reede, veebruar 07, 2014

Pullerits: Meid tahetakse röövida! Mida peaks tegema Ilves ja Ansip?

Meie Kikuga on lood tõsised. Väga tõsised. Mitte niivõrd sellepärast, et Torino olümpiamängudel antud proovides leidub väidetavalt molekule, mille põhjal on tuletatud kahtlustus keelatud aine kasutamisest, vaid sellepärast, et nüüd ähvardatakse minna medalite kallale. Norra ajaleht Adressavisen, mis veel hiljuti kuulus Schibstedile, millele omakorda kuulus veel eelmise aasta teise pooleni ka Postimees, tikkus Kristina Šmigun-Vähi Torino ühte olümpiakulda riputama juba maskuliinsete lihastega ja astmahaige Marit Björgeni kaela.

Torino kaks olümpiakulda võivad ju olla Kiku omad, aga kuna need on saavutatud Eesti eest võisteldes, kuuluvad need tegelikult meie Eesti nimele. Nüüd ihkavad norrakad, kelle oma mees Mads Drange, ligi kümneaastase kogemusega dopingukütt, kisub äsja ilmunud raamatus «Suur dopingubluff» kaitsva viigilehe Norra suusaspordi väidetavalt puhtuselt, meie Kiku ja meie Eesti medalit endale saada.

Andrus Veerpalu lugu on sellega võrreldes tühiasi. Meditsiinilis-eetiline ajugümnastika, ei suurt enamat. Sest teda ei ähvarda vähemalt seni küll ühestki medalist ilmajäämine. See, et vanameistri proovid osutusid tema karjääri lõpusirgel positiivseks, ei muuda eelnenu osas formaalselt ju mitte midagi.

Kiku tegi õigesti, et eile avaldusega esines ja ETV ekraanile tuli. Kui info oli Vene portaali kaudu juba lekkinud, ei olnud mõtet ennast peita. Tark oli teha omalt poolt esimene käik. Seni on Kiku tegutsenud laitmatult, ja pole tähtis, kes talle head nõu on andnud. Tähtis on tulemus. Pikk ja põhjalik avaldus (palju pikem ja põhjalikum kui Veerpalu oma), näoga rahva poole pöördumine (erinevalt Veerpalust, kes puges peitu), probleemi avameelne tunnistamine (erinevalt Veerpalust, kes alustas vassimisega), siiras silmavaade (erinevalt Veerpalu nina maas hoiakust) – jah, see loeb, väga palju loeb, sest lisaks võitlusele WADA ja ROKi ja FISi ja kellega iganes algab ka võitlus avaliku arvamuse areenil. Ja siin on väga tähtis saavutada üldsuse toetus. Sest siis on endal lihtsam ja siis on ka gigantide vastu võidelda kergem, kui on tunda kindlat seljatagust.

Arvestades, et kaalul ei ole üksnes Kiku medalid, vaid kaalul on ka Eesti maine, on hämmastav, et kaks meest, kelle sõna kõige rohkem maksab, president Toomas Hendrik Ilves ja peaminister Andrus Ansip, ei ole sel teemal veel avaldust teinud. Ometi mäletame ju, kuidas Ansip tõttas kuulutama, et usub Veerpalu, ja ometi oleme näinud, kui Ilves on teleekraanile ilmunud palju lokaalsemate probleemide ilmnemise järel.

Nad võiksid esineda järgmise avaldusega:

