ja mis nendega hiljem on juhtunud, ei puuduta kuidagiviisi nende võidetud medaleid."

Mis mõttes ei puuduta? Minu jaoks puudutab vägagi. Äkki sind Pullertis see ka ei puuduta, et mõni naistõstja mõni aeg tagasi mees oli?

 
At 21:30, Blogger Priit Pullerits said...

Hea täpsustus, 19:41, hea meel tõdeda, et olete loengus ühe tõe ilusti selgeks saanud.

Lp 19:15, ei, see on vajalik teema, sest sellele olen saanud väga tunnustavat tagasisidet nii ajakirjanduses kui spordis lugupeetud inimestelt. Teiseks, see oli lihtsalt inetu, et Veerpalu ja Värnik väga lugupidamisväärsest nimistust välja olid jäetud. Ajakirjandus peabki võitlema selliste asjade vastu, sest kui keegi neile tähelepanu ei juhi - ja keegi teine ei ole ju juhtinud peale minu -, siis see annab sigatsejatele/kustutajatele/tühistajatele/vasakliberaalidele/globalistidele/jne järgmiseks korraks ainult hoogu juurde. Nüüd nad teavad, et kuskil on keegi Pullerits, kelle käest võib järgmisel päeval avalikult piki pead saada.

 
At 22:41, Anonymous Anonüümne said...

Et siis Priit -- see oli lihtsalt inetu, et Veerpalu ja Värnik väga lugupidamisväärsest nimistust välja olid jäetud -- Te tunnistate, et üks (olümpia)võit kaalub üles mistahes hilisemad sigadused? Et Andrus Veerpalu, keda oodatakse dopinguga seotud kriminaalasjas Innsbrucki kohtu ette, on isik, keda meenutada Eesti taasiseseisvumise 30. aastapäeval? Veerpalu, kel pole jätkunud senini julgust oma tegusid avalikult kommenteerida, Veerpalu, kes pärast oma õpilaste ja poja dopingusüütegude järgset arreteerimist jooksis ajakirjanike eest peitu ning saatis lõpuks abikaasa lühikest vabandust esitlema? Kui üldse Andrus Veerpalu meenutada, siis Eesti spordi suurimate häbilugude ja pettumuste nimekirjas, mitte saavutuste nimekirjas. Priit -- siinkohal astusite te tõsiselt ämbrisse. Kunagised kangelasteod on hiljem lugupidamist väärivad vaid siis kui nende tegijad jäävad lugupidamist väärivateks. Kui kangelased hilisemas elus on vääritud, siis kadugu ajaloo unustusse ka nende varasemad teod. Kui nüüd tõesti leidub Eesti spordiringkondades inimesi, kes tõsimeeli soovivad Veerpalu tegusid taas au sisse tõsta, siis on kusagil midagi väga valesti -- Eesti sport ei puhastugi sellest s...st kunagi.
Priit -- konkreetsed küsimused -- kas Ben Johnsoni Seoulis (esialgu) võidetud 100m finaal on uhkusega olümpiaajaloos mäletamist väärt? Kas Saksa DV naissportlaste kergejõustikus ja ujumises võidetud medalid on uhkusega meenutamist väärt (enamus neist ei jäänud ametlikult kunagi dopingu tarvitamisega vahele)? Kas Marion Jones oli Sydney olümpia kangelane või häbiplekk? Kas Lance Armstrongi Tour de France võidud on midagi, mida järeltulevatele põlvedele uhkusega näidata? Jne, jne, jne...
Last-not-least -- lause see annab sigatsejatele/kustutajatele/tühistajatele/vasakliberaalidele/globalistidele/jne järgmiseks korraks ainult hoogu juurde on teemast täiesti väljas ja teadlikult vaenu ja vastuolude õhutamiseks kirja pandud. Ju siis see ongi see allikapõhine ja tõene ajakirjandus, mida Priit ülikoolis tudengitele õpetab. Vaesed tudengid, vaene Tartu Ülikool, vaesed tulevased lehelugejad, vaene Eesti ajakirjandus... Kirjutame sisutuid lugusid ja korjame klikke loopides lugejate ette asjaga mitteseotuid kuid samas teatud publikut üleskütvaid hüüdlauseid.

 
At 22:55, Blogger Priit Pullerits said...

Suur tänu, 22:41, et nii pikalt ja põhjalikult kirjutada võtsite.

Hea meel on näha, et ka sündmused, mida nii unustamisväärseks peate, teil nii üksikasjalikult ja hästi meeles on.

 
At 22:58, Anonymous MargusM said...

Toetan kodanik 23.41-te, vähemalt mõnel on veel moraalne kompass töökorras!

