teisipäev, veebruar 25, 2014

Pullerits: Kas homolobi vabandab olümpia mustamise pärast?


Nüüd, pärast Sotši taliolümpiat, ilusat ja hästi korraldatud ja väheste probleemidega taliolümpiat, on teatud tegelastel aeg endale otsa vaadata. Halastamatult ja enesekriitiliselt.

Kas mäletate, kui palju enne olümpiat kõige üle lokku löödi? Muidugi mäletate! Sellist massiivset rünnakut olümpiamängude vastu annab meenutada. See ületas igasugused arukuse piirid. Isegi Veiko Märka, kes ei ole paistnud silma mind toetavate avaldustega, avaldas mulle paar päeva tagasi ülimat tunnustust, et olümpiamängude kallal ilkumise ja olümpia kaaperdamiskatsete vastu televisioonis, «Vabariigi kodanikes», jõuliselt sõna võtsin. (Märka toetuse mulle leiate viidatud lingil avaneva teksti kõige lõpus.)

Nüüd on saabunud tõetund rääkida ka sellest, mida osa inimesi sujuvalt ära tahab unustada. Mäletate, kuidas enne olümpiat peksti vahtu, et Sotši mängudel hakatakse homosid kiusama ja vangi panema. Ei puudunud isegi homolobi ja vasakliberaalide hääled, mis nõudsid sel väidetaval ettekäändel olümpia boikoteerimist. Ja eriti kahju on mul ajakirjanduse esindajana sellest, et ajakirjandus noile kisakõridele üldse sõna andis ja trükipinda ning eetriaega eraldas. Teiste seas olin sügavalt pettunud ka Eesti Päevalehe arvamustoimetuse juhis Krister Parises, kes ERRi Moskva korrespondendina näitas end hakkaja, tööka ja söakana, kuid kes «Vabariigi kodanikes» tõstatas Sotši olümpia teema kontekstis sellesama äraleierdatud homoteema. See oli niivõrd lame ja tobe ja kahetsusväärne, et sundis mind sealsamas otse-eetris sellele jõuliselt vastu hakkama. Ja nagu nägite ja kuulsite, olid saatesse helistajad ja kirjutajad minu poolt.

Aga kus siis on need näited Sotšis tagakiusatud homodest? Kus on need Sotšis arreteeritud homod?

Hea kolleeg Peep Pahv, Postimehe sporditoimetuse juhataja, ütles juba tükk aega enne olümpiat raadiosaates «Mehed ei nuta», et homoteema on Sotši olümpia raames täiesti null teema. Pahvil oli õigus. Kahjuks leidus ikka neid, kes seda tüütut tühitrummi täiest jõust edasi tagusid. Kuhu on kadunud ajakirjanike kriitiline meel ja oskus hinnata, mis on tühipaugutamine ja kus on asjal tõsi taga? Kurb, et ajakirjandus on muutunud lihtsalt toruks, kanalisatsioonitoruks, kuhu võib valimatult suunata igasugust solki. Peaasi, et solk voolaks ja seda oleks palju.

Mul on hea meel, et vähemasti ROK on säilitanud sirge selja ega ole lasknud olümpiamänge igasuguste lobigruppide huvivankri ette rakendada. See on igati arukas, et ROK ei lubanud Ukraina koondisel kanda musti leinalinte. (Kahetsusväärne, et norralannade linditamine läbi läks – neile oleks selle eest pidanud tegema väga tõsise ja valusa ametliku hoiatuse, miks mitte neid kuidagi ka karistama [medalite äravõtmine olnuks siiski liiast].) Olümpiamängud ei ole koht, kus mingisugust meelsust, ükskõik millist, demonstreerida. Sest lubad täna musti linte, saad homme vikerkaarevärvi lipud. Ma loodan, et ROK jääb endale kindlaks ning tõrjub ka edaspidi igasuguse poliitiliselt laetud sümboolika.

Aga korraks veel Venemaast, mille homopropaganda vastase seaduse Lääne meedia nii maialt hambusse võttis. Olgu märgitud, et seadus ei puuduta ainult homopropagandat, vaid ka pedofiilia propagandat. Ja kui see seadus kellelegi ei meeldi ja ta nõuab selle tühistamist, siis küsin, kas talle tõepoolest meeldib, et pedofiilia propaganda oleks lubatud?

