pühapäev, juuli 12, 2015

Pullerits: Kuidas vene kroonus tehti jalgrattasõitu?

Ausalt öeldes ei tule meelde, et oleksin 1980. aastate keskel vene kroonus ehk Nõukogude armees teenides jalgratast näinud. Sellega polnud seal midagi teha. Mäletan, et isegi Venemaal nii poppi ala, nagu jalgpall, mängisin armeeteenistuse kestel vaid korra, ja sedagi talvel, aga see-eest alussärgi väel.

Aga mõned mehed tegid siiski ka rattasõitu.

Tõmbame nüüd au- ehk spordimehelikult joone vahele ning need mehed, kes on Nõukogude armees teeninud, hoidku madalat profiili. Jälgime kõrvalt mängu, kas noored mehed suudavad välja mõelda, kuidas sai Nõukogude armees harrastada rattasõitu, kui, nagu ma ütlesin, polnud ajateenistuse kahe aasta jooksul kordagi ühtki jalgratast isegi mitte käeulatuses. Vihjeks nii palju, et tolles rattasõidus pandi kohe algusest peale hirmus tamp peale.
******
Find on a photo a trail to the Maze, Canyonlands National Park, Utah 29. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Astana meeskond Tour de France'i 9. etapil, meeskondlikul temposõidul. Foto autor: GodingImages / Press Association Images / Scanpix

31 Kommentaarid:

At 22:14, Anonymous Anonüümne said...

Ma pakun, et see oli kaassoldati unerahu häirimisega seotud. Ja see on hirmus asi. Unerahu häirimine siis. Nõukogude armees küll käinud ei ole aga pioneerilaagrites üle vabariigi harrastati sedalaadi sporti samuti. Lugupidamisega,

 
At 01:21, Anonymous Martin said...

Pakun, et Nõukogude sõjaväes tehti mitte ainult "jalgratast", vaid ka "rongi" ja "helikopterit". Semantika pange ise sõnade taha. Kas gruppettot ka tehti, selles mina ei võta seisukohta.
Muide, kui juba kilbamiseks läks, kas teadsite, et TÜ professor Jüri Talvet koos ameeriklase J Hix-iga on välja käinud nn Talveti-Hix'i hüpoteesi? Hüpotees väidab, et Juhan Liiv oma luule tasemelt ei jää alla maailmakirjanduse säravaimaile kirjanikele. Talveti-Hix'i hüpotees on suure tõenäosusega tõene.

 
At 07:20, Anonymous Anonüümne said...

Armees mängiti ka "kitarri"

 
At 10:12, Anonymous Anonüümne said...

Rong oli see kui dembli mehed istusid akna all naridel ja rebased lippasid kaskedega akendest mööda, luues illusiooni kodu poole vuravast rongist. Kui tempo läks väga kiireks, siis pandi jalgratastele kased raami külge ja uhati kaskedega hästi akna lähedalt mööda. Kui demblile kojusõidutempo jäi aeglaseks või akna tagant kostis nurisemisele sarnaseid häälitsusi, siis tehti rebastele nari peal jalgratast nii, et alumise nari mees ajas ennast selili ja hakkas sprinteri jõuga ülemisel naril olevat liigselt suud pruukivat rebast pedaalima. Järgmine kord oli viimasel juba hoopis kiirem minek kaskedega ja mokk oli kah kenasti kinni.

PS NL armees ei ole käinud nagu PP nõudis ja seetõttu võib siin olla pisiasjades mõningaid ebatäpsusi.

 
At 10:24, Blogger Priit Pullerits said...

Vertaljot? Oli jah vertaljot ka, aga vaat, mida see tähendas, enam ei mäleta. Ju siis seda nii väga ei viljeldud. Vähemalt mu raketiväeosas.

 
At 15:49, Blogger Priit Pullerits said...

Noored on plindris, nagu näha. Aga las veel praevad! Saavad ka äkki küpsemaks, muidu arvavad, et elu ongi lill.

 
At 17:57, Anonymous Martin said...

Kas jalgratta lähteasendiks oli "poljarnaja stoika"?
Muide, hr Pullerits, kas olete lugenud Jaan Kaplinski värsket kirjutist tema Ummamuudu-blogis. Kaplinski ütleb seal välja, mis temale Eestis ei meeldi. Pikk loetelu. Vähemalt kahes asjaga viskab Kaplinski kivi meedia kapsaaeda.

