kolmapäev, märts 19, 2014

Pullerits: Mis katsumused ootavad Tallinna maratonil?

Jüri Voodla, Tallinna maratoni peakorraldaja, tunnistas mulle, et närv on püsti. Mõned päevad tagasi, mäletate, ilmus teade, et talvel ära jäänud pealinna maraton toimub selle nädala laupäeval. Aegviidu kandis sadas maha tosin ja enamgi sentimeetrit lund, mis tegi võistluse läbiviimise võimalikuks. Selles võimalikkuses veendusin eile, teisipäeva hommikupoolikul, kui sõitsin rongiga Tallinna, kus käisin õhtul abikaasaga Linnateatris vaatamas uut näitemängu «Harakale haigus...», kus üht, ajaliselt küllap kandvaimat osa mängis Henrik Kalmet, kes kunagi, 2008. aasta suvel, töötas Postimehe sporditoimetuses reporterina – oli palju nalja saanud, nagu on mulle meenutanud toimetuse juhataja Peep Pahv, kes eile pidi alla neelama mõru pilli, kui Tartu Rock sai kodusaalis korvpallikaardil mõttetu Ungari klubi käest korraliku sauna. Südaöö paiku bussiga Tallinnast Tartusse naastes oli isegi ööpimeduses aknast näha, kuidas üle Eestimaa puistas valget lund. Voodla ütles mulle täna, kolmapäeva hommikul, et tema hinnangul lisandus seda Aegviidu kanti vähemalt neli sentimeetrit.

Aga kui Voodla vaatas eile, teisipäeval, ilmaprognoose, tabas teda tunne - nii ta mulle rääkis  -, et jätku või Tallinna maraton ikkagi pidamata. Sest reedeks lubas ilmaennustus pöörast sooja ja vihmasadu.

Ent täna, kolmapäeva hommikul, pärast eelmise öö lumesadu, vaatas Voodla nädalavahetuse suunas pisut lootusrikkamalt. Reedene masendav prognoos ei olnud enam nii masendav, nagu alles eile. Kuid närv on tal püsti sellegipoolest.

Voodla oli niigi toonud maratoni esialgu kavandatud pühapäevalt laupäevaks, sest varasemad prognoosid lubasid, et pühapäeval läheb ilm ekstrakevadiseks. Ent nüüd tuleb tal muretseda – ja seda ta aumehena ei salga, et muretseb –, kas ka laupäevane ilm ikka susatamist soosib.

Kui reedel suureks sulaks läheb, nentis Voodla, satub rada ohtu, sest rajapõhjad sulasid juba kaks nädalat tagasi – «Eelmine nädal võttis viimasegi ära,» lisas ta – ning uuele värskele lumele rajatud rada võib lihtsalt laguneda. Täna, kolmapäeva hommikul ta masinatega värskelt sadanud pehmele, märjavõitu lumele ei läinud, et seda kinni litsuda. Pressimistöö on kavas alles õhtupoole, kui ilm tõmbub ehk jahedamaks, ja sedagi siis saani taga veetava nn lohistiga, mitte rajatraktoriga. Õhus püsib väike lootus, et äkki lisandub lähiajal veel üks lumekiht.

«Praegune seis on hea,» rääkis Voodla mulle täna, kolmapäeva hommikul kella 11 ajal. «Aga kui ilm läheb käest ära, ei tea, mis saab.» Ta kinnitas minu täpsustava küsimuse peale, et jah, vähemasti praegu on rajal lumeolud paremad, kui olid Alutaguse maratonil. Ometi lisas ta: «Hea sõit ei saa olema. Soovitan tulla treeningusuusaga. Nautige seda, mis on, ei ole mõtet tulla eestlaslikult ära panema.» Ta ei välistanud, et laupäeval võib rajal tekkida olukordi, kus suuskade säästmiseks võib osutuda teatud lõikudel arukamaks need alt ära võtta. «Tuleb arvestada sellega, et ees ootavad igasugused katsumused,» sedastas Voodla.

Asja muudab komplitseeritumaks veel see, et ühte ja sama ligi 20 km pikkust ringi tuleb läbida kaks korda. See on sama rada, millel toimus jaanuarikuine RMK Kõrvamaa suusasõit, ütles mulle Voodla. Täpsemalt, võrreldes Tallinna maratoni tavapärase rajaga, jääb neljandal kilomeetril ära kaks tõusu; Venemäe juures, kust jääb ringi lõpuni 6 km, läheb rada samuti tõusudest mööda (üks lauge tõus jääb siiski sisse, märkis Voodla); ja ringi lõpuosa ei tule üle mägede, vaid mööda 3 km ja siis mööda 1,5 km ringi. Voodla kinnitusel on laupäevane rada profiililt lihtsam kui Tallinna maratoni rada tavaliselt, sest ringi peal jääb viis tõusu ära (kokku seega jääb ära kümme tõusu). «Inimesed ei ole harjutanud,» põhjendas ta raja lihtsustamist, «ei ole mõtet punnida.»

Kui uurisin meie vestluse lõpus Voodlalt, kui võimalikuks peab ta varianti, et satub reede õhtul silmitsi olukorraga, kus tuleb teatada laupäevase maratoni ärajäämisest, vastas ta: «Ükskõik mis on, teeme [maratoni] ära.» Ta avaldas lootust, et olukord ei lähe nii hulluks, et peaks maratoni ära jätma. Aga kui võimalik on see, pärisin, et kujunenud oludes muutub mõistlikuks loobuda kohtade selgitamisest, v.a näiteks 20 esimest, vastas Voodla, et eks seda otsusta kohtunikud enne võistlust.

Kas olete laupäevaseks Tallinna maratoniks valmis? Mul jääb viimane suusasõit 22. veebruarile. Kaks päeva hiljem, Eesti Vabariigi aastapäeval, istusin juba ratta selga – ega ole enam suusaradade poole vaadanudki. Aga ei maksa arvata, et mu elu on sellevõrra lihtne. Ei, näiteks täna pidin leidma aega, et minna Tartu Ülikooli senati saali väitlema professionaalsete väitlejatega teemal "Õpetajatel peaks olema õigus kasutada õpilaste suhtes rahalisi mõjutamisvahendeid", kusjuures pidin väitlema selle poolt. Mis järgmiseks ette lükatakse?
******
Onion Creek Road, Moab, Utah. 23. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1-4: Talviseid pilte Palamuselt, Jõgeva rattaralli raja äärest. Fotode autor: Priit Pullerits

84 Kommentaarid:

At 14:25, Anonymous Anonüümne said...

