neljapäev, oktoober 28, 2021

Pullerits: Kuidas 35 aasta tagune reaalsus mulle privaatselt kätte toodi? Ja mis ma sellest arvan?

Nii need asjad Vene armees küll ei käinud! Peeter Rebase romantiliseks põnevusfilmiks tituleeritud «Tulilinnus» on stseen, kus seersant röögib rivi ees ja hoiab rivis seisjaid oma hirmu all, annab ühele sõdurile isegi kõva kolaka, nii et too kägarasse tõmbub. Seal rivis seisab ka filmi peategelane, reamees Sergei (Tom Prior, pildil paremal), kelle otse ette suunatud kivistunud silmist on näha, et temagi kardab. Ja siis astub seersant tema ette ning käsib, et ta annaks perverdile peksa.

Kõik paistab justkui õige ja usutav, ent ei ole seda ometi. Neile, kes pole Vene armees teeninud, jääb küllap märkamata üks suur sisuline möödapanek, aga neile, kes on teeninud, peaks see ebakõla kohe silma hakkama. Huvitav, et filmi tegemise käigus keegi sellele tähelepanu ei juhtinud.

Ilmselt tuleneb too prohmakas tõsiasjast, et Rebane, ühtlasi filmi stsenarist, on 48 ning pole ise Vene armees teeninud. Nagu ka muidugi inglane Prior (30), kaasstsenarist.

Nagu filmist selgelt aru saada, on reamees Sergei Serebrennikov vägivaldse rivistseeni ajal starik või koguni dembel. On jäänud vaid loetud kuud või nädalat, mil ta armeest koju pääseb. Ta tahab minna Haapsalu õhujõudude baasist tagasi Venemaale kodukülla, kus on vaja aidata ema, mistõttu loobub ta polkovniku auastmes ülemuse tehtud pakkumisest jätkata karjääri sõjaväes. 

Kui oled starik ehk teise aastakäigu teise poole mees, teeninud juba vähemalt poolteist aastat, siis mingi seersant sinu peale Vene armees häält ei tõsta. Rohkem kui ametlik, määrustikujärgne hierarhia luges Vene armees mitteametlik, määrustikuväline hierarhia. Selle järgi moodustasid teise aastakäigu mehed, tšerpakid ja starikid – eriti need, kes teeninud juba poolteist aastat ehk starikid, vanakesed – omaette klassi, kelle kohta ei kehti samad reeglid, mis esimese aasta meeste ehk salaagade kohta. Ammugi neid ei terroriseeritud. Ja ammugi ei ähvardatud, hirmutatud, terroriseeritud dembleid ehk neid, kes ootavad märtsi lõpust saabunud kaitseministri käskkirja järgi kevadel ja suve hakul koju minekut. Nemad on absoluutselt puutumatud. (Seda, et Sergei on raudselt teise aastakäigu teise poole mees, kinnitavad ka mitmed detailid tema sõdurivormis, mida taas ei märka need, kes pole Vene armees teeninud, aga mis seal teeninuile kuulutavad juba kaugelt kõike; sama käib tema lopsaka soengu kohta.)

Lühidalt: rivistseen ei ole usutav. Stsenaristid pole kas teadnud või arvestanud Vene armees kehtinud tegelikke suhteid ja reegleid; ja pole ka ühtki viidet, mis ütleks, et Haapsalu lennuväebaasis oleks kehtinud teistsugused reeglid – mis oleks samuti väheusutav.

See võib tunduda norimisena, ent arvestades, millise detailitäpsuse ja elutruudusega oli Rebane koos oma meeskonnaga suutnud taasluua nõukogude aja olustiku, seda nii lennuväebaasis kui väljaspool, olgu Moskvas või Tallinnas, pole ime, et üks eksimus nii teravalt silma jääb. Tavaliselt on kõigis neis mittevene filmides, mis käsitlevad Venemaad ja vene elu, alati tuntav, et kui palju filmitegijad ka pole pingutanud, ehedat vene tegelikkust pole nad suutnud ekraanil tekitada ega ole ka vene inimese hinge suutnud tabada. Venemaa ja venelased on niivõrd erilised, et need filmitegijad, kel puudub nendega isiklik põhjalikum kogemus, jäävad sellele materjalile lihtsalt alla.

Tõsi, leidus ka muid detaile, näiteks sõnavaras, mis reetsid, et filmitegijail jääb elulist kogemust vajaka. Vene armees ei kasutatud kellegi peale röökides nii pehmet sõna, nagu rajakas (vähemalt nii oli see inglise keelest eesti keelde tõlgitud), vaid käiku läksid palju mahlakamad ütlemised, mida siin kirjapildis oleks räige välja paisata. Samuti ei kasutatud leebet sõna «pervert», nagu kõlas seersandi suust rivistseenis, vaid öeldi otse kas «piderast, bljääd» või «jobanõi piderast». (Siiski kostis mõne stseeni taustal ka ehedat vene armee sõimusõnavara, nagu priduurok.)

Nii palju siis kriitikat, sest muus osas on Rebane teinud üllatavalt hea ja ajastutruu filmi. Sain seda näha eelmise nädala neljapäeva hommikul ihuüksinda Tartu Lõunakeskuses Apollo kinos, kus mulle oli korraldatud privaatseanss. Ausõna, mina üksi ja mitte kedagi teist. Et saaks rahulikult vaatamisele keskenduda. Seega nägin Rebase filmi ligi nädal aeg varem, kui kõik need kuulsad ja mõjukad, kes tulid sel nädalal kokku Tallinnas, et vaadata karmistunud koroonapiirangute tingimusis «Tulilindu» üheskoos. Ma ei saa ju sellise rahvakogunemisega riskida – tervist tuleb hoida!

