pühapäev, jaanuar 28, 2018

Pullerits: Millised on tõeliselt tähtsad võitlused? (Sport on kökimöki...)

Me võime siin ju lugeda kilomeetreid ja mõõta aegu, kuid see ei mõjuta mitte midagi. Suured võitlused ei käi spordirajal, need käivad mujal – avalikus sfääris. Seal tuleb pidada tõeliselt otsustavaid lahinguid – ja seda olengi lõppeval nädalal teinud, kui teised, st teie ka, mugavalt oma kookonis istuvad ega kuradi lillegi ei liiguta, samal ajal kui neile kott tuima näoga pähe tõmmatakse.

Teisipäeval panin Postimehe arvamusküljel paugu kirja Jürgen Ligile – pealkiri oli jõuline ja konkreetne «Jürgen Ligi langemine» –, sest ta liitus kana- ja kukekarjaga, kes asus tegema kambakat Urmas Reinsalule. Mind käivitas aasta advokaadi Paul Kerese (fotol ülal paremal) tõdemus: «Täna on niimoodi, et inimest ei lasta töökohalt lahti, kui ta paneb toime mingisuguse jubeda ametikohustuste rikkumise. Aga ta lastakse igal juhul töökohalt lahti, kui ta kasutab näiteks sõna «neeger» või ütleb, et mehed ja naised ei pruugi kõigis oma oskustes ja oma annetes olla võrdsed, või kui ta kasutab mingit halvustavat sõna muhameedlaste kohta – siis ta võib kindel olla, et ta oma postilt lendab.»

Laupäevases Postimehe Arteris tegin viimase poole aasta kõige olulisema ja jõulisema intervjuu eelnimetatud Keresega (fotol vasakul), Eesti härrasmehelikkust kehastava maletaja Paul Kerese pojapojaga. Paljude muude asjade seas ütleb ta seal nõiajahiliku MeToo kampaania kohta nii: «Inimesena arvan, et MeToo kampaania on kõige ehtsam näide sellest, et maailm on läinud ülepea lolliks, ja ma kardan, et läheb veel rohkem lolliks.» Ja lisaks nii: «MeToo kampaania ei ole minu arvates midagi muud, kui edevate progressiivide eneserahuldamise kampaania.» Need on vaid kaks tema nn stiilinäidet. Aga noid litakaid tänapäeva maailma idiootsuste, näiteks arulageda alkoholiaktsiisi kergitamise pihta tuleb sealt veel.

Sellele intervjuule sain ühe parima tagasiside, mida kunagi olen oma tööle saanud.

Ja kolmandaks, mis on veelgi jubedam: üha rohkem Eesti inimesi, kes peab end ajaloo n-ö õigel poolel olijaks, on muutunud ääretult verejanuliseks. Sellest ja noist kirjutasin samuti Arterisse põhjaliku loo «Verejanuline Eesti». Noid, kes nn progressiividele ja vasakliberaalidele millegagi hambusse jäävad, tambitakse maatasa. Halastamatult. Osa lausa soovib, et nood hambusse võetud sureks. Ene-Liis Semper ütleb mu loos: «Need, kes oma sõnades võitlevad ühe või teise ühiskonnagrupi õiguste eest, tekitavad oma käitumisega kordades rohkem vaenu, kui nad ise suudaksid ära parandada.» Mihhail Lotman ütleb selliste inimeste kohta mu loos: «Pehmete väärtuste kandjad on halastamatud.»

Lõpuks veel kord sõna Semperile (parempoolsel fotol vasakul): «Minu lapsepõlves oli sõnadetagi selge, et eestlaste identiteedi üheks oluliseks osaks on väga hea intuitsioon, terve talupojamõistus ehk niinimetatud hea nina, tegemaks vahet, mis on õige ja mis mitte. Ei saa salata, olen selle üle hiljemgi uhkust tundnud. Nüüd vaatan, et eestlaste head ninad on kõik täiesti umbes. Tatti täis, kui otse öelda. Puudub igasugune võime asjade vahel vahet teha. See on hirmutav.»

Need on karmid arengud, mille ma välja toon ja mille vastu välja astun. See on tegelikult ainus võitlus, mis on väärt võitlemist. Ja milline on teie võitluslik panus sellesse, et Eesti ei läheks lolliks?

Foto 1: Advokaat Paul Keres kodus oma rohkem kui 60-kilose koeraga. Foto autor: Eero Vabamägi, Eesti Meedia / Scanpix
Foto 2: Advokaat Paul Keres oma kabinetis. Foto autor: Eero Vabamägi, Eesti Meedia / Scanpix
Foto 3: Justiitsminister umbusaldamise päeval Toompeal riigikogus. Foto autor: Liis Treimann, Eesti Meedia / Scanpix
Foto 4: Ühtse Eesti eestvedajad (vasakult) Ene-Liis Semper ja Tiit Ojasoo andmas 2010. aasta aprillis intervjuud Priit Pulleritsule. Foto autor: Toomas Huik, Postimees/Scanpix

18 Kommentaarid:

At 17:54, Anonymous Kaarel, PP semu rahvarinde päevilt said...

Läänest tulnud moevoolud nagu see Metoo jms. tulevad ja lähevad nagu tuuleke. Eesti tegelikud probleemid on rahvuskehandi kokkukuivamine ja venestumine. Lugege Postimehe arvamusrubriigist Toomas Kiho ja Ivan Makarovi viimased lood. Pole mõtet sügeleda midagi vasak- ja parempoolsusest ja uuamarksismist. Sa kas oled rahvuslane või ei ole. Muul ei ole enam tähtsust. Ligi oleks tulnud juba siis häbiposti naelutada kui ekre suunas õelutses.

