laupäev, aprill 27, 2013

Pullerits: Miks eurooplastest meeste spordis asja pole?

Olles reede hommikul saanud teiselt poolt Atlandit uudise, et meie mees Margus Hunt jäi NFLi drafti esimeses ringis valimata, sammusin Stockholmi külje all läbi Arlanda lennujaama ning mõtlesin, et huvitav küll, miks eurooplastest ameerika jalgpallis asja pole. Ja miks ameerika jalgpall Euroopas elujõuline pole.

Vastust ei tulnud kaugelt otsida. Lennujaamad annavad hea pildi elanikkonna kohta, ja see pilt, mis avanes nii Arlandas kui Oslo lähistel Gardermoeni lennujaamas, seletas paljugi.

Mitte ühegi kolme päeva jooksul Skandinaavias ei kohanud ma ainsatki meest, keda põhimõtteliselt võinuks pimedal alleel peljata. Kui te kasutate oma elukogemust, oma seitsmendat meelt ja kõhukoopa vilunud tunnet, ei ole pääsu järeldusest, et Euroopas ei leidu kuigi palju võitluslikke mehi. Pealtnäha näevad nad seal kõik ju nii kenad, viksid ja viisakad välja, aga midagi pole parata: nad on poliitiliselt korrektseks surutud maailmas muutunud allaheitlikus ja leplikuks, üleliia kompromissialtiks ja sedasi võitlusvõimetuks, ütleks isegi, et selgrootuks ehk äärmuspaindlikuks. Iseenesest võib sellest isegi aru saada: ühiskonnas võimutsev meelsus, mis mõistab hukka igasuguse ügrmehelikkuse pisimagi ilmingu, on muutnud nad nõrgaks. Igat sorti feministid ja heterofoobid, immigrandid ja tolerandid ning vasakliberaalid on kehtestanud oma vankumatu diktatuuri, millele vastuhakkajad suunatakse valju häbistuskisa saatel sotiaalsesse gulaagi.

See on üks põhjus, miks Euroopa käib alla, ja see on ka üks põhjus, miks eurooplastest pole asja ameerika jalgpallis, tõeliste meeste mängus. (Margus Hunt: "I’m really starting to enjoy the physicality – the violent part of the game.") Mängus, kus läheb vaja jõudu ja kiirust, plahvatusvõimet ja tapjainstinkti, ja üllatus-üllatus – tohutult palju peaga raalimist! Küsige Jaan Martinsonilt, Eesti parimalt ameerika jalgpalli asjatundjalt, kui te mind ei usu. Las ta seletab teile, kui palju peab iga mängumees õppima pähe kombinatsioone – ja neis n-ö une pealt orienteeruma. Sadu! Korvpall, ammugi mitte soccer ei ole kombinatoorikalt ameerika jalgpalliga võrreldavgi. Ameerika jalgpall – see on male muruväljakul, ütles mulle Martinson reedel, pool ööpäeva enne Hundi valimist Cincinnati Bengalsi ridadesse.

Ma ei varja, et mind vaimustab Margus Hundi edu ja pääs NFLi. Loodan, et nüüd hakkab see mäng, mis Eestis teenimatult vähe tähelepanu on pälvinud, ka siinmail rohkem meedia ja rahva huviorbiiti tõusma. Seni on siinmail ja üldse Euroopas ruulinud soccer, mis, vaadakem tõele näkku, on ameerika jalgpalliga võrreldes ikkagi üks plikade vaba aja viide. Ega muidu naiste soccer nii levinud oleks ja ega muidu seda siinmailgi tüdrukute seas hirmsasti arendataks. Jah, ka ameerika jalgpallis on naiste nn pesuliiga, aga vaadakem taas tõele näkku – see pole seal ju tõsine sport, see on, kui kasutada eurooplaste üht meelisväljendist, seksistlik meelelahutus (mina küll ei arva, et see on seksistlik; mina arvan, et need, kes ütlevad, et pesujalgpall on seksistlik, on lihtsalt lollid ja koledad – umbes nii ütleks arvatavasti nende kohta ka Peep Pahv), kus tähtis pole tulemus, vaid peamine on äge ja atraktiivne välja näha.

