reede, juuli 05, 2013

Pullerits: Ootamatud kohtumised

TÄIENDATUD VEEL ÜHE INTRIGEERIVA KÜSIMUSEGA!
Päike paistis. Tuul, kõva tuul, puhus üle lõputuna näiva vetevälja. Sellegipoolest oli ilm eestimaiselt suvesoe, aga mõistagi polnud see Eestimaa. Paar päeva varem, nagu peagi kuulda sain, oli õhutemperatuur küündinud 30 kraadi kanti. Hea tegelikult, et enam nii palav ei olnud. Võtsin keset parki välja fotoaparaadi, et purskkaevu taustal pilti teha. Tegin siit ja sealt küljest, sest ümbrus oli kaunis ja suursugune.

Ja nüüd küsimus: kes on see teile tuntud, kuid absoluutselt juhuslikult kohatud inimene, kes ütles paar minutit pärast seda, kui olin purskkaev pildistamise lõpetanud, et mõni päev tagasi oli sealkandis olnud sooja 30 kraadi ringis, ja kus ta seda ütles? Olgu igaks juhuks lisatud, et ma ei küsi seda niisama, kui see asjasse ei puutuks.
***
Küsimus 2 ehk lisaküsimus: reedel pisut pärast keskpäeva lennukiga Tallinna saabudes nägin lennujaamas ühte tuntud Eesti spordimeest, keda siinmail on viimasel ajal harva näha olnud. Tal oli pruut ka kaasas. Ta püüdis n-ö massi sulanduda: tal olid seljas mingid täiesti suvalisena paistvad dressid, ja kui otsustada selle järgi, et ümberkaudsed inimesed ei paistnud teda ära tundvat, siis õnnestus tal massi sulandumine päris hästi. Kuigi nii mõnegi näitaja poolest ei saanud tal massi sulandumine kuidagi õnnestuda. Mõtlesin, et astun ligi ja tutvustan end ja ütlen, et olen see ajakirjanik, kes temast hiljuti pika loo kirjutas (palun mitte valesti aru saada: ajakirjanik peabki end ise vajalikele inimestele tutvustama, siis on edaspidi kergem jutule saada), aga ei näinud selleks paslikku hetke tekkivat. Kui lennujaamaast lahkusin, nägin teda Avise autorendi järjekorras. Ma ei saanud ju eksida, et see sportlane oli... kes?
******
Top of Amasa Back Trail, Moab, Utah. 20. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Kirjeldatud tegevus toimus selles linnas, nendest majadest umbes 3 km kagu suunas. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 2: Eelmisel pildil näidatud majad fotografeerituna teisest küljest - äkki on sellest rakursist esitatud küsimuse lahendamisel rohkem abi? Vähemalt paistavad majade numbrid. Foto: Priit Pullerits

30 Kommentaarid:

At 23:43, Anonymous Anonüümne said...

Oo, essa.

Nuputasin ja nuputasin, aga kindlapeale pakkumist ei oska teha.
Teet

 
At 23:58, Anonymous Anonüümne said...

Lugejad ei oma vastamiseks vajalikku analüütilis-professionaalset ettevalmistust...
Pullerits, ma ei küsi kelle heaks te töötate. Aga küsin, mis auaste teil on? Kapten? Või anult leitnant?

 
At 08:45, Anonymous Anonüümne said...

Äkki oli Raissa Smetanina? See on tema moodi küll.

 
At 11:24, Anonymous Anonüümne said...

Võretatud arhitektuuri ja segase jutu põhjal pakun, et tegu on St. Mary Mental Asylum'ga Londonis.
Kas patsientidele lubatakse internetti?

 
At 13:02, Blogger Priit Pullerits said...

Hmm, valmistate mulle pettumuse... Kas tõesti on küsimus liiga raske?! Palun jälgige arhitektuuri - tegemist ei ole päris suvaliste majadega (ja taustal olev maja pakub ka vihjeid ju)! Palun jälgige loos esitatud kirjeldust! Seal on vihjeid küllaga, ja kui arvestada, et enamik teist tunneb mind ja mu tausta paremini kui ma ise (not to be taken seriously), siis ei tohiks olla küll suuri raskusi, et mosaiigist tervikpilt kokku panna. Lisaks: uurige müüril olevat bareljeefi. Kõik need annavad kätte tegevuse toimumiskoha, ja kui see tuvastatud, on sealt vaid üks samm ka küsitud isiku tuvastamiseni. Mehed, see ei ole ju teiesugustele raske, ega ju?!

