reede, september 07, 2018

Pullerits: Kuidas ma Magnus Kirdi tõsiselt ette võtsin?

LÕPPU LISATUD LINK MAGNUS KIRDI SUURE INTERVJUU JUURDE!
See oli juba juulikuu esimeses pooles, südasuvel, kui helistasin Magnus Kirdile. Ta oli selleks ajaks parandanud Eesti odaviske rekordit kahel korral ning kolmas kord, 90 meetri piiri ründav 89.75, oli, nagu tagantjärele selgus, vaid kahe päeva kaugusel tulevikus. Oli ilmne, et Kirdi tulemused ei olnud üksikud sähvatused, nagu kolm aastat tagasi visatud 86.65, vaid et siit on tulemas midagi suurt ja tõsisemat.

Tahtsin pidada Kirdiga maha tõsised jutuajamised.

Siis läksid aga asjalood pingeliseks. Pärast Teemantliiga etapi võitu Rabatis Eesti rekordiga sai Kirdist Berliini EMi üks vaieldamatuid favoriite. Ja arvata võib, et igasugused ajakirjanikud soovisid tema jutule. Nii palus Kirt ka mind, et lükkaksime pikema vestluse veidi edasi, selleks ajaks, kui EM ja hooaja tähtsamad võistlused saavad läbi.

Arusaadav, teeme nii, jäin temaga nõusse. Ega mul ju muud valikut olnudki.

EMil võitis Kirt mäletatavasti pronksi. Aga teada oli, et peagi järgneb Teemantliiga finaal Zürichis (fotol paremal). Küsisin talt, kas seejärel tekib tal vabamat aega.

Kaks päeva tagasi saimegi Tallinnas kokku. Kirt saabus kohtumispaika oma tuttuue Audi valge maasturiga. Kätlesime tervituseks, ütlesin oma nime, kes ma olen, sest me polnud varem silmast silma kohtunud, millele ta vastas, et teab mind küll. (Huvitav, kust?!) Tegin ettepaneku, et teen talle veidi välja, millega ta pärast mõningast veenmist nõusse jäi. Ta ütles, et oli just äsja hommikueinet söönud.

Olin korralikult valmistunud, nagu alati. Lugesin odaviskest parema arusaama tekitamiseks veel kord läbi oma kahe aasta taguse intervjuu tollase Eesti parima odamehe Risto Mätasega. Too oli niisugune intervjuu, et isegi inimesed, kes ei tea ega hooli spordist, rääkimata odaviskest, olid vaimustatud, sest said esimest korda täpsemalt aru, kui keeruline võib olla mingi pealtnäha lihtne spordiala ning mis toimub suurtel areenidel tegelikult – ja millest isegi kogenud spordihuvilised enamasti aru ei saa. Olin põhjalikult läbi mõelnud, millest Kirdiga alustada, kuidas jätkata, vaaginud üksikasjalikult läbi liikumised ühelt teemalt teisele, mänginud peas läbi erinevad variandid, mis moodi küsimusi fokuseerida jne. Lõppeks on Kirt omal alal ikkagi proff ja võis olla kindel, et ta eeldab professionaalsust ka sellelt, kellega ta kokku saab – olgu pealegi tolle teise oskused odaviskes sisuliselt olematud. Aga ega me läinudki võidu oda viskama.

Kirdil oli väga konkreetne põhjus, miks ta ei tahtnud minuga juulikuus ega ka augusti algul rääkida. Ta selgitas:

«Kõige suurem läbipõlemise oht mu karjääris oli enne tänavust EMi Berliinis. Hooaja seniste tulemuste pealt oodati mult kõrget tulemust ja taheti teha intervjuusid. Aga mulle ei meeldi midagi rääkida enne, kui ei ole seda näidanud. Seepärast ei räägigi ma oma eesmärkidest. Enne Berliini oli vaja, et ma ei mõtleks liialt võistlustele.»

Kas sellepärast, et muidu paneb endale liigsed pinged peale, küsisin.

«Mäletan juba lapsepõlvest, et mu isa oli täpselt samasugune: ka tema ei kelkinud enne sõnadega, kui ei olnud tegusid. Eks ajakirjandusele muidugi meeldiks, kui ma ütleks igasuguseid asju välja, aga las eesmärgid olla minus sees ja las ma räägin neist siis, kui olen need täitnud.»

