esmaspäev, august 06, 2018

Pullerits: Ootamatu lugu – ma sain võistluskeelu!

Viimane võistlus, nagu teate, oli mul Elva rattamaratonil, kus sain 50 km sõidus igati tummise ja tuumaka 55. koha. Pärast seda läks kõik tavapäraselt. Miski ei ennustanud lähenevat katastroofi. Ei Elva sõidule järgnev esmaspäev ega teisipäev.

Aga kolmapäeval kiskus asi ärevaks. Kohe oli tunda, et lugu pole õige. Siin on mängus mulle allumatud ja vaenulikud jõud, järeldasin.

Võtsin vaikselt ühendust Art Soonetsiga, sest tema on mees, kes tunneb peaaegu kõiki ja ilmselt teab, kuidas ootamatuid olukordi siluda. Pealegi on ta selline, kes vähemasti minu silmis pole kunagi ähmi täis läinud, vaid on alati suutnud säilitada kaine pea.

Kujunenud situatsioon, nagu Soonetsist aru sain, polnud talle üdini võõras ega senikuulmatu. Aga selle lahendamine jäi väljapoole isegi tema võimekust. Kuid ta teadis, kellele mul tuleks helistada. Ja teadis ka seda, et too, kellele mul tasub helistada, on viimast päeva Eestis enne, kui läheb tükiks ajaks välismaale.

Niisiis tuli asuda kiiresti tegutsema, et olukord päris hapuks ja käest ei läheks.

Oma üllatuseks sain Soonetsi soovitatud tegelase koheselt telefoni otsa. Palusin ruttu, kas tal on mõnikümmend sekundit, et mind ära kuulata, ja avaldasin lootust, et ehk oskab ta siis soovitada, kes on see kõige õigem inimene, kelle poole tuleb pöörduda.

Mu vestluskaaslane kuulas mind ära. Peamine, et rahulikult. See andis usku, et küllap ta teab, mis «kange» ja «nuppe» tuleb mul järgnevalt liigutada, et asjad siiski joonde saada. Ja ma ei pidanud temas pettuma. Ta ütles, et teeb paar kõnet ja helistab siis mulle tagasi.

Umbes veerand tunni pärast helistaski. Ütles, et võtaksin pastaka ja paberi ning paneksin nime ja numbri kirja. Vastasin, et seda ei ole mulle vaja isegi öelda – olen valmis kirjutama. Ja ta ütles, et helistaksin kohe. Ning lisas, et järgmised sammud, mis mulle soovitatakse, ei ole just tavapärased, kuid midagi peljata pole vaja.

Niipea kui olin oma kõne lõpetanud, võtsin kõne üleskirjutatud numbril. Midagi polnud oodata ega passida, enne kui lahvatada ähvardav probleem liiga suureks paisub. Siis on seda juba hulga keerulisem üldsuse eest peita ja lahendada.

Kõne vastuvõtja oli juba asjast informeeritud. Meil jäi üle vaid kohtumine kokku leppida. Ta andis esimesed direktiivid, kuhu mul tuleb sõita, ja ütles, et siis helistaksin, kui sinna jõuan. Konspiratsioon näis viimistletud ja täiuslik.

Sõitsin kokkulepitud kohta. Helistasin. Sain uued juhised. Sõitsin sinna. Helistasin. Sain jälle uued juhised. Sõitsin sinna. Helistasin.

Lõpuks jõudsin kohale. Seal, kuhu jõudsin, võisin end tõepoolest turvaliselt tunda, ei ühtki kõrvalist silmapaari ega kõrva.

Vestlus ei kestnud kaua, oli konkreetne. Lõpuks ei olnud mul midagi vaielda ega vaidlustada. Jäi nii, nagu mulle öeldi: kaks nädalat võistluskeeldu. Sh trennikeeldu ka.

Näis, kui esialgne keeld läbi saab, kas see läheb pikendamisele – kindlasti, kui peaksin üritama keeldu rikkuda – või tühistamisele.

