pühapäev, oktoober 17, 2021

Pullerits: Kas tervisesport muudab tõesti vaktsineerimise tarbetuks?

Viimase laupäeva Postimehesse tegin põhjaliku intervjuu Tartu Ülikooli rakendusviroloogia professori Andres Meritsaga (fotol vasakul), teadusnõukoja liikmega. Kui Eestis keegi viirustest midagi tõepoolest teab – ja neist on võimatu teada kõike, sest ega muidu kogu maailm nendega alatasa ei maadleks –, siis just tema. Ja ta oskab neist ning samuti vaktsineerimisest hästi rääkida. Ja siis rääkis ta mulle jahmatava, ühtlasi hoiatava loo:

«Kõige hoiatavam näide pärineb 1970ndatest, kui hakkas levima üks viirus, mis põhjustas kerget palavikku; see läks ilusasti üle, tekkisid ilusti antikehad. See viirus ei põhjustanud esialgu mitte mingit rasket haigust, kui temaga nakatuti, aga ta, raibe, ei lahku organismist. Ta sööb organismi läbi. 10–12 aastat hiljem surid kõik, kes seda põdesid. Surid kuulsad näitlejad, artistid, lauljad. Mitte mingit šanssi ei olnud kedagi päästa.»

Kas teate, mis viirus?

Jah, see on HI-viirus, mis lõpuks tekitab aidsi.

Professor Merits lisas: «See võib olla minu professionaalne kretinism, aga ajalooline kogemus ütleb, et viirustel on peaaegu alati sees mingi kida, mis kuskilt välja kargab. Šanss, et kunagi tuleb välja mingisugune asi, mida me praegu veel ei tea, on väga suur. Kas see on halb? Kui halb? Kui sage? Keegi ei tea. Aeg näitab.»

Meil on siin mõned kodanikud, näiteks kehakultuurlane Kägu, tagunud nagu rauda, et vaktsineerida pole vaja, vaja on tugevdada hoopis immuunsüsteemi. Küsisin siis professor Meritsalt, mida tema ütleb neile, kes usuvad, et nende immuunsüsteem on tugev ja vaktsiin ainult nõrgestab seda. Ta vastas:

«Ma ei tea, millel põhineb inimeste veendumus, et neil on tugev immuunsüsteem. Võib-olla Actimeli jogurti joomisel? Enamikul pole õrna aimugi sellest, mida immuunsüsteem endast kujutab ja kuidas see töötab. Pealegi, tugev immuunsüsteem ei pruugi olla mingi pluss. Tugev immuunsüsteem võib viia ülereageemisele ja olla otseselt raske haiguse põhjustaja. Imuunsüsteem peab olema efektiivne.»

See, mida mõned immuunsüsteemi tugevdamiseks ja vaktsineerimise asemel on jutlustanud, on soovitus teha tervisesporti. Küsisin professor Meritsalt ka selle kohta. Tema vastus:

«Sageli ütlevad inimesed, kes arvavad, et neil on tugev immuunsüsteem, et miks te ei tee vaktsineerimise asemel tervisesporti. Kulla inimesed, tervisesport ei erine vaktsineerimisest selles plaanis millegi poolest, et ka tervisespordiga kaasnevad väga reaalsed riskid. Oskate kokku lugeda, kui mitu kolakat, marrastust, põrutust, venitust te olete spordi käigus saanud? Isegi minul, kes ma ennast sportlikuks lugeda kuidagi ei saa, läheks selle nimekirja koostamine õhtuni välja. Viimase viie aasta jooksul olen sattunud jalgrattasõidu tõttu kaks korda EMOsse; vaktsiini tõttu ei ole seda 54 aasta jooksul juhtunud kordagi.

Vaatame kurba statistikat: Eestis on sel aastal surma saanud viis jalgratturit, juunis-juulis uppus 22 inimest. See tähendab, et [ütleb irooniliselt-manitsevalt] tervisesport on väga riskantne. Aga on ju absoluutselt vastutustundetu ja loll väita, et asendame tervisespordi jutumärkides ohutuma tugitoolis istumise ja arvutimängudega. Selle lõpptulemus on kindlasti halvem.

Nii vaktsiinide kui tervisespordi puhul on loomulik, et neid saab muuta ohutumaks, ja sellega ka tegeletakse. Näiteks ehitatakse jalgrattateid, mis mõnel pool võõbatakse millegipärast isegi punaseks. Enamiku vaktsiinide kõrvaltoimetega on samuti võimalik neid jälgides toime tulla, kui näiteks teame, et kõrvaltoimeks võib olla müo- ja perikardiit, mille tõenäosus vanemate inimeste puhul on üks juhtum kahe miljoni doosi kohta, noortel meestel üks juhtum 20 000 doosi kohta. Eestis ei ole seni minu teada esinenud alla 18-aastastel, kellele on manustatud 70 000 doosi, ühtegi müo- või perikardiidi juhtumit.

Enamiku tegevustega, mis on kasulikud, olgu see tervisesport, reisimine, aiatöö, metsas rändamine, kaasnevad paratamatult teatavad riskid. Neid täielikult välistada on üpris raske, aga neid vähendada on võimalik ja vajalik. Vaktsiinid ei ole siin mingi erand, need on samasugune osa tänapäeva elust.»

Hea intervjuu professor Meritsalt mulle: sisukas, korralikult ja mitmest küljest argumenteeritud, mõtlemapanev. Soovitan!

Foto 1: Tartu Ülikooli rakendusviroloogia professor Andres Merits. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 2: Kassitoome Tartus eelmise nädala lõpus. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 3: President Alar Karis teisipäeval Kadrioru lossis kohtumas teadusnõukoja liikmetega. Vasakult Pilleriin Soodla, Peep Talving, Krista Fischer, Andero Uusberg, president Karis, Andres Merits ja Irja Lutsar. Foto autor: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix
Foto 4: Toomemägi Tartus eelmise nädala lõpus. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 5: Professor Andres Merits väljumas teisipäeval Kadrioru lossist pärast teadusnõukoja liikmete kohtumist president Alar Karisega. Foto Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 6: Vaade Postimees Grupi hoone neljanda korruse aknast Tallinnale laupäeva hommikul. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 7: Viroloog Andres Merits oma töökohas Tartus. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix

127 Kommentaarid:

At 20:59, Anonymous Anonüümne said...

Priit, aitähh, lugu oli väga hea. Ja Andres Meritsa näited ning selgitused olid samuti väga head.
Kahjuks ma pelgan, et neid "oma peaga mõtlejaid" see ei veena -- neile on see üks järjekordne "kallutatud" tegelane. Sest nagu ka prof. Merits mainis -- usuga ei saa võidelda ega vaielda.

Meil on küll väidetavalt maailma targim rahvas kuid kahetsusväärselt on meie mingi üsna hääleka inimrühma jaoks õigus olla loll üks peamisi inimõiguseid ja õigus oma lollust valjuhäälselt levitada justkui sõnavabaduse alustala ja nurgakivi. Loodetavasti on siiski lollide hulk pöördvõrdeline nende poolt tekitatava lärmiga.

 
At 21:56, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 20:59, heade sõnade eest intervjuu kohta ja asjaliku kommentaari eest samuti!

 
At 22:05, Anonymous Anonüümne said...

Väga imelikud võrdlused. Aiatöö, reisimine, tervisesport on igapaevased tegevused. Olgu, ka viirused on meie igapäevased kaaslased, gripp näiteks, mis ei vaja tingimata vaktsineerimist. Ma ei nae veenvat tõestust miks selle assta gripp tingimata vajab. See on USK. Immuunsüsteemi ei pea jogurtiga selgitama, me ei ole lapsed. Kõva ja efektiivne on enamvähem sama, immuunsüsteemi asi on haigused eemal hoida. Nõrga ims -ga jääd haigeks, tugevaga mitte.

 
At 22:23, Anonymous Anonüümne said...

See HI-viiruse näide on väga mõtlemapanev, suur tänu selle eest. Mul üks pereliige just sai koroona (Astra Zenecaga vaktsineeritud inimene, vanuselt 30ndate teises pooles, teeb pingeliset tööd eesliinil). Hakkasin kohe mõtlema sellele 10-12 aasta perspektiivile...

Antivakseri vastuargument oleks muidugi, et oota-oota, 10-12 aasta pärast keerab ka vaktsiin su organismi tuksi. :/

Meritsa intervjuud on alati pakkunud palju mõtlemisainet: sirgjoonelised, ausad, samas ta pole selline koolipapalik ettekirjutaja või hirmutaja.

 
At 00:49, Anonymous Anonüümne said...

Millel põhineb teadmine, et lapsed keda ei vaksita vanuse tõttu ja paranevad näiliselt kergelt, ei saa Meritsa mainitud kida oma eluteele mis nad 10-12 aasta pärast nätaki maha murrab? Või ongi see nätakas selline, et sigi palju tahad aga keegi passiealiseks enam ei sirgugi, sest paratamatult nakkuvad tited korontsi?

 
At 08:32, Anonymous Anonüümne said...

Ole mureta ei hakka.sulle.mingi kida kui see pole geeniinseneride poolt snugereeritud. Grippi jääd sa kohe mitte 10 aasta pärast. Tahad aidsi mine noki neegri nokut. Sa ei tea mis on 10 aasta pärast. Oma mitteteadmatust ei pea süstiga ravima lambaga.

 
At 08:57, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 22:23, teie viidatud vaktsiinivastaste väide, et "10-12 aasta pärast keerab ka vaktsiin su organismi tuksi", ei ole tõsiseltvõetav. Tsiteerin kinnituseks prof Meritsat:

"Uue viiruse puhul me ei tea, mida põhjustab selle läbipõdemine pikas perspektiivis. Sama väidavad antivakserid vaktsiinide kohta. Kuid vaktsiinide kohta on vähemalt ajalooline kogemus, et ükski vaktsiin, mida seni on kasutatud, ei ole põhjustanud mingeid arvestatavaid kõrvalnähte kolm-neli kuud peale vaktsineerimist. Kõik kõrvalnähud, mis tekivad, tekivad lühikese perioodi jooksul ja need peaksid praeguseks olema juba teada. Pole põhjust eeldada, et midagi ootamatut võib välja karata.

Viiruse kohta samasugust teadmist pole. Viirusel võivad olla pikemaajalised efektid. Mõnel RNA-viirusel on hämmastav komme organismi pikaks ajaks püsima jääda. Mõned viirused, näiteks leetriviirus, kustutavad ära suure osa inimese immuunmälust, millel on pikaajalised tagajärjed, sest inimene unustab ära patogeenid, millega ta on varem kokku puutunud. Lastel ja noortel, kes on leetreid põdenud ja tervenenud, võib tekkida subakuutne skleroseeriv panentsefaliit. See on ravimatu ja fataalne haigus, mis tekib 5–15 aastat peale seda, kui laps leetritest paranes. Selle tõenäosus on üks juhtum 600 kuni 10 000 läbipõdenu kohta."

Viimati öeldu peaks sügavalt järele mõtlema panema neid, kes ei taha lapsi leetrite vastu vaktsineerida.

 
At 09:15, Anonymous Anonüümne said...

Kodanik Pullerits, püsige palun lainel, näited kalduvad süvademagoogiasse. Kuidas on kidaga lastel kes jäävad vaksimata, vastake palun!? Miks Merits esineb nii jämeda loogikaveaga, ahh, see on professori poolt lubamatu demagoogiline eksimus.

 
At 13:00, Blogger Andres P said...

Osaliselt vastuseks 22.05'le Vaktsineerimise kohalt näen mina väikest kääri hoopis teise koha peal. Keegi ei eita, et vaktsiinil võib olla kõrvalmõju, kõrvalmõjud ja nende tõenäosus tuvastatakse juba vaktsiini katsetes, ennem kasutusse võtmist. Mida suurem on varajane testrühm (igavene kuulsus neile altruistidele) seda täpsemad on kõrvalmõjude nimekirjad, tõenäosustasemed ja ka esinemist päästikud. Vaktsiin võetakse kasutusse, kui kõrvalmõjude risk on väiksem (suhet ma ei tea) kui haiguse suremise/tõsise haigestumise /jne risk. Näiteks kui viirus on kergesti nakkav ja tulemuseks on 98% tõenäosusega surm - tormaks ilmselt ka tõsised vaktsiinivastased süstima. Gripi puhul on tõsise tervisekahjustuse tõenäosus suhteliselt väike, koroona puhul natuke suurem ja üksikindiviid seda RISKINA ei taju. Äärmisel juhul mõeldakse et nojah, olen siis 2 nädalat kodus haiguslehega ja ei juhtu midagi hullu, teadmata millised komplikatsioonid peale haigust esinevad ja millise tõenäosusega tema jaoks. Riigi (ja ka eraettevõtte) jaoks on aga lisaks tervisele veel oluline et kodanik oleks produktiivne, seega neile on rahaliselt kasulik maksta kinni 1(2...3) süsti, selle asemel et lihtsamal juhul maksta haiguspäevi kinni raskemal juhul ravida haiglas. ("Nagu teada" on Eestis juhtum, kus Cov-19 ravi läks maksma 200 000 €). Kui meil on gripi ja enamuse tuttavate viiruste kohta komplikatsioonide tulevik teada siis Cov-19 on must hobune. Tagasi tulles kääride juurde - nagu ma ütlesin, jah kõrvalmõjusid esineb iga vaktsiiniga , kuid väga harva. Paraku pole sageli väga kerge tõestada kas mingi kõrvalmõju ( isegi kui see on vaktsiinilehel kirjas) ka päriselt juhtus vaktsineerimise tõttu - masside puhul hakkab statistika mängu tulema. Ehk siis riik (kui vaktsineerimise propageerija) peaks selgemalt ütlema välja mida teha kõrvalmõjude tekkimise puhul ja neid ka reaalselt lahendama. Praegu on levinud arvamus et kõrvalmõjusid ignoreeritakse ja nendega ei tegeleta , veelvähem aidatakse seda üksikut "jackpoti" tõmmanut.

 
At 13:08, Anonymous Anonüümne said...