 
At 23:22, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Mõistan, et olen taas mõnede jaoks ebapopulaarne, aga need ,kes kiresid propageerisid siin vaktsiine, rääkisid karja immuunsusest ja teiste kaitsmisest , pühendage palun
10 minutit oma elust selle video vaatamisele ja siis minge peegli ette ja öelge endale, et te olete lammas! Peale seda on teie valik ,kas olla lammas edasi või hakkata inimeseks. https://www.youtube.com/watch?v=g1753JeiSEM&t=593s

 
At 23:37, Anonymous Anonüümne said...

Pole kahtlustki Veerpalu ja Värniku saavutused on silmapaistvad ja väärivad kohta edetabelites jms. Selle üle pole mõtet vaielda. Küsimus on muus - kas ajakirjanik on oma töös vaba ja sõltumatu või peab rakendama teatavat enesetsensuuri, et mitte pahandada oma ülemusi, et mitte langeda "uue ideoloogia" ohvriks ja kaotada töö, mitte kohe (see näiks tagakiusamisena), vaid järgmise n.ö. struktuurimuudatuste käigus, näiliselt juskui paratamatult. "Uue ideoloogiaga" saavad tutvust teha varem või hiljem inimesedki kes ei tea (oma nooruse tõttu) nõukogude ajast suurt midagi ning ka väljaspool ajakirjandust ja poliitikat, kahjuks. Näitena võtame sellesama Afganistaaniga seonduva. M.Mihkelson rääkis raadios, K.Kallas teleris, pagulasabid sotsiaalmeedias kuidas me PEAME vastu võtma afganistaanlased kes on meiega koostööd teinud. Üles on ehitatud ideoloogiaga sarnanev kontsept - me peame! Seejuures mõistust rakendades vastupidist väita, ajakirjanduses, läheb juba rakseks, see oleks "uue ideoloogiaga" vastuolus. Mida ütleb mõistus? Meie suur liitlane president Biden ütles välja valusa tõe - afgaanid ise (ka meie palgal olnud abilised) ei soostunud panustama sellesse mida 20 aastat NATO riigid seal taotlesid. Sisuliselt andis Biden mõista et neid (ka meid) on reedetud ja siin lollil maal (see väljend pärineb ühelt Eesti sõjaväelaselt) pole tõesti enam midagi teha. Kas maa (elutu pinnas) saab olla loll?! Ei, lollid on inimesed, ka siis kui nad toimetatakse lennukitega Eestisse, Euroopasse, USA-sse, Soome. Ja nagu praktika näitab hakkab nende hulk pärast "perekondade" siiatoomist paratamatult kiirelt kasvama, omad uued "pereliikmed tuuakse järgi, migratsioonipump nagu meie ülikoolidki. Samal ajal käsitles üks Saksamaa avalik-õiguslik telekanal olukorda (mis viis NATO lahkumiseni) nii - afgaanid, kes olid nende (sakslaste) poolel sõdimas, müüsid relvastust Talibanile... täiesti tavaline praktika ja samas lootusetu olukord. Lühidalt, islami ühiskond on hõimuühiskond, hõim hoolitseb lojaalse liikme eest ja annab "pasunasse" igasugusele konkureerivale hõimu mittekuuluvale elusolendile. Sakslane, Biden või M.Mihkelson on hea vaid senini kuni ta maksab hästi, rahas, teiste sõnadega on, kahjuks, kasulik idioot. Aga proovi sellest ajakirjanikuna Eestis midagi üllitada või kahelda siiatoodavate "lojaalsete" tõlkide ja naisõiguslaste "perede" (loe: islami hõimude) headuses. Pole raske ennustada et selline ajakirjanik, kui tal mune on et kirjutada, läheb (pehmelt öeldes) vastuollu "uue ideoloogiaga. Siinkohal on Priidul muidugi õigus kui ta räägib vasakliberaalsusest jms.

 
At 23:46, Anonymous Anonüümne said...

Kas tänane Balti kett polnd parem kui Lauristini oma?

 
At 00:32, Anonymous Anonüümne said...

To 23:46 Kindlasti oli! Ise osalenuna üllatusin, et kui palju on meil siiski veel Eestis inimesi, kellel pole poogen. Kommunist Lauristin üritab asjasse süüvimata, seda maha teha ja halvustada. Ilmselt ei võimalda tema vanus ja kasvav seniilsus enam päriselt aru saada, mis maailmas toimub ja miks need inimesed täna kokku tulid. Anname talle selle andeks, kuigi inimene võiks osata väärikalt vananeda!

 
At 00:50, Anonymous Anonüümne said...

Nõus, 00:32. Tookordne kett oli vanade punaste korraldatud, nüüdse vaba rahva keti organiseeriaid ja ideolooge punaparteidest ei leia. Pullerits neid ei küsitle, aga Saagim samast firmast küsitleb.

