reede, juuni 03, 2016

Pullerits: Millega lõppes Tartu rattaralli kurjakuulutavaim õnnetus?

Olukord väljus kontrolli alt siis, kui keegi hakkas grupis krabama raami küljest joogipudelit. Tartu rattaralli lühema maa sõitjad olid selleks ajaks läbinud umbes kümme kilomeetrit, jõudnud Külitse kanti Ropka paisjärve äärde. Kiirus küündis üle 40 km/h. See, mida too joogipudeli võtmine põhjustas, oli tänavuse ralli kõige dramaatilisem ja kõige kurjakuulutavam õnnetus.

Ja see ei juhtunud tundmatu inimesega. See juhtus 62-aastase Madis Ligiga, Kuku raadio baritonihäälse vanemtoimetajaga (ta on ülemisel vasakpoolsel pildil tee ääres paremal inimsumma keskel külili maas).

Tal polnud midagi teha. Keegi vajus talle kukkudes küljelt peale. Ligi lendas seejärel järgmisele otsa. Lõpuks moodustus umbes kümneliikmeline külakuhi.

Ligi lebas maas ja ootas, millal ratturite mass möödub. Siis hakkas end tasapisi liigutama. Teda pani imestama, et käed ja jalad surisesid kummaliselt. Keegi rattureist, kaaskannatajaist, aitas ta püsti. Ligi astus tee äärde ning pidas targemaks seal piirde kõrvale maha istuda.

Turvateenistuse tsikkel oli kinni pidanud ning selle juht teatas, et kolme minuti pärast saabub kiirabi.

Ühtäkki märkas Ligi, et tal ripub kaelas kaks paela. Need, nagu ta mõistis, olid tema kiivri paelad. Kummagi paela otsas oli väike tükk kiivrit.

Eriti kummaliselt käitus üks kukkunu, kel särk kõhu pealt lõhki. Käis tuimal sammul mööda teed edasi-tagasi nagu tunnimees ja muudkui rääkis omaette: «Ei tea, kas õlled on ikka külmas. Ei tea, kas õlled on ikka külmas.»

«Vabandust, kas sõidate edasi?» kuulis Ligi ühtäkki küsimust.

Ei. Ta oli kohe aru saanud, et tema sõit on selleks korraks sõidetud.

Järgmine küsimus talle oli selline, tuli vene keeles: «Vabandust, kas see on teie jalgratas?» Küsija osutas maas lebavale rattale.

Jah, oli küll Ligi oma.

«Kas ma võin sellega edasi sõita?» saabus uus küsimus.

Ligi polnud kade, lubas küll. Niisiis võttis vene mees oma rattalt esijooksu alt, kinnitas selle Ligi ratta alla ning väntas minema. Enne küsis Ligi telefoninumbri ja lubas helistada, kui finišisse jõuab.

Saabuski kiirabi. Meedikud läksid Ligile appi. Aga Ligi osutas ühele turskele mehele, kelle olukord näis hullem – huul oli juba paksult paistes. «Võtke tema esimesena,» soovitas ta meedikuile.

Seejärel hakkas ühel kukkunud naisvõistlejal halb. Tema tuli teisena ette võtta. Alles siis saabus Ligi kord.

Nii nad siis kolmekesi kiirabiautosse talutatigi: turskel mehel nägu verine ja naisel käsi kaela pandud. Ligi tuli autosse tõsta kanderaamil. Igaks juhuks surusid meedikud talle kanüüli käevarde.

Kui ligi Maarjamõisa haiglasse jõudis, küsis ta kiirabi töötajailt, kas ta on rattaralli üks esimesi ohvreid.

«Ohh ei!» kõlas vastuseks. «Juba Riia tänaval läksid esimesed rangluud.»

Arstid asusid Ligi haavu puhastama. Tal oli neid üle keha, lisaks otsa ees. Puhastamist saatsid lakkamatud küsimused, kas ta ikka mäletab, mis temaga juhtus. Jah, mäletas väga hästi. Samuti lasid arstid tal käsi ja jalgu tõsta ning silmadega oma näppu jälgida. Nad kontrollisid, kas ta on ikka n-ö kodus. Oli.

Haavad puhastatud, saatsid arstid Ligi kompuutriuuringule. Seal pidi selguma täpsem tõde. Ja selguski.

«Nii hästi siiski ei ole läinud, nagu algul paistis,» alustas arst Ligile kompuutriuuringute tulemuste tutvustamist. Ja lisas nentivalt: «Kolm kaelalüli on katki.»

Hea uudis oli arstil siiski ka: selgroole ohtu pole.