Kolmapäeval võtsin Rebasega ühendust ja rääkisime tema filmist pikemalt. Mul tekkis selline mõte, et balletti «Tulilind», mille järgi on ka film oma pealkirja saanud – miks, see oleks juba pikem lugu –, on ju peetud helilooja Igor Stravinski loominguliseks läbimurdeks, mis ühtlasi tähistas tema koostöö algust impressaario Sergei Djagileviga, millest lähtudes võiks tõmmata paralleeli, et kas filmist «Tulilind», miks on tõesti hästi tehtud, võiks saada Rebase loomingulise läbimurde ning Tom Prioriga koostöö tähistaja? (Liiati, muide, mängis Prior filmis tegelast nimega Sergei ja paralleele võib leida muidki, kui kaevuda.)

Hea meelega oleks tahtnud kirjutada Postimehele filmist arvustuse, sest tegin vaatamise ajal mobiiltelefoniga endale valgust näidates väiksesse märkmikusse tervelt seitse lehekülge märkmeid. Aga kultuuritoimetaja oli sõlminud arvustamiseks juba kokkuleppe.

Nüüd jääb veel vaid küsimus, kas mul mõnest filmitegelasest kahju ka oli, sest väljaütlematagi on selge, et heaga see armukolmnurk lõppeda ei saanud. Kui kellestki kahju oli, siis naispeategelasest Luisast. Aga samas ei saa jätta imestamata, kuidas ta küll nii naiivne, pime ja loll oli, et ta läbi ei näinud ja ära ei tabanud, mida mehed tema kõrval teevad. Aga võib-olla tol ajal ei osanudki enamik inimesi selle peale tulla?

Kolm stseeni olid filmis minu kui mehe jaoks absoluutselt liiast. Aga ülejäänu oli tähelepanuväärselt kvaliteetne töö.

Foto 1: Tom Prior reamees Sergeina Peeter Rebase filmis «Tulilind». Foto edastas: Ann Vaida, KPMS
Foto 2: Peeter Rebase filmi «Tulilind» esilinastus selle nädala teisipäeval Alexela kontserdimajas. Fotol Peeter Rebane ja paremal Tom Prior. Foto autor: Remo Tõnismäe, Postimees/Scanpix
Foto 3: Tom Prior reamees Sergeina ja Margus Prangel KGB majorina filmis «Tulilind». Foto edastas: Ann Vaida, KPMS
Foto 4: Peeter Rebane filmi «Tulilind» esilinastusel Alexela kontserdimajas. Foto autor: Remo Tõnismäe, Postimees/Scanpix
Foto 5: Tom Prior reamees Sergeina Peeter Rebase filmis «Tulilind». Foto edastas: Ann Vaida, KPMS
Foto 6: Peeter Rebase filmi «Tulilind» esilinastus Alexela kontserdimajas. Fotol vasakult Oleg Zagorodnii (hävituslendur Roman), režissöör Peeter Rebane ja Tom Prior (reamees Sergei). Foto autor: Remo Tõnismäe, Postimees/Scanpix

67 Kommentaarid:

At 08:07, Anonymous Anonüümne said...

Film on mõeldud lääne publikule ja kindlasti on veel ebaloogikat aga ega dembliasja ei arutata vaid ikka "keelatud armastust". Seda rõvedam.

 
At 08:59, Anonymous Anonüümne said...

Miks pidi Rebasele helistama? Kas homofilme peaks lisa väntama?

 
At 09:56, Anonymous Anonüümne said...

Mida vanemaks, seda tolerantsemaks inimene muutub. Vanal mehel on ka paksud mutid noored tidrikid, kaugelt seal enam homoseksuaalsuski on, noorele siledale mehehakatisele on ju lihtsam oma särakaga voltide vahele pugeda kui rasvasele vanamutile?

 
At 10:03, Anonymous Anonüümne said...

Kägu poleks kindlasti Rebasele helistanud aga Pullerits hakkab homokultuuri saadikuks. Kurvad väljavaated.

 
At 12:01, Anonymous Anonüümne said...

Loodetavasti Nädala peatoimetaja loeb filmi arvustust. Eelarvamuslik suhtumine oma raskekahurväesse on eksitee. Proff teeb loo, millest vaja.

Kas PP annab filmi vaatamise soovituse ka kogukonnale? Kas normaalsel sportlikul rahvuslikult meelestatud mehel on nõukogudearmeelaste lembelugu kohane vaatamine? On propa või mitte? Siiski, paljud siinsed mehed langevad juba sanitaarnõuetele mittevastavuse tõttu ära.

 
At 12:08, Anonymous Anonüümne said...

Jah kogukond võib nina kirtsutada teadagi vanad sovjeedi homofoobid kes suhtuvad eelarvamusega armastusse aga veel paar sellist positiivset posti ja jää hakkab liikuma. Kogukond nõuab lisa tõestisündinud romantilisi põnevuslugusid armee igapäevast

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

Kogukonnale on nagu sahkamas külma vett näkku aga küll nad harjuvad.

 
At 13:32, Anonymous Anonüümne said...

Kogukond istub tasa. Hääletu protest ja vaikne vastupanu viib sihile muidu pannakse käed raudu ja viiakse keldrisse süstile.

 
At 14:10, Blogger Priit Pullerits said...

Eks see film ole, jah, üks sahmakas külma vett näkku. Aga olles õiglane, siis hästi tehtud. Kuigi tõsi, mõned klišeed, mida ka Andrei Liimets Postimehe homses arvustuses märgib, jäid mullegi silma. Kuid siin oli oluline ka puhtsportlik konkurents - ennetada oma kriitikaga teisi arvustajaid.

