pühapäev, september 02, 2018

Pullerits: Tähtis pole see, mis võisteldes seljas, tähtis on pilk ja silmavaade!

Aitäh eelmise sissekande järel kõigile sõnavõtnuile sisuka arutelu eest! Kõvasti üle saja kommentaari on väga eeskujulik tulemus - hea töö, mehed (!). Saime sihiku taas paika ja fookuse klaariks. Aga enne kui edasi minna, võiks mõnikord ka tagasi minna. Vaadake hoolega alltoodud fotosid, mis pärinevad 1975. aasta 20. juuni Spordilehest.

Ülemisel vasakpoolsel pildil, mis on siin all suurendatult välja toodud, näete Valkla pioneerilaagri spordipäeval jooksmas võidu kahte poissi, kellest üks on kaheksa- ja teine üheksa-aastane. Kas tunnete nad ära? Kindlasti on tähelepanuväärne see, et parempoolne poiss ei ole teksajakkigi seljast võtnud - sest ega riietus ole tähtis, tähtis on sportlik keskendumine ja võitlusvalmidus.

Lisaks veel üks vana protokoll 1983. aasta Postimehest. Vaadake paremat veergu, sealt peaks otsa vaatama vähemalt kaks teile tuntud nime. Lisaks nii palju, et tegemist ei olnud staadioni-, vaid krossijooksuga.
Tõsi, mõnikord piisas sisetingimustes võiduks ka üsna tagasihoidlikust tulemusest - vt all paremas veerus ülal 800 meetri jooksu võitja (õppisin siis 11. klassis):
Aga siin on Spordilehest huvitav lugu, kus mind kiidetakse koos paari teisega (vt sissejuhatus!) Tartu noorte kergejõustiku madalseisust välja toomises - vaadake all, kes võitis Kalevi Eesti noortemeistrivõistlustel 600 meetri jooksu! Kui nüüd räägitakse nagu ilmaimest, kui mõni jooksja tuleb võitjaks kaotatud naelikuga, siis täpselt see juhtus minuga ka tol võistlusel: kaotasin naeliku poolel võistlusmaal ning jooksin lõpuni villase pika valge juantorenaliku põlvikuga, mille vanaema oli mulle kudunud ja mida tollal kandsin.

37 Kommentaarid:

At 00:56, Anonymous Anonüümne said...

Peenhäälestuses peab kõik täiuslik olema.
Jäägu see proffidele, harrastajal ei peaks see olema nii oluline. Isegi kui annab sellega ära 3-10% ära.
Meenus lontis sokkide Landis (see sama kes 2006 tuuril vaheke jäi). Lugu sellest kuidas triibuliste löntis sokkidega Landis liikus grupi ette ja küsis kes jaksab minuga kaasa tulla?
Naerdi kõvasti. Siis hakkas aga mees peale keerama ees ja kui minema sai karjus üle õle ;" naerge nüüd..". Olla võitnud üle poole tunniga selle rattasõidu.

Huu

 
At 08:19, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin - "Bläk Rokit"-ile uued sõnad teemal "sa vaata-vaata mind".

 
At 11:10, Anonymous Anonüümne said...

Valus, valus.
1983. aastal ei olnud Postimeest, oli kommunistide häälekandja Edasi.
Eelmise sissekande kommentaariumi tõmbas käima ALS, mitte PP kirjutis...

 
At 11:22, Anonymous Anonüümne said...

mis on ALS?

 
At 11:25, Anonymous Anonüümne said...

Kohutav.
Eesti Meedia pask ja spordiuudis hakkas nüüd läbi Itaalia seia A voolama. Litsid

 
At 11:37, Blogger AinK said...

Iga kool võis välja panna piiramatu arvu võistlejaid, punkte tõid iga vauseklassi 100 paremat.
Nüüd küsimus- mitu poissi oli 4 vanuseklassi peale kokku tänavuse aasta Tartu MV 1500 m jooksu stardis?

 
At 12:36, Anonymous Anonüümne said...

