esmaspäev, jaanuar 20, 2014

Pullerits: Nüüd on aeg intensiivsust tõsta!

Laupäeval võtsin helesinisest Madshusi suusakotist, mille olin saanud kunagi preemiaks Estoloppeti maratonidel, oma Atomicu vabatehnikasuusad, Salomon 100 kepid ning panin punased-mustad Madshusi saapad seljakotti, mille olin saanud aastaid tagasi auhinnaks Eesti spordiajakirjanduse konkursil, ning seadsin sammud Suusavendade punastest tellistest hooldemajja Tartu lauluväljaku taga. Parklad olid autosid täis – loodetavasti isiklikke, mitte firmamasinaid – ning silmaga hinnates võis Tähtvere spordipargi 850-meetrisel minunimelisel ovaalil liuelda umbes sada suusatajat.

Selleks ajaks olin eelmise kaheksa päeva jooksul käinud kuus korda rullsuusatamas ning kogunud nendel 116 km.

Hooldetiimi liige Jaanus Kunts lükkas punavalgete Atomice tumedalt põhjalt suveparafiini maha ning pani alla talvise parafiini (või mille iganes, ega see teadmine mul kiiremini sõita aita). Taas tõmbasin teibi ümber vasaku randme, mis sügisesel Tartu rattamaratoni avatud raja sõidul kõvasti põrutada oli saanud ning siiamaani tunda andnud. Samuti tõmbasin kere keskkohas ümber nimmepiirkonna musta värvi krõpsudega kinnitatava korseti, et toestada poolteist kuud tagasi traumeeritud selga.

Esimesed viis ringi sõitsin igaühe keskmiselt kiirusega mõned sekundid kiiremini kui kolme minutiga. Päike paistis, oli peaaegu tuuletu, see tekitas paratamatult tunde nagu vasikal kevadises koplis. Kuigi tajusin selgelt, et tasakaaluga on probleeme. Aga tasapisi hakkasin end tundma stabiilsemalt. Peamine oligi taastada uisutehnika tunnetus, jälgida, kas oskan ikka veel mogreni ja wassbergi varianti sõita. Esimese lume treeningult ei saa ju kuigi palju rohkem nõuda. Ja loomulikult katsetada, kuidas parem, veidi rohkem kui aasta tagasi opereeritud põlv vastu peab.

Rahvast oli tõesti murdu. Aga see oli isegi hea. Esiteks ei lasknud massid tekkida tuimal rutiinil, vaid panid manööverdama, mis tähendas esiteks vajalikke tempomuutusi ning teiseks lihvis suuskade valitsemist. Nii mõnelgi teisel mehel oli veelgi kindlam plaan. Näiteks Ergo Rästas, kes sai kaks talve tagasi Gatineau Loppetil Kanadas parima eestlasena 18. koha, sõitis klassikat, kord ühe kepiga, siis sootuks keppideta. (Ei näinud, et ta oleks kepid ka pühapäevaks kätte saanud.) Mõni mees haakis end mulle sappa ja kasutas mind vedurina.

Kokku sõitsin laupäeval ühegi puhkepeatuseta ja lonksugi joomata 34 ringi ehk 28,9 km. Aega kulus 1:46.15. Kuid ma ei olnud kaugeltki kõige kiirem sõitja. Näiteks Alo Raudik, mulluse Tartu maratoni 329., kihutas minust pöörase hooga mööda. Veel üks pikem noormees, keda ma ei tundnud, näitas lõtvade liigutustega head minekut.

Tegelikult, arvestades, et väljas oli ligi tosin külmakraadi, ei olnud mu Atomicud, millele on lisatud märge Soft, ilmaolusid arvestades just parim valik. Aga ma ei tahtnud mitte oma kuulsaid auguga Fischereid, Eesti küllap ühte parimat uisutehnikapaari, alla panna. Sest nagu oma silmaga veendusin, vedeles kunstlumerajal palju väikseid kivikesi. Atomice libisemine muutus aga teisest tunnist alates üha viletsamaks, kinnisemaks.

Vabatehnikas kulus 30 ringi ehk 25,5 km läbimiseks 1:33.30, mis olgu siinkohal kuulutatud Tähtvere spordipargi 30 ringi sõidu maailmarekordiks. Kuid tali on alles noor ning kõigil on võimalik seda mu avasõidul saadud tulemust lüüa. Andke minna!