 
At 14:11, Anonymous Anonüümne said...

Aastast 2013:

t 14:19, Anonymous Anonüümne said...
Peakiri "Jookseme homona" (Juostaan ihan homona).
Inimõiguste olukord Venemaal olevat ikka ebarahuldav, konkreetselt homode suhtes. Seetõttu tulevat Sotši taliolümpia üldse ära jätta. Soome Olümpiakomitee aga ilmutavat argust, ei julge sõna võtta. Artiklil on viis kommentaari, 100% (kõik viis) autorit toetavad. Soome jooksufoorumist (Soomlase tekst on liiga pikk, et seda siin ära tuua. Pealegi tõlgib Google Translate soome 'homo' eesti keelde kui 'pede' - mis on solvav). Kirjutab enda väitel "heteromees".
Soomlase arvates homo(lesbi-)suundumus on sama normaalne kui vasakukäelisus ja punapealisus (kuigi statistiliselt vähem levinud kui hetero).
Järeldused: Homo(lesbi) normaalsuse ja "heteroga" samaväärsuse kahtluse alla seadmine tundub Soome ühiskonnas olema No-No - avalikult seda keegi teha ei julge. Teiseks, kange iha on ikka Sotši olümpial Venemaale käru keerata. Tõepoolest, homoparaade jms Venemaal korraldada ei lasta. Kas Eesti ei peaks siin soodast võimalust ära kasutama? Võimalusi on mitmeid. Tallinna SEB Sügisjooksu võiks kuulutada homode võrdõiguslikkuse jooksuks. Margus Konnula võiks teha vikerkaarelipuga jooksu piki Eesti-Vene piiri (vabandust - ajutist kontrolljoont). (Miks Konnula? Sest Konnula meenutab välimuselt veidi Elton Johni. Samas on Konnula tegelikult kogenud ja vastupidav jooksumees. Konnulal on sarnaste lipujooksude kogemus.) Vikerkaarelipuga piki Vene piiri jooksev mees (kes ilmselt pole sportlane) tõmbaks Eestile kindlasti rahvusvahelist meedia tähelepanu. Inimesed jookseksid tõenäoliselt ka hea meelega vikerkaarelipukestega. Sõltumata sellest, kas ollakse "hetero", lesbi või homo.
Ja inimõiguste alane olukord Venemaal vajab ka parandamist, selles pole kahtlust.
Meie jooksukorraldajatele on siin mõtlemist.
Võib küsida, et kui jookse homode toetuseks tekib palju, kas siis asi ei või muutuda farsiks? Võib küll, aga spordiüritused suuresti ongi farss.

At 14:31, Anonymous Anonüümne said...
Priit, teeme küsitluse. Bloggeris saad lisada vastava vidina (gadget'i). Kas osaleksid homodega solidaarsuse demonstreerimiseks korraldatud spordiüritusel? Jah, kindlasti/Võib-olla/Ei tea/Ei.

At 17:12, Blogger Priit Pullerits said...
14:31, ei osaleks, mitte mingil juhul. Kindlasti boikoteeriksin seda üritust. Ja tean, et sama teeks enamik normaalseid spordimehi.

At 17:48, Anonymous Anonüümne said...
So macho. Oh Priit, Priit. Saa üle.

Tõeline spordimees. Hetero.

At 19:32, Blogger Priit Pullerits said...
Ühtlasi teatan, et igasugune homopropaganda on siin kommentaariumis keelatud, s.t läheb koheselt igasuguse halastuseta kustutamisele. Et mis on propaganda? Olge mureta, küll ma selle ära tunnen, lõppeks ärge unustage, et olen õppinud Marju Lauristini käe all massikommunikatsiooni ja sooritanud eksami hindele "viis" (mul on Tartu Ülikooli lõputunnistusel kõik hinded "viied", ja ma ei varjagi, et olen selle üle uhke). Näiteks 14:19 on puhas homopropaganda - aga selle jätan näidisena siia üles, sest kui kustutaksin, siis tekiks teistel arusaamatus, millest räägivad neli järgmist kommentaari.

 
At 14:23, Anonymous Anonüümne said...

Sahmakas vett näkku pole mitte film (homokino on juba meinstriim oleme harjunud iga päev suksutavad) vaid Pulleritsu homolemb arvustus ja kiidujutt.

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

Aeg meil hakata harjuma. Iga teine lugu võiks olla keelatud armastusest. Loodusvaated ja Anjuta ootusärev olek kui poisid isekeskis põõsas nahistavad.

 
At 14:51, Anonymous Anonüümne said...

Eeh, peategelane on ju üksühele siinse bloggeriga ühte nägu, kas taotluslikult, ei tea. Aga. Film oli ju väga sportlik. Oli veesporti, vettehüpped, sukeldumine. Olümpiaalad ikkagi. Ratas Start Šassee Saiakangis Pühavaimu najal. Nats metsas jooksmist, tõsi, see ei ole olümpiaala. Homostseenid olid väsitavalt pikad. Õnneks on olemas edasikerimise nupp. Õhtul vaadata pole küll mõtet kui homo kalduvused on puudulikud. Mis puudutab detaile, siis Maarjamäel ei olnud tol ajal plaatide vahel rohtu ja plaadid särasid nagu marmorist. Dembli teema ei pakkunud pinget, filmis peab ju ikkagi mõnda asja lihtsustama.

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits ise demblina mitmele noorele õpetust andis? Rahvuslik patriootilist manitsust nõukogude kodumaad teenida do upora i do samogo utro?