Hr Priit Pullerits, Te ei ole vastanud, et kas Teis on piisavalt mehisust boikoteerida Jõgeva rattarallit, kui seal peaks lubatama võistelda vene kodakondsusega isikutel?

 
At 14:30, Anonymous Anonüümne said...

Ei saa aru, miks Priit ja teised seda boikoteerima peaksid?

 
At 14:35, Anonymous Anonüümne said...

Sest hr. Pullerits kutus üles kõik korvpallifänne boikoteerima Klaev/Cramo mänge, kuna ta jätkab osalemist VTB liigas. Tema hinnangul peaks koheselt seal liigast ära tulema, arvestades Venemaal toimuvat.

 
At 14:40, Anonymous Anonüümne said...

Need ju täiesti erinevad asjad.

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

Eluaeg olen selle riigi nimel võidelnud, aga nüüd öeldakse kohtuotsusega, et olen teadlik maksudest kõrvale hoidja. Praegu on tunne, et ei tahagi selle riigi heaks enam midagi teha – aga eks see on muidugi hetkeemotsioon,» rääkis Reim pärast kohtuotsust. See oin Reimi kommentaar, tehke järeldused.

 
At 14:59, Anonymous Anonüümne said...

Selles võimalikkuses veendusin eile, teisipäeva hommikupoolikul, kui sõitsin rongiga Tallinna, kus käisin õhtul abikaasaga Linnateatris vaatamas uut näitemängu «Harakale haigus...», kus üht, ajaliselt küllap kandvaimat osa mängis Henrik Kalmet, kes kunagi, 2008. aasta suvel, töötas Postimehe sporditoimetuses reporterina – oli palju nalja saanud, nagu on mulle meenutanud toimetuse juhataja Peep Pahv, kes eile pidi alla neelama mõru pilli, kui Tartu Rock sai kodusaalis korvpallikaardil mõttetu Ungari klubi käest korraliku sauna.
Kõikide lausete ema.

 
At 15:37, Blogger Priit Pullerits said...

...kas ma peaksin andma siin stiili õppetunde ehk teksti dekonstrueerima? Hmm... Ma ei arva, et peaksin avama kogu oma võttestiku, millega saavutan selle, et mu blogi on vähemasti spordiblogidest Eesti loetuim ja parim ja kaasahaaravaim ja diskuteerituim. Vihjeks vaid nii palju: tuleb kohe prauhti ora püsti ajada, siis seda mõnuga keerata, vaadata, mis organid ette jäävad, ja siis, kui veri juba voolab, siis hakata lihatükke ükshaaval välja lõikama. Mõistate? Kui ei, lugege äsja öeldu valguses esimesi lõike veel kord.

 
At 15:37, Anonymous Anonüümne said...

Kõikide lausete ema jah. Parastamine, intrigeerimine, pahatahtlikus, mõned märksõnad,mis antakse TÜ ajakirjandusosakonnast tänapäeva ajakirjanikele miskipärast kaasa..

 
At 15:48, Anonymous Anonüümne said...

Selle lausete ema võib kokku võtta järgnevalt:

kui sõitsin,
kus käisin,
kus kes,
kes eile,
kui Tartu.

Tehke paremini, kui oskate.

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

Hr Priit Pullerits, Te ei ole vastanud, et kas Teis on piisavalt mehisust boikoteerida Jõgeva rattarallit, kui seal peaks lubatama võistelda vene kodakondsusega isikutel?


Mida see jalgrattur või turist? Üks varblane ei too veel kevadet. Imperialistlik-messianistlik hoiak tuleks vene rahva teadvusest välja juurida. See kahjuks ei ole meiesuguste ameerika-limpsijate võimuses.

 
At 16:32, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, olen sel juhul valmis boikoteerima kõiki spordiüritusi, kui minuga ühineb ka enamik teisi eesti osalejaid. See, kui mina jään üksinda kõrvale, aga kõik teised lähevad starti, ja Venemaa kodanikud ka, on minu kaotus. Ja kaotusega ma ei lepi. Siis tuleb minna lahingusse ja Venema meestele lihtsalt pähe panna. Kas ühinete?

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

Priit, Putin andis ukaasi ehitada KAKS silda (+tunnel varuks). Sõnatuks võtab!

 
At 17:39, Anonymous Anonüümne said...

Lgp P.Pullerits, kas oleksite nõus olema selle Rattaralli boiktooeerimise nö. kõneisikuid, kuna olete selle idee autoreid. Annaksin sel juhul ka Teie kontaktid ühele asjast juba huvitatud ajakirjanikule, et see mõte laiematesse massidesse viia.

 
At 17:39, Anonymous Edmund, Järvakandi said...

Priit, Putin andis ukaasi ehitada KAKS silda (+tunnel varuks). Sõnatuks võtab!

Paluks siia titelikku teksti mitte kirjutada. See ei ole delfi. Kui sulle Putini suured teod ja plaanid vaimustust tekitavad, siis analüüsi, põhjenda ja esita omapoolseid spekulatsioone asjaga seoses ning arutle asja võimalikke seoseid Eestiga.
Tõtt öelda olen minagi Putinist ja tema ettenägelikkusest vaimustuses. Mees teeb ja ehitab ning kogu maailm vigiseb. Lääne puhul näeme selle paljukiidetud "pehme jõu" saamatust. Kui mitu "jõulist" avaldust on teinut Paet Reinsalu Ilves Ergma kokku? Aga tundub et sekretär on unustanud need Moskvasse meilida. Kuidas muidu seletada miks Putinil ja tema kaaskonnal ikka veel naeratav nägu ees.
Kurb on asja juures see, et kardetavas ohus on Balti riikide iseseisvus. Poola, Soome, Rootsi, neil pole asja pabistada. Neid impeeriumi laienemine ei ohusta.

 
At 17:46, Anonymous Anonüümne said...

Lgp P.Pullerits, kas oleksite nõus olema selle Rattaralli boiktooeerimise nö. kõneisikuid, kuna olete selle idee autoreid. Annaksin sel juhul ka Teie kontaktid ühele asjast juba huvitatud ajakirjanikule, et see mõte laiematesse massidesse viia.

tüüpiline eestlase-mägra tegevus, anda ikka hagu et "mängu ilu nautida". Andmata endale aru et vene propaganda saab jälle toreda porgandi hambusse. Mustamaks Eestit ja eestlasi. Aga näe, kohalikul tasandil sai jälle ära pandud.

 
At 18:07, Anonymous Anonüümne said...

