neljapäev, mai 02, 2013

Pullerits: Mehed, meie omasid pekstakse!

Plaanisin kirjutada rahulikest asjadest konstruktiivselt, aga ei saa. Kuidas sa saad vaiki olla, kui meie mehi pekstakse?

Nüüd me siis nägime kõik, milleni võõrleegionäride palkamine on viinud. Nüüd me siis nägime, milleks mõni Ameerika võõrkorvpallur on suuteline. Äsada noorele Eesti korvpallurile Eesti publiku ees rusikaga näkku – kas sellele on mingit õigustust või vabandust? Ei. Ei ole.

Hämmastavalt vaikselt on seda instidenti seni käsitletud. Et asjad siiski üldlevinud proportsiooni panna ja aru saada, kuidas mõnes maailma arenenud riigis seesugusele juhtumile oleks reageeritud, kujutlege ette, milline kisa oleks vallandunud, kui valgenahaline Eesti korvpallur oleks mustanahalist korvpallurit vasaksirgega kostitanud. Kindlasti oleks Ameerikas ilmunud juba suured lood, kuidas Euroopas keeb siiamaani sajandite vanune rassiviha.

Uskumatu, et Kalev/Cramo peatreeneril Alar Varrakul ja samuti meeskonna ühel vähestest Eesti päritolu mängumeestest, Tanel Sokul, jääb veel õigustust üle, et Keith McLeodi teguviisi pehmendada ja kaitsta. Et kohtunikud lubasid liiga jõulist mängu? Gimme a break! Et NBA kogemusega McLeod peab Eesti kohalikku pallipatsutamist jõulisemaks kui NBA atleetide heitlusi?!

Vaatame seda intsidenti siiski läbi kaasaegse prisma. Kaasaja prisma läbi vaadates on selge, et seesuguseid juhtumeid vaadeldakse sageli just rassistliku rünnakuna: NBA kogemusega kogenud korvpallur ei kannatanud välja, et mingi valgenahaline poisu tal rünnakul kaks korda palli käest võtab.

Ennekuulmatu, et mõned räägivad ainult ühemängulisest võistluskeelust. Arvestades, kuidas igal pool spordi meeskonnaaladel käib võitlus rassistlike avalduste vastu, tuleb McLeod saata päevapealt minema ja diskvalifitseerida eluks ajaks. Iga muu lahendus oleks ebaõiglane ja riivaks arvatavasti rahva õiglustunnet.

Küll tahaks nüüd "huviga" kuulata neid vasakliberaale, võrd- ja inimõiguslasi ning teisi idealistlikke ja silmakirjalikke eluvõõraid, kellel on saabunud aeg panna peale oma vana plaat ning hakata juhtunu õigustuseks ja konflikti pisendamiseks ketrama juttu teatud inimeste sajanditepikkusest allasurutud vihast valge mehe vastu, jätkuvatest alandustest ja marginaliseerimistest ja stigmatiseerimisest (teate küll neid suurelt kõlavaid, kuid sisult kõmisevaid võõrsõnu) ning loomulikult aegade jooksul väljakujunenud ja juurdunud ohvrimentaliteedist. Bring it on!
******
Camping near Kane Creek Road, Moab, Utah. 20. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Keith McLeod on löönud Martin Dorbekule (lamamas) käega näkku. Foto autor: Andres Haabu, Postimees/Scanpix
Foto 2: Kohtunik on saatnud Keith McLeodi (fotol) pärast Martin Dorbekule käega näkku löömist väljakult minema. Foto autor: Andres Haabu, Postimees/Scanpix

55 Kommentaarid:

At 11:38, Anonymous Rein Pulju said...

Varrak ja Sokk on ikka lambad küll.
seda imestan samuti et nüüd eesti poisikeste mäng kõvem kui NBA. Mäletan kui Marcello NBA-sse läks siis olevat teda seal salaja kogu aeg pekstud. Vanemad remmid teavad miuke atleetlik tüüp see oli.
Ei usu et see hädine McLeod NBA-s mängis

 
At 12:20, Blogger Tauno said...