Eile, pühapäeval, kui hooldemees Kunts oli mu Atomicud harjaga puhtaks ja läikima löönud, tegin pärastlõunal samas 30 ringi ehk 25,5 km 1:35.12-ga. Taas, ei mingit pausi ega mingit joomist. Kui on suusatamine, siis olgu suusatamine. Alustasin umbes sama kiirusega nagu päev varem, 10 ringi 31.07-ga ja 20 ringi 1:02.26-ga, aga siis lasin kiirust veidi alla – esmaspäev ju tööpäev, selleks peab taastuma.

Need, kes arvavad, et alustavad nüüd rahulikult põhja ladumist jms, on lootusetult hiljaks jäänud. Põhi on tulnud ammu ära laduda, olgu rattaga või rullidel või sõude- või suusaergomeetril. Nüüd on aeg nii kaugel, et viimane aeg on hakata tegema erialast spetsiifilist treeningut ja end vormi viia. Aeglaste rahulike sõitudega ei jõua kusagile – või jõuab märtsi lõpuks, kui kevad on juba koitmas. Nüüd tuleb minna – muidugi mitte veel maksimumkiirusega – ja ei ole enam mingit tagasivaatamist. Intensiivsust tuleb tõsta! Vaadake Eesti sprintereid, nagu viitas mulle Kunts, kui mu suuski sõiduvalmis sättis: uus treener Šveitsist pani peale ilmselt liiga intensiivse treeningurežiimi ning Eesti mehed ei seedinud seda ära. Nad ei ole harjunud maailmatasemel, intensiivselt harjutama. Peeter Kümmeli Poolas veerandfinaalis saadud kolmas koht on enesepettus – rootslasi, soomlasi ja norrakaid ju stardis polnud. Nonde osaledes, pakkus Kunts – ja raske on talle vastu vaielda –, oleks Kümmel jäänud ajasõidus kuskil 40. kohale.

Eelmisel nädalal tegin kolm rullisõitu ja kaks suusasõitu. Kokku veetsin neil liikudes 8:10. Rullidel läbisin 56 km ja suuskadel 54,4 km. Kokku 110,4 km. See teeb keskmiseks kiiruseks 13,5 km/h. Kahe suusasõidu keskmine kiirus oli 16,2 km/h. Selles tempos läbiksin 40 km pikkuse maratoni veidi alla 2:30.
***
Ärge magage maha! Täna õhtul näitab TV 3 kell 22.30 filmi «127 tundi», mis peaks olema tõeline emotsionaalne laeng ja adrenaliinipauk ja maiuspala igale pisutki seiklushimulisele tõelisele mehele. Kui te kogu filmi vaadata ei jaksa – andkem endale aru, et kui vaadata see lõpuni, 00:25-ni, siis läheb režiim sassi ning enne Viru maratoni võib puhkusest puudu tulla –, siis vaadake vähemalt esimesed 15-20 minutit, kus saate aimu, milline kohutavalt ahvatlev paik on Utah’ lõunaosa.

Neile, kes asjast midagi ei tea: film räägib Aron Ralstonist, (kes on kõvem ja uljam seikleja kui ükskõik kes meist), kelle parema käe kiilus mitmesajakilone langev rahn sooloretkel Blue Johni pilukanjonisse kinni. Ta veetis kanjonis, parem käsi rahnu ja seina vahel lõksus, viis ööpäeva, kuni lõpuks turgatas, kuidas end vabastada: ta murdis mõlemad luud katki ning lõikas siis taskunoa ja näpitsatega lihased ja kõõlused ja sooned läbi.

Eile õhtul lõpetasin Ralstoni kirjutatud ja eesti keelde tõlgitud raamatu «127 tundi vangis kaljulõhes» lugemise. Kinnitan, et raamat on palju põnevam, detailsem, kaasahaaravam kui film. Filmis on mitmed kohad vahele jäetud, näiteks see, kuidas ta sattus kahel viimasel ööl transsi, kuidas ta vaim oli kehast peaaegu eemaldumas. Samuti on filmis mitmed kohad lihtsalt välja mõeldud, nagu hüppamine kanjoni põhjas asuvasse sinisesse veekokku. Pole seal mingit sellist veekogu!

