pühapäev, september 30, 2018

Pullerits: Kuidas ma rattaga riigiministrile tuulde haakisin ja mis edasi sai?

Nädalavahetuse esimestel tundidel polnud mul aimugi, millise absoluutse hittlooga olin Postimehe Arteris hakkama saanud. Sest fookus läks mujale, avalikkuse eest hästi varjatud rattasõidule.

Nimelt sain nädala keskel valitsustasandilt infolekke (lekitajaks kooliõde, kes on töötanud väljapaistval ametikohal ka tema praegusest erinevas sfääris), et riigihalduse minister Janek Mäggi (fotol vasakul), Eesti Kabeliidu endine president ja Ülemaailme Kabeföderatsiooni president, kavatseb teha nädalavahetusel 180-kilomeetrise rattatuuri Tartust Lõuna-Eestisse. Ohoo, seda tahaks küll oma silmaga näha, kui kergelt ministril rattasõit sügistuultes ja vihmahoogude all käib, jooksis esimene mõte läbi pea. Aga siis tuli praktiline küsimus: kus ja kunas ma ta kinni võin püüda?

Allikas võttis veidi aega, et järele uurida, ja helistas tagasi. Teatas veidi umbmäärase koha kuskil Tartu külje all Märja või Haage kandis ja kavandatava aja laupäeva keskpäeva paiku.

Keskpäeva paiku Tartu külje all Viljandi maantee ääres Haagel ei kohanud küll ühtegi ratturit. Nägin sealsete kortermajade ümber naisi askeldamas. Küsisin neilt vihjeid. Ja oi, nad olid väga abivalmid! Andsid kohe otsa kätte, et kollase maja tagant paremale ja ringteelt otse edasi. Kuid otse edasi lõppes asfalt...

Pidasin kinni. Pidasin aru. Piidlesin ümberringi. Loogiline oleks, et kui on rattaga sõitma minek, siis peaks kuskil olema auto, eeldatavasti tume ja valitsuse oma, mille katusel peab olema rattaraam. Ja nii ma Mäggi koos tema kaaskonnaga ühe kinnise värava tagant leidsingi.

Tal ei olnud šanssigi mind eemale peletada. Sest ajakirjanduse ülesanne on ju jälgida, mida võimuesindajad teevad. Ja too kavandatav rattasõit pidi olema töö-, mitte eraasi, sest miks muidu oli sellega kaasatud ametiauto.

Sain jaole just siis, kui Mäggi hakkas koos kahe kaaslase, Sky profimeeskonna vormis asekantsleri Raigo Uukkivi ja nõunik Risto Kasega rattaid musta Audi katuselt maha tõstma. Lühidalt: võtsin kavva osalusvaatluse, milleks mul oli täielik õigus, sest sõit toimus ju avalikus ruumis ehk üldkasutatavatel teedel.

Et kõik saaks korrektselt dokumenteeritud ning kellelgi poleks hiljem võimalik esitada vastuväiteid, panin oma Scotti leistangil tööle GoPro kaamera ning võtsin sõidu videosse.

Algus ei olnud just üleliia hoogne. Pidin alalõpmata selja taha vaatama, ega ma liiga kiirelt vänta. Lõppeks olin selles seltskonnas ikkagi külaline ja mis olnuks selle mõte, kui ma kohe eest oleks sõitnud? Mitte mingi ju. Sama hästi oleks võinud ihuüksinda trenni minna.

Colnago valge võidusõiduratta seljas istunud Mäggi ja tema kaaskonna plaan oli sõita esmalt Põlvasse ja sealt seejärel Võrru.

