neljapäev, november 04, 2021

Pullerits: Mis on Eesti parim linn rattaga ringi kihutamiseks? Palun väga - siin see on!

LISATUD VÄRVIKAS VIDEO!

Nüüdne valitsusjuht Kaja Kallas, jätkates sellel otsustamatuse rajal, mille ta on tugevasti sisse tallanud ja mis ei luba tal kehtestada otsustavaid abinõusid, et koroonaviiruse levikut pidurdada ja tõkestada – ja edasi see levik muudkui tormab, nagu uudistest andmete põhjal taas lugeda võib –, palub ettevõtjail võimaldada kodutööd, mis on taas selline poolpehme meetod, milega suurt ei lahenda, sest hullus olukorras, nagu vähegi elukogenud inimesed teavad, toovad kasu ainult jõulised ja otsustavad sammud. Kordan: jõulised ja otsustavad sammud.

Kellel on kodukontor, on see ilma Kallase palvetagi – sest targad inimesed on aru saanud, kui kasulik on kodukontor tegelikult. Millise paindlikkuse ja vabaduse see annab!

Esiteks, tark inimene tõuseb koos päeva ja päikesega, sest osana loodusest on mõistlik elada loodusega ühes rütmis. Aga veelgi targem inimene, kes näeb, et väljas on ilus päikseline ilm, nagu oli esmaspäeval ja teisipäeval, ei istu laua taha arvuti ette, vaid istub sadulasse.

Ja läheb välja rattaga sõitma. Nagu tegin esmaspäeva ja teisipäeva hommikul. Mõlemal päeval väntasin umbes tunnise ringi. Pärast oli lahe olla, sest keha sai värskenduse ja emotsioonid turgutust.

Nüüd küsite: aga töö?!

No kuulge: me elame ikkagi 21. sajandi kolmandal kümnendil, kaugel orjanduslikust ja feodalistlikust ja padukapitalislikust elukorraldusest. Elame ajal, kus iga inimest tuleb väärtustada: hinnata tema aega, tema tervist, nii kehalist kui vaimset, hinnata ja toetada tema iseenda juhtimise oskust, hinnata seda, et ta oleks rõõmus ja õnnelik (kui keegi näeb siin pisukest irooniat, siis miks ka mitte!), sest rõõmus ja õnnelik ja rahulolev inimene on ka viljakas töötaja.

Muidugi läheb mul hommikuse rattaringi tõttu tööpäev kodus kauemaks, kui kella viie või kuueni. Aga kui vaatate aknast välja, siis näete, et kella viie ajal on juba pime. Kui siis palgatöö lõpetate, on hilja välja sportima, st enda keha eest hoolisema minna. Võite ju muidugi minna, kuid pole valgust, pole päikest, liiati suureneb ratta seljas oht, et võib õnnetusse sattuda.

Niisiis, minu soovitus: võtke hommikul aega iseendale, küll õhtul selle palgamaksjale tagasi saate anda; aga just nii, enda eest hoolitsedes, peate küllap kauem vastu, mis on lõppeks kasulik ka tööandjale.

Ja ei pea rattaga sugugi kaugele sõitma! Panin teile motiveerimiseks kokku muusikalise video kindlasti Eesti, aga tõnäoliselt Põhjamaade ja võib-olla kogu Euroopa kaunimast linnast, kus nii looduslikult kui reljeefilt-profiililt on kõige meeleolukam rattaga ringi kihutada. Kui keegi tahab vastu vaielda, eks esitagu samasugune videotõend. Mina olen oma sõna öelnud! Nautige!

Foto 1: Jalgrattur kihutamas Emajõe kaldal. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 2: Uuendatud Vaksali tänav ja jalgrattatee Tartus Tähtveres. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 3: Sügisene Toomemägi Tartus. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 4: Sügisene hommikutaevas Tartu kohal. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 5: Sügisene õhtutaevas Tartu kohal. Foto autor: Priit Pullerits

56 Kommentaarid:

At 09:30, Anonymous Anonüümne said...

Tunnid ja kilometraaz huvitab meid mitte poolpehme värvivideo. Kõige rõvedam on rattaga sõita kui tee on pikki varje täis. Parem juba siis liikuda pilves ilmaga või õhtul pimedas.

 
At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

Kiitus tänase PM mina-arvamuse eest!

I.A.