Lühidalt, kui tahate saada elamust, siis lugege Ralstoni raamatut. Ühtlasi saate aru, et need meie heitlused üksteisega Eesti maratonidel on üks lapsemäng, tühine meelelahutus, mida ei saa ega tohi liiga tõsiselt võtta.
******
A view from Hidden Valley Trail on Moab Rim onto the southern part of Moab and La Sal Mountains in the background, Utah. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Suusatajad eelmise nädala teisipäeval Rakvere tammikus. Foto autor: Arvet Mägi, Virumaa Teataja / Scanpix
Foto 2: Suusatajad kaks nädalat tagasi Pärnu lähedal Jõulumäel. Foto autor: Ants Liigus, Pärnu Postimees / Scanpix
Foto 3: Suusataja nädal tagasi Tallinnas Nõmmel. Foto autor: Peeter Langovits, Postimees/Scanpix
Foto 4: Priit Rooden suusatamas eelmise nädala kolmapäeval Tartus Supilinna tiigi jääl. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 5: Jätke see kaader meelde! Mööda seda teed taamal laiuva kõrgendiku taustal sõidab Aron Ralston filmis «127 tundi» maastikurattal Blue Johni kanjoni poole. Jah, see tee viib küll Blue Johni kanjoni suunas, kuid päriselt Ralston siit ei sõitnud, ei ratta ega oma autoga. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 6: Tee läbi Utah kõrbe kümmekonna kilomeetri kaugusel Blue Johni kanjoni ülemisest harust. Foto autor: Priit Pullerits

54 Kommentaarid:

At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei suusatanud nädalavahetsusel, sest kui on nädalavahetus, siis olgu nädalavahetus. Puhkasin 48 tundi, koos joogipausidega. Aga ma ei saanud veel maailmarekordi lähedalegi.

 
At 11:30, Anonymous Anonüümne said...

Mainid Viru maratoni. Laupäeval peaks maraton sõidetama Kõrvemaal ja Mõedakul. Tüligi juba üleval. Mille peal neid maratone sõidetakse on küll väga kahtlane teema. Kõrvemaa 19 km ringil on tõusudel muld väljas, ATV-safarid on rajapõhja kohati nii rööpasse sõitnud ja keegi pole enne talve tulekut vaevunud seda siluma. Maratoni seal sõita ei saa. ERRi lumeinfo kommentaaride põhjal on ka Mõedaku põhiradade tõusud mullased. Ilmateade selleks nädalas lumesadu ei luba. Kas korraldajatel võiks olla suusarahva suhtes nii palju ausust-austust, et öelda välja, et sel nädalavahetusel ei ole võimalik neid maratone lumepuuduse tõttu sõita? Vabandust, on võimalik sõita, aga sadade lõhutud suusapaaride hinnaga.

 
At 12:41, Anonymous Anonüümne said...

õige Priit, näita neile äpudele kuidas sporti tehakse

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

Kahtlane, kui aasta peale põlveoppi, mis väidetavasti ju algseisu ei taastanud, minnakse põlvi koormavat intensiivset trenni tegema! Pigem tasuks tervist hoida, kui et rebida näiteks koha 3xx pärast näiteks TMil.

 
At 13:22, Anonymous Karl Vaart, Põlvamaa said...

Priit paneb teid kotti ühe käe ja opereeritud põlvega. Vanameistri asi.

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

Ma täpsustaks eelmist, siiski kahe käe, millest ühe ranne on teibitud tugevalt kinni. Tundub, et vanameister on hoos, kohe esimesel treeningul tuleb maailmarekordeid varrukast.

 
At 13:55, Anonymous Pütsep Voldemar said...

Eelmise teema kommentaaridest (stipi maksmine)
Jah, see et noorsportlased või ka veidi vanemad stippi saavad on normaalne. Aga kui võõrleegionärid klubisse ostetakse ja nende abil kommertsvõistlustel tulu loodetakse saada, mis õigusega sellistelel stippi makstakse? Meie maksumaksja kulul? Jüri Ratas muidugi tõttas PM-s korvpalliklubide agendina kohe demagoogiliselt seda ebaõiglust kaitsma.

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

11:30 jutt on huvitav. End korraldaja rolli mõeldes ma ütleks, et maratonid toimuvad iga ilmaga. Lisaks ehk, et kõige uuema suusaga ei maksaks tulla..

 
At 17:01, Anonymous Anonüümne said...

P.S. Ja määrdesoovituseks, et pidamist ei ole vaja panna.

 
At 17:10, Anonymous Anonüümne said...

Priit, su jutt on suur udu, Tule Virus starti, sõida läbi ning vaata, kuidas tase on. Selline pehme jutt ei kleebi!
P.S. Sinu parim auguga visser oli viimasel teatemaratonil igal laskumisel risuks jalus. Pea mullasuusal, muide.

