esmaspäev, september 19, 2022

Pullerits: Kuidas ERRi spordireporteri tegevus minus kriitilisi küsimusi tekitas?

Olin üllatunud, et ERRi spordireporter, talviti laskesuusatamist kommenteeriv ja kajastav Alvar Tiisler (kõigil kolmel fotol) esines rahvusvahelise laskesuusaföderatsiooni kongressil (alates 6:25.30) Otepää kandidatuuri peatutvustajana MM-linna valimisel. Mul ei jooksnud läbi pea küsimust, kas see pole äkki huvide konflikt. Mul jooksis läbi pea tõdemus, et see on ju sulaselge huvide konflikt.

Aga alati tuleb ära kuulata ka süüdistatav pool. Nii ma siis rääkisingi täna Tiisleri endaga, tema ülemuse Rivo Saarna ja ERRi ajakirjanduseetika nõuniku Tarmu Tammerkiga (lisaks meediaeetika õppejõu Halliki Harro-Loidi ja Otepää MMi korraldustoimkonna juhi Aivar Nigoliga). Kõik kolm ERRi esindajat suhtusid neile esitatud küsimustesse väga mõistvalt ja olid valmis teemat seletama ning mu küsimustele vastama. Miks?

Küllap seepärast, et kui olen uudistereporteri rollis, ei lähene ma teemadele valmis eelhoiakuga, millele ootan ainult kinnitust, et siis jätta kõrvale kõik see, mis eelhoiakut ei toeta. Lähtun sellest, et igale asjale on tõenäoliselt seletus ning see tuleb ära kuulata. Sellest tuleb püüda aru saada. Minu eesmärk ei ole ajada inimesi nurka ja neid siis valimatult klohmida – ma ei näe selles uudisteajakirjaniku rolli. Samas on mu ülesanne küsida kriitilisi küsimusi, mida ma ka küsisin; trikk on selles, et kui tahad neile saada sisulist vastust – mida uudisteajakirjanikuna peaksid tahtma –, siis tuleb neid küsida rahulikult, ründamata.

Kõigi kolme mehega oli vestluse tulemuseks see, et asjad said ära räägitud rahulikult, mõistlikult, isegi sõbralikult. Ent samas ei jäänud ükski oluline valus küsimus esitamata. 

Kõige olulisem ongi see, et kui oled ajakirjanikuna töö lõpetanud, siis tunned, et oled käitunud õiglaselt, et su südametunnistus on puhas, et kui homme nende meestega uuesti rääkima peaksin, siis olen veendunud, et ei pea häbi või tekitatud ülekohtu pärast silmi maha lööma, vaid saame normaalselt edasi suhelda. Nii ma igatahes tunnen.

Kõigile teistele (ja mulle ka tegelikult) on see lugu küllap silmi avardav teemal, millised on ajakirjanike tegevust mõjutavad tegurid ning mis moodi neid arvestada ja tõlgendada. Mis ei tähenda, et ma nüüd Tiisleri tegevuse kahel käel heaks kiidan – minu arvamusel ei tohi olla uudisloos kohta ja ei olegi –, ent mõtteainet sain juurde küll. Ses mõttes igati ennasthariv töö mul.

Fotod 1-3: ERRi spordireporter Alvar Tiisler tänavu märtsis Otepääl laskesuusatamise MK-etappi kajastamas. Fotode autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix

55 Kommentaarid:

At 18:11, Anonymous Anonüümne said...

Aga kuidas tegelikult ERRil välja kukub. Otepää etapp, mis oli tõepoolest suurepärane, näitas kui seotud on ajakirjanikud korralduse ja suurüritusega, kahtlemata tunti heameelt, et laskesuusavõistlus siia oma kõrgeimal tasemel on jõudnud ja vaimustuti samuti atmosfäärist, kuid kui iga kuulsuse käest küsida, kuidas teise Otepää meeldib jne., siis hakkab vastu ja on piinlik vaadata, kuidas kiitust välja pressitakse.
Laskesuusamekade pidu Saksas, Itaalias, Prantsusmaal jne on ikka teine tase, ütleme nii.

 
At 19:46, Anonymous Anonüümne said...

Pavarotike keeras jälle käki kokku? Ja kas keegi on üllatunud?

 
At 21:06, Anonymous Anonüümne said...

Kindlasti võib igas asjas tonti näha aga katsuks terve mõistuse juurde jääda. Eesti üks häda on see, et virisejaid ja tagantjärgi targutajaid jagub meil alati, tegijaid mitte nii sageli.
Selmet ise käed külge lüüa ja vaieldamatult ühe populaarseima talispordi suurvõistluse Eestisse jõudmise üle rõõmustada vead Sa Priit tühjalt kohalt miski haleda kiunu üles.
Kohati oled Sa äge (Venemaaga seotud teemad) ja kohati väiklane viriseja -- katsu sellest virisemisest üle saada, sealt tagant paistab Su isiklik kibestumus välja.