Ei maksa liigselt erutuda. Sellise füüsilise mängu korral, nagu Rapla ja Cramo, vaheline seeria oli, võibki midagi sellist juhtuda. Iga mängijaga. Lööja saab oma karistuse ja elu läheb edasi. On ennemgi juhtunud ja küllab juhtub ka edaspidi.
Leo mõistagi võib nüüd vähemalt mõnede vabade päevadega arvestada küll. Las puhkab jalga, Cramo saab ilma temata ilusti hakkama küll.

 
At 12:21, Anonymous Anonüümne said...

Mati Alaver ja Alberto Salazar -
kumbki oma alal staar.

Farah Mo ja Galen Rupp -
Tsirkuses on tugev trupp.
Nõrgem pole Mati Alaver -
silm ei pilgu, ta on kalaverd.

Mis sest, et käivad sosinad,
et pudrus pole ainult rosinad.
:: Alaveri Mati, Alberto Salazar -
kumbki oma alal tsaar.::

::Mati Alaver ja Alberto Salazar -
need on kokku paras paar.::

 
At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

Kas Alberto õpilased söövad ka aineid mis "tegelikult midagi juurde ei anna"?

 
At 12:41, Anonymous Anonüümne said...

"mustanahaline kogenud korvpallur ei kannatanud välja, et mingi valgenahaline poisu tal mitu korda vastu käsi taob ja kohtunikud sellele ei reageeri"

Fixed.

Aga sellegipoolest, selline löömine ei ole õigustatav.

 
At 12:48, Anonymous Anonüümne said...

Priit nagu sa ei teaks et orjameelset eesti rahvast sa juba naljalt ei intrigeeri. Kangelane on eestlane siis kui vaja teist eestlast tümitada. Kui on tegu venelase või sakslasega, siis on kõrvad lidus

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

Ärgem unustagem, et ka Cramo mängul X andis Elegar suhteliselt minutitel küünarnukiga mängijale, mille eest ei saanud vend isegi tehnilist!

Cramo on üldiselt väga õhku täis läinud, lugedes neid kommentaare, mida Varrak ka Rapla peatreenerile edastas (ajakirjandusest sai vähemalt nii lugeda), siis neilt tulen õhk välja lasta. Meie VTB kubi on liialt üles haibitud - mustad arvavad, et on jumalad ja nii edasi!!!!

Tallinna inimesena, loodan et finaalid siiski Cramo võidab, kuid et Rock viiks mängud 3-3 peale!

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

Inetu lugu muidugi, aga et sellist rassismikallakuga kiunu üles võtta... Nomaeitea..
Kontaktsetes mängudes tuleb pasunasse andmist nagunii tihti ette, las mehed omavahel klaarivad. Priit, sa võid ju südame rahustuseks Lembit Kauna käest küsida, mida kogenum mees maailma asjadest arvab;))

 
At 13:26, Anonymous Burns, teadjamees said...

Kodaniki Pullerits, kas teil häbi ei ole oma tööandja omaniku nimel ja sanktsioneeritud blogis, mida kaitseb Eesti Meedia juurapealik, krigistada sõnu hammaste vahelt rassisimi teemal, samas kui norra templirüütel saatis rassistlikul motivatsioonil 77 inimest teise ilma?

Teeme kiire üldistuse, et norrakatest kapitalistid on erit silmakirjalikud ja rassistlikud tegelased, kellele tuleb eluks ajaks panna ärikeeld Eestis kui kõige liberaalsemas ja tolerantsemas riigis!

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

Kas tõesti autor arvab, et kui mehed korvpalli mängivad, siis on neil aega mõelda nahavärvile? See on tavaline korvpall, kus mõnikord lüüakse ninad veriseks. Mõnikord lihtsalt ühed mehed keevad üle, kui kõik ei lähe nii nagu on soovitud. Mingeid sügavrassilisi seoseid luua on nagu liigne ülemõtlemine.

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

Tohohh, Pullerits! Kas Te siis ei teagi, et see poksiv härra on ju Ameerikast ja räägib inglise keelt. (Ma usun, et selle pisidetaili meeldetuletus aitab nüüd sujuvalt inglise keele rääkija (üliintelligentse inimese) vastase kirjutsise suunda muuta.)
Pelegi pole see tegu ju normaasesse taustsüsteemi asetatuna sugugi vägivaldne, sest et Ameerikas on õiged mehed, keda tuleb pimedal tänavalgi karta ning Euroopas on äpud. Kui tõsine spordimees äpudega kokku lasta, siis jääbki kõrvaltvaatajaile mulje vägivallatsemisest, kuigi tegelikult oli lõuga saaja lihtsalt äpu, kellel on Ameerikas harrastatavatel, see tähendab õigetel ja mehistel spordialadel targem mitte tolgendada.