Austatud 17:39.
Putin ütleb, et Мы русские, с нами Бог (Oleme venelased, meiega on Jumal).
Ansip ütleb: Raha, raha, raha.
Putin ütleb, et "В русскую общину могут вступить люди любой национальности, лишь бы они на русском языке говорили" (Venelaseks võib olla suvalisest rahvusest isik, kes räägib vene keelt, tunnistab vene õigeusku ja järgib Vene Tsivilisatsiooni väärtusi: õiglus, üksteiseabistamine, kokkuhoidlikkus")
Ansip ütleb: Raha, raha, raha.
Kelle poolel on tõde?

 
At 18:18, Anonymous Anonüümne said...

Lugupeetud 18:07
Olen teiega täiesti päri et konservatiivsus (jumalakartlikkus, hingelisus) pärivad ka selles (raha)maailmas võidu.

Olen teiega samal arvamusel et Refi elukaptenid (Kallas Ansip) rikkusid niigi mogrimärdistunud eestlase vaimu lõplikult. Ansip ju lausa (raha)ufo. Kallas ütles veel sel kuul Postimehes et eestlase tiibu kärbib vaesus ehk raha puudus. See refi mantra et ENNE saame rikkals, alles siis hakkame vaimsusele rõhku panema - karikatuur kuubis.

 
At 18:37, Anonymous Anonüümne said...

"Washington Post" on spetsnazi väljaõppest ja distsiplineeritusest vaimustuses. (Paari päevaga saadeti Krimmi u 5000 eriüksuslast). Arutatakse erinevaid variante: Dnestriäärne Vabariik + Odessa, Valgevene jne. Üheski stsenaariumis, olgem ausad, ei figureeri Eesti ega ka teised Baltimaad. Pisike pettumus meie maailma tähelepanuga harjunud poliitikutele?

 
At 18:52, Anonymous Anonüümne said...

Järelikult on need Washington Posti asjapulgad amatöörid.
Milleks venelastele vaene Transnistria kui neil Krimm juba käes? Nr.1 punkt Musta mere ja selle ümbruse valitsemisel.
Me ei saa Putinit lolliks pidada. Ning ta ei ole seda. Baltikumi vajab Venemaa oma impeeriumi kaitse tarvidustest lähtuvalt. Ning strateegilise pos. pärast Läänemere ääres. Need Wash Posti spekulandid ei viitsi kaardile vaadata et kus on Baltikum. Baltikum on Venemaa aken euroopasse ning see aken on praegu kinni. Reinsalu tahab tuua NATO baasi 900km kaugusele Moskvast. Ega NATO peremehed Foreign Council lollid ole. NATO ülesanne ei ole pisikesi eesti ja läti rahvusriike kaitsta. Venemaa võtab Eesti territooriumi olenemata sellest kas seal on või ei ole NATO tugipunkti. Ning NATO ei riski lüüasaamisega. Seda enam et eesti võetakse vaikselt, RK valimiste kaudu. Nagu sai öeldud, Putin pole loll. Miks peaks ta relvadega üle piiri tulema kui eestlased valisid ise Mikseri ja Urve Palo endale ministriteks. Step by step ja kevadel 2015 astub eesti ise NATO-st välja. Tahate näha?

 
At 19:00, Anonymous Anonüümne said...

Miks peaks Venemaa Valgevene vallutama? Mereäärse Odessa võib ta ju võtta.
Eestiga on aega. Las küpseb. Varsti on eurovisioon kus venelased palju punkte kokku korjavad. Seal hea vaadata kuidas Eesti Venemaale 12p annab. Elu on ilus mis? Ootame uue talve ära. Pakane paugub. Siis võib gaasikraane kinni keerata. Jälle on elu huvitav. Eestil pole raha spordi tarvis. (tänane postimehe uudis kus maadlustreener karmid sõnad ütleb) pole raha õpetajatele, politseinikele, Ansip ütles ka et lastetoetuste tõstmine on jama. Inflatsioon aga kappab edasi. Siis tulevad eestlased ise Toompeale. Jälle huvitavad asjad meie elus.

 
At 19:05, Anonymous Anonüümne said...

18:52, vaatame kaardile. Transnistrial iseseisvana (eraldiseisvana) ei ole tulevikku. Rumeenia ja Moldova lähevad kindlalt kokku, mõlema suurim soov on Dnestri-tagune ära võtta. Ukraina ihkab revanši. Kui Venemaa suudaks Odessa koos Transnistriaga oma kontrolli alla saada, siis oleks Ukraina kotis. Ukrainale jääks vaid pääs Aasovi merele, kus sügavus 3-10 m.
Baltikumi suhtes on tõesti oht siis, kui Reinsalu NATO baasid siia toob. Tekib aga küsimus, kas Soome ja Rootsi ikka tahavad oma külje alla üht väikest tuumasõda, kellegi Reinsalu karjääri pärast..

 
At 19:11, Anonymous Anonüümne said...

19:00, Miks peaks Venemaa Valgevene vallutama? Sest see on nii lihtne. ;) Tõsiselt: tulev aasta on Valgevenes presidendivalimised ja kardetakse, et Lukašenka võib jääda Valgevene viimaseks presidendiks. Tehniliselt oleks Moskvast väiksema rahvaarvuga Valgevene äravõtmine köki-möki. Ukraina satuks veel suuremasse kotti.
Aga see läheb juba ehk fantaasi valdkonda.

 
At 19:23, Anonymous Anonüümne said...

seni on kogu aeg olnud "naine", nüüd on "abikaasa".

 
At 19:24, Anonymous Anonüümne said...

19:23, "partner" - ja kõigile selge )

 
At 19:27, Anonymous Anonüümne said...

Baltikumi suhtes on tõesti oht siis, kui Reinsalu NATO baasid siia toob. Tekib aga küsimus, kas Soome ja Rootsi ikka tahavad oma külje alla üht väikest tuumasõda,
-----------------------------------------------------------

ärge vaadake asja nii enesekeskselt. Ei ole Moskva think-tank nõrk ega ole seda USA oma. Meid kostitatakse vaid soojade sõnadega. NATO ei too iialgi siia oma tõsisemat relva. Milleks? Venemaa on neile suur liitlane islami vastases võitluses. Või arvate et 35 eesti sõdurpoisi ennastohverdav tegevus Afganistanis jättis kustumatu jälje? Kui Putin Obamale helistab ja ütleb mõned tõsised sõnad, siis kas Obama esimene mõte on eesti ja läti rahvuse "võõrandamatu" omariiklus? Kui juba Ansipile ei ole omariiklus armas (tegi sääred Brüsselisse) kuidas siis Obamale oleks?

 
At 19:37, Anonymous Anonüümne said...

Ole jumal eestlastele armuline, sest pea kõik on spetsialistid poliitikas, riigikaitses ja spordis. Aga kahjuks sellega enesehinnanguga piirduvadki ...