 
At 23:22, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, ma natuke solgin arutelu ja teemat, aga mu meelest on põhjust.
Vastupanuvõitleja Alla Pugatšova varasalvest meistriklass:
https://www.youtube.com/watch?v=qfxghB5VUCs

 
At 08:44, Blogger Priit Pullerits said...

Aimasin, et mõned küsivad, nagu 21:06, miks selline teema tõstatada. Selgitan hästi lühidalt.

Minu eriala on ajakirjandus, mida ma ei ole ainult praktiseerinud, vaid mida olen ka õpetanud Tartu Ülikoolis üle 30 aasta. Sedasi pani info, et IBU kongressil tegi promotööd teleajakirjanik (tohoh!), mind instinktiivselt kõrvu kikitama - kas tõesti, kuidas on see võimalik! See on hästi ilmne ja selge Eesti ajakirjanduseetika koodeksi rikkumine. Ja just koodeksi reeglite eiramine - tasakaalustamatus, kallutatus, huvide konflikt jms - on see, mida enamik ajakirjanduse eksimuste puhul enamasti tajub ja ajakirjandusele ette heidab. Seepärast siis otsustasingi, et võtan selle küsimuse lähemalt vaadelda ja käsitleda, esiteks selleks, et toimiks ajakirjanduse kriitika ja regulatsioon enda üle, ning teiseks selleks, et kui inimesed mu loo läbi loevad, siis küllap nii mõnegi meediateadlikkus ning arusaamine sellest, milliste küsimustega tuleb ajakirjanduses silmitsi seista, paraneb.

Kinnitan, et mul ei ole absoluutselt mingit kibestumist (mille üle peaks see küll olema???) ega ole see ka vingumine (näidake mulle, kus on tolles loos üksainus ving!!!). Info on edastatud kõige korrektsemal ja neutraalsemal moel, mis Eesti ajakirjanduses üldse võimalik. Ma ei usu, et keegi suudaks teha seda minust paremini.

 
At 09:50, Anonymous alfaisaste marssal said...

See ei ole tegusal Tiisleril esimene kord huvide konflikti sattuda. Ta on varem kiitnud ka kinnisvaraarendust.

https://www.facebook.com/kaamoskinnisvara/videos/987958981647525/

 
At 12:11, Anonymous Anonüümne said...

Hea Priit, milles täpselt väljendub MM korraldamisel ajakirjaniku
* tasakaalustamatus
* kallutatus
* huvide konflikt

Faktid:
* Alvar Tiisler on ERR ajakirjanik
* Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon (ELSF) on mittetulundusühing
* ELSF korraldab 2027 Otepääl laskesuusatamise MM
* Alvar Tiisler aitas mittetulundusühing ELSF-l esitleda oma kandidatuuri MM koraldamiseks
* Aivar Tiisler ja ERR kajastavad teles laskesuusatamise MK etappe ja MM võistlusi, mitte mittetulunusühing ELSF tegevust.

Kus on vingumine -- artikkel ja kogu teemapüstitus on vinguvas toonis. Eesti teenis välja laskesuusatamise MM korraldamise õiguse, mis iseenesest on suur ja oluline asi. Tulla peale seda välja küsimusega, kas üks asja nimel vaeva näinud isik ikka jälgis eetikakoodeksit tunnustamata seejuures korraldusmeeskonna saavutust on hale vingumine.

Seega palun konkreetset vastust esimeses lõigus toodud küsimusele.

 
At 12:37, Blogger Priit Pullerits said...

Ilmaaegu näete vaeva oma punktikeste loetlemisega, 12:11, sest ajakirjanik Tiislerile kohanduvad ennekõike need Eesti ajakirjanduseetika koodeksi (mida kohustub järgima ka ERR) üheselt selged ja mõistetavad punktid:

2.1. Ajakirjanik ei võta vastu ametikohti, soodustusi, tasu ega kingitusi, mis tekitavad seoses tema ajakirjanikutööga huvide konflikti ja võivad vähendada tema usaldusväärsust.

2.3 Ajakirjanik ei tohi olla kajastatava asutuse või institutsiooni teenistuses.

 
At 13:55, Anonymous Anonüümne said...

Priit, faktid palun:

* Milliseid ametikohti, soodustusi, tasu ja kingitusi Alvar Tiisler vastu võttis, et tekkis ajakirjanikutööga huvide konflikt ja võis vähendada tema usaldusväärsus?

* Millise kajastatava asutuse või institutsiooni teenistuses Alvar Tiisler oli või on?

Ja lõpuks retooriline (kordan -- retooriline, 30 aastat TÜ-s õpetanud inimene vast teab selle tähendust) küsimus -- kas teles või ajalehes riigikaitsest ja Kaitseliidust kirjutav ajakirjanik tohib olla samal ajal Kaitseliidu liige või TÜ-s ajakirjandust õpetav isik interviueerida juhtiva päevalehe tarbeks TÜ professorit ühiskonnaelus kriitilistel ja laialdast vastukaja tekitavatel teemadel ilma, et tekiks vastuolu Sinu mainitud eetikakoodeksiga?

