neljapäev, veebruar 27, 2014

Pullerits: Mis ettepaneku tegi mulle Vuelta-mees Rene Mandri?

Endine profirattur Rene Mandri, Läti profiklubi Rietumu-Delfin spordidirektor, võttis minuga neljapäeval ühendust. Tal oli mulle paar küsimust.

Mandri, olgu meelde tuletatud, kui mõnel teist mälu ei kanna, tuli 2006. aastal U23 vanuseklassi EMil hõbedale, tuli järgmisel aastal Vueltal 24. kohale ja lõpetas seal kolm etappi esikümnes – saavutus, milleni, kui mu enda mälu mind nüüd alt ei vea, pole küündinud isegi Rein Taaramäe (Tanel Kangerti kohta ei söanda peast igaks juhuks midagi kosta) – ja oli ainus eestlane, kes pääses Londoni olümpial meeste grupisõidu starti. Selge see, et rattasõidust teab ta palju rohkem, kui mina kogu Tartu vanakeste pundiga (st Tartu Velo klubi mehed) kokku pluss Peip Reedi ja Kristjan Oolo ja veel mitmed isehakanud fanaatilised väntajad.

Mandri oli oma luureallikatelt kuulnud seda, mida teist keegi ei tea. Nimelt, nagu ta mulle ütles, et «ajasid bike’i välja ja oled valmis maanteid ründama».

Kõmm! Otse kümnesse.

Jah, möödunud nädala laupäeva hommikul tõmbasin koos endise laskesuusataja Priit Viksiga – kes Vancouveri olümpial sai Eesti konteksti arvestades nii kõrge koha, nagu 20. – Tähtvere spordipargi kunstlumeradadel suusahooajale joone alla. Tegin viimased 21 km tunni ning 22 ja poole minutiga. Pühapäeva õhtul käisin ratta sadulas veel uudistamas, kuidas rada nädalavahetuse üle elas, aga lendasin seal lumekatte tugevust proovides mürraki! külili. Selge: kao, mees, lumelt!

«Mis talvel tehtud sai?» uuris Mandri.

Hea küsimus. Kui ma isegi täpselt teaks... Seda tean, et õnnestus teha vaid kaks starti: Viru maratonil oma varusuuskade ehk Atomicega 123. koht ja Alutaguse maratonil, kui enam midagi kaotada polnud, Eesti kuulsaimate auguga Fisceritega 117. koht. Koht kohaks, fakt on see, et Alutagusel oli konkurents kõvasti tummisem. Aga kilometraaži raporteerimiseks pidin veidi arvutama.

Lõin arvud kokku: viie ja poole nädalaga, mis sel talvel üldse suusatada sai, kogusin 512 km. Võrdluseks: Hannes Veide, mulluse Tartu nelikürituse kuues, kes eelmisel Tartu maratonil üllatas kõiki 63. kohaga, oli juba veebruari keskpaigaks läbinud suuskadel 2500 km. Ei, siin ei ole viga – 2500 km. (Teistele: kui teid pole siiamaani selles sissekandes veel mainitudki, tasub tõsiselt mõelda edasise sporditegemise mõttekusele.)

«Kuidas sul sportimise võimalustega ajaliselt on ja kuidas motivatsiooni jagub?» pommitas Mandri mind küsimustega edasi. «Mitu korda nädalas ja mis päevadel välja jõuad ning kui kauaks?»

Enne seda, kui Mandri ühendust võttis, olin sel nädalal kolme esimese päevaga jõudnud välja kolmel korral. Niipea kui asfalt kuivaks tõmbas, ajasin, nagu Mandri oli õigesti kuulnud, oma Salt Lake Cityst ostetud 29-tolliste jooksudega Treki õue. Kui kogu seda kaadervärki vaatad – jämedad torud, suur esikahvel, lai leistang, paksu mustriga Bontrageri rehvid –, siis eks see võrreldes maanteerattaga üks traktor ole. Pressi palju jaksad, aga lennutunnet ei teki.

Aga Mandril, nagu mu suureks üllatuseks selgus, oli aegsasti mitu head nippi varuks. Paistab, et ta on täis otsustavust minust Jõgeva rattaralliks rattasõitja teha.

See, mis ma tema juhiste järgi neljapäeva õhtupoolikul tegin, oli hoopis midagi teistsugust võrreldes sellega, mida olin varem teinud. Nii sel nädalal kui terve senise elu.

«Paneme rõhu eelkõige sellele, et tehtud töö oleks kvaliteetne ja edasiviiv,» kõlas Mandri ettepanek.

Mis saaks kellelgi selle vastu olla?
******
Onion Creek Road, Moab, Utah. 23. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Rene Mandri (paremal) 2011. aasta mai lõpus Tartu GP finišiheitluses. Foto autor: Joosep Martinson, Õhtuleht/Scanpix
Foto 2: Rene Mandri 2011. aasta Tartu GP võitjate autasustamisel vahuveini pritsimas. Foto autor: Joosep Martinson, Õhtuleht/Scanpix
Fotod 3 ja 4: Rene Mandri (keskel tumedas) 2011. aasta suvel Eestimaal jooksikute grupist koos kahe konkurendiga eest ärasõitu üritamas. Fotode autor: Karli Saul, Scanpix

103 Kommentaarid:

At 21:35, Anonymous Anonüümne said...

Palju Mandrel kliente-treenitavaid on? Harrastaja-poolprofi kuupaketi hind oli tal mäletavasti päris krõbe.
Noor meest promodes
pea m33les, et Holdeni jt sporditeenuste turu vanade tegijate kõrval on Mandre veel poisike.

 
At 22:32, Blogger Priit Pullerits said...

1. Mandri, mitte Mandre.
2. Mandril on ratturina kogemusi ja teadmisi kümnetes kordades rohkem kui end doktoritiitliga ehtival mehel koos kõigi oma kundedega kokku.

