reede, juuli 27, 2018

Pullerits: Appi! Mida teha nädalavahetuse võistlustel hullu kuumusega?

Mis siin keerutada: laupäevaseks Otepää ja pühapäevaseks Elva rattamaratoniks lubab ilmaprognoos põrgukuumust, üle 30 plusskraadi. See sõna «põrgu-» on muidugi ajakirjanike hinnang ning nagu ikka, tuleb igasse hinnangusse suhtuda kriitiliselt. Sellegipoolest on +30+ kraadi meie rattavõistlusteks harvaesinev temperatuur, mida tuleb tõsiselt võtta.

Siin ei ole teie kevadlaagritest Hispaanias ja Itaalias mingit kasu. Nood teid sellisteks oludeks ette ei valmista. Vaat milleks on vaja käia kuumade oludega harjumas American Southwestis (fotol ülal paremal), sh Moabis, kus suvel on pidevalt üle 40 kraadi. Tõsi, sealmail aitab palavust taluda fantastiline loodus, mis korvab kuumust esteetilise elamusega ja mida mujal maailmas ei kohta – näiteks vaadake seda mu väikest sõitu mööda Capitol Reefi rahvuspargi Scenic Drive’i (fotol vasakul), kas pole imeline?

Siiski, hoolimata aastatepikkusest kuumaga kohanemisest Utah’s ja Arizonas, tegin eile pärastlõunal testsõidu. Ennekõike tahtsin proovida ja veenduda, kuidas mõjuvad abistavad kreemid (fotol paremal), mille Rakke rattamaratoni järel ostsin. Üks kreem on see, mida reklaamib kolmekordne grupisõidu maailmameister Peter Sagan ja mida tuleb määrida enne starti istmiku alla ning kubemepiirkonda, et seal ei tekiks palavusega hõõrdumisi ja haudumisi. Teine kreem on see, mida tuleb määrida näiteks kätele, jalgadele ja kaelale, et neid jahutada.

Hõõrdumisvastase kreemi tõhususes olin juba varem veendunud, nüüd tahtsin tunda, kuidas mõjub jahutav kreem. See tuli kõige paremini välja siis, kui pead pedaalides ettepoole kallutasin. Siis tundsin, kuidas kaelal, kus nahk läheb sadulas istudes volti, läks kohemaid jahedaks, kui voldid sirutuse järel kadusid.

Sõitsin eile 32,7 km pikkuse ringi ajaga 1:00.46, mis teeb keskmiseks kiiruseks 32,2 km/h. Selline mõõdukalt mõnus tempo. Ja tajusin, et palav küll ei hakanud, kuumatundest rääkimata. Ju siis kreem ikkagi mõjus. Kuid ilmnes ka see, mida müüja oli rääkinud, et kreem toimib tund aega. Tõepoolest, sõidu lõpus hakkas jahutav mõju vähenema. Kuid ligi kahetunnisel Elva sõidul on ilmselgelt ka sellest kasu, kui esimese poole võistlusmaast saab läbida veidi jahedamalt kui ilma kreemita. Ehk nagu öeldakse: abiks seegi.

Mis abivahendid teie laupäeval ja pühapäeval kasutusele kavatsete võtta?

Foto 1: Priit Pullerits palaval Poison Spideri rajal Moabist loodes mäest üles pressimas. Foto autor: Jaanus Laidvee.
Foto 2: Priit Pullerits Utah's Capitol Reefi rahvuspargis Scenic Drive'i ääres. Foto autor: Külli Pullerits
Foto 3: Jalgratturitele mõeldud jahutav kreem (vasakul) ja hõõrdumisvastane kreem. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 4: Priit Pullerits Utah's Canyonlandsi rahvuspargis Needlesi piirkonnas Elephant Hilli rajal. Foto autor: Jaanus Laidvee

60 Kommentaarid:

At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits! Aga vanadele pässidele rõõmu kus on?

 
At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

Palju Püta kreemide reklaami eest maksis? Ja kas tegemist on pelgalt psühholoogilise stimulaatoriga või on näha ka tulemusteparanemist?

 
At 12:37, Blogger Priit Pullerits said...

Kreemid ostsin oma raha eest. Midagi pole saadud tasuta. Tutvustan neid siin vaid seepärast, et nädalavahetuseks võib neist palju kasu tulla.

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

Moabi Lõvi( sellise nime järgi tuntakse Hr Pulleritsu kaugel Meerika maal) jaoks ei ole see paar pügalat tavalisest toasoojast leigem temperatuur üldse mingi teema, aga kuidas peavad hakkama saama kõik ülejäänud? Pehmod, lõdipüksid , lumehelbekesed jne?

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

Hea küsimus. Mina suplen Emajões olgugi et eelmised kommentaariumid ajasid hirmu nahka. Emajõgi kuuldavasti neelab pehmod ja sitakotid lumpsti. Selline karm jõgi olevat.