Olgu meelde tuletatud, et ega ka Eesti inimestele meeldi homopropaganda. Mäletate, kuidas paar aastat tagasi jagasid homoklubi Angel tegelased koolpoistele helkureid ja millist kriitikat see Eesti normaalsete inimeste seas pälvis? Jah, homolobistajatel on aeg endale tunnistada, et see, mis nad teevad, ei meeldi enamikule kaine mõistusega kodanikele.

Kui homoõiguslastel on vähegi südametunnistust ja õiglustunnet, siis peaks nad esinema avaliku vabandusega kogu maailma ees, et nad mustasid alusetult Sotši olümpiamänge, Venemaad ja rahvusvahelist olümpialiikumist ning tegid täiesti põhjendamatult probleemi sellest, mis ei kujunenud olümpial absoluutselt mitte mingisuguseks probleemiks.
******
Bridge over Onion Creek on Onion Creek Road, Moab, Utah. 23. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Saksa murdmaasuusataja Claudia Nystad on tulnud oma olümpiavormi järele. Sakslaste olümpiavorm oli kahtlaselt vikerkaarelipu värvidega. Selline õrritamine läks neile kalliks maksma: Saksamaa jäi Sotši olümpial riikide medaliarvestuses alles kuuendale kohale. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 2: Ilus mälestus ilusatelt Sotši talimängudelt: Aivar Rehemaa (nr 41) juhib 50 km suusatamises Norra kuulsuse Martin Jonsrud Sundby (nr 1) ees. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 3: Selle fotoga tervitan suusaõppejõud Kaarel Zilmerit - hea paaristõuketehnika õppematerjal Astrid Uhrenholdt Jacobseni esituses Sotši olümpial 10 km sõidus. Tema vend lahkus siitilmast enne olümpia algust. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 4: Olümpia on niigi värvikirev, mingeid lisavärve pole siia vaja. Naiste suusasprindi veerandfinaal Sotši olümpial. Foto autor: RIA Novosti/Scanpix

64 Kommentaarid:

At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

Ühinen siinkohal Pulleritsuga 100 %, Märka lugu Sirbis jäi ka mulle meelde. P.sapritsidele ja russofoobidele sooviks et nad järgmises elus sünniksid keldrikakandite või muude väga ebameeldivate elukatena. Ei jõua inimestele kohale, et päevapoliitilisest jamast võiks mõni valdkond, nagu seda ülemaailmne spordipidu olümpia on, vaba olla. Meeldis olümpia visuaalne pool, kus ei aetud hüsteeriliselt nn tähti taga, pilti pääsesid paljud ja kaamerameestel oli hulgaliselt huvitavaid leide.
Meie ajakirjanikel oli muidugi kordaminekuid ka, nii näiteks õnnestus neil peale soomlastelt tappasaamist hävitada vene punane hokimasin. Mis siis, et see on juba paarkümmend aastat kadunud, saadud on ainult kolm mm tiitlit ja viimastel aastatel mitte ühtegi om kulda. Loomulikult ununes "asjatundjatel", et sama "punane koletis" hävis aasta tagasi samuti soomlastele, prantslastele(!) ja ameeriklastele 3:8.

 
At 13:11, Anonymous Anonüümne said...

17. Tallinna suusamaraton lükkub mai lõppu.

Nädalavahetusel toimuma pidanud Estoloppeti sarja kuuluv 17. Tallinna suusamaraton peetakse 23. mail.

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

Miks siin alati lugude lõpus need Utah pildid on?

 
At 14:13, Blogger Priit Pullerits said...

Sest Utah on minu lemmikkant. Loodan, et neid pilte vaadates tekib teilgi isu seal ära käia. Lisaks on Utah MTB-paradiis.

 
At 14:33, Anonymous Anonüümne said...

Ei tea, miks see homondus Priidul ikka nii hambus on kogu aeg. Oleks see alles nali, kui Priit oleks ise sündinud (jah - geneetliline põhjus on homonduse alusena leitud) teistsuguse orientatsiooniga. Kas siis laseks ennast tümitada, madaldaks enda olemust või ajaks ikka selja sirgu ja nõuaks oma? Kumb variant siis etem oleks? Priit, soovitan ikka sallivust - las teised ka elavad.