 
At 22:37, Anonymous Anonüümne said...

Priit, vabanda, aga kas sa selliseks asjaks natuke liiga vana ei ole. Üks tšikk, kes kusagil raadio 2-s vms diktorina töötab, läheb 8. märtsil Kilimandžaarot ründama, võtab Jaak Maelt ja Margus Pirksaarelt ja tehnika tunde ja Ain-Alar on vist üks tema kümnetest sponsoritest. Aga sina? Õppejõud, ligi 50ne mees?!

 
At 22:53, Blogger Andres P said...

Kas võiks selle doktoriteema ükskord juba ära lõpetada, jõle tüütuks läheb. Kuigi, kui parafraseerida Kelku, siis "blogi lugemine on vabatahtlik".
Ja pealegi on tema teenusteks pigem üritused - kas siis korraldajana või muretult kohaleviijana.

 
At 23:08, Anonymous Anonüümne said...

Maantee ründamiseks vajad oluliselt rohkem abilisi. A & T Spordil on spetsiaalne aparaat, millega kummis siserõhku kontrollitakse. Küsi, äkki nad on nõus sind aitama. Ise ei saa sa ju sellega hakkama.

 
At 23:17, Anonymous Anonüümne said...

Olgu see kõigile hoiatuseks, ka U23 ja teistele lootustandvatele, kui edasi ei rühi,on saatuseks PP treeneriks olemine. Ehk koostaksime PP ja lugejatega täieliku nimistu, treenitava õpivõimet arvustamata.

 
At 23:34, Anonymous Anonüümne said...

Levandi nimetas selliseid Ringvaates wannabe'deks.

Peab nõustuma.

 
At 23:57, Anonymous Anonüümne said...

Finland Ice Marathon 2014 (Kuopios Kallavesi järvel) 100 km looduslikul jäärajal uisutamises kõrge 16. koha saavutamine (aeg 4:43:48) - tõenäoliselt parim eestlase saavutatud tulemus sellisel ülipikal distantsil üldse. Alahindamata Vueltal esikümnesse sõitmist, ülalnimetatu Kalevipoeglik vägitegu kahtlemata väärib kestvusuisutamise Magistri kraadi omistamist..

 
At 23:59, Anonymous Anonüümne said...

- kõik Teppanid
- Margus Ader (super TV kommentaator muuseas)
- Raul Olle (kui seda tolmuimejat poleks)
...

 
At 00:10, Anonymous Anonüümne said...

"Anna abi"-wannabe'd?

 
At 00:17, Anonymous Anonüümne said...

23:34, oled seemneid söönud?
Mine maga kaineks.

 
At 01:21, Anonymous Anonüümne said...

1. Esimene konsultatsioon ja ühekordsed nõustamised: 40€/1-2h
2. Igakuise treeningplaani koostamine: 60€/kuu
2.1 Koos iganädalase analüüsiga: 90€/kuu

...

Millise paketi valid?

 
At 06:48, Anonymous Anonüümne said...

23:57 Kui enda saadetud linki tähelepanelikult vaatad,siis leiad 11. realt hr.Tomingase nime, kes samuti eestlane...

 
At 09:32, Anonymous Anonüümne said...

Treener?

http://www.spordiregister.ee/treeneriteregister/index.php?spordiala=28

 
At 09:41, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pulleritsu tegevuses võib olla korruptsiooni tunnuseid? (Korruptsioon = ametiseisundi - ka erasektori ametiseisundi - ärakasutamine isiklike hüvede saamiseks.)

 
At 09:59, Anonymous Anonüümne said...

Tore kohe lugeda siinseid kommentaare :) Mõnus andmine käib :D

 
At 10:10, Anonymous Anonüümne said...

Just, 09:59, hingelt väikeste ja haigete inimeste väiklusel pole piire...

 
At 10:12, Anonymous Anonüümne said...

Millist kasu peaks headest nõuannetest sündima? Kui otsustades abiliste ja nõuandjate tituleeritud armee üle suusatamises, on ju enamus tarkuseteri allavett läinud. Miks rattasadulas peaks teisiti minema? Pulleritsu tase on ikka kõvem kui tark treeninguplaan- iga nädal vähemalt üks maailmarekord!

 
At 10:21, Anonymous Anonüümne said...

- Väike diil?
Pullerits oli kohe nõus.

 
At 11:05, Blogger Priit Pullerits said...

10:12, aga äkki ma tänu paljudele nõuandjatele suusatamises need tulemused olengi saanud, mis ma olen saanud? Või mis, te arvasite, et ma peaksin tulema viie-kuue mehe nõuannete baasil kohe olümpiavõitjaks või?

 
At 13:08, Anonymous Anonüümne said...

PP-l pole nõu tarvis. Ta teab isegi, et igas trennis tuleb panna. Täiega, nagu noorsugu ütleb. Kui ei pane, siis treenitaksegi nõrgalt panemiseks. Kogu teadus.

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

Jõgeva rattaralli on üritus kus pannakse täiega??

 
At 15:46, Blogger Priit Pullerits said...

...no kui teie eesmärk on proffide MM, siis muidugi mitte. Aga kui te eesmärk on proffide MM, mis te siis siin blogis kommenteerimisele aega raiskate? Tehke trenni! Kui proffide MM ei ole teie eesmärk, siis just Jõgeva rattaralli oma ringikujulise tuultele avatud ning paljude tõusudega rajaga on võistlus, kus saate oma tõelist headust näidata. Seal tekivad väiksed grupid, seal ei ole suurtes gruppides loksumist nagu Tartu rattarallil näiteks. Seal on võimalik ka eest ära sõita. Ma tean, eelmisel aastal tegin seda.