 
At 17:24, Blogger Priit Pullerits said...

Nii, 17:10, bluff mis bluff. Minu taga sõitsid Jaak Mae ja Kaili Sirge. Selge see, et kumbki neist ei tuleks siia sellist üleolevat ja halvustavat teksti külvama. Lähme paneme nüüd tunni pärast Tartus Tähtvere ringil jala joonele, sest Virusse ma küll oma auguga Fischereid rikkuma ei tule.

 
At 17:32, Anonymous Anonüümne said...

Ah, et panid Jaak Maele maratonil ära? Väga tubli!
Kuidas aga naisterahvale (Kaili) "ärapanemine" käib kokku nende kõrgete printsiipidega, mida siin blogis jutlustad?

 
At 17:45, Anonymous Anonüümne said...

Tuletan meelde, hr. faktiväänaja.et sinu visseritega sõideti veel mõni etapp.....

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

Muhahaaa...
Teibin randme, panen korseti kõvemini peale, ei joo, ei söö poolteist tundi jne. Aga panen täiega! Viimastel ringidel lasen lõdvaks- tervelt 10 sek per ring....
Tõeline TERVISEsportlase koondportree;)))))

 
At 18:02, Anonymous Anonüümne said...

Ärge mölisege Priiduga. Priit võib paika panna keda soovib ja ära panna kellele iganes. Täna saaks ka Veerpalu Priidu käest sisse. Ammugi siis Mae ja Sirge.

 
At 18:07, Anonymous Anonüümne said...

Jah. Mölapidamatuses võidab Pulle AV-d iga kell! Tõsi mis tõsi!

 
At 18:15, Anonymous Anonüümne said...

Eveli Saue on küll Pulleritsust nagu seisvast postist mööda läinud.

 
At 18:29, Anonymous Anonüümne said...

17:52, sport ongi karm, ka tervisesport. Mingi randme- või seljavalu ei tule küll spordimeest heidutama!
Paljud ratturid sõidavad kipsis jäsemetega isegi tuure, asi see siis nüüd toestavate elementidega mõni suusasamm teha.

 
At 18:36, Anonymous Anonüümne said...

Hea uudis on see, et lausa viis murdmasuusatajat läheb olümpiale kodumaad esindama. Teen ettepaneku, et viies boonuskoht võiks kuuluda pulleritsu ovaali kiiremale mehele;)

 
At 18:37, Anonymous Anonüümne said...

Jah, 18.29
Aga milleks?? Et suur firmaautode maksustamise ja stippide kaotamise eestkõneleja oleks permanentselt oma lollusest katki ja hävitaks arstide kabinette ja opisaale väisates meie maksuraha?!

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

Pigem siiski 6, sest 1 koht pudeneb kindlasti juurde. Aga sellegi poolest vähe muidugi...

 
At 18:44, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, kes need 5 või 6 suusatajat olema peaksid?

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

Muidugi arvestades seda, 18:37, palju PP-l oppe on olnud - mul on mulje jäänud, et vist ainult üks -, siis paljude aastate maksudega on ta selle ikka ise kinni maksnud.
Kindlasti veel ka mitmete tervisetapjate (suitsetajate ja muidu lihasuretajatest pekilõugade) ravikulusid, kelle elushoidmiseks kulub kokkuvõttes märgatavalt rohkem vahendeid kui tervisesportlaste vigastustele.
Seega on antud juhul saldo igal juhul üleõginud pekilõugade kasuks.

 
At 19:01, Anonymous Spekulat said...

Rehemaa
Kümmel
Tammjärv
Kärp
Keegi sprnter vast veel.
Daame seekord pigem ei saadeta. See aasta oleks küll kohane küsida, et milleks? Siis võib-olla Ränkel.

 
At 19:23, Anonymous Anonüümne said...

Taliolümpiamängud profaneeruvad.
Avantüristid (üht neist tutvustas Pullerits siin blogis), seltskonnategelased, ärimehed.. Viiuldaja Vanessa Mae sai Tai mäesuusaesindajaks.
Ega Eesti parem pole. Warren Cummings Smith??? Inimesel pole enam Eestiga mingit seost.
Triinu Tobi???? Eesti mägesid pole. Saatke Eestis elavaid sportlasi, kes Eestis reaalselt harrastatavatelt aladelt, kus eksisteerib ka reaalne Eesti-sisene konkurents. Ala olgu eestlastele mingit reaalset tähendust kandev ja sportlase nimi olgu eestlastele tuttav.
Need võiksid olla kriteeriumid olümpiakoondise kokkupanemisel.
Ja alles lapsi, kui ka lootustandvad, ons mõtet saata?