Mis on PP?

 
At 12:42, Anonymous Anonüümne said...

Eesti Meedia pask ujub laiemale kui jalgpall. Eile oli pealkiri
Sloveenia korvpallikoondist tabas valus tagasilöök. Doncici pilt juures.
Mõtlesin et soh, noormees ennast ameerikas maha lasknud.
Õnneks polnud asi nii hull.

 
At 14:51, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits viib meid nostalgia radadele unelema. Laste tasemel on loomulikult, sära silmades ja sokid jalas, kuid mida me näeme tänases meediakliki maailmas?
Alles oli rootsi neegri suure perse saaga. Miks on kergejõustikus naiste dresskood bikiinid? Kas on see juhuslikult tekkinud trend, või taganttõugatud lugu, nagu see tänapäeva avaliku ruumi pornistamise jõupingutus üldiselt?
Lõunas veel, kuid meie kliimas on palja kõhuga sporti teha siiski külm, kergej võistlusi peetakse ka kevadel ja sügisel ning kehvema ilmaga.

 
At 15:09, Anonymous Anonüümne said...

Ah ärge jurage. Kreekas tehti sporti alasti. Siis oli võimalik nautida silmadega sportlase keha. Nüüd kõik varjatud hilpudega. Seal pole miskit vaatemängu enam.

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

Mis homoerootikat siin jälle propageeritakse? Kreeka vägilase karvane perse ja võimas buffoon täitis eelkõige vaenlase heidutamise üllast eesmärki. Esteetikast oli asi kaugel.

 
At 21:02, Blogger Priit Pullerits said...

Ainult üks õige vastus seni ja seegi kahtlev, küsimärgiga. Kas tõesti oli fotoülesanne nii raske??

 
At 21:37, Blogger Urki said...

Ma tean, et PP kaotas oma naeliku 22. jaanuaril 1984.

 
At 22:19, Blogger Priit Pullerits said...

Hahaaa! Ju siis oli mälestusväärne intsident, eks?

Lugege PM veebis ka mu arvustust täna alanud ETV uuele spordisaatesarjale.

 
At 23:28, Anonymous Anonüümne said...

Tänas mehi, aga mehed pole midagi teinud. Priit ise kottis ALS-i, kui ta teisiti arvas.

 
At 07:03, Anonymous Anonüümne said...

Eilses saates polnud midagi üllatavat, ka Mae ütlused. Ma ei usu, et ka praegused tegijad, kes on aastaid nühkinud, tegelikult ka usuvad, et äkki tuleb.

 
At 08:40, Blogger Priit Pullerits said...

Ken Saani ja Andrus Nilgi spordisaate arvustuse leiate siit:

https://sport.postimees.ee/6247821/priit-pulleritsu-arvustus-etv-uuele-spordisaatele-tempo-laks-liiga-kiireks?_ga=2.72862939.954865853.1535906773-809111270.1510944499

 
At 10:01, Anonymous Anonüümne said...

Härrased , mida te arvate Priit Toobalist? Tore mees, kas pole?

 
At 10:13, Blogger Priit Pullerits said...

Mis Toobal?! Kohe läheb Euroopas sisesõjaks ja aadri laskmiseks, sest poliitikud on oma tolerastliku suhtumisega olukorra käest lasknud ja kontrolli kaotanud ning rahva mõõt poliitikute sellise tegevuse üle on täis saanud. Nagu kirjutab tänane Postimees, siis asi läheb Chemnitzist ainult hullemaks ja suuremaks. Ma olen suure pildi nägijana kogu aeg olnud veendud, et varem või hiljem see vimm, mis on tekitatud tavalistes inimestes, otsib väljapääsu ja plahvatab. Huvitav, et poliitikud, kes just peaks nägema suurt pilti, on näidanud, et tegelikult on nad nikerdajad.

https://maailm.postimees.ee/6247827/chemnitz-ei-naita-rahunemise-marke?_ga=2.71730651.954865853.1535906773-809111270.1510944499

 
At 11:20, Anonymous Anonüümne said...