«Kallis eesti rahvas, head kaasmaalased!
Rahvusvahelised suurühendused, kes on langetanud nii mitmeidki kaheldavaid ja kahtlaseid ning moraalselt küsitavaid, isegi valeks osutunud otsuseid – kui meenutada näiteks olümpiamängude korraldusõiguse andmist autokraatlikule Venemaale või Eesti suusataja, kahekordse olümpiavõitja Andrus Veerpalu püüdmist ebaküpse dopingutestiga –, on otsustanud teritada hambaid taas väikese Eesti kallal. Nagu te teate, on lekkinud andmed, justkui oleks Kristina Šmigun-Vähi ehk meie Kiku kasutanud kaheksa aastat tagasi Torino olümpial kahe kuldmedali võitmiseks keelatud aineid.
Siin on enam kui küllaga alust kahtlustada Šmigun-Vähi ründajate sihilikku pahatahtlikkust. Me teame, millisest põrgust pidi Šmigun-Vähi käima läbi enne Salt Lake City olümpiat. Tollased süüdistused dopingu tarvitamises osutusid täiesti alusetuteks, kuid rikkusid meie sportlase edulootused olümpial. On rumalus isegi arvata, et sportlane, kes on omal nahal saanud tunda, mida tähendab võitlus halastamatute, igasuguse empaatiavõimeta dopinguküttidega, võiks tegelikkuses üritada hiljem keelatud ainetest tulu lõigata.
Me kõik tunneme Kristina Šmigun-Vähit kui ausat, siirast, emotsionaalset inimest. Mitte ilmaasjata ei ole eesti rahvas hakanud teda kutsuma meie Kikuks. Nii sügavalt pole ükski teine Eesti inimene jõudnud eestlaste südamesse. Kui Kristina Šmigun-Vähi vaatas eile kogu rahvale otsa ja kinnitas, et ta ei ole eales kasutanud keelatud aineid, kui ta tegi selle kinnitamiseks koguni valedetektori testi, siis on see küüniliselt südametu, kui uskuda temast vastupidist.
Aga sedapuhku on meie vastas suured üleilmsed jõud, kellel ei ole südant, kellel ei ole kübetki inimlikkust. Seda näitab kas või tõsiasi, et mitte keegi noist, kes süüdistasid Šmigun-Vähit enne Salt Lake City olümpiat ekslikult dopingu tarvitamises, ei ole tema ees vabandanud. Lisaks, pärast mullust häbiväärset kaotust Eesti teadlastele rahvusvahelises spordiarbitraažis Andrus Veerpalu dopingunäitude küsimuses oleks sinisilmne arvata, et need suured globaalsed ühendused ei hau väikese Eesti vastu valusat kättemaksu.
Kuidas muidu seletada, et just Eesti viimase pooleteise kümnendi kaks suurimat sportlast, Eesti rahvuskangelast, on küsitavate ja tooreste võtetega dopinguvõrku püütud. Samal ajal teame, kuidas suurte riikide suurte ja rahakate spordialade superrikkad esindajad käivad võistluselt võistlusele, õige nägu ees. Selleks ei pea olema sporditeadlane, et mõista, kuidas lõhub ükskõik kui hästi treenitud sportlast see, kui ta mängib aastast aastasse pikemate puhkepausideta tenniseturniiridel või osaleb jalgpallikohtumistel. Neil aladel, mis annavad globaalse spordibisnise ühe suurema käibe, on keelatud aineteta vastupidamine inimlikult võimatu. Aga kui palju jalgpallureid või tennisiste on keelatud ainete kasutamise tõttu vahele võetud? Nagu me väga hästi teame, ei ole dopingukütid noil aladel sohitegijate püüdmisest huvitatudki.
Kõike eelnenut arvestades pole järjekordne rünnak meie Eesti armastatud sportlase Kristina Šmigun-Vähi vastu midagi muud, kui varasematest kaotustest ülesköetud väiklane kättemaks, mille laiem eesmärk on näidata väikese ja seetõttu rahvusvaheliselt paraku vähehääleka rahva peal oma suurust ja võimu ning õigustada oma võimekust. Ehk otse öeldes: Kristina Šmigun-Vähi tahetakse tuua ohvriks, et igasugused nadalid ja ronaldod saaksid suurtele ühendustele edasi miljoneid teenida.
Me ei kavatse sellega leppida. Me ei hoia oma jõudu tagasi, et koondada Eesti parimad teadlased ja juristid ja ükskõik milliste alade parimad esindajad ning lämmatada see alatu kallaletung Kristina Šmigun-Vähile ja meie Eestile. Me suutsime omal ajal purustada Nõukogude Liidu, me suudame tagasi lüüa ka rahvusvaheliste suurühenduste salakavalad kättemaksuplaanid.
Me näitame, et Eestiga nii ei käituta.
Elagu Eesti!»

