reede, september 09, 2022

Pullerits: Palun seletada vene hävingu taustal rattasõidu ebaloogilisust!

Ajakütkeist vabad mehed on ilmselt vaadanud Vueltat silmad krillis, kuigi pärast Rein Taaramäe (vasakpoolsel fotol esimene) katkestamist ootamatu haiguse tõttu ei paku see võistlus vähemasti mulle enam huvi ja pinget. Kama kaks, milline lääneeurooplane seal võidab. Kuid küsimusi tekitab see võidusõit siiski. Ja neile tasub vastama hakata siis, kui olete ära vaadanud tõsieluvideo, kuidas venelased hakkavad sõitma oma pontoonsillal veoautodega üle Dnipro jõe, paluvad kõval häälel, et pääseksid tervelt üle, aga ei jõua eemalduda isegi paarikümne meetri kaugusele kaldast, kui tulevad ukrainlaste mürsud ja vaat siis on seda oigamist ja kisa, nii et vähe pole. Aga mis nad, vene värdjad, siis mõtlesid, et lähevad võõrale maale jalutuskäigule või? Slava Ukraini ja surm vene okupentidele! (Lingi all vaadake esimese video lõppu, kui mürsud tulevad, ja selle järel allpool täies pikkuses teist videot, kus venelasi, surnuid ja haavatuid, lamab lademeis maas.)

Kes tahab aga tõelist huumori kooli, vaadaku videot, kuidas vene tank märkab ukraina sõjaväelast, kiirendab nii, et neli-viis meest pudenevad tankilt maha ja lõpuks sõidab vastu puud, mis pukub sellele müraki peale. Vene tsirkuse parimate traditsioonide järgi!

Kui nüüd sõjavideoga meeleolu reipaks köetud, siis sama reipalt palun seletada ebakõla ja -loogilisust rattaspordis. Nimelt, olete ju näinud, kuidas paljud ratturid tulevad Vueltal – ja muidugi kõigil teistel velotuuridel ka – üle lõpujoone aeglaselt, pingutamata, sama hästi kui tirri lastes? Mitte muidugi neil etappidel, kus on sprindifiniš, seal annavad esimesed paarkümmend ikka kuuma, aga just noil etappidel, kus grupp on läinud ribadeks. Olete märganud, kuidas isegi esimene, teine, kolmes, neljas jne mees, kui ei käi vahetu võitlus kohtade nimel, laseb sageli juba mitukümmend meetrit enne lõppu jala sirgu?

Küsimus on selles, kui palju sekundeid nad niiviisi kaotavad. Kaks-kolm kindlasti. Aga võib-olla ka neli-viis. Et tühiasi, ütlete? Kuid vaadake nüüd eraldistardi etappe, kus mehed annavad küürakil juhtraua kohal kõige viimaste meetriteni endast maksimumi, isegi need, kes ei pretendeeri etapil või üldarvestuses kõrgele kohale. Teisisõnu, kõik võitlevad iga kümnendiku, lausa sajandiku eest (mis siis, et hiljem üldarvestuse tarbeks ajad ümardatakse täissekundini).

See on ju täiesti ebaloogiline: punnida ninast kapsad välja, et saada paar kümnendikku parem aeg, ja samas pikkadel etappidel anda viimase paarikümne või lausa paarisaja meetriga terve hunnik sekundeid ära.

Seletage, palun, see asi ära, aga loogiliselt, mitte demagoogiliselt.

*

Vaata aga vaata Juure Marti, pani mind ratta seljas oma tänase Postrimehe AK loo sisse teda ergutama, otse Jaan Kirsipuu järele ja Jaak Mae ette, teisele positsioonile seega, isegi Andrus Ansip jäi tahapoole. (Taaramäe ja Tanel Kangert ei mahtunud üldse pildile.)