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

Eri linnade homoeluga me eriti kursis ei ole...

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

Taustal paistab New Yorgi tüüpiline 'project', brownstone kivist nigga-de jm vaesema rahva elamu. Harlemi ja Central Parki (mida kirjelduses mainitakse) külgnev rajoon.
Küsija on siis Big Apple'i homokvartalist päris kaugele uidanud.
Seal võib vast Neeme Rauda kohata. Eestlased hoiavad metrooraha kokku, liiguvad Manhattanil jalgsi. 8)
Muide, Ameerikas õhusooja mõõdetakse Fahrenheiti kraadis. See on teine skaala. 30 kraadi seetõttu on natuke ämbrisse pandud.

 
At 13:43, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 13:21, paraku eksite absoluutselt kõiges. Kuid! Olete esimene, kes on arukalt arutlenud. Kõik detailid mu kirjelduses on läbimõeldud ja n-ö äraandvad, ärge süüdistage mind mingites vääratustes!

 
At 14:02, Anonymous Anonüümne said...

Järjekordne manipulatsioon Pulleritsu poolt. Kui sportlane ei taha, et ajakirjanduslikud hagijad ja teised talle jälle kallale kargaksid, siis ta loomulikult võtab kasutusele meetmed, et muuta oma isik tagasihoidlikumaks. Aga Pullerits arvab, et kõik peab olema rambivalguses. Samas ei taha ta ise võtta endale vastutust, et ütleks, kes see sportlane on, vaid veeretab selle lugejate kaela. Siis on pärast hea teha suuri silmi, et näe, mina pole süüdi, vaid lugejad. Sellised manipulaatorid on üks põhjus, miks väga paljud, kes mingit, muidu täiesti ausat asja ajavad, ei taha ajakirjandusega tegemist teha.

 
At 14:10, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 14:02 - ma võiks täiesti vabalt siin Tallinna lennujaamas kohatud sportlase nime öelda, sest ta oli avalikus kohas ja avalikus kohas tema nägemise fikseerimine ei ole midagi üleannetut, seda enam, olgu rõhutatud, et ta ei teinud midagi sellist, mille pärast võiks keegi piinlikkust tunda. Tegemist on kõige lihtsama ja neutraalse faktiga. Miks ma seda siis ei tee, et ta nime ütleks? Et teil oleks põnevam - kas tõesti mul on kohustus kõik teile kandikul ette laduda? See, mis ma siin teen, on ju kõige ehtsam interaktiivsus ehk lugejate kaasamine. Teiseks, ma ei taha anda mingitki vihjet konkurentidele, sest kindlasti saavad siit infot ka teiste väljaannete esindajad - praegu teavad sellest, millest siin kirjutan, nimeliselt vaid mu kolleegid Postimehe sporditoimetuses.

 
At 14:24, Anonymous Anonüümne said...

Otsitud argumendid. Miks peaks kõige lihtsam ja neutraalne fakt meile põnevust pakkuma? Miks peaksid konkurendid seda lihtsat fakti jälitada tahtma?

Peale selle on igal inimesel, seahulgas sportlasel, oma isiklik elu, milles ei pea pidevalt surkima. Kui Margus Hunt korraks kodus käis, no olgu. Varsti läheb Ameerikasse tagasi ja hakkab seal oma tegusid tegema. Miks sa rõhud lugejate kaasamisel pidevalt nende madalatele instinktidele ega püüa neid kuidagi harida?

 
At 23:29, Anonymous Anonüümne said...

>> astun ligi ja tutvustan end ja ütlen, et olen see ajakirjanik, kes temast hiljuti pika loo kirjutas

.. ja olen äsja ka Ameerikast tulnud ja seal pandi minu rahakott pihta ja kas superstaar aitaks rahvuskaaslase hädast välja.. kojusõiduraha.. mõistate..
Hea idee, Pullerits! 8)

 
At 01:19, Anonymous Anonüümne said...

