pühapäev, juuli 29, 2018

Pullerits: Lühike videoreportaaž Elva rattamaratoni hooaja parimast sõidust

Pühapäeval rohkem kui 30-kraadises palavuses Hawaii Expressi Estonian Cupi sarja Elva rattamaratoni kõige osavõturohkemal, 50 km maratonisõidul 310 lõpetanu seas 55. koht ehk esimest korda nii suurel maastikusõidul saja sees. Aeg 1:48.00 oli ligi üheksa minutit kiirem kui nädal tagasi Caspar Austa korraldatud treeningsõidul. Keskmine kiirus oli sedapuhku 27,8 km/h. Kuna polnud varem selles sarjas osalenud, pidin startima kõige viimasest, kuuendast stardigrupist. Eks sinna läks tükk aega (25. kohast jäi lahutama vähem kui neli minutit), enne kui oma võimete kohaselt sõitma sain - vaadake videot, mille teile täna pärast võistlust õhtupoolikul, enne homset sünnipäeva kokku lõikasin! See sõit oli ikka hoopis midagi muud kui kaks nädalat tagasi Rakkes, kus keskmine kiirus ei küündinud isegi 20 km/h-ni. Mulle kiired sõidud meeldivad.

Foto: Pühapäevase Elva rattamaratoni metsaalune lõik. Foto autor: Priit Pullerits

38 Kommentaarid:

At 23:10, Anonymous Anonüümne said...

Ja Priit rääkis, et möödumiseks pole rajal ruumi?
Praktiliselt ei olnud rajal kohta, kus mööduda ei saanud, kui vaid jalga on. Ja seda tundus olema.

 
At 08:22, Blogger Priit Pullerits said...

Aga näete ju videos, et Tartu maratoni rajal polnud kuskile minna, olin rivides kinni. Alles tõusul sain kõigist mööda, kuigi pidin selleks kehvemale pinnasele minema. Ja metsa all, kus eesmistel tempo langes, ei pääsenud ka singlil kuidagi mööda. Korra ühest proovisin, midagi ei tulnud välja, kaotasin ise heinas kiiruse.

 
At 09:36, Blogger Priit Pullerits said...

Teadmiseks: Rasmus Kagge, keda kõik teleekraanilt ju teate ja mäletate, kirjutas mulle nii, ja ma ei kahtle, et ta oli siiras:
Ma vaatasin kogu video ära, viimse sekundini. Parem kui viimase kümne aasta vormel 1 kokku, ilma naljata. See formaat on äge ja mida rohkem keset sõitu kommenteerid, seda uhkem.

 
At 10:45, Anonymous Anonüümne said...

Ee, kes seda mula jõuab kuulata. Oleks siis subtiitrid all. Ma hästi ei kujuta ette, et mõni mees teeb võistluse ajal huumorit. See on midagi demotiveerivalt sürreaalset.

 
At 10:50, Anonymous Anonüümne said...

Ei saa aru, sain ise mööda ja lasin ja teisi mööda ja seda kõike nendel üksikutel kitsamatel rajalõikudes, mis siis veel laiadest magistraalist rääkida.

Aga muidu igati lahe kihutamine.

 
At 11:04, Anonymous Anonüümne said...

Kagge on vanaaja inimene. Tõsiselt õige video formaat on selline, kus vasakus ülanurgas on kirjas hetke koht rajal, paremal servas möödutud sõitjate arv ja paremal all nurgas sinust mööda lennanud sõitjate arv. Eriti korrekte on kui on kirjas ka mis ajal mis numbriga sõitjast möödusid. See tähendaks kahte kaamerat, üks ette ja teine taha. Siis juba hakkab tulema midagi vaadatava video laadset.

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

Palju õnne Priit! Esimene sõit kus ma sind võitsin paarikümne kohaga!

 
At 12:24, Anonymous Anonüümne said...

Aga mina kaotasin. Padre läks siuhti mööda. Elegantselt. Nagu Nibali.