No nii, kuidas kõlab?
PS: Luban Ilvesel ja Ansipil kasutada siinset teksti oma avalduse tegemiseks kas või üks-ühele või seda vajadusel mugandades, kuid nii, et sõnum ei muutu. And I'm not kidding, not at all.
******
Colorado River canyon along Utah State Route 128, Moab, Utah. 23. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Kristina Šmigun-Vähi näitab koos hooldemeeskonnaga Torino olümpial suusavahetusega sõidus võidetud kuldmedalit. Foto autor: Mati Hiis, Õhtuleht/Scanpix
Foto 2: Andrus Ansip õnnitleb Kristina Šmigun-Vähit Torino olümpial võidetud teise olümpiakulla puhul. Foto autor: Raigo Pajula, Postimees/Scanpix
Foto 3: Kristina Šmigun-Vähi abikaasa Kristjaniga aasta tagasi muusikaauhindade üleandmise üritusel. Foto autor: Arno Saar, Õhtuleht/Scanpix
Foto 4: Kristjan-Thor Vähi rõõmustamas Torino olümpial tulevase abikaasa Kristina Šmigun-Vähi võidu üle. Foto autor: Arno Saar, Õhtuleht/Scanpix
Foto 5: Kristina Šmigun-Vähi 2012. aasta maijooksul. Foto autor: Mati Hiis, Õhtuleht/Scanpix

59 Kommentaarid:

At 09:26, Anonymous Anonüümne said...

Tubli, hr Pullerits, väga tubli! Meisterlik avaldus.

 
At 09:27, Anonymous Anonüümne said...

Hea, et huumorisoon pole Priit-possi maha jätnud. Comic relief on antud olukorras muidugi hädavajalik.
Aga väikse egotripi pidi ikka ka tegema, et näe Andu tegi seda ja seda ja seda valesti, kas ma siis ei öelnud ...

 
At 09:32, Anonymous Anonüümne said...

No ei ole naljaks, aga proovi järgmine kord uuesti.

 
At 09:33, Anonymous Kuiger juunior said...

Asi on siiski tõsine, Priidu sissekanne ei ole naljakas.
Miks peaksid Ilves ja Ansip siin avalduse tegema.

Ilves ja Ansip peaksid Vene Lütseumi küsimuses avalduse tegema ja ametkonnad tööle panema.
Väikese venemaa eesti sisse ehitamine käib täie hooga ning edukalt. Venekeelne liba haridus, Yana Toomi sugused agendid RK-s, kõlvartid linnapead, Europarlamenti loodetakse kah valida mingi Russki Miri mutt.

Pea ei hakata RK-s kahe riigikeele küsimust arutama. Ühel hommikul ärkate ja näete et Eestil ja Transnistrial ei ole suuremat vahet.

Ilves aga säutsub pussy riot teemal ja Ansip suusatab kaval naeratus näol. Mehed meil on suuremad probleemid kui sporditsirkus.

 
At 09:34, Anonymous Anonüümne said...

ja nali on siis milles? Et jälle käib kahtlustamine? Saab kõvasti kahtlustada või kõvaks kahtlustada?
Kahtlustatav on ka, kusjuures, a keda see kotib.

 
At 09:39, Anonymous Anonüümne said...

Ah et "Appiiiii, meie omi peksatakse!"
Ootaks enne ikka vastavate ametlike organite seisukohad/teated ära, siis alles hakkas "kangelaste" eest ambrasuurile viskuma, ah?
Tunne niisugune, et seekord vist asi suht k.sine, kui juba raskekahurvägi välja toodud aga ametlikku infi veel polegi.

 
At 09:59, Anonymous Anonüümne said...

Ah et Priit-poiss mõtles seda Ilvese ja Ansipi avaldust hoopistükkis tõsiselt? Ja et meisterlik avaldus ... No sel juhul, andke andeks!

 
At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

Nali ja naer pidi tugev kaitserefleks olema.