 
At 14:13, Anonymous Anonüümne said...

Iseenesest on Priidul 100% õigus. On huvide konflikt, ilma igasuguse vaidluseta. Aga eetikakoodeks ei ole tabu mida murda ei või. Eesti on väike ja kui hea inimene jääb silma, siis ei tohi eestlane eestlasele kaikaid kodaratesse loopida, sest nii see riik ei kesta. See riik kukub kokku, mitte eetikakoodeksi pärast vaid sellepärast, et mõni ninatark ajab näpuga inimese kirjutatud raamide piire taga. Arenemiseks tuleb aga tegutseda kastiüleselt. Vastasel juhul on su saatus krüpti kastis ilma midagi saavutamata. Jah Eesti spordiajakirjandus on niigi kiivas suurema rahaga seotud sündmuste poole ja tänu ERR poolsele osalusele veelgi enam. Nii nagu Postimees teeb katust Klubi Tartu Maratonile ja on selle kajastamisel kiivas sest kuldreegli järgi on halb kajastus efektiivsem ürituse turundusele kui ainult paitamine. Aga nii on. Aus ajakirjandus oleks see, mis kajastaks kõiki Eestis harrastatavaid spordialasid võrdselt, ilma rõhuta eriti suurt raha ligimeelitavatele aladele. Siis saaksime rääkida ausast ajakirjandusest kasvõi Postimehe veergudel. Kahjuks lööb PM spordis välja ainult Hyundai, hoki, vutt ja Parki surm... No mis uudis see surm küll on 17 aastat tagasi? Kui see ei ole ajukiivas ajakirjaniku näide siis mis veel. Tee oma koduleht kallutatusest kõigepealt puhtaks või leia meetod, kuidas integreerida ajakirjanikke Eesti turundamisega, et kõigil oleks sellest meile midagi head.

 
At 14:36, Blogger Priit Pullerits said...

Väga lihtsad vastused:

Tiisler oli ametis Otepää MMi korraldustoimkonna esindajana IBU kongressil, seda kinnitas nii tema ise, Rivo Saarna kui Aivar Nigol.

Tiisler oli Otepää MMi korraldustoimkonna teenistuses IBU kongressil, seda kinnitas nii tema ise, Rivo Saarna kui Aivar Nigol.

Ma ei saa aru, millest te aru ei saa.
Aga nojah, te pole ilmsesti ajakirjandust õppinud, siis pole imestada, et elementaarsed asjad, mis isegi esmakursuslastele on päevselged, teile kohale ei jõua.

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

Hea Priit -- ma ei ole tõesti ajakirjandust õppinud. Küll aga inseneriteaduseid ja kõrgemat matemaatikat (s.h. matemaatilist loogikat) ning loogikas olen seetõttu päris pädev.

Te ei too ikkagi fakte:

* kui Tiisler oli ametis Otepää MMi korraldustoimkonna esindajana IBU kongressil siis millised olid ametikohad, soodustused, tasud ja kingitused, mida ta vastu võttis?

* kui Tiisler oli ametis Otepää MMi korraldustoimkonna esindajana IBU kongressil, siis kuidas võib väheneda tema usaldusväärsus laskesuusatamise MK sarja või MM kommenteerimisel põhitööna ERR-s? Tiisler ei kommenteeri enamasti ei MM korraldusmeeskonna (mis on suures osas vabatahtlik ühendus) ega ka ELSF töid ja tegemisi vaid sportlaste sooritusi võistlustel neil võistlustel.

Ma väidan oma ülikoolis õpitud ja igapäevases töös kasutatavate teadmiste põhjal, et Sinu jutus puudub loogika -- sa ei kinnita oma väiteid faktidega vaid järgmiste omapoolsete subjektiivsete hinnangutega mida esitad faktide pähe põhimõttel, et Sina arvad nii. Samuti tegeled sa vastaspoole isikliku, mitte seisukohtade mahategemisega. Näide, et Sa ei saaks vastupidist väita -- nojah, te pole ilmsesti ajakirjandust õppinud, siis pole imestada, et elementaarsed asjad, mis isegi esmakursuslastele on päevselged, teile kohale ei jõua....

Ja ilmselgelt ajakirjandust õppinud (ja ka õpetava) isikuna võiksid mõelda ka selle eelneva retoorilise küsimuse peale...

 
At 17:08, Anonymous alfaisaste marssal said...

Priit, sul ei ole mõtet selle inseneri ja matemaatikuga vaielda, sest inseneri 1+1 loogika ei suudagi tabada kõiki neid tunnetuslikke tegureid, mis tulevad mängu päriselus, kus on vaja langetada otsuseid ja samuti anda hinnaguid, mis on palju keerulisemad, kui 1+1 tehe. Ehk siis: ei ole mõtet kilpkonnaga võidu joosta. Las kappab üksinda.