 
At 22:10, Anonymous Anonüümne said...

Mis selle pilulõhesse kinnijäänud ammeriklase Ralstoniga on? Freudistlik, et teema ikka ja taas ülipõnev. Holden jäi Tšehhimaal autoga mäe otsa kinni, soovijad võivad tema blogist lugeda mis meetodiga ta sealt alla sai

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

"Turistide" arvelt saab samapalju hooldetiimi liikmeid või ametnike kaasa.

 
At 23:47, Anonymous Anonüümne said...

Aron Ralstonilt on nii mõndagi õppida. Esimese asjana kindlasti seda, kuidas väga väga sitas olukorras mitte vedelaks lüüa ja pead kaotada, vaid sundida ennast tegema asju, milles ta mõnikümmend tundi varem oli kindel, et neid ta teha ei suuda...

 
At 01:12, Anonymous Anonüümne said...

"Ja kui juba [TM] ära jääb, pole ju mingit mõtet suusatrenni peale aega raisata." "Olin selleks talveks ennast registreerinud 147€ eest neljale suusamaratonile, millest üks on juba ära jäänud, 2 järgmise kohta (antakse ilmselt ärajäämiseinfot 27. jaanuaril ning Tartu omaga saab olema nii, nagu ennist juba ütlesin [..]" -- Vaat sellised meeleolud on liikumas

 
At 01:39, Blogger Tarmo said...

Võrdsed Võimalused! TM 2014

 
At 01:39, Blogger Tarmo said...

Võrdsed Võimalused! TM 2014

 
At 02:06, Anonymous Anonüümne said...


Kolla
20.01.2014 23:25
Ja kuhu jäid meie meespaaris kahekelgud Kilk-Seli ja Kaljuveer-Kuuse ning segapaaris kahekelk Anu-Marko.... [Delfi]

Tõepoolest, Priit, miks Eesti ei pane välja meespaaris-kahekelku? Silk-Keli oleks hea koosseis. Lükata Krasnaja Poljaana mäest alla, kaugele-kaugele..

 
At 08:38, Blogger Tarmo said...

Aron Ralstoni raamatut nägin eile Tallinnas Pärnu mnt. Rahva Raamatus soodushinnaga 5€. Selle raha eest on vast lugemist küll.

 
At 10:33, Blogger Priit Pullerits said...

Ralstoni film oli muidugi äge. Ehkki üksjagu ilustatud. Raamatus avaneb palju karmim pilt. Ja muidugi olid filmis mitmed vead. Kui ta Blue Johni kanjoni juurde sõitis, siis sealkandis ei ole ühtegi sellist hüljatud infrastruktuuri, kus ta rattaga üle torude hüppas. Ta ei lukustanud ratast puu külge, vaid lukustas tagajooksu raami külge, et juhul, kui luku võtme ära kaotab, saab ta ratta vähemalt kätte. Kaks naist ei olnud eksinud siis, kui Ralston neid kohtas, vaid nad eksisid siis, kui Ralston neist lahku läks ja naised omapäi kanjonist väljapääsu otsisid. Rahn ei kukkunud talle peale 10 m kõrguselt, nagu filmis, vaid see juhtus allpool, kui ta oli lõhes juba sees, ronis üle korgirahnu, hakkas sellelt jalad ees laskuma, siis rahn nihkus ja ta käsi jäi vahele. Loomulikult pole sealkandis mingit sellist maa-alust veekogu, kuhu hüpata. See on puhas väljamõeldis. Kui ta oli Big Dropi rappeli ära teinud, siis ei jätnud ta seljakotti sinna lombi äärde, nagu filmis. Ta hoolitses isegi päästekopterisse istudes, et ta seljakott kaasa haarataks, sest selles olid ta videokaamera ja fotoaparaat. Küll aga jättis ta osa matkavarustust tee peale, kui hakkas Horseshoe kanjoni poole liikuma. Ja sellist teleshow'd, nagu filmis kaamerasse rääkides, ta ka ei teinud. Filmis jäi arusaamatuks ka tulvavete stseen - oli see tema nägemus? Sest kõigi viie päeva jooksul ei sadanud seal tilkagi. Aga raamatu 350 lk-l ei kirjeldanud Ralston küll reaga mingit unistust flash floodist. Selline vihmahoost tekitatud veemassiiv oleks ta nii kitsas kanjonis kindla peale tapnud.