Nagu öeldakse kui oled kaelani sitas, siis ei tasu pead norgu lasta.

B-to

 
At 10:07, Anonymous Anonüümne said...

Krt Pullerits, kui see sissekanne on sul tõsiselt mõeldud, siis tee raviseansiks üks individuaalne Tartu Maraton , suukadel ja kas või ilma lumeta, vast lööb pea klaariks.

Priit

 
At 10:11, Anonymous Anonüümne said...

Mis aine see ikkagi on, mille kasutamises teda kahtlustatakse?

 
At 10:12, Anonymous Anonüümne said...

Molekul.

 
At 10:15, Anonymous Anonüümne said...

Mida suurem on vale, seda rohkem seda usutakse, ütles kunagi Adolf Hitler. Tule rahva ette ja löö vale lauale, et sind usutakse.

 
At 10:19, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav power point ettekanne valetamise kohta.

http://deepzone2.ttu.ee/hhp0020/majanduspsy/majanduspsy5.pdf

 
At 10:33, Anonymous Anonüümne said...

Priit, mis sinuga juhtunud on???

 
At 10:34, Anonymous Anonüümne said...

Paras udumuna jutt...

 
At 10:52, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb välja, et Kiku case on kestnud kaks kuud. Palun aidake mul aru saada, miks suurepärast uurivat ajakirjandust viljelev Postimees sellest midagi ei teadnud. Veereka juhtum aastal 2011 hammustati paari nädalaga lahti.

Mis on põhjuseks, kas:
- inimesed ei julge enam Postimehele kitse panna, sest suure tõenäosusega lekib kitse nimi toimetusest välja;
- pärast norrakate alt ära tulekut on uued omanikud eelarvest maha tõmmanud kitsedele mõeldud boonused ja ilma rahalise hüvituseta loomulikult keegi riskima ei hakka;
- Veerpalu juhtumi puhul oli tegemist otseselt Norrast tulnud info ja juhtnööridega. Nüüd norralased enam käske ei jaga.

Ja võib-olla oli Veerpalu juhtumi info lihtsalt pime juhuste kokkusattumine ning sel pole mingit pistmist Postimehe väga hea tööga.

 
At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits kaitseb meie sangarit - seljad kokku ja võitlusesse!

 
At 10:56, Anonymous Anonüümne said...

Eile Kiku sõnas, et tal juba väljamaa advokaatki olemas. Väga imelik, väga imelik.

 
At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

Kiku rääkis ennast sisse.
Valedetektori test tehtud ja mis veel. Kuidas ta seda tõestab? Kas riputas video sündmusest juba juutuupi?

 
At 11:29, Anonymous Anonüümne said...

Kiku võiks oma kullad ära müüa.
Heauskselt ostjalt Marit ja Katerina neid kätte ei saa.

 
At 11:36, Blogger Priit Pullerits said...

Fantastiline idee, 11:29 - kuldmedalid kähku oksjonile panna ning las Seli ja Kilk, näiteks, ostavad need ära, nii ei saa neid kuidagi ära võtta ja medalid jäävad Eestisse alles.

 
At 11:39, Anonymous Anonüümne said...

ai Priit ja mida selline mustlase tegevus näitab?

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

"Palun aidake mul aru saada, miks suurepärast uurivat ajakirjandust viljelev Postimees sellest midagi ei teadnud."
- no aga kes ütleb, et vene 'internatsionalnõi' allikas lähivälismaalt ei olnud?

 
At 11:54, Blogger Priit Pullerits said...

Vahelduseks värsket infot ka homse Alutaguse maratoni lumeolude kohta.

Peakorraldaja Robert Peets ütles, et seis on üsna hea, rada on kõvasti parandatud. "Kui aju on peas ja silmad lahti hoida, võib ka võistlussuusaga peale tulla," lausus ta. Kuid ei unustanud lisamast, et loomulikult pole kunagi välistatud, et võib suusapõhjale ka kriime saada. Ta lisas, et Timo Juursalu oli käinud äsja seal sõitmas ning kinnitanud, et Viru maratonil ei näinud ta ühtegi nii head kohta nagu tol Alutagusel läbi sõidetud 5 km lõigul.

