kolmapäev, august 10, 2022

Pullerits: Mis üllatused olid varuks suve parimal maastikusõidul?

LISATUD VÕISTLUSVIDEO.

«Kus siin kuues stardigrupp on?» küsisin oma sünnipäeval, kui lähenesin Elvas Kesk tänavale lippude vahele kogunenud ratturite massile.

«Viies grupp on viimane. Kuuendat stardigruppi ei olegi,» kuulsin vastuseks.

«Kuidas nii?»

Võtsin rattasärgi tagataskust telefoni ja näitasin Estonian Cupilt eelmisel päeval saabunud sõnumit. Seal oli kirjas: «Sinu stardikordidor on 6.»

Ei jäänud muud üle, kui sättisin Elva rattamaratroni stardis oma Cube’i võistlejaterivi lõpuossa. Üllataval kombel märkasin, et sinna, kõige lõppu, kogunes veel mehi, kes nii riietuse, ratta, hoiaku kui jutu järgi andsid tõsise ratturi mõõdu välja. Ju neil oli sama plaan, millega läheb võistlema üha rohkem Eesti tippsportlasi. «Lähen nautima,» kõlab järjest sagedamini nonde suust.

Eks siis vaatan ka, kui kaugele ette tagant startides jõuan. Alguse plaanisin teha mõõduka.

Ja tegingi. Aga kui tükk aega ikkagi võistelnud ei ole, siis on isegi mõõdukust keeruline mõõta ja tunnetada. Igatahes tundsin pärast raudteealuse veetakistuse läbimist (ainult üks jalg sai märjaks) Tartu rattamaratoni viimaste kilomeetrite rajal, et hingamisaparaat on siiski ülekoormust saanud. Kuid see osutus õnneks ajutiseks ebamugavuseks.

Peaaegu kõigest muust saate ülevaate lisatud videoreportaažist, mille tegin Cube’i leistangile kinnitatud GoPro Black7 kaameraga. Umbes 17–18 kilomeetrit enne lõppu pidin asfaltteel sõitma mõnda aega lahtiste kätega ja paar meest eest ära laskma, sest ei tahtnud riskida, et kaamera aku järsku tühjaks saab ning võistluse viimane kolmandik jääb jäädvustamata. Vahetasin sõidu ajal aku ära, mis samal ajal vändates ei ole just kerge töö, sest esmalt tuleb kaamera korpusest kätte saada, siis akuluuk avada, aku välja koukida ning taskust võetud uus aku asemele panna ning kaamera uuesti korpusesse kinnitada. See võtab ikka tubli minuti. Vääratada ei tohi. Hakkama igatahes sellega sain.

Pärast Laguja toitlustuspunkti tuli tagant kollases särgis sõitja, kes tegi head tööd ning vedas mu eest lastud meestele järele ja neist ning samuti mitmest teisestki mööda.

Lõpuosa Elva mändide all ja raudteeäärsetel heinamaadel on vastik. Juurikad ja mättad panid ratta hüppama ning liikumise kvaliteet kannatas. Nood viimased viis kilomeetrit on muidu meeldiva ja lihtsa Elva rattamaratoni ebameeldivaim osa. Tõsi, seekord oli ka distantsi keskel singlitel mitu kohta, kus pori leidus tavapärasest rohkem, nii et ühe mehe keeras see isegi kummuli ning ühest metsaalusest tõusust pidi enamik ratast käe kõrval üles lükkama (seegi on videos talletatud).

Viimasel viiel kilomeetril jäin üksi, polnud ees kedagi püüda, kuid polnud ka tagant kedagi ohustamas. Nii tulingi rahulikult lõpuni ning sain 156. koha ajaga 1:57.45. Pärast seda sõitsin ruttu Tartusse ning Tartust läbi poole Eesti Läänemaale Rohukülla, kust päeva eelviimane praam viis puhkama Hiiumaale. Cube jätkas järgmisel üheksal päeval liikumist seal.

Fotod 1-4: Kaadrid Elva tänavuse rattamaratoni finišijärgselt pidurdusalalt. Fotode autor: Priit Pullerits

32 Kommentaarid:

At 18:41, Anonymous Anonüümne said...