Mikimaus

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

T U U L E L I P P

 
At 13:56, Anonymous Anonüümne said...

Isand Pullerits on ilmselt kossu ainult telekast näinud. Motiveeritud ja jõhker tegelane võib sulle platsil väääääga julmalt haiget teha, kui tahab, ilma et kohtunik arugi saaks. Niisugustele tegelastele aitabki ainult konkreetne ja jõuline vastus, millest koheselt aru saadakse. Kui palliplatsil rusikad käiku lähevad, on see ilmne tunnus, et kohtunikud on midagi kapitaalselt maha maganud. Rapla tegeles minu meelest kohati küll rägbi, mitte korvpalliga.
Tuua teemasse miski rassism - tule taevas appi!

 
At 14:01, Anonymous Anonüümne said...

Nad teevad ameerikas kõik meie Margusele tagasi ja siis ongi nukrad toonid pasunas. Steroide söönud neegrid ei ole sul nalja-asi. Priidul on õigus (nagu alati)

 
At 14:25, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed-mehed, pidage nüüd hoogu! Kas te tõesti püüate neegerkorvpalluri tegu õigustada või? Et spordis võivadki emotsioonid niiviisi üle keeda?

Sel juhul mõtleme siit edasi. Kas see tähendab siis, et kui keegi mul talvel suusakandadel sõidab, siis ühel hetkel keeran ringi ja võin anda talle vastu lõugu? Või kui keegi rattavõistlustel liiga trügima tikub või ohtlikke manöövreid teeb, siis võin ka anda vastu vahtimist? Jne, jne.

Minu seisukoht: sellist vägivallaakti, mille pani toime McLeod, ei saa siinmail sallida ega lubada. Karistus peab tulema karm.

Kahjuks on vist üksjagu õigus 12:48-l...

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

Jah, oledki õigesti aru saanud! Kui teisiti suusakandadel trampijat ei rahusta, siis molli! Sinu enda otsustada, mis sellest jamast pärast saab. Igatahes tehakse asi selgeks kiiremini, kui lihtsalt ahastades ja vahutades. Proovi teinekord järgi! Ei usu, et keegi sind juristi või meediaga ähvardama hakkab;)) Ise, ikka ise!

 
At 14:37, Anonymous Anonüümne said...

Keevaid emotsioone me spordist otsimegi! muidu võiks ju kumbki mansa omalt väljakupoolelt kordamööda paigalt palli loopida..

Muide, kuulus Zidan (vutist muidugi ei tea sa midagi) hüppas ju teatud põhjusel suisa vastasmängijale selja tagant jalaga turja.... Mees missugune....

 
At 14:40, Anonymous Anonüümne said...

Me ei püüa McLeo tegu õigustada. Viitame vaid hiljutisele loole "Miks eurooplastest meeste spordis asja pole?". Et asi ei ole alati must-valge. Paraku kirjatükid on, seejuures vahetatakse poolt vähemalt korra nädalas.

 
At 14:41, Anonymous PPfoob said...

Kas Priit pole kordagi elus vastu vahtimist saanud? Mina olen saanud 2 korda venelastelt ja mitmeid kordi eestlastelt. Loomulikult ei jäänud sellised kostitamised võiduka vastulöögita. Aga venelased on tänaseni Eestis ja väga vähesed eestlased on Eesti tolmu oma taldadelt puhtaks pükinud. Ja mina pole siiani russo- ega estofoob nende intsitentide pärast. Igale juhtumile peab järgnema proportsionaalne vastus, mitte aga PP stiilis marurahvuslus!

 
At 14:54, Blogger Tauno said...