 
At 18:23, Anonymous Anonüümne said...

Karla on õigel teel. Esimest korda sain milleeniumi vahetusel aru, et Eestit polegi keegi üles ehitada üritanud. Kõik kraaded lasid tüüri juures üle jala. Targad ütlesid juba siis, et asi läheb ainult hullemaks. Veel targemad ütlesid, et Eesti on 60 aastat Ameerikast maas tehnoloogilisel tasandil. Übertargad ütlesid, et lähemale minek on lausa keelatud. Ja nüüd tuleb peremees sonima mingitest lollustest. Praegu on paras aeg kokku lugeda kõik need põhjendamatud kiidulaulud ja küsida, et miks oma väitel maailma parimat infovoogu omav ajakirjanik sellist joga aastaid tootnud on aga milleks seda demagoogia tšempionilt küsida. Ausat vastust ju ei tule.

 
At 19:11, Anonymous Anonüümne said...

Kuradi asine lugu - parem kui need spordi teemal punnitused!
Tak deržat! Keep going!

 
At 19:25, Anonymous Anonüümne said...

Kogenud meediarebane Doktor Pullerits (spordirahva seas tuntud kui Padre) teab kuidas publikut ümber sõrme keerata ja villa silmade peale riputada (hanging the wool over the eyes of yours).

 
At 20:52, Anonymous Anonüümne said...

10 points, respect!

 
At 01:21, Anonymous Anonüümne said...

Priit ei viitsi sellesse loosse süveneda. Samasugune pasakeerutamine nagu selle kanakarja kaagutamine. Loe Semperi tsitaat uuesti ja siis ka oma lugu uuesti.
Mis kunstlumest ja ökotiikidest saanud on?

Huu

 
At 07:15, Anonymous Anonüümne said...

PKerese võitlused piirduvad ju ainult sellega,kes suudab 170 eur tunnis välja käia, muu on belletristika
kah priit

 
At 10:50, Anonymous Anonüümne said...

Enesetapljad on kahjuks võimul. Näiteks enesetapja armastas eluajal kotletti, pärast seda ei tohi enam keegi kotletti süüa, kuna oleks justkui tabu. Peab kotleti ümber nimetama näiteks mittevorstiks.

 
At 07:13, Blogger Unknown said...

kd shoes
links of london
christian louboutin
nike huarache
michael kors handbags
yeezy boost 350 v2
curry 4
nike running shoes
adidas superstar
michael kors outlet store

 
At 12:02, Blogger Unknown said...

qzz0419
nike outlet
oakley sunglasses
christian louboutin outlet
kate spade outlet
coach outlet online
rayban sunglasses
ralph lauren outlet
san antonio spurs
chrome hearts clothing
polo ralph lauren

 
At 05:08, Blogger Unknown said...

tom ford sunglasses
balenciaga shoes
harden shoes
gucci belts
ray ban
stephen curry 5
kobe shoes
nike sneakers for men
michael kors outlet
true religion outlet

 
At 10:30, Blogger xjd7410@gmail.com said...

20180518 xiaoou
uggs outlet
nike foamposite
cheap jordans
true religion jeans
ugg outlet online
tods outlet
michael kors outlet
longchamp outlet store
cheap jerseys
ferragamo shoes

 
At 05:24, Blogger Unknown said...

www0525

ray-ban sunglasses
ralph lauren pas cher
air jordan 4
canada goose jackets
air jordan 12
heat jerseys
soccer jerseys
denver broncos jerseys
ugg outlet
cheap mlb jerseys

 
At 04:42, Blogger Unknown said...

20180607 xiaoou
kyrie 4
gucci outlet online
true religion jeans
jordan shoes
michael?kors?outlet?online
coach outlet
lebron shoes
broncos jerseys
michael kors outlet online
off white clothing

 
At 10:01, Blogger Unknown said...

qzz0725
michael kors outlet
air max 95
ray ban sunglasses
oakley sunglasses wholesale
ralph lauren polo
soccer jerseys
saucony shoes
mizuno running shoes
hermes birkin
heat jerseys

 
At 06:09, Blogger Unknown said...

off white jordan 1
iniki
crazy explosive
jordan retro
adidas ultra boost
kobe basketball shoes
nike hyperdunk 2017
longchamp
michael kors handbags sale
michael kors factory outlet

 
At 10:20, Blogger miki said...

0815jejeasics basket bleu L'étude sur la maladie air jordan 5 & 9 doernbecher dans l'œil humain a d'abord été notée par des chercheurs en Asie, au Moyen-Orient et en Europe. Ne stressez asics gel stratus pas cher pas sur les aspects de votre corps entier que vous ne voulez pas attirer sneakers asics gel lyte iii magenta bordeaux l'attention, il s'agit d'utiliser des lignes et des poids légers pour accentuer vos meilleurs atouts. asics gel lyte 3 bleu marine et rouge Une fois que vous venez de profiter des offres de produits et chaussure nike cortez cuir de solutions de vêtements Bape sur le web, avec un approvisionnement limité, la disponibilité de air jordan 1 retro high og pas cher votre produit de vêtements Bape souhaité sera certainement une question plus importante que la grande nike france bureau économie que vous pourriez faire avec La raison pour laquelle les articles de adidas zx flux galaxy bleu femme mode Bape sont disponibles via Internet, tout en utilisant les meilleurs prix de vente que vous pourriez jamais obtenir. adresse postale nike france

 
At 05:42, Blogger Unknown said...

www0912

golden goose
ugg outlet boots
bottega veneta
kate spade outlet
canada goose outlet
pandora charms
superdry uk
ralph lauren polo
off white shoes
mlb jerseys


 

Postita kommentaar

<< Esileht