Margus Hunt on rikas mees.
Ajakirjanik võiks temale oma teeneid pakkuda.
Kuidas oleks staarist raamat kirjutada?
Aega mitte mööda lasta.
Muidu läheb nagu Taaramäega.
Plaan B: Küsida, mida ameerika staar homovärgist arvab?

 
At 03:03, Anonymous Anonüümne said...

Mis kojusõiduraha? 99% Ameerikas läbilöönutel polnud USA-sse saabudes taskus kojusõiduraha.
Ameerikas võib igaüks läbi lüüa, isegi kui tal on nimi nagu Margus Hunt!
.. nii võiks vastata Margus Hunt.

 
At 03:23, Anonymous Anonüümne said...

Ettevaatust lennujaama tualettidega!
Meenutagem Larry Craig'i.
Idee Margus Huntilt Tallinna Lennart Meri Lennujaamas homoküsimuses kiirintervjuud võtta võib lõppeda väga õnnetult.
Hunt võib keep smiling'uga lakutud välimusega ajakirjanikku pidada...

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

Christian ja Timothy tänases Laupäevalehes. Kuidas suhtuda? Kas tegu on homopropagandaga?

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

Joel Lindpere?

 
At 13:20, Blogger Priit Pullerits said...

Õnnitlused!

 
At 14:19, Anonymous Anonüümne said...

Lindpere oli kuu aega tagasi Eestis. Kõik ajakirjanikud said rääkida, kes soovisid. Hästi paned.

 
At 14:19, Blogger Priit Pullerits said...

Muide, kas pakkusite huupi või kasutasite ka mingit loogikat?

 
At 14:21, Blogger Priit Pullerits said...

Ärge kiirustage, 14:19 (1.), ärge kiirustage! Üks asi on rääkida, hoopis teine asi... there's more to come, much more. That is only an introduction. Halvasti panete.

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

Kuna spordijutud on viimasel ajal siin blogis vaibunud, siis ehk peaks neid kuidagi ergutama? Pakun välja väikese suvise võistluse (blogiomaniku talvise ettevõtmise eeskujul). Loodan, et blogiomanik sellele vastu ei ole - saab ju niimoodi võimeid võrrelda ja alfad beetadest eristada.
Püstitasin äsja Piibe maanteel Vaimastvere-Tartu lõigu jalgrattal läbimise maailmarekordi. 55,2 km läbimiseks kulus täpselt 1h 35 min. Keskmiseks kiiruseks seega 34,86 km/h. Kes tulemuse üle teeb, saab enda nimele maailmarekordi ja minu respekti. Mõtlete, et lihtne eesmärk? Lebo ots? Siiski, on rekordi püsitamiseks vaja täita ka kindlad kriteeriumid.
1) Võimalikult võrdsete liiklusolude jaoks võib rekordit üritada vaid pühapäeval. Kergliiklusteid ei tohi kasutada; distants tuleb läbida üksi.
2) Sooja peab olema vähemalt 20 kraadi ja tuule kiirus ei tohi ületada 5 m/s
3) Rekordikatse stardiaeg peaks jääma kella 12-15 vahepeale.
4) Start Jõgeva vallast Vaimastvere poe eest, finiš Piibe maanteel Tartu linna piiril (asulamärgi juures).
5) Kasutada tohib vaid tavalisi maanteerattaid, (keelatud igasugune eraldistardivarustus, kaasa arvatud aerojooksud, ka võiks olla võimalikult vähe carbonist juppe - ise kasutasin Classic speed 1.6.)
6) Seljas peab olema umbes 4kg kaaluv seljakott (täieliku võrdsuse huvides peaks seal sisalduma ka üks kodukasvuhoones kasvanud kurk :D)
Tõe huvides- kordagi organismi "punasesse" ei lasknud, nautisin sõitu. Edu kõigile, loodan, et ka Priit soovib veel ühte maailmarekordit enda nimele..
Taavi

 
At 17:40, Anonymous Anonüümne said...