 
At 19:09, Anonymous Anonüümne said...

Kulla Priit, sellist filmi ei ole sobilik ihuüksinda vaadata, oleks pidanud ikka sõbra kaasa võtma. Soonets oleks kindlasti rõõmuga tulnud.

 
At 21:07, Anonymous Anonüümne said...

Nõukogude homod olid normaalsed mehed. Selline vähemus nagu umbes kuu tagasi ilmunud Juurikas Väino ja Heino. Käidi saunas, tehti meeste asju, ei mingeid eitesid. Mõnel kodus ikka oli moe ja julgeolekukaalutlustel, jube tüütu. Siis põgenesid sinna, kus said mehed olla omavahel. Vanakooli homod ei tee homopropagandat. Läänes on see vahe ammu sees. On homod - seksuaalse kõrvalkaldega, millest pole mõtet teha probleemi, transseksuaalid - inimesed, kes vajavad abi, et tunda end inimesena. Aga nemad ei ole kõik homopropagandistid, kes võivad olla ka heterod. Nende alla kuuluvad igasugused tähestikurahva ühingud, mis parasiteerivad maksumaksja rahal ja üritavad suruda ühiskonnale peale oma idiootsust nagu rohelised, kommunistid ja teised sellised ühiskondlikult ohtlikud inimesed, kes istuks normaalses ühiskonnas kinnimajas. Ärge võidelge homodega, vaid LGBT+ MTÜde propagandaga.

 
At 22:28, Anonymous Anonüümne said...

Ega Väino ja Heino kah väga normull homod old. Selmet sotsialiseeruda kaasava kogukonnaga, paarutasid nad külmalt oma bemmiga ringi ja ajasid omi asju. Asi ta siis paar sõna majarahvaga juttu ajada, kuda käbarad käivad või kuis kube kärab, ei. Kas noil oleks võtnud kuskilt tüki ära kui koos korteriühistu rahvaga oleks mõne tikripõõsa istutanud või supirohelise peenra rajanud? Ignorandid. Mida nad siis soovivad, kapis edasi olla ja mornitseda?

 
At 22:53, Anonymous Anonüümne said...

Aa, nüüd on selge, et miks Priit Tulilinnu võttepaigas Maltal ja Ida-Virus käis. Kohe nigu sisemiselt ilma väljapaistva põhjuseta tõmbas nendesse paikadesse.

 
At 06:27, Anonymous Anonüümne said...

Rebane avas oma filmimehe karjääri võimsa rahvusvahelise läbimurdega. Järgmiseks võib olla kavas kodumaine erootiline triller põnevik. Kandidaadid Heino ja Väino osatäitjateks võib olla kes?

 
At 11:25, Anonymous Anonüümne said...

Kodumaist erootilist trillerit tahaks näha küll. Väino ja Heino ossa sobiks Pullerits ja Soonets ideaalselt. Või mis kogukond arvab?

 
At 11:50, Anonymous Anonüümne said...

Vestern on kindlapeale minek. Aga rõhk pigem vormile kui sisule. Ei ole mõtet geidele liialt pugeda, kaadrid olgu ikka sellised, mida normaalne mees kannatab vaadata. Kauboipaari sõprust andku edasi meeste pingutust nõudvad tegevused, kaadrid reljeefsetest lihasemängudest, tahtejõulised näod, Cameli suits. Lohakas elegants paistku pildimaterjalilt, vägivald. Lindpriid, punanahad, puumad. Meeste lähedus paistku truudusest, silmavaatest, kindlameelsusest.

 
At 12:11, Anonymous Anonüümne said...

Rodeo, nahkpüksid ja piitsa simuleeritud plaksumine, lõpukaadrites toimub härja munade pannil praadimine. Korraks näeb naha nülitud puuma lihakeret aiateibas.

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Seda, et need arvutimängu lennukid oli filmis latialt väga madalalt läbipugemine. Korra nagu oli seeditav, samas korduvalt sama rehaga jändamine oli narr ok. Kas tõesti ei leidnud CGI mansat kes normaalse papi eest tõetruud pilti oleks kuvada suutnud? Mingi kiirustamise jama või eelarve sai otsa?

 
At 12:50, Anonymous Anonüümne said...

Komöödia ei vea samuti alt. Raketiväelase õnnetu armastus, piirivalvuri luhtunud võimalused. Leslie Nielseni tüüpi naerutaja, homoteemale viitaks vaid sagedased munapiiksud. Kunstiliselt nõrgad otseütlemised on algajate rida.

 
At 13:06, Blogger Priit Pullerits said...

Nädalavahetuseks väärt lugemist ka teile:

https://kultuur.postimees.ee/7373999/peeter-rebane-kui-sa-iseendast-ei-hooli-ei-saa-ka-teistele-midagi-anda#_ga=2.208761364.767272620.1634476105-532792975.1608287490

https://www.postimees.ee/7373824/pange-rahakott-valmis-toit-laheb-kohe-kallimaks

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

See juba vana teema et homodel on elu kergem kui perelistel kel järeltulevate eest muretsemise koorem õlgadel. Seetõttu saavad nad filme teha laulda tantsida ja muidu õitseda. Sealt tuleb see linnalegend et ilma homodeta ei saa nad on nii andekad ja geniaalsed just nemad viivad inimkonda edasi. Väike tõetera selles on, aga homo saab end ilusaks teha juuksuris käia ja küüned lakkida samal ajal kui 5 lapse isa peab sada tööd tegema. Rebase jutt ENDA eest hoolitsemisele

 
At 16:58, Anonymous Anonüümne said...