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits ei käitu mõistlikult.
Ütlen ka teile miks.
Esimese ettejuhtunud (eriti veel "külma kõnega" uksele koputanud) teenusepakkuja valimine ei saa kunagi olla parim lahendus.
Nii nagu iga teenuse puhul tuleks kõigepealt turul ringi vaadata - uurida, mida pakutakse ja alles siis võtta paarilt-kolmelt pakkumused.

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

See ju klassikaline win-win olukord. Üks ei võta raha ja teine kuulus inimene promob seda, kes raha ei võta. Raha toovad sisse need, kes promost lähtuvalt sööda alla neelasid:)

Eks ta eesti inimesele natuke võõras tundub, aga asjasse puutuvad mõlemad tublid sportlased ju kaua välismaal olnud ja kui seal tehakse ja toimib, siis miks mitte ka emakesel eestimaal. Mul pole nimet persoonidele küll midagi ette heita.

Juba Viimses reliikvias laulis prostituut;
"Lõpuks on ainult kõik, ainult enesemüümine –
turul me oleme vennad ja õed!
Tükkhaaval, jupphaaval, päevhaaval, tundhaaval
üksteisel’ müüme omad usud ja tõed."

 
At 17:04, Anonymous Anonüümne said...

Minu meelest on normaalne käitumine selline, et tasuda personaaltreenerile tema töö eest väärikalt (rahas) ja kui klient on tööga rahul, siis promob oma blogis samuti treenerit kui treener sellest huvitatud on. On ka Eestis harrastussportlasi/blogijaid, kes nii teevad, aga Priidu stiil on vist natuke teistsugune.

 
At 18:16, Blogger Priit Pullerits said...

Look who's talking now! - 16:00. Jälle üks (maa)ilmatark väljas. Rene Mandriga lõime käed juba mullu sügisel, kui asfalt oli veel kuiv ja lumest polnud märkigi. Aga ma olen, jah, aru saanud, et siin kõik teavad kõike paremini, eriti minu asju, kui mina ise.

 
At 18:56, Blogger Rain said...

Priit, sa luiskad! Sa ei sôitnud jôgeva rallil kellegil eest. 99% ajast tiksusid grupis. Tegid korra ühe kiirenduse kui grupil oli hoog maas ja said ca 20-30 meetrise edu, mis kestis umbes 1 minut. Grupi peas viskasid mehed nalja, et millega tüüp tegeleb:) kui sa seda kiirendust nimetad ära minekuks siis oled valesti aru saanud

 
At 19:26, Anonymous Anonüümne said...

Kui Rene Mandriga sai juba sügisel käed löödud, miks siis PRAEGU Mandril oli mingi ettepanekuga vaja välja tuua välja tuli?
Pulleritsu kiirvaledel on sama vähe kestust kui tema kiirendustel.

 
At 19:51, Blogger Priit Pullerits said...

Rain, kus küll silmad?! Kaks korda sõitsin grupil eest ära. Esimest korda teisel ringil, kui sisenesime põhja poolt Palamusele. Võtsin enne Palamuset 55 km/h sisse ja panin üksinda läbi asula. Vaatasin siis, et teistest pole asja, keegi sõita ei taha või ei jaksa, ja kui Palamuselt läbi sain, siis lasin tempo alla, sest liiga vara oli hakata üksinda ees rahmeldama, pool maad oli ju veel sõita. Teine kord sõitsin eest ära siis, kui olime kolmandal ringil Palamuselt läbi saanud ning kõik lolli näoga üksteisele otsa vahtisid. Mulle ei meeldi lollid näod. Ajasin end sadulast püsti ja tõmbasin tookord tõesti 20-30 meetrit vahe sisse, et mitte lolle nägusid näha. Siis vaatasin üle õla ja hüüdsin meestele: "Nali!" Vaatasin, et mehed saidki naerda ja oma lollidest nägudest viimaks lahti.

Sellised lood siis.

 
At 19:52, Anonymous Anonüümne said...

Rahu, Rain. See oli ainult grupi testimine. Käesoleval aastal näeb Pulleritsult juba pikki, 10-15 minutilisi lahtirebimisi ja mitte ainult ühte-kahte. Eesmärk on otsustavalt rünnata 30-40 km enne finišit. Muidu ei tasu Vuelta treenerit võttagi.

 
At 21:14, Anonymous Huviline said...

Loen seda blogi vahelduva eduga, olenevalt kui igav on, kuid üks suur küsimus on küll tekkinud.

Hr Pullerits, varasematel aastatel hõiskasite just km-te kogumisega, pärast vigastusi (ja oppe) aga asusite mõnitama sellist teguviisi ning taaskord loen ja pidevalt näen kilometraaži meeleheitlikku lugemist (Tähtvere pargiringidest rääkimata). Millal teete lõpliku otsuse, mis siis ikka kõige õigem on, et olla tegija?

 
At 21:33, Blogger Priit Pullerits said...

Rahu, huviline. See, mis parajasti teen, ongi õige. Simpel, nagu öeldakse.

 
At 23:50, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kurioosselt kuulus "Dr" Holden korraldab 25. märtsil vähem kui poole aasta jooksul juba 3. Pääsküla raba maratoni. Maratoni deviisiks on Jookseme küll juba kolmas kord Pääskülas, a kas meil on sellel sital talvel midagist muud teha???. Kas tegu pole auväärseima kergejõustikuala profaneerimisega? Lisaks on tekkinud Keila Tankimäe maraton, Haapsalu raudteetammi maraton jm. Võib-olla oleks aeg sellist tegevust kuidagi korrastada.

 
At 00:10, Anonymous Anonüümne said...

Muidu loen blogiomaniku tekstid huviga läbi, kuid seekordne kaubanduslik teadaanne oli ...

 
At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

Priit tegi Mandri näpunäidete järgi trenni hoopis teistmoodi kui tavaliselt.
Pakun, et sõideti rahulikus tempos ja kauem kui 1 tund.
Jälgin huviga.