Laupäevases Arteris kirjutasin pika loo Margus Hundist. Tegin selleks piisavalt palju reporteritööd. Ehk teisisõnu: viisin end tema taustaga kurssi. Ei, ma ei üritagi Martinsonile ses vallas konkurentsi pakkuda, aga kindlasti polnud vale otsus õigel ajal õige rongi peale hüpata. Ma tean, et vastavad ringkonnad hoiavad end väga täpselt kursis, kes sel teemal midagi kirjutab. Näiteks kui usutlesin Arteri loo jaoks Margus Hundi ema, tuli mulle üllatuseks välja, et ta oli lugenud minu kirjutist tema pojast, mis ilmus Tartu Postimehe kuukommentaarina. Enamgi veel: ta mäletas isegi täpselt tolle talvise kirjutise pealkirja!

Eurooplastest, jah, pole selliseks tõeliste meeste mänguks asja. Neis pole vastavat ainest. Vaadake neid, milline on nende mentaliteet, mis peegeldub juba kas või pealispinnal, välimuses. Milliseid jalatseid nad kannavad, milliseid pükse, millist särki. Enamik näeb välja nagu mingist disainiajakirjast kopeeritud metroseksuaalid. Vaadake, mis on nende ajaviide. Veiniklaasi taga õhtuti küünlavalgel targutada. Või mingi vidina peal pöidlaga klimberdada. Kui palju on nende seas näiteks selliseid, kes suudaks Tartu maratoni alla nelja tunni läbi sõita või ratta seljas kolm-neli tundi pedaalida, olgu maastikul või maanteel? Vähe, väga vähe.

Meenub, kuidas sattusin paar aastat tagasi nägema Taani kuningalossi vahtkonna liikmeid. See oli naljanumber! Need poisid olid nii lõdvad ja pehmed, et mul oli tunne, et läheks ja võtaks neilt paljakäsi püssi käest ära. Ega Norra kuningalossi kaitsjad sugugi tõsisemad näi. Ma olen käinud ka Annapolises USA Mereakadeemias ning seal, olgu öeldud, vaatasid otsa ikka hoopis teisest puust mehed. (Okei, see oli väike demagoogia, sest võrdlesin mingeid suvavendi elukutseliseks sõjaväelaseks õppijatega, aga küllap teate isegi, kui nõrgad on Euroopa relvajõudude esindajad võrreldes näiteks Ameerika omadega; õnneks paistab, et Eesti parimad relvakandjad on ikka pigem ameeriklaste kui eurooplastega ühte masti.)
Igatahes on Margus Hunt tõeline Eesti mees tõelisel meeste alal. Tema tegemised ameerika profijalgpalli liigas väärivad palju, palju rohkem jälgimist ja põhjalikumalt kajastamist kui kõigi Eesti socceri mängijate mänguminutid Euroopa liigades kokku. Margus Hunt on tõeline imemees – vaadake kas või tema näitajaid NFLi treeninglaagris! Mitte ühelgi Eesti socceri-mängijal ei ole talle võimetelt midagi vastu panna, suusatajatest rääkimata. Ma ei tea, kuidas teie, aga mina hoian hinges ja südames palju rohkem ja tugevamini pöialt Hundile kui ükskõik millisele socceri-mängijale. Loodan, et teie ka. Lõpuks ometi on keegi Eesti meestest tõeliselt suures meeste spordis tegijate hulka pääsenud.

Nagu keegi kuskil ütles: tänane päeb tuleb kuulutada Eestis Margus Hundi draftivaliku päevaks ning edaspidi tuleb sel päeval heisata riigilipud.
******
Chicken Corners 4x4 Road, Moab, Utah. 20. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Margus Hunt (punases, nr 92) murrab mullu oktoobris maha vastaste mängujuhi. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 2: Karmide meeste karm mäng: Cincinnati Bengalsi mängija Kevin Kaesviharn kaotab vastast maha murda püüdes kiivri. Selle aasta aprillis jõudis Ameerikas föderaalkohtusse kaasus, kus tuleb arutlusele, kas endised profijalgpallurid saavad kaevata seoses peaajutraumadega NFLi juhtkonna kohtusse. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 3: Kinda värvidest on näha, et parempoolne on meie mees, Margus Hunt. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 4: Cincinnati Bengalsi mängija Chinedum Ndukwe (vasakul) haarab 2009. aastal vastast nii kõvasti, et too kaotab kiivri. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 5: Nii mängib Cincinnati Bengals ameerika jalgpalli. Wide receiver Jerome Simpson teeb efektse õhulennuga touchdowni. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 6: Kaunis tantsutüdruk Seattle Seahawksi ja Cincinnati Bengalsi kohtumise ajal. Foto: AFP/Scanpix
Foto 7: Cincinnati Bengalsi tantsutüdruk. Foto: AFP/Scanpix
Foto 8: Cincinnati Bengalsi wide receiveri Jerome Simpsoni võimas hüpe. Foto autor: AP/Scanpix