Lindpere on sisuliselt välismaal raha teeniv gyproci-mees. Hea palgaga.
Taaramäe on aga täna tervelt 25 minutiga tuuril võitjalt sisse saanud.
Analyze that!

 
At 21:25, Anonymous Anonüümne said...

Oi, pakkusingi õigesti. Vastuseni viisid pildid majadest (seostusid New Yorgiga).
nimi kah. Kris.

 
At 22:45, Blogger Priit Pullerits said...

Kris, need ei ole NY, vaid Chicago majad: 827-831 N Dearborn Parkway. Aga õnne võidu puhul igal juhul - tähtis pole ju protsess, vaid tähtis on tulemus. Ja see räägib kõigi teistega võrreldes selgelt teie kasuks.

Taavi, väga kõva tulemus kõiki asjaolusid arvestades (4 kg seljakott!). Ma eelistan aegu sõita siiski n-ö ringil, kus start ja algus on samas kohas, siis on tuule mõju kokkuvõttes nullis. Arvan, et siin blogi lugejate hugas ei ole palju neid, kes sama tulemuseni küüniksid. Õnne maailmarekordi puhul!

 
At 08:00, Anonymous Anonüümne said...

..siis on tuule mõju kokkuvõttes nullis..


Küsimus: "Milline on lihtsaim võimalus saada 10 juhuslikku arvu?"

Vastus: "Lase eesti filoloogil kuueni lugeda."

 
At 09:55, Anonymous Anonüümne said...

Ega see pole esimene kord, kus Priit kõige elementaarsema matemaatikaga hädas on.

 
At 04:03, Blogger Unknown said...

qihang0630burberry outlet online
coach factory outlet
nike tn pas cher
gucci
air force 1
oakley sunglasses discount
fitflops outlet
coach outlet
longchamp pas cher
coach outlet store online
michael kors outlet
michael kors outlet online
oakley sunglasses sale
mcm outlet
sac longchamp
prada handbags
ray ban sunglasses
toms shoes outlet
ray ban wayfarer
burberry sale
true religion outlet
pandora charms
coach outlet online
nike blazer
oakley sunglasses outlet
ray ban sunglasses
mont blanc pens
toms shoes
gucci outlet online
cheap ray ban sunglasses
cheap snapbacks hats
cheap soccer shoes
cheap ray ban sunglasses
hollister clothing
michael kors bag
chaussure louboutin
mont blanc pen
louis vuitton pas cher
kate spade handbags
nike tn
ralph lauren
q

 
At 12:30, Blogger Unknown said...

qihang0904,nike trainers
michael kors purse
longchamp sale
louis vuitton handbags
jordan shoes
prada bags
abercrombie
nike huarache
fitflops sale
louis vuitton outlet
nike roshe run
coach outlet online
louis vuitton outlet online
pandora jewelry
adidas superstars
michael kors outlet
nike sb janoski
birkin bags
michael kors outlet
mont blanc
fake watches
retro 11
concord 11
burberry sale
michael kors outlet online
jordan concords
michael kors outlet
louis vuitton outlet
cheap lebron james shoes
ed hardy outlet store
coach outlet
celine luggage tote
new jordans
q

 
At 06:00, Blogger Unknown said...

20151127xiaodaige
fitflops outlet sale
giuseppe zanotti outlet
longchamp handbags
nike air max uk
kobe 9
michael kors outlet online
michael kors canada
discount ugg boots
michael kors online outlet
mlb jerseys
mcm backpack
michael kors outlet online
polo shirts
swarovski outlet
ferragamo outlet
cheap nike shoes
tory burch outlet
lebron shoes
oakley sunglasses wholesale
snapbacks wholesale
true religion outlet
kobe shoes
north face outlet
michael kors outlet
ugg outlet
coach outlet online
nfl jerseys
ray ban sunglasses
oakley,occhiali oakley,oakley italia,oakley occhiali,oakley sunglasses
louis vuitton bags
michael kors outlet
nike free
moncler jackets
michael kors outlet
hermes birkin bag
celine outlet

 

Postita kommentaar

<< Esileht