Aga üleeile keskpäeval rääkisime pikalt. Ligi poolteist tundi. Usun, et see kujunes üheks sisukamaks vestluseks, mille olen spordi teemal viimasel kahel aastal kellegagi pidanud. Lõpuks, kui vestlus läbi, siis igaks juhuks küsisin, kas mul kui odaviskes diletandil olid ikka normaalsed küsimused. Kirt vastas sekunditki vaagimata:

«Jaa, väga normaalsed.»

Kui eile õhtuks meie vestluse ka teistele loetavaks vormistasin, soovisin Kirti tema panuse eest tänada ja saatsin talle sõnumi: «Kokkuvõttes sai vähemalt minu vaatevinklist asi, millega julgen rahule jääda. Aitäh suure vastutuleku ja abi eest!» Millele ta vastas: «Aitäh Sulle!»

Meie sisukas vestlus ilmub homme Arteri kaaneloona. Kahtlemata on see innustav lugemine, millega iga vähegi spordimees saab oma nädalavahetusele õige hoo sisse lükata, et olla pühapäeval Tartu rattamaratoni avatud rajal löögijõuline. Seal ei tule niisama veeremine – panna on vaja!

Foto 1: Magnus Kirt selle nädala kolmapäeval Tallinnas Lükati suusasillal. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 2: Magnus Kirt selle nädala kolmapäeval Tallinnas rippredelil ronimas. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 3: Magnus Kirt võistlemas Teemantliiga finaalis Zürichis. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 4: Berliini EMi odaviske medalimehed (vasakult) Andres Hofmann, Thomas Röhler (mõl Saksamaa) ja Magnus Kirt. Foto autor: Liis Treimann, Postimees/Scanpix
Foto 5: Magnus Kirt Berliini EMil autasustamisel. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 6: Magnus Kirt selle nädala kolmapäeval Tallinnas venitusharjutust tegemas. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix 

66 Kommentaarid:

At 14:03, Anonymous Anonüümne said...

Etteruttavalt küsin, et kas oli juttu ka tulevikust? Kas on kogemustega abimehi, kelle seltsis nokkida vormi ajastamise küsimust? Kõva juulikuu vorm läks augusti em il ja hiljem ilmselgelt alla.
Kergejõustikus on esmatähtsad medalid. 89m vise tuli küll teemantliigas, aga 87m oleks EMil hõbeda andnud.
Kas peaks tulevase edu kindlustamiseks palkama välismaalt treeneri? Näiteks selle läti vanaema? Kui ta muidugi saadaval on.

 
At 15:11, Anonymous Anonüümne said...

Igal juhul. Väga stiilne vanaema. Telepilt Kirdile oleks garanteeritud.
3 sekundit Kirti ja 10 sekundit vanaema ja nii 15 korda võistluse jooksul.
Padre peaks teadma kuidas Eestit müüa.

 
At 15:24, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 14:03, kõik need teie esitatud küsimused saavad homme minu intervjuust vastuse. Kui selle läbi loete, siis paljusid oma rumalaid küsimusi te enam ei esita. Siis hakkate odaviskest saama paremini aru kui ei kunagi varem. Teie küsimuste põhjal näen veel kord, kui lihtsustatud ja primitiivne on tavaliste inimeste arusaam odaviskest, ja Kirdi intervjuust näete, kuidas seal asjad tegelikult käivad.

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Mida veel homsest Arterist teada saab?
Kas tasub ikka ajaleht osta?

 
At 18:05, Anonymous Anonüümne said...

Kelk kutsub reklaamkirja teel 50 raha eest rattamaratonile,
kas Pullerits on pileti ära ostnud või paneb partisani?

 
At 21:24, Anonymous Anonüümne said...

Arteri artiklid kipuvad tasulised olema. Vaesed inimesed maarajoonist ei pääse lugema. Kuigi väga tahaks. Mida rääkis president? Me oleme eestlased ja peame kokku hoidma. Nõus. Aga välja tuleb nii et vaid jõukam osa kogukonnast saab endale lubada Padre talendi nautimist.

 
At 22:03, Blogger Priit Pullerits said...

Uudiseid ikka jälgite: minu intervjueeritud Magnus Kirt tegi täna Kohilas elu neljanda tulemuse 88.43.
Homme siis kõik selle aasta Eesti parima sportlase usutlust lugema!