 
At 11:56, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 11:06!
Teistele ka lugemiseks ja kaasa mõtlemiseks - see on hästi lühike, aga see-eest kui lööv! --
https://leht.postimees.ee/7377361/priit-pullerits-sogeda-mina-kesksuse-voidukaik

 
At 12:00, Anonymous Anonüümne said...

Tubli sõit, kedagi alla ei ajanud ja ise ka alla ei jäänud.

 
At 12:44, Anonymous Anonüümne said...

to 12:00
Seekord läks veel õnneks aga kaua see ei pruugi nii kesta :)
Kes viitsib loeb üle mitu korda oldi vastassuunavööndis, sõideti telliskivi alt sisse või vändati ajutiselt ühesuunaliseks muudetud tänaval vastassuunavööndis, loendamatust arvust napikatest pole vaja rääkidagi.

 
At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

Sellele tekstile tuleb viis külge panna ja rockilavadele masside ette viia. Moššimise lugu.

 
At 16:08, Anonymous Anonüümne said...

Jah see on juba selline sirge seljaga kirjutis .20 aastat tagasi oli selline mötteviis märg unenägu ja vaadati viltu kui näitasid sellist meelsust.Loodetavasti leiavad kõik endas ülesse ja saavad flashbackina maitsta tõelist elu maitset mida kogeti lapsepõlves.

 
At 17:42, Anonymous Anonüümne said...

Mina-lausuja võiks enda minast ikka natuke kaugemale vaadata ja laste peale ka mõelda. Miks peavad lapsed kannatama, kui jama tekitavad Priidu-vanused ja vanemad põikpäised inimesed? Seegi "mina", mida Postimehest lugeda, on vaid enda mätta otsast vaadatud. Laste kohta võiks aga lugeda konkurendi, EPLi väljaandest dr Alar Aabi arvamust.

Pole siin mingit mustvalget mina-meie lähenemist, see on asjatu lihtsustamine. Keegi ikka kannatab - kes rohkem, kes vähem.

 
At 18:24, Anonymous Anonüümne said...

Mina kannatan rohkem, teised kõik vähem.

 
At 19:29, Anonymous Anonüümne said...

To 12:44
Õige ka, mis pagana tellised või vastassuunad või eraldatud rattarajad, need on lödipükstele.Tegija mees uhab kus tahab.

 
At 19:54, Anonymous Anonüümne said...

“Kõik siin maailmas ei ole seletatav,
välja rehkendatav ega kinni makstav.
Kes seda püüab teha, kõrbeb omadega varem või hiljem põhja,”
(kirjanik Viivi Luik)

 
At 21:46, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, PP pani jälle kõva litaka. Kas enim kommenteeritud artikkel PMis? Milline tuleb klikiedetabelikoht? Teatud seltskond paneb kohe kommunismi, seltsimeestetamise ja muu jura kulunud plaadi peale.

 
At 23:42, Anonymous Anonüümne said...

Tore lugeda selle ilusa pensionäri elu kohta. Mis marki teed ja mis kirjadega suhkurt ommekul selle elustiili ja vabaduse juure peaks võtma?

 
At 12:33, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, 21:46, see kirjutis tegi kolumni kohta hea tulemuse ja ajas paljud inimesed sõna võtma, sh SAPTKst ja Objektiivist, kokku lausa 56 kommentaari.

Mind hämmastab, et kohe, kui räägid teistest hoolimisest, läheb lendu kommunismi silt. Tegelikul on see enesekesksus, mille eest osad justkui parempoolsed seisavad, puhas liberalism. Konservatismi üks põhijooni on teistest hoolimine, teistega arvestamine, aga näe, kuidas arusaamine on asjadest muutunud... seisad konservatiivsete ühisväärtuste eest ja sind tembeldatakse vaat et stalinistiks.

PS: hea, et Sparta spordiklubi isetegevus ära lõpetati.
https://www.postimees.ee/7377820/terviseamet-pani-sparta-spordiklubi-piirangute-rikkumise-parast-kinni

 
At 14:02, Anonymous Anonüümne said...

Sparta tuleks PÄRISELT kinni panna - praegu laseb ta lihtsalt kõrge kaarega kõigi korralduste peale.

I.A.

 
At 15:19, Blogger Priit Pullerits said...

Siin oluline teadmine teile kõigile, kes te veel kahtlete - ise arvutasin:

https://www.postimees.ee/7378968/koroonaviirus-tapab-poolteist-tuhat-korda-toenaolisemalt-kui-vaktsiin

 
At 16:34, Anonymous Anonüümne said...