 
At 08:08, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 23:37, küsite: Küsimus on muus - kas ajakirjanik on oma töös vaba ja sõltumatu või peab rakendama teatavat enesetsensuuri?

Selle kommentaari Veerpalu ja Värniku teemal kirjutasin siia täiesti omal algatusel ja siis tuli mõte, et see sai ju hea, võiks ka Postimehele pakkuda, mida tegingi, ja see ilmus, ilma et kellelgi oleks vastuväiteid olnud.

See argumentatsioon, mida kasutate Afganistani teemal, langeb täiesti kokku minu omaga. Mu kindel veendumus on, et me ei pea siia mitte ühtegi afgaani võtma. Miks, see on teil kenasti ja veenvalt ära põhjendatud, ma ei hakka kordama.

Kas see hale üritus oligi see äsjane uus "Balti kett"?

https://tv.postimees.ee/7321318/kes-ja-miks-osalevad-meeleavaldusel-balti-kett-2021#_ga=2.159952766.258347074.1629530787-532792975.1608287490

Et kõvem ja suurem üritus kui omaaegne Balti kett?!! Teate, venelastel on hea ütlemine, et ei maksa sõrme teate-küll-millega võrrelda.

 
At 09:47, Anonymous Anonüümne said...

Kuulan ja vaatan Afganistani "eksperte", kes võtavad igal pool sõna ja tekib küsimus, kas nad on lugenud raamatut "Kauged telgid" (M. M. Kaye). Seal on väga hästi välja toodud, et sealne rahvas tahab ikka ise oma asja ajada, aga mitte lasta seda teha mingitel lääne jurakatel. Täpselt samamoodi võib öelda, et nüüd omad vitsad peksavad, sest need kes on n.-ö. "demokraatiat" ja muidu paremat elu saanud tunda tänu lääne arutule raha tampimisele sellesse regiooni, tahavad seda meie käest ka edaspidi saada. Jõudu tööle!

 
At 10:29, Anonymous Anonüümne said...

Aga mida muud nendega tegema peakski? Kui nende käilakuju on kroonilises tähelepanupuuduses vaevlev nartsissistlike ilmingutega muusik?

 
At 14:58, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

(Pullerits:Kas see hale üritus oligi see äsjane uus "Balti kett"?

https://tv.postimees.ee/7321318/kes-ja-miks-osalevad-meeleavaldusel-balti-kett-2021#_ga=2.159952766.258347074.1629530787-532792975.1608287490

Et kõvem ja suurem üritus kui omaaegne Balti kett?!! Teate, venelastel on hea ütlemine, et ei maksa sõrme teate-küll-millega võrrelda. )
Sellist küündimatut jama , mida selle ürituse kohta kirjutab peavool, pole mõtet isegi mitte kommenteerida. Selleks, et nimetada mingit üritust haledaks, tuleks käia ise põllul.
Vähemasti võiks viitsida enne kommenteerimist tutvuda selle ürituse motoga ning tegeliku mõttega. Kuigi peavoolu ajakirjandus tundub muutuvat järjest seniilsemaks ( enamasti ei mäletata enam sedagi ,mis eelmisel päeval toimus või kirjutati), üllatas mind meeldivalt , kui palju osales üritusel just nimelt vaktsineeritud kodanike. Aktiivse vestluse käigus selgus, (tore oli seda tõdeda) et nad on täie tervise ja mõistuse juures.( tegemist on üldistava järeldusega. Loomulikult ei vestelnud ma kõigi üritusel osalejatega) Tegelikult ei plaaninudki kohale minna, aga soldiaarsus, kodaniku kohusetunne ja sõprade surve sai sedakorda minu letargiast ja skepsismist võitu. Eeskätt üllatas mind osalejate rohkus, seda ilmselt seetõttu, et arvasin , eelnevalt, et kohale tuleb vaid mõni üksik friik. Teine ära märkimist vääriv asi on kindlasti see, et võrreldes 30 aasta taguse üritusega, ei pandud kogu liiklust seisma ja häiriti oluliselt vähem nende inimeste elu, kes sellele üritusel osaleda ei soovinud. Taas üks märk sellest, et need nn. äärmuslased ,EKRE- iidid jne. on tegelikult oluliselt sallivamad, arvestamad ja demokraatlikumad, kui need, kes oma valimisplatvormi nende sõnadega ehtida üritatades türanniat ja autoritaarsust külvavad.

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

Ehk siis vastukaaluks sellele loobitavale porile :https://www.facebook.com/photo/?fbid=4886994788018562&set=a.313131722071581
Kuidas on HR Pullerits, ei erinegi nii väga teie enese vaadetest ja põhimõttetest?
Tõeline munadega ajakirjanik kirjutaks artikli, mis tegelikult toimus, aga lihtsam ja ohutum on kaasa määgida.