PS: Seda, et insener eksib oma arutluskäigus, kinnitab ka see, et loos esinev eetikanõunik Tammerk ja eetikaõppejõud Harro ei lükka kumbki ümber Priidu esitatud punktide kasutamist selles kaasuses ning ka keegi avalikul areenil ei ole üritanud väita, nagu oleks midagi valesti.

PPS: Ka Tiisler ise tunnistab, et ta saab enda tekitatud probleemist aru. (Ainult insener on kogu Eestis ainus, kes asjale pihta ei saa. Selline siis ongi meie inseneriteaduste tase või?...)

 
At 18:08, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

2.1. Ajakirjanik ei võta vastu ametikohti, soodustusi, tasu ega kingitusi, mis tekitavad seoses tema ajakirjanikutööga huvide konflikti ja võivad vähendada tema usaldusväärsust.

2.3 Ajakirjanik ei tohi olla kajastatava asutuse või institutsiooni teenistuses.

Ok Pulleritsul on põhimõtteliselt nagu õigus. Samas, oletame, et valdkonnaga hästi kursis olev ajakirjanik teeb ajutiselt mingit lepingulist tööd ja katkestab selleks perioodiks töö ajakirjanikuna, ka siis oleks kõik ok? Tiisler nagu ei tohiks sellest asjast sellel perioodil midagi kirjutada? Kas ta ei tohiks ka kommentaatorina töötada? Või ei tohiks ta üldse sellist ametikohta vastu võtta, isegi kui ta lõpetaks igaveseks oma töö ajakirjanikuna. Kuidagi peaks selle huvide konflikti ju lahendada saama, arvestada tuleks ka, et meil Eestis on krdi vähe inimesi ja kui on hästi mingit ala tundvad inimesed, siis äkki ei peaks alati näpuga seadustes tuhnima? Asi vajaks tõsisemat uurimist ja läbivaatamist vaid juhul kui eksisteeriks niiöelda kannatanu. Pullerits võiks meile selgitada, kes kannataks kahju kui asjad jääks nii nagu nad on?

 
At 18:14, Anonymous Anonüümne said...

Kägu, Tiisler, kui võtab töö spordikorralduses vastu taandugu ajakirjaniku ülesannetest. Ta võib kommenteerida loomulikult Otepää MMi korraldamist, ettevalmistustööde suurepärast sujumist jne. Aga teisest positsioonist erapoolikuna, kui soovite siis sisuturundajana.

 
At 18:18, Anonymous Anonüümne said...

17:08 -- jõudsimegi kiiresti argumentum ad hominem väideteni selmet sisuliselt arutada.
m.o.t.t.

Ma ei hakka ütlema midagi erinevate osapoolte, s.h. Priidu oskuse üle sisuliselt ja argumenteeritult arutleda vaid soovitan lisaks Priidule ka alfaisaste marssalil mõtiskleda eelpooltoodud retoorilise küsimuse üle:

Kuidas praeguse eetikakoodeksiga seotud probleemitõstatuse valguses suhtuda olukorda kus kas teles või ajalehes riigikaitsest ja Kaitseliidust kirjutav ajakirjanik on samal ajal Kaitseliidu liige või TÜ-s ajakirjandust õpetav isik intervjueerib juhtiva päevalehe tarbeks TÜ professorit ühiskonnaelus kriitilistel ja laialdast vastukaja tekitavatel teemadel?

 
At 18:51, Anonymous Anonüümne said...

Padre pani Tiislerile korraliku litaka aga mingi "insener", kes paneb ühte patta Otepää suusapralle ja Kaitseliidu, tõmbas ennast sellest käima? Huvitav...

 
At 18:53, Anonymous Anonüümne said...

18:14 Tiisleriga on lihtne. Nii nagu Pullerits teavitas Finnairi sponsorlusest oma lendude puhul, peab Tiisler teavitama talialasid kajastades, et ta on ka laskesuusatajate pressiesindaja. Nii lihtne see ongi, nagu Pulleritsu ööbimised Peninsula hotelli sviidis.

 
At 19:02, Anonymous Anonüümne said...

Ma saan aru, et igasugused Priidu kintsukraapijad kipuvad teemast kõrvale kalduma aga Priit oma 30 aastase ajakirjanduse õppejõu kogemusega võiks siiski sisuliselt vastata küsimusele:

* kui Tiisler oli ametis Otepää MMi korraldustoimkonna esindajana IBU kongressil siis millised olid ametikohad, soodustused, tasud ja kingitused, mida ta vastu võttis?