Arstid paigaldasid Ligile kaelatoe ning lasid ta kodusele ravile.

Juba mõne tunni pärast sõitis Ligi autos mööda sealtsamast, kus oli kukkunud. Lasi auto kinni pidada, et näidata tütrele kohta, kus kukkus. Ja mis ta nägi! Lisaks kahele maas lebavale joogipudelile ning kiivri tükkidele märkas ta piirde all prille. Need olid tema omad. Need olid õnnetuse ajal sinna lennanud.

Õhtul käis Ligi veel sõbra sünnipäeval.

Kuid esmaspäeval, kui Ligi Kuku raadiosse tööle läks, oli ta olukord muutunud. Silmad läksid paistesse ja nende ümbrus muutus mustaks nagu pajapõhi. Ta helistas arstile ja küsis, mis nüüd saab. Arst vaatas veel kord eelmisel päeval tehtud pilti ning kinnitas, et ärgu muretsegu – need on ajutised nähud ning üldiselt on kõik korras. Igaks juhuks palus Ligi teisipäeval ülemuselt siiski vaba päeva.

Venelane, Moskva mees, kes oli Ligilt ratta saanud, lõpetas lühema maa 2:13ga. Ta oli aumees: Ligi sai ratta pühapäeva õhtul kella poole kuu ajal, mil lõpetasid viimased sõitjad, rattaralli parklast kätte. Järgmisel päeval rääkisid nad Vene mehega telefonis ning too ütles, et kui Ligi Moskvasse satub, tulgu talle tingimata külla. Igatahes lubas ta uuel aastal taas Tartu rattarallile tulla.

Ligi peab kaelatuge kandma kokku neli nädalat. Ta saab kaela kenasti liigutada. Tugi on peamiselt selleks, et ta endale kogemata äkilise liigutusega valu ja liiga ei teeks.

Protokolli läks talle elus esimest korda kirja katkestamine.

Foto 1: Tartu rattaralli lühikese maa sõidu kukkumine Ropka paisjärve läheduses. Foto edastas: Madis Ligi
Foto 2: Esimene reaktsioon pärast rattavõistlusel suure kiiruse pealt kukkumist on tavaliselt šokk: mis nüüd küll juhtus, jäin ma ikka terveks, mida edasi teha? Priit Pullerits seedib Tartu rattaralli finišisirge algul läbielatut. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Fotod 3 ja 5: Kukkumine Kuusalu rattarallil tosin aastat tagasi. Fotode autor: Mati Hiis, Õhtuleht/Scanpix
Foto 4: Selja taha jäänuid ergutava loosungiga võistlusvormi kinkis Priit Pulleritsule mullu 50. aasta juubeliks Scanpixi ja Postimehe kollektiiv. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 6: Kukkumine Tartu rattaralli lõpusirgel 2007. aastal. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix

78 Kommentaarid:

At 19:50, Anonymous Anonüümne said...

Džiisas, mida sadulat!

 
At 20:43, Anonymous Anonüümne said...

Lugu on muidugi kurb, kuid paganama hästi kirjutatud. Jutustus kandis väga hästi ja pinget ning püssirohtu jätkus lõpuni. Nii hoida!

 
At 21:29, Anonymous Anonüümne said...

Lühike maa ei ole võistlus ja auhindu ei anta, aga ikka sellised kukkumised. Järeldus, kui kukkuda kardad siis ole kodus või sõida üksi ja hoia gruppidest eemale.

 
At 22:04, Anonymous Selle Italia said...

Lotendav särk ja katkine odavaim makaronimaa sadul, kõik eeldused panemiseks on loodud! Nadi, nadi, nadi...

 
At 22:06, Anonymous M said...

Hr Pullerits,
Olete loomingulises tippvormis. "Estonian Spring Road Massacre". Päästke meid hakklihamasinast.
Inimeste summast käib kahin läbi. "Vaata, Pullerits", sosistatakse. See, kes Tartu verisest rattarallist avalikkuse ette tõi. See ongi tõeline tuntus. Mis võib sellega võrreldav olla? Vast ainult etapivõit Girol.
Postimehe kirjutisel on ka tugev sõjavastane alltoon. Kurt Vonnegut, Tapamaja nr 5. E. M. Remarque. Mõistetavalt saabki Eesti ajakirjanduses praegu sellist asja ainult nii avaldada.

 
At 22:36, Anonymous Klaudio Kiaputsi said...

Väike kahtluseuss hakkab ligi tikkuma: hr. Pullerits, kus on teie haavad? Ehk leiate mõne endli oma traumast või midagi, kas sanitarid mingi tõendi teie sidumise kohta ka esitasid, mida dr.Rips saab kinnitada?