Rattasõit, nagu selgus, ei ole Mäggile võõras ala. Ta avaldas teekonna jooksul, et on tavaliselt sõitnud igal aastal rattaga vähemalt 2500 ja parematel aastatel lausa 4000 kilomeetrit. Kuid tänavu, tunnistas Mäggi, on tal seoses ministritööga kogunenud sadulas vändates vaid 1200 kilomeetrit. Igal suvel on ta sõitnud koos pojaga rattaga vähemalt korra Tallinna ja Tartu vahet ning läbinud kiireimal korral selle maa paar minutit alla kuue tunni. Seda küll soodsa taganttuule abil, lisas ta. Eelmisel aastal oli tema rattasõitude keskmine pikkus koguni 72 kilomeetrit.

Põhjus, miks Mäggi rattaga Lõuna-Eestisse sõitis, oli selles, et näha tavaliste inimeste elu ja nendega vestelda. «Riiki ei saa juhtida kabinetis istudes,» kinnitas ta mulle juba Põlvas, kui istusime hotell Pesa restoranis. (Ma maksin enda söögi eest ise ja Postimehel seda välja maksta ei lase, sest ettevõetud osalusvaatlus, millest tegin ka Postimehele loo koos videoreportaažiga, oli omaalgatuslik hobi korras tegevus.) Mäggi veedab uuel nädalal töö asjus kolm päeva Valgas, päeva Võrus ja päeva Põlvas.

Lõunasöögi ajal sain ka teada, et minu lugu «Millal lõpeb kallistajate terror?» lööb meediaruumis suuri laineid ja tekitab tuliseid arutelusid. Millest on pisut kahju, sest see varjutas mu igati põneva ja sisuka ja lõbusa Arteri suure intervjuu autoseikleja ja reisisaadete tegija Väino Laisaarega.

Valdavalt tagant puhunud küljetuule toel jõudis Mäggi laupäeval oma kahe kaaslasega Haagelt Põlvasse (52,8 km) 1:51.40ga, mis teeb keskmiseks kiiruseks 28,35 km/h. Pärastlõunal sõitis ta nendega edasi 30 kilomeetri kaugusele Võrru, kust pühapäeval pidi pedaalima Otepää kaudu Valka.

Ma sõitsin pärast lõunasööki Põlvast üksinda tagasi Tartusse. Küljelt puhuvas vastutuules õnnestus tagasiteel saavutada keskmine kiirus 30 km/h.

Sõitu ministri kaaskonnaga Tartu lähistelt Põlvasse saate vaadata siit.

Foto 1: Riigihalduse minister Janek Mäggi oma Colnago ratta seljas. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Postimees
Foto 2: Nõunik Risto Kask ja minister Mäggi valmistuvad rattaid auto peale maha tõstma. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Postimees
Foto 3: Minister Mäggi tõstab ratta katuseraamilt maha. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Postimees
Foto 4: Minister Mäggi tõmbab rattakingadele katted peale. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Postimees
Foto 5: Minister Mäggi (vasakult) vedamas gruppi Tartu külje alt Lõuna-Eestisse, kaaslasteks asekantsler Raigo Uukkivi, nõunik Kask ja Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Postimees
Foto 6: Minister Mäggi (esiplaanil) vedamas rattasõitu Tartu külje alt Lõuna-Eestisse, kannul asekantsler Uukkivi, ajakirjanik Pullerits ja nõunik Kask. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Postimees
Foto 7: Vasakult minister Mäggi, nõunik Kask, asekantsler Uukkivi ja ajakirjanik Pullerits. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Postimees

42 Kommentaarid:

At 21:42, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits! Kas võib teie poole pöörduda murega? Ainuke tõsiseltvõetav teema ja autor kes Postimehekesse jäänud teie kõrvale on Ivan Makarov. Tema tänane kolumn on väga tõsisel teemal - Eesti riigi maine Danske rahapesu valguses. Kolumn on raha eest. Kas see on õigustatud? Valusa ja rahvale hinge mineva narratiivi võiks siiski lubada üldrahvalikuks lugemiseks? Or what? Or not?
Eesti riigi maine internätsionaalsel tasandil kujuneb siiski olulistest teemadest, mitte asjadest mida ise tahame näidata nagu digijoga, prügikoristus, kasside vaktsineerimine, Kanteri kettaponnistused ja presidendi halenaljakad katsed ukraina riiki läände integreerida. Or what? Or not?