* kui Tiisler oli ametis Otepää MMi korraldustoimkonna esindajana IBU kongressil, siis kuidas võib väheneda tema usaldusväärsus laskesuusatamise MK sarja või MM kommenteerimisel põhitööna ERR-s? Tiisler ei kommenteeri enamasti ei MM korraldusmeeskonna (mis on suures osas vabatahtlik ühendus) ega ka ELSF töid ja tegemisi vaid sportlaste sooritusi neil võistlustel.

Püsime teemas, härrased.

 
At 19:17, Anonymous Anonüümne said...

To 19:02 Priit lahendab selliseid olukordi enamasti:
a) igrnoreerib teie postitust.
b)tembeldab teid avalikult lollpeaks ja ignoreerib siis.
c) kustutab teie postituse ja tembeldab teid lollpeaks
d)ignoreerib ja teeb uue teema.

 
At 19:21, Anonymous Anonüümne said...

MM korraldusmeeskond on rohujuure tasandil suures osas vabatahtlik üritus. Šeffidele pritsib sealt aga head ja paremat nii et vähe pole.

 
At 21:03, Anonymous Anonüümne said...

19:21 -- oled mõnda suurüritust korraldanud, et tead nii kindlalt väita, et Šeffidele pritsib sealt aga head ja paremat nii et vähe pole. Kes need Šeffid ka on ja mis see hea ja parem olla võiks? Ja lõpuks kuidas see ajakirjanduse eetikakoodeksi teemaga seotud on?

19:17 -- lollpeaks tembeldamine (seesama argumentum ad hominem) tähendab seda, et sisulised argumendid on otsa saanud. Loomulikult on see Priidu blogi ja omanikuna on tal õigus kommentaare nii kustutada kui ignoreerida. Samas väitluses ja ka spordis on väljakult / rajalt enne lõppu lahkumine samaväärne kaotusega...

 
At 21:34, Anonymous Anonüümne said...

21.03 spordi tulemus sõltub reeglitest kinnipidamisest ja kohtunike reageerimisest rikkumistele. Priit ei hiilga reeglitest kinnipidamisega. Kindlasti pole ta teistele eeskujuks, samas pole ta paljudest väga hullem. Siin blogis on tal õigus lasta asjadel paista nagu ta soovib, et manipuleerida oma auditooriumiga. Juhul kui ta tunneb ajakirjanikokoodeksi rikkumist, siis loomulikult võib ta seda siin oma arvamusega vürtsitada. Siiski on nii, et juhtumi lahendamiseks tuleb teha avaldus eetika järelvalve organile, kes langetab oma otsuse. Kas see otsus on nii nagu soovib Priit või muudmoodi, seda täna ei tea keegi. Priidu sõda, las pusib. Tiisleril on see õppetunniks, et papi jutule tuleb head vastused leida kui soovib puhtalt pääseda. Jõud tööle vaidlejatele!

 
At 22:07, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole vist 5-6a sattunud blogi lugema erinevalt Mehed ei nuta saate kuulamisest. Kuna tänases saates hr Pahv korralikult lugupeetud intriiganti rappis, siis mõtlesin viskan pilgu peale. Kiire kinnitus, et midagi pole muutunud. Nr1 on leida ükskõik millest intriig. Nr2 kõik teised on lollid, eriti tuleb see välja kommentaaride vastustes - keegi minust paremini ei suudaks, nii lollid olete ega imestagi et aru ei saa jm. Huvitav millest selline kibestumus? Kuna pole midagi suurt suutnud korda saata? Kas ajakirjaniku kuupalgal tiksumine praeguses hinnatõusus nii rusuv? Ilmselt uuesti 5a siis uuesti!

 
At 07:42, Anonymous Anonüümne said...

Kes on Pahv?? Pullerits on aasta ajakirjanik 2022 ("pole midagi suurt suutnud korda saata?"), Postimehe parimaid ajakirjanikke ja Tartu ülikoolis hinnatud õppejõud, sest mees teeb oma tööd põhjalikult, korrektselt ja vastutustundega. Kui mu mälu ei peta, siis kunagi hiljuti valiti Baltikumi kõige professionaalsemaks ajakirjanikuks. (Netisurfajad vast aitavad viite leidmiega või mu mälupildi ümberlükkamisega?)
Kui siin kibestumisest rääkida ("Huvitav millest selline kibestumus?"), siis ikka nende puhul, kes sellest pidevalt räägivad. Minu arust on kibestumus absoluutselt viimane asi, mida Pulleritsule ette heita.
Ja last, but not least, kui "insener" ei taha asjast aru saada, siis ta ei saagi. Kui keegi on taipamatu, siis ei maksa tema peale oma energiat raisata, sest ega ta nagunii asja mõika. Pullerits korra seletas ja vastas, milleks kõike uuesti korrata?
Rahunege maha!

 
At 09:51, Anonymous Anonüümne said...