66 Kommentaarid:

At 21:34, Anonymous Anonüümne said...

Ja pealkirjas püstitatud küsimusele me loost vastust ei saanudki...

 
At 21:53, Anonymous Heikki said...

Meeste sport on ehk ragbi, aga mitte see kaitsmetega ameerika tilulilu. Keel ei paendu jalgpall ütlema.

 
At 22:17, Anonymous Pavel Gerassimov, jalgrattakoondise treener said...

Ei ole need skandinaavia mehed nii tossid midagi. Hokis ju vene ambaalidega täitsa võrdsed. Suusatajad ju ka päris papist poisid ei tohiks olla?

Priit kirjutad neist am palluritest supermehed ja küsid kes suudaks Tartu maratoni alla nelja tunni läbida. Arvad et paljukiidetud Hunt 42km jooksumaratoni 3.50-ga jookseks?

Eks need nfl mängijad ka steroide söö et ikka vihasem välja näha. Võõpavad põse peale mustad triibud. Milleks selline metroseksuaalsus?

 
At 22:19, Anonymous Pavel Gerassimov said...

Kuna kiirus ja jõud vastupidavustreeningu korral vähikäiku teevad siis arvan et need jämedad pallurid ka 1500m jooksus parimad alles 5 minuti mehed on

 
At 22:21, Anonymous Anonüümne said...

Piinlik kui suureks puhutakse see ameerika jalgpall. Isiklikult arvan et Baruto läbimurdmine sumo tippu on kõvem saavutus. Baruto on seal eliit aga Hunt ju vaid varumeeste pink.

 
At 22:31, Anonymous Pelle Seitse Miljonit said...

asi on nõnda et suurus ja kaal pole inimese enda teha. See kui sa dopingut täis neegritega ei suuda samal platsil võistelda ei tee sinust vähem meest. Raskejõustikus on ka erinevad kaalud.
Kui vaadata täna poksi raskekaalu siis võiks ju küsida miks ameeriklased eurooplastele vastu ei saa?

 
At 22:32, Anonymous Anonüümne said...

1. Annapolise poiste promomisega paneb austet Pullerits nüüd veidike puusse (või on ta USA agent, kel ülesandeks Euroopa ja Eesti kaitsetahet uuristada?) Teemaga vahetult seotud isikutelt pärit teave kinnitab, et kõik need USA mariinid saavad EKV noortelt sõjameestelt sportlikes sõpruskohtumistes regulaarselt ära. Pea igas elemendis.
2. Tore ja õigeaegne, et Pullerits Margus Hundi teema kajastamise ette on võtnud. Ta teeb seda aga täiesti vales võtmes. Esiteks, ameerika jalgpall ei ole mingi superspordiala. Paksp*rsesid on USAs küllaga - rohkem kui üheski teises maailma riigis! Teadolevalt 3/4 USA elanikkonnast on ülekaalulised, 1/4 on 'obese', ehk raske rasvumistõve käes kannatajad. [Jällegi on Pullerits Euroopa (sh ka Eesti) meeste moraali õõnestamas. Kelle heaks töötate, hr Pullerits?]. Teiseks on ameerika jalgpall ikka koht nendele, kes elus muul viisil leivateenimisega hakkama ei saa. Pesapallimüts tagurpidi peas mölakatele, college dropout'idele, oh ei, nendele, kellel intellektuaalses keskkonnas polegi midagi teha.

 
At 22:44, Anonymous lihtne eesti mees said...