 
At 21:22, Blogger Priit Pullerits said...

No ei tule õiget vastust. Olgu siis. Jalgrattasõit tulenes vähemalt meil sellest, et ei ole mõistlik jätta magades varbaid teki alt välja. Arusaadav ju, kui talvel oli kasarmus viis kraadi sooja (akna taga oli alla miinus neljakümne). Kui siis varbad teki alt välja jätsid, võisid need ju üksjagu külma saada. Et seda ei juhtuks, toimiti nii: pandi magaja varvaste vahele paberitükk ning läideti see tikust põlema. Ai, kuidas siis algas meeleheitlik väntamine, kui unes ühtäkki mees tundis, et varvaste juures on hirmus tulitav! Ma arvan, et nüüdsed Tour de France'i kõvemad spurtijad oleks haledalt kotti saanud võrreldes selle pöörase tempoga, mida harrastasid need, kes öösel rattasõitu tegid. Vot kakaja individualnaja gonka!

 
At 01:54, Anonymous Anonüümne said...

Oleks vääriline kirjutis ka Postimehe spordikülgedele.

 
At 07:42, Anonymous Anonüümne said...

Kitarr oli sama, ainult sõrmede vahele pandi paberitükk ja see süüdati põlema. Meil tehti seda alatasa usbekist kokale, kes pidi kõige varem tõusma ja tööle minema.Olin õhutõrjes.

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

Priit, palju eilne kilometraaž tuli?

Heiki

 
At 13:47, Anonymous H ja K said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 15:19, Anonymous Martin said...

Lgp hr Pullerits, Teie kui Nõukogude Armees käinud mees, kas oskate kommenteerida, miks Venemaa sõjalennukid järjest alla kukuvad. Just on uudis, et Kaug-Idas kukkus Tu-95 strateegiline tuumapommitaja sodiks.

 
At 16:05, Anonymous M said...

Ülimoodne pommitaja Su-34, pommitaja Su-24, 2 hävitajat MiG-29, 2 strateegilist tuumapommitajat Тu-95. Kokku 6 sõjalennukit vähem kui kahe kuuga.
Kirjutage sellest, hr Pullerits, saate punkti kirja.
Ukrainalased ütlevad: "Путiн прiдё, бiдi пiздё!". Aga v-o venelased ei tulegi, kui neil kõik lennukid alla on kukkunud.

 
At 16:52, Blogger Priit Pullerits said...

Eile oli väga nõrk tunne, ei olnud üldse jaksu, kuidagi venitasin ligi 42 km välja, siis keerasin ära boksi. Kõik päevad ei ole vennad.

 
At 07:45, Anonymous Martin said...

Hr Pullerits, kas hoiate endiste polgukaaslastega odnoklassniki.ru või "V kontakte" sotsiaalvõrgustike vahendusel ka kontakti?
Muide, kas teile ei tundu, et kusagil Euroopa keskpangas tehakse trükimasinatele "jalgratast". Kõik need 83 mrld Kreeka uued abipaketid jm

 
At 09:19, Anonymous Anonüümne said...

Teate, mina ei saa aru, et kellele Kreekaga jalgratast tehakse. Klikimeedia keda esindavad siin PP ja PM väidab, et kreeklased löödi risti nagu Jeesus. Samas lugedes 32 mlrd suurust abipaketti Kreekale, siis tuleb välja, et siin olid siiski kreeklased võidumehed ja teisisõnu oli see nende uhkuse allaneelamise hind. Hind mida Euroopa peab maksma euro päästmiseks lisaks laenupakettidele ja juba antud garantiidele mida PP rattatreeningupartner Ligi lubas, et sellega saab kogu euroala mure kreeklaste probleemist lahendatud.

Ahjaa, et mitu KM-i siis Priidul Jürgeniga juba koos jalgratast on tehtud?

Võttes kokku oma napid teadmised majandusajaloost, siis teab iga rahandushuviline, et sääraseid eriti meeleheitlikee samme tehakse enne suurt krahhi. 2007 oli suure jama väike eelmäng. Arvestades, et EV esimene jama algas 1987, teine pisijama 1997 ja seejärel paras kolakas käis 2007 siis hiljemalt 2017 toimub Kreekast vallanduva jura lõppvaatus. Kes oskab öelda, kas pärast toda pauku peavad kõik käima tööl edasi vaid elektritranspordiga ja jalgrattaga või jätkub ikka leivaraha kõrvalt rahval võimalust ka vedelkütuse ostmiseks?