Perse see huinjamuinja. Putin alustas üldmobilisatsiooniga reservistide seas. Järgmine samm on mobiliseerida naised ja õpilased. Kas võetakse kõigepealt Ukraina ja seejärel Narva või põletatakse kogu maa Moskva kaitsmiseks maha nagu Napoleoni juhitud Prantslaste invasiooni ajal? Selles on küsimus. Laskesuusatamise sisejenka pole teema, mille peale auru raisata, Tule mõistusele Priit, isamaa on ohus!

 
At 12:09, Anonymous Anonüümne said...

Lugegem arhiivist, kuidas Priit poiss 2015 novembris Finnairiga Shangaisse lendas, praalis ja prassis. Küsimusele Kes maksis? "Who cares!", vastas Priit.

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

9:51 väga õige need suuskamise ripats alad pole üldse sport ega asi. Sport on poks, sambo, strelba ja formel. Alad mida Putin harrastab. Tartust saab peagi Jurjev ja kes põgeneda ei jõu saadetakse Ukraina rindele. Suuski pole vaja määrids ka.

 
At 13:07, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav kellest saab Jurjevi linnapea? Peaks tubli ja väärt mees olema, kümnevõistleja kõva tahtejõuga.

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

Eksraketiväelane ikka, kes siis muu, tal tuule järgi suuna seadmine selge.

 
At 15:58, Blogger Priit Pullerits said...

Paniköörid! Ja ära- ja allaandjad! Häbi teil olgu!

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

Nonoh, venelane mobiliseerib ilmselt kas 3 kuni 6 miljonit reservisti nigu naksti. Muu hulgas tõtatakse mõne aja pärast appi oma kodanikele Jurjevis ja Hapbas, kes pole saanud kätte armeeteenistuse kutset, et aidata neil ühineda omadega.

 
At 16:34, Anonymous Anonüümne said...

Tuuakse kutse kätte jah. Esimenena moboliseeritakse eliitväe ohvitserid ja täpsusraketikütid. Ei tea kas härra Pullerits postkasti vaatas?

 
At 16:52, Anonymous Anonüümne said...

Aga ikkagi ootaks ülikooli õppejõu selgitusi enda 2015 Shanghai reisi kohta.

 
At 16:56, Blogger Priit Pullerits said...

Mis aega te küll kinni olete jäänud, 16:52. Saage üle!

Ikka ootate mingit seletust?!... No liigutage end, otsige üles: Äripäevas oli sellest peaaegu sama suur lugu, nagu oli minu käigust Shanghaisse. Vaat selline suur sündmus oli see Eesti nr 1 äriväljaandes.

Millal siin mõnda teie käiku nii põhjalikult kunagi üldse lahatud on?

 
At 16:59, Blogger Priit Pullerits said...

Ahjaa, veelgi kõvem oli see reis, mis pälvis Eesti suurimas lehes, Postimehes, kajastust ligi kolm nädalat. Kellel on miskit vastu panna?

https://sport.postimees.ee/6558804/pullerits-metsikus-laanes-surrealistid-ja-teised-suured-loojad-voiks-habeneda-oma-kuundimatust

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Veel selgitas Pullerits, et küsis enne Shanghaisse sõitmist selleks loa toimetuselt ja sai selle. "Niisuguste sõitude kooskõlastamine on Postimehes kohustuslik. Tegutsesin Shanghais ajakirjanikuna toimetuse ja lehelugejate huvides," märkis ta. "Kinnitan, et olen loos kõike kirjeldanud ausalt, vassimata, liialdamata, ilustamata, midagi peitmata. Rõhutan, et The Peninsula hotell ei seadnud mind võõrustades minu tegevusele ajakirjanikuna mingisuguseid nõudmisi, eeldusi, kohustusi ega piiranguid. Mul oli täielik vabadus kirjutada The Peninsula hotellist seda, mida tahan, ja nii, kuidas tahan. Ma ei seadnud oma ülesandeks muud, kui anda lugejatele tõest ja ausat informatsiooni."

Loe pikemalt Äripäeva veebist: https://www.aripaev.ee/uudised/2016/01/15/kas-priit-pullerits-kaitus-eetiliselt

Siit moraal, et Tiisler peab lihtsalt laskesuustamist kajastama nii nagu on ilma igasuguste piiranguteta ja kõik on okidoki. Eks ju Pullerits?!

 
At 17:07, Anonymous Anonüümne said...

Priit, Venemaa pakkus sulle sobiva spinni, et sa rajalt enne lõppu lahkuma ei peaks.

Aga esialgse teema juurde tagasi tulles -- sisulised vastused küsimustele:

* kui Tiisler oli ametis Otepää MMi korraldustoimkonna esindajana IBU kongressil siis millised olid ametikohad, soodustused, tasud ja kingitused, mida ta vastu võttis?