Aga võiks OSALEDA poliitikas, ASTUDA Kaitseliitu ja TEHA trenni.

Anonüümik
(endal need sammud tehtud)

 
At 19:39, Anonymous Anonüümne said...

Pealegi ei kamanda NaTO-t Obama. Vaid õige kavalad ja kogenud vennad. lapsminister Reinsalu ei lasta nendega ühte tuppagi.

 
At 19:42, Anonymous Anonüümne said...

> Kui Putin Obamale helistab ja ütleb mõned tõsised sõnad, siis kas Obama esimene mõte on eesti ja läti rahvuse "võõrandamatu" omariiklus?

Ilvest või Kelamit kuulates jääb mulje, et nii on )))))
Aga islami levik on tõesti Venemaale eksistentsiaalseks ohuks muutumas. Ja ärgem unustagem Hiinat. Seetõttu pakuks, et Eesti-Läti-Leedu Venemaale lähemas perspektiivis huvi ei paku. Kui, siis ainult "vahetusrahana". Muide, pakutakse ka, et Venemaa võib loobuda Lõuna-Osseetia ja Abhaasia iseseisvuse toetamisest, et taastada Gruusiaga sõbrasuhtes ja seega luua ühendus Armeeniaga. Usun, et see plaan võiks olla Ameerikale vägagi mokkamööda.

 
At 19:46, Anonymous Anonüümne said...

Trenni ikka teeme, ei maksa süüdistada. Aga kui peatrennimees Ansip teeb vehkat turvalisse euroopasse ja jätab Isamaa lapspoliitikute Paeti Reinsalu Mikseri UrvePalo jt. sarnaste pillutada, siis nagu .... mis me sest trennist teeme. Noh enda jaoks ikka. Kas järgmise talve veedame Alutagusel punkris? Nagu Reinsalu loodab ja üles kutsub? Tema ise leiab ehk Brüsselis tööd?

 
At 19:53, Anonymous Anonüümne said...

19:39, nõus. Kusjuures otsustajad ei ole laiemale avalikkusele nähtavad. Ukraina teemast veel niipalju, et Lvov/Lviv on vana Poola linna. Oma pretensioonid on Ungaril (vaikselt olevatki ungarlaste asualal positsioonid sisse võetud), Rumeenial ja Slovakkial. Palju sööjaid laua ümber ja peab hoolega vaatama, et ise söögiks ei osutu. Vahetuskaubast rääkides on Venemaal veel varuks Kaliningradi oblast - täiesti kasutu aktiva. Putin või Merkeliga kaupa teha. Ida-Preisimaa tagasisaamine oleks Saksamaa valitsejale, kes iganes see oleks, suursaavutuseks. Vastutasuks magusad siilud Donbassist (nn Novorossija, Jekaterina ajal Potjomkini poolt vallutatud alad jne) ja Odessa (Tšernomorje). Leedukatel ja Poolal muidugi tõmbaks sita lahti.

 
At 20:11, Anonymous Anonüümne said...

Venemaal veel varuks Kaliningradi oblast - täiesti kasutu aktiva.

väga vale arvamus. Esiteks ei taha saksa seda lagastatud ala tagasi. Teiseks on Kaliningrad KOOS BALTIKUMIGA Leningradi puhver ja Venemaa kohalolek Läänemere ääres.
Venemaa paarutab oma lennukite ja laevadega Ameerika mandril ja vaiksel ookeanil. Kuid Läänemere äärde on tal vaid kitsas kanal Helsinki ja Tallinna vahelt. Üks tõsine suurriik ei saa sellega leppida. Seega sõbrad ärge tehke endale illusioone.

 
At 20:35, Anonymous Pokkerinägu Feeliks said...

"Washington Post" on spetsnazi väljaõppest ja distsiplineeritusest vaimustuses. (Paari päevaga saadeti Krimmi u 5000 eriüksuslast). Arutatakse erinevaid variante: Dnestriäärne Vabariik + Odessa, Valgevene jne. Üheski stsenaariumis, olgem ausad, ei figureeri Eesti ega ka teised Baltimaad. Pisike pettumus meie maailma tähelepanuga harjunud poliitikutele?


Ma arvasin et asi jääb sügise poole, aga ei, juba läheb lahti :

http://www.postimees.ee/2733518/moskva-valjendas-muret-eestis-elavate-venelaste-parast

 
At 21:20, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, pannakse peale venelaste tagakiusamise süüdistusega surve, Eesti juhid teavad, mis Ukrainas juhtus, tulevad siinsetele venelastele suur hirmuga vastu, teevad noist kodakondsed jms ning nood siis teevad referendumi, et tahavad Venemaa koosseisu. Lihtne stsenaarium... ise anname end ära, s.t laseme end ära võtta, ja siis pole mingist NATOst abi ega 5. artiklit vajagi. Selle teemaga peaks tegelema, mitte mängima liivakastimänge, milline sotsidest, kellest saavad peamised äraandjad, millise ministriportfelli saab. Mehed, me peame vist ise minema sinna Toompeale korda looma? Mis Jõgeva rattaralli? Oma riigi juhtidele tuleb mõistus pähe peksta!

 
At 21:23, Anonymous Anonüümne said...

Vene diplomaat väljendas muret Eesti venelaste kohtlemise osas

http://www.ohtuleht.ee/568767/vene-diplomaat-valjendas-muret-eesti-venelaste-kohtlemise-osas

Putin kuulutas välja „Vene ajalooliste alade” tagasikahmamise poliitika

http://epl.delfi.ee/news/valismaa/putin-kuulutas-valja-vene-ajalooliste-alade-tagasikahmamise-poliitika.d?id=68267291

Clinton: Putin saab Krimmi tungimise põhjendusi kasutada ka Eestis

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/clinton-putin-saab-krimmi-tungimise-pohjendusi-kasutada-ka-eestis.d?id=68274863

Vaadake, küsimus pole enam, kas Putin tuleb, vaid, et millal ta tuleb, see on ainult aja küsimus.
Kui Putin saab Prantsusmaalt uued laevad kätte, siis on Eesti võtmine sisuliselt tundide küsimus ja kas keegi usub, et Nato tuleb meid siis hiljem veel vabastama.
Esmalt Nato koguneb, otsustab, teeb avaldusi ja siis nendib….

 
At 21:27, Anonymous Anonüümne said...