Kas homne Arter annab kahtlusele vastuse?

 
At 23:21, Anonymous Anonüümne said...

Minu garmini logist on näha, et selle matsu eel oli kiirus 49 kopikatega, lõpetasin seal ise ka kuhjas aga jäin terveks, peale paari sinika.

 
At 23:29, Anonymous Kärna Ärni said...

Ilmus blogipoja raamat. Esitlus toimub ka Taaralinnas. Peremees, jääme reportaazi ootama.

 
At 23:32, Anonymous Anonüümne said...

Kas homne verepulma lugu saab reportaaži alatuse tipuks?

 
At 23:36, Anonymous M, Rõbalnaja uulitsa said...

Nii kuradi traagiline on paar päeva hiljem minna tagasi sinna finišieelse 2km peale, visata oma ratas maha ja haarata peast kinni, teeseldes, et just nüüd juhtus! So tragic, so pathetic! Ühtki vigastust ei näi blogiperemehel rattarallist olevat, riidedki terved, deduktiivsete arutlejate arvates on siin tegu ilmselgesti teeseldud õnnetusega ja takkajärgi sellest üleriigiliselt pasundamisega! Kui juba õnnetuse kajastamine on kunstlik, siis ei saanud see õnnetuski õige olla.

Pateetiline feil, mr PP!

 
At 23:53, Anonymous Anonüümne said...

Sikanov, Ivanovo 98. õhudessantvägede diviis (polkovnik?)
lühemal distantsil Madis Ligi elu päästnud vene mees, kõne Moskvast, ettepanek kohtumiseks..
Kas see ongi kohalolek?

 
At 00:11, Anonymous Anonüümne said...

See kõik on kohutav. Hübriidid on TRRi üle võtnud omal ajal Koola poolsaarel Totškaga Norrat sihtiva baltlase salasepitsuse tulemusena.

 
At 00:24, Anonymous M, Rõbalnaja uulitsa said...

Kujutage nüüd ette, et Elva kandis haavatud sõduri juurde tuleb venelane ja küsib, et kas ma võin su kuulipritsi laenata? Haavatud sõdur on lahke ja ütleb, et anna minna. Venelane kruvib oma kuulipritsilt 60-lasulise kassetti küljest ja paneb selle oma eestlaselt laenatud kuulipritsi külge ning kukub eestlasi nottima!

Scenario? WTF?

 
At 00:46, Anonymous Anonüümne said...

Sentimentaalsuseta, mehed, kus ML aega teenis?

 
At 02:09, Anonymous Anonüümne said...

00:24
reedate andas spetsi. Kalashnikovidel ei ole selliseid kassette. Küll on 60-lasuline magasin aga 5,45 mm kombineeritud toitega rünnak-käsikuulipildujal "Kord 5,45", mille väljatöötamine ajakirjanduse andmeil venelastel praegu käib. Muide, rattaraam on ideaalne koht - jah, pole võimatu, et ka mõne militaarse "toru" üle piiri toomiseks.

 
At 07:31, Anonymous Anonüümne said...

Priit,mis sa tahad RR ise korraldama hakata,tee oma sõit,kutsu teisi ka tasuta ja püstitage uued MR-d,ära n...i teiste tegemisi.Kukkumised on r-spordi lahutamatu osa ja et Ligil 3 kaelalüli katki ma küll ei usu ,siis ta peaks kastis olema või vähemalt ratastoolis .

 
At 09:43, Blogger AinK said...

ja et Ligil 3 kaelalüli katki ma küll ei usu ,siis ta peaks kastis olema või vähemalt ratastoolis.

Hea 07.31, palun minge raamatukogusse, laenutage atlas (ei, mitte see atlas, kus maakaartid kujutatud, vaid see, kus inimkeha ülesse joonistatud), vaadake pilte ja kui aru ei saa küsige targematelt, mitte ärge targutage. Kui trauma tagajärjel ei ole tekkinud dislokatsiooni ja survet seljaajule, siis saadki kirjeldatud situatsiooni.

aink

 
At 09:58, Blogger Priit Pullerits said...

Hästi pandud, Ain! Tuld ninatarkadele!

 
At 11:47, Anonymous MargusM said...

Hästi kirjutatud artikkel, tuld panomeestele!
Shit happens ja vahel kukud selle sisse.
Alati on võimalik et ka minupärast ükspäev kukutakse, vabandust.
Ma siiski arvan et TRR on hästi korraldatud ja midagi pole kurta.
TRR ei saa ratturite liiklemiskultuuri jälgida ja muuta, vähemalt mitte päevapealt.
Selleaastane Filtri maantesõitude laadne grupeerimine aitaks, paneb vastutuse rohkem sõitja peale, saab sõita turvalisemalt või võistelda, ise otsustad...