13.40 õige jutt puha, vaadake Pulleritsu, rabab tööd mitmel koha ja linna vahet et suudaks koera üleval pidada.
Varsti tuleb see aastalõpu tundide arvestus siis näeme mis see kõik maksma läheb.

 
At 19:04, Anonymous Vivian said...

Kui tuleb kodumaine vestern, siis pole lennukeid vaja. Peaasi et oleksid ilusad tagumikud.

 
At 19:37, Anonymous Anonüümne said...

Vivian kodumaises vesternis lähevad mehed kalale ja magavad ühes telgis. Siis näeb mis teki all juhtub. Hoiame pöialt.
Maarika

 
At 23:21, Anonymous Anonüümne said...

8 aastat filmi teha sellisel teemal on ikka saavutus küll - vist täiega Rebane nautis selle tegemist, vahest saab sellega Rebane kui rezizöör tuule tiibadesse - aga see film ei ole laiadele massidele , nagu polnud seda ka Brokeback Mountain, ehkki Ang Lee sai rezizööri Oskari. Mandariinidega meil ei õnnestuńud - siis äkki veab Rebasel rohkem, siiapoole euroopat kuluks see ära küll. Lugedes hr Padre juttu ja nähes Rebase intervjuusid siis kokkuvõtteks ei ole tahtmist seda vaadata - ehkki Rebase jutu põhjal on tegu universaalse teemaga.Ega Rebasel ka lihtne pole seda levitada, festivalid, + euroopa , veits ameerikat. Raskeks läheb Venemaal , idas ja eriti Hiinas. Mulle aitas ameeriklaste omast küll - ei kõneta see nizzi teema tavalisi mehepoegi.

 
At 09:32, Anonymous Anonüümne said...

Rebase jutu põhjal universaalse teemaga.

Eks iga väike pede peab ennast suureks universaalseks.

 
At 12:43, Anonymous Anonüümne said...

Kui naistele meeldivad sellised filmid siis peab juurde tegema ja positiivselt arvustama. Sõprus armastus vabadus!

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

PR on 2x põdenud covidi, kas ta on vaxxitud?
PR kohvik ei kontrollinud klientide koroonapassi, vaid hajutas ja lubas 50% täituvust (väidetavalt kõik seaduslik).
PR korraldas PD-filmi suure ja piduliku esilinastuse ja pillerkaari haigestumise kriitilisel ajal, mil haiglad ja arstid võimlevad võimekuspiiril ja nende vastu käib laimukampaania (saast, maffia). Kui suureks on esilinastuse kolle kerkinud?
Ja taoline PD kõneleb endast ja teistest hoolimisest, teistele andmisest, positiivsest eestvedamisest. Midagi on pildil valesti.

Kahtlemata on Tulilinnuga seonduv propaganda, millest ei maksa ka ülepea ärrituda ega ka vastanduda. Mitu korda on PD soigunud oma teistsuguse sättumuse üle. Soiub edasi. Vaatamata sellele, et teda ei morjenda (enam) teiste arvamus. Tubli on ja miks ka peaks. Mitu korda on PR ühel või teisel põhjusel (ühiskonna, riigi - hoiakud, aga ka maksusüsteem) Eestist lahkunud, ja naasnud. Tore, et naaseb. Film on PD skeene kokkutulemise ja olemise demonstratsioon (meediakajastus + kogukonna üritused). Kui kohalik PD skeene suudab oma eripära võtta Briti sarja Little Britain eneseirooniaga, siis saame kõnelda progressist.

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Miks nii kriitiline jutt propafilmi kohta? Nagu HHL ütleb, et potis oma sitta peab ikka vaatama, siis saad aru kas kere korras.

 
At 16:54, Anonymous Anonüümne said...

Oi türa

 
At 19:55, Anonymous Anonüümne said...

Loodame siis järgmine nädal ei kirjutata soome rallimeestest vaid Anettist. Soovime talle kogu PD kogukonna vahmiiliga palju edu ja võite.

 
At 20:02, Anonymous Anonüümne said...

https://www.delfi.ee/artikkel/95010771/graafik-must-stsenaarium-sai-teoks-eestist-sai-maailma-suurima-koroonanakatumisega-riik
Näete siis 2 korda päevas peaga vastu seina jooksmine ei aitagi, nüüd hakkame 4 korda päevas vastu seina jooksma. Nii kaua jookseme, kuni sureme ise või sureb covid. Muideks enamus nn vaximata inimesi, kes haiglates on 1 või 2 süsti saanud inimesed, aga vahetult peale teist süsti ei loeta inimest veel vaxitute hulka.

 
At 22:20, Anonymous Anonüümne said...

20.02 Oh üllatust! Kus koopas sa elanud oled, et vaktsiini mõjuma hakkamisest kuulnud pole.

 
At 00:10, Anonymous Anonüümne said...

To 20:02
Ja mis allikatest sa selle info võtsid, et enamus haigla vaktsineerimatutest on ühe või vahetult enne haiglat teise süsti saanud? Arvestades, et selliseid inimesi on kümneid kordi vähem kui täiesti ilma süstita rahvast, siis on see ülimalt ebatõenäoline. Aga see, et meie koos Lätiga oleme tippu jõudnud pole mingi ime, meil on ka neid "oma peaga mõtlejaid" siin kõige rohkem. Kõik suured isehakanud meditsiinigurud ja viroloogid Käoga eesotsas.

 
At 08:11, Blogger Priit Pullerits said...