 
At 13:09, Anonymous Anonüümne said...

Vaatan, et seal võsa vahel pole põuast juttugi. Muru haljendab. Isegi tolmu ei ole. Kõik nagu tavaliselt. Samas Riigikogu allub põllumeeste väljapressimisele põuakahjude hüvitamiseks. Kui see ei ole sohi tegemine, siis mis üldse on sohk? Mujal ilmas kasutavad maaelumehed viljakuse parandamiseks korrektseid niisutussüsteeme. Meil aga nimetab saagiärikas sutsu kuivemat aega külma südamega põuaks. Selline mentaliteet on tulnud healt emakeselt nõukaajalt, siis oli vaja kogu aeg kuskilt varastada. Nüüd on kõige lihtsam ühiskaukast raha kõrvalekantimine see kui saab iga aasta iga aastaaeg süüdistada ilma. Suusahuvilised arvutavad usinalt, et kuidas saab katta TSM raja tehislume valmistamise süsteemiga aga põllumehed nimetavad elementaarset põlluniisutussüsteemi eriolukorraks. Meil oli siin EAS oma meetmetega, kas tõesti ei leitud selliste süsteemide jaoks õiget allikat? Äkki siis pangad pakuvad põlduritele oma kaukast laenuraha. See peaks ju põuase aasta saagiga vast isegi ühe aastaga ära tasuma. Ja vaadates seda ratturite armeed, mis ümber Elva tiirutas, siis oleks õigem keerulisel ajal põuaralli asemel see tuuletallajate kamp saata pangedega vett põllule loopima vana hea šefluse ja teeme ära kampaania korras. Kes rohkem pangkilomeetreid korjab kindla aja jooksul, see saab esikoha. Uuendusliku meetmena võiks esikohti jagada kuu klassides. Iga elatud kuu annab kõrgema klassi. Seega saab suurendada ka konkurentsi. Põllumehed oleks tänulikud ja mõtleks piinlikustundega, et kuidas edaspidi ise sellise probleemiga toime tulla.

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

"olin rivides kinni."

Ja milles on probleemi? Tänu sellele et alguses oled sunnitud natuke vaiksemalt võtma oled raja teises pooles võimeline samavõrd kiiremalt sõitma.

Külarallidel stardid ju pmst koos eliidiga -lõpptulemus on sealgi ikka seesama mis alati.

 
At 13:20, Anonymous Anonüümne said...

Ärge seletage tühja, mis krt põllumehed, pea siis saeveski vennad siin seletamas ei ole.
Vaid tegevsportlased, tippamatöörid ja proffid võtku siin sõna.

 
At 13:24, Blogger Priit Pullerits said...

Kirjutan teile peagi ka ausa ja avameelse reportaaži sellest, mis rajal tegelikult toimus ning mis videosse ei jäänud. Nii et: it's not over till it's over.

 
At 13:57, Anonymous Saekaatrivend, Ülgas said...

Ei mina tule siia pikemalt seletama ühti, alles eila läksid jälle kaks sõrme nigu raksti...
Õieti põlegi enam millegagi toksida.

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

Saeveski vendadega pole mõtet hüppama tulla, kui keegi siin on "proffid", siis just nemad. Pullerits ka teab.
Jaagup, Imavere

 
At 19:02, Anonymous Anonüümne said...

Priit on maantee ja kruusa mees. Sügisene Tartu Rattmaraton täiuslik match!
Mida selline kruusalittija Moabis trailil ja single trackil teeb, seda ei tea, ega saa aru.
Kurdab et näe Rakkes sain vaevu 20km/ h keskmiseks.
See on pigem kompliment rajameitsrile, et on rajal ka muud teha kui pea lenksu all kruusal uhada 30km/h rattaga mis loodud maastikul liikumiseks.

Huu

 
At 20:41, Blogger Priit Pullerits said...

Lp Huu, aga seekord Elvas sain ka maastikul hästi ja kenasti hakkama. Eks julgustas osalt see, et tundsin võidukast treeningsõidust rada.