PP ja machomees, give me break!
Euroopas ja mujal maailmas on olemas selline mäng nagu rugby, mille järeltulija football, paljudes riikides on see populaarsem kui soccer ja ma ei ole sugugi kindel, et footballi miljonärid rugbys edukad oleks. Ja vaatamata sellele, et mullegi meeldib Hundi jõudmine NFL-i ei oleks ma sugugi nii kriitiline meie soccerimeeste suhtes. Ragnar Klavan mängib Bayerni ja Borussia viimaste mängude valguses Euroopa tugevaimas liigas ja ma ei kujuta ette, et ta oleks sinna saanud, kui ta oleks socceriga tegelema hakanud 22 aasta vanuselt like Hunt.

 
At 22:54, Blogger GuidoMukk said...

Priit selliste artiklitega te küll ala populaarsust Eestis ja euroopas ei tõsta.
Väita ette et te mandunud ja ihult nõdarad geid-immigrandid tegelete kõik valejalgpalliga ei too alale populaarsust juurde.

Ameerika jalgpalli vaataja.

 
At 23:13, Anonymous Kaupo said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 23:34, Anonymous Anonüümne said...

Selline lugu, et ei teagi, kas nutta või naerda selle peale. Eriti see osa, et härra Pullerits võtaks mõnel sõjaväelasel relva käest...

 
At 23:39, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 07:30, Anonymous Anonüümne said...

Hunt löikas ära vöimaluse olla ühel alal ühel hetkel maailma parim ehk olumpiavöitja ja valis olemise üks tuhandetest. Kurb.Köige ehedam näide kuidas idee e vaim jäi rahale alla. Eks ta peegeldab ka kogu tänase Eesti mentaliteeti.

 
At 09:26, Anonymous Anonüümne said...

Vaat, Priit, kui sinu nähes metallmünt purskkaevus põhja vajub, otsustad sa ilmselt, et laevad ju samuti ei uju!??
See machojutt on sisutühi. Prooviks võid ju lihtsalt siia gallupi teha küsimusega, kes blogikülastajatest, kes su välimust, tekste, olemust ja käitumist jälginud on, sind väga " isaseks" peab?! Arvan, et vaatamata alla 4h ajale TM-il saaksid 10 palli skaalal tulemuse pikalt alla keskmise.

 
At 09:35, Anonymous Anonüümne said...

Pole küll õige koht, aga mis kuu-pooleteise tagusest lubatud kohtukaasusest saanud on?

 
At 10:42, Blogger Priit Pullerits said...

23:13 ja 23:39 - isiklikud rünnakud allkirjastada, anonüümsena lähevad need (ka edaspidi) kustutamisele. Ja allkirjastada pärisnimega (link Kaupo ei vii reaalse ega identifitseeritava isikuni).

 
At 11:32, Anonymous Anonüümne said...

"Igat sorti feministid ja heterofoobid, immigrandid ja tolerandid ning vasakliberaalid on kehtestanud oma vankumatu diktatuuri, millele vastuhakkajad suunatakse valju häbistuskisa saatel sotiaalsesse gulaagi."

Oh Priit Priit, nüüd paned sa küll mööda. Kogu USA ühiskond ju immigrantidest koosnebki. Sündivate laste hulgas on valged juba vähemuses. Üle mõistuse poliitkorrektsus pole sealgi võõras. Ja muideks, enamus ameeriklastest toetab homoabielusid. Kuid sellest hoolimata mehelikud spordialad ruulivad.

 
At 11:43, Anonymous Anonüümne said...

Seni on Priit näidanud ennast trenditeadliku inimesena: kui suusatajad olid edukad, siis hakkas ka ise suusatama; kui Taaramäe oli edukas, siis hakkas rattaga sõitma. Kas võib oletada, et nüüd hakkab Priit mängima ameerika jalgpalli?

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Seda siis mehelt, kes - in his own words - suusatrennis vähearenenud õlavöötme tõttu perspektiivituks tunnistati.

 
At 11:51, Anonymous Anonüümne said...

Hundi üle tõsiselt hea meel.
Mängust endast ei arva midagi. Eks see olegi rohkem mõeldud ühiskonnale kus suur osa ei tunne korrutustabelit ja ei oska gloobuselt kodumaad näidata.

