kolmapäev, august 14, 2013

Pullerits: Kuidas ma Taaramäe asjus täppi panin?

22. juulil kirjutasin oma blogis, miks Rein Taaramäe peaks abi otsima Eesti, mitte Lääne-Euroopa arstidelt:

«Ei usu, et Prantsuse (või teistele Lääne-Euroopa) arstidele on Taaramäe mingi eriline patsient, kelle probleemidesse südame ja hingega süüvida.
/--/
Eestis on hoopis teine lugu. /--/ Eesti arstid võtaksid Taaramäe ravimist suure ja vastutusrikka ülesandena, koguni rahvusliku ülesandena. Siin ei oleks ta tavaline reapatsient. Eestis on Taaramäe rahvuslik aare, ja pole kahtlustki, et arstid saavad sellest suurepäraselt aru. Eesti arstid tegeleksid temaga seni, kuni probleemid on tuvastatud ja kõrvaldatud.»

6. augustil andis kolleeg Jaan Martinson Postimehes ülevaate, kuidas Taaramäel arstidega koostöö edeneb:

«Pärast ebaõnnestunud, 102. kohaga lõppenud Tour de France’i naasis Taaramäe Eestisse ning asus koostöös arstidega jälitama hingamisraskuste põhjusi.
/--/
Eesti tohtritega polnud probleemi, nemad võtsid abi vajava Taaramäe kesksuvelgi vastu, ent piiri taga asjad nii lihtsalt ei käi. «Vastavaid uuringuid tehakse vaid Kopenhaagenis ja Londonis, kuid sealsed arstid on puhkusel. Sain äsja e-kirja, et mind võetakse ette kolme nädala pärast.»»

Läkski täpselt nii, nagu kaks nädalat varem olin kirjutanud. Aga kui sellest kirjutasin, leidus taas oi kui palju noid, kes püüdsid logisevate või lausa olematute argumentidega minu kirjutatut diskrediteerida. Ja nagu näha, põrusid valusalt.

Ma saan aru, et nii mitmelgi kibestunud mehel on paranoiline kinnisidee vaielda vastu kõigele, mida kirjutan. Nad võiks sellest üle saada ja lähtuda kainest mõistusest. Kui neil seda on. Või elukogemusest. Kui neil seda on.

Nüüd on see vana asi õnneks ära klaaritud ja siit, nagu on kujunenud spordis klišeeks, on nüüd hea edasi minna. Küsimus: kas keegi pühapäeval Võru rattarallile ka läheb? Kui jah, siis võiks ju taktikat ja strateegiat arutada. Sellest tõuseks kõigile kasu.
******
Bartlett Wash Trail, Moab, Utah. 21. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1-3: Rein Taaramäe Pandivere rattarallil, mille ta lõpetas 104. kohaga. Fotode autor: Arvet Mägi, Virumaa Teataja / Scanpix

35 Kommentaarid:

At 09:38, Anonymous Muinas Julle said...

Taaramäel on nina püsti. Tema on ikkagi euroopa mees, Prantsusmaal tööl. Temasugusel mehel on nii haruldased haigused millest Eesti arstid kuulnudki ei ole. Seega peab ta ikka kuski Taanis Rootsis Saksas arsti juures käima. Eks ta eestis arsti juures käib, aga ei taha seda avalikult tunnistada.

Kuigi jah, Cofidis on lihtne tööandja. Miks ta peaks Taaramäe treeneri või tervise eest hoolitsema? Kui mees enam ei jaksa, leitakse talle asendaja. Tahtjaid leidub, uusi noori taaramäesid, kellel veel jalad kopsud terved.

Umbes sama oli Fordi ja Wilsoniga. Mäletate, wilson olevat olnud Märtinile teine isa. Me postsovjeedid ootasime sellist sooja suhtumist. Arvasime et "välismaal" inimesearmastust viljeldakse. Profispordis. See on äri äri äri. Kuidas on Taaramäe rahvuslik aare? Kui ta sõidaks Eesti profimansas, siis küll.
Ega te ometi ei arva et väljamaa omad õhkavad , näe Cofidises on Taaramäe, suur eestlane !!!

 
At 10:16, Anonymous Anonüümne said...

See on hea et Priit puhkuselt tagasi.
Endisest paremana, teravamana, suuremana, tugevamana.
Nüüd tahaks kuulda Priidu arvamust kõige kohta

 
At 10:36, Anonymous Anonüümne said...