 
At 09:53, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin eilsest Postimehest Pulleritsu artiklit noore venelase kohta. Ei jäta meie kergejõustikust head muljet. Küll on hea, et EKJL juhatuses on ikka selliseid mehi nagu Mehis Viru.

 
At 14:39, Anonymous Martin, tudeng said...

Kreeka kriisi, aga ka teiste küsimuste lahendamiseks ning Euroopa kiirenduskursile suunamiseks kas poleks mõtekas kokku kutsuda Euroopa Liidu Rahvasaadikute Kongress?
Sinna võiks valida prestiižsed saadikud - nagu nt Armin Karu, Mihhail Lotman, Erkki Nool, Kalle Muuli, Jaan Tätte, Indrek Neivelt jt - kellel on rahva absoluutne usaldus ja kes suudaksid Euroopa Liidu õigele kursile suun ata.

 
At 02:03, Anonymous Anonüümne said...

7 miljardit € kiirlaenu Kreekale, oih!
Hr Pullerits, kas julgete Kaplinski blogi lahti võtta?

KÜSIMUS: 19. juulil peetakse Viljandis Eesti meistrivõistlused 10 000 m jooksus. Starti lastakse 14 edetabeli parimat. Mitu meest on Eesti 10 000 m k.a välishooajal edetabelis?

 
At 11:12, Blogger Unknown said...

qihang0904,coach outlet
coach outlet store online
nike huarache
uggs for women
gucci belt
longchamp soldes
ghd straighteners
michael kors
giuseppe zanotti shoes
gucci outlet online
louis vuitton bags
tory burch shoes
prada sunglasses
nike store
ray ban glasses
michael kors handbags
timberland outlet
louis vuitton outlet stores
toms shoes
adidas superstar 2
michael kors outlet
true religion outlet
air max uk
true religion
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet online
michael kors outlet
true religion jeans
air max
tory burch outlet
jordan 6 retro
michael kors
pandora bracelets
longchamp sale
ray ban uk
coach outlet
cheap nfl jerseys
adidas trainers
jordan 13 retro
louis vuitton
q

 
At 04:15, Blogger oakleyses said...

burberry, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, uggs on sale, ugg boots, louis vuitton outlet, nike air max, michael kors, prada outlet, ray ban sunglasses, louboutin outlet, ray ban sunglasses, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, nike air max, oakley sunglasses, cheap oakley sunglasses, nike free, louis vuitton, replica watches, longchamp outlet, ugg boots, chanel handbags, ugg boots, oakley sunglasses, tiffany jewelry, longchamp, jordan shoes, polo ralph lauren outlet, replica watches, michael kors outlet, michael kors outlet, louboutin shoes, kate spade outlet, oakley sunglasses, prada handbags, louboutin, ugg boots, christian louboutin outlet, longchamp outlet, nike outlet, louis vuitton outlet, michael kors outlet

 
At 04:18, Blogger oakleyses said...

air jordan pas cher, kate spade handbags, coach outlet, nike roshe, nike air max, abercrombie and fitch, hermes, north face, louboutin pas cher, sac longchamp, true religion jeans, longchamp pas cher, oakley pas cher, nike air max, ray ban uk, sac guess, hollister, nike free run uk, hogan, true religion jeans, ray ban pas cher, nike free, timberland, michael kors, nike roshe run, lacoste pas cher, new balance pas cher, lululemon, michael kors, mulberry, vanessa bruno, nike blazer, coach outlet, michael kors, hollister pas cher, vans pas cher, burberry, coach factory outlet, true religion jeans, ralph lauren pas cher, tn pas cher, air force, ralph lauren uk, north face, coach purses, converse pas cher, michael kors, nike air max, air max, true religion outlet

 
At 01:45, Blogger هبة محمد said...