Vaatasin ka just New York Timesist, et Eesti on tõusnud nakatumise määra poolest maailmas riikide hulgas esikohale. Palju õnne siis, kõik nn vabaduse eest võitlejad ja oma peaga mõtlejad, sh kehakultuurlanee Kägu jpt! Ilge käru on nad kõigile kokku keeranud. Nüüd jääb seda vabadust veel vähemaks.

 
At 08:19, Anonymous sotside sabarakk said...

Kägu-sugustele jäärapäistele põmmpeadele lugemiseks, äkki saavad milleski aru ning hakkavad nägema ükskord oma ninaesisest ka kaugemale:

https://leht.postimees.ee/7374834/fischer-just-vaktsineerimata-inimestest-algas-kolmas-suur-nakatumiskasv#_ga=2.157261373.767272620.1634476105-532792975.1608287490

 
At 09:00, Anonymous Anonüümne said...

Räägiks veel filmist kah. Viimases kaadris oli filmis 3 avalikkusele tuntud homo. Kui oli 3 tuntud homo, siis loogiline on, et muud tundmatud näod olid pigem ka homod ja lesbid ja biseksuaalid. Rebaselt loodetavasti Priit sai vastuse, et paljud neist siis on imelikud?

 
At 11:27, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Homo tehtud filmi homodest, jätsin targu vaatamata. Vaatasin selle asemel hoopis tennist ja Kontaveidi viimaseid mänge. Mõnesid isegi tagantjärele. Pole midagi öelda venelasest treener on osanud tüdrukule enesekindlust juurde süstida. Kõik muu oli tal juba ennegi ju olemas, kuigi pisut on juurde tulnud ka võhma ja liikumiskiirust.
Tõepoolest härrased koroonahädaldajad , me elame imelisel ajal! Mitte kunagi varem pole maailma ajaloos saanud edasi anda haigust, mida sul pole, sellele, kes on selle vastu vaksineeritud. Krista Fischer on vist üks väheseid statistikuid, kellel on aegajalt raskusi protsendi arvutuse ja numbrite kokkuliitmisega. Kahtlaselt tihti muudetaks tagantjärgi neid numbreid seal statistika ameti kodulehel. Jäärapäine põmmpea Kägu ei saa võtta vastustust selle eest, meie ajakirjandus on pandud tööle vaid ühe eesmärgi nimel. Suruda inimestesse üks kõik mis hinnaga need kokteilid sisse ja rikkuda nende immuunsussüsteem igaveseks. Mina soovitan teil pigem praegusel ajal üldse mitte midagi peale spordiuudiste lugeda või siis vähemasti mitte peavoolu meedia omasid. Kuigi vahel leiab ka sealt midagi üpris mõistliku. https://arvamus.postimees.ee/7374538/riina-solman-valitsus-on-aeg-vabandamiseks. Aga muidu, imelised päiksepaistelised soojad ilmad. Rattaga lausa lust sõita. Kahju ainult, et pole oma head vormi enam kuskil niiöelda realiseerida. Samas annabki see võimalusi organiseerida oma sõprade tuttavatega väikseid testvõistlusi ja mööduvõtte. Inimene on ju ikkagi sotsiaalne olend. Tänapäeval on ka väga lihtne toredat inimest ära tunda. Ta ei kanna maski ja ei kasuta vaktsiinipassi, kui keegi veel ei teadnud. Päikest kõigile ja püsime ikka terved, sest igasugu gripid ja muud tatitõved on aktiveerumas.

 
At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

Kägu, sa oled tüüpiline see, kelle pärast me kõik kannatame. Sinu lollus ja seejuures lollile omane enesekindlus on hämmastav. Nüüd kuulutad sa end isegi Krista Fischerist targemaks? Kes sa, mees, selline üldse oled, et endast nii palju arvad? Isehakanud "tarkpea"...

Ainult idioodid, kes ei hooli teistest, ei kanna maski ja ei kasuta vaktsiinipassi. Sinusugune ühiskonna turvatunde ja rahvatervise õõnestaja tuleks kiiremas korras meie seast isoleerida.

 
At 13:20, Anonymous Anonüümne said...

Kiidame Kägu jutu heaks. Krista Fischer on statistik ja ei tea viirusest rohkem kui meie tavalised inimesed. Tema asi on oma excel lehe kokkuvõtet laulda.
Vaatame tennisistide ja jalgpallurite pealt. Nemad reisivad mööda maailma ehk nemad on ohtlike viiruste korjanduskarbid. Aga matšid on ilma maskita. Järelikult mis? Sinu lollakad vaktsiinipassid on vaid administratiivne meede. Pullerits oled sa meed või pede? Sellised isoleerimisaktivistid viska oma blogist välja.

 
At 14:26, Anonymous Anonüümne said...

13:01 Te olete tüüpiline lammas. Hakkake lihtsalt elama. Kas Kägu segab teid või? Teistes hoolimine algab ikka enesest. Arvate, et osalesite inimkatsetel ja lasite endale mingisugust mötetut löga sisse süstida ja nüüd ajate rinna ette ja nõuate, et teised ka seda paska tarbiksid? Hoolimine algab iseenesest. Kui inimene hoolib, siis aksepteerib ta igasuguseid inimesi, mitte ei nõua, et teised elaks nagu tema.

 
At 14:41, Anonymous sotside sabarakk said...