Foto 1: Rein Taaramäe (ees) ja prantslane Thibaut Pinot 27. augustil Vuelta 8. etapil. Foto autror: imago-images.de/Sirotti/Scanpix
Foto 2: Hispaanlane Marc Soler (vasakul) lõpetab Vuelta 8. etapi Rein Taaramäe eest teisena. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 3: Rein Taaramäe 26. aprillil Šveitsis Lausanne'is Tour de Romandie 5,12 km pikkusel eraldistardist etapil. Foto autor: EPA/Scanpix
Foto 4: Rein Taaramäe 9. märtsil 13,4 km pikkusel eraldistardist sõidul Domerat'ist Montlucon'i. Foto autor: AFP/Scanpix

40 Kommentaarid:

At 22:13, Anonymous Anonüümne said...

Priit sa räägid kogu aeg,et venelased tapavad ukrainlasi,aga vaadates sinu videot, siis tundub olema vastupidi. Vahet vist polegi, ühed slaavlased kõik. Kui antakse käsk venelasi kaitsta ja ukrainlasi värdjaks sõimata, siis hakkame vene lipukesi kandma ja suurele idanaabrite kiidulaulu laulma. Sul see asi ju vene kroonist saadik selge.

 
At 22:54, Anonymous Anonüümne said...

Peabki tapma neid vene sissetungijaid ja värdjaid, see on iga oma riiki kaitsva kodaniku ülesanne. Kuidas sa, eelmine, sellest aru ei saa?! No on siin ikka moraalseid värdjaid!
PP

 
At 19:16, Anonymous Anonüümne said...

Kui juba naljavideote panemiseks läks-
https://twitter.com/JuliaDavisNews/status/1568310989149605888?s=20&t=LLFQo5R4V3c-7Di5l8c4jA

 
At 09:11, Blogger Priit Pullerits said...

Sellised mehed on mänginud Eesti koondises jalgpalli:

https://sport.postimees.ee/7602957/jalgpallureid-venemaale-aitav-endine-eesti-koondislane-meie-kedagi-ei-survesta-aga-neid-ootab-seal-suur-palk#_ga=2.19041272.1907155982.1662302722-1744021326.1641551374

Esiteks, minu hinnangul liigitub nende tegevus kollaboratsionismiks - nad aitavad kaasa, et venemaa jalgpalliliiga saaks elus püsida ja et seal oleks rahvusvahelist mõõdet.

Teiseks, minu arvates peaks sportlaste venemaale eksportimisele panema ka keelu, nagu on pandud paljudele luksuskaupadele, sest mis muud kui luksuskaup (vt neile makstavat palka!) nad venelastele on.

 
At 12:18, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpallurid ikkagi...

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

Kollaborantidele Eesti koondise keeld. Teenigu siis raha, ja parem, kui jäävadki sinna. Sel juhul ma kiidaks endist koondislast derussifitseerimise eest.

 
At 19:59, Anonymous Anonüümne said...

Olen pigem selle poolt, et sellised lahmivad räuskava stiiliga wannabe ajakirjanikud , kes üritavad sporti liialt politiseerida tuleks ära suukorvistada. On kõrini sellistest ennast zombiks süstinud lollpeadest, kes näevad igalpool ainult halba ja igas inimeses ainult vaenlasi.

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu ootab karm talv, sellepärast ta räuskabki. https://maailm.postimees.ee/7601634/nato-peasekretar-hoiatas-et-ukrainat-ja-tema-toetajaid-ootab-ees-karm-talv?fbclid=IwAR1MRN_XK-HvRxw0ZA4-JvPIBQNQPfVb7uzqZFgpYJRNBZCGPB2pPaNnlts#_ga=2.219451865.1358710635.1661192648-132918734.1657036621

 
At 20:18, Anonymous Anonüümne said...

Putinist 19.59, pea oma suumulk kinni. Priit pedaalib õiget asja.

 
At 21:01, Anonymous Anonüümne said...

To 20:18 Sellised õige asja ajajad veavad meid sõnniku hunnikusse.