Arvutavad teisedki: "/---/ivermektiin vähendab Covid-19 poolt põhjustatavaid surmasid 126% ja on profülaktikana 918% efektiivne."
https://kultuur.postimees.ee/7378934/juurikas-ivermektiin-ravib-lambaid-ka

 
At 17:35, Anonymous Mehine Risto said...

Suusapreili:

https://sport.postimees.ee/7378477/venemaa-suustaja-tuli-bikiinipilte-guugeldanud-fannidele-roomuga-vastu

 
At 20:48, Anonymous Anonüümne said...

Peremees võiks puistata südant, kas õpilaste kvaliteet on läinud aastatega madalamaks ja enamus ajakirjandusstuudiumi välisi kirjutajaid ei peaks saama regulaarselt klaviatuuri kätte. Eesti ajakirjandustekstidest on ära kadunud hoog, kirjutatakse väga igavalt. Eesti ajakirjanduses on toimunud vaimne mandumine?

 
At 21:21, Anonymous Anonüümne said...

Kuulake vastukaaluks Pulleritsu rumalale jutule parem seda lugu https://www.facebook.com/madisonjaak/videos/372275654651105

 
At 21:25, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Hr Pullerits, teist on saanud kurjuse tööriist, küsimus on ainult selles, et kas te teete seda rumalusest või teadlikult. Kolmas võimalus on muidugi, et argusest

 
At 22:27, Anonymous sotside sabarakk said...

Kägu, sa oled lihtsalt loll. Priit on teinud hea töö, erinevalt sinust toetub ta selgetele faktidele, mitte ei aja umbluumöga. Oinas oled, mitte kägu.

 
At 22:41, Anonymous Anonüümne said...

Sots teadagi neid teie fakte. Võimupartei kraanist teie faktid tulevad

 
At 23:39, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

faktid on paraku sellised, et Pulleritsu puujumalad, kelle arvamusel ta toetub, muudavad iga jumala päev oma seisukohti. Vaksineeritud nakatuvad , haigestuvad ja nakatavad teisi täpselt samamoodi nagu vaksimata kodanikud, statitstikat väänates ja sellega manipuleerides püütakse, meeleheitlikult näidata vaktsiine võimalikult heas valguses. Ainult pururumal ja pime ei näe neid fakte. Kõik käib ainult ühe saatanliku projekti nimel. Süstida see kokteil inimestesse. Milleks ja mida see seal tegema peab, see jäägu iga ühe enese mõtiskleda. Koroonaviirus registreeriti haigusena esmakordselt 1965 aastal. Seda on medistsiini õpikutes mainitud korduvalt kui gripilaadset, kergete sümptomitega viirust, mis aktiveerub sügiseti kevadeti. Nagu Jaak Madisssongi mainis põevad tuhandesd inimesed selle läbi ise arugi saamata. Inimesed kes on loovutanud oma keha inimkatsete eesmärgil ühiskasutuseks ja arvavad, et nad on nüüd teistest paremad, nõudes oma keha puhta ja puutumatuna hoidvatele inimestele sanksioone ja karistusi, on samasugused saatana käsilased nagu keskaegsed nõidade tuleriidale saatajad või punakommunistide sabarakud, kes oma õdede vandade küüditamisele kaasa aitasid.

 
At 00:02, Anonymous Anonüümne said...

Miks on see igapäevane peavoolumeedia häma rohkem tõde, kui näiteks see? https://www.facebook.com/svetlana.raisova.7/videos/6422227904485685

 
At 02:22, Anonymous Anonüümne said...

Lugupeetud suurmehed..rohkem ma ei kõneta inimesi nii. Lõpetame selle jura esiteks. Nii olete näinud kuidas buldooser pühib maad? See on vedamine kui see ei puuduta õrna roosi õit.. Meil elus on palju tähtsamaid asju kui ülemaailmne nõrgaks saamine.Siin võiks pikalt jahtuda mis või kuis see ei muutu sõrme nipsust. Raha jõu näitamise aeg on läbi... Mõtte koht neile kes veel püüavad sellega võimu saavutada. Raha teenimine ükskõik mis moel ei anna tervist jõudu.

 
At 02:29, Anonymous Anonüümne said...

Vahepalaks https://podcast.ee/show/jalgrattapalavik/ ja kui me ikka ei jõua ühisele nõule siis peab maha istuma harrastajad

 
At 09:24, Blogger Priit Pullerits said...