PS. Kui juhtub et Pullerits kukkumise korraldab siis lüüakse ta risti ja there`s no excuses!
Parim toit on teine eestlane!

 
At 12:21, Anonymous Anonüümne said...

0.5 : 5.5 ... panna on vaja!

 
At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

Kolm kaelalüli on katki, aga selgroog on terve. Hea hr Ain, te teete nalja, aga sellest ei saa kõik siin foorumis aru, eriti Pullerits. Kas Madis Ligi on mingi kaelkirjak või? Lülid on selgrool. Kolp kinnitub selgroole. Selgrool on, jah, lülid, mida nimetatakse kaelalülideks. Kui need on katki, siis on inimene kastis või vähemalt ei käi sünnipäevadel.

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Kulla 12:25, mine googelda sellist toredat sõna, nagu "kaelalüli", ja studeeri veidi.

Ja kuni murdunud kaelalüli pole enda ümber paiknevaid sidemeid vigastanud, ehk siis lüli pole liikuma pääsenud ja selle käigus seljaaju vigastanud, pole ohtu inimese liikumisvõimele.

 
At 13:07, Anonymous Anonüümne said...

12:39,
palun ilma hämata. Pullerits kirjutab, et kolm kaelalüli on katki, selgroole aga ohtu pole, siis sellist ajakirjanikku ei tohi küll meditsiiniteemal kirjutama-vahendama lasta. Mees ei saa aru, kus ja mis on selgroog.

 
At 13:26, Anonymous Anonüümne said...

"Kolm kaelalüli murtud, selgroole ohtu pole". Rindereporter Pullerits.

 
At 13:28, Blogger Priit Pullerits said...

Eestis kôrgelt hinnatud spetsialist Ain pani teid just paika, aga ikka targutate edasi...

 
At 13:29, Anonymous Anonüümne said...

Selge on see, et mees pildil, keda on šrapnell tublisti räsinud (nii juhtub, kui jätta õigel ajal varjumata), pole hulgivigastustega med. telki toimetatud artikli autor - sellel võitlejal pole mingid jooksja lihased, vaid korralikku plahvatuslikku jõudu võimaldav lihaskond. Spetsnaz?

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits, mida see targutaja siin tegelikult öelda tahab, on see, et kaelalülid on osa selgroost, ehk siis oht selgroole oli täitsa olemas.

Selle mõju liikumisvõimele on aga üldse omaette teema.

 
At 13:46, Blogger Priit Pullerits said...

Lõpetage mõttetu targutamine. Madis Ligil kilm kaelalüli katki - fakt. Mees liigub, teeb ja toimetab - fakt. Kõik oma silmaga üle vaadatud.

 
At 14:03, Anonymous Anonüümne said...

13:29,
eriüksuslane ei jääks kunagi teele siruli või teeveerde peast kinni hoides istuma. Lohistab end kraavi, varjub ja jääb ootama päästekommandot. Üldiselt neid mehi treenitakse aga edasi minema, lõpuni. Vajadusel paljakäsi võttes vaenlaselt relva. Nagu see vene mees.

 
At 14:24, Anonymous MargusM said...

Sometimes you eat a bear and sometimes bear eats you..
Nii lihtsalt on 24/7 , kui see teile ei meeldi siis laske ennast panna polsterdatud seintega ruumi..
Seniks kuni jalad veel liiguvad minge vaadake kinos filmi "Mina enne sind", koos naisega.

..see kaelalülide teema spinnimine jätab juba külmaks. Inimene liigub ja on elus!

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

no kurat võtaks,mida see Kaare targutab,spetsialist huiev.Mul on olnud lülides mõrad,tänu sellele jäin ellu ja sõidan jälle,kui oleks midagi katki ja paigast ära,siis põleksid mu viimsel asemel küünlad----Priit no sina nüüd küll seda rattamaailma ümber ei kujunda,ole mõnus ja sõida omaette,võta järgmised ringirekordid käsile.7.31.

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

Dr Ain, Kaalepi nimekaim, lähtub eesti meditsiini reaalsustest. Pea õigetpidi otsas? Jah, neck brace peale, jalaga vops tagumikku ja anna menna! See aga, et ajakirjanik Pullerits, ei tea, kus algab ja kus lõpeb selgroog on meie ajakirjanduse reaalsus. Häbiasi.

 
At 17:19, Anonymous Anonüümne said...