 
At 15:36, Blogger Priit Pullerits said...

Mis te arvate, teadjad, mis on Rein Taaramäe plaanid Vueltal?

Kaotust on ta kogunud isuga, mistõttu julgen pakkuda, et tuuri viimasel nädalal, kui üldjärjestuse mehed passivad üksteist, üritab ta taas mägedes etapivõitu. Nagu ta teegi seda aastaid tagasi Girol.

Kas teie nina haistab sama plaani?

 
At 15:41, Anonymous Anonüümne said...

Kägu vana päss, täpselt minu mõte ja kogemus. Ükskord me võidame niikuinii

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

Taoline plaan paistab olema, Ville küsis Reinult järele. Siin peab natuke päkka pidama, et Meintjes mõnel etapil häviks ja üldjärjestuses kohti tublisti ära annaks (hetkel 13., meeskond sihib 10 sekka tulemist), muidu tuleb tema heaks tööd teha ja ennast liigselt kulutada.

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

Palju rahvast ketis oli kaa? Kas Lätis ja Leedus oli kaasalööjaid? Igatahes selle rahva võiks julgelt piirile zilettraati paigaldama. Piir oleks salakuba vedajate eest kaitstud.

 
At 16:11, Anonymous Anonüümne said...

Pp sittus end järjekordselt täis!

 
At 16:22, Anonymous Anonüümne said...

Vaktsineeritud Helir_Valdor Seeder sattus 4 päeva tagasi covidiga haiglasse .Haiglas oli ta kogu selle aja optimistlik ja rõõmsameelne. Suhtles enamus aega ajakirjanike ja erakonnakaaslastega. Tänaseks tänu meedikute ennastsalgavale tegevusele surmavast viirusest tervenenud mees pääses lõpuks ometi koju. Mees väljastas säustu, et nii raskelt pole ta kunagi haige olnud!? Vaadake siis kui suhteline kõik on. Peab ikka see covid üks krdi tõsine haigus olema, et isegi erakonna liider seda tervelt 4 päeva põdes. Kes sellise uudise peale nüüd vaktsineerima ei jookse see, kas hulljulge või siis pururumal. Pullerits võiks Seederiga intervjuu teha ja kirjutada sellest juhtumist ühe tõsise ja õpetliku loo, et lõpuks ometi alatiseks ja lõplikult sulgeda kõigi vaktsiinivastaste pudrumulgukesed

 
At 16:22, Anonymous Anonüümne said...

Leedu leht kirjutab et Lätis oli 200 tuhhi. Enda numbrit nad ei tea ja kommentaarides oli Eesti kohta teed rahvast täis

 
At 16:30, Anonymous Anonüümne said...

see Seederi juhtum pole midagi, see on titepeer selle loo kõrval, kuidas meie peaminister jätkas erakonna ja riigijuhtimist, viibides covidi haigena voolikute all. Hoopis see juhtum vääriks head lugu.

 
At 16:35, Anonymous Anonüümne said...

PP, kas Vaderi vormikõvera tipp madalamaks ei ole kulunud?

 
At 16:38, Anonymous Anonüümne said...

Kas mõni tragi võhmamees tegi Saskiale tite?

 
At 16:44, Anonymous Anonüümne said...

Vaevalt võhmamehi ligi lastakse, ikka tuntud ajakirjanik ja trendide mõjutaja

 
At 16:51, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Innustavad lood suurtest eeskujudest on head. Olgu nad siis spordisangarid või muidu sangarid. Rasketel aegadel tõstavad need inimeste võitlusvaimu ja tekitavad ühtekuuluvustunnet. Omal ajal viibides Nõukogude armees ja kaitstes meie riiki imperialistliku vaenlase eest, lugesin analoogseid lugusid väeosa punanurga seinalt. Arvan, et just need samad lihtsad kirjutised tõelistest kangelastest andsid mulle jõudu vastu seista vaenlase kurikavalatele sepistsutele ja mitte alluda kapitalistlikule moraalitule propagandale. Mäletan veel siiani lugu mehest, kes lihtsa eesliini varustajana sattus vaenlase piiramisrõngasse ja kaotas tekkinud lahingus hobuse ja oma jalad. Tõelise nõukogude inimesena ( miskipärast tuleb silme ette Pulleritsu kõhetu karmide näojoontega kuju), roomas ta öösel vaenlase piiramisrõngast läbi tagasi omade juurde. Öösel uinudes meenus talle, et hobuseriistad jäid maha. Mees mõtles, et ei vaenlasele ei jäta ta midagi.Kangelaslik Pulleritsu näeoga mees veeretas ennast voodist välja , roomas vaenlaste juurde tagasi ja tõi hoburiistad vaenlase tagalast ära. Loomulikult anti talle selle eest medal.