Õnne Pärtlile volikokku pääsemise puhul ja edu sportliku Tartu vaimu loomisel.

 
At 13:49, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, Andres Pae, väga asjaliku kommentaari eest!
Olgu lisatud - ja see ei ole sugugi mõeldud 13:00 kommentaari väärtuse vähendamiseks -, et neid samu aspekte ja tegureid lahkab ka viroloogia professor Andres Merits mulle antud intervjuus.

13:08-le - nüüd siis saate võtta Pärtel Piirimäe valimislubadused välja - ta rääkis neist ju pikalt ka Tartu Postimehele näiteks - ja hakata mõne aja pärast aru nõudma, et kuidas siis nende lubaduste täitmisega ka lood on. Ise ta endale selle vastutuse võttis, kandku siis välja! Peaasi, et ta Eesti 200 ideoloogilise platvormiga kaasa ei lähe - see oleks kohutav!

 
At 14:32, Anonymous MargusM said...

Priit, ei ole sinust Pärtlile vastast! Suur erinevus: üks tegutseb, teine pushib ja pullib ennast klikimeedias..
Pärtlile edu ja jõudu, üks soov oleks ka, et lõpetataks Toomemäe ratastega lõhkumine "sportlikel eesmärkidel", nagu ka PM-s promotakse..

 
At 14:38, Blogger Priit Pullerits said...

Toomemäel ei ole rattaga sõitmine keelatud. Minu andmeil ei olnud selle keelustamist ka Pärteli programmis. Nüüd tal selle vastu võitlema asuda, kui seda polnud eelnevalt tal lubatud, oleks temast alatu. Nagu on alatu ka teda selleks utsitada.

 
At 14:51, Anonymous MargusM said...

Priit, veel alatum on utsitada inimesi Pärtli vastu a'la "kandku oma lubadused välja", küll ta kannab, kuid õigus üldse midagi nõuda on neil 147 inimesel kes teda sel teel usaldasid ja toetasid. Ülejäänud nõutagu valimislubadusi oma kandidaatidelt, ka sina!

 
At 15:37, Anonymous Anonüümne said...

... ja õnnitlused pulma- ja kangivana Imre Vähile, kelle sõbrad-tuttavad on tõsiste vaktsineerimistüsistustega kõõksumas. Tartu linnavolikogu tribüün on täpselt see koht, kus suurt ohtu linnarahva ja -valitsusega jagada. Julgust faktide väljatoomisel!

 
At 16:08, Anonymous Anonüümne said...

Mis teema selle Imrega on, kas vaksimine võtab dopingu panijad rajalt maha?

 
At 16:24, Blogger Priit Pullerits said...

MargusM, teil on küll väga moonutatud arusaam valmistest. Kas te tõesti arvate, et Pärtelilt on õigus nõuda ainult neil 147 inimesel, eks andsid talle hääle? Ärge ajage jama! Ma loodan, et te ise ka ei usu seda lollust, mis te siin kirja panite. Nii tuleb ju välja, et peaminister Kaja Kallaselt tohivad midagi nõuda ainult need, kes teda valisid, ja teised hoidku suu kinni. Loodan, et saate nüüd ise ka aru, millise suure lollusega olele siin maha saanud.

Ja muide, kuna valimine on salajane, ei saa te mitte kuidagi tõestada, et ka mina ei andnud oma häält Pärtel Piirimäele. Mis muudab muidugi teie väidetu, kellel on õigus midagi nõuda ja kellel mitte, veelgi absurdsemaks. Usun, et saate sellest nüüd isegi aru.

Aga veel huvitavam on lugu nendega, kes jätkuvalt ei usu, et koroonahaigus on olemas. Sain just infot medõelt, kes nende eest hoolitseb, ja ta ütles, et tal on tõeliselt villand nendest koroonaviiruse mitteuskujatest, kes haiglas ravil on. Mul on selline küsimus:

miks need inimesed, kes ei usu, et neil on koroona, haiglasse lähevad, kui nad usuvad, et neil ei ole koroonat ja koroonat ei ole üldse olemas?

Ärgu siis mingu haiglasse! Ravigu mujal oma häda, näiteks oma usuga, kui see neil nii kõva on.

 
At 16:39, Anonymous Anonüümne said...

Kas too medõde on JB?

 
At 16:45, Anonymous Anonüümne said...

Eestis pidi ju usuvabadus olema. Las inimene usub mida tahab. Kas riigi esindajatel on õigust inimese usku arvustada? Ei ole! Las usub, et on kopsukas.

 
At 17:39, Blogger Andres P said...

Kui inimene usub jumalasse - siis seda on raske ümber lükata. Kui inimesel on "kopsukas" siis piisab vist enam-vähem mõnest proovist et aru saada kas seda põhjustab bakter, viirus või seen. Kui inimene selle diagnoosi peale jätkuvalt usub mingit juhuslikku iba, siis tõesti ei ole meetodit kuidas tema uskumust muuta, kuigi faktid lükkavad selle ümber. Kas ravil peaks nüüd lähtuma uskumusest või faktidest? Ma ei tea, et Eestis toimuks ravi inimese(või eestkostja) soovi vastaselt.
https://www.eatliver.com/comments-section/

 
At 17:58, Blogger Priit Pullerits said...

Lp Andres Pae, minu kogemuse põhjal on ravi valikkus vägagi patsiendi otsustada. Nt keegi ei saa sundida mingit protseduuri või operatsiooni tegema, kui patsient seda ise ei taha ja ohtlikuks peab, isegi südameoperatsiooni mitte. Mul oli suvel endalgi juhus, kui arst seletas, et vaat, on võimalik, et asi on X, siis on vajalik teha seda, ja on võimalik, et asi on Y, siis on võimalik teha toda, ja mina pidin ise langetama otsuse, kumba ma tõenäolisemaks pean - ja selle järgi ka arst talitas. Ainult minu valiku järgi ja minu otsuse alusel.

Seega siis, tuleb patsiendilt lihtsalt küsida, kas usute, et teil on koroona, ja kui ta ütleb, et ei usu, siis võiks öelda talle, et vabandust väga, aga sel juhul me ei hoia teid siin kinni ja võite minema minna. Miks hoitakse inimesi haiglas, kui nad leiavad, et seda haigust, millega neid seal hoitakse, ei ole olemas? Lastagu inimene vabaks! Kus on nüüd need kõvahäälsed kriitikud, kes räägivad inimese allutamisest teiste tahtele ja vabaduste piiramisest?

 
At 18:37, Anonymous Anonüümne said...

Nii nagu ei saa inimesi sundida tahte vastaselt rasestuma, nii ei saa neid ka tahte vastaselt kotoonat ravida või vaksida. Kui riigile on kasulikum tahtmatuid motiveerida siis tuleb leida motti tõstvad võimalused, et inimesel tekiks eluisu. Nt puhkusereis Türki.

 
At 19:34, Anonymous Anonüümne said...

Viis tsitaati dr Meritsa (Eesti taseme tippteadlane) artiklist:
1) Probleem on üle 65-aastased, kelle vaktsineerimishirmu pole suudetud hajutada.

2) Koroonaviirushaigus sarnaneb mõnes mõttes gripiga: see on ohtlikum vanematele inimestele. Aga siin on ka üks suur erinevus: grippi põevad raskelt ka lapsed.

3) Koroonaviiruse suhtes on väga suur hulk inimesi äärmiselt tundlikud, eriti need, kes on vanemad kui 60.

4) Vaktsiinide kõrvalmõjude kohta on sagedasemaid valearvamusi, et olen vana ja vilets ja seepärast on vaktsiin mulle eriti ohtlik. Tavaliselt on olukord vastupidine: vanematel inimestel esineb tavalisi kõrvalmõjusid harva.

5) Koroonaviiruse puhul on raske haigestumise tõenäosus eksponentsiaalselt sõltuvuses inimese vanusest. Vanus on absoluutselt kõige tähtsam kriteerium. Nakatunud koolilapse risk haiglasse sattuda erineb 90-aastase inimese riskist umbes 1600 korda.

Mis järeldus nende tsitaatide põhjal teha? Kas peaksime lapsi suunama (sundima) vaktsineerima või vanemaid inimesi? Kas peaksime üldse sundima teisi inimesi vaktsineerima kui vanemaid inimesi? Kas peaksime üldse kedagi teist mistahes moel segregeerima kui vanemaid inimesi, sest just nemad tekitavad haiglate ülekoormuse (tsiteerimiseks veidi liiga pikk, aga siiski dr Meritsa lausung)? Miks me kriisile teaduspõhiselt ei lähene ja vanemaid inimesi ei isoleeri?

Mis point on? Point on subjektiivne. Praeguse valitsuse jaoks selline, et ealine diskrimineerimine on hullem kui diskrimineerimine muul, nt maailmavaate alusel või et õiguse piiramine vabalt valida eluala või ka õiguse piiramine kehalisele puutumatusele on talutavam kui ealine diskrimineerimine. Puhtteaduslikult tuleks ju vanemad inimesed kas sundvaktsioneerida või isoleerida - eelkõige koju, või kui nad keelduvad enda vabaduse piiramisega - spetsiaalsetesse asutustesse. Mulle tundub, et sellist puhtteaduslikku trummi ei taha isegi hr Pullerits taguda ja tuleb leida siiski solidaarsem lahendus, arvestades nii vanemate inimeste kui nende inimeste õigusi, hoiakuid ja arvamusi, keda puhtteaduslikult üldse piirama ei peaks. Pole mõtet erinevaid arvamusi mõnitada, midagi head see kaasa ei too, isegi, kui arvata, et endal on raudselt õigus, isegi rohkem kui 100%.

 
At 20:51, Blogger Priit Pullerits said...

Mis vanematesse kui 60 või 65 puutub, siis eile suri koroona tõttu Eestis neli inimest. Üks neist oli ainult 37-aastane.
Rohkem pole mul siin midagi lisada.
Kui keegi soovib lisada, otsigu Postimehe uudisvoost üles teised alla 60-aastased koroona tagajärjel surnud. Neid on piisavalt palju, ei pea nõela heinakuhjast otsima, mistõttu ma ei pea siin kellegi eest tööd ära tegema ja oma aega sellele kulutama, sest mina neid fakte tean.

 
At 13:58, Anonymous Anonüümne said...

"Tallinna populaarne spordiklubi Sparta, mis erinevalt paljudest teistest samasugustest asutustest klientidelt koroonapassi ei küsi, sai terviseametilt ettekirjutuse. Kui klubijuht oma seisukohta ei muuda, tuleb neil maksta kuni 9600 eurot sunniraha või pöörduda kohtusse."
https://sport.delfi.ee/artikkel/94898413/terviseamet-tegi-koroonatoendi-kontrollimisest-keelduvale-sparta-spordiklubile-ettekirjutuse

Kuidas jääb dopingutaristu kahtlustustega? Uued tõsisemad reidid on ees?

 
At 22:27, Anonymous Anonüümne said...

Mehed kuulake vahelduseks vaktsiinitööstuste tööriistade hülge ibale terve mõistuse häält ka. https://www.youtube.com/watch?v=Kmx_ymGAyDg. Tehke oma silmad ja kõrvad lahti ja vastupidiselt Pulleritsu keelule, mõelge just nimelt oma peaga.

 
At 23:11, Anonymous Kägu said...

Väha lihtne on ajada lihtsameelsetele ja eluvõõrastele inimestele ükskõik mis iba, kui puudub oponeeriv vestluspartner. Tänane valitsus väldib diskusioone kõigi teistsuguseid seiskohti omavate teadlastega ja meedikutega. Lihtsalt surub äraostetud ja kinnimakstud närakteadlaste abil oma eesmärke rahvale jõuga peale. Ravile või isegi profülaktikale on alati on eelnenud ravimi sobivuse ja kasutusvajalikuse kohapealt mingit uuringud on tehtud analüüse jne. Pole kunagi nii, et lihtsalt paneme kõigile valimatult konveier meetodil ühesuguse doosi löga naha vahele. Kõigepealt tuleb välja selgitada, kas inimene, seda üldse vajab? Alustada tuleks antigeeni testist, hinnata inimese üldist tervislikku seisundit jne. Isegi see sama korrupeerunud Merits on sunnitud tunnistama, et kõige tõhusama kaitse annab läbipõdemisel tekkinud loomulik immuunsus. Kuna valdava enamuse jaoks on see siiski nii tühine haigus, et inimene ise ei märkagi , et ta on haige, siis on väga suur võimalus, et inimesed, kes pole selle ligi 3 aastat kestnud massipsühhoosi ja ajude kepi jooksul haigestunud, on selle, kas juba teadmatult läbi põdenud või on nad selle vastu lihtsalt immuunsed? Selleks, et sellest aru saada ei pea olema Einstein, aga Ameerikas tudeerinud ajakirjaniku arunatukesest jääb muidugi ilmselgelt väheks. Mis seal ikka ulguge, aga edasi levitage üksteisele vaktsiinipasse lehvitades erinevaid haigustüvesid ja nõudke vaxiinivastaste verd ( inimne kes peavalu rohtusid ei võta peab ju olema süüdi selles, et teistel pea valutab). Mõned teist , ehk mõistavad peagi, millised lambad nad olnud, kui tervis korralikult logisema hakkab. Tõepoolest mingi haigus on, haigused on alati olnud, aga need vaktsiinid teid ei päästa. Haigestuvad dopeltvaksineeritud poliitikud ,ajalehtede peatoimetajad ja isegi oma rahvast sõimavat Läti Vabariigi presidenti, ei päästnud need vaktsiinid haigusest. Maailmas on sadu tuhandeid viiruseid, kõige vastu ennast vaktsineerida pole kuidagi mõeldav. Pidevate süstidega rikute te oma loomuliku immuunsuse lootusetult ära ja muudate ennast põhimõtteliselt AIDS i haigeks. Ei sõbrad see covid on kõigest katte vari, mille varjus üha rohkem võimu haarata ja suuremaid sigadusi sooritada. Loomulikult kõigepealt veristatakse ikka neid, kes lollusele ja nõmedusele ei allu, aga küll peagi hakkate sitsima ja kasu peale haukuma ka teie. Hr Pullerits teie vakstiinide promo on liiga nõrk, liiga asjatundmatu ja läbinähtav. Sellise haltuura eest teile maksavorsti ja paguneid ei anta. Muide tahate terved olla ,siis tehke nagu Kägu! Ärge vaktsineerige, ärge desinfitseerige ja ärge kandke maski. Veel soovitan praeguste ilmadega palja ülakehaga jooksu ja talvel regulaarselt jääaugus käia ning lõpetage sita söömine ja hakake tarbima päris toitu. Juua soovitan puhast ja korralikku vette, sest vesi suuri laevu kannab, vesi palju jõudu annab!