P.

 
At 11:53, Anonymous Anonüümne said...

Tarvitses ühel mehel siin korra jalaga vastu maad põrutada, kui Pulleritsu närv ei pidand vastu ja jooksis Postimehe naisjuristilt kaitset paluma.
Tõelised mehed seisavad nii enda kui naiste eest.

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

PP - machomeeste eestkõneleja!
Tegelikult kinnitab see PP enda juttu - kui juba temasugune machomeheks kvalifitseerub, siis on lood Vanas Maailmas üsna nukrad :)

 
At 14:02, Anonymous Pulju Rein said...

jube piinlik.
Too jalgpall on ju tsirkus ja shou. Enamus on neegrid ja kui tulevikus mõned valged seas, siis need on idablokist.
Ning selline hoiak et ÜLIKÕVA et keegi eestlane sisse pääses näitab meie enesest mitte lugupidamist.

 
At 14:09, Anonymous Julius Närp said...

Mul on selline tunne sõbrad et Priit tegi teile järjekordselt ärtust. Kirjutas artikli sellises meelega "exaggerated" stiilis ja sai teid konksu otsa.
Samost hõõrub heameelest käsi. Priidu komandeering Norra riiki läks täie ette.
Priit on mitmekülgne mees, spordib mis hirmus ning temas on inimhingede inseneri potentsiaali peidus. Ohtlik mees!

 
At 14:44, Anonymous Reelika said...

inimhingede inseneri potentsiaali peidus. Ohtlik mees!

Aga naistele sellised mehed meeldivad

 
At 17:57, Anonymous Anonüümne said...

"Tarvitses ühel mehel siin korra jalaga vastu maad põrutada, kui Pulleritsu närv ei pidand vastu ja jooksis Postimehe naisjuristilt kaitset paluma.
Tõelised mehed seisavad nii enda kui naiste eest"

Eks see Postimehe juristi Pulleritsu kirjutise kaudu toimunud sõnavõtt selline "ma kutsun ema kooli" alamrubriiki käiv asi oli.
Selline mees, kes tervelt mitme päeva jooksul ei leia Skandinaaviast pimedal alleel kartmiskõlbulikke mehi, peaks igasugustele anonüümsetele kõvatajatele ja ähvardajatele oma lemmikkeeles vatama "bring it ooooon". Ja kui võtta arvesse, et selle blogi teoreetiline lugejaskond on üle 10x väiksem kui Skandinaavia elanikkond, siis ei ole eriti tõenäoline, et ähvardajast PP-le erilist vastast on.

Priit

 
At 19:59, Anonymous Anonüümne said...

Hi, guys!

I'm a cadet at US Naval Academy in Annapolis, VA. I was looking for nude male pics, and found your blog. With Google Translate I was able to understand the meaning of your article. Yes, all guys here have huge pecs and iron-strong sixpacs. Everybody goes to gym and work extremely hard. And I can tell you why. Everybody's gay here. Yes, we are homos and want to show off our great physique. It's totally O.K. to be homo in US Navy 8)))). Guys have lots of fun. It's amazing in USA! On free time we have parties. The Village People, the absolutely incredible gay band, is everybody's favourite here. You love their "In the Nave" too, sure. You look like one of the Village People band singer, the construction worker, so perhaps you are homo too. 8))))
Obama supports gay marriage, it's already possible to marry in many states. <3 <3 <3 8))))
So, guys, have fun!

 
At 20:27, Anonymous Anonüümne said...

Welcome, 19:59, you're in the right place! We also like to train hard - either to ski faster or to do some other things, he-he, mostly both. Our blog author Pullerits is very experienced in gay matters. Since Estonia has not yet passed gay laws, he has to be a bit careful with his wording but we understand very well what he tries to tell us. I know, the resemblance with your band's singer is not a coincidence. You are lucky in the US Navy. Party on!

 
At 20:28, Anonymous Anonüümne said...

Ei mölise Priidu kallal. Kui artikli kohta midagi ütelda ei ole, siis ei ütle ka! Muidu ma kutsun need vahvad neivi poisid ka appi, teeme teie ip-d kindlaks ja siis ......