 
At 17:20, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd on selline seis hetkel, et wanti Eiking võib punase selga saada, kui Roglic'i Jumbo-Visma 2 kat. mäel tööle ei hakka. 30km minna, punane maas +12:40.

 
At 18:05, Anonymous Anonüümne said...

Piva on vist geenius. Punane maika tuleb tagasi. Roglic pani tagaajamisel maoka!!

 
At 18:10, Anonymous Anonüümne said...

Meie vuelta oli eile Vändrast Pärnusse mille suusablogi kahjuks maha magas. Hispaania kehkepükste kategooria mäed on kukesupp meite julge väljaastumise kõrval.
Aleksei Maresjev oli nooruses suusataja aga 1942 talvel roomas fašistide tagalas tühja kõhuga 50km mägisel maastikul lume sees.

 
At 19:30, Anonymous Anonüümne said...

Kas Eikingit suudetakse paremini kaitsta kui punases Taaramäed? Või kas teda on põhjust rohkem kaitsta?
Keskpärastest meestest on korralikult välja pigistatud.

 
At 19:34, Blogger Priit Pullerits said...

Pidage oma lõuad Saskia Alusalu teemal, te südametud närukaelad. Laupäeval köhite muidu verd. See, mis täna pärast AKd teles tuleb, on ainult soojendus.

Mr Kägu, mul on ikka suheliselt pehmed ja siledad näojooned. Ja see, kui mees on sportlikus kaalus ja mõõdus, sale ja sihvakas, ei tähenda mitte üks gramm, et ta on kõhetu. See läheb juba isiklikuks, Mr Kägu!

 
At 19:40, Anonymous Anonüümne said...

Närukaelad on küll, õige härra Pullerits.

 
At 19:51, Blogger Priit Pullerits said...

Taaramäe Reinu seis on pärast tänast etappi keeruline, jah. Meeskonnakaaslane tuuri liider ja teine mees veel teises kümnes, meie mees oma tiimist alles viies või kuues üldjärjestuses - selge see, et ta kamandatakse kahe parema heaks tööle. Nüüd jääb Reinul üle ainult kukkumiste järel lombakat mängida, et hästi ei jõua ja ei jaksa, et ehk siis jäetakse rahule ja saab viimasel nädalal veidi jõudu säästnuna veel kord üritada etapivõitu.

 
At 19:54, Anonymous Anonüümne said...

Ütleme otse, Käo füsiognoomi võimed on kehvad. PP sportlik kuju ja mahedad näojooned on väga sarnased eesliinil võitleva härra Üllar Lannole - ebamäärane nägu ebaproportsionaalse suuga.

Eilse manifestatsiooni edukus sõltus paljuski mulkide julgest väljatulekust, nii näis. Kahetsusväärselt otsustas mulkide juht hilises faasis vaktsineerimise kasuks, "sutsakas käes", kõik järgnev on loogiline - raske tõbi ja teovõimetus presidendivalimiste otsustaval hetkel. Jäme eksimus.

 
At 20:54, Anonymous Anonüümne said...

Jahhh,seeeder tegi suure vea,keeras oma immuunsüsteemi persse ja oligi siruli......

 
At 21:01, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Kas Te olete kunagi kuulnud midagi väikesest ilukirjanduslikust liialdusest. Poliitikud kasutavad seda tõe väljapaistvamaks muutmiseks sageli, seega ei tohiks ka mulle pahaks panna, et ma loo müüdavuse huvides Pulleritsu pisut heroiseerisin. Sõna "kõhetu" kohapealt võtan ma vastutuse, kuigi mulle isegi praegu ei tundu see sõna halvamaiguline, olen ma siiski eneses natuke pettunud, et ma ei kasutanud mõnda paremini müüvamat sõna. Mis puudutab Saskia Alusalu, siis arukas otsus. Kena ja intelligentne neiu on kindlasti ammu mõistnud, et sellist võimsust ja plahvatust, et oma alal tõsistele tegjatele konkurentsi pakkuda tal pole ja ei saa ka kunagi olema, kui just steroide vms pruukima ei hakka. Seega sünnitagu parem lapsi ja elagu pereelu.

 
At 21:02, Blogger Priit Pullerits said...

Kes nägi, kuidas Roglic end külili keeras?
Kus ta vea tegi?
Kui valus paugu võis saada?

Taaramäe rääkis täna Postimehes Ville Arikesele, et tal annavad kaks kukkumist ikka hullusti tunda.

 
At 21:16, Anonymous Anonüümne said...