 
At 22:22, Anonymous Anonüümne said...

https://www.dailymail.co.uk/news/article-11189267/Switzerland-considers-JAILING-heat-rooms-19C-country-forced-ration-gas.html.
Õnneks meil seda probleemi pole ja külmume talvel lihtsalt surnuks. Elagu vabadus ja demokraatia! Elagu vaktsiinid ja Ukraina!

 
At 23:14, Anonymous Anonüümne said...

Päris uskumatuid põmmpäid liigub siin. 22:22 on vist küll hooldekodus arvuti taha pääsenud. Kui soovid totalitarismi ja tasuta gaasi ja siis ühes riigis hetkel veel saab, kuid iseasi kui kauaks.

 
At 08:44, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, 23:14, tõepoolest, on uskumatuid põmmpäid, kellele ei meeldi meie demokraatia ja kes arvavad, et putinistlik totalitarism on parem ning kes on valmis vabaduse vahetama soodsa gaasi vastu.

Aga mis siin imestada! Eile varasel õhtupoolikul nägin, kui Tartus Veeriku Maxima ette sõitis must Mercedese kallimat tüüpi sedaan, vene numbrimärgid küljes. Nägin, et parkis kaupluse ette. Keerasin otsa ringi ja läksin auto juurde, selle ette, ning nähes, et juhi kõrvalistmel istub üks mees - nooremapoolne juht kablutas poodi -, jäin nimme numbrit pikalt jõllitama. Ja siis, nähes, et kõrvalistuja aken on lahti, ütlesin talle kõva häälega: Stõdno! See tähendab: Häbi! Ja mees vastas mulle... sulaselges eesti keeles: Hulluks oled läinud või? Ütlesin, et kurat, sõda käib, ja see on sõjardriigi numbrimärk, kas tal häbi ei ole. Ja ta siis õigustas, et üks asi on sõda ja teine asi on auto. No ega ikka ole küll, kui auto on sõjardriigi registris - siis kebigu sinna tagasi.
Siis astusid mööda kaks eesti meest, kes ütlesid mulle, et lase koer lahti. Ütlesin, et oleks mul suur verejanuline koer, siis küll, aga mul on kahjuks sõbralik koer - nagu koer, nõnda ka peremees.

 
At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

Isegi Raadilt veetakse punamonument praegu ära aga punavenelaste järglaste juhitud Tallinnas ei suudeta siiani seda sammu astuda. Ja linnajuhid on Tallinnas osundajate suhtes sama kriitilised kui koeraga Pulleritsu osas vene numbrimärgiga autost - hulluks olete läinud. Mida teha? Siin ei aita lihtsalt numbri eemaldamisest. Ka masin tuleb saata vanametalliks. Mingit tagastamist Venemaale ei saa toimuda, selline ettepanek on juba riigi reetmine. Eesti peab pärast Ivangorodi piiritee äärde tanki paigaldust Venemaa poolt, selgelt näitama punastele nulltolerantsi. Esmalt tuleb riigil otsustada nagu tanki puhul, et obelisk maha. Seejärel tuleb võtta venemaalastelt kohalike organite valimisõigus, et kohalike valimiste järel ei oleks Tallinnas võimul järjekordne 5 kolonn. Tänane Tallinna linnaviletsus on näidanud eriti haruldaselt visa ida suunalist lojaalsust. See ei jäta muud võimalust kui küsimus lahendada kiirelt ja efektiivselt nagu Narva tankiga. Lihtsalt valvekoertest pole siin abi.

 
At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

Need Svetid, Belobrovtsevid ja Kõlvartid hakkavad koos Mart Kalmu juhitava kõrgkooliga Maarjamäe dolba ümber mõtestama - nalja hakkab saama, kuidas Nikonovi stiliseerima hakatakse.

 
At 11:11, Anonymous Anonüümne said...