 
At 20:30, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsul, näib, et ei jää muud üle, kui kapiheteroks hakata...

 
At 21:12, Anonymous Anonüümne said...

either to ski faster or to do some other things,

yes I know that ya ski fast - all yer champions took part in the first round and nobody qualified. Good luck! See ya!

 
At 21:45, Blogger Priit Pullerits said...

OK, you, assmen, let's put it straight: I'm strictly straight. I would say very openly: I am absolutely against gay or lesbian or whatever other sort of marriage except between a man and a woman, and I am even more strongly against homosexuals adopting children. I signed, by the way, a petition for support of traditional, nuclear families.

Generally speaking, 19:59, your comment is a very poor imitation and an unfunny example of plagiarism of my good friend Lip Kitton's comment under my last text.

Lühidalt, mehed, kui tahate nalja teha, siis mõelge midagi paremat välja, aga ärge plagieerige ega esitage heade näidete magedaid koopiaid. Vaimuvaesus on küll viimane, mida siin keegi ootab ja millega püüda silma paista.

 
At 01:25, Anonymous Anonüümne said...

Traditional families! You mean one child, not first marriage etc?

 
At 07:47, Anonymous Anonüümne said...

So, writing in English is now plagiarism of your very good friend Lip Kitton?

 
At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

Väga hea postitus hr. Priit!
Margus Hunt on saanud hakkama tõelise vägiteoga - Ameerika mandril on miljoneid poisse, kelle unistuseks on pääs NFL-i - aga meie Margus tegi selle ära!!! Ameerika jalgpall vääriks meil palju enam tähelepanu! Kui oleks minu teha, lisaks selle mängu õppimise kohustuslikuna koolide kehalise kasvatuse programmi. Just kooli kehalise kasvatuse tunnist peaks saama alguse noore mehe igakülgne ja harmooniline kehaline areng. Minu arvates on praegune kooli kehalise kasvatuse programm naljanumber ja seda ei väärtustata riigi tasemel vajalikul määral. Kasvatame praegu koolides pehmeid ja siledaid nunnukesi, kes igal võimalusel arstitõendi hangivad, et "kehalise" tunnist pääseda. Samuti on noorele inimesele ohtlik liiga varajane spetsialiseerumine mingile konkreetsele spordialale. Keha erinevaid lihasgruppe sidemeid, jne. ei ole jõutud vajalikul määral erinevate spordialade ja harjutustega välja arendada - tekivad vigastused ja igasugused muud hädad.

 
At 11:17, Blogger Priit Pullerits said...

Nõus, 10:55, ameerika jalgpall oleks hea täiendus meie kooli kehalise kasvatuse programmi, mis on nüüdisajal lausa naljanumber. Vaatan, et see, mis seal praegu toimub, on valdavalt naeruväärne socceri veeretamine. Nii need võitlusvõimetud mehed kasvavad.

Ja õige on ka see, et Ameerikas on miljoneid poisse, kes unistavad profikarjäärist. Mäletan oma käikudest USAsse, kuidas sealsed kooliõpetajad rääkisid, et kutsuvad kooli lastele rääkima tavaliste elukutsete esindajaid, kellel paluti peasõnumina rõhutada, et ärgu poisid unistage suure profisportlase karjäärist, sest selleni jõuavad ainult väga vähesed, vaid õppigu koolis korralikult, et pääseda ülikooli ja saada korralik tavaline töökoht.

 
At 11:22, Anonymous Anonüümne said...

Ma mõistan, et PP ei soovi sellele vastata, aga ma küsin sellegipoolest kolmandagi korra: mis kuu-pooleteise tagusest lubatud kohtukaasusest saanud on?

 
At 11:29, Anonymous Anonüümne said...

Kui oled blogi pikaajaline lugeja, siis saad vastuse ka ise järeldada. Mitte midagi.

 
At 11:34, Blogger Priit Pullerits said...

Käimasolevaid juriidilisi protsesse on kombeks mitte kommenteerida.

 
At 11:35, Anonymous Anonüümne said...

To 11:17
Ei maksa MHG põhjal üldistusi teha kehalise tundide taseme kohta.