Minu arust keegi siin just Leod ei kiitnud. Selles ei olegi asi.
Asi on selles, et ASJA EI OLE.
Korvpall on siiski konktaktne spordiala ja juhtub ka inetuid asju.
Kahetsusväärne, aga pole ka parata. Ei olnud Leo esimene, ega ka paraku viimane, kes palliplatsil asju kätega lahendama hakkab. Ainult et nüüd siis juhtus musta nahavärviga mees platsil laamendama ja see on vist Priitu kohe väga erutanud....
Selliste juhtumiste jaoks on omad karistused olemas ja ole vaja siin midagi dramaatilisemat otsida.

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

Priit esineb siin nagu igaüks, kel midagi öiendada, on oodatud Postimehe kontorist läbi astuma.
Pulleritsul on poksikindad kohapeal olemas,
võetakse väike paus ja tehakse väljas
nurga taga asjad kohe klaariks.
Ilma juristideta.

 
At 14:56, Anonymous Laane Jakup said...

mitte aga PP stiilis marurahvuslus!
----------------------------------

Seda minagi et too (salapärane) marurahvuslus on kõiges süüdi. Liivlased olid näiteks maailma tublim rahvus. Austasid oma okupante ja surid kobisemata välja. Aga põhiline on see et nad ei tegelenud marurahvuslusega.

Kõige põlastusväärsem sugu on sellised "eestlased" kes näevad eestlaste rahvusluses (mis on tänaseks maadligi pekstud) kohe hirmutavat "marurahvusluse" tonti.

Kui venelased sakslased poolakad möllavad ja lõhuvad rahvuslikul pinnal siis on kõik korras. Kui juba segaverelised ja oma rahvuse kaotanud eestlased internetis vaikselt piiksuvad, siis on kohe "marurahvuslus" valla. See PPfoog kardab vist omaenda varju ka seinal. See võib ju järsku "rahvuslikuks" osutuda. Mine sa tea

 
At 15:02, Anonymous Karl Lemani suusaklubi poisid said...

Meil siin on juba selline ütlus et kellele ei meeldi Priidu blogi - sellel silm rulli juba täna

 
At 15:03, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei teadnudki, et piiksuv PP segavereline on. Tänud Laane Jakupile info eest!

 
At 15:05, Blogger Tauno said...

http://www.youtube.com/results?search_query=basketball+brawl&oq=basketball+bra&gs_l=youtube.1.0.0l7j0i10j0j0i10.1052.5099.0.7410.14.14.0.0.0.0.95.978.14.14.0...0.0...1ac.1.11.youtube.0ciwE3pz1IU

Palliplatsil oskavad ühtemoodi "hästi" kakelda valged, neegrid, asiaadid jne. meeldib see siis või mitte...

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

Hmm, kas 15:02 on miski homoklubi esindaja? Hoiatan, et siin homofoobses blogis pole sellistele kohta.

 
At 15:10, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits, katsuge nüüd suurt pilti ka näha. Võrdlete põhjendust suusakandadel sõitmise ja rattaga trügimisega - hea küll. Kujutage nüüd ette, kui mingi tüüp teil 20 minutit järjest suusakandadel sõidab või 20 minutit järjest grupisõidus teid trügib ning samal ajal ei tee teie märkustest välja. Arvan, et läheksite füüsilise noomituse peale välja küll, kasvõi tõukaksite selle inimese endast eemale. Eriti arvestades, et olete siin blogis ennegi mehi oma koduukse taha kutsunud, et seal arusaamatused "lahendada". Ega machomehed, kes suudavad sõjaväelastelt püsse käest rebida (vähemalt enda arvates...) ju ennast niiviisi sporti tehes mõjutada ei laseks. Või siiski?
PS. Nahavärvil pole siin küll mingit rolli, Eesti korvpalliliigas on ennegi rusikaid vibutatud, kuhu siis hädakisa jäi?

Taavi

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

Uuring: Eestis on ettevõtlusega lihtsam alustada kui Lätis ja Leedus

 
At 15:21, Anonymous Anonüümne said...

Põhjused, miks liivlased välja surid, on ikka mõnevõrra keerukamad.
Ja kui täpne olla, siis liivlased ei surnud välja, vaid assimileerusid.

 
At 15:30, Anonymous Anonüümne said...