Ümbermõtestamine on lihtne protsess - esmalt kogu kivi kivipurustajasse ja siis paras kogus tsementi ja vett juurde ning taaskasutusse Peterburi tee kapremondil. Mis on siin keerulist? Port võib-olla väärib teist võimalust saksa sõjahaua rüvetamise remõtestamisel. Tal ikkagi jutt jookseb ja ladna olemisega. Aga see mõte saab olla ikkagi selgelt teemal, et kuidas täita kivist vabastatud hauamaa. Kas selleks on muld või mets? Kas selleks on esialgse rüvetatud geomeetria taastamine või rüvetamise kontuuride markeerimine? Kas see koht jääb hängimise kohaks või kalmurahu paigaks? Kalm võiks olla nii ontlik, et paluda oma eelkäijate tegude eest nende nooruse lollusele ja karjäärihimule apelleerides lihtsalt vabandust sügava kummardusega ning paluda see värdsünnitis eemaldada ASAP!

 
At 13:28, Anonymous Leto Svet said...

Kallis kogukond, härra Pulleritsu hommikune kommentaar on klassikaline sõjaudu, milles püütakse lugejale manada silme ette kuulsa tartlase ja tema nunnu kaaslase sõbralik natuur. Kas teile on aastatepikkusest blogi lugemisest jäänud selline mulje, ah? Ma arvan, et situatsioon nägi välja hoopis teisti. Intelligentse stõdno asemel kasutati rämedat pozor!pozor!pozori!, kutsuke ei liputanud rõõmsalt saba väljendades kokkuleplussoovi agressoriga, vaid kusi häbematult Vene numbrimärgiga luksauto tuttuuele Continental rehvile, mille tehas ikka veel Venemaal töötab. Oleks oletatav venelane autoukse avanud, oleks tollel läinud sama halvasti kui härra kirjandusministril Hobuala bussipeatuses. Vestlus ehmatanud autos istujaga veeres küllap tükk aega joppide ja mattide saatel vaatamata sellele, et autost kostus vastu viisakas ja tagasihoidlik sula eesti keel. Monoloogi lõpetas härra Pullerits järsult idi nahhuiga.
On ju usutavam?

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

Usume Leto Sveti!

 
At 15:00, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on kunn ja ajab õiget asja. Idinahhui on igati asjakohane sõnum.

 
At 15:22, Anonymous Anonüümne said...

Jalgratta peagrupis lõpetajad saavad kõik ühe aja. Vist ohutuse mõttes, et ei oleks tõmblemistest tulenevaid masskukkumisi finišis.

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

Häid uudiseid ka. https://forte.delfi.ee/artikkel/120065810/omikroni-vastane-vaktsiin-joudis-eestisse

 
At 16:19, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

To 16:10. see on tõepoolest hea uudis. Kui vanasti vajas inimene ohtralt viina, et vereimejatest kapitaliste kiruda, siis nüüd vajab inimene suures koguses vaktsiine, et neid samaseid vereimejaid kiita

 
At 16:36, Anonymous Anonüümne said...

Õige Kägu väga õige

 
At 17:02, Anonymous Anonüümne said...

Sirvisin Tallinna maratoni lõpuprotokolli, aga vaktsiinisõltlasest ajakirjaniku nime ei kuskil. Kas inimene, kes jumaldab ukrainlasi ja kardab venelasi, on slavofiil või hoopis slavofoob?

 
At 18:29, Blogger Priit Pullerits said...

Leto Svet, 13:28, te oleks nagu ise kõrval seisnud ja kõik täpselt talletanud! Teis on haruldast detailide nägemise ja jutustamise oskust. Palun seda mitte raisku lasta minna!

 
At 18:32, Blogger Priit Pullerits said...

Aga kui te põhisissekande ehk tüviteksti põhiküsimust ära seletada ei oska, siis olen teis väga pettunud ning tean edaspidi, et sisulistes küsimustes siin eksperte pole (vaid ainult klähvitakse mingil vaktsiiniteemal jms soust ja pläust, levitades oma tühjas peakolukeses juhukildudest kokkuklopsitud elukaugeid ja ebatõeseid mõttepudemeid).

 
At 19:41, Anonymous Anonüümne said...