Kõige ohtlikum laskumine pidi Peetsi sõnul olema 3. kilomeetril, nii et ärge seal rapsige.

 
At 13:06, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas vaatab kommnetaarium faktile et Veerpalu nüüd kasahtsanis tööl on?

Sai ju kangelast poputatud, rahvas oli ekstaasis, MEIE ANDRUS,
edasi läks nagu läks

 
At 13:08, Anonymous Anonüümne said...

Hea jutt Priit, aga kahjuks liiga sirgjooneline. Sirge seljaga tõe rääkimine ei vii kuhugi. Tegelikult huvitab mind see, et kes ja kus otsustab milline sportlane nii öelda hävitada. Kas tõesti on tegemist sellega, et kuna nn orjarahva esindajad julgesid WADA ilmeksimatuses kahelda ,otsutati vahendeid valimata hävitada kogu Eesti tippsport . Erinevad kanalid räägivad norralaste kahtlastest verenäitudest, meetristest tati ribadest jne. Aga jutuks need jäevad, ei kurna keegi Bente Scari pissi, ei Björn Dahli oma jne. Selge see et meie rahaline ja sportlik panus maailma sporti on olematu ja tühine. Sellise kääbusriigi spordi ära tapmisest maailma mastaabis midagi ei muutu. Samas ikkagi on see spordile heaks reklaamiks kui, et näe ka väike riigi esindajal on võimalik tulla olümpiavõitjaks. Me julgesime kahelda "jumalate" ilmeksimatuses ja anda neile isegi väikese ninanipsu. Me peame saama karistatud, hävitatud. Olgu see kõigile õpetuseks ja hoiatuseks. Nagu ütleb meie oma eestisoost Pavlik Morozov:" WADA ei eksi kunagi ja pole mõtet temaga kohut käia."

 
At 13:12, Anonymous Vongerjas said...

13:08 väga hea kommentaar. Aitüma

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

Priit! HARKU VALLA mehed on juba nädal aega Ilmandu karjääris valmis rünnakuks. Mõned on vahepeal ära koju läinud, mõni juurde tulnud. Ootame Sinult endiselt juhiseid.
Side lõpp!

 
At 13:29, Blogger Priit Pullerits said...

...13:18, ootame vastasvägede selgemat koondumist, ei ole mõtet tühja rapsida, praegu ei teagi ju veel, keda ja kus täpselt rünnata. Hoidke võitlusvalmidus ja lipp kõrgel!

 
At 13:53, Anonymous Anonüümne said...

Niimoodi jätkub Ilmandus toidu- ja söögivarusid ning sooje riideid sama piisavalt pikaks ajaks kui sakslastel viimati vene rindel. Aga et siis juhised puuduvad, jaah..

 
At 13:53, Anonymous Anonüümne said...

Rahvasportlane Pullerits võiks oma ränga kadeduse ja sügava alaväärsuskompleski tõeliste sportlaste Nadali ja Ronaldo suhtes alla neelata. Või tahategi te Pullerits olla klähviv peni, kes näeb kaugelt päikest, mis särab liiga heledasti tema jaoks.

 
At 14:11, Anonymous Anonüümne said...

Suusamees ei karda Porti,
kuseb kaares kahte purki,
purgi peale A ja B,
peale kaas ja teele need.
WADA sisu konserveerib
oma lattu, keldrisse,
8 aasta pärast uurib,
kas on purgis kust veel sees.

 
At 14:20, Anonymous Anonüümne said...

13:53 Pullerits teab mida räägib ja kirjutab, aga sina klähvid lihtsalt emotsioonide pealt. Nadal ja Ronaldo on muidugi toredad ja sümpaatsed mehed, nagu seda olid ka Myllyla ja Mühlegg.
Jalgpallis ja Tennises liiguvad väga suured rahad. WADA hoitakse eemal, erinevalt kestvusaladest

 
At 14:39, Blogger Priit Pullerits said...