Teet

 
At 11:51, Anonymous Anonüümne said...

Tread lightly, she is near
Under the snow,
Speak gently, she can hear
The daisies grow.


"Requiescat", Oscar Wilde, 1881

Kas tunnete vahet? See ei ole Teile "Mäeküla piimamees". Kuigi eks viimaseski ole oma mudinad ja värgid, paras ports allasurutud erootikat [kirjandusteadlane Arne Merilai on tublit tööd teinud selle üleskaevamisel]. Eks olnud Lible, läkiläki viltu peas, Marie Under jpm. Tugev homokultuur on vältimatu, et täisväärtuslikust (rahvus- vm) kultuurist kõnelda.

 
At 17:31, Anonymous Anonüümne said...

11:51 ärge rohkem peale võtke

 
At 19:48, Anonymous Anonüümne said...

to 19.26

Antud kokkuleppest kirjutas Priit juba eelmise aasta novembris. Rene Mandri tuli ettepanekutega välja alles nüüd sellepärast, et talvel on mõistlikum suusatada, kui rattaga sõita.

er

 
At 19:58, Anonymous Anonüümne said...

Kas see ongi põnevus, kui ei öelda, milles muudatus seisneb?.. see on pederastia...mõistata ise! keeratakse mitteteadmisega taha, julm klounaad.

 
At 20:26, Anonymous Anonüümne said...

Aeg valmis sättida vahendid pühapäevahommikuseks(alates 8:30) telemaratoniks:

http://www.swixskiclassics.com/

Natuke vaheldusrikkamast vaatenurgast ,på svenska, loodetavasti ei kehtestata geo-piiranguid:

http://www.svtplay.se/sok?q=vasaloppet

 
At 21:24, Anonymous Anonüümne said...


- Margus Ader (super TV kommentaator muuseas)

nalja teed? Isegi asjatundmatu Kaljuveer rääkis vähem jampsi kui see Ader olümpia laskesuusas

 
At 10:05, Anonymous Lembit Kuusk said...

10.5km split
1. Eldar Rönning
23. Lucaš Bauer +10s
70. Martti Himma +25s

 
At 10:20, Anonymous Lembit Kuusk said...

24km split
1. Eldar Rönning
8. Lucaš Bauer +5s
97. Martti Himma +1m02s

 
At 10:45, Anonymous Lembit Kuusk said...

34.5km split Risberg
1. Eldar Rönning
15. Lucaš Bauer +15s
Martti Himma out of TOP100

Algas väga tihe lumesadu ja eest ära sõitmist vaevalt täna näeb.

 
At 11:03, Blogger Priit Pullerits said...

20:26 ja tänahommikused: what a tremendous waste of time!

 
At 11:15, Anonymous Anonüümne said...

Täiesti nõus Priiduga. Selle blogi lugemine ja siia kommentaaride kirjutamine on ikka täielik ajaraisk ja kõik, kes seda teevad tuleks tootvale tööle saata. Eesotsas selle lolluse katalüsaatori endaga.

 
At 11:24, Anonymous Lembit Kuusk said...

46.7km split Evertsberg
1. Espen Harald Bjerke
2. Thomas Henriksen +1m48s
5. Lucaš Bauer +1m57s
113. Martti Himma +5m34s

Lumesadu jäi järgi ja kui algul pidi Bjerke paraja ülekuluga rada puhtaks lükkama, siis nüüd on jälg kõva ja küllaltki puhas ehk selles rajaosas pole sadanud ja nii jäädes teeb reaalseks ka eest ära sõitmisi.

 
At 12:01, Anonymous Lembit Kuusk said...

62km split Oxberg
1. Espen Harald Bjerke 2:50:02
2. Jörgen Brink +1m23s
61. Lucaš Bauer +1m44s
132. Martti Himma +7m26s

Bjerke hakkab väsima.

 
At 12:33, Anonymous Lembit Kuusk said...

71km split Hökberg
1. Espen Harald Bjerke 3:18:53
2. Stian R Andresen +1m26s
65. Lucaš Bauer +2m03s
132. Martti Himma +9m55s

Bjerke on küll küllaltki väsinud, kuid jälitajad pole ka veel väga näljaseks muutunud ja palju tööd ei viitsita teha.

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

huumorit

- Kümmel, Sellis, Ränkel ja Simonlatser taas Lahti MK-etapil??
- Turismihooaeg pole veel lõppenud.

- Miks Pääsküla raba kohaliku tähtsusega kaitsealaks kuulutati?
- See on Holdeni vääriselupaik. Holdenit kohtab Eestis veel Haanjas.

 
At 13:06, Anonymous Lembit Kuusk said...

81km split Eldris
1. Audun Laugaland 3:50:05
2. Daniel Tynell +35s
68. Lucaš Bauer +1m14s
Himmal läheb veel aega.

Bjerke on kustunud ja vajub läbi grupi (+39s, 23.koht). Laugalandi minek võib olla otsustav, läheb väga võimsalt ja suurendab järjepidevalt vahet.

 
At 13:20, Anonymous Anonüümne said...

Lõpus oli draamat

 
At 13:38, Anonymous Lembit Kuusk said...

90km FINISH Mora
1. John Kristian Dahl 4:14:33
2. Johan Kjölstad +2.9s
3. Jörgen Brink +4.6s
58. Espen Harald Bjerke +2m22s
69. Lucaš Bauer +4m17s
Himmat ei näita veel ka Eldrises, tundub et katkestas.

Lõpus oli draamat jah omajagu. Väga põnev lõpp ja eriti viimane kilomeeter. Laugaland siiski väsis lõpus nii ära, et oskas võidu viimasel km-l ära anda ning poodiumilt esimesena napilt välja jääda.