 
At 23:33, Anonymous Anonüümne said...

"Loomulikult kõigepealt veristatakse ikka neid, kes lollusele ja nõmedusele ei allu, aga küll peagi hakkate sitsima ja kasu peale haukuma ka teie. Hr Pullerits teie vakstiinide promo on liiga nõrk, liiga asjatundmatu ja läbinähtav."
Käo oma peaga mõttele muusikaline vahepala:
Lugu onu Vollist

 
At 23:38, Anonymous Kotkas said...

Väga naiivne on arvata, et külgekargavate haiguste eest kaitseb nende eest jooksmine või vette pugemine. Kaua sa ikka jooksed või külmas vees oled.

Sapienti sat

Üks küsimus siiski veel, mis haridusega kodanik Kägu on, et selliseid "huvitavaid" lugusid vestab? Siis teab neisse ka kuidagi suhtuda.

Meritsaga tehtud intervjuu oli väga hea. Merits selgitab hästi ning näited on tabavad.

 
At 00:25, Anonymous Anonüümne said...

Kägu tabab biiti, aga need on paraku nagu pärlid sigadele. Haigused on teie enese peas, te juhmid oinad. Lõpetage hala ja kartmine ja neid pole enam. Inimese soolestikus on sadu tuhandeid erinevaid viiruseid, igasugu baktereid jne. Küsige Meritsa käest, miks need teid ei ründa? Pole tähtis, mis haridus inimesel on, tähtis on, et ta oleks intelligentne. Kui arst vaatamata oma teaduslikele kraadidele ja kõlavatele tiitlitele on rasvunud ning ebatervislike eluviisidega haiglane olend, siis pole temalt ka midagi õppida. Parem kuulake mõnda Kihnu Virve sugust elurõõmsat inimest. Muideks inimene, kes ei suuda ise oma suuski määrida ja jääb hätta jalgrattale keti peale panemisega, ei saa ju olla eriti intelligentne, kas pole?

 
At 07:34, Anonymous Anonüümne said...

Kägu jt, lugege tänast Eesti Ekspressi. Afganistani missiooni veteran, Võhandu maratoni 40. koha omanik, 7-liitrise kopsumahuga vaktsineerimata 47a mees kirjeldab oma läbielamisi intensiivravis.
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/94890911/vaktsineerimata-mehe-voitlus-haiglas-pumpasin-allesjaanud-kopsuosaga-nii-palju-kui-jaksasin

Tiina Jõgedalt ka tugev sõnum selle kohta, kuidas ta covidi-haigete tõttu plaanilisele operatsioonile ei saanud. Ühe covidi-haige haiglaravi maksab ca 10 000 euri. Seda numbrit oleks võinud varem rõhutada - kui palju olulisi asju jääb ühiskonnas selle tõttu tegemata, lastele-vanuritele jne. Ja kui palju keerulisemaid haigusi ravimata.
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/94906899/tiina-jogeda-antivakserite-parast-jaeti-mu-operatsioon-ara-nuud-paasevad-loogile-ainult-need-kes-muidu-ara-sureksid

Mina näen kõrvalt leebemaid koroonailminguid (ise OK ja vaktsineeritud; üks meie haigetest on laps ja teine vaktsineeritu, kes siiski nakatus). Kujutan ette, kui läheksin neile köhivatele haigetele seletama, et kuule, see köha on sul "peas kinni" vmt. "Mõtle oma kopsud terveks!"... täitsa pekkis ikka.

Täiskasvanud inimene võiks mõelda rohkem ühiskonnale ja vähem endale. Minu elu vaktsineerituna ei ole seni olnud halvem kui elu puugivaktsiiniga vmt. Meil on 21. sajand ja planeedil 7.9 miljardit inimest, kes kõik omavahel kuidagi läbi käivad, elud, suhted ja majandused on põimunud - minu meelest lihtsalt ei saa sellistes oludes elada mingite 19. saj lõpu eraklike ideaalide järgi. Inimene jääb elus niikuinii kaotajaks, igas ajas ja ruumis tuleb teha asju, mis ei meeldi, et üldse saaks elada. Praegu on vaktsineerimine üks selline asi lihtsalt. Uju või upu - mina võtan seda nii.

 
At 08:40, Blogger Priit Pullerits said...

Kägu, te olete tüüpiline vihast nõretav vandenõuteoreetik. Vaadake oma seda lauset:

"Isegi see sama korrupeerunud Merits on sunnitud tunnistama, et kõige tõhusama kaitse annab läbipõdemisel tekkinud loomulik immuunsus."

Esiteks, te annate kohe ilma igasuguste tõenditeeta sellele inimesele, kelle kohta te midagi ei tea, halvustava hinnangu, et ta on korrumpeerunud. Selliselt toimides heidate väga halva varju iseendale. Tark ja mõistlik väitleja nii ei tee.

Teiseks, te võtate välja ühe lause ja ei vaata konteksti - taas tüüpiline vandenõuteoreetiku käitumine. Lugege edasi, mida Mertis teadlasena, kes väga hästi kaalub nii poolt- kui vastuargumente, ütleb läbipõdemise ja sellega kaasneva ohu kohta võrreldes vaktsineerimise ohuga.

Kägu, ausalt, te olete nii tüütu sellisena, nagu te olete: kapseldunud oma maailma ja sealt välja ei näe ja halvustate teisi, kes asja tõsiselt vaagivad.

Muide, minu teada ei ole teie viroloog. Aga professor Merits on.

 
At 08:44, Blogger Priit Pullerits said...

Kägu: "Veel soovitan praeguste ilmadega palja ülakehaga jooksu ja talvel regulaarselt jääaugus käia."

Just! Eile kohtusin mehega, kellel, muide, olid mitu aastat ka pagunid, kes käiskülmas vees karastumas ja tegi kõike, nagu te soovitate, aga sai sellest hoolimata koroona, ja päris ränga, nii et nägi raskes staadiumis juba enda ärakutsumist siit elust. Temast tuleb lugu ka. Enam ta nii ei arva, et ei ole üldse vaja vaktsineerida.

 
At 09:17, Anonymous Anonüümne said...

Kõige huvitavam koroona-ajastu uus teadmine mulle on just see, kuidas ülitugev immuunsüsteem võib olla inimesele kahjulik. Et kõige kasulikum immuunsüsteem on hoopis kuidagi, noh, "optimaalse tugevusega"? Kuidas ja miks meie argimõistus ja nö tunnetus meid siiski teistmoodi mõtlema suunab (rohkem trenni = tugevam inimene) - see "loogikaviga" ja selle evolutsioonilised vmt põhjused tunduvad huvitavad.

 
At 09:20, Blogger Priit Pullerits said...

00:25, sel juhul on Ott Tänak ka alla teie mõõdupuud, sest tal on ka terve kari mehaanikuid. Ja mõelge, kui palju oli meie suusatajatel määrdemehi! Miks sportlased siis seda kõike, mida te kiidate, ise ei tee? Aga sellepärast, et nad saaksid keskenduda peamisele, milleks nemad on valmistunud, mitte raisata aega kõrvaltegevusele, milleks on paremaid spetsialiste. Sama minu puhul: minu asi on kirjutada häid lugusid, mitte kulutada aega arvuti remondile, pastapliiatsi disainimisele või paberi tootmisele.

Aitäh, lp 07:34, väga hea ja sisuka kommentaari eest!!!

 
At 09:22, Anonymous Anonüümne said...

Ongi nii, et allkiri kui ei soovi koroona ravi ja kõõksud seni kuni kõõksud, äkki Käol on ka hapniku puudus, ahh:

"Kui patsiendi seisund halveneb, viiakse ta juhitavale hingamisele kõrgeima etapi intensiivraviosakonda.

Sinna viidi oktoobri alguses üle ka üks 55aastane vaktsineerimata mees.

LTKH esimese nakkusosakonna juhatajal Nele Rasmannil on see mees hästi meeles: kui kiirabi oli ta haiglasse toonud ja mees lisahapnikku saanud, hakkas ta ravile vastu.
„Küll ma ise tean, kuidas ravida, varsti lähen nagunii koju,“ praalis mees, kelle puhul käitus arst otsustavalt, andis rahustit ja pani näole hingamist abistava maski. Mehe seisund halvenes ja ta tuli üle viia kõrgeima etapi intensiivraviosakonda, enne sinna üleviimist sai arst mehega veel rääkida.

„Ta jäi vaktsiinivastaseks isegi siis, kui tervis oli juba nii halb,“ imestab arst. Ta pakub, et tõenäoliselt mõjutab koroonahaigusest tingitud hapnikupuudus ka aju ja inimene ei pruugi ümbritsevat lõpuni mõista.

Möödunud nädala neljapäeval kuraasikas patsient siiski suri.

„Ja tohutu raha läks tema ravimise peale,“ sõnab Rasmann. Tavaliselt kulub ühele ravijuhtumile umbes 10 000 eurot.

Kas väga ärritab, kui arst peab hakkama patsiendiga ravi üle vaidlema?

„Ei, enam mitte – ühest kõrvast sisse, teisest välja. Kui patsiendi seisund on kriitiline, ei jää vaidlemiseks enam aega. Tuleb tegutseda.“

Üks vaktsiinivastane patsient keeldus maskist, sest on enda sõnul klaustrofoobiline. Arstid olid sunnitud mehelt võtma allkirja, et sel juhul vastutab patsient ise oma elu eest. Veel ei ole ta paranenud."
Allikas: Värske EE

 
At 09:22, Blogger Priit Pullerits said...

Muul teemal eksklusiivset infot ka vahele:

Eesti Suusaliit valib täna uut presidenti, ainus kandidaat on endine sprinter Pavo Raudsepp.

 
At 09:32, Anonymous Anonüümne said...

Jõgeda hüsteeriline propagandapaskvill paljastab selle mis toimub. Ah Kägu pole viroloog aga Merits on? Kas agentuuri Postimees agendid Pullerits, Altosaar, Seppel, ja kes need tindinikkerid seal on viroloogid?

 
At 10:18, Anonymous Anonüümne said...

to 09:32 - Pullerits vahendab viroloogide sõnu, mitte ei esita oma teooriaid igasuguste allikaviideteta. Sama kehtib ka 99% teiste ajakirjanike kohta ilmselt. Igaüks näeb, et (natuke ülepaisutatud kujundiga öeldes) ühiskonnad lämbuvad koroonasse, muud plaanilised ravid ON haiglates löögi all, vaktsiinivastaste endi lähedased surevad - kuidas siis saavad ajakirjanikud kirjutada midagi muud kui seda, mis tõepoolest nö aknast paistab? Miks peaksid nad nende meditsiiniliste faktide suhtes pimedad püsima.

 
At 10:40, Anonymous Anonüümne said...

Kas ühegi võistluse starti enam ilma süstimata ei pääse? Tartu Maratonile pole mõtet regada?
Sellest on tõsiselt kahju.

 
At 10:43, Anonymous Anonüümne said...

Nagu pidevalt näha on olnud, siis argumendid käolasi ei mõjuta. Ei mõjuta ka see, kui osa nende seast kulutab tohutult Eesti meditsiiniressursse, ja seda teiste arvelt. Nad on oma pimedas usus ja isekuses vankumatud.
Kägu ja tema jüngrite järjest jaburamateks muutuvate postituste põhjal tundub, et Covid-19 on nad siiski kätte saanud ja kopsude asemel kahjustab hoopis ajurakke, ilma muude sümptomiteta.

 
At 10:52, Anonymous Anonüümne said...

Milleks vaielda lamemaalastega. Lamemaalastel on ju väga selgelt õigus, viskad pilgu aknast välja ja näed mida? Just, lamedat maad nii kaugele kui silm seletab. Selles ongi probleem, et maa kuju on oluline tavaelus vaid meremeestele, lenduritele ja kosmonautidele ja mõnedele peene ameti pidajatele ning palju ringi reisivatele nägudele. Ülejäänud seltskonnal piisab lamedast maast oma elutegevuseks küll ja veel. Sama ka korontsiga. Looduslike haiguste seast pole seda seni täpselt sellisel kujul keegi avastanud, järelikult pole seda lihtsalt olemas. See ei ole ju haigus. Viroloogid on teinud palju katseid, et ühendada erinevad viirusekandjaid geeni tasemel sihitud ravimitega. Sellest ka üleilmne paanika, et tegemist on laboritest väljapääsenud tootega. Tehniliselt pole tegu ju viiruse vaid ravimiga, mis eraldab uskmatud usklikest.

 
At 13:03, Blogger Priit Pullerits said...

09:32 küsib uskumatult ülbava küsimuse, kas professor Merits on viroloog. Aga loomulikult! Aitäh, 10:18, et seletate 09:32 sugustele, kuidas ajakirjanik toimib. Täpselt nii ongi: mina ei ole spetsialist, aga mul on head allikad, Eesti parimad, kes on teemas pädevad, ja kui ma kroonast ja vaktsiinidest räägin, siis toetun nende räägitule ehk edastan teaduslikku infot. Mul pole õrna aimugi, millele tugineb Kägu-suguste ja talle kaasa kukkujate jutt - Kägu ei ole mingi viroloog, vähemasti pole tal sel teemal ainsatki teadusartiklit, erinevalt prof Meritsast, kellel on neid 166.