Õige Padre, me peame nägema suurt pilti, ning poliitikutest, kes on tegelikult mugandujad, sest vastasel juhul nad enam poliitikud ei oleks, ei ole meil abi. Chemnitz on alles esimene pääsuke, ning see teatavasti veel kevadet ei too. Alles siis kui paljudes lääne suurlinnades läheb protestimiseks, võime muutust oodata. Pakun et Chemnitzi protestid uputatakse propaganda ja vere alla, et näidata londoni pariisi berliini amsterdami inimestele mis nendega juhtub kui tulla tänavale. Uusmarksismus on nii suur lumepall, et seda üks kaks "pöördunud" poliitikut ei peata, ole sa kasvõi Merkel ise. Ühesõnaga, asjad on sitad, ning meil olematu arvukusega väikerahvana veel eriti sitad. Rahuajal on tore sõprust mängida ja ilusaid sõnu loopida ühistest väärtustest ja ühise laua taga istumisest, kui häda käes, siis igaüks päästab ennast.

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

Alljärgnev maalib hästi Suure Pildi.

Me peaksime lõpuks aru saama, et me oleme maailma jõu ja vägivallaga muutmise kolmandas laines - marksismi kolmas tulemine. Selle kohta kirjutab õigesti Peeter Espak artiklis "Marksism - rassismi absoluutne vorm": marksismist-kommunismist tuleneva maailmarevolutsiooni tõelise olemuse - siiani valgustusliku liikumise nime all otse põrgust maale paradiisi ehitama kippuva utoopia tõelise palge - teadvustamisest Euroopale ja maailmale sõltub otseselt meie, eestlaste kui rahva ellujäämine. https://arvamus.postimees.ee/4229153/peeter-espak-marksism-rassismi-absoluutne-vorm Marksismi taotluseks oli mitte ainult varakate, reaktsiooniliste klasside hävitamine, vaid ka rahvusriikide ja eriti olemuselt reaktsiooniliste väikerahvaste kadumine. Engels: Saksa rahvus nagu ka teised revolutsioonikõlbulised suurrahvad on maailmarevolutsiooni plaanis head ja õilsad, barbaarsed alamrassid, kes ei hülga oma madalat rahvust ja rassi üleilmse suurrahvaste poolt läbiviidava revolutsiooni eesmärgi nimel, aga kahjurlikud kontrad. Sellist maailmanägemust võime eelkõige nimetada rassismi absoluutseks vormiks. Kommunism Venemaal rakendas õpetust ja plaanis kommunistlikku maailmarevolutsiooni omal moel ning natsionaalsotsialism omal moel (saades otsest inimmasside hävitamise kogemust vene kommunistidelt). Uusmarksism on rahvaste ja rahvusriikide hävitamisel paradoksalsel kombel jõudnud ka saksa rahvani, nagu see Marxil ja Engelsil plaanitud ei olnud. Täna on jõutud kõigi õhtumaa rahvasteni. Suurte või siis valgustatud rahvaste piirideta ja klassideta ülemaailmne valgustusfilosoofiline revolutsiooniline ühiskond jäi sündimata. Kas täna sünnib Orwelli loomade farm, kus kolmanda maailma "uusrevolutsioonilised" massid võtavad üle õhtumaad ja tekib globaalse raha unistuste ühtlustatud soust, kus inimesed kaotavad igasuguse identiteedi? Sest me peame aru saama, et praegust marksitslikku revolutsiooni teostab varasemate Lenini ja Hitleri asemel globaalne raha.