Mu ka hea meel et Priit on tagasi,
mingid tiletandid kommenteerivad, aeg oleks et keegi tuleks ja asjad paika paneks,
kuradi tainapead ma ütlen Säärits Kivisaar, papa Kanter, MuinasJulle, Deivil Tserp, kõik panevad sellist pada et piinlik kuulata

 
At 11:03, Blogger Madis said...

Eristaatus Taaramäe. Aga põhiküsimus on, et miks tavakodaniku tervise uurimisest lastakse lohvkalt üle? Miks peab see, kellel pole "rahakotti" puuga seljas, kannatama ravijärjekorras kuid oodates, ning saab siis stampvastuse, et ei leia teil midagi normaalsusest kalduvat. Aeg närveldades kulunud ja tervist ikka pole. Vahel (kogu aeg?) tundub, et meil on arstimaffia inimestelt raha välja pressimiseks, et nood haigekassa väliselt neid külastaksid ja pappi köhiksid.

 
At 11:18, Blogger Priit Pullerits said...

Madis jt ka, paljudele ei pruugi see meeldida, aga taas laske mul rääkida elukogemusest ja kainest mõistusest lähtudes, kuigi see paljudele ei meeldi - aga fakt on see, et Eestis sõltub hea arstiabi saamine ennekõike ja eekätt tutvustest. Sa pead lihtsalt arste tundma. Ehk lihtsalt öeldes: teil on vaja teada-tunda arste, mitte lauljaid-näitlejaid-sportlasi-poliitikuid. Nonde tutvustega võite keksida, aga tegelikult ei anna nood teile midagi, kui ikka tõeline mure majas. Ain jt ka võiks siin vastu vaielda, aga pange tähele - ega neil midagi öelda ole, sest nii see on, nagu ma ütlen. Mis ei tähenda, et tavaline tutvusteta inimene arsti vastuvõtule ei saa, aga see, kes arste tunneb, sellel on suur eelis - just see eelis, mille puudumist tavainimeste seas Madis kurdab.

 
At 11:22, Anonymous Anonüümne said...

Retooriline küsimus, miks blogiomaniku nime ei leia nende seast, kes on parajasti meediakontserni tagasi ostmas? On ju blogiomanikulgi märgatav investeerimiskogemus ja meedia alal ka igati pädev inimene.

 
At 12:30, Anonymous Anonüümne said...

Sahistatakse et Schibsted tahab tehinguhinnaks Kroonpressi hinda + Pulleritsu ÜÜBER-KIIREID auguga Fishereid!!!

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Vaata, Priit. Kui 47 eluaastat on peamiselt asjade valesti tegemise kogemust, siis paraku see elukogemus ei päde....

 
At 14:14, Anonymous Anonüümne said...

Ah Postimees on müügis? Mind see omanike teema ei koti, kui Pulleritsu blogis jääb kõik endiseks. Konkurentsitult parim blogi minu meelest. Tasuta ja saab vabalt arvamust avaldada, kui soovi on.

 
At 15:30, Anonymous Anonüümne said...

Päris vabalt siiski arvamust avaldada ei saa. Tuleb jääda teatud korrektsuse piiridesse.
Aga miks Taaramäe välismaal arsti juures käib, sellel võib olla palju põhjuseid. Kas pole eestis selle eriala arsti või näiteks on eesti lihtsalt liiga väike koht. Kõik tunnevad kõiki ja lobisevad omavahel.
Teet

 
At 18:10, Anonymous August, Vana-Vigala said...

1) Postimehe varade ülevõtmisel tehakse inventuur. Huvitav, kas Suusablogi üldse nimekirjas figureerib ja milliseks audiitor "asset"-i turuväärtust pidas. 2) Kas Postimehe juhtkonnal on meediaettevõtte omandamisega seoses kavas ka muudatusi Suusablogi formmaadis, toimimispõhimõtetes jms? Mind kui Suusablogi pikajalist lugejat huvitavad need küsimused kõige enam. Meeldiv oleks, kui kõik jääks endiseks - et ei tuleks mingit päevapiletit vms jama.

 
At 22:20, Anonymous Anonüümne said...

Võru rattaralli taktika ja strateegia on lihtsad - sõita on vaja. VÕRR on üks väheseid harrastajate maanteesõite Eestis kus pole võimalik kogu aeg tuules tirri lasta.