Õige Priit, mehe sõnad.
aga kas meist eestlastest on kvaliteeti? Olen alati imestanud et noored eesti mehed : Padar Vaher Rumm Mikser igasugu hololeid jne jne - aga trügivad sotsdemokraatideks? Noored eesti mehed peaks rahvuslasteks hakkama. Kas pole? Lõpuks kui meil oma riik on päramine aeg rahvuslane olla. Kui taaskord okupeeritud oleme - siis palun väga , hakake kommariteks satanistideks ja sotsdemokraatideks.
Meil on oma poiste poolt rahvuslus muidugi murust madalamaks trambitud. 800 aastat orjaööd ja sulaseks olemist on oma töö teinud.

 
At 21:37, Anonymous Anonüümne said...

Kui Putin saab Prantsusmaalt uued laevad kätte, siis on Eesti võtmine sisuliselt tundide küsimus
--------------------------------------------------------------

ära hirmuta ennast ja teisi. Putin käis Krimmiski vaikselt, ilma laevadeta. Isegi pauku ei tenud rohkem kui keskmises peretülis. Miks sa teda lolliks pead? Maailmas tõuseks ju ebasoovitav kära. Ikka vaikselt, ära ostmise, santazeerimise ja susserdamisega pööratakse Eesti Moskva vasalliks. Märgid sellest on ju silmaga nähtavad. Piirileping, Reffide läbikukkumine Ansipi vangerdusega, Reinsalu NATO baaside appikarje on samuti vesi idanaabri veskile. Nemad ju mõtlevad paar sammu ette. Ning juhivad Eesti elu nagu papa karla oma nukke. Näe Sutrop juba rääkis põhiseaduslikust patriotismist. Pea siis Mikser 0-kodakondsuse variandiga esile ei tule. Seda kodakondsuse jagamist on varasematel aastatel jutlustanud refikas Teder. Lisaks meedia - AK uudised on aastaid justkui vana hea vreemja, ikka idapoolset elu kiitmas.
Pole siia ühtegi laeva ega lennukit vaja. Ise oma kätega teeme ära.

 
At 22:13, Anonymous Anonüümne said...

Järgmisena hakkavad bussid Venemaalt Narva voorima kodanikega, kes nimetavad end Narva elanikeks ja tunnevad ennast väga rõhutult.


Kas eesti ei saaks ennast kuidagi usa osariigiks orgunnida? See tooks rahuliku une ja vótaks venelased jalust nórgaks, sest usa vóib oma teritooriumile ilma kobinata igasugust sójatehnikat paigutada

 
At 22:20, Anonymous Osmo-Petri, Helsinki-Töölö said...

Heh, I thought advances of Russians in Crimea surely scared shit out of you, Estonians. :)
I'm glad I was WRONG. Nice to see you not demoralised. See, you can count on us. We, Finnish have lots of weapons: panssarivaunuja, tarkka-ampujakivääreja (TRG 22/42 is considered World's best!), hand grenades, ohjuksija. We have fighter planes! Troop preparation is excellent. And we are tough.) We will not leave you alone!
So keep on exercising, and go to your bike rally!

 
At 22:27, Anonymous Anonüümne said...

Me oleme väike natsiriik! Venekeelseid kohtleme teise sordi inimestena. Oleme Ameerika alandlikud sabarakud ja roiskunud Lääne ilgete plaanide toetajad.

Nii räägivad juba mõnda aega kolm suurimat Vene telekanalit Eestist, ehkki jutt käib seal viimasel ajal Ukrainast ja Krimmist.
http://ekspress.delfi.ee/news/arvamus/homses-ekspressis-porno-ja-propaganda.d?id=68275747

 
At 22:33, Anonymous Anonüümne said...

Rääkige rääkige ja küll ta siis tuleb kui nii väga kutsutakse. Mida kauem räägite seda tavalisemaks see mõte muutub. Varsti hakkate lausa ootama, et kuhu ta küll jääb. Ja kui ta kohal on, siis olete nii rõõmsad ja lehvitate, sest teil oli ju õigus. Ja kirjutate alla.
Vanasti ei räägitud hundist ka, isegi hunt ei öeldud, sest muidu pidi tulema. Kuradi eided olete tahaks näha mitu teist püssi alla tuleb siis ka.
Teet

 
At 23:48, Blogger Priit said...

Ohud suusamatkal ...
*kevade äkiline saabumine.

Aga kevad saabub kahjuks päev enne starti, vähemalt hetkel ilmaprognoose vaadates.

Maraton võib duatloniks kujuneda!

Kui esimesel ringil peab suusad kohati jalast võtma, siis teisel ringil saab juba pikemalt joosta.
Aeglasematel suustajatel on soovitav teisele ringile minnes jooksujalanõud kotiga kaasa võtta.

Hea et korraldajad optimistlikud on.
Loodame et osalejad võtavad seda maratoni mõnuga.

Saab toreda punkti suusahooajale panna.

 
At 23:58, Anonymous Anonüümne said...

Korralikud jooksukingad maksavad poes 130 €. Peavad vastu ca 800 km. Kilomeetrihinnaks tuleb siis 16 senti. Lihtne number, aga paljud ei ole selle peale mõelnud. Sportlandi poes ei teadnud isegi müüja palju ühe jooksukingapaari normaalne läbijooks võiks olla.

Priit
Tallinn-Nõmme

 
At 00:11, Anonymous Anonüümne said...

Pöörake tähelepanu nimedele. Biden, Obama,.. Clinton! Ban Ki-moon. Come on, Ban Ki-moon on ÜRO peasekretär. Siis need Barroso ja Rompey (või Rompuy), EL president. Ärge öelge, et maailmapoliitika pole groteskne. Jaitsenjuk - Munapea ) jne

 
At 00:21, Anonymous Anonüümne said...

"New York Times". Läheb isegi seal peale. Putjal on tekkinud Ameerikas fänne!

 
At 08:28, Anonymous Anonüümne said...

Sportland ei ole korralike spordijalatsite ostmise koht. See on rohkem ilusate asjade pood. Vaba-aja elustiili pood, nagu teadjamad ütlevad. Ja see 800 km on ka üks ütlemata tark number. Ilmselt kuskilt õpikust.

 
At 08:45, Anonymous kogenud jooksumees said...

Priit, 23:58, tooksukingade või -susside vetruvusega ei juhtu ei 800km, ei 1500km, ega ka 2000km läbimise järel mitte midagi.
Vastavaid teadusuuringuid on tehtud mitmeid, kasulik - eelkõige oma rahakotile - oleks nendega tutvuda. Kasutusaja määrab ära sisuliselt ainult taldade (ära) kuluvus ja see näitaja varieerub päris suuresti sõltuvalt jooksustiilist ja pinnasest.

Igasugu sikud ja sokud poodides räägivad sulle muidugi ilusaid ja tarku numbreid ning ise olen kuulnud "tarka müügimeest" rääkimas ka alla 800 numbritest...
Lõpetuseks - loll saab ka ilusate asjade poes peksa.