Tänases lehes mult siis selline suur ja põnev lugu:

https://leht.postimees.ee/7379279/vaktsiin-pani-tervisele-paugu-kahju-ei-huvita-keegi#_ga=2.183475872.767272620.1634476105-532792975.1608287490

 
At 19:43, Blogger Priit Pullerits said...

Kägu, te olete nii tüütu. Teate miks? Sest te ei õpi! Te olete kinni oma dogmades ja korrutate tüüpiliste vandenõueoreetikute tapvalt nõmedat juttu.

Nt see kohe avalauses, et "puujumalad, kelle arvamusel ta toetub, muudavad iga jumala päev oma seisukohti". Teiesugune oma eelarvamustes ja kinnisideedes inimene ei suuda muidugi aru saada, et tõeliselt avatud vaatega inimesed muudavadki ja korrigeerivad oma seisukohti, eriti teemal, mis on nii uus ja mille kohta alles selguvad uued tõsiasjad. Seda seletas hästi mulle antud intervjuus professor Andres Merits. Ainult väga rumal inimene jääb kinni sellesse, mida ta lihtsalt usub, ja ei lase uusi teadmisi endale ligi.

"...meeleheitlikult näidata vaktsiine võimalikult heas valguses." Vaktsiinid ongi ohutumad kui läbipõdemine, mida kinnitab ka must valge statistika:
https://www.postimees.ee/7378968/koroonaviirus-tapab-poolteist-tuhat-korda-toenaolisemalt-kui-vaktsiin

Jaak Madison on nüüd teile viroloogia ja haiguste teemal auoriteet!?? Palju õnne!!!
Tutvustan teile tema haridusteeb "arstiteaduse" vallas:
Pärast gümnaasiumi lõpetamist astus Madison 2011. aastal Tallinna Majanduskooli turunduse erialale, mis jäi lõpetamata. 2015. aasta algul õppis Jaak Madison Tallinna Ülikoolis riigiteadusi, kuid ei lõpetanud. 2016. aastal õppis Jaak Madison Tallinna Tehnikaülikoolis väikeettevõtluse erialal ja ei lõpetanud. 2018. aastal asus Jaak Madison õppima rahvusvahelisi suhteid Euroakadeemias, kuid viis end üle Tallinna Ülikooli samale erialale ega lõpetanud õpinguid.

Ausalt, te olete nii tüütu ja piiraud tegelane, kes on liiati täis tohutut vihkamist teiste vastu - lugege ise oma viimast kirja siin!

 
At 20:26, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits dogmades peabki kinni olema, sa ei hakka end nagu Bruce Jenner naiseks lõikama? Vihkamine paistab sinu pliiatsist. Kägu on maa sool ja uus Kuningas, mehed on tema selja taga lahinguks valmis.

 
At 20:42, Anonymous Anonüümne said...

Kägu on lihtsalt munn, kellele on korduvalt öeldud, et elagu oma pesas, aga ta tuleb ikka siia pröökama. Nagu homo, kes teeb paraadi, et näidata, et ta homo on, mis siis et see normaalseid inimesi ei huvita ja mõningaid inimesi paneb kartma, et kõik peavad nüüd homoks hakkama. Kägu ei ole maa sool, kägu ei ole kuningas.

 
At 21:11, Anonymous Anonüümne said...

20:42 kardad Kägu nagu vanapagan välku. Väga hea, tõmbad ennast ise kase oksa kui kuuled Kägu mehed tulevad maa müdiseb. Kägu on kuningas ja maa peremees.

 
At 21:46, Anonymous Anonüümne said...

Käolaste piiratusel ei ole piire. Nad näitavad seda kogu aeg. Nende ülim soov on oma ego upitada. Seetõttu ei maksa neist välja teha. See on parim, mida nende heaks teha saab. Nagu porikärbsed suvel, kes kipuvad õuesolevale toidulauale. Siis on kaks varianti - kas kasutada nende elimineerimiseks kärbsepiitsa või lihtsalt leppida ükskõikselt nendega kui jumala loominguga ja neist mitte välja tehes elada oma elu edasi.

 
At 23:12, Anonymous Anonüümne said...

Kägu on nagu katkine grammofon, mis keerutab muudkui ühte ja sama lugu, aga seda järjest sitema kvaliteediga, nii et lõpuks tahad sellele jalaga anda või selle aknast välja virutada.