 
At 15:23, Anonymous Anonüümne said...

Kangert paneb jälle kolli. Mägedes jooksikutega ees. Mingi 10meheline punt. Kangert vist teeb seal demblit, käsutab mehi tempot hoidma. Ta seal prantslaste ülekandes nagu hausshold nimi, räägivad tänelkangeert isegi siis kui pilt mujal on. Noh saame näha.

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

Kus Tartus seda külmakreemi müüakse?

 
At 15:58, Anonymous Anonüümne said...

Mis kasu on seal Moabis teadmisest suvisest 40 kraadist, kui just saime teada et ainult idikas käib Moabis suvel.
Jooma peab poole rohkem, ka Priit.

Huu

 
At 15:59, Anonymous Anonüümne said...

Täna hull päev. Tempo terve päeva kõrge olnud ja veel nii palju ronida. Tapatalg.
Jooksikut sellise hooga vastu ei pea.

Huu

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

Kangertil sai poiste laisklemisest villand. Veab gruppi ribadeks, oh sa poiss nii on jälle võimalus üksi ette jääda 90km mägesid veel sõita. Oi pljääd

 
At 16:24, Anonymous Anonüümne said...

Kolmas nädal, ei saa aru, mis puust need mehed seal on?

 
At 16:35, Anonymous Anonüümne said...

Kangert oleks pidanud oma puraka varem välja panema. Seekord jääb tdf etapivõit jälle võtmata. Ma rääkisin juba 2014 et oleks tulnud Padre juures taktika tunde võtmas käia.

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

Jooksikud teevad suurepärast tööd aga mis sest kasu kui lõputõusul ronivad Sky ja teised kavalad vennad mööda.

 
At 17:23, Anonymous Anonüümne said...

mis nõu oleks Padre andnud. Kohvisõidul paugutada ja võistlustel päeva nautida?

 
At 17:25, Anonymous Anonüümne said...

viimane tõus algas. Jooksikutel isegi võimalus ette jääda. Tagant tuli samas Landa koos Majkaga , kes on värskemad ja tugevamad.

 
At 17:41, Anonymous Anonüümne said...

45km lõpuni ja grupp on vaid 1.40 taga. Kuidas saavad jooksikud ette jääda?

 
At 17:52, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 15.32, tellige QM Nordicust, päevaga saate kätte postiga.

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

Kangert paneb vaabše deeduškat. Vedas vahe suuremaks ja nüüd puhkab pundis. Teised töötavad. Kas on veel käik varuks? 35km left.

 
At 18:20, Anonymous Anonüümne said...

17€ on kirves kreemi eest. Ostke parem kofeiiniga vedelikku pealael olevate karvade kasvu stimuleerimiseks. TdF vahereklaamiklippides väg popp värk. Rattasõit ikka vanakeste teema, kellel karvadega on juba probleemid ja äraajamise asemel on vaja nende säilitamise eest võidelda.

 
At 18:50, Anonymous Anonüümne said...

Viimasel kümpil peab löögipositsioonil olema. Õppige Padrelt.

 
At 20:02, Anonymous Anonüümne said...

Padrelt on meil kõigil palju õppida.

 
At 10:57, Blogger Priit Pullerits said...

Lasin Kodanik Männikul pühapäevaks uue kõri panna ja rehvid täis lüüa. Boonuseks sain rattapesu ja amordi serva sutsu õli ka.

 
At 11:34, Anonymous Anonüümne said...

Loodame siis võimast esitust ja ägedat reportaaži. Sest vaadake, mida oleme saanud viimastel aegadel? Mitte sittagi!
Kangert kahjuks paugutas valedel etappidel. Jalgrattas ei ole nappi kaotust nagu meile tahetakse asjatundmatu eesti meedia poolt serveerida. Kõik jooksikud on varem või hiljem kinni püütud ja mägietappidel juba mitu km enne finišit. Vaadake või eilset. Ikka Sky tegi ilma otsustaval hetkel ja üllatusmees Roglic passis nende selja taga. Nägite kui kõvasti läks Zakarin. Ometi oli temagi alles 10.
Kui Kangert oleks vaikselt munenud Sky rongi viimase vagunina, kas oleks jaksanud paugutada viimased km koos nendega? Jah või ei?
Kuramus kas on vähe Eestis rattamehi kes oleksid suutelised etapi lahti rääkima? Meile kirjutatud jutt et lõpus pole jalga on pööblile. Kuhu kaob jalg? Kas tegemist pole taktika vigadega? Kui Kangert oleks 17.etapil varem kolumbialase järgi oodanud, kas oleks jaksanud koos temaga kauem ees põgeneda? Ehk mitte, sest tõusul peab ise sõitma, tõusul pole tuules istumisest suurt kasu.