 
At 22:04, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb kiire ja kõva rajaga avatud sõit, lisaks soe ilm, aga nädalapärast võib kõik muutuda.

 
At 08:03, Anonymous Anonüümne said...

Neil spordimeestel ei ole suurt midagi öelda. Kui ise oled olnud spordimees, siis pole miskit uut ja huvitavat sealt kuulda.

 
At 10:11, Anonymous Anonüümne said...

Masendav

 
At 10:14, Anonymous Anonüümne said...

Kas kiidame heaks?

 
At 10:53, Anonymous Anonüümne said...

Algus on tüüpiline Pullerits. Saame aru et alguse peab uljalt sisse juhatama, aga kümned siirupi ja suhkrused epiteedid mida oleme juba liigagi korduvalt lugenud. Hirmkõvad sakslased, karukoobas, maagiline 90. Meenutab Roosna Märti oma "Sinilõvid möirgavad" tekstiga.

Ses suhtes on talvine Baiba RB Rubesa intervjuu parem, et seal pole seda sinilõvide möirgamise teemat. Ning BRBR intervjuu oli Pulleritsu magic at its best, kivikõva rahvusvaheline bisnisnaine sai virtuaalselt topeltnelsonisse võetud väga elegantselt.

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

Kiidame heaks jah. Meile vanadele nagu hane selga vesi aga noorte innustamiseks väga hea lugu. Padre teab kuidas noorsugu eneseületamisele utsitada.

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

Kui Pullerits oleks tõkkejooksja, astuks ta iga tõkke peale ja ajaks need ümber. Samas, kui inimest inimesega võrrelda, siis taevas natuke langeb, mis on iseenesest hea. Ei olda liialt pilvedes.

 
At 11:18, Anonymous Anonüümne said...

Ärge virisege sitakotid. Pullerits on kivikõva persoonilugude kirjutaja ja punkt. Kas leidub Eestis kedagi kellele Olümpiakomitee šeff Sebastian Coe intervjuu andnuks? Või rahvusvahelise klassiga ärinaine Baiba Rubesa? Me teame et ei ole.

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

Kui on midagi head, andke palun teada, vabas vormis, ei näe lugeda rohkem kui sissejuhatuse.

 
At 12:48, Anonymous Anonüümne said...

Kokku oli lepitud (eestlastel omavahel), et seda RB-d ei tule. Aga nüüd Baiba ja Pullerits tegijad? Sittudes saavutasin torni kõrguseks 25cm.

 
At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

Omavahel lepivad eestlased kokku saunaõhtus ja õlleankrus. RB asjas kulgeb kokkuleplus tasandil Rockefell Rabinovitš PadreP BaibaR.

 
At 14:27, Anonymous Anonüümne said...

Karm, väga karm.

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

Padre pole oma viimast sõna veel öelnud. Vaat siis saab olema alles karm.

 
At 15:11, Anonymous Anonüümne said...

Mida Kirt poleks oletatavalt oodanud? Siirast komplimenti välimuse suhtes mehelt serveerituna naisterahvastele. Paneb kuivalt neelatama.

 
At 17:17, Blogger Priit Pullerits said...

...Kuulge, kuidagi tuli seda spordijuttu ju ka naistele turustada.

 
At 17:58, Anonymous Anonüümne said...

Väga võimalik et 70% lugejatest ongi naised. Padre teab kuidas massid tuppa tõmmata.

 
At 19:57, Anonymous Anonüümne said...

Kui RB tuleb siis on ju täitsa perse. Kas midagi ette võtta ei saa?

 
At 21:50, Blogger Priit Pullerits said...

Kus on spordimehed homme, pühapäeval?
Ei, mitte Tallinnas. Seal on laiatarbeüritus. Tõelised spordimehed kogunevad Otepääle, et sealt võtta raskel maastikul, mitte Tallinna moodi siledal asfaldil, suund teise linna, Elvasse, mitte jääda tiirutama samasse kohta, Tallinna. Spordieliit koguneb ikka omaette väiksemas grupis, mitte ei lähe lahustuma tuhandete sekka.
Kas ma räägin jälle õigust?

 
At 22:37, Anonymous Anonüümne said...

Põhimõtteliselt küll. Kuskil uudistes näitas tänase 10 km stadikurvi ja jäi silma see rivi lõpuosa, 8000+ numbrid. 3 tibilist läksid rajale suured spordijoogi pudelid käes. Tule taevas appi! Tõesti üritus - kui sind pole siin, siis sind pole olema... Massipsühhoos...