Aga olgu siis 09:32-le faktipõhiselt vastatud:

Andres Merits, viroloogia professor
2007...– Tartu Ülikooli rakendusviroloogia professor (2003–2007 erakorraline professor)
2001–2002 Eesti Biokeskuse vanemteadur
1999–2002 Tallinna Tehnikaülikooli dotsent (1998 vanemteadur)
1999–2002 Helsingi Ülikooli Biotehnoloogia Instituudi teadur
1996–2001 Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituudi vanemteadur (1994–1996 teadur)
1995–1998 Helsingi Ülikooli Biotehnoloogia Instituudi järeldoktorant
1994 doktorikraad Moskva Riiklikust Ülikoolist
1990–1993 Moskva Riikliku Ülikooli viroloogia aspirant
1985–1990 Moskva Riikliku Ülikooli viroloogia üliõpilane
166 teaduspublikatsiooni kaasautor

Lõpuks on mul hea meel, et valimised said läbi ning poliitikud saavad nüüd hakata tegeleema tõelise probleemiga ehk rahvatervisele sülitajate isoleerimisega ühiskonnast, et need oma isekuses teisi ei kahjustaks. Endaga tehku mida tahavad - mingu kas või surma, nagu EE tänane artikkel näitab.

 
At 13:19, Blogger Priit Pullerits said...

Andsin hommikul Pavo Raudsepa kohta saadud infovihje kolleegile edasi, ta vormistas uudise ära:

https://sport.postimees.ee/7365883/suusaliidu-ainus-presidendikandidaat-eestlane-ei-ole-meeskonnamangija-kuid-sooloasja-oskame-ajada-kull

 
At 13:30, Anonymous Anonüümne said...

Kaasiku Siim võiks enne artikli läbi lugeda kui "Avalda" nuppu vajutab. Mitmed lihtvead ja sõnakordused sisse jäänud...

 
At 15:51, Anonymous Anonüümne said...

Lgp.Pullerits, aga miks te ei too ühtegi näidet nendest kümnetest tuhandetest meie oma eestimaa inimestest, kes on küll järginud teie ülistatud Meritsa nõuandeid ja kenasti kokteilid sisse süstinud, aga ikka haigestunud? Miks te intervjueeri inimesi, kes on saanud vaktsiinikahjustused? Vabandust, aga see rumal teooria, mida te levitate ei müü enam. Maailmas on järjest rohkem inimesi aru saanud , mis tegelikult toimub. Te võite oma sentimentaalsed lood raskesti haigestujatest kassi hänna alla susata, sest ma leian teile iga sellise raskesti põdeja kohta vähemalt 100 inimest, kes sisuliselt arugi ei saa, et on haigestunud. Ma mõistan, et olete ihu ja hingega asunud globalistide poolele ja te ei tahagi näha ja mõista, kuidas see kasvav autoritaarsus ja ja üha enam Põhja Korea reziimile sarnanev maailmakord teenib vaid ühte eesmärki- inimkonna orjastamine ja inimpopulatsiooni vähendamine. Keskaegne nõiajaht oli ka ratsionaalsem tegevus, kui tänane tervete ja tugevate inimeste kottimine ning nende tervise ja immuunsuse süstemaatiline hävitamine psühhoterrori, represeerimiste ja inimkatsetega.

 
At 16:03, Anonymous Ano Nüüm said...

Hea 15:51 kommentaari lisaja. Kas tohib uurida, milliseid aineid te tarbite ja milliste määratud ravimite võtmisest hoidute?

Ma olen aru saanud, et vaktsiin ei hoiagi kedagi 100% haigestumise eest, vaid välistab suures osas raske haigestumise, haiglaravi ja võimaliku surma selle tõve läbi.

Viitate vaktsiinikahjustusi saanud inimestele. Kustkohast pärineb teie info selle kohta?

 
At 16:06, Anonymous Anonüümne said...

15:51 hästi öeldud, sentimentaalsed lookesed ja ühesuunaline propaganda. Tiina Jõgeda kräunumine oli tülgastav lugeda.

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

16:03 ära tee ümmargusi silmi. Lapsedki teavad et ühte tüüpi infot võimendatakse ja teist tapetakse. Tahad järsku CNN ist lugeda seda infot mida 15:51 käest nõuad?

 
At 16:30, Anonymous Kägu said...

See terve mõistuse kriis nimega koroonakriis ( loe koroonakiusamine) on kestnud juba ligi 3 aastat. Kogu selle aja on kuulatud ainult ühtesid ja samu spetsiliste, arste ja teadlasi.Veel hullem, on välditud diskusioone ja arupidamisi erinevatel seisukohtadel olevate teadlaste vahel , neid on ignoreeritud, halvustatud ja taga kiusatud. Inimestesse on süstitud tonnites kasutut ja mitte töötavat löga, majandus on sisuliselt ära tapetud,ees ootavad suured kriisid, elektri ja kütuse tarne katkestused. Inimesed on aetud meeleheitele ja viibivad pidevas stressiseisundis. Lapsed ei saa enam korralikult koolis käia, on suurenenud enesetapud ja inimestel on tekkinud rida haigusi, tõsiseid haigusi, mis vajavad kvalifitseeritud meditsiinilist sekkumist. Meditsiini süsteem on ülekoormatud, sest meedikuid on massiliselt vallandatud, arukamad ja teadlikumad inimesed on lahkunud. Tööle on jäänud enamuses nõrga tervisega ahelsuitsetajad, kelle tervis on vaktsineerimisest tekkinud tüsistuste ja pideva ülekoormuse töttu veelgi halvenenud. Nende tööviljakus on madal ja pole ka saladus, et vaksineeritud töötajatel on lubatud haigena töö olla. ( isegi positiivse covidi testi korral!!!). Kui te arvate , et ma taas luiskan, minge vaadake millised punaste silmade, punetava nohuse ninaga, köhivad meditsiini töötajad meil igalpool tööl on. Igasuguse tervise ja tervenemise eelduseks on on usk , lootus ja rahu. Organism ravib ennast ise, kui talle luua selleks tingimused.Inimorganismi tohutut võimet ennast taastada ei tasuks alahinnata. Võibolla, me ei peaks enam kuulama neid meritsaid, lutsareid ja teisi nõnda nimetatud spetsialiste, kelle nõuandeid järgides pole me jõudnud mitte kuhugi? Vaatamata sellele, et vaktsineerituid lisandub iga päev , suureneb haigestunute hulk ja seda just eelkõige vaktsineeritud inimeste haigestumise arvelt. Miks me siis süstime neid vaktsiine, mis inimesi ei aita ja rakendame piiranguid, mis teevad asjad ainult hullemaks? Võibolla peaks nüüd hakkama kuulama päris teadlasi ja tõeliselt tarku inimesi, selliseid, kes ei istu ravimifirmade nisa otsas ja ei kasuta oma positsiooni ära üksnes äri huvides? Muideks headel aegadel võib inimene mitte mõelda ja täita käsku, nagu teie seda teete sm. Pullerits, aga kui ajad on halvad ja selgub, et juhid on kas küündimatud või veel hullem vaenlase poole üle läinud, peab inimene hakkama ise mõtlema. Suurim viga on pimesi autoriteetide ja kõlavate tiitlite kummardamine. Kuna geeniuse ja idioodi vahe on äärmiselt väike, siis tunneb maailma ajalugu palju juhtumeid, kus geeniusest on järsku idioot saanud. (vastupidiseid juhtumeid on ilmselt oluliselt vähem)

 
At 16:38, Anonymous Anonüümne said...

"Geeniuse ja idioodi vahe on äärmiselt väike"
Kägu, teie puhul on see ikka kindlalt eristatav.

 
At 17:13, Blogger Priit Pullerits said...

Jäägu teile teie arvamus, 15:51, mina seda ei jaga. Ma arvan, et te jutt on paranoiline, kui räägite inimkonna orjastamisest ja inimeste arvu sihilikust vähendamisest. Selleks vähendamiseks oleks palju odavamaid ja tõhusamaid mooduseid, sh selliseid, mis ei sea ohtu neid, mis oletatavaid vähendajaid ja orjastajaid samuti ohustavad.

See, et Kägu ei maksa kuulata, näitab juba tema viimase kommentaari kõige esimene lause, kus ta asja täiesti meelevaldselt väänab: "See terve mõistuse kriis nimega koroonakriis ( loe koroonakiusamine) on kestnud juba ligi 3 aastat."

Kägu! Koroonapandeemia sai alguse 2019. aasta sügisel Hiinas Wuhanis. Meile jõudis see 2020 talve lõpus. Nii et Hiina algusest rääkides on see kestnud napilt kaks aastat ja Eestis maksimaalselt aasta ja 2/3 aastat. Teie aga räägite ligi kolmest aastast... Häbi teil olgu sellise tõeväänamise pärast!

Edasi ütlete, et "majandus on sisuliselt ära tapetud"... Tohoh! Kas te tõesti ei jälgi uudiseid, mis räägivad aktsiate hinna tõusust (aktsia hind peegeldab ootust tuleviku suhtes ehk näitab, kuivõrd majandusse usutakse) jms-st. Teie jutt on tõesti kõrges palavikus inimese sonimise moodi.

Siis ütlete, et "meditsiini süsteem on ülekoormatud, sest meedikuid on massiliselt vallandatud, arukamad ja teadlikumad inimesed on lahkunud". Enam jaburamaks annab minna! Medsüsteem on ülekoormatud sellepärast, et teiesugused, kes ei vaktsineeri, on nüüd viirushaigusega jõudnud sinnamaale, et TÜ kliinikum peab lõpetama plaanilise ravi, sest enamasti koroonaeitajate ja vaktsiinivastaste tõttu on haiglad hädas koroonahaigete ravimisega - noist enamiku moodustavad just teiesugused eitajad ja nn teistsuguse teooria edendajad.

Te elate mingis absurdsed paralleelmaailmas, mil ei ole meie reaalsusega mingit pistmist.

 
At 18:17, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits kannatage veel mõned kuud ja isegi teiesugune erakordne oinas mõistab siis, et õigus oli Kägul.

 
At 18:34, Anonymous Anonüümne said...

17:13 Kas üks nõmeduse paraad ja rahva lollitamine,on kestnud 2 või 3 aasat omab hetkel küll väga vähe tähtsust. Majanduslikust õitsengust võib hetkel rääkida vaid purujuhm või üdini korrupeerunud inimene. Tarnete raskused, surnud ja raskustes väikeettevõtlus, kütuse ja elektrienergia kallinemine jne. Medistsiinisüsteemi koormavad eriti vakstineeritud tobud, kes tatsavad igalpool süüdimatult ringi ja haigestuvad covidisse ja levitavad seda üksteisele. Lugege parem oma blogis ülesse vaksitud prominentsemad inimesed eestist, kes viimasel ajal covidisse on haigestunud. alustada võite oma ajalehe peatoimetajast. Samuti on fakt, et palju tublisid meditsiini töötajaid on vallandatud. Paraku just haritumad ja asjalikumad inimesed. Rumalad zombid on saamatud ja kehvad töötajad. Väga nõrk analüüs ajakirjaniku härralt, isegi paadunud padretajad ei jää uskuma.

 
At 18:45, Anonymous Anonüümne said...

Statistikaameti järgi oli 2012 a 2. kvartali majanduskasv 12,9% võrreldes eelmise aasta sama kvartaliga. Tarneraskused on seotud kiire taastumisega. Majandust pärsib, töökohti vähendab antivaxxerite tegevus, mis aitab viiruse levikule kaasa, ja mille tõttu tuleb rakendada piiranguid. Vaxximata inimesed ummistavad kliinikuid, loe kliiniku juhtide pöördumisi. Tule paralleelmaailmast korraks reaalsesse ellu.

 
At 19:03, Blogger Priit Pullerits said...

Taevale tänu, et on veel normaalse ja kaine mõistusega inimesi, nagu 18:45 ja 10:18 ja mitmed teised ka, kes ei ole nakatunud sellest nn oma peaga mõtlejate luuludest ja rumalustest.

Aga nagu ütlesin, õnneks on valimised läbi ja poliitikud panevad nüüd lolli jutu ajajad rangemalt ohjesse. Oli ka viimane aeg! Muidu ajab nende idiootne ja vastutustundetu ja tegelikkusest irdunud mõtlemine ja tegevus meid kõiki haua äärele. Nagu eespool ütlesin, et kui nad ei usu koroonahaiguse olemasolusse ja vaktsiinide tõhususse, miks nad siis oma haigusega haiglasse lähevad, kui nad ei usu, et neil on koroona. Ravigu oma peaga, söögu küüslauku ja mett ja uskugu aga edasi, et see neid päästab. Aga meditsiinisüsteem jätku oma lollusega koormamata!

 
At 19:13, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Vabandust,tõepoolest on seda janti korraldatud kõigest 2 aastat, kuigi ausalt öeldes tundub nagu seda oleks olnud juba 20 aastat. Härra Pullerits meie teiega elamegi erinevates reaalsustes. Minu maailmas hoolitsevad inimesed igapäevaselt tõhusaid ja iidseid tarkusi kasutades oma tervise eest, seega puuduvad mul sõbrad-tuttavad, kellel oleks üldse eriti asja arstide juurde. Tunnen ka üsna vähe inimesi, kes kardaks haigusi, kannaks maske ja vaktsineeriks. Minu tutvusrinkonnas on muidugi vaksitud inimesi, aga ma üldiselt ei suhtle nendega, sest nende maailm on selline, mis mulle ei meeldi. Haigused, paanika ja pimesi peavoolu uskumine. Ma olen üle poole oma elust olnud samuti nagu teie hädas igasugu vigastuste ,külmetuste, viiruste ja muu jamaga. Jooksin muidkui mööda arste, kuni mõistsin, et tegelikult pole neil minu tervisest sooja ega külma. Hakkasin lugema õppima, kohtuma inimestega jne. Viimased 15 aastat oma elust pole ma koormanud meditsiini süsteemi rohkem kui lasknud 2 korda haava siduda. Jätkuvalt ei hakka ma peavalu tablette sööma sellepärast ,et teil on peavalu. Saage oma peavaluga ise hakkkama ja ärge nõudke, et teised hakkaks sellepärast elama nagu teie tahate ja teile meeldib. See, et teil on tiitlitega mõttekaaslased, mind samuti ei huvita. Ka minul on terve maailm mõttekaaslaseid täis. Nad on haritud ja intelligentsed ja neid on miljoneid.Teil võib olla peavoolu meedia, aga minul on jällegi selle eest tervis ja hea enesetunne. Põhiline on see, et ma ei pea kellelegi pugema ja saan endale peeglis silma vaadata ilma, et häbi hakkaks.