 
At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

Uusmarksismus pole mõne rahamehe vandenõu, vaid isiklik vähk igaühe peas. Asi pole enam üksikutes poliitikutes või nende gruppides. Kui palju tavalist rahvast, ametnikud, tuhanded kolumnistid, "teadlased", õppejõud jms jebuntu rahvas saab palka uusmarksismi hüvanguks töötades? Miks nimetatakse meie head sõpra ja kaaslast ajaleht Postimeest Pravdaks? Mõtlemise koht.
Vaatame ametlikku tagasisidet Chemnitzi loole -
https://postimees.ee/section/2277/6247822

Noh? Kui juba eesti tütarlaps kirjutab sellist, vabandage, sitta, siis mida kirjutavad euro suurte riikide vanad kogemustega kolumnistid? Nad maalivad juba niigi ärahirmutatud eurooplasele kõik neli seina täis hitleri kaasikambrit. Kus on siin väljapääs?

 
At 13:07, Anonymous sitakott said...

Hr Pullerits,Te kirjutate, et kohe läheb sõjaks, aga mida me peaksime tegema? Kaasake ka meid palun oma maailmapäästmise projekti

 
At 13:22, Anonymous Anonüümne said...

13:07 Me võime ju teemakohast nalja teha. Aga kas see meid aitab?

Kremli süsteem võis kokku kukkuda ja NLiit laguneda, NB! RAHA SAI KA OTSA. Soros-RAHA miljardite suurprojekt mingit tagasisammu ei tunnista. See uusmarksistlik suurprojekt on kogu maailma ajaloo kõige võikam, see ründab mahalammutamiseks elu olemust, sellele projektile maksab inimene samapalju kui Orwelli farmi kariloom. Nii et mingit lihtsustatud ettekujutust n.ö. mõistuse juurde tulekust ja oma rahvaga arvestamisest ei saa olla, seda ei ole võimalik loota. Need riigid, kes juba on asunud oma suveräänsete õiguste täiemääralisele kaitsele ja teiste järgnemine neile on ainus lootus. Aga Saksamaa seda nüüd küll ei tee. NB!! USA näitel me näeme, millise kohutava raevuga rünnatakse Trumpi, kes just selle lääne hävitamise ja totaalglobaliseerimise vastu on astunud.

 
At 13:31, Anonymous Anonüümne said...

Miks te arvate et Padre üksi peab tegema ja võitlema? Kus on teie panus?

 
At 13:39, Anonymous sitakott said...

Lugupeetud 13.22, ma ei tee sugugi nalja. Ma soovin aidata, aga ei tea kuidas?
PS mis nimesse puutub siis definitsiooni kohaselt on kõik , need kes Pulleritsule kaotavad on lödipüksid ja need kes teda võidavad sitakotid

 
At 15:22, Blogger Priit Pullerits said...

Teile öeldakse, 13:07, mida peate tegema, kui selleks on õige aeg. Seni treenige keha ja tugevdage vaimu! Ja lugege Saksamaal põlu alla pandud majandusteadlase Thilo Sarrazini äsja ilmunud uut raamatut, kuidas moslemid võtavad Euroopa üle. That's no joke, man!

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

Nii jah! The Last Man Standing!
Kes ilma seletamata aru ei saa, siis koondugem tihedalt ümber Tiim Padre, teeme usinalt trenni ning ootame märguannet viimaseks pantrihüppeks.

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

Väike kaalutletud šokiuudis Toobali uudise kõrvale. Pilt ka vastav üles seatud, enesekaitseks.

 
At 15:48, Anonymous Anonüümne said...

Teie juht ja õpetaja ütles: "Mis tähtsus sel on, kas sportlane on nii- või naasugune? Tema ainus väärtus ja peamine kvaliteet seisneb tulemuse tegemises, vastaste alistamises ning medali võitmises."