Aga kellel veel huvi on - täna Rossi suusad poole hinnaga.

 
At 14:44, Anonymous Anonüümne said...

Aga kuidas meeldis eilsel Vabariigi aastapäeval inetrviuu Peetriga. Kas tema poolt öeldu oli kohane? Muidu Priiduga nõus.

 
At 14:56, Anonymous Anonüümne said...

Ütle ausalt, Priit, kas su fantaasia on sama vaene nagu teemade valik- peded, neegrid ja "kaspanitetäheleohhkuikõvameesmaolen"???

 
At 15:03, Anonymous Anonüümne said...

Artikli autor on ära unustanud, kui palju nendel tilulilumängudel seksuaalsusega ning viimase avaldumisega pistmist on ja kui palju korraldajad ise kõigile saabudes kondoome ja sõnu pihu peale lugesid. Selline tilulilutamine on olümpiaküla argielu.. miks siis mitte vilu ja tilu argumente just sealsamas vilgutada?

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

"Olümpiamängud ei ole koht, kus mingisugust meelsust, ükskõik millist, demonstreerida." Naiivne, lausa õõvastav kategoorilisus. Mis püha lehm see kaasaegne OM siis on? Suure raha, võimu ja meedia poolt kaaperdatud festival. Selle loogika järgi taunid sa niisiis ka näiteks Kozakiewiczi zhesti Moskva OMil?

 
At 16:16, Anonymous Anonüümne said...

Ja mis tohutu poliitiline žest see Norra suusatajate leinalindi kandmise soov siis ikka oli, kui Jacobseni vend suri.

 
At 18:31, Anonymous Anonüümne said...

Üli optimistlik uudis:

http://www.estoloppet.ee/et/uudised?news_id=48


Pikad ilmaprognoosid - Aegviidu:

http://www.gismeteo.ru/month/68020/

http://www.yr.no/sted/Estland/Harjumaa/Aegviidu/langtidsvarsel.html

 
At 19:27, Anonymous Anonüümne said...

Kui teisendada PP ja KP esinemist Kodanike saatest Foorumisse, siis, tunnistades PP head esinemist, tuleks seda käsitleda eelkõige vormiliselt õnnestununa - kuidas pead hoida, liigutada, kuidas väiteid esitada, jne. (lugege PP enda analüüsi), aga sisulise väitluse sümpaatseim oli selgelt KP, kelle platvorm väitlemiseks põhines "valedel ja korruptsioonil toimuv spordirahva spordipidu" on kriitikat laialdaselt väärt versus PP künism a la "mis se teie asi on, kui palju see OM maksma läheb, ega teile arvet saadeta" Foorumis oleksid need esinejad vastavalt Eesmaa Enn ja Marko Mihkelson.

 
At 19:48, Anonymous Anonüümne said...

kas teil siis Priit ka valusalt kriipis kui kunagi enne ühte rattavõistluse starti meie Lauri Ausi mälestuseks vaikne minut korraldati, kas nõudsite siis ka kellegi karmi karistamist. Äkki ei maksaks ikka kellegite sõbra vaikset leinamist, suht märkamatu lindi kandmisega, ühte patta panna ukraina poliitilise seisuga ja veel hullem mingi pedevärgiga...

 
At 20:12, Blogger Priit Pullerits said...

...mulle kohe kuidagi ei meenu, et oleksin osalenud olümpial (sic!), kus selline leinaseisak oleks korraldatud.

 
At 20:58, Anonymous Anonüümne said...

Pildivalik on tasemel, aga ega igaühel ole Scanpixi käepärast...

 
At 21:28, Anonymous Anonüümne said...

PP võiks Rannamäed Vabariigi Kodanikes üle nädala asendada. Saade saaks hoogu juurde ja oleks vaheldust.
Peaks selle teema üles võtma.

 
At 22:37, Anonymous Anonüümne said...

"leksin osalenud olümpial" - kas lisaks maailmarekorditele saab nüüd Supilinna sõõril ka OM-osaluse kätte?

 
At 06:48, Anonymous Anonüümne said...

aga mis juhtus OMil Poltoraniniga?
priit

 
At 09:47, Anonymous Anonüümne said...