 
At 22:57, Anonymous Anonüümne said...

8:00 Tegin lumemehe
8:10 Feminist kõndis mööda ja küsib, miks ma lumememme ei teinud
8:15 Tegin lumememme ka
8:17 Feministist naaber kaebles selle üle, et büstikas lumememm mõjub seksobjektina ja ei sobi naiskuju esindama
8:20 Läheduses elav homopaar tegid nägusid ja ütlesid, et oleks võinud vabalt olla mõlemad lumemehed
8:22 Transsooline mees/naine küsisd, miks ma ei teinud neid mõlemat eemaldatavate osadega
8:25 Tänava lõpus elav vegan kaebles selle üle, et ninaks pandud porgand on toiduaine, mitte dekoratsioon
8:28 Mind sõimatakse rassistiks, sest mõlemad on valged
8:31 Üle tee elav moslem nõuab, et lumememm kannaks burkat
8:40 Politsei saabub, sest ma olla solvanud kedagi
8:42 Feministist naaber kaebleb selle üle, et lumememmele pandud hari, paneb ta piiritletud rolli
8:43 Võrdõiguslikkuse esindaja saabus ja ähvardab mind vara arestimisega/äravõtmisega
8:45 Uudistegrupp saabub ja küsib, mis vahe on lumemehel ja lumememmel, ma vastan et lumepallides. Nüüd olen seksistlik siga
9:00 Olen nüüd uudistes, kus öeldakse, et ma olen terrorist, rassist, homofoob ja võrdõiguslikkuse ruumi rikkuja, sest kasutan halba ilmastikku selleks
9:10 Minu käest küsitakse, kas mul on kaasosalisi, samal ajal saabub lastekaitse ja võtab mult lapsed ära
9:29 Vasakäärmuslasest protestijad on solvunud kõiges, ning nõuavad minu pea mahavõtmist

Loo Moraal: Ei olegi moraali sellel lool. Selline on üldine vaade maailmas, milles me praegu elame ja see läheb ainult hullemaks, sest kõik on lumehelbekesed!!!

 
At 23:53, Anonymous Anonüümne said...

Twelve points, 22:57!

 
At 00:55, Anonymous Anonüümne said...

Mis värk, kas tõesti aiandi otsimiseks oli vaja külanaistelt teed küsida? Arusaamatu.

 
At 06:48, Anonymous Anonüümne said...

22.57—saatke see riigikokku,lihtsalt super

 
At 08:53, Anonymous Anonüümne said...

Nojah, jälle keerutamine - omaalgatuslik Postimehega mitteseotud vaatlus, mida jäädvustab "omaalgatuslikult" Postimehe fotograaf ja ajaleht paneb ametlikult oma lehele ...

Teeks nii, et kui ei taha mõnda asja välja kirjutada, siis parem vaikiks ja ei üritaks meid lolliks teha. Selline asi pöördub varem või hiljem ikka selle lollitaja vastu tagasi.
Samas ongi selline see meie Eesti ajakirjandus - tundub vähemalt, et nii Tartus õpetatakse.

 
At 11:14, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

"Põhjus, miks Mäggi rattaga Lõuna-Eestisse sõitis, oli selles, et näha tavaliste inimeste elu ja nendega vestelda" - tsitaadi lõpp.

Mitu vestlust maha peeti, mitut tavalist inimest nähti, mida tavalised inimesed Põlvas teevad ja mida tarka minister kõigest sellest teada sai ning mis otsuseid ta saadud teabe põhjal langetada plaanib, see paraku ei selgunudki. Kus on suur pilt ja olulised küsimused?