* kui Tiisler oli ametis Otepää MMi korraldustoimkonna esindajana IBU kongressil, siis kuidas võib väheneda tema usaldusväärsus laskesuusatamise MK sarja või MM kommenteerimisel põhitööna ERR-s? Tiisler ei kommenteeri enamasti ei MM korraldusmeeskonna (mis on suures osas vabatahtlik ühendus) ega ka ELSF töid ja tegemisi vaid sportlaste sooritusi neil võistlustel.

Vastuseks too palun faktid, mitte oma subjektiivsed arvamused mida osavalt üritad faktide pähe esitada, kuna keegi kolmas autoriteetne isik ei lükanud ju neid ümber (see on vana ja tuntud demagoogiavõte -- ajakirjandusõppejõuna Sa ju tead seda).
Ja küsijate isikliku halvustamise võiksid ka ära jätta.

Püsime teemas, härrased.

 
At 17:29, Anonymous Anonüümne said...

Lembitu Kuuse oli 10+ aastat Otepää murdmaasuusatamise MK-etapi korralduskomitees. Miks Lempsi puhul mitte keegi saagi käima ei tõmmanud?

 
At 17:51, Anonymous Anonüümne said...

Ametikohad, soodusustused, tasud ja kingitused. See "ja" on Teil, 17:07, seal ebatäpne, algses tekstis oli "ega". Ametikoht oligi antud juhul "esindaja". Ei saa ju eetikakoodeksit nii tõlgendada, et kui ametikoht töölepinguga fikseeritud pole puudub ka vastuolu.
Usaldusväärsuse asjas vaid üks teoreetiline võimalus - kes seal laskesuusas peasponsorid ongi - BMW, Hörmann Doors, Rauch. Oletame, et BMW-l on soov Eestis järgmise viie aasta jooksul mersule silmad ette teha. Nad saaks siia MM raames suure hunniku reklaami. Oleksid saanud ka Soome, aga oletame, et neil on seal teistsugune viisaastakuplaan. "Seal ERR-is on see tubli Tiisler-poiss, hea jutuga ettekandja. Maksame talle 10 tonni, kui ta MM-i Eestisse lobistab."

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

Sõja taustal ilus lugu kasulikest idiootidest nii Äripäevas kui reformarite seas - https://objektiiv.ee/kui-viisavabadus-venemaaga-oli-korgemal-pool-otsustatud-asi/

 
At 18:13, Anonymous Anonüümne said...

17:51 -- fantaasia on teil hea. Reaalsusega pole teie arvamusel miskit pistmist.
Laskesuusa sponsorite reklaami näeb telekast sõltumata sellest, kas MM toimub Kontiolahtis, Otepääl või Anterselvas täpselt sama palju. Kui ülekandeid teeb ERR, siis näeb vähem, kui näiteks Kanal2, siis rohkem. See ei sõltu sellest, kus ja mis MM kuskil toimub, reklaami avaldavad kõik meediakanalid (v.a. ERR, kus seadus seda ei luba) alati suurima rõõmuga, oleks vaid, mida avaldada.

btw, AMTEL andmetel oli 2018.a. (uuemad andmed neil kodulehel puuduvad) BMW osakaal uute autode müügis Eestis 1.5% (390 uut registreeritud autot). Mersul oli sama suur. Tasub ikka skeemitamist, et 1 miljoni elanikuga riigis turuosa suurendada :-D


Aga laseme Priidul ka vastata -- kui ta platsilt juba lahkunud pole.

 
At 18:52, Anonymous Anonüümne said...

Mina ei laseks tal vastata. Kustutaks vassimise juba eos. Tarka juttu talt ei tule. Räägiks parem lingamispordist. Praegu ju lund ei ole ja peab libestama.

 
At 19:07, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits ajab õiget asja! Eesti maksumaksjad väärivad kindlasti paremat spordiajakirjandust kui tiislerid. See, mis ERRi sporditoimetuses praegu toimub, on sulaselge roppus ja kui keegi ei torgi siis lootust paremale tulevikule lihtsalt polegi.

 
At 19:51, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits tõmbas suht tühjast kohast kiunu ülesse ja nüüd kornkreetsetele küsimustele vastata ei taha. Või äkki pole tal aega? Putin kuulutas välja üldmobilisatsiooni ning Pulleritsule kui haritud ja hinnatud nõukogude armee raketiväelasele tehti kindlasti personaalne pakkumine. Saame näha, milliste juudaseeklite eest ajakirjanikuhärra on nõus oma teadmisi ja oskusi müüma

 
At 20:01, Anonymous alfaisaste marssal said...

Ära tüütab see tänitamine, et Pullerits vastata ei taha. Kurramus, ta on teile tohmanitele, tolvanitele ja dolbojoobidele siin aastaid elu- ja sporditarkust jaganud, ka nn insenerile vastas ta juba ammu, aga mis teha, kui mõni käib ringi, eyes wide shut (oli selline filmi pealkiri vist). Nagu tänitavasse eidekarja oleks siin sattunud järsku, ausõna. Saage meesteks ükskord!