Tänan, 14:20! Väga kaunis vastulöök 13:53-le, lausa nauditav.

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

Kristjan Port: Kristina ei käitunud skandaali avalikustades õigesti

http://www.ohtuleht.ee/563768/kristjan-port-kristina-ei-kaitunud-skandaali-avalikustades-oigesti

 
At 15:04, Anonymous Anonüümne said...

Port ei käitu WADAle ja FISile teada olevaid andmeid avalikustades ja mitte avalikustades ise kuidagi paremini.

Google on paljastanud Sotši olulised alad, murdmaa hästi pildile ei jäänud: http://www.telegraph.co.uk/technology/google/google-doodle/10623519/Olympic-Charter-Google-Doodle-enters-Sochi-gay-rights-debate.html

 
At 15:14, Anonymous Anonüümne said...

14.20. ja Hr Pullerits ise.
Paraku ma ei "klähvi" emotsioonide pealt. Mida erilist Pullerits teab tipptennise ja tippjalgpalli tagamaadest? Arvab midagi? So what? Igaüks võib arvata, mida tahab, aga kas seejuures ta peaks seda subjektiivset arvamust suure tõe pähe kuulutama? Eriti hr Pullerits kelle sõnal tippajakirjanikuna on rohkem kaalu kui nö tavainimesel tänavalt.
Aga see selleks. Kui rääkida sisulisemalt, siis näiteks suurim jalkastaar Diego Maradona võeti ekset 1994.a. MM-i rajalt maha. Tuletage meelde, miks. Ja muuseas tipptennisistid, näiteks Novak Djokovic onavalikult sõna võtnud WADA meetodite vastu, kes käitub suht suvaliselt oma kontrolle teostades. Mitte mingit vastutust kandes, kui valesüüdistuste tõttu keeratakse sportlase karjäär ja nimi p..sse. Ei ole kerge ennast puhtaks pesta, tarku on ikka, kes ütlevad et vaat see on süüdi. Mis siis et tõestatud ei ole mitte midagi. Täpselt nagu nüüd hr P. võttis sõna kahe maailma tippsportlase aadressil. Kellest ta nähtavasti ei tea mitte midagi sisulist. Ja mind ajendas kirjutama see, et ühelt poolt on hr Pullerits mulle sümpaatne kui väga tubli rahvasportlane ja ajakirjanik. Aga ei ole põhjust alavääristada spordialasid, mis teile endale ei istu. Need mõlemad on äärmiselt toredad ja vaatemängulised alad, mida harrastavad maailmas miljonid inimesed. Austage ka neid. Või lge lihtsalt neutraalne, aga mitte vaenulik. nii nagu teie soovite vaadata näiteks Tour de France`i , nii tahavad väga paljud vaadata tennist ja jalka MM-i. Ja Nadali ja Ronaldot. Rohkem üksteisega austamist härrased.

 
At 15:22, Anonymous Marko said...

Ei saa aru, millise info alusel on Pulleritsu puhul nii selge, et Shmiguni pole põhjust ega ei tohiks mitte milleski kahtlustada? Paljalt sellepärast, et on rahvuskaaslane...?
Mina saan aru, et on tekkinud kahtlus teatud ilmnenud faktide põhjal ning seetõttu, nagu tavaliselt, on Shmigun täiesti õigustatult kahtlustatav keelatud ainete tarvitamises. Normaalne on, et yks pool peab kahtlused kummutama, teine pool neid aga tõestama ning see protsess ongi hetkel pooleli ning loodetavasti lõpeb kahtluste kummutamisega.
Nii on lapsik ja kummastav professionaalse ajakirjaniku poolt - kes pidevalt rõhutab oma objektiivsust ja erapooletust - hüpata emotsioonidesse, luua pseudoavaladusi, tuua mängu "nadalid ja ronaldod". Oleksin uskunud, et professionaalne ajakirjanik suudab natuke säilitada külma pead ning võime läheneda ka eesti suhtes negatiivse varjundiga uudistele veidigi tasakaalustatult.