Lugupeetud Pullerits, toimunud sündmuse kirjeldus oli olemas, kuid kõik sisuline on artiklist paraku puudu. Mulle tundub, et olete kinnijäänud Eesti ühe kuulsama ja vist ka parima suhtekorraldaja seatud püünisesse ning teid on rakendatud minister Mäggi mainekampaani vankri ette. Ja seda mitte ülekantud tähenduses vaid sõna otseses mõttes. Lisaks sellel, et teid pandi tööhobusena sõidu ajal gruppi vedama, teete te vabatahlikult seda tööd peale sõidu lõppu ajakirjanduses edasi.

Uuriva, mõtleva ja analüüsiva ajakirjanikuna alustage näiteks ühest sellisest hüpoteetilisest mõtteharjutusest.
1. Mäggi on 2018. aasta alguses loodud EELK Toetusfondi kaasasutaja ja fondi nõukogu aseesimees.
2. Valitsus leidis mooduse, kuidas kirikutele seaduslikult raha anda.
3. Kas tegemist on mõjuagendiga või puhtjuhusliku sündmuste jadaga ning neil kahel faktil ei ole omavahel mitte mingit kokkupuudet? Alati, kui teema on valitsuses jutuks tulnud on lugupeetud minister oma suu sulgenud ja otsustamisest ennast taandanud, et vältida huvide konflikti?

Korra vaatasin ka mida minister Mäggi ministriks oleku ajal teinud on, kuid paraku jäin hätta. Peale maakonnavisiitide suurt midagi ei leidnudki.

Need on olulised küsimused mida oleksite pidanud küsima. See on suur pilt. Selle asemel kirjutate meile, et palju oli keskmine kiirus ja mis värvi oli ministri auto. Kuid teadupärast on keskmise kiiruse mõõtmisest vaid üks väga väike samm keskmise pulsi mõõtmiseni. Sinna te ometigi ei taha ju langeda?

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

Colnago, see mingi gei bränd pole? Loomise hetkel kindlasti mitte, kuid tänapäeval jätab juba pisut kahtlase sõnumi.
http://www.chebici.es/blog/historia-de-la-bici-colnago/

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

Ei jaga vaimustust selle juba mõnda aega netiavaruses liikunud lumememme loo asjas. Miks peab selle RK sse saatma? Naljakas on see senikaua kuni ennast ei puuduta.
Vasakäärmuslastest protestijad ei ole sul lumehelbekesed. Suures maailmas on need maskides noored ja tugevad mehed kes keskealistele demonstrantidele põiktänavas väikese raha eest kurikaga peksa annavad. Ravi siis olematu pensioni eest oma murtud luid ja osta uued prillid. Tvelv points tõesti.

 
At 13:19, Anonymous Anonüümne said...

Väga hea lugu oli Väino Laisaarega. Aitäh!

 
At 13:26, Anonymous Anonüümne said...

See ei ole siin miski FB või militaar foorum, kuhu juba lumehelbeid topitakse. See on Spordiblogi. Loo autor Heiki Laanemaa ei paista just sportlik tüüp olevat. Võib-olla eksin ja tegu on tõsise tõstespordifänniga. Võib-olla teeb veel miskit kuid kindlasti mitte vastupidavussporti. Siia sihukesed solvujate jutud ei sobi!

 
At 14:24, Anonymous Anonüümne said...

13:26 päris hea komm. Selle lumejutuga püütakse näidata, justkui oleks vasakäärmuslus ehk liberalism kergekaaluline lollus. Tegelikult läänemaailm ägab selle käes. Käes on totalitarism ehk 1984. Mölised avameelselt FBs ning lähedki kinni. Kas siis on ka naljakas?
Ilus näide on tänases postimehes kuidas võim ja meedia sind vastaspoolel olemise eest kotti pistavad.

Viljakas võitlus saksa paremäärmuslaste vastu:
https://m.postimees.ee/section/2277/6418109
Võimas koll puhutakse üles kuidas poistel oli lauda lakas relvaladu. Tõestus on, et vigastasid ühte mustanahalist. Ka see võib olla ajakirjanduslik vale. Samal ajal mustanahalised vägistavad valgeid naisi, ning pääsevad tingimisi.