Foto 1: Chris Froome pärast dopingutestis põrumist detsembris 2017. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 2: Benjamin Cohen (Šveits), International Testing Agency (ITA) juht. Foto autor: EPA/Scanpix
Foto 3: Chris Froome'i vastane plakat Tour de France'il. Foto autor: EPA/Scanpix
Foto 4: Sky meeskonna ratturid möödumas Tour de France'i neljandal etapil dopingusüstlaga tähistatud kohast. Foto autor: AP/Scanpix

29 Kommentaarid:

At 19:49, Anonymous Anonüümne said...

Ei mõista sellist mõistu juttu.
Haigeks jäid või, et võistelda ega trennida ei saa?

 
At 20:38, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake, kodanikud, LGBT maailmarevolutsioon EI SAA võita, sest on olemuselt täiesti eluvastane, (kuigi Kaljulaid annab riikliku autasu Obama LGBT-saadikule), saab sama vähe, tegelikult vähem võita kui bolševike maailmarevolutsioon, aga kui meie euro-süvariik praegu teostab üleminekut kakskeelsele eesti koolile, siis ongi reaalne oht, et see ära tehakse. IRL on kõike ainult taga kiitnud ja kõigega nõus olnud, mis KE + sotsid venestusvalitsus teeb. Kas meil tõesti pole enam jõudu isegi niipalju, et eesti keelt ainsa riigikeelena ja koolikeelena kaitsta?? Selles on tõeline küsimus?

 
At 21:57, Anonymous Anonüümne said...

Ja diagnoos on?

 
At 23:26, Anonymous Anonüümne said...

20.38
Ms jura sa ajad?
Kuidas see teemaga seotud on?

Huu

 
At 23:49, Anonymous Anonüümne said...

Üldiselt on ammu selge, et ükskeelne riik on kaputt. Valida on kohaliku keele ja estingliši vahel. Eks selle pärast tuleb väheke müdistada, kuid selge on ju kuhu kaalukauss vajub. Kui ingliši toetuseks abirahasid ei saaby, siis jääb nagu karta võib.

 
At 08:55, Anonymous Anonüümne said...

Vana põlvejama jälle kimbutab?

 
At 10:29, Anonymous Anonüümne said...

Valida on kohaliku keele ja estingliši vahel.

Estingliši oleme eestlased ise valinud. Kes on vähegi elu jälginud taipab et valida on siiski vene keele ja estingliši vahel. Eestikeelsed koolid Tallinnas kümblevad juba rõõmsalt kahes kohalikus keeles.

 
At 11:39, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, seda muret pole, 08:55.

 
At 12:05, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsul on äkki puss(puss pussu pussu) risti sees? Sellisel juhul on loogiline, et starti ei lasta.

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits, lööge sitakotid nahh ja pange blogile hoog sisse.

 
At 13:26, Anonymous Anonüümne said...

Kas PP EM prognoosid on põrmustumas?

 
At 13:50, Anonymous Anonüümne said...

Natuke Ohhootat - vanad karud laigivad!

 
At 14:09, Anonymous Anonüümne said...

Nõrk, väga nõrk. Õige ohhoota see on kumerad gummerid ja sügavad silmad. Aga mis siin? Sokid tuleks sisse pista et bikintšik end õigustaks. Vanad karud ütlevad sellise peale hahõnja sasui.

 
At 14:31, Anonymous Anonüümne said...

Kus on maailma parim Eesti kümnevõistlus? Enne asja olid ju ootused kõrgel ja kõik teised riigid kadestasid Eesti kivikõva taset.
Georgia soe kliima ja ameerika maksumaksja abi. Kuidagi kiirelt ära sulanud? Kui Pahapill ja Raja ei löönud maailmas läbi siis tänased poisid ei tule euroopaski toime?

 
At 14:35, Anonymous Anonüümne said...

PP ei kommenteeri selle pärast et ta aimas ette seda tühja koti püstiseismise efekti. Ah ei PP ütles et Kirdile medal ja teistele baranka sasui. PP on ennegi täppi pannud ja noortele kukkedele koti pähe tõmmanud.

 
At 15:25, Anonymous Anonüümne said...

Kas teeme leppe, et kui kümpimeestel läheb allamäge siis kompensatsiooniks Padre paneb korraliku Njuša pildi mida poleks häbi vaadata. Muidu kõik silmad häbi täis, Eesti mehed teevad Berliini olümpiastaadionil, kus Aadu isiklikult loožis istus eriti amatööride tulemusi. Head et Aadut enam pole ta oleks silmad peast häbenenud, valged Eesti poisid täitsa ponksid aga gümnaasiumi tasemel tulemused.