Kui mälu ei peta, siis Münchenis 72a. peale pantvangidraamat ja 11 inimese hukku/-a/mist oli ikka mälestus-seisak. Aga muidugi oli see ka väga EKSTREEMNE juhtum.

Muus osas aga peab olümpia spordi jaoks jääma, lihtsalt muidu paralleelsete uudiste/avalduste jne. valguses kaob niigi lahustunud (loe: uued alad on lahedad, aga 1 medali väärtus selle võrra ka väiksem). Ka Moskva 80 ja LA 84 olid ikka sportlikult haledad mängud poliitilise jama tõttu, eks ole.

 
At 10:30, Anonymous Anonüümne said...

Nii palju siis dopingukontrolli tõhususest kaasajal. Jutt käib testimisest EPO tarvitamise ajal:
"Dürr oli üllatunud, et tema eelmised 14 dopinguproovi positiivseks ei osutunud."
Ehk mahesportlastel pole lootustki sellistes tingimustes kuhugi jõuda, kui EPO-mehed tarvitavad ja sõidavad püüdmatult. Dürr oli Tuuri 3. mees ja lõputõusu konkurentsitult kiireim...

http://m.sport.delfi.ee/article.php?id=68107691

 
At 10:53, Anonymous Anonüümne said...

See Astrid on eestvaates ka päris kena, täitsa Pipi näoga

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

Peeter Rebasele võiks panna ERR-s eetrikeelu nõdrameelsuse levitamise eest.

 
At 12:08, Anonymous Anonüümne said...

"Olgu märgitud, et seadus ei puuduta ainult homopropagandat, vaid ka pedofiilia propagandat. Ja kui see seadus kellelegi ei meeldi ja ta nõuab selle tühistamist, siis küsin, kas talle tõepoolest meeldib, et pedofiilia propaganda oleks lubatud?"

See on demagoogia kõrgeim vorm, ma arvan et autor saab sellest ise ka aru.

 
At 13:14, Anonymous Anonüümne said...

Priit (06:48), Poltoraniniga pigem ei juhtunudki midagi, aga põhidistantsi 15km klassika rada oli tema jaoks liiga pehme, kus ta ei saanud oma trumpe max realiseerida (9. koht) ja rohkem puhast klassikasõitu ju kavas polnudki.
Suusavahetuses (16. koht) väga kõrget kohta loota olekski olnud natuke palju ja järele jäid siis veel sprindid ja uisumaraton, kus ta aga ei startinudki, v.a. team sprint (8. koht).

Seega kui oled ühe distsipliini mees ja see ebaõnnestub (misiganes põhjusel), siis nii ongi, et midagi justkui polnudki.

 
At 15:27, Anonymous Anonüümne said...

Samamoodi nagu omasooiharad üritavad kõigi vahenditega muuta maailma neile meelepärasemaks, võitleb ka Priit alfaisasena oma maailma säilimise eest. Respekt Priidule selle eest. Vähemasti üks põhimõttekindel mees, mitte tuulelipp. Olümpia ei ole püha lehm, aga tegelikult ei peaks seda olema ka nn "vikerkaarerahvas" Viimased on nagu lapsed tahavad endale kõikvõimalikke õigusi ja privileege, ilma igasuguse vastutuse ja kohustusteta. Pole veel kuulnud et mõni neist oma tegemiste ja väljaütlemiste pärast vabandaks.

 
At 16:34, Anonymous Anonüümne said...

Avameelse jutu eest tuleb seda Dürri kiita ja õpetuseks maarjamaa rahvale - kui teed, julge ka tunnistada...

 
At 17:20, Anonymous Anonüümne said...

16:34 vaidlen vastu. Olid ajad kus sellised Dürri sugused oleks maha lastud või vähemasti sügava põlu alla sattunud kui psüühiliselt ebakindel kontingent. Mind on kasvataud põhimõttel, et tee mis iganes sa teed ja kui vahele jääd siis, kas või piinatagu sind ja olgu su süü nii ilmselge kui tahes, aga ära üles tunnista. Salga, keeruta, vassi ja demagoogitse ja sa jõuad kõrgele ja kaugele. Küsin otse, et kuhu see Dürr jõudis? Kas keegi tahaks temaga luurel minna?