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

Ootaks Padre sekkumist vältimaks kommentaariumi kraavi vajumist.

 
At 15:57, Anonymous Anonüümne said...

Jah, kiidame loo Väintsiga heaks.

 
At 17:23, Anonymous Anonüümne said...

Kes on Väints ja kus on tema lugu?

 
At 17:33, Anonymous Mehine Risto said...

https://sport.postimees.ee/6417601/venemaa-hokiklubi-lollitas-poolpalja-naise-pildiga-kogu-maailma-komuajakirjandust

 
At 17:35, Anonymous Anonüümne said...

Lugu Väintsist:

https://www.postimees.ee/6416411/arteri-suur-intervjuu-seiklejaga-vaino-laisaar-kui-reisidest-jaab-jarele-huvitavalt-elatud-elu-siis-rohkem-ma-ei-tahagi

 
At 19:07, Anonymous Anonüümne said...

17:33 osutate väga tähendusväärsele ilmingule. Artiklis sokitakse midagi jalka ja hoki teemadel, tegelik signaal on aga asjaolu, et miss Juliat tahaks oma ridadesse iga hokiklubi maailmas. Nänni müük läheks taevasse ja klubi oleks kõikide õhtulehtede veergudel sõltumata meisterlikkuse tasemest.

 
At 19:23, Anonymous Anonüümne said...

Jajah, ka suusablogi külastuse statistika kihutas taevasse kui selle veergudel figureeris imekaunis missis Njuša.

 
At 19:41, Anonymous Kaunishingest õhkaja said...

Jaa, Njuušat vaataks, et mitte öelda paneks ikka veel ja veel ja veel!

 
At 21:02, Anonymous Anonüümne said...

Njuuša on jama

 
At 21:04, Anonymous Anonüümne said...

Ilusad ajad olid need kui suusablogis figureeris missis Njuuša, kõik suusablogi vanad ja noored fännid täheldasid järsku tõusu motivatsioonikõvera graafikus ja suurte lihasgruppide võimsuse kasvu oluliselt intensiivistunud treeningute käigus.

 
At 21:42, Anonymous Anonüümne said...

Njah, kindlasti on naturaalse olemusega Njuša andnud oma panuse eestlaste selle hilissuve MM medalite saagikusele. Aru ma ei saa, et mijs peame sellist vaimset dopingut idast importima, kas meil omal siis tõesti ei suudeta peenetest piigadest pauerit tõstvat vaimudopsi valmis vormida?

 
At 22:45, Anonymous Anonüümne said...

Aga sa vaata meie peeneid piigasid Kroonikast. Mis on neil naturaalsele Njuušale vastu panna? Millised silmad! millised juuksed! milline rind! Milline väljendusrikkus! Milline aura! Padre lükkas kodus aknad lahti et Njuuša müstikaalne pauer tuppa lasta.

 
At 11:09, Blogger Priit Pullerits said...

Täna siis Postimehes mult järjekordne litakas:
https://arvamus.postimees.ee/6418746/priit-pullerits-migrandid-toole?_ga=2.189093547.1410929847.1537777202-809111270.1510944499

 
At 11:53, Anonymous Anonüümne said...

Pole see mingi litakas. Litakat oleks vaja omade keskel. Nö kodu puhtaks enne välismaa asjade juurde minemist.
Arvatakse, et venestamist suruvad peale Kõlvart, Toom ja nendesarnased. Võta näpust! Haridusministeeriumis töötavad täiesti eesti seltsimehed, kelle arvates kakskeelne kool kus eesti lapsed õpivad poole ajast vene keeles on igati õige asi. Raivo Juurak on üks selline aktivist. Kurat eestlasi ei ole 40 miljonit massi et võib sellise asjaga eksperimenteerida! Eesti rahvas muutub niigi ingliskeelseks, kas meie lapsed on robotid, et peavad juba lasteaias kolmes keeles rääkima!
Tehke silmad lahti! Meile endale on vaja kultuurautonoomiat, kus saaksime emakeeles rääkida!