Mina ei saa sellest rattaspordist aru. No mis krdi väärtus on mingil Vuelta etapivõidul, kui etapi stardis ei ole konkreetse etapi võit elu ja surma küsimus 90% ratturitest? Kui Taarakas oleks tuuri liider teisel nädalal ja siis kollase särgiga paugutaks etapivõidu ja jooksikud on ülimotiveeritud teda püüdma ja kätte ei saaks, siis oleks see näitaja. Aga. Kujutage nüüd ette. Vuelta kestab 3 nädalat, TOP 10 mees on iga etapp pmts viimase vindi peal või selle lähedal. Taarakas paugutab korra-kaks ja siis puhkab. Tuuri viimasel nädalal kui Taarakas ja mõni teine teise sajasse kuuluv rattur jooksikute hulka pääseb ja enamustel pole neid motti püüda, nende eesmärk on passida vaid lähimat konkurenti. No sellisel etapivõidul on null väärtust! Taarakas puhkab ja laseb tirri, enamustel pole motti just temaga võidu süita ja siis võtabki etapi, no mida krdit. See on ju NALI.

 
At 21:27, Blogger Priit Pullerits said...

Mnjah, 20:16, see tuleks pikk vastus teile.
Lühidalt: iga etapivõit suurtuuril on suur asi, keegi ei anna neid kergelt sulle. Taaramäe on mull rääkinud, et ta saab aru, eriti pärast eelmise kümnendi alguse viirushaigust - viirushaigust!!!! -, et ta ei jaksa enam sõita nii pikki tuure, mis on kolm nädalat. Seega jääbki tema šansiks jahtida etapivõitu, mis on rattaspordis kõüva valuuta.
Ja Vueltal, muide, on liidrisärk punane.

 
At 21:56, Anonymous Anonüümne said...

Roglic'i enda viga. Peale hilist otsust, et läheb jooksikuid (üksinda) püüdma 2 kat mäel, laskumisel võttis liigse riski ühes kurvis. Eurospordi kommentaator märkis, kurvid ja asfalt võivad olla tolmused (dusty) ja persili oligi. Raske hinnata kukkumise tugevust. Ratas vajas samuti natuke kohendamist, Roglic kontrollis ketti, andes käsitsi paar tiiru vänta. Edasi vajus tagumisse gruppi ja seal tuli pea õlgade vahel lõpuni.
Huvitav hetk oli seal kuskil 40-30km peal lõpuni (võis olla ka rohkem km), kui Roglic läks oma tiimijuhi auto juurde ja pidas seal pika jutu maha, see oli seis, kus ta oli nii 12 minutit Eikingist maas, mis tähendas, et virtuaalselt oli ta juba särgist ilma. Kahju, et juttu ei kuulnud, kuid tiimibossi ilme oli pigem selline, võta rahulikult, kas on mõtet särki praegu kaitsta, aga ise otsustad. Roglic otsustas punast kaitsta ja põrus.

 
At 22:09, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 21:56, hea sissevaade. Kõlab, nagu oleksite sündmuste juures olnud. Hästi edastatud!
Vaatasin jah, et ratas vajus Roglicil alt külili. Täpselt nagu mul Valgas juuni lõpus eestikate ajal, kui esirehv tühjaks oli jooksnud. Mul oli küll väikse hoo pealt puus, õlg ja küünarnukk korralikult verised, Valga haigla EMO pani palju mähet peale. Ei tea, kas profiratturite keha on nii karastunud, et neile kukkumised suurt nagu midagi verist ei teegi, või on asi selles, et seal on tuuridel sile asfalt, mitte nagu Valga lähedal, et krobeline, äestab naha sügavalt maha?

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

Näete siis järjest enam hakkab inimestele kohale jõudma, et riigis ja maailmas tegeldakse totrustega. Viimaks ometi hakkavad ka peavoolus pildile pääsema päris teadlased ja arstid ning muidu haritlased. Lugege postimeest :
https://leht.postimees.ee/7321562/toomas-asser-aeg-saada-koroonahaardest-vabaks?fbclid=IwAR0BYMmoOASTkj_gMFaJxqYtaZ50FwNZiTF7ZOLzxCFIq8EuLtvk7FiI4f4

 
At 22:20, Anonymous Anonüümne said...

Targemad mehed on Asseri peidetud demagoogia välja nokkinud.

 
At 22:27, Blogger Priit Pullerits said...

Hea viide, 22:11. Asser sõnastab eelviidatud intervjuus põhiülesande:

Kogu energia tuleb suunata vaktsineerimise korraldusele, see on praegu ainus sisulise ja määrava tähendusega eesmärk.

Ja veel kord usutluses allpool:

Pole kahtlust, et kõige efektiivsem võimalus koroonahaiguse vähendamiseks on vaktsineerimine.

Ja siis veel:

On suur ime, et ühe aastaga sai kättesaadavaks mitu väga efektiivset koroonavaktsiini. Seda võimalust tuleb nüüd sama jõuliselt kasutada – kiiresti kogu elanikkond vaktsineerida.