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

Kõvasti trenni tuleb teha,et tugevaks saada. Mitte heietada, et lihas ei olnud valmis, ilm kehva-rada pehme, rada raske, kõrgel mäestikus jne.

Väkivahva Gerd :)

http://www.iltalehti.fi/iltvurheilu/20140225037656289_v9.shtml?fb_action_ids=10202501669957428&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map=[829459593747974]&action_type_map=[%22og.recommends%22]&action_ref_map=[]

 
At 18:29, Anonymous Anonüümne said...

17:20 Dürr ei andnud kedagi üles, vaid võttis vastutuse enda teo eest. Isiklikult mulle on selline käitumine sümpaatne, kui inimene tunnistab enda vigu ja võtab endale vastutuse.

 
At 18:37, Anonymous Anonüümne said...

Poor Pullerits, he is fighting his inner closet homo. Understandably Tartu, a backward place with huge legacy of soviet thinking does not allow him make peace with himself. You Estonians should take him out to Amsterdam or London, to show him places so he could put up with his negative thoughts.
- Osmo-Petteri
Helsinki

 
At 18:48, Anonymous Anonüümne said...

Hei, jou, Helsinki-mies, sina mine käi oma Helsingi urruaukudes, aga ära siia meie Maarjamaale oma sitast nina ja n*kut topi, said aru, joobar?

 
At 18:51, Anonymous Anonüümne said...

Priit-
Teema on vajalik ja asjakohane, kuid argumentatsiooni meetodid ...

Öelda, et vaadake Sotšis homodega midagi ei tehtud ja ennetav jutt oli jama, on tüüpiline tagantjärele tarkus.
Põhimõtteliselt võiks sama hästi öelda, et Pullerits oleks jäänud Tartu Maratonil alles neljandasse tuhandesse (teised on lihtsalt sel päeval tugevamad), ainult et kahjuks jäi ära ...
Ilmselt õpetajana kooliklassis sa ütleks: "Istu, kaks!"

Soovides kommentaatoritelt asjakohast tagasisidet pead ka ise pingutama!

PS. Tartu mees, abielus NAISEGA ja 3 lapse isa.

 
At 19:26, Anonymous Anonüümne said...

Ai, kui hea oli täna Ringvaates Kaljuveer ja lausa super hea A.Levandi jutt.
Kas seda linki saab siia panna, kuulaks kohe uuesti, kõrvad kohe puhkasid.
A, Levandi pani oma vene hingega enamus tänaseid eesti sportlased paika, ja nii ongi.

 
At 19:43, Anonymous Anonüümne said...

Järelvaadatav ringvaade tuleb sinna:

http://etv.err.ee/arhiiv.php?otsing=ringvaade

 
At 20:48, Anonymous Anonüümne said...

Tartu Ülikooli spordihoones on noored mehed teinud väga kiireid jookse. "Jooksuportaal" vahendab, et Tiidrek Nurme rekord 2000 meetris olevat üle joostud. Ja isegi Enn Selliku oma. Kui Lembit Kaun seda oleks jälgida saanud!
Millal aga Lembit Kauna enda rekordid üle jookstakse? Millal Lembit Kauna tulemused kõigepealt Eesti ametlikku kergejõustikuajaloo annaalidesse jõuavad? peame kõigepealt küsima.

 
At 21:09, Anonymous Anonüümne said...

Juhtiv homoblogi taas rokkimas! Niikui mingi krdi suusamaraton ära jääb, on vaesel kapi-priidul taas homoteemaline jutt valmis.

 
At 21:17, Anonymous Anonüümne said...

Homod ja homofiilid ei lase Priidul isegi oma blogis rahulikult olla, vaid ronivad isegi siia oma pedepropagandat juurutama

 
At 21:55, Anonymous Anonüümne said...

Priit ise alustab.

 
At 22:12, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge, pederastid ja pederastide sõbrad, tõmmake siit uttu. Pederastid te olete ja pederastideks jääte, see homo-sõna ei muuda asja olemust.

 
At 22:42, Anonymous Anonüümne said...

Olümpia ja lein:
http://de.wikipedia.org/wiki/Olympische_Sommerspiele_1972

m.

 
At 22:56, Anonymous Anonüümne said...