فرسان المدينة

شركة نقل عفش من المدينة المنورة إلي جدة
شركة نقل عفش من المدينة المنورة إلي الدمام
شركة نقل عفش من المدينة المنورة إلي ينبع
شركة نقل عفش من المدينة المنورة إلي أبها
نقل أثاث من المدينة المنورة إلي القطيف
نقل أثاث من المدينة المنورة إلي تبوك
نقل أثاث من المدينة المنورة إلي القصيم
نقل أثاث من المدينة المنورة الي حائل
شركة تخزین أثاث بالمدينة المنورة
شركة نقل عفش بالمدينة المنورة
شركة نقل أثاث بالمدينة المنورة
شركة رش مبيدات بالمدينة المنورة
شركة مكافحة النمل الأبيض بالمدينة المنورة
شركة مكافحة حشرات بالمدينة المنورة

 
At 08:02, Blogger هبة محمد said...


شركة شراء اثاث مستعمل بالدمام
شراء اثاث مستعمل بالدمام
افضل شركة شراء اثاث مستعمل بالدمام
شركات شراء اثاث مستعمل بالدمام
حقين اثاث مستعمل بالدمام
شركات اثاث مستعمل بالخبر


 
At 00:13, Blogger لمار للتسويق الالكتروني said...

شركة تنظيف وتعقيم بالرياض
شركة جلى بلاط بالجبيل
شركة تنظيف منازل بأبو عريش
شركة نقل عفش بحائل
شركة تنظيف سجاد بعجمان
شركة تنظيف شقق بعجمان
شركة رش مبيدات في الرياض
نقل اثاث بالرياض حي الشفا

 
At 17:48, Blogger gneral said...

تقدم شركة التقوي خدمة مكافحة حشرات بكافة أنواعها الطائرة والزاحفة، وكذلك مكافحة القوارض، للمنازل والشركات والمصانعو لا ننسي خدمة مكافحة الثعابين والزواحف ضمن خدماتن
ا
خدمتنا مميزة في هذا المجال وبرنامجنا في المكافحة مطور بإستخدام أجود أنواع المبيدات الحشرية الآمنة وننفذه بطريقة علمية علي
أيدي خبراء مدربين علي أعلي مستوي وبعد المكافحة نقدم برنامج الوقاية اللازم لضمان جودة الخدمة المقدمة ولضمان عدم وجود أي
حشرات مخبأة أو في أماكن التوالد غير المرئية
مع خدماتنا المتميزة لن تقلق علي مصنعك وأجهزتك ومعداتك ولن يخاف أبناؤك من الحشرات أو القوارض بعد اليوم
. اتصل بنا وتعرف علي عروضنا المتميزة المقدمة من شركة التقوي للخدمات المتكاملة

شركة رش مبيدات بالرياض
شركة تسليك مجاري بالرياض
شركة جلي بلاط بالرياض
شركة التقوي للخدمات المنزلية بالرياض

شركة كشف تسربات المياه بالرياض
شركة بيع وشراء اثاث بالرياض
شركة صيانة مكيفات بالرياض
شركة صيانة مسابح بالرياض

 
At 21:10, Blogger dr:sara said...

شركة نور المملكة
شركة تنظيف كشف تسريبات مكافحة حشرات بحائل
شركة نور المملكة بحائل تقدم خدمات متعددة فى مجال النظافه العامة فنحن رواد فى مجال تنظيف المنازل والفيلات . شركة نور المملكة تقدم خدمات النظافة العامة على اسس منتظمة وجودة عالية باستخدام احدث الماكينات والادوات ومواد تنظيف امنه و ومعتمدة من قبل منظمة حماية البيئة لتكون امنه على البيئة وصحه الافراد فقط اتصل على 0531178175.
مع شركة نور المملكة انت واسرتك بين ايدى امينة. نقدم خدمات التنظيف بحائل للاماكن والمبانى العامة والخاصة (شقق – منازل – بيوت – مطاعم – مصانع – شركات – مسشفيات – مراكز تجارية و غيرها ) كما ان عملية التنظيف تشمل (جلى البلاط – تلميع السيراميك – تنظيف الرخام وصيانته – تنظيف المسابح – تنظيف الخزانات– تنظيف السجاد والمجالس والموكيت– تنظيف الوجهات الزجاجية والحجرية
شركة تنظيف مجالس وكنب
شركة تنظيف سجاد وموكيت بحائل
شركة تنظيف بحائل
شركة فك وتركيب مكيفات اسبيلت بحائل
شركة نقل اثاث وعفش بحائل

مع شركة نور المملكة خلى ايامك احلى
اجعل حياتك كلها نقاء واترك الامر لنا

فقط تواصل معنا على موقعنا الالكترونى

 
At 12:11, Blogger seocom said...

