neljapäev, märts 26, 2009

Pullerits: Uudispomm - Šmigun-Vähi ei naase suurde sporti!

Just äsja tuli teade, et kultuuriminister Laine Jänes kinnitas riiklike spordistipendiumide saajad, ja nende hulgas ei ole kahekordse olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi nime. Ei ole teda 5000-, 3000- ega 2000-kroonise stipendiumi saajate hulgas.

Siit saab teha ainult ühe järelduse: Šmigun-Vähi niipea tippsporti tagasi ei pöördu. Sest kui ta eelmise aasta lõpust lasi endale veel stippi maksta, siis, nagu selle blogi lugejad mäletavad, tugines see Eesti Suusaliidu, Eesti Olümpiakomitee ja kultuuriministeeriumi ebamäärasele, igasuguse alusmaterjalita uskumusele, et küll Šmigun-Vähi ikka kunagi taas suurte sihtide nimel treenima hakkab. Nüüd, nagu häha, on see lootus maha maetud ja neid, kes talle raha maksmist olümpiaettevalmistuse nimel jätkuvalt toetaks, enam ei ole.

Igaks juhuks helistasin ka Tõnu Seilile, kultuuriministeeriumi asekantslerile spordi alal, ja pärisin, miks Šmigun-Vähi nime stipendiumi saajate hulgas pole. Seil ütles, et neil, kelle asi on stipi saajate üles otsustada, puudub igasugune info Šmigun-Vähi kohta (järelikult pole seda ka Eesti Suusaliidul, sest muidu oleks suusaliit selle teabe ju edastanud, või on suusaliidu teave selline, et neil polnud midagi edastada, mis oleks stipi maksmist argumenteerinud). Seil nentis, et Šmigun-Vähi viimastest sportlikest tulemustest on möödas juba üle kolme aasta ning see on liiga pikk aeg, et teda stipi saajate sekka võiks arvestada. Samuti lisas ta, et see pole õiglane teiste sportlaste suhtes, kui talle ühtäkki otsustataks taas ikkagi raha maksta.

Aga Seil märkis, et kui Šmigun-Vähi esitab sügisel must valgel ehk paberil usutavad plaanid, et ta püüdleb Vancouveri olümpiale, saab ta stipisaajate hulka tagasi arvata.

Ma ei usu, et ta sellise paberi esitab. Eriti veel sügisel. See oleks lootusetult hilja.
******Pacific Coast, California. 13. juuli 2008. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Kristina Šmigun-Vähi veebruari lõpus Tallinnas Figuurisõprade rahvaspordiüritusel. Foto autor: Marianne Loorents, Õhtuleht/Scanpix
Foto 2: Kristina Šmigun-Vähi jaanuaris Otepää MK-etapil. Foto autor: Tairo Lutter, Õhtuleht/Scanpix

18 Kommentaarid:

At 16:14, Anonymous Anonüümne said...

Noh eks seda oli aravata ka, kõik ju saavutatud ning võib olla tõesti võiks 30dates ka miskit muud teha kui sporti....(sama mõtet arendas ka M. Märtin, vähemalt Urmas Oti saates,kui suurest spordist loobus) Edu Kiku:), mida iganes sa siis tegema hakkad...

 
At 16:34, Anonymous Anonüümne said...

Need viimase vindini punnitajad, neist on isegi kahju ja tundub et nad nad ei oska eluga midagi peale hakata. Pole vaja selle peale nüüd korrutada, et see meeldib ja vot sellepärast ei saa lõpetada. Kui tippsporti ei tee, ei tähenda ju see seda, et suuski enam alla ei pane.

 
At 18:05, Anonymous Anonüümne said...

ära iial ütle iial, ehk loobumise tõenäosus on 60:50

 
At 22:31, Anonymous Anonüümne said...

Kahjuks võib juhtuda, et see pole uudispomm, vara hõisata.

 
At 09:21, Anonymous Anonüümne said...

PP töövõit, üks stipisaaja on nüüd pärast ajakirjaniku usinat urgitsemist vähem.