 
At 22:50, Anonymous Anonüümne said...

Eliit-eliit, pärast on RB ka sportlaste kaelas...

 
At 08:50, Blogger Priit Pullerits said...

Mõni asjalikum mees võiks siin anda asjalikku tagasisidet Magnus Kirdi asjaliku intervjuu kohta. Siis teaks, mida võib-olla võib arvestada, kui järgmine kord mõnda kõva spordimeest usutlema minna.
Ise lähen nüüd Otepääle, et sõita sealt rattaga Elvasse. Kavas on ka videot teha, et anda teistelegi teada, millised on vähemasti praegu rajaolud.

 
At 09:04, Blogger Priit Pullerits said...

Või kui te ei oska konstruktiivset tagasisidet anda, siis võite siin välja öelda, mida arvate Serena Williamsi käitumises US Openi finaalis.

 
At 10:50, Anonymous Anonüümne said...

Järelikult ei ole siin asjalikke mehi.

Mis tennist puutub, siis on täiesti perse lahti. Lugesin ka välisuudiseid. Kohe on raisakull Billie Jean King oma rassismist ja neegrite rõhumisest plätramas. Mis silma hakkab on orjalik liberalismi sabas sörkimine, ehk asju hinnatakse mitte õige-vale skaalal, vaid puhtast emotsioonidest lähtuvalt, ehk konflikti korral peab mustale lesbile õigus jääma. Nagu tavaks, siis lastakse nimega tüüpide arvamusi. Andy Roddick arvas, et kohtunik oli süüdi!! Tegelikult küll ta teadis, milles asi, poliitkorrektsus nõuab aga neegri poolel olemist. Jälk!
Ana Ivanovic kiidab SW head mängu???
Ei puutu siia, kuid on silma jäänud et Andy Murray on samuti poliitkorrektne töll. Sellised jobud nad seal läänes on.
90% sõnavõtjaist süüdistab kohtunikku. Mõni üksik julgeb kiita, et õiglane mees, kuna julges GOATi paika panna. Enamus kohtunikke oleks araks löönud.

 
At 11:59, Anonymous Anonüümne said...

Kohtunik oli ilmselt illuminati, kes jättis publiku meelega infosulgu, sest publik ju ei näinud treeneriga suhtlemist, kui palju seda oli ja kas oli.

 
At 12:05, Anonymous Anonüümne said...

Nii haaras illuminati kohtunik publiku konksu otsa ja edasi toimis juba vastavalr sellele, mida publik oma silmaga tõendas, ehk murevabalt bännides geimi. Ehk kohtunik oli veidi ennatlik, maakeeli läks pauk varem lahti.

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

11:59 teed nalja?

 
At 12:13, Anonymous Anonüümne said...

Kohtunik talitas reeglite kohaselt, ning loogiliselt ja õiglaselt. Williamsi tiim lootis pettusega edu saavutada.

 
At 12:16, Anonymous Anonüümne said...

Kui treener tunnistas juhendamist, siis ei tohiks mingeid etteheiteid kohtunikule olla, kogu kära ainult selles, et SW oli rahvaga üks. Põhimõtteliselt käratses SW selleks, et rahva infosuluruumi millegagi täita. Palju õnne jaapanlannale, nagu ka SW hiljem soovis!

 
At 12:18, Anonymous Anonüümne said...

Väljamaa kommentaarid on kokkuvõttes täitsa õiglased. Räägitakse et Williamsi stiil ongi tasavägise mängu korral hakata süüdistama ja konflikti otsima. Ühesõnaga, teeb mängust sitakänkra. Hiljem ütleb et I love you guys, ning nö ostab endale sellega vabandava indulgentsi.
Veel räägitakse new yorgi katastroofilisest publikust. Asised jänkid ise väga häbenevad publiku käitumist. Ahvistunud kari ei ole võimeline mängu hindama. Peaasi et nende rõhutud lemmik võidab, olgu või pettusega.

Valge eliidi sport on multikulti sallivusega ise endale nööri kaela pannud. Kui Williams kunagi võitusid lammutama hakkas, siis "allasurutud" massid nägid selles endale kättemaksu võimalust.