Loodetavasti panite hiidlastele ikka mõistuse pähe, et nad Narva tankirüsa sinna ei vinnaks. Vararaua kogumise kohad on ometi ju olemas. Milline kulturnik teid seal võõrustas, kõik vaimu- ja muu eliit on seal. Väga meeldiv seltskond.
Jah, ega Elva sõidust rohkem kirjutada saagi. Ega asjata pakkunud geeniused P.Allik (RIP) ja V.Märka alternatiivina Elva tunnuslauseks "Heade mõtete romula".

 
At 09:00, Anonymous Anonüümne said...

Aa, sellest siis postituste paus. Pikem pohmakas. Mis iganes. Parem hilja kui ealeski. Palju õnne Isand (Ritz) Priit!

 
At 09:12, Anonymous Anonüümne said...

Narva tanki kaitsjad on paigaldanud barrikaadi oma tegevuse varjamiseks avalikus videovalve https://rtsp.me/embed/drRKZrR8 striimis. Briljantne märk, et kui kraana kohal siis hakkab tankilahing. Selle avaliku info pealt tuleb saata korrakaitsjad juba täna revolutsioonilist olukorda lahendama, mitte laskma veel lahingurivi sättida ja kaitsjaid mobiliseerida. Tegutseda on vaja paugu pealt!

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav milles probleem? Kas NATO ei tulegi appi tanki vallutama? Kui oli vaja MEM coffee omanikule peksa anda,saadi napilt oma jõududega hakkama,kuigi operatsiooniks tuli kaasata kogu löögirusikas, mis väikesel riigil võtta oli. Tundub, et seda korda jääb jõust puudu. Tanki teisaldamine,on hetkel ülioluline,sest arvestades kuidas kütuse ja elektri hinnad tõusevad,võib asi majanduslikel põhjustel ära jääda. Oh seda häda ja hala,kui tankiromu jääbi sinna kus see juba ca 70 aastat roostetanud on.See oleks alles pauk meie iseseisvusele ja omariiklusele.

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...


ERR lahendas kaua kestnud mõistatuse, et mis objekt pakub Kagu-Eestis Ritzile huvi - https://www.err.ee/1608680920/vene-gaas-liigub-latti-eestit-labiva-toruloigu-kaudu Hino tee 5, 5a ja 7a objektid siis, kust regulaarselt meie rattapatrull on takseerival pilgul mööda veerenud.

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

Ju MEM cofee oli riigi julgeolekule ohuhinnangute järgi suurem pauk kui tank. Narvas pole muidugi vastas tossike kõrtsmik vaid 5 kolonn. Eks taktika on sellisel juhul erinev. Passitakse, kaardistatakse, väheke töödeldakse nõrgemaid osalisi ja kui käes on hetk, siis ilmuvad nagu naksti kolonni liikmete ustele viisnurgad ja Narva jaama ilmuvad loomavagunid nende kiireks deporteerimiseks.

 
At 15:25, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav milles probleem? - 13:34
Probleemi ses mõttes pole, kui hakkad vabariigile vastu MEM kohvikus või Narva tanki juures, saad litaka ära, maksad trahvid, kannad karistused, ja elu läheb edasi.

 
At 15:58, Anonymous Anonüümne said...

https://www.delfi.ee/artikkel/120049314/otseblogi-zelenskoi-venemaa-voib-zaporizzja-tuumajaamas-provotseerida-ajaloo-suurima-kiirgusavarii

Kõrged Eesti tuumaenergia apologeedid on aastakümneid jutlustanud sellest, et kui ohutu on kaasaegne tuumajaam, mis peab vastu langevatele lennukitele ja sõja puhul kaitsvat neid rahvusvahelised kokkulepped. Reaalsuses näeme, et tuumajaamaga kaob riigi iseseisvus. See purustatakse terroriga.

 
At 16:40, Anonymous Anonüümne said...

15:25 puhta lolliks läinud? Kas mingi antivaks vennake või narva wannabee dessantnikud on vabariigile suurem oht? Loomulikult noored venkud aga neid ei käida eriüksusega nuuti andmas et vabariigi vastu austust tekitada. Eriüksus murdis talvel trenniks taatisid ja memmesid, paneks äkki venkudele litaka et kes on majas peremees? Kas Padre oma sõpradega peab selle töö tegema?

 
At 16:46, Anonymous Anonüümne said...