 
At 23:56, Blogger Hardi said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 22:08, Blogger Priit Pullerits said...

Paistab, et tegin selle nädalalõpu absoluutse hittloo, Postimehe veebis lugejate number tuleb kuuekohaline veebis:

https://leht.postimees.ee/7379279/vaktsiin-pani-tervisele-paugu-kahju-ei-huvita-keegi#_ga=2.183475872.767272620.1634476105-532792975.1608287490

 
At 05:56, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin teksti paberlehest. Pange mind ka lugejaks juurde. Üldse võiks juurde lisada kõik tellitud ja müüdud paberlehed, korrutatud lugejate arvuga peres.

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Mehed lugege postimeest kah
https://tervis.postimees.ee/6942351/teadlased-parasiitidevastane-ravim-havitab-koroonaviiruse-laboris-48-tunniga?fbclid=IwAR0lrveCkSK2KMHlLVgh7Qu2xkTZu-h9z2Nv0eFN_fnCCFs2Yq5Duc4laE0.
Lõpuks ometi avastasid "teadlased selle mida "käolased" juba aastaid teadsid. Veel natuke ja siis avastavad "teadlased" viimaks ka, et need covid vaksiinid on täielik solk ja mürk.

 
At 12:49, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin samuti paberlehest. Hea lugu oli. Priidu lood on alati oodatuimad meie peres. Juba ootasin, millal Priit võtab ette vaktsiiniga kaasneda võivad teemad. Minu arvamus - kuniks ei ole vaktsiinikahjustuste fondi loodud, ei teki ka huvi vaksineerimise vastu. Sellest saadi aru Soomes ja Lätis, et peab julgustama kodanikke, et neid ei jäeta oma murega üksinda.
Edu ja tervist. Raul

 
At 14:08, Anonymous Anonüümne said...

Mida oligi tarvis tõestada. Teadlased lähevad Kägu juurde ja küsivad edasisi juhtnööre. Kägu on kunn ja lisaks veel tervise peaspetsialist. Müts maha orjad!

 
At 14:23, Blogger Andres P said...

12:35 - Napalm hävitab igasuguse viiruse loetud sekunditega, kahjuks on kõrvalmõjuna peremehe surm. Sama on ka ivermektiiniga - jah, katseklaasis juhtub igasugu asju, aga proovi seda elusas inimkehas korrata. PS tegu on poolteist aastat vana looga - ammu oleks pidanud juba paremad tulemused olemas olema, aga vist pole ....

Ma ei ole kindel kas Kägu õllesõber on, aga nii nagu ei saa võrrelda korraliku porterit mingi laagri lurriga (mis sest et vesi, linnas ja humal on mõlemas), ei ole SARS‑CoV‑2 sama mis 60ndatel kirjeldatud koroonaviiruste perekond. Bioloogiline taksonoomia (distsipliin, mis jagab organisme perekondadeks, sugukondadeks, klassideks, hõimkondadeks) on üldse üks väga suures muutuses olnud ala. Tulles Aristotelese ajast , mil organisme grupeeriti välise sarnasuse järgi , tänapäeva , kui palju määravad evolutsiooni ja geneetilise info andmed on süstemaatikat korduvalt muudetud ja ilmselt ei tule siin niipea pausi. Nii et see et SARS‑CoV‑2 on seal taksonoomiliselt , ei pruugi midagi tähendada. Seda enam, et paljude metsikus looduses elavate loomade kaaslejad on siiani läbi uurimata.

 
At 16:49, Anonymous Anonüümne said...

Keegi peab vabandust paluma.

 
At 17:36, Anonymous Anonüümne said...

Las Padre vabandab tema blogi on.