 
At 19:30, Anonymous sotside sabarakk said...

No nüüd tegi Kägu küll margi täiega täis. Mees ei saa isegi haava sidumisega hakkama, vaid jookseb arsti juurde! Mis haigust te siis järsku kartma hakkasite, et ise sellest jagu ei saanud? Et jooksete verest tühjaks või? No suruge siis käega haavale kõvemini peale! Või et saate teetanuse? No siis sööge nõgeseid ja mõelge, et ei saa teetanust, et saate ise terveks. Täiesti arusaamatu memmeka käitumine!

 
At 19:32, Anonymous Anonüümne said...

Kägu räägib tõde ja "paadunud padretajad" vehivad vaid loosungitega. nagu et "ise oled loll". Elagu Kägu, elagu kunn!

 
At 19:56, Anonymous Anonüümne said...

Miks need vaktsineeritud "oma haigusega" haiglasse lähevad, kui nad uskusid (õigemini, kui "teaduslikult kinnitati"), et vaktsiin neid hullemast päästab? Neid ei ole ju üksikuid erandjuhtumeid.
P.S Mul isiklikult ei ole midagi selle vastu, et nad lähvad, kui abi vajavad.

 
At 20:58, Anonymous sotside sabarakk said...

Järjekordne rumal küsimus, 19:56, mille on eile ette söötnud needsamad vandenõuteoreetikud. Kunagi pole tõelised meedikud ega ravimiarendajad rääkinud, et vaktsiin päästab haiguse ees, vaid on rääkinud, et vaktsiin aitab vähendada rasket haigesumist ja vähendab nakkuse saamise võimalust. Tooge üks viide mõnelt Eesti arstilt, kes on öelnud, et vaktsiini tagajärjel ei haigestu!

 
At 20:59, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits võiks parem rääkida kuidas on globaalsel eliidil õnnestunud meedia nii ära kohitseda? Kas ähvarduste või on pigem rahaliselt motiveeritud? Vana spordimehena tunnistan, et olid punased ajad, kui sai " ameerika häält" kuulatud. Praegu saab adekvaatset infot "objektiivi" sarnastest portaalidest. Ajud ja mõistus tunduvadki olevat sinna kogunenud. Vanasti oli ka Pulleritsu blogist midagi lugeda, aga nüüd andke andeks, kui Kägu ja veel mõne tõsise spordimehe arvamus avaldused välja jätta siis puhas PASK!

 
At 21:17, Anonymous Anonüümne said...

20:58 see, et nad kergemini põevad on müüt, sest tegemist ongi kerge haigusega ,mida kesmine inimene põeb paar päeva. Samas on vaksineeritud inimesi, kes on põdenud väga raskelt ja vajanud juhitavat hingamist.

 
At 21:24, Anonymous Anonüümne said...

Käpiknukul lähevad sõnad sassi
https://www.facebook.com/watch/?v=423910402427427

 
At 22:37, Anonymous Anonüümne said...

21:17, Enamus intensiivis olijatest ja surijatest on ju vaktsineerimata.

 
At 23:08, Anonymous Anonüümne said...

Ingliskeelsete kultuuride reaalsust: hiljutine jutulõim koroona järelmõjudest, millest vähem räägitakse:
https://old.reddit.com/r/AskReddit/comments/psin9a/what_are_some_of_the_darker_effects_covid19_has/

"Pediatrician here- we have had multiple babies and toddlers brought to the hospital by police for "found alone in the home with caregiver deceased."

"The serious mental health impact and the shifted routine perceptions. I still feel like going out of the house is a dreamstate and my house is reality."

"Children of vulnerable parents with disabilities or immune disorders who are disproportionately affected by long covid are now acting as carers for their parents, off the books, trying to care for their parents and go to school at the same time."

Jne, jne. Lihtne, väike ja lõimunud on see Eesti ühiskond ikka, oleme tohutud õnneseened selles mõttes. Tunnetuslikult ei kujutagi ette probleeme mõne suure riigi meditsiinisüsteemis. Koroona Eesti tüvi võiks samas muidugi olla "paaripäevane kerge haigus", senised surmad on anomaaliad. Lootus püsib. /Iroonia lõpp/

 
At 23:57, Anonymous Anonüümne said...

"Sain just infot medõelt, kes nende eest hoolitseb, ja ta ütles, et tal on tõeliselt villand nendest"

Teame nende eesrindlaste villa. Lükkavad haigelt pappi kokku, tulumaksuvaba määra lati on juba ammu maha lükanud ja puristavad riigiklotsis nagu saksad kunagi. Raha nii palju, et tahaks juba töölt vabaks võtta. Aga riik süstib pappi juurde, jõhker jagamise aeg kestab, ei saa jagamise ajal ju kraani alt ära tulla..

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

23.52-le. Selle jutuga võiks mõne Helme fb lehel loorbereid lõigata. Seal käib jutt, et meditsiinikriis on müüt jne. Martin H. sai eile Vikerraadioski kuulutada, et haiglates kohti küll. Samuti pr Kingo "tuttavad rääkisid", et arstid tegelikult ei ravi haiglates. Tal muidugi raske haigus jutumärkides, nii et selle loogika järgi ei peakski arstid ravima. Kingo puhul on muidugi see võimalus, et ta ei tea, mida jutumärgid sõnaga teevad.

 
At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

20:59, 21:17, 23:59, Kägu jt, kes te jätkuvalt kahtlete koroonaviiruse olemasolus ja tõsiduses -- juba Eesti vanarahvas teadis, et Lolle/hulle ei künta ega külvata, need kasvavad ise.

Priit -- uuriva ajakirjanikuna äkki suudad välja selgitada mõne isiku, kes selliste avaldustega esineb. Ei, mitte selleks, et antud isikut häbiposti naelutada (nagu siin eespool öeldud, on loll olemise õigus tänases maailmas üks peamine inimõigus ja selle õiguse realisserijat pole mingit põhjust häbistada) aga ülejäänud kodanikel on vast õigus teada, kes nende kõrval elavad.
On olemas ka teine tõdemus -- igaüks mõtleb oma rikutuse tasemel -- samas on ebareaalselt raske uskuda, et tegelikult on ka olemas sellise mõtlemisega inimesi kui 23:57, 20:59 või kägu. Ning et nad PÄRISELT mõtlevad sedasi.
Kui mitte mujal siis 23.10 plaanitaval meeleavaldusel saaks mõne neist vast kätte ja suures plaanis rahva ette tuua. Tundkem oma kangelasi, nad ei tohi varju jääda!

 
At 14:15, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Kui algas see nn pagulaskriis, siis lintsiti samuti neid, kes rääkisid , et need noored tugavad ja hästi riides mehed, kes euroopasse pressivad, ei ole mitte pagulased vaid inimprussakad, kes tulvad siia peksma ,vägistama ja toetusrahadest elama. Neid ,kes nii rääkisid peeti napakateks ja ullikesteks ning sunniti vaikima. Tähtsad ja suurte tärnidega tegelased muidkui korrutasid, kui vajalikud ja kui kasulikud need "pagulased" meile olema saavad. Tänasel päeval antakse neile prussakatele juba enamus kohtades piiril peksa ja mitte kuskil neid ei taheta , ega sallita. Lgp 13:01 Jah ma tõesti mõtlen nii ja uskuge või mitte, aga samamoodi mõtlevad ka paljud väga hinnatud ja suurte kogemustega teadlased. Alles hiljuti postitasin siia video, kus 3 eestlasest geeniteadlast selgitavad asju põhjalikult ja erinevate nurkade alt. Nagu selgus, käis selle video vaatamine isegi blogi peremehele üle jõu. Mul on oma peres 3 kõrgharidusega meedikut, lisaks olen suheldnud ka paljude teiste meedikutega eraviisiliselt. Kordan jätkuvalt, et ma tean mitmeid vaktsineeritud inimesi, kellel on rasked tüsistused tean neid vaktsineerituid, kes on raskelt covidisse haigestunud, tean ka inimesi, kes on peale vaksineerimist lahkunud, aga ma ei tea ühtegi vaksimata inimest, kes oleks seda tõbe kuigi raskselt põdenud. Spordimees M Räim põdes tõepoolest väga raskelt, aga kui süvendeda, siis oli tema tervis juba eelnevalt väga halb. Samasuguse saatusega inimesi, nagu Räim on veel. Statistika moonutab , statistika valetab ja inimesi sunnitakse vaikima, meedia on kallutatud ja täiesti ilma munadeta. Tundub tänapäeva ühiskonnas on inimese kohustus haige olla ja pidevalt ravimeid tarbida, sest eeldatakse, et ta on alati haige. Varem said sa vähemasti kuidagi tõestada, et sa oled terve, aga nüüd vist varsti kuuleme, kuidas SynLab lõpetab üldse tegevuse testimise osas ja annab lõpliku haige-terve oleku tunnistamise ainuisikuliselt Kaja Kallasele. Sest tema teab rohkem kui mainekad teadlased.
Hetkel oleme taas ühe suure paradoksaalse müsteeriumi tunnistajateks:
KUI NEGATIIVNE KOROONA SynLab-i TEST POLE TERVISE TÕENDIKS KEHTIV , SIIS KUIDAS POSITIIVNE KOROONA TEST HAIGUST SUUDAB TÕENDADA?

 
At 14:26, Anonymous Ano Nüüm said...

Anonüümne Kägu, kehakultuurlane ütles kell 14:15:
aga ma ei tea ühtegi vaksimata inimest, kes oleks seda tõbe kuigi raskselt põdenud.

Aga need 1000+ surnut haiglates? Millesse nad siis surid? Jaga infot.

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

"Pullerits võiks parem rääkida kuidas on globaalsel eliidil õnnestunud meedia nii ära kohitseda? "

See algas juba 90 tel kui tuli seadus TELECOMMUNICATION ACT mis lubas ära osta. Clinton kirjutas alla. Globo meedia on 6 konsortsiumi käes,

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

Üks põhjus miks vaksimata inimesed kergemini põevad on tegelikult see, et nad on intelligentsmad, nad teavad, et covidile ja külmetushaigustele on olemas profülaktika ning vajadusel ka tõhus ravi. Pealegi solkimata ja hästi hooldatud immuunsussüsteem tuleb alati kasuks.

 
At 14:30, Anonymous Anonüümne said...

13:01 väike Beria tahab juba arreteerima hakata. Sellised nagad tuleb ip aadressi kindlaks teha ja välja anda. Koroonaviiruses ei kahelda kuid seda ei ravita vangistades.

 
At 14:38, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

14:26 Enamuses vanadussse ja paljud ka paanikahoogude ja stressi kätte,lisaks ka maskide valekasutustest saadud kopsutüsistused. Maskis nagu täisnuusatud taskurätikus, hakkavad vohama bakterid, hingates neid pidavalt sisse, annab pidevast maskikandmisest nõrgenenud kopsu kaitse võime järgi ja need bakterid jõuavad teie kopsu. Edasi on haigla, voolikud ja sageli ka kabel. Võimud teevad ju kõik, et inimesed oleks stressis, et nad oleks pidavalt paanikas ja et nad elaks võimalikult ebatervislikult. Olete te kuulnud, et keegi soovitaks haiguste perioodil tarbida vitamiine, mõnda toidulisandit ja viibida palju värskes õhus ning tegeleda kehakultuuriga? VAKSINEERIDA VAKSINEERIDA VAKSINEERIDA VAKSINEERIDA VAKSINEERIDA VAKSINEERIDA VAKSINEERIDA VAKSINEERIDA VAKSINEERIDA VAKSINEERIDA...... !!!

 
At 14:44, Anonymous Anonüümne said...

Haistan ajakirjanduslikku eksperimenti. Härra Kägu võiks lasta ennast HIV-iga nakatada ning kogukonnale näidata, kuidas viirus võimsa immuunsuse ja rahvameditsiiniga alistatakse.

Kui organismus ikka rauast on ning covid-i suudab iga ilmaga tõrjuda, miks peaks siis teised viirused kuidagi teistmoodi olema.

Jääme eksperimenti ootama!

 
At 14:52, Anonymous sotside sabarakk said...

"...ma ei tea ühtegi vaksimata inimest, kes oleks seda tõbe kuigi raskselt põdenud."

Mina ei tea jällegi ühtegi nii rumalat inimest, kes nii lolli juttu ajab nagu Kägu. Kas see tähendab, et Kägu-suguseid ei ole olemas? Näete ju ise, et on!

Sedasi on ka täiesti sisutühi Kägu eelviidatud tsitaat. Kägu lihtsalt elab omas absurdimullis ega taha näha seda, mida näevad kõik teised.

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

14:44 hiviga nakatame sinusuguse klouni.

 
At 14:56, Anonymous sotside sabarakk said...

"Võimud teevad ju kõik, et inimesed oleks stressis, et nad oleks pidavalt paanikas ja et nad elaks võimalikult ebatervislikult."

Kägu jutt on nii jabur, et ma kahtlen tema mõistuses. Tõsiselt. Ta on ennast oma peaga lolliks mõelnud, loonud endale paralleelmaailma, kus ta elab.

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

Härra Kägu!

Seda juttu võiks arutada koos Enn Veskimäega ja ega Donald Trumpki ei saa pärast kohtumist Käoga tunnistada muud - COVID on väljamõeldis.

Lugupidamisega
Rein Valdmaa

P.S. Minu perekonnas olevad meedikud (nende hulgas ka kiirabiarst) küsisid pärast härra Kägu kommentaaride lugemist nagu ühest suust: "Huvitav, kas tal on väga valus?"

 
At 16:39, Anonymous Anonüümne said...

Covid ei ole väljamõeldis kuid seda ei ravita diktatuuriga. Kui Trump tagasi tuleb teeb ta härra Käost asepresidendi ja kindralmajori mis te jupsid siis teete? Põgenete rootsi?