 
At 09:34, Anonymous suusasõbra sõber said...

Vaadake mehed Tudu, Jõhvi ja Narva kanti. Seal on lund nii et maa puhta hangedes (kuni 19cm).
Tamsalu-Neeruti ja Haanja maraton veel pidamata. Nohh, korraldajad, kas teete ära ja pakute suusasõbrale veel rõõmu "talve" lõppu?

http://ilm.ee/lumi/

 
At 10:26, Anonymous Anonüümne said...

Venekeelseid kohtleme teise sordi inimestena.
-----------------------------------------------------------
too mõni näide sellest 2.sordi kohtlemisest. Aga mitte sealt vene telekanalist vaid päris elust. Me ootame.

 
At 10:46, Blogger Priit Pullerits said...

Nii, nüüd ma ütlen: jah, valvas peab olema, aga suurim oht on mõneks ajaks maas. Muidugi, Putinit ei koti suurt, mis roiskunud ja impotentne Lääs köhib, aga tsiviliseerituse nimel - isegi Putin ei taha näida nagu barbar - võtab ta mõneks ajaks vaiksemalt. Suur töö on tehtud, nüüd tuleb vilju maitsta ja lasta asjadel settida ning rahuneda. Nüüd tuleb vaikselt oodata, kuni rahvusvaheline torm vaibub - ja vaibub see siis, kui ise tormi ei põhjusta. Nädala võib ju Lääs veel kisada, aga siis väsib temagi, liiati tuleb hakata tegelema oma probleemidega. Ühelgi teemal ei püsi fookus lõputult, asjad käivad maha ja ununevad. Nii et lähiajal Putin taandub, uusi avantüüre niipea ei tule. Liiati on talgi vaja kapitali koguda ehk saada tagasi G8 koosseisu ja ehitada uuesti üles suhted Läänega. Mõnda aega on rahu. Aga teate, mis on hull? Hull on see, kui meie uued poiskestest ja sotsidest riigijuhid ei saa aru, et see võib olla vaikus enne tormi ja ei tegutse vahepeal kulisside taga palavikuliselt selle nimel, et meie kaitstust tugevdada. Kahjuks ma ei näe kuskilt otsast, et nad sellega tegeleks - nad ei tegele sellega isegi praegu, kui teema on kuum. Minu arvamus veel kord: tuleb meie riigijuhte peksta, et nad ei tegeleks jamaga, vaid tõsiste asjadega.

Kas te teate, millega uus koalitsioon tegeleb - esimese asjana?! Las ma ütlen teile: sotsid ja reformikad plaanivad täna, neljapäeval anda Riigikogus menetlusse partnerlusseaduse eelnõu, mis on vaikselt valmis kirjutatud. Sellega tegelevad, selle asemel, et mõelda, kuidas hakata tõrjuma Venemaa rünnakuid. Selline uus valitsuskoalitsion meil - neile läheb rohkem korda pedede huvide kaitsmine, kui Eesti huvide kaitsmine. Kus, kurat, mu püss on?

 
At 10:48, Blogger Lauri said...

Teeme nii,et Vene-Ukraina teema jaoks on teine foorum. Jutt peaks antud teema all olema vaid Tallinna suusamaratonikeskne.

 
At 11:07, Anonymous Anonüümne said...

Euroopa haige mees Ukraina
kõigi poliitikute mõtteid painab.
Lõikusele haige mees!
Tark kirurg on teistest ees.

 
At 11:13, Anonymous Anonüümne said...

Teeme nii,et Vene-Ukraina teema jaoks on teine foorum. Jutt peaks antud teema all olema vaid Tallinna suusamaratonikeskne.
-----------------------------------------------------------

õige jutt Lauru! Kui 1940 tankid sisse vurasid siis Tallinna tenniseväljakutel jätkati mängu - mis see meisse puutub, las riigi-isad toimetavad

 
At 11:22, Anonymous Kuiger said...

10:46 Priidult tõsine mure
Tubane elu Eesti poliitikaelus jätkub. Uue valitsuse lapsministrid ja RK liikmed aga korraldavad pagulaspoliitika konverentsi. See just kuumim teema täna (veel) iseseisvas piiririigis.

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

Ja uus haridusminister juba vaikselt leevendab eesti keele kasutamist nn. vene õppekeelega koolides

 
At 13:37, Anonymous Anonüümne said...

Ossipovski ütles et kuna koalitsioonilepe sisaldas 2 Vene Lütseumi loomist - üks Tallinna teine Narva. SDE ja Refi koalitsioon? Seega siis KES istus võimul need 9 aastat? Kuidas reform end kohe SDE alla heitis? Mikser ju nimetas ka reffi "pruudiks"? Mida ref vastu sai selle tehingu eest. On asju mida me ei tea. Eesti on juba täna valmis Krimm kui Palo majandusministrina sahmima hakkab. ja millal SDE kuuluvad vene shovinistid pumba juurde saavad?

 
At 13:58, Anonymous Anonüümne said...

Priit, mis suhe sul enda varjuga on, et need piltidel pikuti laiutama peavad?

 
At 14:51, Anonymous Anonüümne said...

Kui maailmas toimuks masohhismi mm, siis Eesti oleks seal kindel tegija. Eidelik hala ja jauramine tundub olema lausa rahvussport. Või on, mõnede ekspertide arvates, tegu hoopis miski eksperimendiga. Vaatamaks, mitu netikommentaatorit (+ paar valitsuseliiget ) on vaja et pisikeses riigis täielik hüsteeria valla päästa. Mis on loomulikult kasulik, aga kellele?
Aga päeva hitt:" Kus on mu püss!!!"

 
At 15:07, Blogger Priit Pullerits said...

Eelmisele: päeva hitt on valesti edastatud. Olge tõetruu!

Aga Putin on muidugi läbi lasknud vea. Teen teile välispoliitika kiirkursuse. On selline mõiste, nagu window of opportunity. See on poliitikas aeg, kui on võimalik miskit soodsates tingimustes kiirelt tegutsedes ellu jääda. Putini window of opportunity Eesti suhtes on praegune valitsusvahetuse aeg. Vaadake ise, millega tegelevad need, kelle asi on riiki juhida - liivakastimänguga ehk kohtade jagamisega, kellele saab milline liivakasti nurk. Meie õnneks on Putini tähelepanu Ukrainal, nii et meie suunal avanenud window of opportunity jääb loodetavasti seekord kasutamata.

 
At 15:28, Anonymous Anonüümne said...