 
At 22:56, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas loed Ahto Jaksoni veetavat jooksuportaali ja mida arvad Enn Selliku memuaaride lõpus olnud nõudest, mis keelab anonüümsed kommentaarid?
Ala kui keegi kommenteerib, siis rohkem ei räägi.

P.

 
At 23:37, Anonymous Anonüümne said...

NB! http://jooksutiim.blogspot.com/2013/08/lembit-kaun-kui-spordiorganisaator.html

 
At 23:53, Anonymous Anonüümne said...

"Nüüd läheb andmiseks" - A. Säärits (c), 1500 m jooksu viimase ringi alguses, ERR-is kommenteerides. Meedias ei ole viimase ringini passimist, hoope jagatakse paremalt ja vasakult kogu aeg.. Memuaaride avaldamisel tasub esimese sammuna kasutada professionaali abi. Mida avaldada, kuidas avaldada, kus avaldada. Omapäi tundmatus vallas on oht lihtsalt ära kasutatud saada. Saada tõmmatud mängudesse, mis pole sinu mängud ja mida sa ei mõista. Kokkuvõttes: professionaalsus ja ettevaatus.
Umbes nii võiks Pullerits minu meelest vastata.

 
At 01:05, Anonymous Anonüümne said...

Anonüümne kommenteerimine on inimõigus (Euroopa Liidu kontekstis - põhiõigus), siis pole midagi arutada.

 
At 08:37, Anonymous Viktor Teemets said...

Jooksuportaali on valus lugeda. Artiklid on keeleliselt väga algelised ja krobedad.
Lugege seda. Artikkel lühike, aga mitu korda esineb "etioopialanna" ? Kui ei teaks, võiks arvata et 4.kl tüdruk kirjutab oma esimesi ridu.

http://jooksuportaal.blogspot.fi/2013/08/olumpiapronks-sofia-assefa-jooksis-mmil.html

väga hea et lugusid ilmub, kuid tekst võiks olla inimsõbralik. Jakson võiks teha kõike muud, aga mitte kirjutada.
Näiteks kui tehakse juttu Mo Farahist siis tema nime ees seisab alati "Somaalia päritolu Suurbritannia jooksja"
Kirjamees peaks oskama oma publikumi hinge sulanduda. Jooksuportaali loevad tõenäoliselt juba teemast eelteadmisi omavad inimesed, kes teavad MF päritolu jms. juurde kuuluvat.
Pravda polnud 1975 ka nii kroonulik kui JPortaal täna.

Ahjaa, igati normaalsed kommid kustutatakse, seega, ei teki seal arengut mingisugust.

Arvan et PP võib oma suurkoolis kasutada JP artikleid kui näiteid missugune EI PEA olema spordist kirjutav artikkel.

 
At 08:45, Anonymous Anonüümne said...

Sellik on aus mees.
Tema, vastupidiselt poliitikutele (kes oli see naisterahvas omandireformi tegija kes pärast nuttis kui talle oli ära öeldud) kommentaare kartma ei pea. Ka anonüümseid.

 
At 08:51, Anonymous Anonüümne said...

Jakson tatsab edasi pang jala otsas. Kustutagu kommid mis talle ei meeldi, aga anonüümse konto kinnikeeramine jätab ikka imeliku mulje.

 
At 09:25, Blogger Priit Pullerits said...

Alustan vastustega tagantpoolt.

Kahtlemata pole blogi, st just paeluva blogi tegemine lihtne. Paljud arvavad, et ahh, mis see ära ei ole, lihtsalt kirjutan. Aga lugejaid ei ole. Sest tekst ei paelu. Hea teksti loomise oskus on samasugune oskus, nagu Tour de France'il 11. koha saamise oskus - selleks tuleb vaeva näha, selle nimel tuleb pikalt tööd teha, selleks pean ka talenti olema. Vt nt siinne blogi - kirujaist puudu ei tule, aga ikka ja jälle tulevad nad siia tagasi ja siin käivad sõnalahingud. Miks see nii on... Küll te teate!

Jooksuportaali kohta ei oska midagi kosta. Olen oma lugemisvara valikul väga selekteeriv - sel, mida loen, peab olema suur väärtus ja edasiviiv jõud. Noid saan mujalt kui Eesti blogidest.