Ja muudkui edasi:

Tulevikus on vaja nii korduvaid vaktsineerimisi kui ka uusi mitmekomponentseid vaktsiine. Kõike seda arvesse võttes on viimane aeg Eesti vaktsineerimiskaoses kord majja lüüa.

 
At 22:29, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

To 22:11 Pigem tundub, et mõnele mehele unustati raha ülekanne teha ,või siis maksti liiga vähe.Täiesti uskumatu on minu jaoks see, et Postimehe sugune ajaleht sellise artikli avaldas!!
Asi võib lõppeda artikli maha võtmise ja peatoimetaja vallandamisega. Sellist valitsuse ja ravimifirmade vastast tegevust ( olgugi et väga pehmes võtmes) ilmselt ei andestata. Igaljuhul tuleb nii autori, kui avaldaja ees müts maha võtta, meestel on mune.

 
At 22:40, Anonymous Anonüümne said...

Kägu ära haneks mine. Vaata fb st P Espaki seina ja esimest kommentaari seal. Asser kavatseb siiski rahva surnuks rääkida. BBC viimane artikkel ütkeb et parem loomulik immu kui igal aastal uute tüvede vastu vaktsida.

Asseri sõnastatud "põhiülesanne" on samal mis esimees Maol.

 
At 22:54, Anonymous Anonüümne said...

To 22:40 Ma ei lähegi haneks, aga üle pika aja vähemalt midagi mõistlikku nende mõttetute piirangute asjus. Samas nagu Pulleritsu kommentaarist näha, loeb igaüks sellest artiklist välja seda mida ta lugeda soovib :P

 
At 07:51, Anonymous Priit Pullerits said...

Hea, et Kägul ka mõistus koju tuleb ja talle meeldib Asseri artikkel, kus lp prof rõhutab neli korda, kordan, neli korda, et ainus variant on kõigi vaktsineerimine. Sh ka Kägu peab nüüd õla paljastams, nagu nõuab Asser, kelle lugu Kägu väga toetab.

 
At 08:50, Anonymous Anonüümne said...

Kägu mängib teiega kassi ja hiirt.

 
At 09:22, Anonymous Anonüümne said...

Nalja nabani!!!

https://www.postimees.ee/7322446/balti-keti-jaljendusel-paistsid-silma-venekeelsed

 
At 11:10, Anonymous Anonüümne said...

"Ja see, kui mees on sportlikus kaalus ja mõõdus, sale ja sihvakas, ei tähenda mitte üks gramm, et ta on kõhetu. "

Houston-meil on suur probleem!
Maist 2016 on saadaval sinu kehakoostise andmed- kui need peaksid tõele vastama (enamasti on need küll üks suur umbluu) siis sellise kehaehituse kohta käivad epiteedid on justnimelt kõhetu, kidur, nõrk, degenereerunud, atrofeerunud, ebasportlik.
Endale omaselt kaasa taustajõude-doktor Rips pidas just äsja raadios selleteemalise jutluse-TEE MIDAGI- ära vaata kõrvalt kuidas isiklik organism alla käib!

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

Nibali parameetrid olid sama mis härra Pulleritsul. Kõhetu võis olla esmapilgul aga milline sitkus 20km ülesmäge sõita ja spurdivõimekus peitub sügaval trimmis lihaste taga. Sitsiilia haid kartsid ka jalgpallurid selle mehega polnud nalja.

 
At 11:36, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits oma sitkete lihastega võtab Nabi ja Budõlini korraga ette.

 
At 11:50, Anonymous Anonüümne said...

Pealkirjast - see Tohoh hullu" meenutab väga Õhtulehe või Kroonika kollaste artiklite algust, PP poolt poleks seda oodanud:(

 
At 12:18, Blogger Priit Pullerits said...

Just, 11:21, sitkust on vaja.

Vaadake seda videot alates 5.25-st, kuidas võtan püstloodis seina, seda 15,5-kilose ratta seljas, endal seljakott turjal, tappev päike pähe leekimas, pikk mitmetunnine päev eelnevalt selja taga. Kes sellest mäest jalga maha panemata üles sõidab (seda tegin), on juba ülikõva, aga lisaks on selle mäe alistamise teadaolev maailmarekord minu käes - seda on lõpus näha:

https://www.youtube.com/watch?v=MLqIGm56mxk

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Seal videos ju kõva liiklus. Suhtlemisvõimelise ajakirjNikuna oleks tark olnud hääletada, reklaamida oma blogi ja paluda mäe otsa küüti. Kilode üle kaeblemine aga on lihtsalt kohatu. Igaüks peab oma risti ise kandma. Rattal ongi selleks käigud, et mitte endale liiga teha, hääletamine olnuks abiks kui ikka võhma nadilt. Raskuste püünele upitamine ei tee aga sooritust ägedamaks. Näitab, et hoidsid rämedalt raha kokku kergema varustuse ja kasvõi elektri ratta soetamise arvelt. Summana loeb tulemus. Antud juhul see, et oled tagasi Eestis ja me ei pea puumadele pikka viha pidama meie kirjakangelase ohustamise pärast.