 
At 21:04, Anonymous Palju õnne! said...

Ei noh. Peremees nõuab juba eilsest õnnitlusi aga kõigil mokk maas. Isegi unustasin. Aga õhtu veel pikk. Peremees jõuab jäätise söömisele kutsuda.

 
At 21:07, Anonymous Anonüümne said...

Palju õnne! Oleks küll juba kohe õnnitlenud, aga panin katust intensiivselt. Veelkord palju õnne!

 
At 21:07, Anonymous Anonüümne said...

Härrased, aga suure maailma sündmused? Kes on meil Reinu ja Taneli mantlipärijad? Kes neid kasvatab hooldab ja õpetab ning informeerib kui mitte siinsed veterantšempionid? Kas suusablogi on liialt kapseldunud kohalikesse rahvuslikesse jõuproovidesse? Mitte et see halb oleks, aga
Kas Nibalist oleks suur võitja saanud kui ta oleks jäänud kohalikke Messina kruusarallisid võitma? Ei tea, aga kes teab?

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

Padrele palju õnne! Ilma temata oleks eesti rattaskene olematu. Kelk üksi ei jõua.

 
At 22:06, Anonymous Anonüümne said...

Nii mõnestki siinsest (endisest) sitakotist on tubli amatöörsportlane saanud. Tänu kellele? Tänu Padrele.

 
At 23:10, Anonymous Anonüümne said...

Lasteaed!!
Tõesti-lasteaed,mitte spordiblogi!

 
At 08:22, Blogger Priit Pullerits said...

Täna tuleb aus ja halastamatu reportaaž ka, stay on track, do not get lost!

 
At 09:17, Anonymous Anonüümne said...

23:10 - avaldab lugupidamatust blogi vastu, unustades etiketi kohase õnnitluse. Selline ebaviisakus vajab resoluutset käsitlemist. Eestlased käivad niigi kulm kipras mornis näoga ringi nagu oleks hommikul auto rehvil tasakaalustus tina ära lennanud ja jälle ees laperdama hakanud. Tõsine probleem, mis teeb terveks kuuks meele mõruks.

 
At 11:01, Anonymous Anonüümne said...

Telemeetriat oleks videole vaja jah. Kasvõi hetkekiirust. Veidi rohkem võimlemist tuleb küll video kokkulõikamisel, aga tulemus on huvitavam.

 
At 11:20, Anonymous MargusM said...

Priidul pole ju telemeetria seadmete jaoks raha, kõik maetakse m-kõrbesse.

 
At 11:36, Anonymous Anonüümne said...

Reportaaž on reportaaž, see pole LUGU, aga meie ootame lugu, mis kõrgub ruumis ja ajas üle mändide ja kuuskede, laiub üle jõgede ja järvede.

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Jajaa, see on see kuidas ja miks mindi, kes olid kohal, kes olid tähtsamas kohas ja ei jõudnud kohale. Mis tehti, mis jutud said selle ürituse käigus räägitud, mis oli asja mõte neile kes polnud kohal. See on lugu. Aga reportaaz on juba vana. Ei ole enam seda väärtust. Reportaaz on see, et kes oli ees, kellel ratas logises ja kett kärises, kes oli veel püütav ja kes kadus turvalisse kaugusse. Nüüd on juba kõik kirjas kiretult protokollis ja reportaazi mõte on kahtlane. Tahame LUGU.

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

12:40 on terava silmaga mees. Nii ongi, me ootame lugu.

 
At 13:40, Blogger Priit Pullerits said...

Ja lugu tuleb!

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

Aitüma härra Pullerits, me teadsime et nii saab ja nii tuleb.

 
At 15:21, Anonymous Anonüümne said...