 
At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas siis ikkagi treenida Jõgeva rattaralliks?

 
At 19:26, Anonymous Anonüümne said...

Sõnastame küsimuse teisiti: kuidas peaks treenima üle 3 h kestvaks pingutuseks? Rattaralli kavas ka 50 km pikkune distants harrastussportlastele. Pulleritsul oleks ehk kohane, tema trennide spetsiifikat arvestadas, just viimasest osa võtta?

 
At 20:02, Anonymous Anonüümne said...


- Margus Ader (super TV kommentaator muuseas)

nalja teed? Isegi asjatundmatu Kaljuveer rääkis vähem jampsi kui see Ader olümpia laskesuusas

Jutt jumala õige. Ei tea kaua rahva raha eest sunnitakse seda Aderi jutuvahtu kuulama. Ega paljud ilmaasjata keera TV mõnele teisele kanalile

 
At 20:04, Blogger Priit Pullerits said...

Äge näha, et mõned mehed juba värisevad, nagu 19:26 - millest muidu selline põlastusrohke üleoleku demonstreerimine ja teise põhjendamatu, madalalaubaline alandamine?

 
At 20:31, Anonymous Anonüümne said...

Aga kui nüüd siin nendest mees-mehega asjadest edasi minna, mida uue treeneriga tehakse - millal avaldatakse blogis tellimusloona ülevaade Mandre paketi sisust?

 
At 20:48, Anonymous Anonüümne said...

Nii vanast mehest Gert Jõeäärt tegema ei hakata, see on selge ;)
Temposõidud ja pikemad trennid jäävad seega paketist välja.
Ilmselt lihvitakse purtsatusi, eest äratõmbeid või kuidas proffide keskis neid nimetataksegi )

 
At 22:54, Anonymous Anonüümne said...

Muidugi ei ole ajal, kui tavalised päntajalad jooksevad juba aastaringi 1-2 maratoni kuus, ei ole 110 km rattaga läbimine enam mingi suur asi, millest kõnelda. Rahulikus tempos matkates küll. Aga võistlustempos? Oot-oot, tuletame nüüd meelde, mida Kristjan Port harrastajate treeningu kohta ütles..

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

Eesti kõikse tugevam mees:

http://www.youtube.com/watch?v=Ivif3gPsPgg

 
At 14:30, Blogger Priit Pullerits said...

Ootate närviliselt seda, mis järgmiseks saab? Et kuidas mandri süsteem juba tulemusi toodab? Jaaa....

 
At 15:11, Anonymous Anonüümne said...

Närviliselt ei oota, kuid huvi pakub küll, et mida siis oma treeningute ajal tegid.
Kas tegeid rahuliku paaritunnise kulgemise või hakkasid harjutama kuidas hetkeks grupist lahtirebida.

 
At 16:03, Anonymous Anonüümne said...

Tähtsad asjad ikka kõigepealt. Esmalt harjutatakse sõidu pealt pissimist. See annab korraliku edu.

 
At 19:32, Anonymous Anonüümne said...

Wild Utah From Above

http://youtu.be/3GO5mdLywas

Vahelduseks Utah vaateid ilma poolearuliste jeebumeeste ja ratturiteta! Klapid pähe! Pilt eriti lummav alates 3. minutist.

 
At 21:21, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kirjutad, et sulle ei meeldi "homovärk". Miks ometi siis sinu blogi fotovalikus - näiteks käesolevas blogikandes - on sul puha mehed, sealjuures noored, tugevad, ilusa kehaga jne? Spordiüritustes eelistad ka meeste omi.

 
At 22:50, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas ratta seljas mõõka kanda?

 
At 23:07, Anonymous Anonüümne said...

Jalgevahelise toru küljes. Kuigi, olgem ausad, võitlusühikuna on jalgratturi väärtus nullilähedane. Seepärast jalgratastest kõigis maailma armeedes loobutigi, juba Teise maailmasõja alguses.

 
At 00:05, Anonymous Anonüümne said...

Härrased, kellega sõdida tahate?
Mongolite kiiluvees toimetanud Krimmi tatarlased on kindlasti kõvad hobusõdalased, nendega koos Putini vastu minnes tuleks oma mõõkadega pigem hobuste selga istuda.
Ratastega pole seal palju teha, need jäägu kodumaal hullamiseks.

 
At 00:29, Anonymous Anonüümne said...

Nalja

- Putin on tõeline alfa-isane.
- Kuidas nii??
- Alles lubas, et viib sisse, kuid kõik on juba orgasmis.

Krimmi khaaniriigi tatarlased olid kõvad sõdalased. Maast-madalast kasvatati poistest sõjamehi. 1572. läks neil aga kehvasti. Venelased panin püsti oma Guljai-gorodi - vankritest moodustatud ringlaagri, mida rünnates krimmitatari vägi sisuliselt verest tühjaks jooksis. Pärast seda algas khaaniriigi allakäik. Viimane khaan lõpetas elupäevas ligi 200 aastat hiljem asumisel Voronešis.

Rattamehed maanteel, grupina aga meenutavad tõesti mingit sõjakäigul meeste väge, kas pole?

 
At 00:56, Anonymous Anonüümne said...

Jah, meenutavad küll - lasteaed tuleb meelde

 
At 01:08, Anonymous Anonüümne said...

Kui khaaniriigi tatarlased olid kõvad sõdalased, siis tänapäeva meie (Euroopa) realiteedi võtab väga hästi kokku Tanki-Ants:
«Nähes Lääne-Euroopa impotentsust, siis ma ütleks, et see on nagu rikas, vananev ja kergelt seniilne vanaeit, kes ainult toriseb ja midagi rohkem ei tee. Kui see poliitika jätkub, siis jätkub samamoodi Putini poliitika. Raske on öelda, kes on järgmine ohver. Võib-olla Moldova. Eks ta varem või hiljem jõuab ka Balti riikideni.»