16:40, ole maru rahulik, saavad ka narvakad nuuti, kui vaja. Antivakserite meeleavaldustel olid "kohvikupidajad" ja vene 5-kolonn kenasti koos õlg-õla kõrval meelt avaldamas.

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

To 16.40 Võib-olla memmedele ja taatidele Nuudi andmine on ülim mida see eriüksus suudab ja treenitud vene poistele pole neist vastast?

 
At 17:45, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits võiks situatsiooni selgitada tema kapo poistega vehkerdas ja teab kes on kes meie udusel maastikul maski taga ja falssi identiteediga kopeeritud id numbritega manöövreid tegemas.

 
At 18:15, Anonymous Anonüümne said...

Riiklikku saladust ei laterdata avalikult välja idioot.

 
At 16:57, Anonymous Anonüümne said...

Treenitud vene poisid kardavad vaid Kägu ja tema otrjaadi spordimehi, Pulleritsu nad ei karda. Kuigi võiks. Nad kahjuks ei tea milleks on võimeline utahi ja koloraado karastusega võitleja.

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

Me võime vaid vaevu arvata milleks kõigeks Pullerits suuteline on. See saladus on olnud hästi varjatud. Kui häda käes, vaenlane on maale tulnud ning kõik miljon eestlast korraga õiged sõnad lausuvad, alles siis paljastub Pulleritsu vägi.

 
At 19:05, Anonymous Anonüümne said...

Õige karastusega on võitleja alles siis kui ületanud patagoonia kõnnumaa. Seal on külm tuul suured parmud ja pikkade hammastega šaakalid need ei anna sulle minutikski rahu. Peab väga vintske vend olema et väljakutsest kuiva nahaga välja tulla. Ja vastupidav.

 
At 20:55, Anonymous Anonüümne said...

Kes kurat viis šaakalid ämeerika mandrile? Ega ometi...?

 
At 21:00, Anonymous Anonüümne said...

Patagoonias elab, töötab ja tegutseb ikka pigem koiott, pikkade hammastega või ilma.

 
At 00:56, Anonymous Anonüümne said...

See on vana ja hambutu koiott, ründab ja lutsutab.. turistidel pai ei lase teha ja pildile ei salvestu!

 
At 08:30, Anonymous Anonüümne said...

Sisetunne ütleb, et Euroopa tšempionaadil tuleb suurim altminek mitte meie kümpimeestelt, vaid maratoni triolt, mida Narmont ja Tarm mõõdutundetult haibivad. Maratoonarite kesised individuaalsed tulemused on ju ette teada, nüüd hellitatakse lootusi meeskondlikus arvestuses. Mis arvestus see üldse on? Mis on selle sportlik prestiiž?

 
At 09:41, Anonymous Anonüümne said...

Koos Pulleritsuga patagoonia raskel maastikul trenni teinud oleks hoopis teine minek meestel. Jalas oleks vedru sees.

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

Vastupidavus ja kõva vaim karastuvad koos Pulleritsuga treenides ja raskeid maastikke läbides. Vaata kui hästi mõjus Laidveele, tegi Marcialongal eesti rekordi ja järgmisel talvel võidab brennekampi või mis see norrakate haige maraton on seljakott seljas

 
At 10:53, Anonymous Anonüümne said...

Kaun tegi Mustamäe männikus trenni, liivnõlvad olid maiuspalaks. Ratas oli töölkäimiseks ja suusad puhkamiseks - nendega toodi koju näärikuusk. Ei mingeid Patagooniaid, Keeniaid, Šveitse ega kurikuulsaid Ramsausid. Varustus oli hulga sitem kui Pulleritsul ta parimatel päevadel (tuline kahju, et noort Pulleritsu varem raamatute tagant staadionile ära ei tõmmatud). Võrdluseks, kui Õiglasel läks saja stardis jooksusussi õhkpadi lössi, oli mees kui liikumisvõimetu!