 
At 16:03, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

http://kroonika.delfi.ee/news/kino/skandaalne-pantvangidraama-suure-jaanis-kuuuurija-toi-avalikkuse-ette-loo-kohalikke-poisse-himustavast-priit-toobalist?id=83552591
https://www.ohtuleht.ee/895083/uskumatu-kumneaastane-vagistas-klassivaljasoidul-kumneaastase.
Kui lugeda neid kaht artiklit siis tekib tunne, et hr Toobali sugused on lihtsalt oma ajast ees. Või siis oleme meie, kes me pedofiiliat ja homosuhteid põlastame lihtsalt ajast maha jäänud. Pigem oleme me lihtsalt harimatud ja nagu venelane ütleb „bezkulturnõe“ Juba Vanas Kreekas ja Roomas peeti pedofiiliat ja homosuhteid täiesti normaalseteks. Zeus ise võrgutas aasal noori poisse. Moslemite jaoks on pederasia, zoofiilia ,pedofiilia jne täiesti normaalsed ja laialt levinud. Tuginedes lugupeetud politoloogi ja ühiskonnateadlase hr. Lobjaka väljaütlemistele, on iga moslem oluliselt kultuursem ja arenenum, kui meiesugune poolharitud matsirahvas. Hr Lobjakas teab ,mis räägib, sest tema on omandanud oma hariduse Rootsis ja Rootsi on teatavasti maailma üks kultuursemaid ja edumeelsemaid riike. Nii et , kui juba 10 aastased moslemid euroopa põlisrahvast kultuuriliselt rikastada üritavad ( anname neile andeks nooruset tuleva liigse agaruse), siis on Toobalid ja muud lapsepilastajad täiesti õigel teel ja rajatavasse uude ühiskonda sulandumas. Kas meiesugused peaksid võtma neist eeskuju ning lisaks lugema koraani ja õppima araabia keelt? Võibolla oleks eelpool nimetatud oskustest enam kasu, kui vahedast vaimust ja tugevast kehast?

 
At 17:05, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, see Facebook on saatanast, ma seal eriti ei käi, aga siiski tuleb tõdeda, et Facebooki-esindajad tegid teile, spordimeestele, puhtalt pähe ja arvasid õigesti ära, kes on avapiltidel see hilisem tuntud ja tituleeritud ja rekordeid löönud kergejõustiklane, kes jookseb minuga võidu. Mehed, ma olen teis pettunud. Palun, kas tuleb ka teilt õige vastus?

 
At 17:27, Anonymous Anonüümne said...

Seda "inimesed tulge mõistusele" juttu, ehk sama mida Theo Sarrazin täna, rääkis Tiit Madisson juba 2008. Kelleks ta tembeldati ja mis temaga juhtus me teame. Vaat nii on lood sõbrakesed. Chemnitzi mässavad väikepoodnikud on vaid torm veeklaasis. Mida on meile õpetanud revolutsiooni klassikud? Enne asjad ei muutu kui eriväelased, suurtükiväelased ja rahvuslikult meelestatud madrused rahva poole üle ei tule. Kokkuvõte on see, et asjad on perses. Väga perses. Isake Reagan on surnud, Isakest Jeltsinit ei ole enam. Kes meile appi tuleb? Mitte keegi ei tule. Hea et Padrel on jõulised tutvused merede taga. Ainuke lootus.

 
At 18:30, Anonymous Anonüümne said...

Isake Ansip on mõne lennutunni kaugusel. Isake Putin samuti. Panevad seljad kokku ja murravad uuskommunismuse selgroo. Eesti rahvas saab jälle vabalt hingata.
Lahenduse leidmiseks peab avara pilguga elu vaatama. Padre on teile seda kogu aeg rääkinud. Aga teil kohe pill lahti.

 
At 18:58, Anonymous Anonüümne said...

Ei tunne kahjuks,vihjeid

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

Kas tuleks treenida keha ja vaimu edasi ja oodata Pulleritsu märguannet või panustada uuendustele? Vaadates kui nõrk,salliv ja ajupestud on veel euroopat valitsev valge rass siis pole neil tugevate võitlustes karastunud moslemite vastu vôimalustki. Lisaks puudub üksmeel ja ohutunne. Ainus võimalus on õppida araabia keelt, lugeda koraani ja Lobjakat.

 
At 05:40, Blogger Unknown said...

www0912

oakley sunglasses
pandora jewelry
nike shoes outlet
fitflops clearance
christian louboutin shoes
ferragamo belt
jordan 4
ugg outlet
off white clothing
coach outlet


 

Postita kommentaar

<< Esileht