Ma Vuelta lehelt võistluse dokumente vabalt ei leidnud, roadbook tuli allalaadida, seal võib olla vastus Padre küsimusele. Oletan. Eraldistardist peabki hullu panema, sest kümnendik mängib rolli etapi võidu peale ja virtuaalset liidrit pole ees, kelle tuules oma asju parasjagu sättida. Teiseks, keerulisem aspekt on neile, kellel pole šanssi ITT-d võita ja kellel GCs asja pole. Võiks tolle lühikese trassi, tegelikult piinapingi rahulikult võtta, võiks ju suisa tavarattaga peale minna ja "nautida". Aga kas siin ei mängi rolli lubatud kaotusprotsent võitjale, millega lastakse veel edasi võistelda? ITT rada on tavaliselt sile ja loomulikult tavatrassiga väga lühike, mistõttu on lubatud ka suhteliselt napp kaotus, võrreldes väga mägise ja enam kui 150km pikkuse etapiga, kus antakse "armu" sprinteritele, et nad ikka enamuses ajalimiidi sees finišisse jõuaksid.

 
At 20:30, Anonymous Anonüümne said...

Mis eraldistardis segast on? See selgitab mehe väärtuse ja paneb paika koha rivistuses. Etapil saad aga tõenäoliselt peagrupiga ühe aja. Kokkuvõttes otsustavad su koha siis eraldistardi sekundid ja sekundikümnendikud. Iseasi, et mis väärtust on kohal kui poodiumile ei pääse?

 
At 20:31, Anonymous Anonüümne said...

Kalm võiks olla nii ontlik, et paluda oma eelkäijate tegude eest nende nooruse lollusele ja karjäärihimule apelleerides lihtsalt vabandust sügava kummardusega ning paluda see värdsünnitis eemaldada ASAP!
Loodetavasti hr Kalm on spordimees ja loeb, mis spordimeestel ütelda on.

 
At 21:40, Anonymous Anonüümne said...

Hr Kalm vastas AK uudistes, kõige vaenulikum ehitis arhitektuur-ajaloolist tausta arvestades on Pika Hermanni torn. Spordimeestele vastus antud. Hea on haritud inimeste arvamust kuulda.

 
At 21:53, Anonymous võhmamees Endel said...

********************************************************************************************
Priit Pullerits ütles ...
Aga kui te põhisissekande ehk tüviteksti põhiküsimust ära seletada ei oska, siis olen teis väga pettunud ning tean edaspidi, et sisulistes küsimustes siin eksperte pole (vaid ainult klähvitakse mingil vaktsiiniteemal jms soust ja pläust, levitades oma tühjas peakolukeses juhukildudest kokkuklopsitud elukaugeid ja ebatõeseid mõttepudemeid).

18:32
********************************************************************************************
Priit Pullerits, aga te oleta ju teinud ka kõik endast oleneva, et mõtlevad ja ajudega olendid sellest blogist eemale hoiaks. Enamuses on siia jäänud vaid ajudeta tallalakkujad, kes peale padretamise ja ropendamise enamaks võimelised pole. Maitske nüüd ise oma poliitika viljasid. Keegi ei viitsi väidelda , kui ta teab, et kõik kirjutised, kus ei haibita süste ja ei kiideta haholle kustutatakse.

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

Kalm pole jah spordimees. Pikk Hermann pole ehitatud mälestusmärgiks nii nagu ka Nevski katedraal. Mõlemad on alles, kuid viimane kui Russki Miri nurgakivi, oleks aus lahti võtta ja Sõõruka ehitatud elektrijaama kõrvale paekarjääri ümber kolida. See ikka riivab kõvasti hinge. Tööd selles linnas jätkub. Pikk Hermann meeldis rahvale juba Eesti Vabariigi väljakuulutamisel. See ei ole rajatud võõrvõimu poolt kalmistut rüvetades meile teada oleva info järgi.

 
At 22:36, Anonymous Anonüümne said...

Minul hakkas see Pikk Hermann nüüd ikka väga hinge riivama. Maha lammutada!

 
At 23:27, Anonymous Anonüümne said...