 
At 17:51, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Andres P Ivermektiini puhul on tegemist täiesti tavalise ussirohuga, mida selle nime all kasutatakse küll vaid loomadel parasiitide välja ajamiseks. Samas on seda sama ainet paljude inimeste raviks kasutatavate tervise ameti poolt aksepteeritavate ravimite koostises. see sama ivermektiin on juba aastaid paljudes riikides, eriti erinevates lõunaameeerika ja aasia riikides kasutusel tõhusa raskemat haigestumist ennetava vahendina covidi ravis. Ka meie riigi nn põlatud "uhhuuinimeste" kogukond kasutab seda lihtsat ja väga odavat vahendit edukalt . Jätame nende tüvede erinevuse teadlaste targutada ( kes samuti ei ole kunagi paljudes asjades ühel meelel) aga sümptomid on tollel varasemal covidil ja praegusel täiesti sarnased. Kui teie Andres arvate, et olete elus terve tänu vaktsiinidele ja teie tuttavad on seda kergelt põdenud samuti tänu vaktsiinidele, siis minu vaktsineerimata sõbrad ja tuttvad on seda samuti põdenud kas väga kergelt või siis pole seda üldse põdenud. Ma ei oska teile vastata, kes ja mis inimesed väidetavalt seal haiglates viibivad. Tean seda, et väga paljud on nn lõpetamata vaktsineerimiskuuriga inimesed, kes lähevad samuti vaksimata inimeste alla. Võibolla on need vaksimata inimesed alkohoolikud, kodutud, töötud jne. See kui inimene, ei vaktsineeri või ei tarbi ravimeid, ei anna automaatselt head tervist ja tugevat immuunsust. Paraku mina tõesti ei tea ühtegi normaalselt toituvat ja hea tervise juures inimest, kelle jaoks see haigus midagi rohkemat on kui kerge nohu ja pisut peavalu. Täpselt nii nagu lugupeetud europarlamendi liige härra Madissongi mainis. Härra Pulleritsu poolt väga asjakohatu märkus, mis puutub siia Madissoni kooliharidus või viroloogia alased teadmised?! Inimene mainib ju isegi, et tema pole arst, ega asjatundja. Ta lihtsalt räägib sellest mida on ise läbi elanud. Kahtlemata on hr Madissonil ju vaatamata noorele eale palju elukogemusi ja lai silmaring. Elust hangitud praktilised teadmised on tihti rohkemgi väärt kui akadeemiline haridus. Veider on see, et hr Kiige puhul igasuguse hariduse puudumine Pulleritsu meelest ei takista teada olemast vabariigi üks juhtivamaid viroloogia asjatundjaid. Lisaks on maailmas teada enamvähem samasugune "tervisespetsialist" hr B Gatesi näol. Muideks hr Pullerits rääkides teie artiklist, siis kas mõtlev ja terve mõistusega inimene ei peaks endale enne millegi sisse süstimist esitama järgenvaid elementaarseid küsimusi 1) mis täpselt seal sees on? Mida ütlevad pikaajalised kogemused selle toime ja võimalike kõrvaltoimete kohta? Kes vastutab võimalike kõrvaltoimete ja mitte tõhususe eest? Kas mul üldse on seda vaja? Loomulikult mitte eks, sest tark inimene kuulab autoriteete ja käib käsku ? Paraku on see viinud selleni, et selliseid raske saatusega vaksikuid on Eestis sadu ja näid tekib muidkui juurde nagu seeni pärast vihma. Ilmselt pole kaugel see aeg, kui minusugused peavad hakkama neid ülal pidama, sellepärast hr Pullerits, ärge ülbitsege vaksimata inimeste kallal, teid ennastki võib tabada sama saatus.

 
At 19:30, Anonymous Anonüümne said...

Kägu, millest teie positiivne hoiak farma Merck tootesse? Kas te olete ravimifirma agent, palju teile makstakse ravimiametite poolt heaks kiitmata promomise eest? Öelge summa. Merck ise teeb lamemaalaste, kõigeskeptikute ees otse kümnesse promo. Firma ei soovita seda covidi raviks, profülaktikaks kasutada, järelikult...
Spordimehed on alati veterinaartooteid kasutanud, nagu näiteks nn hobusesalv liigestele vist. Aga miks peaks üks trenniga enda immuunsuse kuulikindlaks vorminud spordimees ka noid medikamente manustama, mis seal hobusesalvis ja ivermektiinis sees on, mille tulemused avalduvad igast torust.
Üks oinas ei uskunud, et haiglad on koroonapatsiente täis, teine arvab, ju nad on pigem kõrges eas joodikud.
Mercki avaldus:https://www.merck.com/news/merck-statement-on-ivermectin-use-during-the-covid-19-pandemic/