Aga kergeks hüsteeriaks on alust küll. See et Venemaa on impeeriumi taastamas, on ju päris tõsi. See et meie "liitlased" NATO ja EL vaid koosolekuilminguks osutusid on samuti tõsi.
Head lahendust ei ole ega tule. Mart Helme on aastaid kirjutanud-näidanud kui alasti on meie kuningas. Kes teda kuulas kui kõik läks nagu lepase reega? Minu intuitsioon ütles juba ammu et liiga kiire mäkkeronimine päädib sealt varsti allakukkumisega.
Oleks tulnud kiiresti Putinile orienteeruda kui sai ilmsiks et Venemaa tugevneb. Meie targad (Taagepera) räägivad mingist lagunemisest. Ega ikka ei ole küll. Venemaa võib vaene olla, kuid neil on vähemasti idee. Selle najal lähevad edasi. Neil on seal lausa eufooria, et "alanduste" eest on läänele kätte makstud. Mine nüüd pane käsi ette sellele tormile.

Internet on jah täis lapsemeelseid ideid usa osariigiks hakata jms, jamps. Lahendus võiks olla Valgevene sarnaseks vasallriigiks hakata. Säiliks vähemalt lipp hümn ja nukuvalitsus. Halb on selle juures suure 5.kolonni kohalolu. Need ju mõnitaks mõnuga.
Või Merkeli sõbraks hakata. Lootuses et see ohjeldab oma Moskva sõpra.
Ärge ainult hakake oma roostes püssi paugutamisest rääkima. Ukraina saadi pikali vaikselt ja viisakalt, ega Eestiga teistmoodi läheks. Me ei näe kedagi kelle vastu paugutada, kui asi T lossis ära otsustatakse.

 
At 15:34, Anonymous Anonüümne said...

Pole päris nõus Priit. Venemaal ressursse jagub kõigiga korraga tegeleda. Instituut Moskvas kes Balti suunale mõeldud taktitaga tegeleb, teeb seda põhitööna. Ukraina ja lõuna piirkondade jaoks on oma intsituut. Ma kardan et näiteks eelolevaks sügiseks on Eesti ja Läti "window of opportunity" juba suurem kui täna. EL on võlgades nagu usa. Kui suur osa eesti eelarvest tuleb EL-ist otse? Kui enam raha ei laeku, mis siis? Mitte 5.kolonn vaid eesti rahvas ise läheb Toompea akende alla ???

 
At 17:02, Anonymous Anonüümne said...

Kõigile nahahoidjatele teadmiseks, et endiselt kehtib
kindralmajor Einselni poolt 1. jaanuaril 1995 alla kirjutatud kaitseväe juhataja käskkiri nr. 1(mis anti välja ajal kui Venemaa oli rünnanud Tshetsheeniat).

1. Kehtestada sõjaseisukord Eesti Vabariigi territooriumil hetkest, mil vaenlase relvastatud üksused või formeeringud ületavad omavoliliselt riikidevahelise kontrolljoone (riigipiiri).

2. Kaitseväel, Kaitseliidul ja sõjaaja riigikaitse seadusega minule allutatud siseministeeriumi valitsemisalas olevatel sõjaväeliselt korraldatud asutustel ning üksustel osutada sõjaseisukorra kehtestamisel aktiivset vastupanu agressorile vastavalt püstitatud ülesannetele.

3. Mitte lõpetada ilma põhiseaduslikus korras valitud Eesti Vabariigi presidendi avaliku ja kirjaliku korralduseta vastupanu vastase suhtes.»

Seda käskkirja ei ole endiselt tühistatud ja mina kavatsen selle alusel ka oma mitteroostes relvast pauku teha.

 
At 17:07, Anonymous Anonüümne said...

mina ka

 
At 17:28, Anonymous Anonüümne said...

mina samuti!

 
At 17:28, Anonymous Anonüümne said...

Kõige austuse juures, kindralmajor Einselnile tõmbas ju tema enda naisadjutant püksikud pähe. Käsk iseenesest pole paha - aga defineeri "agressor". Välismaine agressioon teatud juhtudel võib olla KASULIK siseriigis soodsate arengute käivitamiseks. See on V.I. Lenini tuntud teooria ja seda ei ole keegi tühistanud/ümber lükanud.

 
At 17:47, Anonymous abipolitseinik said...

Ütleks maakeeli nii et - jee rait! :)

"Politsei pressiesindaja ütles aga Delfile, et tegemist on erinevate politseiüksuste vahelise koostööharjutusega, mille käigus harjutatakse läbi erinevaid taktikaid ja rutiine, mis võib lennujaamaga seotud tegevustes vaja minna."

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/delfi-fotod-tallinna-lennujaamas-toimetas-suur-hulk-eriuksuslasi.d?id=68282645

 
At 18:01, Anonymous Anonüümne said...

Harjutasid kiiret evakueerumist.

Teet

 
At 18:01, Anonymous Anonüümne said...

Et tuuakse sõjamoona maale?
Tubli muidugi, enne täristama hakkamist tuleb ikka salved täis laadida ja roostes torud vahetada.

Misiganes relvastatud formeeringud üle kontrolljoone tulevad, pauku tuleb kohe ja hoolega teha!
Palju see nüüd reaalselt ka aitab..., aga ilma pole ju mingitki lootust riiki säilitada.

 
At 18:26, Anonymous meeleheitel pealinlane said...

Vaadake ja kuulake tähelepanelikult mõlemat videot, väga mõtlemapanev. Asja saab kokku võtta ühe sõnaga - MASENDAV.
Et siis selline linnapea ongi ühel end euroopalikuks pidaval NATO riigi pealinnal 21. sajandil. Imetlusväärne, lugupidamist äratav.

Kas tõesti ei leidu Keskerakonas munadega mehi, et see häbiväärne status quo lõpetada?
Riisalud ja rattad ja simsonid jne, kaua veel riiki ja ennast mõnitada lasete?!

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/videod-edgar-savisaar-valetas-lihtlabaselt-kaamerasse.d?id=68281075

 
At 18:33, Anonymous Anonüümne said...

"Eri parteidesse kuuluvad poliitikud valmistuvad algatama eelnõu, mis lubaks nii vastassoost kui samast soost inimestel oma kooselu ametlikult registreerida."

http://www.postimees.ee/2734382/riigikogus-kupseb-plaan-seadustada-abieluvaline-kooselu

 
At 18:36, Anonymous Anonüümne said...

Palju õnne
Eri parteidesse kuuluvad poliitikud valmistuvad algatama eelnõu, mis lubaks nii vastassoost kui samast soost inimestel oma kooselu ametlikult registreerida.
http://www.postimees.ee/2734382/riigikogus-kupseb-plaan-seadustada-abieluvaline-kooselu

 
At 19:34, Anonymous Anonüümne said...