 
At 20:12, Blogger Priit Pullerits said...

Vaat nii, mehed:

https://www.postimees.ee/7610464/lavly-perling-ukrainasse-sodima-minejad-panevad-toime-kuriteo

 
At 20:23, Anonymous Anonüümne said...

Miks keegi ei räägi aga sellest, kuidas Pulleritsule üks teada-tuntud lennufirma sisuturunduse eest postimehes maksis, kuigi artiklil puudus viide, et tegemist on sisuturundusega ? Ja kuidas selle nissani varjatud reklaamiga ka lood on ?

 
At 20:39, Anonymous Anonüümne said...

20:23 sa komme üldse ei loe? Kuradi udu, ära kaani nii palju õlut, et kommentaare lugeda ei jaksa, Finnair ju mustvalgel kirjas. Puhka jalga!

 
At 21:24, Anonymous Anonüümne said...

Priit võiks juba vene delfi Eesti vaenulike kommenteeriate puhastustöö ka ette võtta .Sealt saab 10 neid päevas keda välja saata riigist.Praegu on parim aeg shoki teraapiaks .Loodame ,et need köva jutuga putinistid mobiliseeritakse kohe piiril haklihamasinasse.

 
At 21:44, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, kas see tüüp, kes siin korduvalt küsib, et mis tasu vms Tiisler sai, tõesti arvab, et ajakirjanik tasuta seal esitlust käis tegemas? Ja oletame, et isegi ei saanud raha, siis hüveks võib pidada ka reisi ennast, hotelli- ja restoraniarveid, ega neidki ju ilmselt tööandja või ta ise seal maksnud.

Kuidas see ülekandeid mõjutab? See on ju elementaarne, kui sa oled laskesuusajuhtidega ühes tiimis esitlust teinud, on sul raske olla objektiivne ka alaliidu egiidi all võistlevate sportlaste suhtes. Juba praegu on võistluste järgsed sportlaste intervjuud suhteliselt sisuturundus. Teravaid küsimusi kuuleb seal ikka väga harva.

 
At 21:59, Anonymous Anonüümne said...

20:23, kui ma nüüd õigesti mäletan, siis Padre tegi Finnairiga Hiina lukshotelli liueldes sellise jänesehaagi, et sisult sisuturunduse loos kirjutas midagi sellist, et ta ise ei ole neid reisikulusid kandnud, aga ei öelnud korrektselt, kes selle reisi kinni tagus!. Tasub nüanssi tähele panna. Aga Padre sai selle lustireisi eest kui tolmab, ja õigusega sai. Head kolleegid-valvekoerad teistest väljaannetest tõmbasid kreissae kohe käima. Tiisler on veel vähe saanud.

 
At 07:30, Blogger Priit Pullerits said...

Igati selge ja loogiline arutluskäik, 21:44. Hea on näha, et siin on mehi, kes asjadest aru saavad, mitte nagu too nn insener, kes on jäänud nagu katkist plaati keerutama.

Insenerile, muide: kui tahate minuga siin avalikku väitlust pidada, siis elementaarne viisakus ja debatikultuur eeldab, et ikka tutvustate ka end. Mingi varjupoks ei ole demokraatlikus riigis kombeks, seda võite harrastada venemaal.

 
At 09:47, Anonymous Anonüümne said...

Sportlaselt teravaid küsimusi küsida on eriline idiootsus, sama nagu klounilt küsida, et miks su selle sketši peale 10 inimest ei naernud. Ainuke küsimus, mis meid huvitab on, et kas ja millal tuleb võit. Aus vastus on sellele, et ei tule kunagi. Ja seejärel tuleb küsimus, et mis jääb puudu ja vastus on, et füüsilised eeldused ei ole piisavad, vaja on uut talenti ja teda timmida viimase piirini. Kas Eestis on juba selline talent? Vastus on, et võib-olla aga meie pole teda leidnud üles ja kui on, siis on tal muud huvid, et elus hakkama saada. Täna on eestlaste ainuke lootus mängida laskesuusatamises spordi lotot ja loota, et teised ebaõnnestuvad ning meie sportlane kerkib hea õnnega rambivalgusesse. Seda intekat võite käitada iga ülekande lõpus. Sisu ei muutu. Mingeid muid küsimusi pole ju mõtet küsidagi. Tegelikult aga sellise plaadiga pole vaatajad rahul ja soovivad, et tolle plaadi asemel räägitaks ka pehmetest väärtustest, mis ei ole teravad ja sellisel juhul pole vahet kas ajakirjanik on kallutatud või mitte kui ta peab niikuinii tegema sisuturundust ülekandele, et rahuldada vaatajate laiaspektrilist huvi peale teravate küsimuste ka üldhumaansetel teemadel.

 
At 11:35, Blogger Priit Pullerits said...

Vt vastus 09:47 teemale järgmises sissekandes!

 

Postita kommentaar

<< Esileht