Seda sõitu pole võimalik ohutuks teha reeglite muutmisega.Kes sinna sõitma läheb, peab alati arvestama kukkumisega.Vähenev osalejate arv pikal maal näitab, et rattasõitjad on oma tervisest rohkem hoolima hakanud.

 
At 17:45, Anonymous Anonüümne said...

Jätkub Priidu isiklik ristiretk koos lavastuslike fotodega, õppige Sitakotid! Nagu autor ise ütleb

 
At 18:29, Anonymous Anonüümne said...

Too sidemeis rattur on Johnny Hoogerland, kes 2011 a TdF-i 9. etapil atrõõvis olles koleda õhulennu tegi maandudes tee ääres okastraataias. Loo irooniana, õnnetuse põhjustasid ajakirjanikud, kes jooksikutele autoga sisse rammisid. Muuseas, tolles jooksikute pundis vunkis ka tänavustel Girol kommentaatoritööd teinud Juan Antonio Flecha.

 
At 18:36, Blogger Priit Pullerits said...

14:03, aga ma tulingi lõpuni. Ja mitte palju hiljem oma polgust. Vaadake ellujäänute nimekirja, seal olen 226. real.

 
At 21:47, Anonymous Anonüümne said...

Siit saaks veel natuke välja pigistada. "Mida tegid vne eriüksuslased Tartu rattarallil?" Vähemalt ühel neist medal "Krimmi tagasivõtmise eest". Artiklis võiksite lugejaid siiski rahustada, hr Pullerits. Pauk tuleb tõenäoliselt meist hoopis kaugel. Putin olevat andnud korralduse vermida 10 000 ordenit "Konstantinoopoli vabastamise eest". Stambul pole mingi Türgi linn. Türgi tänapäeva piirides tekkis Lenini ja tema juudikaupmeestest komissaaride äraandlikust kokkuleppest Atatürkiga 1922. aastal - millega Lenin reetis nii kurdi riig tekkimise kui ka Armeenia väljapääsu Mustale merele. Venelane tahab neile, aga eelkõige Väinade probleemile lahendust. See aga, nagu on kirjutanud vene geopoliitik V. Danilevski, "on probleem, millele ei ole diplomaatilist lahendust".

 
At 00:42, Anonymous Reimo said...

Foto 4 on VÄÄGA ergutav! Rohkem selliseid!

 
At 01:25, Anonymous Anonüümne said...

AJAKIRJANIKU PIKANTNE HARRASTUS

Konservatiivse kodanliku päevalehe vanemtoimetaja P., kelle avalikku kuvandisse kuuluvad punane lips, hoolikalt kammitud seitel ja pin-stripe tumesinine ülikond, armastab pärast tööd ringi liikuda hea füüsise ja kehehitusega meeste ringkonnas, kus kogunetakse rühmadesse - vastav subkultuur ise nimetab neid läilavõitu võõrkeelse sõnaga gruppetto, kus valitseb hoopis teistsugune "rõivakood". Riietutakse tihedalt ümber keha tõmmatud värvilistesse trikoodesse. Ajakirjanik P. trikoo p-le on kirjutatud kiri "Panna on vaja!" P. pole oma harrastusega üksi. Tal on salamisi toetajaid ja kaasatundjaid, sest nimetatud trikoo on P-le kinkinud nimetatud päevalehe kolleegid.

 
At 02:27, Anonymous Anonüümne said...

Vat nii, sitakotid, saite nüüd!

 
At 11:29, Anonymous Anonüümne said...

Nono, kas psühhopaat/sotsiopaat on lugejaile pähe istumas taas?

 
At 12:22, Blogger Priit Pullerits said...

Rahu, mehed, rahu! Säilitagem ikka vähemalt elementaarne vastastikune viisakus. Ärge stressake. Võtke rahulikult, hoiame ikka arukat tooni.

 
At 13:12, Blogger Priit Pullerits said...

Minu grupi lõpusirge külakuhja üksikasjaline anatoomina on lahti kirjutatud siin ("Alfaisaste verepulm"):
http://sport.postimees.ee/3715317/alfaisaste-verepulm

Postimehe lugejaloen näitab, et mu väikest tagasihoidlikku kommentaari "Päästke meid hakklihamasinast!" (http://tartu.postimees.ee/3718773/priit-pullerits-paastke-meid-hakklihamasinast) on nüüdseks loetud juba 26 451 korda. Sõnum on järelikult jõudnud massidesse. Seda on väga, väga raske ignoreerida. Ignoreerida muidugi saab, aga jätad hoolimatu ignorandi mulje.

 
At 13:42, Anonymous Anonüümne said...