Asi pole mitte konkreetselt liivlastes, vaid suhtumises. Eestlased on samuti assimileerunud. Kui paljudel eesti eesnimega lapsel on vene perenimi. Kui palju on kadakasaksa hingega eestlasi kes 1991. järel oma saksapärase perenime tagasi võtsid.

Eestlaste marurahvuslus on vägagi tervitatav. Milleks meile oma riik ja lipp ja keel kui me ei ole eestlased? Milleks maksta presidentuurile kuluvaid rahasid kui oleme mingi venestunud soome-ugri kallerdis?

Aga asja juurde. Ei usu eriti et too Dorbek seda neegrit verbaalselt töötles. Ta ei tea ju õigeid ämeerikakeelseid väljendeid mis neegri üles keeraksid.

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

kui vene-või inglise keeles pidevalt nt. ema erinevates versioonides meenutada, siis lähevad suusad risti üsna kiirelt...

 
At 15:47, Anonymous Anonüümne said...

Aga miks neeger ei lähe oma kodumaale - Aafrikasse üldsegi? Selge ju see, et ta ei ole siin valgete vahel üksinda võrdne mees.

 
At 15:50, Blogger Priit Pullerits said...

Hea jutt, Laane Jakup, nii see tõesti on. Ma ei näe enam meie kui eestlaste ja teie viidatud (väljasurnud) liivlaste võõrastesse (vägivallatsejatesse) suhtumise vahel suurt vahet.

Karl Lemani klubi poistele soovin kindlat kätt! Andke valusalt, ja peaasi - halastamatult!

 
At 15:59, Anonymous Anonüümne said...

Veerpalu "peksmisel" olid ise üks peamisi sudijaid. Saa siis aru, kes on "meie" ja kes "nemad"...

 
At 16:02, Blogger Priit Pullerits said...

Tauno, Tauno, selle asemel, et otsida näiteid ja õigustusi, et teised teevad ju ka, võiksite selja sirgeks lüüa ja öelda, et kurat, igasugused võõrad siin meie platsil omasid ei koti, rsk!

Taavi, Taavi, no ei ole spordis intelligentsetel inimestel kombeks kakelda. Sport on minu arvates ja nägemuses ja käsitluses džentelmenidele. Ei, mina kellelegi kätega kallale ei läheks! Ärge pookige mulle külge niisugust käitumist, nagu tutvustas meile McLeod. Kahjuks on sporti sattunud tänapäeval tegema ka hulk mölakaid, ja veelgi rohkem on kahju sellest, et nendesuguste tegudes ei suudeta isegi probleemi näha. Kurb...

15:30 - väga hea mõte teilt: "Eestlaste marurahvuslus on vägagi tervitatav. Milleks meile oma riik ja lipp ja keel kui me ei ole eestlased?"
Ja tõepoolest, kuidas sai mingi noor Dorbeki-poiss kogenud NBA-mehe oma jõhkra (?!?) tegutsemisega endast välja viia? McLeodi käitumine oli jäle, jälk, vastik, lubamatu. Kobigu tagasi oma Ameerikasse, ja olgu õnnelik, kui talt hiigeltrahvi sisse ei kaseerita. Kuigi võiks ja peaks.

 
At 16:04, Blogger Priit Pullerits said...

Oot-oot-oot, 15:59, kas ma läksin Veerpalule kätega kallale? Andsin talle rusikaga vastu kulmu? Ausõna, ei mäleta, mitte ei mäleta...

Arutu argumentatsioon. Sellisega näitate vaid oma lollust. Seepärast seda ei kustutagi, kuigi see seda vääriks - ei kustuta seepärast, et teised ka näeksid, kuidas oma totra mõttekäiguga end lolliks tegite.

 
At 16:07, Anonymous Anonüümne said...

Sõnadega peksmisel ja füüsilisel peksmisel suurt vahet pole.
15:59

 
At 16:09, Anonymous janno said...

Härra Pullerits ei tohiks võtta sõna teemadel, millega ta kursis pole (st järjepidevalt ise korvpalli ei jälgi). See, et Teile jäi nüüd kuskil Delfis antud teema silma, ei anna Teile koheselt õigust kedagi sõimama hakata või mingeid rangeid karistusi nõudma hakata. Antud juhtumit tuleb vaadata 3-e veerandfinaalmängu lõikes. Samas olen ise täiesti nõus väitega, et antud juhul reageeris Mcleod üle ning käitus ülimalt rumalalt. Samas 3-e mängu ise näinuna võin väita, et oli aint aja küsimus kuna selline asi juhtub. Ja seda just seetõttu et kohtunikud ei suutnud mängu ohjes hoida.