شركة تنسيق حدائق بالمدينة المنورة
تتطلب أعمال تنسيق حدائق بالمدينة المنورة إلى مهندسين متخصصين في الزراعة ومهندسين متخصصين في إنشاء بعض من لوازم الحدائق كالنوافير والممرات وكل هذا وأكثر لن يتوفر سوى عند شركة تنسيق حدائق بالمدينة المنورة التي تسعى دائماً وراء كل رغبات العملاء من ديكورات في الحدائق إلى اختيارهم لأنواع النباتات والزهور التي يرغبون بوجودها في الحدائق الخاصة بهم سواء كانوا يرغبون في نباتات صناعية أو طبيعية فالاختيار الأول والأخير لهم.


 
At 12:56, Blogger Mr Ammar said...

شركة تنظيف مكيفات بالرياض

شركة صيانة مكيفات بالرياض

 
At 16:35, Blogger خدمات منزلية بالمنطقة الشرقية said...

[URL="https://wefaq-dammam.com/"]شركة المثالي لـ خدمة المنزل[/URL]
نعتمد المثالي على أحسن الفنين علوا علي المعدات وسيارات تسليك المجاري المتخصصة في تسليك مجاري الحمام وصرف المطبخ تتلقا التدريبية المخصصة بـ تنظيف مواصير المجاري للتخلص من رائحة الحمام .
[URL="https://wefaq-dammam.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%AA%D8%B3%D9%84%D9%8A%D9%83-%D9%85%D8%AC%D8%A7%D8%B1%D9%89-%D9%88%D8%B4%D9%81%D8%B7-%D8%A8%D9%8A%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%AF%D9%85%D8%A7%D9%85/"]شركة تسليك مجاري بالدمام
[/URL]كما نناشد في شركة المثالي جاهدين الى تحويل مفهوم النظافة عند عملائنا الكرام بعد تسليك الصرف المغلق لمنع انتشار الفيرسات نعتبر التفوق فى التنظيف هو المبتغى الذى يبحث عنة اهالي الشرقية اتصل علي ارقام شركة المثالي تجد ارخص اسعار شركات المجاري بالدمام والخبر والقطيف .
لذلك فإننا حريصون كل الحذر والتدقيق على تقديم منفعة مثالية تناسب القيادة والتمدن الذى يمتاز به عملاءنا فـ مشاكل انسداد الحمام المتكرر يفيض علي طاقة العميل او قل التصريف للمياة في البالوعات وصرف المطر .
[URL="https://wefaq-dammam.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%AA%D8%B3%D9%84%D9%8A%D9%83-%D9%85%D8%AC%D8%A7%D8%B1%D9%89-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D9%82%D8%B7%D9%8A%D9%81/"]شركة تسليك مجاري بالقطيف[/URL]
أيضاً نوفر افضل اسعار شركة تسليك مجاري بالدمام والخبر القطيف يتماشى مع محدود الدخل ومع وضعهم الاجتماعى الذى ينفردون به بـ خلاف المؤسسات الاخرى .
نسعى جاهدين الشغل على تنقيح معدّل الاسعار التى تضعها شركتنا فى بدل الخدمات التى نقدمها لعميلنا لتصير متلائمة ومتناسبة مع ضمان عدم انسداد الصرف اطلب رقم شركة تسليك مجاري بالقطيف وتعرف علي مزايا الشركة .
[URL="https://wefaq-dammam.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%AA%D8%B3%D9%84%D9%8A%D9%83-%D9%85%D8%AC%D8%A7%D8%B1%D9%89-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%AE%D8%A8%D8%B1/"]شركة تسليك مجاري بالخبر
[/URL] نمتلك سيارة تسليك مجاري متخصصة لتسليك كافية بالوعات المنزل التى تجعلنا نحقق سائر تطلعات الزبون فى مختلَف أنواع التنظيف المتنوعة لمختلَف الاماكن لتي بها انسداد مع خدمة تنظيف المرحاض .
. ارشادات التنظيف بعدما تنتهي تطهير من عمليات التنظيف المتغايرة فإنها تقوم بطرح عدد من التعليمات على يدها حماية وحفظ نظافة المنازل من مشاكل المجاري لأطول مدة ممكنة .
تابع شركة المثالي كلين علي تويتر .
[URL="https://twitter.com/wefaq2222"]https://twitter.com/wefaq2222[/URL]

 

Postita kommentaar

<< Esileht