Rataste hobuste vastu vahetamine võib ka meil tulla kiiremini päevakorda kui rattursõdalased sooviks...
http://www.postimees.ee/2716010/laaneots-putin-ei-taha-ukrainas-soda-ega-verevalamist

 
At 01:12, Anonymous Anonüümne said...

No, ikka rüütliväge oma kiivrite ja seaninaga. Või vene družiinat või ukrainlaste sotnjat. Kõige rohkem aga mongoleid. Iga mees oma varustusega.

 
At 08:58, Blogger Priit Pullerits said...

Suur aitäh, 19:32, fantastiliselt hea video, kõik tuttavad kohad, ise käidud, v.a see 3. minutist viidatud koht, The Wave, mis asub Coyote Buttes'ide wildernessi piirkonnas Utah ja Arizona piiril (aga olen seal lähedal käinud Wire Passi kanjonis ja Grand Gulchis, Wire Passi rajalt keerab ka ära The Wave'i suunas), sinna on väga raske saada, selleks peab BLMi (Bureau of Land Management) offices loosiga vedama: iga päev lubatakse sinna ainult 20 inimest, aga tahtjaid on mitu korda rohkem. Lisaks ei vii sinna ühtegi sissetallatud rada, see koht tuleb 5 km kauguselt Wire Passi rajalt ise üles leida, ja paljud, kes saavad loa sinna minna, ei jõuagi sinna kohale. Kahjuks ei ole seal käinud. Mul nagunii kunagi loosiga ei vea.

 
At 09:13, Blogger Priit Pullerits said...

Veel üks ilus video Utahst:http://www.youtube.com/watch?v=OWRw9ZeC2MY
See asub Page'i linna lähedal, kus Colorado jõgi teeb omapärase võimsa käänaku. Ses kohas olen kaks korda käinud.

 
At 14:32, Anonymous Anonüümne said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

 
At 03:36, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:45, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 03:48, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 03:51, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 08:36, Anonymous wrdshan said...

حق الوورد بريس
المصدر

[URL]https://forum.wrdshan.com/[/URL]

[URL="https://forum.wrdshan.com/"]wrdshan[/URL]

 
At 11:43, Blogger maintenanceg said...

توجة الى الفرع الاقرب اليك من
صيانه سوني
و مراكز
صيانه جليم جاز
لصيانه كافة الاعطال لدينا فريق عمل متكامل على قدر عالي من الكفاءة الموقع الالكتروني:
http://www.maintenanceg.com/Sony-Agent-Service-Company.html

http://www.maintenanceg.com/Glemgaz-Agent-Center-Egypt.html

 
At 14:24, Blogger صيانة كريازي said...

الصيانه المتخصصة من
صيانة كريازي
تقدم كافة اعمال الصيانه لاعطال الاجهزة الكهربائية باسعار مناسبة في كافة المحافظات الموقع الالكتروني:
http://www.kiriazi-maintenance.com

 
At 11:15, Blogger Unknown said...

في فروع مراكز
صيانه وستنجهاوس
على مستوى الجمهورية احدث الاجهزة والتقنيات في الصيانه الحديثة وفريق عمل من المتخصصين في اعمال الصيانه موقعنا الالكتروني:

http://egy.help/maintenance/%D8%B5%D9%8A%D8%A7%D9%86%D8%A9-%D9%88%D8%B3%D8%AA%D9%86%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%88%D8%B3

 
At 12:43, Blogger care olders said...

نقدم لكم في
دار رعاية مسنين بالجيزة
وايضا
دار رعاية مسنين بالمهندسين
وفي فرع
دار رعاية مسنين بالهرم

نمستوى عالي من الرعاية للمسنين من خلال فريق العمل المتكامل للعناية الشخصية ونظافة المكان والرعاية النفسية والصحية الموقع الالكتروني:


http://www.careolder.com/%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D8%B1%D8%B9%D8%A7%D9%8A%D8%A9-%D9%85%D8%B3%D9%86%D9%8A%D9%86-%D8%A7%D9%84%D8%AC%D9%8A%D8%B2%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%85%D9%87%D9%86%D8%AF%D8%B3%D9%8A%D9%86-%D9%87%D8%B1%D9%85



 
At 13:31, Blogger karmed said...

لتغيير ديكور منزلك الخارجي توفر شركة البدر
قرميد
باشكال متميزة واسعار مناسبة لكافة العملاء الموقع الالكتروني:

http://www.brickksa.com

 
At 11:51, Blogger hotelrestaurant said...

يقدم لك موقع دليلك الحصرى افضل واكبر الشركات التى تعمل فى مجال صناعة المواد الخشبية بكل انواعها والتى تعتبر من تجهيزات فنادق
وايضا تجهيزات مطاعم
زور موقعنا الان لتحصل على كل ماهو جديد
http://www.hotel-restaurant-eg.com/

 
At 13:31, Blogger Unknown said...

يقوم العميل بالتواصل مع التوكيل عن طريق مركز الخدمة او عن طريق الاستعانة باقرب فرع اليه او عن طريق رقم مركز صيانة كاريير
فيقوم العميل بالتواصل مع التوكيل عن طريق الخط الساخن
http://egy.help/maintenance/%D9%83%D8%A7%D8%B1%D9%8A%D9%8A%D8%B1/

 
At 14:15, Blogger 3nod maka said...

تقدم لك شركة العنود افضل العروض والخصومات عند انضمامك الى عملائنا الكرام تواصل معنا من اجل ابادة حشرات بمكة
فقط زور مقر شركة مكافحة حشرات بمكة
للتعرف على عروضنا المختلفة

http://www.el3nod.com/5/company-anti-insect-termite-Pesticides-mecca

 
At 15:27, Blogger maintenanceg said...