Teiepoolne nõue "Arvestades, kuidas igal pool spordi meeskonnaaladel käib võitlus rassismi vastu, tuleb McLeod saata päevapealt minema ja diskvalifitseerida eluks ajaks", näitab ilmekalt, kui vähe Te jagate korvpallist ja selle reeglitest.

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pulleritsu käitumises spordiradadel on märgatud džentelmelikke jooni? kahtlen sügavalt. Liiga tihti kuuleme tagantjärele õigustusi trügimise blokkimise jm. jama kohta.

 
At 16:12, Anonymous Anonüümne said...

Nii, 15:50 blogipidaja kommi järgi on saanud selgeks viimased Norrast saadud juhised. Teatavasti on meediaorganisatsioonide käive sõltuvuses vägivallaaktide arvukusega. Seega tuleb käibe suurendamiseks ja leivale või teenimise raha suurendamiseks provotseerida igasugust äärmuslikkust, et lehel oleks mida kajastada.

No vaatame, kas PP-l on mõjukust. Ma millegipärast kahtlen selles. Pole ju kribatavates tekstides sellist karismaatilisust mida on vaja ässitamiseks. Ja vaevalt, et keegi viitsib kuulsaks saamise nimel blogipidaja ässitustest tuld võtta.

Ajaloost on wiki andmetel teada, et liivlaste asuala sai 16. ja 17. sajandil rängalt kannatada Liivi sõja ja Poola-Rootsi sõdade tagajärjel. 1710.-1711. aasta katk vähendas tunduvalt liivlaste arvu. Liivlaste arvuks 12. sajandil hinnatakse 15 000 kuni 28 000. 2010. aasta seisuga elab Lätis 177 end liivlasena määratlevat inimest.[1] 2011. aasta rahvaloendusel loendati Lätis 250 liivlast. Siit on selgelt näha, et liivlased olid sisuliselt kadunud rahvas juba enne võõraste ilmumist nende territooriumile. Ning vaatamata nende tilluarvulisusele on nad tänu nende alalhoidlikusele ja assimileerimisvõimele siiski ka täna alles. Jah paraja obaduse andsid tõrksatele liivlastele ka venelased ja see õpetas liivlasi olema just alalhoidlikumad ja toleratsemad mitte aga marurahvuslikult protsessima.

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, kas see oli tõesti juhus, et McLeod ja Bamba pidevalt pikali olid?
Profisportlase leiva toovad talle lauale terved kondid - aga kui kukkumise käigus oleks mõni neist katki läinud, mis siis?
Pole see keiss mustvalge. Karjega "meie omi pekstakse" aeti juba enne jeesuse ilmaletulekut harilikult hoopis muid asju.

 
At 16:21, Blogger Tauno said...

Priit, Leo saabki oma karistuse! Täpselt nagu EKL juhendid ette näevad. Selleks ongi õiged inimesed olemas.
Ei ole vaja hakata nüüd valgest kapuutsist ja aasaga kõiest unistama hakata....

 
At 16:22, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits üritab rassiviha üles kütta, aga lugejad ei võta millegipärast vedu.

 
At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

Priit, suusakandadele pannakse ikka kliistrit peale või kleebitakse mõned knopkad, siis ei taha keegi su kandadele sõita :)

 
At 16:41, Blogger Priit Pullerits said...

Aidake meelde tuletada, 15:59, milliste sõnadega ma Veerpalu peksin. Just nimelt - peksin! Mitte ei mäleta... Aga ma vana ka juba ju...

16:09 - et McLeod käitus ülimalt rumalalt? Liiga pehme olete oma hinnangus, liiga pehme. McLeod käitus nagu kaak, kraade, pätt jne. Igasugused muud sõnad tema teo iseloomustamiseks jätavad mulje, et tüüp lasi vaid paar kangemat huulilt lendu.