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

Vaata sõbrake, Williams saab ise aru küll oma ebaõiglusest vastase suhtes. Hilisem andeks palumine ja vastase tunnistamine tuleb HILJEM. Kui tegu juba tehtud. Puhas silmakirjalikkus.

 
At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

Mis kuradi infosulg? Lolliks oled läinud? Rahvas kuulis vabalt, kui treener juhendada üritas. See on keelatud, vahet pole kas sportlane kuuleb või mitte juhendamist. Rahvas lootis kohtunikult Williamsit soosivaid otsuseid.

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

Veel üks tähelepanek - kohtunik ei suhelnud treeneriga piisavalt enne esmaotsuse langetamist. Tegutses näivuse pinnalt. Hiljem näis aga treenerile, et parem on tunnistada teatud juhendamise juhtumist, kui hakata jaburat tagantjärele õigust taga ajama, mis niikuinii enam tulemust ei muudaks ja mõjuks spordialale ja fännide kogukonnale halvasti.

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

... ja mõjuks spordialale ja fännide kogukonnale halvasti.

Me teame küll, et Williamsi soovide mittetäitmine mõjub spordialale ja fännide kogukonnale halvasti.

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

Mitte ainult tennises, vaid ka kõigil teistel spordialadel tuleb tagasi pöörduda valge eliidi aladeks. Loodan väga et Padre ja siinsed eliit kommentaatorid toetavad minu ettepanekut. Tänan juba ette!

 
At 13:46, Anonymous Anonüümne said...

Delfis jälle esiuudisena marataonist libauudis

 
At 15:21, Anonymous Anonüümne said...

Kui ei loeks Delfit kuu aega või kasvõi nädal? Närv puhkab. Auhinnaks kenad tissid.

 
At 16:50, Anonymous Anonüümne said...

Ehk siis publik oli ahvistnud kari ja käis ka kohtunikule närvidele. Treeneri hüüe (kas SW kuulis treeneri hüüdu, eraldas sõnu, sai õpetamist reaalselt?) oli kohtunikule viimane piisk. Ta tegi avalduse, mis tundus SW-le väga ülekohtune. Jaapanlanna oligi surutud vaikimisele, rõhutatud distsipliinile, mis avaldas ka kohtunikule muljet versus publiku metsikus. Jaapanlanna vaoshoitus lõi mängus uue normi, millest kohtunik hakkas lähtuma. Ehkki kohtunik käitus reeglites laitmatult, ei pidanud just kohtuniku närvid vastu treeneri käitumisele publikus. Treeneri käitumine oli vähemalt provokatiivne, kui mitte enamat. Ja võib öelda küll, et otsest süüd SW-l ei ole, kui publiku mäsu talle sedasi kaela langes.

 
At 17:02, Anonymous Anonüümne said...

Ehk kohtunik arvestas paberil reeglitega, mitte inimese-mängijaga. Kui SW oli see, kes läks treenerit esimesena kõnetama, muudan oma arvamust.

 
At 17:10, Anonymous Anonüümne said...

Intervjuu Andrus Värnik'uga: https://www.youtube.com/watch?v=jbZOqe4Au7Y

 
At 17:41, Anonymous Anonüümne said...

Padre peaks pasakommid halastamatult välja rookima. Me väärime paremat maailma.

 
At 18:04, Anonymous Anonüümne said...

Favoriidi ja publiku suhe on laiem, et iseendaks jääda, ei või publikus lahustuda. Jaapanlanna alles hakkab publikule pakkuma, mida tal anda on, et kasvatada paremat maailma läbi oma suuruse. Teljel treener-SW-publik toimus mingi libastumine.

 
At 19:08, Anonymous Anonüümne said...

Ilmselgelt on siin vajadus kõva käe järele. Otsustavalt tuleb piirata suusablogi kommitoru valge elitaarse suusa, sikli ja sörgijooksu temaatikaga. Värviliste masside integreerimine jäägu maksumaksja õlule.

 
At 19:24, Blogger Priit Pullerits said...

Enamik njuujorklasi on peast soojad ega taju maailma enam ammu adekvaatselt. Öeldakse, et kes on ainult New Yorgis käinud, see pole Ameerikat tegelikult üldse näinud. Pidage seda silmas, kui vaagite NYC publiku käitumist Williamsi suhtes, ja ärge unustage, et nemad ei esinda Ameerika enamust. Nii nagu nad ei esinda enamust ka valimistel. Nad võivad vihata Trumpi, aga ameeriklased valisid ta ikkagi presidendiks. Loomulikult mitte njuujorklaste, vaid tegelike ameeriklaste häältega.