يمكنك الان التواصل مع مركز صيانة جروندنج عن طريق رقم التوكيل او رقم الصيانة والذى يختص بكل فرع من الفروع التى تتواجد داخل المحافظات فلكل فرع رقم محدد يمكنك من خلاله التواصل معنا فى اى وقت على مدار 24 ساعة كما يمكنك التواصل مع مركزصيانة كريازى ايضا نصلك فى دقائق
http://www.maintenanceg.com/Grundig-Agent-Egypt.html
http://www.maintenanceg.com/Kiriazi-Agent-Services.html

 
At 16:11, Blogger صيانة said...

يتواجد لدينا العديد من فروع مركز صيانة فريجيدير
فى الكثير من المحافظات حيث انة يتواجد اكثر من فرع فى المحافظه الواحده حسب مساحة كل محافظة وذلك فقط سعيا لخدمات عملائنا الكرام والتواصل السريع مع العميل
https://www.almyaa.com/Frigidaire-Maintenance/

 
At 14:28, Blogger Unknown said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 14:37, Blogger Unknown said...

تعلن مراكز صيانة بوش العالمية انها تعمل علي صيانة الاجهزة الكهربائية باعلي جودة ممكن في الصيانات علي مستوي العالم كله وهي ايضا متخصصة في صيانة الاجهزة الكهربائية وتتميز بتلك المهارات الخاصة بصيانة .
https://egy.help/maintenance/%D8%A8%D9%88%D8%B4/

 
At 06:39, Blogger اخصائية التسويق said...

تعتبر شركة المشرق كلين، أفضل شركة نقل اثاث بالمدينة المنورة
بين مجموعة كبيرة من شركات نقل العفش ، حيث إنها شركة متخصصة في جميع الخدمات المنزلية للمواطنين والعملاء الكرام داخل المدينة المنورة، وتقوم شركة نقل اثاث بالمدينة المنورة بتوفير سيارات مجهزة لنقل الأثاث مع توفير كافة متطلبات التغليف والفك والتركيب ، ووجود طاقم عمل رائع ومتدرب علي أكمل وجه لنقل الأثاث بأفضل الطرق والخطوات الصحيحة، مع وجود ضمان شامل لسلامة كل قطعة من قطع العفش علي أفضل حال بعد عملية النقل.
ومن أفضل مميزات شركة نقل اثاث بالمدينة المنورة أنها تقوم بتقديم أفضل الخدمات وبأرخص الأسعار الموجودة في السوق كي تتناسب مع جميع الطبقات..فلا داعي لضياع الوقت في البحث عن أفضل شركات متخصصة في نقل الأثاث ، فإن كنت عانيت عزيزي العميل من العثور علي أفضل شركة نقل اثاث بالمدينة المنورة ، فنحن هنا نوفر لك أفضل الحلول وأضمنها علي الإطلاق..
فلا تتردد في الإتصال بنا مع أحسن شركة نقل اثاث بالمدينة المنورة، كما أننا نتميز بالآتي:
نقوم بتوفير سيارات نقل اثاث من المدينة المنورة الي أي منطقة آخري داخل المملكة.
نقوم بتوفير خدمة تخزين الاثاث داخل مكة المكرمة
تسعي شركة نقل اثاث بالمدينة المنورة إلي توفير أسعار نقل عفش مناسبة يتم تحديدها مع مندوب نقل العفش التابع لشركة المشرق كلين.
نقوم بتوفير عمالة مدربة علي فك وتغليف الاثاث بأفضل الطرق .
نوفر الضمانات الطافية للعملاء وتتحمل الشركة اي خسائر لو حدث ذلك لا قدر الله
لهذا عزيزي ننصحك بالإستعانة بأفضل شركة نقل اثاث بالمدينة المنورة وكل ما عليك هو الاتصال بنا علي هذا الرقم المشرق كلين 0538993522
ستجدنا في أي وقت

 
At 15:40, Blogger الد said...


يتخصص صيانة كريازى فى التعامل مع كافة اعطال الاجهزة المنزلية وتقديم جميع خدمات الصيانة الفورية ؛ والحرص على تقديم افضل خدمة صيانة على أتم وجه وبأسعار مناسبة فقط تواصلوا معنا على رقم صيانة كريازى الخط الساخن



http://www.kiriazi-maintenanceg.com/



صيانة تكييفات يونيون اير

ارقام صيانة تكييفات يونيون اير


صيانة توشيبا العربى

صيانة شارب العربى

شركة مكافحة حشرات بمصر

 
At 18:27, Blogger الد said...


ارخص شركة مكافحة حشرات بمصر


شركة العالمية جروب هى افضل شركة ابادة حشرات حاصلة على تصريح من وزارة الصحة ولديها قاعدة كبيرة من العملاء و نقوم بـ مكافحة الحشرات باستخدام المصل الالمانى الامن على صحة الاطفال و الكبار و الحيوانات الاليفة و ابادة الحشرات بدون ازالة العفش او الاوانى او مغادرة المنزل مع ضمان ثلاث سنوات ومتابعه دورية. و بفضل الله اصبحت شركة العالمية جروب الان تعمل فى جميع محافظات مصر و تعمل خبراء شركة العالمية جروب دائما على الاطلاع على احدث الابحاث العلميه ودراستها جيدا لاننا نسعى دائما الى منزل امن نظيف خالى من الحشرات نهائيا


الصراصير من العمليات الهامة جدا التى تهتم بها شركة ابادة حشرات العالمية جروب نظرا من اهميتها على صحة صحة الانسان لان من خطورة حشرة الصراصير انها تنقل الامراض التى لا حصر لها فتستخدم شركة العالمية لـابادة الحشرات المصل الالمانى الامن على الاطفال و كبار السن


شركه شركة مكافحة حشرات بمصر المتخصصه فى ابادة الحشرات جميعها ستجعل حياتك افضل بعد عمليه مكافحة الفئران و اباداتها نهائيا لاننا نقوم بـابادة حشرات الفئران باحدث الطرق العلميه المدروسه مثل معرفه نوع فصائل الفئران الموجودة من اجل ابادة فئران مثلى ومعرفه اماكن تمركزهم و القضاء على الفئران نهائيا بضمان ثلاث سنوات و باستخدام المصل الالمانى الاقوى والامن على الانسان و الحيوانات الاليفه بدون رائحه و بدون مغادره للمنزل.