16:10 - palun näiteid! Pärtel Piirimäele sõitsin TM-l ette reeglitega kooskõlas, nagu hiljem suusaasjatundjad mulle olukorda selgitaid, sest olin eespool ja kes on eespool, sellel on õigus, sest tal ei pea olema silmi selja taga. Aga veel???

Hea trikk, 16:32. Miks te sellest varem ei ole rääkinud?

 
At 20:18, Anonymous Anonüümne said...

Vahelduseks neegri- ja pedenaljadele toitumisjuttu (või nalja - kuidas keegi tõlgendab) kah! http://sport.delfi.ee/news/spordimeditsiin/tervis/delfi-video-kuidas-sportiv-inimene-peaks-toituma.d?id=66023530

 
At 20:21, Anonymous Anonüümne said...

Meid peksavad nii otseselt kui piltlikult kõik rahvad , esmajoones soomlased venelased ning nagu näha ka neegrid.

Lugesin just Postimehest et Tallinn Bycicle Week raames peeti Tour d'ÖÖ

just sedasama, öhöö, va kadakasaksad ja pajuvenelased. Enne kui iseennast ei austa, ei austa sind keegi teine kah ning paras kuradi orjarahvas, kel ei ole isegi oma keelt olemas.

 
At 20:47, Blogger Priit Pullerits said...

Teate, mis mind kõige nukramaks teeb? Et meie seas on palju uusi potentsiaalseid küüditajaid. Need on need, kes koogutavad väljaspoolt meile pealesurutud mõttemallide, hoiakute ja väärtushinnangute ees, võtavad need omaks kui absoluutsed, ülimuslikud ning on kõiki teisi oma kaasmaalasi, kes nende pealesurutud mõttemallide, hoiakute ja väärtushinnangutega ei nõustu ning nende järgi vastuvaidlematult ei käitu, kõige halastamatumal kombel kõikvõimalikul moel nuhtlema, alates nende peale välismaa tööandjale kaebamisest ning lõpetades igasuguste "moodsate" vihaparagrahvidega materdades. Sellised inimesed elavad meie seas... Lubage nende kohta pakkuda kasutusele võtmiseks uut sõna: uusküüditajad (ses mõtes, et nad on valmis saatma teisi, kes nendega ei nõustu, suur kisa ja häbistamise saatel sotsiaalsesse gulaagi).

 
At 21:09, Anonymous Anonüümne said...

Tarand viimases Sirbis on Pulleritsu viimase postituse üsna tabavalt paika pannud:
http://www.sirp.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=17953:uehe-poolega-tervik&catid=9:sotsiaalia&Itemid=13&issue=3439

 
At 22:07, Anonymous Anonüümne said...

Ausalt,, Priit, katsu nüüd väheke mõistlik olla! Su viimane komm 20.47 toob küll vägisi mõtte, et Lembit Kaun võiks sinuga oma rohtusid jagada....

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

Super! Dr Holden tegi Eesti (harrastus)suusatamise ajalugu, suusatades Haanjas 1. mail (hooaja pikkuseks 183 päeva). Video tema blogis - lõpus paneb paljast nõlvast joostes üles. 8)

 
At 22:16, Anonymous Anonüümne said...

Holden on mees, kellest räägitakse lugusid veel mitme põlve tagant. Oleks selliseid mehi rohkem!

 
At 22:48, Anonymous Anonüümne said...

Mees suusatab 1. mail (ERR Sport).

 
At 07:18, Anonymous Anonüümne said...

Oot, mis see suusatamine siia puutub.
Räägime ikka asjast ja ootame Tartu troonile tõusu.

P

 
At 09:46, Anonymous Anonüümne said...

Aga Priit, sulle ju meeldivad kõvad mehed. Sa oled seda siin korduvalt välja öelnud. Eurooplased on pehmod. Keith McLeod peaks küll meele järgi olema. Aga noh, ta on ju neeger. Oleks tüüp valge, siis kirjutaks Pullerits temast kui tõelisest mehest, kes peaks ka eestlastele eeskujuks olema, vastupidiselt Euroopa nõrgukestele. Väga skisofreeniline suhtumine - kord üritab blogipidaja tõestada kõigile oma mehelikkust ja siis jällegi jookseb naisjuristile kituma.

 

Postita kommentaar

<< Esileht