23:53 - hea vastus, ei ole midagi lisada.

Augustile Vana-Vigalast: olge rahulik, siinne blogi ei ole mingi Eesti Meedia ega Postimehe asset, ükskõik mis kopiraidi märke ka kuskile lõppu susatakse. Sest siin saan tekste ja pilte üles panna ainult mina, nagu ka, muide, kommentaare kustutada, kuna mitte kellelgi teisel ei ole vastavaid paroole. Ma arvan, et isegi Art Soonetsil Scanpixdist mitte. Nii et kui keegi kavatseb siin mu blogist mingi asseti teha, siis good luck - saab surnud hobuse.

 
At 09:28, Anonymous Anonüümne said...

Ära maga maha:

http://www.tartupostimees.ee/1348990/tour-d-oo-tuleb-taas

 
At 10:44, Anonymous Anonüümne said...

Priit, tundub et sa oled kahe silma vahele jätnud sellise ollulise sündmuse ühel sinu lemmikalal - Andrus on võistlusrajal tagasi. http://meelis.tumblr.com

Tauno T.

 
At 11:14, Anonymous Vahur said...



Veebikolumnist ullarparnat ütles ...
Hea töö Ahto, selliseid lugusid ootaks ka edaspidi. Vanade tegijate lood on ühteaegu nii harivad kui ka inspireerivad.
---------------------------------
hea näide sellest kuidas propaganda töötab. Meedia on juba ammu ilusa eestikeelse sõna "innustama" asendanud anglitsismiga ja "lihtsad lugejad" lähevad kolinal õnge.
Ja siis räägitakse et eesti keel ei ole kunagi paremini "õitsenud" kui täna.

 
At 11:56, Anonymous Anonüümne said...

Mis sai sellest mehest, kes lubas Priidu auguga Fischerid puruks astuda ja pidi kohtusse kaevatama?

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

See Arcotranspordi kirjutatud L K lugu on piinlik ponnistus.

Kaun poleks kunagi oma mängudele L Kaun Games nimeks pannud.
Kaun oleks oma mängudele eestikeelse nime pannud. Äärmisel juhul saksa või kreekakeelse (Kaun teadis ja tundis kultuurrahvaid)

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

Priit, tundub et sa oled kahe silma vahele jätnud sellise ollulise sündmuse ühel sinu lemmikalal - Andrus on võistlusrajal tagasi. http://meelis.tumblr.com


Sa võid ju kirjutada, aga tee seda hästi (nagu PP)
Meelis lubas oma üllitise kõigile onlain meediatele kasutada. Ei tea kas tasuta või tasu eest.
Ilkumine läks lahti. Ei tea kas AV sellisega rahul on? Pigem tegi Meelis sellega karuteene oma iidolile.

 
At 16:57, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake kui palju on Enn Selliku lool kommentaare, kui palju küsimusi, tõsine mõttevahetus käib.

Etiooplanna

 
At 08:10, Anonymous Precious said...

This is great!

 
At 03:57, Blogger Unknown said...

qihang0630burberry outlet online
coach factory outlet
nike tn pas cher
gucci
air force 1
oakley sunglasses discount
fitflops outlet
coach outlet
longchamp pas cher
coach outlet store online
michael kors outlet
michael kors outlet online
oakley sunglasses sale
mcm outlet
sac longchamp
prada handbags
ray ban sunglasses
toms shoes outlet
ray ban wayfarer
burberry sale
true religion outlet
pandora charms
coach outlet online
nike blazer
oakley sunglasses outlet
ray ban sunglasses
mont blanc pens
toms shoes
gucci outlet online
cheap ray ban sunglasses
cheap snapbacks hats
cheap soccer shoes
cheap ray ban sunglasses
hollister clothing
michael kors bag
chaussure louboutin
mont blanc pen
louis vuitton pas cher
kate spade handbags
nike tn
ralph lauren
q

 
At 03:05, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:07, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 03:11, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 03:14, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 12:34, Blogger chenlili said...

toms shoes
louboutin femme
ray ban glasses
louis vuitton purses
hermes bags
cheap oakley sunglasses
louis vuitton
mlb jerseys
coach outlet
fitflop shoes
hzx20161226

 
At 12:58, Blogger fgthtyhsrty said...

kobe shoes
lebron 16
golden goose sneakers
golden goose
golden goose sneakers

 

Postita kommentaar

<< Esileht