Meeleheitel pealinlasele, vääritu kaubalis-rahaline krants jääb väärituks kaubalis-rahaliseks krantsiks ja Kremli tallalakkujaks, kuni lõpuni.
Tegu on vaimult haige ja elus ülimalt kibestunud riigivaenlasega ning mida kiiremini see ebaadekvaatne tegelinski - juba ka konkreetne julgeolekurisk riigile - ühiskonnast isoleeritakse, seda parem. Kui muidugi meie eesmärgiks on omariiklus ja väärikas käitumine oma riigi ja kodanike suhtes.

 
At 20:22, Anonymous Anonüümne said...

Pigem tuleks ühiskonnast väärida isoleerida 19:34, kelle arvates demokraatlikult valitud pealinnajuht vaimult haige, julgeolekurisk, tegelinski jne.
Jooksuportaalis kirjutab Toomas Tarm, käsi pikal: andke raha! Raha, raha, raha! Tippsportlaste treeneritele. Uus peaminister olevat maratonimees, sealt peaks siis raha tulema vähemalt 5-6 tippjooksjate treenerile. Keenias treenivad mehed $1-ga päevas..

 
At 22:20, Anonymous Anonüümne said...

Vägev, Pulleritsu blogis pannakse vägesid kokku, võetakse ministreid maha, õpetatakse suuri riigijuhte käituma, samas laupäeval toimub Tallinna suusamaraton. Kas jõuavad suusatajad lume peal lõpuni või jõuavad suured plusskraadid ennem jaole, vot seda arutelu ja nägemust tahaks antud teemas näha. Mis määrdevalik, mis taktika, kuidas vanameister on timminud hooaja kulminatsiooniks vormi, kas minnakse atomicuga või kuulsa augu)suusaga. Need on küsimused mis erutavad.

 
At 01:15, Anonymous Anonüümne said...

Tublid mehed, kes siin oma valmidust Eestit relv käes kaitsta tõendavad, võivad oma püssid muuseumi või vanarauaks anda. Kuidas nii, küsite?
Seletan.
Krimm võeti ära ühegi pauguta. Rossija tõstis pensionid ja palgad kahekordseks. Pluss 80 miljardit USD investeeringuid. Tänapäeval ei hakka keegi sõjarelvadega siia tükkima. Eesti võetakse ära kahel juhul: 1) maa jääb eestlastest tühjaks; 2) rahva reaalne elatustase langeb Rossija keskmisest elatustasemest allapoole. Reformierakonna/IRL parempoolse valitsuse jätkamine oleks lähendanud mõlemat stsenaariumit. Täname õnne, et seda ei juhtunud.

 
At 08:24, Blogger Priit Pullerits said...

Loe ja imesta!
Sain sellise teate:
"Uue valitsuse moodustamine Reformierakonna ja sotside liidu näol toob uuesti päevakorrale küsimuse homopartnerluse seadustamisest (kooseluseaduse nime all).
Peaministrikandidaat Taavi Rõivas ütles juba 13. märtsil saates “Kahekõne”, et tema valitsus võib hakata homopartnerlust läbi suruma, andes sellega aimdust, mis antud küsimuses lähiajal toimuma hakkab.
Homoseksuaalist parlamendiliige Imre Sooäär käib Riigikogus ringi ja püüab koguda saadikutelt allkirju kooseluseaduse eelnõu Riigikogu menetlusse andmiseks.
Mõelda vaid: samal ajal, kui normaalsed inimesed muretsevad Ukrainas toimuva pärast, ei suuda homoaktivistid mõelda muust kui ühiskonna kõlbeliste aluste õõnestamisest. Homopartnerlust asutakse seadustama veel enne, kui koalitsioonilepingu allkirjade tint on kuivanud. Mulle tundub see tõelise fanatismina!
Märkimisväärne on ka asjaolu, et kuigi siiani ei ole sellest sõnagi juttu olnud, tuleb nüüd välja, et kooseluseaduse eelnõu on salamisi juba valmis kirjutatud, samuti selle 22-leheküljeline seletuskiri. Seega on kõik ettevalmistused tehtud, et hakata seadust Riigikogus menetlema.
Seaduse vastuvõtmine tähendaks homosuhete õiguslikku tunnustamist perekonnana ning see kujutaks endast ettevalmistust ka "homoabielu" seadustamiseks. Ent kõige šokeerivam on eelnõu juures tõsiasi, et selle seadusega antaks homopaaridele ka LAPSENDAMISE ÕIGUS."

Kui te vajasite veel ühte põhjust, miks mitte valida edaspidi Reformierakonda ja sotse, nende koalitsioonipartnereid, siis siin see põhjus teile on. Palun väga!

 
At 08:48, Anonymous Anonüümne said...

Valusat ja õiget juttu räägid Priit
Eesti muudetakse mingiks paduliberalistlikuks värviliseks kloaagiks, kel pole ei konkreetset sise- ega välispoliitikat. Ei saa olema mingit kinnituspunkti oma riigi külge, ei mingit turvatunnet. Aga ju selline saab siis uus uljas maailm olema.

 
At 09:15, Anonymous Anonüümne said...

Homoabielude seadustamist, ammugi veel lapsendamisõiguse andmist mina ei poolda.
Masendav on kogu praeguse valitsusvahetuse juures see mis reformierakonnast on saanud. Isegi vana spordimees Jürgen Ligi on oma põhimõtted hüljanud. Teeb nukraks. Hakka või arvama, et vanuigi teeb liigne sport inimese peast pehmeks.

 
At 10:34, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.postimees.ee/2735030/tallinna-spordijuht-loodav-spordikool-toob-sporti-raha-juurde#comments

Kulge mehed lugege seda lugu ja kommentaare, eriti Uudmäe omi, kui peenetundeliselt ja tabavalt ta salgab Tallinna täitevkomitee alagatust rajada spordikool.

 
At 12:15, Anonymous Anonüümne said...

ai

 
At 12:33, Anonymous Anonüümne said...

Mis sest maratonist saab kui juba
sulab
sulab
sulab

 
At 14:23, Anonymous Anonüümne said...

Tahaks teada kuhu on jäänud sõnakas mees härra Zilmer. Pensionil? See ei loe, võiks siiski sõna võtta eesti spordi ja üldse suusatamise teemadel. Autoriteetset sõna tahaks kuulda.
Selle asemel aga mingid rassistid spekuleerivad siin kõrvalistel teemadel.

 
At 03:38, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:45, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 03:48, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 

Postita kommentaar

<< Esileht