Vaadake millist paska kirjutatakse Õpetajate lehes sulaselges eesti keeles!
http://opleht.ee/2018/04/teist-keelt-voib-juba-lasteaias-oppida-kull/

Jah, andekas laps õpib mitmeid keeli, kuid kuidas mõjub see asi poliitiliselt? Meie kasvav põlvkond õpetatakse pavlovi koeraks kelle arvates on kõik maailma keeled Eestis väga ladna asi!

 
At 12:34, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge aga vaatame nt ühte sportlikku tuntud Kesk-Aafrika Vabariigi järeltulijat Eestis. Tubli inimene. Siit küsimus, et kui imporditud mustad on vale, siis kas eestlaste sünnitatud mustad on ok? Või säästame eestlasi mustade sünnitamisest ja parem impordime. 100% omaks ei võta ju Priit kumbagi.

 
At 12:37, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, 11:53, Eesti riigi ametlik keel on eesti keel. Kes vastupidi arvab, ja eriti, kes vastupidi toimib, rikub keeleseadust ja tuleb selle eest valusasti liistule tõmmata.

 
At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

Ametlik võib ta olla, aga kui tänaval selles keeles enam ei räägita. Feissbuukist ei saa kahjuks kopida, kuid vaadake mida kirjutab Raivo Juurak seal 7.mail pealkirja EESTI200 KA LASTEAEDA all. Stiilipuhas propagandatekst. Ütleme otse välja kui eestlane vabatahtlikult kirjutab sellist teksti, peab ta olema kas püsti loll, või teine võimalus, ta teeb seda raha eest. See mees on ohtlikum kui 10 metsavast kokku, uuristatakse laste ja nende noorte vanemate teadvust.

Juuraku esitatud jutud on klassikalise reklaamteksti näide, ta toob näiteid edust, kuid need on eranditult venelastest õpetajad, kes tuututavad kui häid tulemusi annab segakeelne õpe. Rõõmustagem kõik, eesti lapsed panevad juba puhast vene keelt! Nad on meil nii andekad ja tublid!

Saage aru väikerahval ei ole võimalik suurrahvast enda sekka integreerida, tehku seda nii POSITIIVSE HÕLVAMISE võtmes mis iganes.
Riik võib alles jääda ja sinimustvalge vardasse, sisu aga on transnistria.

 
At 13:31, Blogger Priit Pullerits said...

Just, see ongi see hull värk, et Eestist ähvardab alles jääda ainult nimi, et Eesti on taandumas pelgalt geograafiliseks mõisteks, millel puudub rahvuslik ja keeleline eesti sisu. Ja pange tähele: sellest põhiseaduse preambulist, et Eesti riigi eesmärk ja mõte on eesti keele ja kultuuri säilimine läbi aegade, minnakse ka osavalt varsti mööda, öeldes, et näete, veebis on ju eesti keel olemas, isegi eesti keele sõnastikud on talletatud, ja eesti kultuur on ka pilves säilitatud - näe, on ju keel ja kultuur säilitatud, nii et mis te hädaldate, paneme edasi po russkii ja in ingliš.

 
At 13:56, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits, too 13:31 tekst on juba korralik litakas. Avaldan tunnustust.
Nõnda see on, Eesti riik rübeleb pilves, aga mitte põllul. Kui uhkelt teatati et tähtsad andmebaasid viiakse Luksemburgi serverisse peitu.
Vene noormehed käivad venemaal aega teenimas, mõni isegi sealses sõjakoolis, ning tulevad seejärel "isakoju" Eestisse tagasi. Nad ei häbene seda eluseika oma CVs mainida. Kui meie lapselapsed pursivad vanaisa Priidu ja Reinuga vene-eesti segakeeles juttu ajada, siis kui hellalt rahustab meid teadmine, et meie andmefail on Luksemburgi serveris hoiul.