 
At 22:18, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

To 19.30 Keegi pole kuulikindel, aga manustada igajuhuks ravimeid, ning nagu selgub millest on rohkem jama, kui mingit tolku, tundub veel totakam kui hädaga hobuse rohtusid süüa. isiklikult pole ma ka seda ivermektiini tarvitanud, sest pole põhjust olnud. Ma ei promo midagi, mainin lihtsalt et tõhus alternatiiv on olemas. Oleks vist veider, kui praeguses maailmas lubataks turule mingi covidit leevendav toode, mis ei oleks suurkonsernide moderna pfeiser jne bränd, seda enam, et eesmärk ei ole mitte inimeste tervis vaid vaktsineerimine ise. Inimesed on saanud sellest ivermektiinist abi ja täitsa poogen mida medikamendist arvatakse või kirjutakse, kui aitab, siis on õige asi. Hiinlased on aastakümneid väga edukalt kasutanud "Coca Cola" t erinevate külmetushaiguste raviks, samas tootja seda sellel eesmärgil ei tooda, ega reklaami. Pealegi me kõik oleme erinevad, tuhandeid inimesi on ravimatuna tunnistatud haiguste puhul aitanud ka kurikuulus MMS. Inimesed on kõike proovinud ja arvanud, siis et vahet pole ja saanud abi. Täiesti võimalik, et on inimesi, kes vajavad ka seda geeni ja raku teraapiat mida inimkonnale praegu sunniviisiliselt tehakse. Usun siiski, et noored terved inimesed ja iseäranis lapsed seda ei vaja. Vildakas on see asi juba kasvõi sellepärast, et Kuigi neid manustatakse inimstele sunniviisiliselt ja aegajalt rikutakse ära ka mõne inimese tervis, ei taha need inimkatstele sundijad oma tegude eest vastutada. Selle vaktsiiniks kutsutava kokteili tõhusus, ohutus ja usaldusväärsus devalveerub päevadega. Vaatame , mis hakkab saama aasta või paari pärast. Inimene on ennegi ennast kõikvõimsaks pidades loodusega jamanud ja saanud korralikult vastu hambaid. Immuunsüsteem on keerukas ja tundlik asi.

 
At 22:32, Blogger Andres P said...

Meie arusaamad erinevad paljudes punktides diametraalselt. Küll tahaksin välja tuua, miks nimetatakse 1 või isegi värskelt 2 doosi saanud inimesed mittevaktsineerituteks. Vaktsiin pole otseselt ravim - see ei tööta nii nagu suvaline valuvaigisti või kasvõi seesama kusagil kiidetud ivermektiin. Ravimi puhul on tegu peamiselt kehavõõra ainega, mis soodustab/blokeerib mingeid rakuprotsesse juba siis kui haigus on täies hoos ja immuunsüsteem sellega hakkama ei saanud. Vaktsiini ülesanne on keha immuunsüsteemi ennetavalt treenida patogeeniga kiirelt hakkamasaamiseks. Nagu kehakultuurlased teavad on treening üldiselt pikk ja raske protsess kui üksikud andekad (nagu blogiperemees nooruses) kõrvale jätta. Midagi ei juhtu üleöö. Sama on ka vaktsiiniga. Sellepärast ongi praeguste mRNA vaktsiinide puhul 2 doosi, sellepärast ongi teatud aeg vajalik ja sellepärast loetakse pooleli oleva kuuriga inimesed mittevaktsineerituks. Reaalselt- võib neil olla õige väike eelis, kuid tõenäoliselt pole see statistiliselt oluline. Mina olen nii vana küll et olen lapsena saanud igasuguseid vaktsiine ja olen üpriski veendunud et need on mind kaitsnud mitmete tollal laialt levinud laste ja noortehaiguste eest. Seda, kas mina olen tänu Covid-19 vaktsiinile pääsenud kergemalt /üldse elus või mis iganes olekus on hetkel puhas määramatus, endale teadaolevalt pole ma seda põdenud ja ka tehtud üksikud testid pole positiivset tulemust andnud. Sama moodi on ka määramatus, kas tänu minu vaktsineeritusele pole ma võimaliku asümptootilise põdejana nakatanud minuga lähikontaktis olnud inimesi. Ja jutt et vaktsineeritud nakatavad "sama moodi" on kahjuks korduvalt ümberlükatud. PS. Olen korra kopsupõletikus (mitte küll väga raskelt) olnud, ja mäletan kui s*** oli olla ja milliseid teisi vaevusi see kaasa tõi. Olles lugenud covid-19 võimalikke mõjude ja kaasmõjude kohta, ei taha ma seda tunnet mitte kuidagi uuesti kogeda.

 
At 22:34, Anonymous Anonüümne said...