شقق للبيع بالتقسيط فى حدائق اكتوبر


 
At 14:57, Blogger Bryan Roland said...


KUIDAS BRIAN ROLANDI POOLT LISADA

Ma olen Bryan Roland nime, ma tahan kasutada seda keskmise hoiatada kõiki laenu otsijad olema väga ettevaatlik, sest kõikjal on pettus, mitu kuud tagasi olin rahaliselt pingelised ja kuna nende meeleheide olin petta mitu online-laenuandjate.

Ma peaaegu kaotanud lootuse, kuni sõber kutsub mulle väga usaldusväärse laenu nimega hr Stephen Williams (Jumal, kes hirmutab) annab mulle laenu 145 000 euro võrra alla 72 tunni ilma stressita. Selgitades firma posti teel ja kõik nad ütlesid oli nuta, sest ma saan laenu selle firma, ja ka olen teinud õige valiku ühendust nendega, täidetud taotlusvormi laenu ja jätkus kõik, mis küsiti minu ja mu šokk, ma sain laenu.

Kui vajate krediiti, võtke temaga kohe ühendust: stephenswillsloan@gmail.com

Ma kasutan seda keskkonda, et hoiatada kõiki laenuotsijaid põrgu eest, mida ma võtsin nende võltste laenuandjate kätte.

Tänan teid STEPHEN WILLIAMSi laenufirma eest

 
At 20:27, Blogger الد said...

صيانة وايت وستنجهاوس المجاني

لدينا قائمة بـاسعار غسالات وايت وستنجهاوس فى مصر وقائمة ثانية بـاسعار ثلاجات وايت وستنجهاوس فى مصر تحت تصرفكم بالتوكيل بالاضافة لمن هم علي درجة عاليه من المهارة ويدركوا جميع التفاصيل الفنية ومدربين من قبل التوكيلات الرسمية لجميع الماركات مهندسين وفنيين للقيام بجميع اعمال الصيانه مع تقديم ضمان متجدد علي جميع الاعطال بالاضافة الا ان صيانة ثلاجات وايت وستنجهاوس يضمن لكم حصولكم علي صيانه مجانية في حالة حدوث اي من الاعطال الغير متوقعة نتيجة الصيانة معنا سوف تكون كافة اعمال صيانة غسالات وايت وستنجهاوس في امان وسوف تحصل علي صيانه وتغير لاي من قطع الغيار عند الضرورة فقط تواصلوا معنا على رقم صيانة وايت وستنجهاوس او من خلال موقع صيانة ثلاجات وايت وستنجهاوس المعتمد


ارقام صيانة تكييفات يونيون اير

تكييفات يونيون اير

 
At 20:29, Blogger الد said...

white westinghouse صيانة

كافة خدمات صيانة ثلاجات وايت وستنجهاوس و جميع خدمات صيانة غسالات وايت وستنجهاوس الفورية يقدمها لك توكيل صيانة وايت وستنجهاوس الذي يعتبر من اهم و افضل تواكيل صيانة وايت وستنجهاوس بمصر لانه يجتهد بشكل مستمر لكى يحقق ارضاء عملاء الشركة بتقديم خدمات مميزة تحقق الراحة لهم للمزيد شرفونا بالتواصل على رقم صيانة وايت وستنجهاوس او زيارتنا على موقعنا الرسمى


ارقام صيانة تكييفات يونيون اير

 
At 00:46, Blogger حاتم النجار said...

شركة المهندس افضل شركة تنظيف بالخبر تقدم افضل الحلول البسيطه لتسليك الصرف الصحي اينا كان صفايت حوش او مطبخ او حمام احترافيه في العمل افضل المكاين في حل مشاكل الصرف الصحي بالمنطقة الشرقية تقدمها شركة المهندس هي من اهم واكبر الشركات في هذا المجال ولديها من الخبره مميزات عديده وكبير واسعار تناسب جميع العملا الكرام فقط اتصل بنا وسوف تحصل علي خدمة ممتازه وباقل الاسعار 0553904489

شركة تسليك مجاري بالخبر
شركة تسليك مجاري بالقطيف

 
At 02:16, Blogger حاتم النجار said...

شركة بسمة الدمام تقدم افضل الخدمات في مكافحة الحشرات المنزلية عزيزي العميل الحشرات بجميع انوعها فيها خطوره علي الانسان ولابود عليك بان تطلب شركة لي مكافحة الحشرات نقدم اليك جميع الحلول في مكافحة جميع الحشرات المنزلية اتطلب خدمتنا
شركة مكافحة النمل الابيض بالدمام

 
At 01:40, Blogger mai said...


مؤسسة الصرح جروب لجميع خدمات
نقل العفش
تخزين اثاث
تنظيف المنازل
مكافحة الحشرات
جميع الخدمات المنزلية بالرياض
شركة نقل اثاث بالرياض رخيصه
طريقة تغليف العفش لسلامة النقل
شركه نقل عفش بالرياض
ارقام نقل عفش بالرياض 0533356456
شركه نقل عفش بالرياض
نقل عفش بالرياض حراج
افضل شركات نقل عفش بالرياض
اسعار شركات نقل العفش بالرياض
شركات نقل وتخزين الأثاث
ارخص شركة نقل عفش بالرياض

 

Postita kommentaar

<< Esileht