13:12, väike vihje siingi. :)

 
At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

Esiteks - Priit ikka ignoreerib kommentaaris linkide kasutamist. Mingi järjekindel õppimatuse sündroom. Istu "F".

Teiseks - Priit promob peivooli artiklit, mida PM-i mittelugeja ei saa kuidagi lugeda. Viimasest sundlugejastaatusest jäi mulle PM-st nii p..k mekk, et enam vabatahtlikult seda lehte ma ei telli enne, kui mulle on 6 kuud seda võimaldatud onlines TASUTA lugeda nii, et seda tüütut contentotseturundamise maiku ei jääks iga nädal otse silma.

Kolmandaks - PM-l võiks olla niipalju mune, et astub sellest verepulma turundamise kampaaniast järgmine aasta otseselt kõrvale ja ignoreeriks täielikult selle ürituse kajastamist. Sellisele sammule pole Kelgul võimalik jätta reageerimata ja ta on sunnitud muutma TRR-i korraldust ohutuks.

 
At 14:51, Anonymous Anonüümne said...

Siinkohal hea küsida, kuidas sõideti 20 aastat tagasi selliseid grupisõite? Mis on vahepeal muutunud, käitumises?

 
At 15:36, Anonymous Anonüümne said...

kõik oli sama,ok.

 
At 18:22, Anonymous Anonüümne said...

Siinkohal hea küsida, kuidas sõideti 20 aastat tagasi selliseid grupisõite? Mis on vahepeal muutunud, käitumises?

Rattad olid terasest ja mehed veel kõvemast puust,kiivrit ei kantud(kas munakoort selleks saaks pidada?),keegi ei kartnud surra(või kukkuda), viisakusest või hoiatavatest käemärkidest ei teadnud keegi midagi.
Ralli oli harrastajale ainus jalgrattasündmus aasta jooksul ja palju oli külalisi sarmaatia avarustelt..

Tänane ralli on üliviisakas pehmode padjaklubi :))

30+ (~kukkumata)

 
At 19:15, Anonymous Anonüümne said...

Matsid jäävad matsideks. Tänapäeval on pärast eliitgruppi väga mõistlik teha start iga 2 min järel maksimaalselt 25 pealistele gruppidele. Tulemus selgub finishis, kui viimasest vaheajapunktist on kõik ohtlikud konkurendid juba läbi sõitnud.

 
At 19:22, Anonymous Martin said...

Ärge laske silmist mööda: Linnar Priimägi, "Kes oleks tõesti hea president.
Võimsalt kirjutatud!

 
At 19:46, Anonymous Anonüümne said...

Kas äkki nutiseadmed pole meie koordinatsioonitaju halvendanud? Maaelu lakkamine on teinud meist juurteta hajevil ratta seljas punnitajad, kel pikk reaktsiooniaeg. Vanasti rääkisid mehed mehejuttu, kartulpanekust ja tehnikast, jõid viina ja suitsetasid baarides. Lantisid naisi, naisedki olid rohkem rahul.

 
At 19:50, Anonymous Anonüümne said...

Enda tänavune kõige ärevam moment, peale Rebase mäge(mõni km enne I TP-d).

https://www.youtube.com/watch?v=PoZJh02TPfk
Kerida 38:10 kohale.

 
At 21:03, Anonymous Anonüümne said...

"Selgroog" ehk lülisammas koosneb lülidest ja kaelalülid on osa lülisambast (ehk osa "selgroost"). Võibolla soovib blogi kirjutaja öelda, et SELJAAJULE ohtu ei ole?

 
At 09:58, Anonymous Anonüümne said...

Risu täiesti olematu koha pealt. Mõni mees tegi vist näpuga sarve peal sundliigutusi, arvas, et saadab sms-i.

 
At 10:16, Anonymous Anonüümne said...

Panemine on devalveeunud. Millal Priit viimati pani? Ma ei mõtle naist. Ega ka hindeid. Kui mees kannab tagumiku peal silti nagu Adam Lambert, kes oma läikivale nahktagi tagumikule on kirjutanud üleskutse "Tempt me sense less", siis macho kultuur on hukas, sest vaevalt see üleskutse nüüd naistele mõeldud on. Priit kannab ju oma kombet ikkagi meeste seas. Ja ka Adam Lambert kannab oma lavatagi lavameeste seas. Seda kribukirja ei ole võimalik ta tagumiku pealt ju isegi lava ees olles lugeda ja isegi siis mitte kui sul on vahemaa temast vaid Kert Kanteri käeulatuse kaugusel. Samuti ei näe ka Priidu tagumiku üleskutset keegi muu kui vaid otse Priidu taga stardis käeulatuses olev kaasteeline. Kuid kas Priit on siis selline? Meile teada olevate andmete alusel ta ei ole pede.