Paneme siis oma tunde ja peaga rohukapi sisu paika: Coca Cola, hobusesalv, MMS, ivermektiin. Nõukogude korra ajal soetatud Vietnami salv on hea kandidaat, ei võta ruumi. Veel midagi?

 
At 23:23, Anonymous Anonüümne said...

Aspiriin ikka ka loomulikult

 
At 23:31, Anonymous Anonüümne said...

Andres te ajate segi treeningu ja dopingu. See mida teeb Kägu, karastab ennast, tegeleb kehakultuuri ja joogaga on treening. Teie aga tahate kasutada dopingut , ammutada tervist ühest süstist. Paraku treenite te sellisel viisil ennast väga ühekülgselt.

 
At 23:35, Anonymous Anonüümne said...

22:34 ärge alahinnake villaseid sokke ja riigi viina

 
At 23:44, Anonymous Anonüümne said...

Andres P saab varsti üle kurgi.

 
At 08:47, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ei saa aru, mis annab Kägule õiguse pidada end targemaks kui Eesti arstid ja teadlased. Kes ta selline õige on?! Millele tugineb tema kompetents? Uhuuinimeste foorumites loetule, nagu läbi kumab?

Teiseks ei saa aru, miks ta kiidab järsku farmaatsiatööstuse ivermektiini?!?? Minu arust on ju Kägu esindanud selle liini, et ei ole vaja igasugu solki ja soga endale sisse ajada, vaja on lihtsalt karastada ja olla terve. Ja nüüd ravimitööstuse toodangu ülistamine?!? See mees on lihtsalt kas kahepalgeline, loll või oportuniśt. Vahet pole, halvad omadused kõik kolm.

Ja siis kuulutab Kägu: "Paraku mina tõesti ei tea ühtegi normaalselt toituvat ja hea tervise juures inimest, kelle jaoks see haigus midagi rohkemat on kui kerge nohu ja pisut peavalu." Näha on, et ta elab ikka täiesti paraalleelmaailmas. Üksainus näide talle: Imre Sooäär! Tema looga olete ikka kursis? Või teine näide: Toomas Luhats. Kolmas: Rait Kapp, kelle koroonaheitlusest kirjutasin PMis pika loo. Parimais aastais mehed, tervisest pakatavad - aga näe, koroona tahtis viia peaaegu ära. Et kerge nohu ja peavalu - lubage naerda teie ignorantsuse üle!

Ja siis küsib Kägu: "Mida ütlevad pikaajalised kogemused [vaktsiinide] toime ja võimalike kõrvaltoimete kohta?" Sellele küsimusele vastas minu intervjuus pikalt professor Andres Merits. Tema soovitus: ta muretseks ennekõike covid-19 pikaajaliste toimete ja mõju pärast. Vaktsiinide pikaajaline võimalik kõrvalmõju oleks ammu juba ilmnenud, kinnitas ta, aga viirushaiguste puhul võib see välja lüüa aastaid hiljem, nagu aidsi puhul. Nii et head ootamist!

Ja lõpuks Kägu tunnustav suhtumine MMSi - tõesti, siin pole enam midagi rääkida. Siin on tegemist lootusetult peast segi läinud juhtumiga.

 
At 09:29, Anonymous Anonüümne said...

Kägu juttu on lausa lust lugeda,uut vahvat infot tuleb kogu aeg juurde! Nüüd selgub, et lisaks ussirohule aitab koroonaga võidelda ka vana hea Coca Cola ja keemiatööstuses pleegitajana kasutatav naatrumkloriti lahus, oma peaga mõtlejatele tuntud kui MMS.Kui ussirohi, Coca ja MMS kokku segada, saab kindlasti veel eriti tervisliku kokteili, mis organismi õigel sagedusel võnkuma paneb ja kõik halvad haigused eriti tõhusalt eemale hoiab. Jääme huviga ootama Käolt uusi uudiseid selles vallas, mida peavoolumeedia üritab abitult kinni mätsida.

 
At 12:27, Anonymous MargusM said...

Ei noh, nagu Paskini teater. Siin on kõvasti lähtematerjali etenduseks "Kuidas seletada koroonat oma peaga mõtlevale Käole."
Järjest rohkem paneb imestama kuid sellised me ühiskonna läbilõikena olemegi, tuleb sellega leppida.

 
At 15:16, Blogger Priit Pullerits said...

Suurepärane resümee, 09:29.

Ja nõus MargusMi pakutud etenduse pealkirjaga.

 

Postita kommentaar

<< Esileht