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

Jääb arusaamatuks, miks tegeleb äriühingu Postimees jurist Pulleritsu isiklike probleemidega? PP on ju kogu aeg rõhuttanud, et blogi on ainult tema hobi ja Postimehega pole sel midagi ühist. Mina, kui Postimehe tellija, ei taha, et osaliselt ka minu raha eest palgal olev jurist tegeleks kõrvaliste asjadega!

 
At 12:43, Anonymous Anonüümne said...

Priidul on õigus. Homomeelsed ja ingliskeelsed (v.a. autentne Kip Litton) kommentaatorid tuleb kotti ajada ja üle ääre visata. Muidu läheb kommentaarium jamaks

 
At 14:42, Anonymous Mark said...

Tervitus,

Meeste sport? - spordiala, erinevalt rugbyst, millel ei ole ühtegi rahvusvahelist turniiri või karikavõistlust, WADA juurdepääsust rääkimatta!? Küsiks vastu, miks ameeriklastest meeste spordis asja pole. Millal oli viimati poksi raskekaalu chempion ameeriklane?

Tervitades,

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

Hee, need poksi chempionid olid ju afroameeriklased. No kes oli viimane ameerika machosportlane? Armstrong? See ju hakkas tolle tädi tv-saates nutma nagu poisike.
Ei teagi kohe. Eric Heiden? See ujuja? Pehmode ala. Schumakker? Räägitakse et see on hoopis sakslane?
Need jalgpallurid võivad ju rämedad mehed olla aga kuidagi raske nendega identifitseeruda või nagu moodsas maailmas räägitakse, eeskuju võtta.

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

Meie Hunt kui valge mees ja ida-eurooplane, neekrid jahvatavad ta seal pulbriks. See ei ole enam amatööride koolipoiste jalgpall seal. Kunagi kirjutati Marciulionise NBA muljetest. See olli lihastes poiss. Et kui ise poleks hoolega kakelnud oleks alla aetud iga kell.

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

Postimehe raha pannakse kogu täiega juristide alla. Isegi klambrite jaoks ei jagu. Väljaanne laguneb laiali nagu hunnik kapsalehti. Peaks vist ka tellimise lõpetama...

 
At 15:06, Anonymous Anonüümne said...

Postimees onlain on juba õnnetu Brüsseli Pravda, selline multikulti sõnumikandja et ajab ööbiku üles. Hea veel et Priidu blogi seisab mingite väärtuste eest nagu rahvuslus ja viisakad kombed ja traditsiooniline moraal. Nii et Priit anna tuld, haugu maapõhja igasugu ebardlikud trendid ja humanitääride pehmus

 
At 15:08, Anonymous Helmut Soe said...

Õige eesti mees igatahes jinglishis ei räägi. Kui muidu ei saa siis kasutab saksa, vene või musklite keelt.

 
At 15:11, Anonymous Anonüümne said...

Õige eesti mees kommenteerib Dr. Holdeni blogis, eesti inglise ja läti keeles kui muidu ei saa. Karramba raisk ma ütlen! Vahest võib PP blogis ka kommenteerida kui homofiilid liiga sõna võtavad

 
At 15:28, Anonymous Hendry, homofiil said...

Ma ei ütle midagi aga kui palju mölisete toob Ansip veekahuri lagedale ja ma vaatan mis häält te siis teete

 
At 15:32, Anonymous Mr Tide said...

Miks Pullepere tarvitab pesupulbrit OMO?

 
At 15:36, Anonymous Türp Tirellu said...

Hello, gentlemen!

I'm a new reader is this blog. My name is Türp Tirellu. Some of you sure may ask: Who the heck is Türp Tirellu? What is he doing here?
Well, guys, I can reveal a little secret to yoy. Türp Tirellu is a person I made up - to bring comments to this sports blog.
So why? - you may ask. Because the blog owner appears to have gone nuts with his totally groundless demands of everybody to submit his or her real name to even the most trivial comment on this blog. Not to mention his absurdist claims of violation of somebody's copyrights. (Copyrights of whom? To whom this blog belongs to?)
But here, with the help of Türp Tirellu, (the person I made up in my mind), I can easily bypass all these totally groundless and unlawful restrictions.
Last, but not least - why I write in English to Estonian blog. Very simple - Türp Tirellu is not Estonian. He's foreigner. Maybe he's even an immigrant. That's why he writes in English.