Aga mis me siin Priidust ikka räägime. Lihtsalt motiveerituna siin blogikunni seljal olevast motost võtsin vaevaks uurida lähivaates, et kuidas pede poolt kuulsaks lauldud bänd siis ikkagi on. Noh, eks peab ütlema, et esimest korda kuulsin küll selle bändi nime ühe meie teledino käest, kes on bändi meeletu fänn, kuid ega ma ise pole kunagi sellisesse teadvusseisundisse jõudnud, et ma miskisse deliiriumi sarnasesse seisundisse oleks selle bändi abil jõudnud. Etteruttavalt pean ütlema, et isegi teise lisaloona kõlanud kõigi spordimeeste hümn "We Are The Champions" koos silmadesse paiskunud kollaste paberilipikute padusajuga ei toonud seda suminat pähe. Ning selle loo kuulamise järel tabasin alatut pettust. Bändil oli tegu plaanilise "lisalooga" ning tõelist lisalugude lisalugu ei tulnudki. Ma usun, et kui lavaees fännitsoonis oleks ikka mürgel lahti läinud, oleks mehed nagu 5 senti hopsti laval tagasi olnud ja tõelise lisaloo ka teinud. Kahjuks publikul polnud seda särtsu sees. Võib-olla olidki seal sellised minusugused, kes tulid lihtsalt lähedalt vaatama, et mis imeloomaga tegu on või hoopis inimesed kes leidsid, et tegu oli hea asjaga ja üle 2 lisaloo head asja rohkem ei saagi, et sellest piisab. Eks ta ole. Kuid mina oleks tahtnud ikkagi näha rockbändi esinemisel tõeliselt pöörast rahvamassi, nii nagu tahaks näha, et kuidas Priit paneb. Nägin aga sellist best before silti lugenud tarbijate rahulikku mõminat, et näed värk ei olegi veel sellest kuupäevast üle läinud. Pöördusin lava eest rahulikult koduteele ja siis sain vanalt kamraadilt ribide vahele kaks pehmet küünarnuki sopsu. No oli vähemalt inimene, kes julges panna, pehmelt, ettevaatamatult ja sõbralikult, kuid vähemalt pani ära!

 
At 10:33, Blogger Priit Pullerits said...

19:50, väga õõvastav. Ütlen otse, oli õudne vaadata, kui see pauk tuli. "I feel your pain," kui tsiteerida ühte Ameerika poliitikut.
10:16-le aitäh pühapäevase kontserdi arvustuse eest. Ei saa aru, miks inimesel sellistel üritustel käivad. Võtke kodus vana plaat ja pange mängima, saund palju puhtam ja ehedam ning naturaalne elamus palju tõelisem.

 
At 11:03, Anonymous Anonüümne said...

Peab olema "annet", et panna "Panna on vaja" omale perse peale.

 
At 11:31, Anonymous Anonüümne said...

Annet ei ole vaja, Arnet on vaja

 
At 12:47, Blogger Priit Pullerits said...

Olgu lisatud ja jätke meelde, et seda vormi loosungiga "Panna on vaja!" ei kujundanud mina, ei olnud ka mina selle idee autor. See on Scanpixi meeskonna kingitus, millega ühines ka Postimees. Ja zdes ne pritšjom.

 
At 14:09, Anonymous Anonüümne said...

Kuda see asi nüüd on, Hr. Pullerits, toimetus hindab pidupäeval laupäevast lehte, aga teile au ega kuulsust ei lange, kas Verepulma loetavus oli nigel? Kahtlen. Miks tõde siis varjatakse? Hoopis hullemgi, esile tuuakse lugu hotellist (mis kamm teil nende ööbimiskohtadega on?), mis olevat puudulikult tehtud - olulised nimed puudu.

Teiselt poolt, kas Kelk on teile juba vastanud?

 
At 14:23, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, Kelk ei ole vastanud. Ega tal selleks kohustust ole, kuid niisama ei saa ka teemat päris maha vaikida, arvan.

 
At 14:36, Blogger soul said...

TRR lõppu tuleb leida mägi, ehk nagu eile Mulgi Rattaralli finish, 250m 18% tõusu ja jõuvahekorrad saavad vaiksel kiirusel ohutult selgeks.))

 
At 14:46, Anonymous Vändamees, verepulmades ei tantsi said...

Souli ideel on väga jumet, toetame.
Ohtliku finiši probleem oleks laksust lahendatud.
Nojah, aga jääb veel trassil õhu likvideerimise küsimus...
Teha terve distants ülesmäge?