 
At 15:48, Anonymous Anonüümne said...

Kui Aadu oleks pealt vaadanud oleks Uibo 10,19 jooksnud.

 
At 16:19, Anonymous Anonüümne said...

Ka Padre legendaarne 1.55,9 oleks Aadu juuresolekul väga pikkade sekundite võrra parem. Pakun et 1.47,3

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

Kus on asjalised hinnangud eesti meeste ja naiste sooritustele Berliini suurel jõukatsumisel?

 
At 18:00, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits jäi dopingukontrollis vahele?

 
At 18:08, Anonymous Anonüümne said...

Kümpi-klounid:

https://sport.postimees.ee/6030577/vahva-galerii-eesti-kumnevoistlejad-kehastusid-keset-staadionit-olude-sunnil-saunameesteks

Kaur on kõva võhmamees:

https://sport.postimees.ee/6030497/vagev-jooks-kivistik-uuendas-emil-pea-pool-sajandit-pusinud-eesti-rekordit?_ga=2.151604476.494598048.1533654152-869616113.1527854440

 
At 18:11, Anonymous Anonüümne said...

Eesti jooksurekord tuli, kuid ma ei näe kuskil asjakohaseid kommentaare. Tulemus enamvähem sama, kuid millised olid 60-te naelikud, kui kiire oli 60 te jooksurada? Siis vist polnud tartaanigi, maksimaalselt kummimatid, või jooksis Ilmar rekordi üldse söerajal?

 
At 18:28, Anonymous Anonüümne said...

Võttes arvesse 60te naelikute kvaliteedi ja lääpatallatud kummimattide kvaliteedi, siis JOOKSIS Ilmar minimaalselt 10 sekundit kiiremini kui Kaur. Või mida arvavad Pulleritsu blogi austusväärt gurud ja implikatiivse analüüsi isad?

 
At 18:33, Anonymous Anonüümne said...

Ise oled sa kloun. Mis mõtet on siia kleepida linke, ütle mulle väike mukk? Kas me ise ei oska postimees.ee serverini navigeerida?

 
At 10:18, Blogger miki said...

0815jejeDes publications chaussure huarache enfant nike sur les traitements récents, la chirurgie oculaire au Texas LASIK, ainsi que chaussure nike a talon compens pas cher la tendance actuelle sur le terrain peuvent être asics gel lyte iii chaussures beige gris obtenues pour ces ophtalmologistes. Les baskets Air Jordan cinq ont été homme nike roshe run yeezy noir blanc non seulement un grand succès simplement à cause basket nike tn homme 2016 de leur design, mais elles ont également été un adidas zx flux floral pas cher grand succès simplement en raison du succès que Air Jordan 3 Homme le phénomène du basket-ball avait quand il les portait. nike huarache soldes femme Les en-têtes doivent être assez basiques et sont jogging adidas pour homme généralement conçus pour contraster avec toute la marque ainsi que la chaussures sport fille air max 1 cadet de nike page.

 
At 10:58, Anonymous Anonüümne said...

LGBTKGB komandörid on maruvihased, miks ühiskond peab ootama arsti järjekorras 3-6 kuud; sest susserdajad pressivad ennast kogu aeg telefoni teel tutvuste tutvusi uuristades vahele....

 
At 05:58, Blogger Unknown said...

www0912
coach outlet
kate spade outlet
canada goose
longchamp outlet
adidas outlet
valentino shoes
christian louboutin outlet
reebok outlet
kate spade outlet
ralph lauren uk



 
At 04:24, Blogger Unknown said...

jinyi921
coach outlet
canada goose outlet
nba jerseys
ray ban sunglasses
nike air max
christian louboutin outlet
canada goose
coach outlet
clarks outlet
hugo boss

 
At 05:25, Blogger yanmaneee said...

michael kors purses
nike air max 2017
yeezy boost 350
moncler jackets
christian louboutin shoes
goyard handbags
converse outlet store
fila
yeezy shoes
moncler jackets

 

Postita kommentaar

<< Esileht