 
At 17:01, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Härra Rein Valdmaa,Ma ei hakkagi teiega vaidlema teemal, kas Covid on väljamõeldis või mitte. Inimesed haigestuvad gripi laadsesse haigusesse, nimetage teda siis Sarsiks, covidiks ,koroonaks või milleks iganes.Kui te näiteks loeksite Doktor Lissa Rankini teoseid( eesti keeles ilmunud näiteks https://www.apollo.ee/mottejoul-terveks.html), siis te mõistaks, et enamuses haigused me just nimelt mõtlemegi endale ise külge. Teie meelest on haige olemine kohustus,minu jaoks valik. On olemas kahesuguseid meedikuid, ühed kes leevendavad pidevalt teie sümptomeid ja panevad teid sõltuma ravimitest, teised kes aitavad teil haigusest igaveseks vabaneda, tegeledes selle põhjuse allikaga. Üks selline arst näiteks on Riina Raudsik. Ma ei juurdle väga selle üle kas covid on olemas või ei ole, sest mul on sellest ükskõik. Mind ei häiri ka see, kui inimesed tahavad ennast süstida ja maske kanda ja igasuguseid muid kentsakaid asju teha. aga mind kohutavalt häirib see, kui seda totrust hakatakse mulle vägisi peale suruma. Mind häirib see, et terveid inimesi "ravitakse" vägisi ,sandistades neid sellisel viisil ja et seda nimetatakse raviks ja profülaktikaks ja üritatakse väita, et konveier meetodil süstimine on teadus. Ka mina usun teadust, aga ma ei arva, et selleks peaksin osalema ravimiuuringus (suur osa inimkonnast on ju lasknud endasse manustada alles testimisjärgus olevat vaktsiini, mille toime , tõhusus, kõrvalmõjud jne pole täpselt kellegi teada, seega rääkida selle ohutusest ja seda vägisi kõigile ühteviisi sisse suruda on enam kui küüniline). Hr Valdmaa vaadake koos oma meedikutest sõpradega see video (https://www.youtube.com/results?search_query=eesti+teadlaste+ja+immunoloogide+kohtumine+ajakirjanikega )lõppuni ja ärge jookske ühe minuti vaatamise järel kommenteerima, nagu Pullerits vaid vaadake lõpuni.
Need kes kahtlevad minu mõistuses võiks ikkagi vastata küsimusele, kuidas on võimalik, et Synlabi negatiivne test pole tervise tõendina kehtiv, küll aga tõendab sama labori positiivne test jätkuvalt koroonasse haigestumist. Imelik, et te kahtlete minu mõistuses, aga teid ei häiri, et inimesed, kes teid juhivad räägivad täna ühte juttu ja homme risti vastupidist. Normaalsus ja ebanormaalsus on lihtsalt viimastel aastatel kohad ära vahetanud ja pugemine, lömitamine ja kõigega kaasamäägimine on ausisse tõstetud. Hr Valdmaa ja võtke ja lugege kindlasti EV põhiseadust, siis saate teada, mida tubli riigile ustav kodanik peab tegema ja mida mitte.

 
At 17:10, Anonymous Anonüümne said...

sotside sabarakk ütles ...
Järjekordne rumal küsimus, 19:56, mille on eile ette söötnud needsamad vandenõuteoreetikud. Kunagi pole tõelised meedikud ega ravimiarendajad rääkinud, et vaktsiin päästab haiguse ees, vaid on rääkinud, et vaktsiin aitab vähendada rasket haigesumist ja vähendab nakkuse saamise võimalust. Tooge üks viide mõnelt Eesti arstilt, kes on öelnud, et vaktsiini tagajärjel ei haigestu!

20:58
Kägu võib muidugi olla puruloll ja teie kuradima tark, aga öelge mulle mis annavad sellisel juhul need uued täiendavd piirangud? Las vaksimata inimesed püsivad kodus , et vaksitud saaks omavahel haigusi jagada või?

 
At 17:16, Anonymous Anonüümne said...

Draamateatri riskihinnang ütleb, et vaksineerimata töötajad PEAVAD TÕESTAMA oma puhtust ja teevad seda omal kulul.
Nüüd kasutavad teatrijuhid juba otseselt natsismiretoorikat. Sõbrad- me elame murrangulisel ajal, kus põhiküsimuseks on kujunenud- kas me jääme inimesteks või loomastume. Needsamad teatrijuhid saadavad punalippude lehvides järgmisel aastal inimesi gaasikambritesse. Puhtuse nimel.Võid kindel olla.
Tore et Pulleritsu blogi mehed kenasti uuendustega kaasas käivad ja et isegi lugupeetud spordimees hr. Valdmaa neid uuendusi toetab.

 
At 17:40, Anonymous Anonüümne said...

Lugupeetud spordimees hr Valdmaa on juhuslikult revisjonistide küüsi langenud. Ta tuleb sealt tagasi võhmameeste sekka.

 
At 17:52, Anonymous Kägu said...

To 17:16 Kuigi minu teada, need inimesed juba vallandati on see ikkagi suurepärane näide sellest hoolimisest ja inimesearmastusest mida blogi peremeeski on hakanud viljelema . Me vaktsineerime, sest me hoolime väga inimestest ja nende tervisest, aga..... need raisad kes ei vaktsineeri lööme maha ja maha ja saadame gaasi kambrisse. Neid kõiki s(ead)(iga)dusi teeme me loomulikult sellepärast, et me hoolime!

 
At 18:19, Anonymous Anonüümne said...

Kägu, Teie väide, et "Synlabi negatiivne test pole tervise tõendina kehtiv, küll aga tõendab sama labori positiivne test jätkuvalt koroonasse haigestumist." on vale.
Synlabis tehtud koroonatest on jätkuvalt kehtiv kuid AINULT negatiivsest testi tulemusest ei piisa, et Eesti Vabariigis näiteks kultuuriasutusi külastada kuna vastavalt VV korraldusele saavad siseruumides kontrollitud tegevustes osaleda üksnes vaktsineeritud või Covid-19 läbipõdenud täiskasvanud. Vaktsineerimata inimeste ligipääsu kontrollitavatele üritustele ja tegevustele piiratakse, kuna neil on väga kõrge nakatumise risk.
Kordan veel kord -- Valitsuse korraldus EI RÄÄGI sellest, et testiga ei saa oma tervist tõendada vaid sellest, et üritusi ei saa külastada vaktsineerimata isikud. Näiteks kui Teil on kehtiv pilet Vanemuise teatrisse ja ka kehtiv pilet Saaremaa praamile, siis te ei saa Vanemuise teatrisse Saaremaa praami piletiga, kuigi see praamipilet on täiesti kehtiv pilet. Saite nüüd aru?

Kuna Te suudate (kas meelega või tahtmatult) juba nii väikestes ja lihtsates asjades järeldustes loogikavigu teha, väidan ma, et sellest Teie viidatud videost ei saa te lihtsalt aru. Te nopite sealt välja oma ideedega mingil määral sobituvad laused ja taote seda trummi nüüd lõputult sisuliselt aru saamata, millest jutt käib.

Ja last-not-least -- ma ei usu, et teil on peres 3 kõrgharidusega meedikut nagu väidate. Kui oleks, siis te ei arvaks, et [meditsiinisüsteemi] "tööle on jäänud enamuses nõrga tervisega ahelsuitsetajad, kelle tervis on vaktsineerimisest tekkinud tüsistuste ja pideva ülekoormuse töttu veelgi halvenenud". Ükski arst ei suhtu oma kolleegidesse sedasi.

Aga meil on vaba maa, jõudu oma tõekspidamistes elamises. Kuna tee ei soovi kuulata neid, kes Teie ideedega mittesobivatest asjadest räägivad, siis pole teil ka miskit õigust neid hukka mõista. Ei teatri ega restorani külastamine pole inimõigus, et seda põhiseadusele viidates nõuda võiks. Jookske palja ülakehaga edasi ning käige jääaugus ning ärge sööge peavalu tablette -- mis see teistele korda peaks minema, milleks teisel arvamusel olijaid halvustavalt kallutatututeks, paanikatekitajateks, statistika võltsijateks, asjatundmatuteks jms. nimetada?

Muuseas -- prof Merits ütles oma intervjuus ühe kuldse ja lihta reegli -- tõeline ekspert ei arva kunagi, et ta teab kõikidest asjadest kõiki ja see on lõplik tõde, mis ei muutu. Vastupidi, ekspert jälgib olukorda, omandab uusi teadmisi ja vastavalt sellele ka korrigeerib oma arvamust, kartmata välja öelda, et ta arvamus muutub ajas. Kui miskis muus võivad näiteks prof. Merits ja prof. Sirje Rüütel Boudinot eriarvamusel olla, siis selels viimases on nad kindlasti ühel arvamusel. Küsige neilt ise järgi kui Te ei usu.

 
At 18:37, Anonymous Anonüümne said...

Tolle Meritsa poolt viidatud HIV epideemiaga meenub mulle selline lugu: Esimestel aastatel soovitati Ameerikas selle raviks CDC poolt (Haiguste Ravi Keskus, mis pole mitte riiklik vaid puhas eraorganisatsioon, aga samas määrab kogu USA ravimipoliitikat) üht kindlat ravimit (nende endi patent), millest polnud suurt tolku ja hinge heitis paarsada tuhat haiget. Samas olid keelatud paar hoopis efektiivsemat ravimit (kuna nende patendid ei olnud CDC tegelaste käpa all). Võite vaadata ka Oscari-filmi Dallas Buyers Club.
Nüüd võiksite mõistatada, kes oli tol ajal selle organisatsiooni juhtivfiguur, siis ehk jõuab paremini pärale, mis praegu toimub (jah, see oli juba 40 a tagasi nagu ka praegu dr. Fauci) ! Nii tol ajal HIV puhul, kui ka nüüd Coronaga, pole esmases järjekorras tegu mitte inimeste ravimisega vaid ÄRIGA, kus igakuine puhaskasum on mitmeid miljardeid. Ning selle õnne nimel tuleb võimalikult rohkematel inimestel oma õlg alla panna.

 
At 19:03, Anonymous Anonüümne said...

Kägu, Teie väide, et "Synlabi negatiivne test pole tervise tõendina kehtiv, küll aga tõendab sama labori positiivne test jätkuvalt koroonasse haigestumist." on vale.
Synlabis tehtud koroonatest on jätkuvalt kehtiv kuid AINULT negatiivsest testi tulemusest ei piisa, et Eesti Vabariigis näiteks kultuuriasutusi külastada kuna vastavalt VV korraldusele saavad siseruumides kontrollitud tegevustes osaleda üksnes vaktsineeritud või Covid-19 läbipõdenud täiskasvanud. Vaktsineerimata inimeste ligipääsu kontrollitavatele üritustele ja tegevustele piiratakse, kuna neil on väga kõrge nakatumise risk.
Kordan veel kord -- Valitsuse korraldus EI RÄÄGI sellest, et testiga ei saa oma tervist tõendada vaid sellest, et üritusi ei saa külastada vaktsineerimata isikud. Näiteks kui Teil on kehtiv pilet Vanemuise teatrisse ja ka kehtiv pilet Saaremaa praamile, siis te ei saa Vanemuise teatrisse Saaremaa praami piletiga, kuigi see praamipilet on täiesti kehtiv pilet. Saite nüüd aru?
Kulla inimene, kas te ise saate aru, et te olete lihtsalt nõme! Te võite neid sõnu väänata ja seada kuidas tahate, aga tulemus täpselt see sama

 
At 19:18, Anonymous Anonüümne said...

Aga meil on vaba maa, jõudu oma tõekspidamistes elamises. Kuna tee ei soovi kuulata neid, kes Teie ideedega mittesobivatest asjadest räägivad, siis pole teil ka miskit õigust neid hukka mõista. Ei teatri ega restorani külastamine pole inimõigus, et seda põhiseadusele viidates nõuda võiks. Jookske palja ülakehaga edasi ning käige jääaugus ning ärge sööge peavalu tablette -- mis see teistele korda peaks minema, milleks teisel arvamusel olijaid halvustavalt kallutatututeks, paanikatekitajateks, statistika võltsijateks, asjatundmatuteks jms. nimetada?
Sellega kiidate te heaks ühiskonna lõhestamise, majanduse, eriti eraettevõtluse hävitamise, laste immuuunsussüteem hävitamise varases lapse eas ja toetate autoritaarset maailma korda. Lisaks sülitate te põhiseadusele. Te kiidate heaks inimimese diskrimineerimise tema veendumuste, tema tervisliku seisundi jne tõttu. Te kiidate heaks inimese süstemaatilise allutamise inimkatsetele. Teie sugune tõbras räägib teatrist, olukorras, kus inimesi vallandatakse ja nende pered jäävad nälga, aga teie räägite kinodest ja teatritest! Käige seal oma teatrites edasi levitage üksteisele haigusi, ainult pidage oma tänane seisukoht meeles. Kui asjad maailmas muutuvad ja teiesuguseid diskrimineerima hakatakse, ärge siis oodake mõistmist ja halastust.

 
At 19:22, Anonymous Anonüümne said...

Muuseas -- prof Merits ütles oma intervjuus ühe kuldse ja lihta reegli -- tõeline ekspert ei arva kunagi, et ta teab kõikidest asjadest kõiki ja see on lõplik tõde, mis ei muutu. Vastupidi, ekspert jälgib olukorda, omandab uusi teadmisi ja vastavalt sellele ka korrigeerib oma arvamust, kartmata välja öelda, et ta arvamus muutub ajas. Kui miskis muus võivad näiteks prof. Merits ja prof. Sirje Rüütel Boudinot eriarvamusel olla, siis selels viimases on nad kindlasti ühel arvamusel. Küsige neilt ise järgi kui Te ei usu.
Mis annab sellistele inimestele siis õiguse mängida jumalat ja otsustada teiste eest, arvastamata nende tervislikku seisundit , vanust vajadusi jne. Loomad vaadatakse ka enne ravimite mansutamist üle ja tehakse vajalikud analüüsid!