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

Marjo Matikaineni puhul väga hea näide olemas õigel ajal lõpetamisest. Oi kui kahju mul oli kui ta lõpetas.

 
At 18:14, Anonymous Anonüümne said...

Kas naaseb või mitte, teab ainult ta ise, igasugused spekulatsioonid on mõttetud ja sobivad rohkem ÕL spordirubriiki. Kas PP arvab tõesti, et Kristiina ei ole võimeline ilma stipendiumita tippspordiga tegelema? Nimekirjast väljajäämine näitab ainult seda, et praeguseks pole ta otsust jätkamise suhtes teinud, paartuhat eeku on sel tasemel tegija jaoks, kellel pole mingit raskust sponsorite leidmisega, suht tähtsusetu näitaja.

 
At 16:40, Anonymous Anonüümne said...

http://www.sportnet.ee/artikkel/82606

veel üks "POMM"!!
J.

 
At 18:34, Anonymous Anonüümne said...

Martinson-Pullerits

1 : 0

 
At 20:13, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.postimees.ee/?id=100683


PP mis hinde paned endale ajakirjanduses?

 
At 21:02, Blogger Madis said...

Mis-mis? Ega pole ju Šmigun-Vähi veel naasnud suurde sporti. Artiklites on vaid jutt proovimisest. Võib-olla ei mängi välja ja ei naasegi? Või käib lihtsalt üks suur hämamine. Vancouver näitab.

 
At 21:06, Anonymous Anonüümne said...

Siin kommiti juba varem, et see pole uudispomm, vahel on mõni anonüümne vijhe ka õige

 
At 07:02, Anonymous Anonüümne said...

No nüüd tuleb oma sõnu süüa!

 
At 09:24, Anonymous Anonüümne said...

Madis, loomulikult pole veel naasnud. Parastatakse siin pigem seda, et PP väitis nagu välistaks stipendiumi mittesaamine tippsporti naasmise.

 
At 14:44, Anonymous Anonüümne said...

Pigem käib kogu see trall ikka selle ümber,et taas toetus tagasi saada.. Isegi uhked kostüümid jälle selga aetud,ihureporter Kuuse ka kohe hakkamas.. Huvitav,miks keegi pole kaks korda päevas treenivat Kikut kahe kuu jooksul siis kordagi näinud?

 
At 17:59, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, väga õige küsimus, miks oli vaja ihuajakirjanikud selle järel kokku kutsuda, kui kultuuriministeerium ta 5000 kroonist ilma jättis. Ei pidanud see otsus sugugi tal märtsis tulema, hoopis aprillis. Aga millegipärast hakkas järsku kiire.

Ja ausalt ja otse öeldes ei meeldi mulle ega ole kunagi meeldinud, kuidas Šmiguni tiim avalikkust solgutab. See on totaalne manipuleerimine, mis toimub: räägitakse siis, kui tahetakse, ja neile, kellele tahetakse. Ja siis, kui ajakirjandus midagi muude allikate põhjal kirjutab, sest infot ei anta, on kohe lahti süüdistused, et miks ei ole nende käest küsitud. See on suurepärane demagoogiavõte, muide.
Mati Alaveri meeste koondises küll sellist jändalit pole.

 
At 10:20, Blogger Unknown said...

www1020

ray ban sunglasses
air max 90
red bottom shoes
pandora jewelry
coach outlet
mlb jerseys
adidas nmd
tory burch outlet
kate spade
ugg boots

 
At 16:53, Blogger mostafa eid said...

ايه الحلاوة دي
دا شاب مصري.. بيقدم محتوى مميز جدا فيما يخص التكنولوجيا والتقنية والكمبيوتر.
يبدو من الشرح انه واسع الاطلاع ومجتهد .. وعنده افكار كويسة.. واتوقع له مستقبل طيب.
ربنا يوفقه .. واتمنى تدعموه ب لايكات لقناته على اليوتيوب.
كمبيوترانجي - COMPUTERENGi

 

Postita kommentaar

<< Esileht