 
At 14:10, Anonymous Anonüümne said...

13:31 remarkiga kinnitas Padre, et tema on siinse aegruumi boss ja kuningas.

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

Kapitalismuse (petlik) kaunidus. Kui nõuka ajal venestas mõni üksik elsa gretškina, siis täna teevad seda eestlased ise, pere tahab ju toita ja üür maksta. PP võib suuri sõnu teha, kuid kes on see liistule tõmbaja? Kui palju on juhtumeid keeleseaduse räigest rikkumisest, ning kui suur protsent neist on "liistule tõmmatud"? Eestlastest haridusministeeriumi ametnikud teevad avalikult Eesti seaduste vastast tööd. Kes neid liistule tõmbab? Reps ja Ratas võiksid seda teha, kuid me teame, et....

Seetõttu vene maailm siin ülbitseb, nad ju näevad, et liistule ei tõmba neid keegi.

 
At 15:53, Anonymous Mehine Risto said...

https://tv.postimees.ee/6418470/eeva-esse-paev-sodurina-kuradi-valus-on?_ga=2.202827217.192262101.1538381488-844925330.1527085735

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

Risto poja, mida sa meile öelda tahad?

 
At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

Päev hiljem toodi ta raskes seisus haiglasse – piinamiste käigus olid KGB töötajad ta muuseas kastreerinud ja välja torganud silma.

Huvitav mis "tööd" tehti KGBs? Ülekuulamist, piinamist, ka kohtuta tapmist.
Omaksed said laiba, kui said, ning tõdesid, et inimese peal oli väheke "tööd" tehtud.
Mnjaa, Postimees aastal 2018, KGBs töötasid töötajad, mitte mõrtsukad. Selge pilt!

 
At 17:49, Blogger Priit Pullerits said...

Jaanus Liivak rääkis täna mulle oma pojast jalgpallur Frand Liivakust sellise loo:
"Mäletan, kui ta oli viiene või kuuene ja pidi sõitma Tabasallu võistlustele. Ütlesin talle, et spordimees peab ise oma mängu asjad võistlusteks kokku panema, sest väljakul pead ju ise mees mehe vastu kõike otsustama. Ta tuli siis varsti teiselt korruselt alla, kaks kilekotti ... täis."
Mida olid tema kilekotis täis?

 
At 18:09, Anonymous Anonüümne said...

Risto kogub klikke.

 
At 18:20, Anonymous Anonüümne said...

Mänguautod

 
At 18:57, Anonymous Anonüümne said...

Esimene eestlane kes ujus üle La Manchi arvab, et peaks pääsema presidendi vastuvõtule??? Kui madalale seame oma lati, härrased eestlased? Mida annab ühiskonnale üle lamantsi ujumine? Seal on ujunud lugematu arv inimesi. Esimene india nälginud naine ujus üle kanali aastal 1956. Noorim ujuja on olnud 12 aastane tüdruk ja vanim 73 aastane mees. Ujutakse 3x non-stop edasi tagasi. Nii naised kui mehed. Siis tuleb keegi eesti mees, kes arvab tema saavutus väärib presidendi vastuvõttu? Loodetavasti läheb ta mitte Trumpi, vaid ikka Körsti juurde rind uhkusest kummis.
Kuulge mehed kas häbi ka natuke on? Kuused palgid iga üks meist võib välja kakida mõne viguri, milles esimene eestlane oled. Siis kohe padavai presidendi vastuvõtule? Hallooo!

 
At 21:12, Blogger Priit Pullerits said...

Peaaegu õige, 18:20. Täpne olnuks mänguasjad ehk vastus, mis sisaldus täht tähelt ka küsimuses.

 
At 09:08, Anonymous Anonüümne said...

Koolis käratas mu pinginaaber vene keele õpetaja peaale, et räägi inimese keelt.
Nüüd tuleb kahjuks endal vahel samuti käratada inglist purssiva eestlase peale.

 

Postita kommentaar

<< Esileht