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

Vastupidi, meie kangelane ohustas puumasid. Veel neli nädalat ja nende populatsioon oleks väheks jäänud.

 
At 15:44, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Kuna mind mõisteti natuke vääriti, siis tuleb mul hr Pulleritsu kurvastada ja tunnistada, et tema mõistes, mul siiski pole mõistus pähe tulnud. Mulle meeldis Asseri jutus siiski vaid see osa, mis puudutas suhtumist haigusesse endasse ja piirangutesse.
Lepituseks panen ma lingi ja siiralt loodan, et ka Pullerits suudab selle algusest lõpuni ära vaadata ja ehk kuulata isegi neid soovituslikke hüperlinke, mida jagatakse saate lõppuosas. Mõistan muidugi, et igale vaktsineeritud inimesele on selle saate vaatamine kuulamine väga raske ja enamusele ilmselt käib see üldse üle jõu ja mõistuse. Saate keskosas läheb jutt natuke lappama ja muutub pisut plämaks, aga muidu päris hästi ja loogiliselt ülesse ehitatud arutelu. Selgitan veendunud vaktsiinipooldajatele, et asja uba ei ole üldse suhtumises vaktsiinidesse või vaktsiinide mahategemine, vaid selles kuhu maailm on sammumas ja kuidas demokraatia ja inimõigused järkjärgult maha tallatakse. Kes usub ja arvab, et ta on vaktsineerituna õigel poolel peab peagi tõdema, et teda on alatult petetud ja ära kasutatud https://objektiiv.ee/fookuses-koroonadiktatuuri-perspektiivid-on-aarmiselt-sunged/?fbclid=IwAR23hzad-HDrS695YGNQbIa-QmSEAvpephWwNBgL_zMRJpW0KOzmbNhoXl8

 
At 16:04, Anonymous Anonüümne said...

Kommentaarideta:
https://arvamus.postimees.ee/7320632/lea-danilson-jarg-eestis-on-kuni-kolm-tuhat-vaktsineeritud-nakatajat?fbclid=IwAR29oW-_1S10hKzgo1MfuHdC7CQ2k2C82caWNfr0ok_USeGO_EVj39QVI1A

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Hr Kägu, Pulleritsu tasemele sobivad pigem sellised artiklid https://www.elu24.ee/7322932/mallukas-vahetas-nime-mariann-on-mulle-taielik-voorkeha?fbclid=IwAR3XX486pvdY842DjJTgkMfqsL5OacDEXW4PhqLni3ImZz8oKrdc8GRxRas

 
At 16:37, Anonymous Anonüümne said...

Antvakts Kägu olek reedab, et ta on stamm perekooli foorumlane. Kuigi seal sugu ei eristata, sis jääb mulje, et parimal juhul on tegemist maskuliinse meesnaisega, kelle käe all on paras spordimassaazi saades kõik lihasgrupid läbi katsud nii, et kellad kolisevad.

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

16:37 kirjutanud inimese kommentaar peaks olema kõigile hoiatavaks eeskujuks, mis juhtub teie aju ja mõttemaailmaga pärast teist vaktsiinidoosi.

 
At 17:02, Anonymous Anonüümne said...

Samal ajal on 63,1% täiskasvanutest juba vaktsineeritud, lisaks need, kes on eelistanud immuunsust saada läbipõdemise teel või paratamatult haigestunud nagu Varro. Midagi hakkab looma. Ca 80% haigestunutest ja haiglasse toimetatutest tuleb vaktsineerimata rahva hulgast. Asjatundjad nagu Asser ja Merits soovitavad immuunkaitset läbi vaktsineerimise.

 
At 17:44, Anonymous Anonüümne said...

Ja te tolvanid usute neid numbreid..........

 
At 18:00, Anonymous Anonüümne said...

"Mehed ei nuta" raadiosaates kiideti Pulleritsu.
Värniku unustamise teemal.

 
At 20:50, Anonymous Anonüümne said...

https://lemmik.postimees.ee/7322480/puuma-piinlik-hetk-runnatav-saak-osutus-joulukaunistuseks Ei tea, see puuma kallistas nii kõvasti ja vastast lammutavalt, et kas Priidust oleks talle vastast?

 
At 09:30, Anonymous Anonüümne said...

100. kommentaar

 

Postita kommentaar

<< Esileht