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

Ma võin teile, mehed, homse maratonijooksu kokkuvõtte teha, et te ei peaks Tarmi ja Narmonti MMi maratoni laadset joga kuulama, kus ei tea mitmeid kilomeetrid jooksu jahuti aeglasest jooksust. Paraku Tola-nimeline oli esimesena finišis MMi rekordiga 2:05.36. 19 meest jooksis alla 2:10 ehk paremini kui meie meeste isiklikud.
Aga homne võistluse kulg on järgmine: jooksu esimeses pooles hoitakse rangelt säästlikku tempot, jutt käib peamiselt sellest, kas jooksja sai joogi kätte ja kas jook ka keres püsib, jooksu teise poole alguses läheb aga meie meestel "raskeks". Põhjus - treenitud sai teiseks ilmaoluks. Kõik.

 
At 12:36, Anonymous Anonüümne said...

Eks ta ole jah. Euro riigid panevad oma aafriklased jooksma ei saa kahjuks meie mehed nende peenikeste säärte vastu. Teine asi oleks nad Pulleristu juhendamisel viimased kolm kuud traavi lasknud. Või mustamäe männikus nagu Kaun omal ajal.

 
At 20:15, Anonymous Anonüümne said...

Kahju jah Pullerits oleks leheneegri asemel tubli kõutš olnud, pannud meestele mahvi peale ja medaleid oleks tulnud nagu vändrast

 
At 23:23, Anonymous Paul, Invasportlane 3 korda süstitud ja 2 korda raskelt koroonat põdenud said...

Härra Pullerits, hiljuti mängiti meiega mängu , kus mingit süsti saanud inimestel säilisid kodaniku õigused ja tõrksamatelt võeti need ära. Kuigi kõik said aru, et need süstid pigem ei töötanud ja ei taganud lubatud immuunsust, siis ikka osales süstitud pool täie tõsidusega selles mängus ja oli nõus, et vastaspoolel olevad inimesed tuleks vangi panna või isegi maha tappa. See kõik oli räiges vastuolus meie vabariigi põhiseadusega, mis väidab inimesi ei tohiks diskrimineerida, nende poliitiliste vaadete, usu ja veendumuste põhjal ja samuti on lubamatu diskrimineerida inimesi
nende tervisliku seisundi pärast . Lisaks on inimesel õigus oma keha puutumatusele ja teda ei tohi allutada inimkatsetele. Oli palju teise punkte ,mis tallati jalge alla ja mida aksepteeriti lugupeetud ja haritud inimeste poolt. Sellega algas diktatuuri kehtestamine vabas maailmas ja demokraatia alustalade süstemaatiline jalge alla tallamine. Nüüd on mindud mänguga veel kaugemale ja diskrimineeritakse inimesi nende rahvuse põhjal, ka teie õhutate igati seda vaenu ja peate seda põhjendatuks. Hr Pullerits, mis te arvate milline on järgmine punkt konstitutsioonis, mida hakatakse jalge alla tallama? Mõtlen siin et milliste inimgruppide vahel hakatakse vaenu ja tülisid õhutama? Heterod ja geid? Valged ja värvilised? Naised ja mehed? Hr Pullerits ja kas te olete kindel, et suudate uue tüli korral taas valida õige poole ja tagada endale privileegid ja juhtoinaste soosingu?

 
At 07:05, Anonymous Anonüümne said...

Ivan, vaktsineerimata ja coviidi mittepõdend.
Meie nn põhiseadusele poetab paksu ja vedelat igaüks kes vähegi viitsib ja nii kõrgelt kui kuu faasid ja anatoomia lubavad. Nii on.

 
At 08:19, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu juhtimisel murrame läbi.

 
At 10:06, Anonymous Anonüümne said...

Murrame jah! Kas tõesti on kodumaa nii ilus vä? Mul jääb hing kinni selle asja peale. Ma ei ole mitte midagi ilusamat näinud kui see siin - https://www.youtube.com/watch?v=oAZPXhgs64g , tänud Priidule super kajastuse eest!

 
At 10:09, Anonymous Anonüümne said...

Paul, teiesugusele kroonilisele haigele on mõeldud põhiseaduse §20 "Igaühel on õigus vabadusele ja isikupuutumatusele.
Vabaduse võib võtta ainult seaduses sätestatud juhtudel ja korras:
5) nakkushaige, vaimuhaige, alkohooliku või narkomaani kinnipidamiseks, kui ta on endale või teistele ohtlik;"

Kiiret paranemist!

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

Spordiga on pisdets mehed.

 

Postita kommentaar

<< Esileht