Paneb imestama poliitkorrektne vaikus pärast suurt prantsuse tuuri. Ei ükski lääne žurnalist julge spekuleerida nagu kord ja kohus. Juu siis kardavad kohtukutset. Eks ta ole, kui kõva tõendusmaterjali ei ole, siis ei ole ka. Tummise asja asemel kirjutatakse selliseid magusaid mõmmibeebi lugusid kuidas mehed käisid koos koolis, istusid ühes pingis ja tüdruksõbergi oli ühine. Muidugi standardne stoori suuurest ja vaiksest töömehest kes ka jõululaupäeval trennis käis. Vaadakem kasvõi Postimehes pole lugu jäetud mitte praktikantide kätte vaid vanameister Vaher ise kirjutab meile ilusa ja armsa loo tagasihoidlikust spordimehest kelle tund nüüd lõpuks ja väga õiglaselt saabus.
Jebuntu materi ma ütlen!, (loodetavasti Padre ei pahanda, sest tema kommentaarium on tuntud kui tõeliselt ausa ja jebuntuvaba jutu areen).
Ilma Froome dopingukeissita oleks too Thomas oma karikat näinud nagu surnud eesli kõrvu. Kui mees on 10 aastat olnud SKY aus tööhobune, siis miks ta seda 11.korda poleks pidanud olema? Tagantjärele hea rääkida sellist udu et GThomas oli ammu juba liidriks valitud ja sellist soga et "ma nägin et tal oli jalga ja minul ei olnud".
Olgu mehed ma pean nüüd minema, palju edu teile kõigile ja õnne Padrele. Ärge pikka viha pidage!

 
At 10:14, Anonymous Anonüümne said...

Hakkab tulema. Postimehes on artikkel kuidas TDF võitja sai imelise ja ootamatu telefonikõne. Mõtlesin et kas kuninganna või Paul McCartney. Võta näpust, hoopis mingi karvane jalgpallitreener (siiski mitte AP). Britid ime rahvas identifitseerib end eelkõige jalgpallifännina. No ma ei tea. Ise oled tdf võitja. Loomulik et igast õlised vennad hakkavad sõbraks pugema.
Kui mina võidaks Tartu tuuri, siis aktsepteeriksin telefonikõnesid vaid kuningas Pulleritsult ja vanalt vabadusvõitlejalt Tiit Madissonilt. Mingi väärikus peab säilima.

 
At 16:25, Anonymous Anonüümne said...

Ka mina tunnistaks vaid kuningas Pulleritsu telefonikõnet. Igasugu siiruviiruliste jebuntuvendade katsetele näitan trääsa. Õige mul vaja et keegi Jeblau Williams mulle helistab?

 
At 05:44, Blogger 5689 said...

zzzzz2018.8.6
giuseppe zanotti
coach outlet online
nike shoes for women
pandora
louboutin shoes
dsquared2
canada goose jackets
mbt shoes outlet
coach outlet
ralph lauren uk

 
At 16:12, Blogger Unknown said...

2018809 leilei3915
mont blanc pens
canada goose jackets
rolex replica watches
pandora outlet
canada goose
pandora charms outlet
michael kors outlet online
ugg boots
cheap oakley sunglasses
pandora jewelry

 
At 10:21, Blogger miki said...

0815jejeair jordan 5 gs La marche air jordan 11 concord pas cher nordique est souvent un avantage pour le groupe de patients souffrant de air jordan basketball socks maux de dos chroniques, mais chaque sujet aura son propre Air Jordan 13 Homme bénéfice individuel: vous voyez la marche vous procure basket nike air max 90 premium un soulagement fantastique pour votre arthrite des membres. La air jordan 1 retro femme cale de transition Midfoot augmente l'efficacité du footstrike. Le prix air jordan basketbol ayakkab? standard d'un sac Dickies est d'environ 20 $ à 50 adidas zx flux noir et rouge $.

 
At 04:10, Blogger Unknown said...

jinyi921
canada goose jackets
coach outlet
ugg boots clearance
christian louboutin outlet
ralph lauren uk
christian louboutin outlet
hermes belt
kate spade outlet
jordan shoes
pandora jewelry

 

Postita kommentaar

<< Esileht