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

Avoid Tartu. It has no gay life whatsoever. Boring, haunty place. Local university employs homophobes . Yuck! Go to Helsinki or Tallinn, where's vibrant community & life!

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

Millegipärast ongi tunne, et nii läheb, et Kikult võetakse medalid ja Veerpalu ruigab põõsas mõnuga.

 
At 15:51, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb Šmiguni kiita. Kahtlase aine uudis oli küll alles värske, temal aga juba valedetektori testid tehtud ja välismaa advokaatki leitud.

 
At 15:54, Anonymous Anonüümne said...

Nii nagu eesti riikki erodeerub, ongi väga sobilik ka autasud ära anda...

 
At 16:27, Blogger Priit Pullerits said...

Tänan, 15:14, see on palju asjalikum ja meeldivam toon. Tõin viite nadalitele ja ronaldodele väikese tähega, sümboliseerimaks sedasi kahte ala, mida ka koduperenaised tunnevad ennekõike ilmselt nende kahe nime kaudu. Aga te ju ka teate, et tennises ja jalgpallis võetakse häbiväärselt vähe proove, ja te ka teate, miks: sest neil aladel on vaja, et staarid oleks pidevalt löögihoos, et nad tooks rahva ja sponsorid kohale. Mõelge tennisistidele, kes peavad mängu jooksul mõnikord lööma 3,5 tundi löögikäega täiest jõust, ilmselt sadu kordi päevas, nii nädal ja enam jutti, lisaks põlvedega pidurdama, neist kõverduma. Inimese organism ei pea sellisele tambile vastu, ja te teate ka, et tennisistidel ei lubata niisama lihtsalt loobuda, sinine leht peab ikka olema reaalne, niisama passida ei saa, sa pead välja tulema, olgu tervis milline tahes. Umbes sama jalgpalluritega, kes osalevad jõhkras kontaktalas, taovad üksteisele jalgadesse jne. Kuidas nad vastu peavad? Ega peagi. Mis aitab vigastuste ravil kaasa? Kasvuhormoon kindlasti. See Djokovici jutt, et küll on dopingukütid tennisistide vastu kurjad, on ärahellitatud staari kurtmine - mida ta siis ütleks, kui oleks jalgrattur?

Lp 15:22, kas pole huvitav, et siis, kui rääkisin kahtlustest Veerpalu osas, süüdistati mind, ja nüüd, kui püüan Šmiguni toetada, siis jälle süüdistatakse. Tee nii või naa, alati pole keegi rahul. Seepärast ma teisi ei kuulagi, sest sa ei jõua kunagi kellelegi meele järele olla, vaid tark on jälgida oma infot, sisetunnet, südant. Peamine on endaga mitte lollakaid kompromisse teha, ammugi mitte ei saa painutada end teiste soovide järgi - see on nõrkuse tunnus.

 
At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

Marko, vaata häda ongi sellest, et kummutada on pea võimatu. Kuidas? Loota, et wada laboris on kõik akuraat ja töötajad on eksimatud?

 
At 16:44, Anonymous Anonüümne said...

Homoseksualism ehk pederastia on rõve. Mida See guugel promob või see Helsingi tüüp? Mõelge ise spordimehed, kuidas Teile meeldib, kui keegi Teile taha keerab nii et s'tt ja veri lendavad. Kelle meelest on see norm värk???

 
At 16:53, Anonymous Anonüümne said...

Kas Asser oli Kiku meeskonnas?

 
At 19:12, Anonymous Anonüümne said...

Rõve ja jälk!

 
At 19:39, Anonymous Anonüümne said...

Tõenäoliselt on tegu EPO ga, mille avastamisvõimes on tehtud viimastel astate edusamme.

 
At 20:09, Anonymous Anonüümne said...

Küsimus on väheses hariduses, 19:12. Tõenäoliselt sa pole seda seksi proovinudki.

 
At 20:10, Anonymous Anonüümne said...

Aga kui vaadata kõike teise pilguga, et Veerpalul oligi jalg haige enne MM-i ja kasutas kasvuhormooni põlve kiireks raviks, kuid mitte kunagi varem. Vaikib õigustatult?