 
At 10:58, Anonymous Anonüümne said...

ei maksa Ralstonist kangelast teha. Ta eksib elementaarse reegli: ära mine mägedese üksi, vastu. See mis ta pärast tegi, on agoonia

 
At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

Vaatasin samuti. Segas, et Pullerits oli filmi liigselt promonud. Jäin jälle uskuma.

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

Üleujutus oli januse inimese hallutsinatsioon. Filmi nimi ei tule meelde, aga samasugune survival-story Peruu mägedes, kus hallukates mehe peas hakkab kümnekordses kajas mängima Boney M.

 
At 13:29, Anonymous Anonüümne said...

Teemakohast ka, Viru toimub? Jamaica kahebobi kvalifitseerus OM-le, Vanessa Mae kvalifitseerus, Pullerits ei kvalifitseerunud, kas Pullerits on kehvem kui Vanessa Mae ja Jamaica bobimeeskond?

 
At 14:03, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on ilma kahtluseta kehvem, kui Vanessa Mae ja Jamaica bobisõitjad.

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

...aga Virus on peale pehmode ja suusahaletsejate kõik rajal! Siseinfo ja allikad kõnelevad!!!

 
At 14:06, Anonymous Anonüümne said...

Kas vastab tõele, et raja olukord võistluseks on tegelikult alla igasugust arvestust Mõedakul?
Sama pidi ka Kõrvemaal olema. Aga miks siis võisteldakse?

http://arhiiv.sport.err.ee/lumeinfo.php?0&id=14

 
At 14:08, Anonymous Anonüümne said...

Kõrvemaal maratoniks rada pole. Veendusin oma silmaga, kui 20 cm lund peale ei tule, siis on see mullasuusatamine.

 
At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

Ei võistluse ega sarja juhend ei keela korraldajatel Mõedaku sõitu matkasõiduna läbi viia. Kannatavad ainult pulbrimüüjad, aga eks tule neilgi paremaid hooaegasid.

 
At 15:00, Anonymous Anonüümne said...

Kui muld on rajal, siis pole pulbriga midagi teha, ainult kuzmini meetod aitab.

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

Selle nädalavahetuse maratonide toimumisel rivistuvad võitjate poolele korraldajad (saavad osavõtutasu), määrijad (saavad tööd) ja suusamüüjad (lõhutud suusapaaridele on asendust tarvis varem või hiljem). Kaotajaks on osalejad.

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

Priit. lõpeta trollimine. Ralstoni ibast on kõrini juba ammu.

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Kõrvemaal on asi hullem, seal on toredad rööpad osades kohtades sisse sõidetud, Lillialliku punt küll reklaamib oma üritust ja lööb leili, et Viru on samal päeval, kuid oleks härra ise vaevunud radagi läbi sõitma ja vaatama, mis olukorras see on, lasknud oma tiimil rööpaid kokku lükata.

 
At 17:23, Anonymous Anonüümne said...

Midagi pole niisama, korraldajatel on kõik läbi mõeldud. Siin näiteks harjutatakse sünkroonsittumist.
http://sport.delfi.ee/news/olympia/uudised/humoorikas-foto-sotsi-olumpial-ootab-ajakirjanikke-omalaadne-topelt-tualett.d?id=67651075

 
At 17:29, Anonymous Anonüümne said...

Laupäeval kahe võistluse korraldajad sülitavad osalejate ja nende varustuse peale, Seda ei tohiks lubada, see pole suusatamine!

 
At 18:04, Anonymous Anonüümne said...

11:12 - Touching the Void. Nagu ikka, raamat on veel vägevam. Stseen Boney M-iga:
http://www.youtube.com/watch?v=UO_uK33aQY8

17:29 - Miks pagana päralt sa siis osaled? Või kui osaled, miks mitte minna mullasuusaga läbima?

 
At 00:43, Anonymous Anonüümne said...

Väike täpsustus. GPS-i järgi on välimine klassikaring 889 m pikk (on, on küll täpselt mõõdetud, pole mõõteviga). Nii et tiba rohkem sõitsid, kui väidad :).

 
At 03:36, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:45, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 03:51, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 

Postita kommentaar

<< Esileht