Sincerely Yours,
Türp Tirellu

 
At 15:44, Anonymous Verner said...

kuule immigrant. Sa ei ole suutnud endale isegi naljakat nime välja mõelda. Miks me peaks sinu soperdist üldse lugema?

 
At 17:55, Anonymous Anonüümne said...

Kas ka Soome relvajõudude esindajad on nii nõrgad? Ka nagu eurooplased vist, või kuidas. Eesti relvajõudude esindajatel on nendeni ikka veel väga pikk tee minna.

Rein Pärnust

 
At 18:07, Anonymous Erik said...

Kahju, et asjalikku arutlevat juttu on siin blogis üha vähemaks jäänud.

Ma olen ise ka juba 5 aastat igal pühapäeval netist NFLi vaadanud ja viimased paar aastat elasin Hundile SMUs kaasa. Olen nõus, et see on tõeline meeste ala ja kui sellest ikka aru saada, siis ka väga vaatemänguline.

AGA ameerika jalgpalli haipimine teisi spordialasid halvustades ja peeppahvilikult macho juttu ajades ei ole õige tee... Kõik need homoteemad, immigrantide vihkamine jms ei tee seda blogi sugugi paremaks ja pigem meelitab ka kommentaarinurka labaseid tegelasi. Aeg oleks mõni huvitav analüütiline postitus kirjutada ja samal ajal mitte kedagi halvustada. Äkki tuleb välja..?

 
At 18:41, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits. Kas tohib mōned teie blogis olevad homovihkajalikumad kommentaarid ja lood tōlkida inglise keelde? Sooviksin need edastada schibstedi korporatsioonile seisukoha vōtmiseks. Kahtlemata peate oma blogi vabast ajast, kuid teie tonaalsus on kohati selline, mis kultuursetes riikides ei ole kohane.

 
At 19:26, Anonymous Ken-Marcus said...

et kohe homoVIHKAJALIKUD?
Ei ole nagu tähele pannud, kuigi olen PP-d ikka lugenud.
Küll need homod on ikka nõrgukesed. Kui neid vähe mõnitada, siis kella külge pannakse asi VIHKAMISENA. Häbi teil olgu. Teiesuguseid pole võimalik vihata, vaid põlata

 
At 19:28, Anonymous Anonüümne said...

Eesti ei ole (veel) kultuurne riik. Seega epateeriv tonaalsus jätke endale. Või kohe sibstetile kituma.

 
At 21:10, Anonymous Anonüümne said...

Tonner Vetter ma ütlen! Keegi ei taha enam Priidule abiks tulla

 
At 21:19, Anonymous Anonüümne said...

Mida on vaja abistada, muru riisuda või mida?

 
At 21:24, Anonymous Anonüümne said...

Natuke kohatu on suusataja kehalisi võimeid võrrelda üe 100 kilo kaaluva ameerika jalgpalluriga.

 
At 08:25, Anonymous Pulli Silm said...

Natuke kohatu on suusataja kehalisi võimeid võrrelda üe 100 kilo kaaluva ameerika jalgpalluriga.


ei ole kohatu. On ka muid parameeetreid peale kiirusliku jõu. Ameerika jalgpalluril on vaid see üks. Suusatajal mitu.

 
At 22:08, Anonymous Peeter said...

Olen jälginud ameerika jalgpalli tõsisemalt viimased 2 hooaega. Tõesti on tegemist vinge ja ägeda spordialaga. Aga labaselt nn. sokkerile järjekordselt ära panemine on lihtsalt nõme.

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.postimees.ee/1222016/nfli-mangumees-ameerika-jalgpallurid-kasutavad-regulaarselt-kasvuhormooni/

NFList ja kasvuhormoonist. Eriti lõbus on muidugi NFLi pressesindaja seletus - sellise demagoogiani pole veel siinmail....

Silver

 
At 12:24, Anonymous Anonüümne said...

see viimane "sellise demagoogiani pole veel siinmail..." on muidugi muigega öeldud, et pihta saadaks

Silver

 
At 03:03, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 

Postita kommentaar

<< Esileht