 
At 20:25, Anonymous Anonüümne said...

Smiguni puhul usun isegi terrorismi (keegi sokutas joogi sisse midagi). Ootame B proovi ära, mida paanitseda, võtkem rahulikult, kõik on üks suur mäng, mille juures tehakse vahel tõsist nägu.

 
At 21:25, Blogger Priit Pullerits said...

Ei ole midagi paha öelda, venelased tegid valdavalt valgete inimeste valgetele mängudele maitseka ja kena avatseremoonia. Lugupidamine! Meil on suur ja võimas naaber, kelle suutlikkuse üle võib uhke olla. Me oma väikses Eestis ei suudaks paraku midagi ligilähedastki sellele kõrvale panna. Aga pole hullu. Tuleb osata ka teiste kordaminekuid tunnustada ja neist rõõmu tunda. Ainult hr Bach toppis kahel korral tüütut ja pealepressivat tolerance'i-sõna oma jutu sisse, aga muidu suudeti poliitika toppimine spordi sisse ära hoida.

 
At 22:49, Anonymous Anonüümne said...

Venelastelt üle ootuste soliidne ja kunstiliselt kõrgel tasemel spektaakel. Aplaus!
Aru ei saa, miks meilt Sotši rotte saadetakse s.tas tuhnima. Võiks ju mõne ajakirjaniku lähetada, kellel foobiad silmanägemist ära pole võtnud. http://www.ohtuleht.ee/563825/ott-jarvela-algas-sotsi-2014-musta-valgeks-raakimise-olumpia

 
At 23:20, Anonymous Anonüümne said...

Priit, mas sulle ei tundu imelik, et Mardna, tolleaegne Smiguni arst, ei teadnud sellest süüdistusest kuni viimaste päevadeni midagi, nagu ta ise eile postimehes väitis? St. kui kõik oleks nii nagu Kiku väidab, siis oleks esimene inimene, kellega asjast oleks räägitud olnud Mardna. Aga kui Smigun pani dopsi kellegi teise nõuande järgi, siis loomulikult Mardnat pole mõtet tülitada. Ainüksi see asjaolu on nii selge viide sellele, et pandi dopsi. St.Kristina on palganud omale Šveitsi advokaadid ja teinud valedetektori testi, aga oma selleaegselt arstilt pole ta midagi küsinud ega teda informeerinud isegi?

 
At 23:43, Anonymous Anonüümne said...

Millegipärast ei mäleta Priidu sisetundest johtuvate järelduste kaskaadist väga suuri pihtapanekuid..eriti suureks on kõikumine läinud viimasel ajal.. 15.22-lt suurepärane diagnoos…ten points!

 
At 00:26, Anonymous Anonüümne said...

Su 9.02 +1 +2
Mo 10.02 +1 +1
Tu 11.02 +1 +1
We 12.02 +1 +2
Th 13.02 0 +2
Fr 14.02 +1 +2
Sa 15.02 +1 +3

 
At 00:33, Anonymous Anonüümne said...

Kannaks ärajääva TM osavõtutasud Smiguni ja Veerpalu kaitse fondi? Advokaatidest ju suured kulud. Näitame kogu maailmale, et Eesti rahvas on sirgeselgselt oma väärikust ja spordiau kaitsmas.

 
At 00:48, Anonymous Anonüümne said...

6000 lohhi. 12 000. 40 000, 120 000. Terve rahvas. See ongi moodus, kuidas äri teha, kuidas Get Filthy Rich. Kõditage nende enesearmastust. Pange nad uskuma, et raha äraandmine on rahvuse huvides. Pange nad üksteisega võistlema. Las igaüks üritab naabrimehele ära teha.

 
At 21:45, Anonymous Anonüümne said...

Ainult hr Bach toppis kahel korral tüütut ja pealepressivat tolerance'i-sõna oma jutu sisse, aga muidu suudeti poliitika toppimine spordi sisse ära hoida.
----------------------------------

olen samal arvamusel. Bachi sönavött oli päris sitt. Igast kuljest.

 

Postita kommentaar

<< Esileht