Õige, fassaad ei vara sita sisu.

 
At 00:30, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits võiks tõesti oma homofoobsuse tõttu vabandada ja seda haigust väheke taltsutada, häbi hakkab juba.

 
At 00:37, Anonymous Anonüümne said...

Hoiatus päädis soovitusega visata enne Venemaalt naasmist telefon ja SIM-kaart minema.

http://ekspress.delfi.ee/news/paevauudised/homses-ekspressis-nuhkimisolumpia-sotsis-isegi-kgb-oleks-kade.d?id=68113063

Küsi kas Pahv ja co tegi seda, muidu terve toimetus lutikaid täis ja allikad ohus.

 
At 00:42, Anonymous Anonüümne said...

Lugupeetud pederast, kes te kirjutasite kell 00:30, äkki vabandate hoopis teie?

 
At 08:27, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge, vabandajad, autor kaasa arvatud, lugege vahelduseks seda ka:

Egle Pullerits: ei, ma ei vabanda

 
At 09:05, Anonymous Andrus said...

Jah, ma vabandan!

 
At 09:47, Anonymous Osmo-Petri, Helsinkistä said...

The man is a bigot and a shame to whole Estonia!

 
At 10:22, Anonymous Anonüümne said...

Läheb nagu liiga Delfiks kätte ära see kommentaarium siin.

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

But you are f**king faggot and a bloody shame to all Findland and whole Europe.

 
At 14:06, Anonymous Anonüümne said...

Hr. Pullerits, mis sa ei rapi neid tolguseid? Kommentaaride eemaldamisega. Vikerkaare nad meilt juba varastasid.

 
At 16:09, Blogger Priit Pullerits said...

...aga sellepärast, et las nad paljastavad oma tegeliku palge. Muidu mõnel on äkki nende suhtes veel illusioone, nagu nt Tartu 3 lapse isa (vt eespool).

 
At 16:25, Anonymous Anonüümne said...

artikli pale paljastub niisugusel kujul samuti üha edasi..

 
At 16:41, Anonymous Mart said...

Mul on kahju ja ma vabandan.

 
At 17:40, Anonymous Anonüümne said...

Peded on ikkagi rõõmsad, isegi tõsise asja juures on nad GEY-d, viskavad lolli nalja ja vimkasid, Vembu ja Tembu noh

 
At 19:27, Anonymous Anonüümne said...

Lastesünnitamiseas naised lahkuvad välismaale. Nende lapsed kõnelevad juba inglise, hispaanis jm keeltes. Parimas tööeas meestest moodustub Soome vahet loksuv hall vaikiv lihtsate töömeeste mass. Perekonnaloojaid neist ei ole. Eestisse jäävad pensionärid, vanurid, kelle teenindamiseks ollakse sunnitud juba kümmekonna aasta pärast Vietnamist jm töökäsi sisse tooma. Immigrantide lapsed räägivad aga juba teist keelt.
Eesti elanikkond väheneb 125 000 võrra. Siis veel 125 000 võrra. Teadlaskond tõmmatakse kokku. Eesti keel kaob kõrgharidusest. Ja siis on varsti lõpp. Siis ei jää enam ÜHTEGI HOMO!

 
At 21:24, Anonymous Anonüümne said...

SIIS EI JÄÄ ENAM ÜHTEGI HOMO,
ÜHTEGI HOMOVASTALIST!
Iga rahvas on oma õnne sepp.
Ja-jaa-jaa!
Bwahahahahaha!

 
At 22:22, Anonymous Anonüümne said...

Ole sinagi nalja pärast minu ori

 
At 22:26, Anonymous Anonüümne said...

Homo on ikkagi see, kes persest siseneb, jõledad vingatsid iseloomult.

 
At 14:33, Anonymous Anonüümne said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

 
At 03:36, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:45, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 03:48, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 03:51, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 03:08, Blogger Unknown said...

We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

We Have Loan Programs Tailored For Any Profile And You've Come To The Right Place To Satisfy Your Business Needs. If Your Company Or You Know Of Any Company With Viable Projects / Proposals That Needs Financing, Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us For More Information: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

You Will Hear From Us. Well Nice To Meet You And I look forward to our Business Acquaintance. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

 

Postita kommentaar

<< Esileht