"Kas Kägu segab teid või?"
Ei, mitte ainult mind, vaid kõiki teisi ka oma lambajutuga. Nagu siin öeldi, sis temasuguse suhtumisega inimesed, tema sh, ongi peamiselt selles süüdi:
https://www.postimees.ee/7374584/must-rekord-eesti-moodus-koroonanakkuste-poolest-latist

"Kui inimene hoolib, siis aksepteerib ta igasuguseid inimesi, mitte ei nõua, et teised elaks nagu tema."
Kägu ei aktsepeeri teisi, nagu ka teie mitte, heites teistele ette, et nad on lambad ja osalevad inimkatsetel ja lasevad endasse süstida löga. Alustage oma suhtumise muutust just sellest, mida te olete nii nobe teistele soovitama: hakake lõpuks ometi hoolima ja ärge nõudke, et teised elaks nagu teie.

 
At 15:29, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

TO 13:01 Olen Eesti Vabariigi kodanik ja täidan kõiki selle riigi seaduseid. Ülim seadus millest iga kodanik peab juhinduma on see
************** https://pohiseadus.ee/. *****************
Kõrgeima võimu esindaja riigis on rahvas, st ühtlasi ka mina. Valitsusel pole mingeid volitusi kehtestada selliseid kodanike diskrimineerivaid ja ühiskonda lõhestavaid piiranguid. Valitsus saab teha määrustega ettekirjutusi vaid riigi ja valitsusasutustele, ka siis ei tohi ta vastuollu minna põhiseadusega. Ehk siis kuni pole kehtestatud eriolukorda või tehtud muudatusi põhiseaduses, ei kavatse mina igasuguseid rumalusi, mida mingisugune marionettvalitsus nõuab, mitte täita. Hoolin inimestest sedavõrd, et soovitan neilgi lõpetada orjalik koogutamine ja hakata elama. Haigena ringi liikumist ei pea ma loomulikult õigeks, see on elementaarne, aga inimeste alandamine, mingite maskide ja testidega on liig. Pigem olen ma seda meelt, et vaktsiinipassi kasutavad hoolimatud idioodid. Maski kohapealt aksepteerin inimesi, kes viskavad selle korraks ette, sest lihtsalt ei viitsi igalpool tõestada. Nõme on muidugi see, et kuigi isegi seltsimees Lutsar on selle otse ja avalikult välja öelnud, et maskide kaistevõime on sisuliselt olematu on nii paljud inimesed ikkagi seda orjalikult nõus näo ette panema. Meditsiinisüteemi pole ma viimase 15 aasta jooksul koormanud rohkem , kui 2 haava sidumist ( need olid tõsised ja õmblemist vajavad haavad).Reisimas pole viimasel ajal käinud ja spaadesse teatrisse jne. ei lasta mind sissegi. Ausal töeldes, ega tahagi sinna minna, sest seal on palju köhivaid ja nohuseid vaktsiini passi lehvitajaid ( info pärit tuttavatelt ja ajakirjandusest). Seega ma ei mõista, mida te mulle ette heidate? Haige ma pole, ringi ma ei aele, medistiinisüsteemi ei koorma, kuigi rahaliselt ma seda süsteemi igakuiselt toetan, et teie sugused saaksid rohkem süstida. Kui tahate kellegi peale oma viha välja valada, siis olge nii palju mees ja valage see välja tõeliste süüdlaste peale, mitte nende peale, kellelt on ära võetud elementaarsed kodaniku õigused, sest nad ei ole nõus osalema inimkatsetel

 
At 15:48, Anonymous MargusM said...

"Hoolimine algab iseenesest" tundub et sinna ta toppama ongi jäänud, egod on suured, samuti teadmised.
Hiljuti pidin mõtisklema ühe teise valdkonna üle kuid hämmastusin, see toimib universaalsemalt.. nimelt asju/ tegevusi millest aru ei saada/ neid ei mõisteta kiputakse nimetama sitt, saast, löga, pask, jne..
Kus kohast küll sellised hinnangud tulevad?

 
At 15:52, Anonymous Anonüümne said...

Vastupidi, Kägu, Vabariigi Valitsus just püüab teid kaitsta. Te, antivaxxerid, olete vähemus esiteks. Teiseks, teie tervis on kordi suuremas haigestumise ohus kui vaktsineeritutel, seetõttu ongi piirangud teile eelkõige rahvarohketesse kohtadesse minemiseks. Viirus levib inimeselt inimesele piisknakkusena. Kolmandaks, põhiseadust te ei tunne. Neljandaks, Käo tüüpi ullikesed on vaenuliku riigi tööriistaks, nagu märkis Ukraina julgeolekuteenistuses töötanud kindralmajor Laptunina. Lamedat päikest!
https://maailm.postimees.ee/7374762/sbu-endine-kindralmajor-venemaa-mobiliseerib-koigevastaseid

 
At 15:54, Anonymous Anonüümne said...

to 15:48 MargusM öelge ausalt kas te olete huvi tundud mida endasse täpsemalt süstida lasite? Pakun, et ei ole, sest kui normaalne inimene vähegi süveneks ja uuriks siis ta seda ei teeks. Teie suhtes on see muidugi valus, et keegi seda kraami mida te heas usus endasse süstida lasite saastaks peab. Aga teate, te harjuge ära.

 
At 15:57, Anonymous Anonüümne said...

Lugupeetud koroonafännid ja sotsialistliku valitsuse sabarakud, tõmmake hoogu maha. Kohe kohe peate te hakkama teises suunas määgima. Lugege vahelduseks uuemaid uudiseid ka.
https://arvamus.postimees.ee/7374538/riina-solman-valitsus-on-aeg-vabandamiseks.

https://epl.delfi.ee/artikkel/95009369/robert-sarv-valitsus-kardab-tunnistada-vaktsiinipoliitika-labikukkumist?fbclid=IwAR03w-BqPUS6UO-vHSm2UdILE-7t2ALSXntRwR_wUo0FQxICrKxr-ATxhsE

 
At 16:01, Anonymous Anonüümne said...

to 15:52 Kas te olite enne vaxximist idioot või on tegemist kõrvalsümptomitega?