 
At 19:39, Anonymous Anonüümne said...

Suurte spordisündmuste finaalide piletid on kallid. Kuidas saab nyci linna kõntsakiht seda endale lubada?
Kas olete märganud kui olümpial nba neegrid nõrgematele kotti panevad siis tribüünidel on kari valgeid usa lipuga vehkivaid kaasaelajaid? Üliagarad seandsed. Tegelt ka briti valged elavad oma neekrude kergejõustikule soojalt kaasa.

 
At 19:53, Anonymous Anonüümne said...

Mis New York? Kõik usa suurlinnad on sama mis NY. Mida libeliberalistlik SF ja LA paremad on? Ehk voibolla Bismark, Albuqerque ja Fort Collinsis elavad vanakooli kahvanäod kes pole moodsa ülikooli ajupesu saanud. Need korjavad käbisid ja pesevad end õliga.

 
At 20:22, Anonymous Anonüümne said...

Kas Padre kui Moabi kõrgustikke vallutas pesi ennast seebi või käbiõliga?

 
At 21:16, Anonymous Anonüümne said...

Kisub sinnapoole, et jaapanlasel olid oma lutikad kaasas, ehk sidemed kohtunikuga ning tumedanahaline jaapanlanna pidi seekord võitma. Oli vaja Serena endast välja viia, rahvakõntsa vahelesegamise ettekäändel, mis ka õnnestus.

 
At 21:24, Anonymous Anonüümne said...

Serenaga nõus, et kohtunik peab vabandama, et jaapanlane auväärt publikule kirpudega peale lendas ilma sellest ette teatamata. Nüüd on Serenal ka kirbud, need ju paljunevad. Väga alatu on kõike rahvakõntsa peale veeretada. Illuminatilutikad olid need.

 
At 08:35, Anonymous Anonüümne said...

Tume jaapanlanna varastas Serenalt kohtumise, sest sisendas publikule mingeid salamärke, mis publiku üles kütsid või oli matš kokkuleppemäng, mille pidi võitma japs, välja vihastades SW publiku ja kohtuniku abiga.

 
At 08:35, Anonymous Anonüümne said...

Jaapanlanna ärritas publikut.

 
At 09:56, Anonymous Anonüümne said...

Rõvedalt tume jaapanlasejunn ärritas maksujõulist NYC neegerpublikut, näpates Serenalt kohtuniku abiga võidu otse tagataskust.

 
At 10:01, Anonymous Anonüümne said...

Mängu bläkkija Patrick Mouratoglou! Muidugi jaapanlanna ei tunnegi teda, pole kuulnudki. Kohtunik ainult kaises jaapanlannat.

 
At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

Eesti meditsiini ringkaitsest ei näri isegi rahvusvaheline seltskond läbi.

 
At 08:47, Anonymous Anonüümne said...

Nüüdseks on Mouratoglou tunnistanud, et ta saatis siiski Williamsile käemärkidega juhiseid, kuid lisas, et sama tegi ka Williamsi finaalivastase Naomi Osaka treener Sascha Bajin.

 
At 08:50, Anonymous Anonüümne said...

“Ma olen aus. Ma saatsin talle (Williamsile) juhiseid. Siiski ma arvan, et ta ei vaadanud minu poole kordagi. Sascha juhendas ka iga punkti ajal,“ teatas Mouratoglou Eurospordi vahendusel.

 
At 09:26, Anonymous Anonüümne said...

Millal tõmmukas jaapanlanna vabandab SW ees? Nagu kult rukkis.

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

Sella asja nimi on "vihma käest räästa alla" - kui enne, SW ajal, publikule vaid tibutas veidi, kohati, siis nüüd saavad nad "nautida" tennist. Selline on uus energia, mis sisenes.

 
At 22:36, Anonymous Anonüümne said...

SW-l ei lastud võidelda, mis ongi mängu mõte. Japsi tase ei puutu otseselt närviminekut, oli ainult kaudselt seotud sellega.

 
At 07:19, Anonymous Anonüümne said...

Kohtunik ei lasknud. Määras mängu ära kohtunik. Pahv ütles ilusti, kohtunik ei või mängu käiku sekkuda ja mängu ära teha.

 

Postita kommentaar

<< Esileht