Ei pea maha lammutama. Kõrged kuused võiks sinna ümber kasvatada. Eriti uhke on Nevski sibulad kuusikuga ümber piirata. Munakivi tee ümber kiriku ja Pikk Hermanni üles kraapida ja kuusikuks teha. Väga roheline viis.

 
At 23:32, Anonymous Anonüümne said...

Liberastid lasksid 20 aastat punamonumentidel oma iidoli rõõmuks ilutseda ,nüüd kui vesi hakkab ahju vajuma tassitakse paar tükki enne valimisi minema.

 
At 23:48, Anonymous Anonüümne said...

23:27, te tahate Toompeast teha kui Tootsi peenra, siit kuuske, sealt karulauku. Ärge Kalmu demagoogia tõttu kohe taanduge! Ma usun, Padre paneb siin veel korraliku litaka. P.Hõbemägi on küll Kalmudega samal lainel, aga Padre on meiega!

 
At 01:06, Anonymous Anonüümne said...

Te, 23:32, olete naivist. Jutlustate samu jutupunkte, mida teie erakonna raadiosaatest kostab. Te ootate endiselt "täiuslikku tormi"! :) Külm, nälg, tühi pangaarve. Mida Rasvaliit või Ekre suutis võimul teha? Kõik punamonumendid jäid püsti. Siseminister soovis Kremli kanali kaudu kohtumist alandlikult idanaabri kolleegi Kolokoltseviga, et vastastikku kasulikke teemasid arendada. Nagu Orban, samas poolehoius siiram kui säärane mulk Seeder.

https://www.delfi.ee/artikkel/84004886/foto-helir-valdor-seeder-poseeris-jalgpallimangu-eel-ungari-peaministri-viktor-orbaniga

 
At 08:22, Blogger Priit Pullerits said...

21:53, ainuüksi see, et te nimetate ukrainlasi hohollideks, paneb mind soovitama, et ka teiesugune "mõtlev ja ajudega olend" siit jalga laseks. Minge ja jookske oma puutini rüppe.

Siin minu avalik sisukoht, mida ma arvan nendest, kes teevad venemaaga koostööd:

https://arvamus.postimees.ee/7604089/priit-pullerits-venemaa-suudimatud-abistajad

 
At 09:56, Anonymous Anonüümne said...

23:48 ole tänatud toetuse eest! Mina ei usu, et Priit Kalmu julgeb küüne otsagagi kriipida, tema ampluaa on ullikesed külamehed kes palli kasti taguda mõistvaid talente Venemaale kokku otsivad. Enne ronib Priit Maarjamäe obeliski otsa ja värvib selle tipu rahvusornamentikaga ümbermõtestamiseks Kalmu soovide järgi, kui hakkab teda vutimeeste kombel siunama. Meil ei jää muud üle kui pikk Hermann ja Nevski sibulad Joala moodi kasti taguda.

 
At 15:36, Anonymous Anonüümne said...

Nägin seda postitust alles nüüd, aga siin mängivad rolli mitu aspekti. Esiteks ajalimiit. Kuna distants on lühike ja esimeste kiirus suur, siis ei saa lubada väga suurt kaotust. Ja eradistart on paljudele väga suur katsumus, isegi kui tundub, et nad ei pea seal väga kiirelt sõitma. Aga kui esimesed sõidavad 50km/h keskmist ja nõrgem mees 46km/h ja see on tema lagi, siis ta peabki maksimaalselt pingutama,et ajalimiiti mahtuda.
Teiseks aeroasend jätab petliku mulje,et kõik sõidavad täiega. Tegelt see nii pole. Aga veel kord, 45km/h tunnis ei ole ka kerge sõita.
Veulta eraldistarti vaadates oli näha, et palju ratturid, kes hästi võimelised sõitma, võtsid kalkuleeritud kaotuse, näiteks 5 minutit. Seda tegi ka Taaramäe. Aga see ei tähendanud, et võib päris 40 km/h sõita.

 

Postita kommentaar

<< Esileht