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

Toimetuse poolne veresauna mahavikimine on märgiline sest palju huvitavamaks peetakse hoopis kirjaniku juuste kammi. See on fantastiline, kuidas toimetus ei teinud gladiaatorite võitlusest piiksugi, kuid näägutas mingi hotelliloo kallal. See värk ei ole puhas. Samuti pole puhas see kaaluteema, mis võimaldas ühel toimetuse ajakirjanikest kaotada ööga 13% rasva. Vähe sellest, tolles artiklis toodud kalkulaator võimaldab paari lisasentimeetri lisamisega alandada oma kaalu protsentides. Mis toimub? Lehes töötavad inimesed, kes täidavad tühimikke väljaimetud lobaga ja keegi ei vaevu mõtlema ega kontrollima, mida kirja pannakse.

Tegelikult see kaalu protsendi teema takistuse mõõtmise põhjal tekitab minus spetsiifilist huvi, et kas mõni ajakirjanik viitsiks vähemalt enamlevinud % arvutusvalemi väljanuhkida mille alusel need vannitoakaalud protsenti määravad?

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

PP lood piiratakse paywalliga ümber, nõutakse tasu, millega saaks tervet lehte kuu aega lugeda. Nurjatu ja kontraproduktiivne tegu toimetuselt.

 
At 16:04, Anonymous Anonüümne said...

Kelk on kohe toimuva Valgete Teede Rattaralli peakorraldaja, selle väärt ürituse hästi korraldamine on mõistetav prioriteet.

 
At 16:19, Anonymous Anonüümne said...

finiS Riia mäest üles jakohe lõpp.

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

Ei, siiski, aitäh kallikesed Kelku tülitamast - nüüd tuligi uudis, et Valgete Teede Rattaralli 2016 jääb ära! Tore, kena, nüüd saate teie oma kirja vastust siin kambaga lugeda ja meie stardiraha 100% tagasi ning kodus konutada.

"Sellel aastal neljandat korda toimuma pidanud ja juba täna rattaringkondades legendiks saanud omanäolise võistluse ärajäämise põhjusi on kaks. Esimene ja peamine on korraldusjuhi töökoormuse kasv põhitöökohal, mis ei anna käesoleval aastal võimalust võtta tavapärast nädalast puhkust keskendumaks ainult Valgete Teede Rattaralli korraldusele."

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

16:23, mis VTRR-l hr Kelguga pistmist on? Korraldaja?

 
At 17:32, Anonymous Anonüümne said...

Pigem on liiga vähe eelregistreerunuid. Lühike distants on ka ainult 23 km võrreldes varasema 43 km-ga.
Teet

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

Valge lipp Valgete Teede Ralli peakorraldajalt?

 
At 20:44, Anonymous Anonüümne said...

Kelk võib samamoodi teema maha vaikida nagu seda teeb blogiomanik siin talle mittemeeldivate teemadega.

 
At 21:08, Anonymous Risto M. said...

http://sport.postimees.ee/3723109/rein-taaramae-kutsub-rattasopru-temaga-treeningule

 
At 23:31, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge aga mis värk on - kohtunike arvates oli rusikatega peksmine Rattarallil ok! Protokolli järgi heaks ja takka kiidetud!

Ei ütleks nii, kui selle kohta oleks tehtud avalikkusele avaldus ja toodud välja uusi/kaitseargumente. Nüüd on küll nii, et omacundi kutt jäeti noomimata ja anti peksuväntamisele roheline (igaljuhul mitte tumedam kui kollane) tuli!

 
At 00:53, Anonymous Anonüümne said...

Seega võib järgmine TRR rahulikult rusikatega maanteel sotid ära klaarida, uusnormaalsus, sest sellele ei järgne ju midagi, pigem vaikiv heakskiit, ikkagi tegija.



Alates 1.03-st pühapäevane Viljandi finish mäkke, no ei ole hoogu ollagi.
https://www.youtube.com/watch?v=yInVI3A0dX4&feature=youtu.be

 
At 09:28, Blogger Priit Pullerits said...

Jalgpall ei ole sugugi ohutum kui rattasõit, sealgi murtakse kaelalülisid, ja paduamatööride tasemel:
http://sport.postimees.ee/3722903/eesti-madalama-liiga-jalgpallilahing-loppes-ranga-onnetusega

 
At 10:52, Anonymous serrurier paris 1 said...

good luck

 
At 11:41, Anonymous Baixar Facebook said...

Very helpful advice in this particular post! It’s the little changes that make the largest changes. Thanks for sharing!
Baixar Facebook | whatsapp baixar

 

Postita kommentaar

<< Esileht