 
At 19:22, Anonymous Anonüümne said...

Pange CDC kohta link, siis saab vaadata, kes need omanikud seal on.

 
At 19:40, Anonymous Anonüümne said...

Kuna Te suudate (kas meelega või tahtmatult) juba nii väikestes ja lihtsates asjades järeldustes loogikavigu teha, väidan ma, et sellest Teie viidatud videost ei saa te lihtsalt aru. Te nopite sealt välja oma ideedega mingil määral sobituvad laused ja taote seda trummi nüüd lõputult sisuliselt aru saamata, millest jutt käib.

Kurb küll, aga on ilmselge, et te seda videot ei vaadanud vähemasti lõpuni mitte. Rääkida pelgalt kellegi isiklike ideedega sobivatest lausetest olukorras, kus haritud inimesed kutsuvad valitsust ja meediat koostööd tegema ja diskuteerima näitab kas teie küünilisust või absoluutset juhmust. Probleem ongi see, et haritlasi lihtsalt ei kuulata, meedia boikoteerib igasuguseid diskussioone. Üks selline pöördumine näiteks on siin (https://www.youtube.com/watch?v=Kmx_ymGAyDg.)ja see ei tekitanud mitte mingeid diskussioone, sest kedagi Kägu võib ju lihtsalt lolliks tembeldada ( globalistide põhi võte), aga teadlast lolliks nimetada on raske. Teda võib muidugi nimetada Putini käsilaseks eks ju? Ühiskond on autoritaarne, lõhestatud ja toimub nõia jaht. Laga edasi eesmärk pühendab abinõu.

 
At 19:48, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

To 18:19
Kägu, Teie väide, et "Synlabi negatiivne test pole tervise tõendina kehtiv, küll aga tõendab sama labori positiivne test jätkuvalt koroonasse haigestumist." on vale.
Synlabis tehtud koroonatest on jätkuvalt kehtiv kuid AINULT negatiivsest testi tulemusest ei piisa, et Eesti Vabariigis näiteks kultuuriasutusi külastada kuna vastavalt VV korraldusele saavad siseruumides kontrollitud tegevustes osaleda üksnes vaktsineeritud või Covid-19 läbipõdenud täiskasvanud. Vaktsineerimata inimeste ligipääsu kontrollitavatele üritustele ja tegevustele piiratakse, kuna neil on väga kõrge nakatumise risk.
Kordan veel kord -- Valitsuse korraldus EI RÄÄGI sellest, et testiga ei saa oma tervist tõendada vaid sellest, et üritusi ei saa külastada vaktsineerimata isikud. Näiteks kui Teil on kehtiv pilet Vanemuise teatrisse ja ka kehtiv pilet Saaremaa praamile, siis te ei saa Vanemuise teatrisse Saaremaa praami piletiga, kuigi see praamipilet on täiesti kehtiv pilet. Saite nüüd aru?

Seega olete te tahtmatult paljastanud tõe. Vaksineeritud inimesed on haiged ja väga nakkusohtlikud, seega on mõistlik , et vaksimata inimesed neist eemale hoiaks. Kuigi kas ei oleks siiski loogilisem, et terved inimesed käiks väljas, liiguks ringi ja haiged püsiks kodus. Teie jaoks ilmselt mitte!

 
At 20:09, Anonymous Kägu noorem vend. said...

Räägime ikka spordijuttu ka.NBA staar Kyrie Irving ei taha kokteili süstida ja on sellepärast järkuvalt põlualune ja peab taluma kriitikanooli. Tänapäeva hoolivust armastust ja inimlikust ülesnäitavas ,kus ei ole mingit kiusamist ega diskrimineerimist on see tavaline. Samas teine NBA staar Brandon Goodwin pani peale teist vaktsiini doosi kõrvad pea alla. NBA keelas ära selle kohta ära igasugused diskussioonid, nagu see avatud ja vabas ja demokraatlikus ühiskonnas kombeks on.

 
At 20:27, Anonymous Anonüümne said...

Kägu, kui Te vaktsineerimist ei poolda, siis mis on Teie programm tervishoiusüsteemi ülekoormusega toime tulemiseks ja muude haiguste plaanilise ravi tavapärases mahus taastamiseks? Või ei olegi vaja sellega tegeleda?

Mina lähtun faktist, et enamus intensiivis olijaid ja enamus surijaid on vaktsineerimata. Selle taustal tundub väga küüniline, kui inimesed räägivad "vabadusest" mitte vaktsineerida. Lollakas on minna inimlikkuse asemel retoorikasse, aga ühe "vabadus" mitte vaktsineerida piirab ju praegu teise "vabadust" saada õigel ajal operatsioonilauale - mingile plaanilisele lõikusele, mis tal oli ammuilma kokku lepitud ja mida pikkisilmi valudes oodati. Näiteks peab puusaliigese vahetamise edasi lükkama ja seega jätkuvalt valudes elama - samal ajal kui haiglad on uhkelt oma mittevaktsineerimise-vabadust kasutanud tarmukatest koroonapatsientidest ummistunud (see on ju reaalsus, mitte kujund!). Minu meelest see vabaduse-trummi tagumine ei ole praeguses seisus lihtsalt enam inimlik. Kui tervishoiusüsteem on nii pekkis nagu praegu paistab ja õed-arstid kurnatud, siis võiksime kõik selle eest vastutuse võtta ja süsti ära teha - ainuüksi sellepärast, et potentsiaalne korooonahaigus kodus ära põdeda.

Minul ei tekitanud kaks Pfizeri süsti mitte kõige vähimaidki vaegusi, ei vahetult pärast tegemist suvel ega ka hilisemate kuude jooksul. Isegi käsivars ei olnud valus. Haigeks pole ka jäänud, kuigi puutun praegu igapäevaselt koroonahaigega kokku.

Minu meelest tugineb vaktsiinivastaste vaprus ja südikus ikkagi salamisi eeldusele, et kui seis hapuks läheb, siis kusagil on olemas arstid, kes aitavad - ja lisaks tuleb kusagilt 10 000 euri iga patsiendi raviks (minusuguse jaoks tundub see meeletu summa, keskmise ravikuuri pikkust arvestades siis ca 1000 euri päev?). Kui meditsiinisüsteem on kokku kukkumas, siis laguneb peagi ka see mugav eeldus.

 
At 20:35, Anonymous Anonüümne said...

Vaktsineerimise evolutisoon

Vakstiin kaisteb teid nakatumise eest. Vaktsiin, ei kaitse teid nakatumise eest, sest mõned inimesed on vaktsineerimata. Vakstineerimata inimesed on vaktsineeritutele ohtlikud ja võivad neid nakatada. Vaktsineeritud inimesed ei ole nakkusohtlikud. Vakstiin üldse ei kaitsegi teid nakkatumise eest vaid te lihtsalt põete kergemini. Vaktsineeritud inimesed haiged ja väga nakkusohtlikud, sellepärast peab vaktsineerimata inimesi nende eest kaitsma. Vaktsiin ei kaitse teid haiguse eest ja te ei pruugi ka kergemini põdeda, aga surm on teil ilusam. Aitäh, et hoolisid, aitäh, et vaktsineerisid

 
At 20:35, Anonymous Anonüümne said...

Olen 20:27, lisan veel: vaktsineerisin pärast rahulikku järele mõtlemist, esmajoones kuna kartsin muidu oma 90aastase vanaisa ära tappa. Olen igasugust meditsiini püüdnud kasutada nii vähe kui võimalik (sedasi tundubki mõistlik - ikka ise tuleb oma eluviisi eest hoolt kanda, see on a ja o). Aga praegu tundus õigem vaktsineerida just teistele mõeldes, ja võttes arvesse, et elan suures linnas ja liigun sageli mitme Eesti asula vahet. Kui elaksin üksi metsatalus ja sealt väljas ei käiks, siis võib-olla oleksin praegugi vaktsineerimata.

 
At 20:46, Anonymous Anonüümne said...

Brandon Goodwin nüüd küll kõrvu pea alla pole pannud. Mingit viidet ei suutnud selle kohta tabada. Ilmselt siis NBA on suutnud selle kõrvaldada.

Kägu, minu arust juba eelmise blogiteema juures ilmnes, et teie viidatud teadlastest tervelt 33 % ei küüni teadlase staatuseni, ja ülejäänud on väga tagasihoidliku tasemega. Miks me siis ikka neid peaksime uskuma?

 
At 20:48, Blogger Priit Pullerits said...

Käisin just andmekaeve koolitusel ja uurisin nüüd saadud teadmiste valguses Kägu viidatud Lissa Rankini kohta. Kahjuks ei ole tema kohta midagi sellist, mis ütleks, et tegemist võiks olla autoriteediga; ei ole tal arvestatavaid teadusartikleid ega mitte midagi, mis näitaks, et ta meetodid oleks läbinud kriitilise peer review. Tegemist on tavalise OB/GYN arstiga, kes loobus arstitööst ja hakkas n-ö popteaduskirjanikuks.
Ja mis siin Kägu valiku üle imestada, kui tema autoriteet on juba viis aastat tagasi perearstitööst lahti lasknud Riina Raudsik, kellega seondub kurikuulus ja ebateaduslik MMS...
Kägu jutt, et vaktsiinid on testimisjärgus, on absurdi tipp. Ühtegi testimisjärgus ravimit ega vaktsiini ei lasta turule. Selline lausidiootne jutt on lihtsalt selle rääkija lolluse kinnituseks.

Kägu jutus järgneb üks lollus ja vale teisele, nagu ilusti näitab lp 18:19, et Kägu tõlgendab fakte valikuliselt ja väänab neid. Nii ta siin trollib meid. Lp 18:19 näitab hästi kätte ära selle, kuidas Kägu toimib: kuulab kolme detaili sellest videost, mille ma ka ära vaatasin, võimendab neid ning ülejäänud 17 tõsiasja, mis ei sobi, vaikib maha ja neid ei arvesta. Tüüpiline šarlatani käitumine.

Keegi Kägu noorem vend sekundeerib oma isakesele, öeldes:
"Brandon Goodwin pani peale teist vaktsiini doosi kõrvad pea alla."
See on absoluutne vale. Kõrval pea alla panemine tähendab eesti keeles suremist. Grandon Goodwin ei ole surnud.

17:16 kütab natsireoorikaga üles arulagedat hüsteeriat ja Kägu 17:52 sekundeerib talle. Vaadake, seletan teile, milles asi:

normaalsetel inimestel, kes seni olid kannatlikud Kägu ja teiste temasuguste ignorantsuse ja lolluse suhtes, hakkab sellest kõrini saama ja tunda on, et inimesed nõuavad, et see vaktsiinivastaste hävitustöö medsüsteemi kallal tuleb lõpetada. Seda survet tundes lähevadki vaktsiinivastased endast välja ja hakkavad lahmima, valetama, hüsteeritsema. Aga on ka liiga kaua kannatatud nende lollust siin ühiskonnas!

 
At 20:50, Anonymous Anonüümne said...

To 20:35. Just ikka eelkõige tuleb teistele mõelda. Sajad meditsiinitöötajad on samuti ikka armastusest ja hoolivusest vallandatud. Draama teater vallandas oma töötajad ka armastusest. Sellepärast me ju neid vaksimata inimesi kiusame ja mõnitamegi, et me hoolime ja armastame! Eks homosidki pillutakse mädamunadega suurest hoolimisest ja armastusest.

 
At 20:54, Anonymous Anonüümne said...

20:50.
Vallandati ikka sellepärast, et nad olid liiga isekad, rumalad ja hoolimatud oma kolleegide ja patsientide/klientide suhtes. Sellised ei sobigi asutusse töötama, olgu siis tegemist teatri, haigla, restorani või mis tahes muuga.

 
At 20:54, Anonymous Anonüümne said...

Eestis on olnud kombeks surm oma pisikestest poliitmängudest välja jätta. Kuni tänaseni. Kus riigimeedia + erakanalid hauatagusel häälel pisaratest nõretava paatosega teatavad järjekordse 85 aastase, 94 aastase ja kujutage ette, koguni 37 aastase surmast ühe viiruse tagajärjel. Tõeliselt huvitav, miks ei alga päevauudised teadetest ülejäänud umbes 40 inimese vanuste kohta kes eelmisel päeval surid. Ja mis veel huvitavam. Eelmisel aastal suri umbes 30 37 aastast inimest. Ei mäleta et see oleks uudistes ära märgitud, samuti nagu ei märgitud 2020 aastal ära Eestis surnuks külmunud 46 inimest ega 207 enesetapu sooritanud inimest. Kõigi nende lood, nende lähedaste kannatused ja tunded on jäänud kuskile nanotähelepanu tasandile nagu ka kõigi teiste, paljudel juhtudel väga traagiliselt surnud inimeste lood. Küll aga pälvib esiküljeuudiseid viirus mis tõelise Eesti tapja kõrval on poisike. Südame – veresoonkonna haigused tapavad aastas üle 7000 inimese, kasvajad ligi 4000 inimest, isegi õnnetustes sureb ligi 1000 inimest.
Isand Kontmees on tõelise demokraadi kehastus, võtab kõigilt ühepalju – ainult elu. Mis põhjusel on osasid selle suure võrdsustaja klientidest hakatud teistele eelistama märkides neid eraldi ära?
Tuleb meelde mõne aasta tagune sigade katk. Notsusid ei veetud lõunamaale päikest võtma ega kaubandusse chillima. Vaid eraldati karmilt, lausa õhukindlalt terved haigetest. Kui pole kontakte, pole ka uusi haigestunuid.
Loomulikult piisab inimeste puhul sellest et süüdlased välja selgitada. Ainult üks asi paneb mõtlema. Kuidas maailma kõige eesrindlikuma med süsteemiga riigis ikkagi on nakatunud ligi 50 miljonit ja surnud 750000 inimest. Midagi on pildil valesti ja kuskil on keegi paljas. Millal ilmub teadmatu kes selle ka välja ütleb?
Aga meie meditsiinis olid juba enne coviidi asjad pahad.
https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/state/docs/2019_chp_et_estonian.pdf
Suur ebavõrdsus, rahade mitteefektiivne kasutamine jne jne. Avalik teave.