 
At 16:07, Anonymous Anonüümne said...

https://vladimirzelenkomd.com/prophylaxis-protocol/?fbclid=IwAR0HTx9EXGKcMofCTmfXMFcpM3bQ57eRpy2U2XjQCbNTB6CG1r7G-KpIxfs

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

15:57, pole mõtet endise läbikukkunud ministri arvamust levitada, too proua kõneleb viitajaga seda, mida riigikiriku pealik Viilma arvab. Tasub otse Viilmad kuulata ja aega kokku hoida.

 
At 17:38, Anonymous Anonüümne said...

Rohkem hoolimist on vaja, tõesti! Kägu ja tema austajad. Ärge vaktsineerige ennast. Olge õnnelikud ja terved! Ärge sildistage teisi inimesi, kes ka oma tervisest hoolivad ja on teinud teadliku otsuse end kaitsta vaktsineerimise abil.
Mina ei sunni sind mingid löga või sitta enda sisse süstima. Ära sina keela ühelgi teisel inimesel end vaktsineerida. Ela ja lase teistel elada, mitte ära demonstreeri oma üleolekut ja mõistmatust isegi siis, kui keegi seda ei küsi.

Tuleb meelde vana anekdoot veganite kohta, mis nüüd toimib ka "oma peaga mõtlevate" inimeste kohta. Kuidas aru saada, et keegi on vegan/ei saa aru, kuidas vaktsiinid toimivad? Ta ütleb sulle seda, isegi kui sa ei küsi.

 
At 18:18, Anonymous Anonüümne said...

Käo kukkumisest on poogen. Sitt on lugu aga kuna Rebane on ka antivakseri mulaga - organism saavat hakkama ise. Muidugi saab kuni jõud raugeb ja ootad kiiret lõppmängu. Siberi katkuga saavad ka mõned hakkama ilma vaksimata. Enamikule on see aga nagu kevadine kulupõletamine, koristab vanad eest ja loob soodsa pinnase järelkasvule.

 
At 18:27, Blogger Priit Pullerits said...

Eks Rebane loodab sellele, et ta kaks korda läbi põdenud. Mis annab ilmselt parema kaitse kui vaktsiin, küllap nõustuvad sellega ka tippviroloogid. Aga teistel tema eeskuju järgida ei soovita, sest vaktsiin on igal juhul kergem taluda kui läbi põdeda ja riskida arvestatava võimalusega, et piinled või sured.

 
At 18:53, Anonymous Anonüümne said...

Mis asja sa Priit leelotad, alles ketrasid tippviroloogi plaati, et läbipõdejad saavad sisuliselt omale uue versiooni AIDSist. Nüüd siis saab põdemisest juba immuunsuse kohese teise ilma mineku vastu. Kumb siis on parem, kas kõvem immuunsus ja 10 aasta pärast sussid taevasse või vaksimine ja kergem metslase läbi põdemine kuid pikem eluiga?

 
At 18:56, Anonymous Anonüümne said...

17:38 on ilmselt süsti suhu saanud nii lolli juttu pole PD blogis ammu kuulnud. KES sunnib ja lärmab süstima ja vaktsiinipassi kaelas nagu lehmakella kandma? Kas antivakserid või riik ja valitsus oma sunniaparaadiga? Kas antivajserid kiusavad sind või armee ja politsei kontrollib igas ukseavas sinu kõlbulikkust inimene olla?

 
At 20:11, Anonymous MargusM said...

Läga ja löga apostlid võivad muidugi arvata et neile on abi ussi- ja püssirohust, meedikud siiski nii ei arva, pole tõendust leidnud.
https://novaator.err.ee/1608386282/suur-ulevaade-mida-koroonahaigetega-eesti-haiglas-tehakse

 
At 20:25, Anonymous Anonüümne said...

Küll on kole jälle nentida, et ükskõik mida Padre ei ürita algatada, ikka jõutakse samasse puntki. Justkui ei juhikski Padre seda blogi vaid mingi krt päevakajaline viirus. Soovitakse Padrel kõik kes vaktsiini teemal üks kõik mis kontekstis sõna võtavad aasta lõpuni ära kustutada. Aga see vist liiga raske ülesanne..

 
At 20:37, Anonymous Anonüümne said...

18:56, on väga valus, kui palutakse lihtsalt vait olla ja teistega ka arvestada?

 
At 21:01, Anonymous Anonüümne said...

20:37 mine sa perse oma arvestamise jutuga. Sa arvesta et on inimesi kes ei soovi suvalist paska sisse süstida lasta ega olla keemiaga tembeldatud olekus. Ma olin vait kuni tulid oma idiootse arvestamise jutuga. Sinul ei ole arvestamise kuld-standardit taskus, lammas.

 
At 21:10, Anonymous Anonüümne said...

21:01. Mina ei käsi sul mitte midagi endasse süstida. Istu kodus, käi ujumas meres (ise käin ka, väga hea on), jaluta metsas. Aga, kurat, ole vait. Sinu otsus, et ei taha süstida midagi, ära süsti, ei pea.

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

PS, 21:01, loodan, et sa siin kogutud viha kodus oma poisssõbra peal välja elama ei hakka. Mine parem tee rõdul üks suits ja karju "suuka!".

 
At 15:03, Blogger dr Holden said...

Eksid Priit!
Salaaga ja tšerpak olid ikka esimese aasta sõdurid! Edasi tulid starik ja deduška, ikka poole aasta kaupa...

 

Postita kommentaar

<< Esileht