 
At 21:03, Anonymous Anonüümne said...

Brandon Goodwin kui korvpallur on surnud, oleme siis korrektsed.

 
At 21:06, Anonymous Anonüümne said...

20:50.
Vallandati ikka sellepärast, et nad olid liiga isekad, rumalad ja hoolimatud oma kolleegide ja patsientide/klientide suhtes. Sellised ei sobigi asutusse töötama, olgu siis tegemist teatri, haigla, restorani või mis tahes muuga.

20:54
Õige loobime nad kividega vigaseks ja saadame tuleriidale!

 
At 21:21, Anonymous Anonüümne said...

Lugedes üle pika aja seda blogi jõudsin ma arusaamisele, et rohkem mul siia blogisse asja ei ole.Oma opponente lolliks sõimata ja fakte väänates asju kontekstist välja rebida, see on olnud Pulleritsu stiil läbi aegade. Inimesi häirivadki kõige enam nende omad vead kelleski teises.

 
At 07:00, Anonymous Anonüümne said...

21:06
Ma nii radikaalne ei oleks. Need vallandatud inimesed näevad vaid iseenda õigusi, aga mitte vastutust. Eks neil ongi õigus valida selline töökoht, kus nad saavad oma isekusega hakkama.

 
At 08:40, Anonymous Anonüümne said...

Tänu valitsuse otsustamatusele tuleb kuu aja jooksul poolsajandi suurim suremuse kuu. Kas see toob kaasa erekorralised riigikogu valimised? On aeg!

 
At 09:05, Anonymous Anonüümne said...

20:54: "Südame – veresoonkonna haigused tapavad aastas üle 7000 inimese, kasvajad ligi 4000 inimest, isegi õnnetustes sureb ligi 1000 inimest."

Südame-veresoonkonna haigused pole viirus. Kasvajad pole viirus. Õnnetused pole viirus. Need on ikkagi isoleeritud üksikjuhtumid, st nende puhul meil pole praktikas vaja karta, et nad levivad eksponentsiaalselt, hüppeliselt kasvavas tempos.

 
At 09:32, Anonymous Anonüümne said...

Eesti probleem on see, et valitsejad pole rahva jaoks vaid rahvas on valitsejate egode rahuldamise riistaks.

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

9:32 -- kuidas see, et "et valitsejad pole rahva jaoks vaid rahvas on valitsejate egode rahuldamise riistaks" on seotud pandeemia ohjamisega? Ka praegusest diskussioonist on näha, et osad inimesed ei taha kuulata arstide ja tedalaste arvamust ja soovitusi. Vaktsineerimissoovitus on meedikute ja teadlaste soovitus ega sõltu sellest, kas peaministri toolil istub Kaja või Jüri või Martin või Andrus või Taavi või veel keegi teine.
Jah, vaktsineerimisega ja vaktsiinidega on olnud probleeme eelnevalt, kommunikatsiooniga on olnud probleeme kuid täna, 22. oktoobril ei ole mitte kellelgi mitte mingit takistust end vaktsineerida lasta.
19:22 -- väidad, et "Loomad vaadatakse ka enne ravimite mansutamist üle ja tehakse vajalikud analüüsid!" -- mis keelab Sind või ükskõik keda teistest oma perearstile helistamast ja paluda end üle vaadata ja vaktsiinide suhtes konsulteerida? Jah, igalühel on võimalus minna ka ilma eelneva ülevaatuse ja konsultatsioonita end vaktsineerima (Ibuprofeeni ostab ka enamus inimesi apteegist ilma igakordse eelneva arsti konsultatsioonita) aga mitte kellelgi pole mitte mingit takistust enne vaktsineerimist arstiga konsulteerimast.

 
At 12:43, Anonymous Anonüümne said...

12:17 - Kuidas? Valitsus ei mõistnud enne valimisi, et nende otsustamatus ja häältejaht takistas oluliste piirangute rakendamist mis tapab järgmise kuu jooksul rekord arvu inimesi. Nad on lühinägelikud võimunarkomaanid. Ametiga käib kaasas priviligeeritud teenuste kaif, see on nii kõva, et selle nimel ollakse nõus olema lühinägelikud ja jätma tegemata vajalikud otsused. Kas teadusnõukogu ei hoiatanud valitsus sellise musta stsenaariumi tuleku eest, huvitav miks, millistest andmetest oli teadlastel puudus? Või teati ja vaikiti või hoiatati aga salastati?

 
At 13:07, Anonymous Ano Nüüm said...

Valitsus ei peakski ühtegi piirangut kehtestama, kui põmmpead ei ajaks taga oma õigust rumal olla, vaid oleksid õige ajal vaktsineerinud.

 
At 13:20, Anonymous MargusM said...

"..rahvas on valitsejate egode rahuldamise riistaks"
Justnimelt seda me näemegi, nimelt üks erakond veab vägagi innukalt vaktsineerimise vastast kampaaniat, nad väga ei salga ka seda ja naudivad seda ego buusti ikka täiel rinnal.
Demokraatliku korra õnn ja õnnetus on see et me laseme neil meie seas olla ja sõna võtta kuid reeglina nad mitte ei räägi vaid karjuvad ja kraaklevad.. väsitav seltskond igaljuhul.

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Rahvas vajab kasvõi liiklusseadust (juhti) mitte sellepärast, et igaüks ise ei oskaks punktist a punkti b liikuda nagu veidi üle 100 aasta tagasi vaid sellepärast, et kõik jõuaks võimalikult kiiresti ja vigastusteta b-sse! Oleme arenenud ühiskond ja vajame koordineeritud tegutsemist isegi siis kui meie seas on neid kes häid tavasid ignoreerivad. Nii nagu ei saa sundida kedagi rasestuma tema tahte vastaselt ei saa ka kedagi sundida vaktsineerima.
Sellises olukorras tulebki lähtuda tervest mõistusest juhtimisel ja juht peab mitte munema pidurdamisel vaid reageerima adekvaatselt. Kui ta kihutab bussiga iga hinna eest orkaanis, et graafikus püsida ja õigel ajal peatuses ootajad peale võtta siis samas seab ta ohtu kõik need kes tema juhtimisel liiguvad. Tuleb võtta hoog maha. Tänaseks seda ei tehtud. Bussijuht ja konduktor hüüdsid hullunult põlevate silmadega, et hoidke hästi kõvasti torudest kinni ja ärge jalutage bussis edasi tagasi sõidu ajal. On ainult aja küsimus kui tormiga teele pudenev takistus sellises bussis katastroofi põhjustab.

Mida teha? Viimane aeg on koheselt kuulutada välja üleüldine karantiin nagu tehti Wuhanis. Karantiini reeglitest pääsevad ainult inimesed kes on vaktsineeritud. PUNKT.

 
At 15:01, Blogger Priit Pullerits said...

NBA korvpallimeeskonna Brooklyn Netsi tähtmängija Kyrie Irving pole ennast vaktsineerinud ning klubi otsustas mehe kuni kaitsepookimiseni oma nimekirjast eemaldada, kirjutab Postimees.

Vaat nii!

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

Jää on hakanud liikuma.
Läti korvpalliklubi vallandas vaktsineerimata peatreeneri:
https://sport.delfi.ee/artikkel/94937869/lati-korvpalliklubi-vallandas-vaktsineerimata-peatreeneri

 
At 16:51, Anonymous Anonüümne said...

Keegi seda nalja luges - https://www.aripaev.ee/juhtkiri/2021/10/22/tegelikult-oleme-me-eriolukorras-kaitugem-siis-vastavalt ?

Äripäevanikud ei mõista, et politsei teeb roolijoodikute tuvastamiseks reide põhjusega. Isegi juhilubade omanike seas on inimesed kes roolimise ajal karskusele vilistavvad. Lisaks on Euroopas pandeemia, et pean sõitma +20 km/h kiiremini kui märgid või reeglid lubavad, suunatule kasutamisest või ratturist vähemalt meetri kauguselt möödumisest ei ole mõtet üldse sõna võtta. Neid reegleid eiratakse pandeemiliselt hoolimatult. Selleks ongi jõuametkond politsei, kes pandeemilisi rikkujaid püüab ning karistab. Poleks neid toimetamas, oleks meil laipade hulk teedel uskumatult suur. Inimesed ei allu lihtsalt üleskutsele olla liikluses mõistlikud ja pidada kinni reeglitest. Miks Äripäevnikud mudilast mängivad ja arvavad, et nüüd kus pandeemia on 2 aastane on inimesed kuidagi muutunud võrreldes varasema ajaga ja muutunud mõistlikumaks? Samasugune naiivsus nagu presidendil. Seda lihtsalt ei juhtu. Ühiskonnale on siiski odavam isoleerida palgata puhkusele kodukarantiini need inimesed kes ei taha või ei saa mingil põhjusel vaksida. See tähendab jah ka kuni 12 aastaseid lapsi kellele veel vaktsiini ei ole leiutatud. Midagi pole teha, lapsevanem on olla praegu keeruline. Tuleb istuda kas kodus või leida muu võimalus oma mudilastel silma peal hoidmiseks. Karantiinis istumise jälgimisega saab politsei kenasti hakkama, vajadusel saab rakendada selleks ka armee abi.

 
At 17:49, Anonymous Anonüümne said...

16:51 küll kakisid pika loo valmis. Nn õunte apelsinide võrdlus. Sõidad 100km/h vastu seina on surm kindel, füüsikaseadused. Jääd grippi ei sure tingimata. Sõltub kes ja kui kõva oled. Ka vanad ja nõrgad võidavad gripi tee spirti söö sibulat ja joo kapteni viina peale. Kui see gripp tõesti surma tooks oleks meil koolnud tänaval vedelemas.

 
At 17:55, Anonymous Anonüümne said...

Järjekordsed sadakond Priidu arvates lolli ja lamemaalast: https://epl.delfi.ee/artikkel/94938483/meedikute-ja-teadlaste-uhispoordumine-vaktsiinide-moju-on-lubatust-vaiksem-lopetage-sotsiaalne-survestamine

Muuseas puudutatakse Priidu hüsteerilist arvamust, et "Kägu jutt, et vaktsiinid on testimisjärgus, on absurdi tipp. Ühtegi testimisjärgus ravimit ega vaktsiini ei lasta turule. Selline lausidiootne jutt on lihtsalt selle rääkija lolluse kinnituseks."

Priit, mis sa röögid enda õiguses veendununa, kui kogu sel kammajjaal on hea mitu poolt, mida peab arvestama? Järjekordne trumpismi ohver oled, muud midagi.

 
At 19:24, Anonymous Anonüümne said...

Mis maigu jätab praeguses olukorras see, kui avalikule pöördumisele alla kirjutanud meedik või teadlane otsustab jääda anonüümseks? Teadlane tahab avalikkuses esineda teadlasena, aga poeb peitu - miks? Anonüümseid teadlasi saavad pöördumise autorid välja mängida covidi-spetsialistidena ka siis, kui nad seda tegelikult ei ole. Seal on praegu pooled allkirjad anonüümsed.

Tasakaalukas jutt: https://arvamus.postimees.ee/7367913/molekulaarmeditsiini-professor-ka-vaktsiinipooldajad-elavad-mullis

 
At 19:24, Anonymous Anonüümne said...

17:55
Vist oli soov Priidule ära teha nii suur, et ei jõudnud viidatud lugu lõpuni lugeda (tüüpiline, käolastele omane pealiskaudsus ja ühekülgsus), kus olid Krista Fischeri kommentaar ja graafik.
Oled tõesti trumpismi ohver.

 
At 19:59, Blogger Priit Pullerits said...

Ei leia seda uudist...

Ekspress Meedia väljaanded Delfi ja Eesti Päevaleht eemaldasid oma internetilehtedelt 103 meediku ja teadlase ühispöördumise, milles tõdeti, et vaktsiinide mõju haiguse leviku piiramisel on algselt lubatust oluliselt väiksem ning sotsiaalne surve vaktsineerimiseks on seetõttu ebaeetiline.

See ongi ajakirjanduse roll: eristada terad sõkaldest.

 
At 21:26, Anonymous Anonüümne said...

17:49 mis mureks, kui ei oska kihutada siis ra rooli istu. Näiteks Tänakul on peale turvavöö ka kaitseks puur ümber. Tavaautoga oleks ta kümneid kordi surnud olnud. Turvalahendused on kimamisel üliolulised.

Point 16:51 jutus oli siiski selles, et inimesed ei hooli piirangutest ilma kontrolli ja karistuse hirmuta. Parlamendi esindaja manitsuskõne ei kaasa rahvast. Proovitud juba kordi. Aeg on tegudeks. Reaalsed teod loevad. Valitsus peab kohe tegutsema otsustavalt või loobuma privileegide kaifist ning tagasi parlamendi toole nühkima asuma.

 
At 07:09, Anonymous Anonüümne said...

Siin toimus nüüd väga palju kogukonna solvamist. Blogi omanik peaks vabandust paluma kui temas vähegi õilsat inimloomust leidub.

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

Meie praegune libarastlik "ajakirjandus" ei erista mitte terasid sõkaldest, vaid asendab rosinasupis rosinad pabulatega ning kirub seejärel lolli rahvast, kes sellist head magustoitu süüa ei taha.

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

Küll see kägu jõuab jahvatada, kommenteeriks seda:

> "KUI NEGATIIVNE KOROONA SynLab-i TEST POLE TERVISE TÕENDIKS KEHTIV , SIIS KUIDAS POSITIIVNE KOROONA TEST HAIGUST SUUDAB TÕENDADA?"

Väga lihtne. Negatiivne test näitab hetke aegruumis, minevikus, testi andmise hetkel. Tulemuse saad alles juppaega hiljem - vahepeal võib olla toimunud nakatumine.

Koroonatestid on ses suhtes kasutud terveks tunnistamisel, et juba minut peale testi tegemist võib olla olukord muutunud. Küll aga on nakkuse tuvastamine fakt selline mis ei muutu järgmise minuti sees kui keegi su peale köhib.

 

Postita kommentaar

<< Esileht