 
At 11:47, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, aga see on kõik tagantjärele tarkus. Sõidu ajal sa ju ei tea seda, mis juhtuma hakkab. Sa ei tea seda, mida meie pärast sõitu. Nii ei ole õige ega õiglane nahutada kedagi vale otsuse eest, sest ei sa ju ette tea, mida ja millal ja kes tagapool kunagi tegema hakkab.

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

Mägedes läheb alati ribadeks. Eile oli hetk kui 12 meest läksid ees ja peagrupp oli 3min taga. 12 mehega teeb juba rongi ja tunnelit. Kas poleks saanud edu hoida? Tasasel maal vist küll? Miks mägedes ei? Miks tuleb peagrupp järgi ka mägedes?
Kus oleks Kangert, kui tema, mitte Fuglsang oleks liider olnud?

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Las Padre ja Huu seletavad, teised siin ajavad niisama feiknjuusi suust välja.

 
At 12:35, Blogger Priit Pullerits said...

See oli eile näha, et Kangert ei jõubnud, kui Bardet, Landa ja Ilnur eest läksid. Seekord ei pidanud ta Laululindu tagant ootama, nagu ennist. Ju sealt vahe jooksebki, kes on Roglic ja kes 16. koha mees. Kuigi ka 16. koht on hea, vist peaaegu esimese 10 protsendi sees.

 
At 13:14, Anonymous Anonüümne said...

Puhas taktika. Kangert taidles hoolega jooksikutegrupi kontsertmeistrina. Sinna see energia läks. Oleks ta redutanud peagrupis, siis oleks ta ise Bardet Zakarin... kolmikule tagant mööda sõitnud. Muidugi ei saa ka salata seda, et tavaliselt on ikka samad mehed eesotsas.
On ka selliseid mehi kes korraks sähvatavad, võtavad oma etapivõidu ja GC arvestuses lõpetavad 148.na.

 
At 16:12, Anonymous Anonüümne said...

Jebuntu materi! ITT etapp käib, kuid live ülevaadet pole kuskil! Kas nii kasvatatakse järeltulevat võhmameeste põlvkonda? Või on kuskil tagatoas juba otsustatud et jääme harrastama vaid lumelaua hüppeid ja tisk golfi? Kes kurat siin vastutab?

 
At 16:41, Anonymous Anonüümne said...

Koolis õpetatakse keeli. Kes keelt selgeks ei saa, sellest pole ka spordinegrona kasu. Nutikad on näpus, pangu aga tdf sinna sisse ja kohe saab ka inffi. Milleks seda eestikeelset korrutamist on vaja?

 
At 18:31, Anonymous Anonüümne said...

Kangert on jala sirgeks lasknud. 58.koht.

 
At 19:55, Anonymous Anonüümne said...

Postimehe reportaaž:

Oh my god

hüüab publiku seast üks väike laps, kui Magnus Kirdi viiendal katsel lendu saadetud oda peaaegu et......

Mina hüüan samuti, oh maigõuud, mis on saanud eesti rahvast!!!

 
At 21:25, Anonymous Anonüümne said...

Priit vist ikka viimast mägede etappi ei vaadanud. Ilnur, Landa ja Bardet tulid ka tagant. Läksid suurest grupist minema u. 85km ennem lõppu. Kangert sai 0 km. pealt ees grupis olla.
16. GC koht on ok sellistel segastel aegadel nagu 2018 tour oli.
Et Girol võidukad mehed suudavad taas ka tuuri paugutada on uus ajalugu. Seda suudeti viimati kuulsatel 90 ndatel.

Huu

 
At 21:36, Anonymous Anonüümne said...

Huu on eliit klassi analüütik.

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav oleks lugeda maanteejalgratta asjalikku gossipit. Cyclingnews com kommentaare kirjutab, sealt pisteliselt näeb. Kahju et Padre gossipit ei avalda. Tema seda kindlasti tagatoa poiste suust otse kuuleb.

 
At 00:22, Anonymous Anonüümne said...

Varasemalt oli Ahto Lobjakal komme igakord ära mainida, et tema on elanud mõned aastad Brüsselis ning te matsid ei saa üldse aru kuidas asjad käivad. Lisaks Lobjakale on nüüd vähemalt üks mees juures, kes oskab läbi Moabi prisma kogu Eesti elu lahti selgitada.
Ja see on juba väikse Eesti jaoks suur asi, et meil kaks teadjameest on, kes mõlemad on ilma näinud ning mõistavad ka kogunenud tarkust laiemate rahvahulkadega jagada.

Moab, ilma igasuguse kõhkluse ja kahtluseta, on muidugi palju kõvem koht kui Brüssel.

 
At 08:18, Blogger Priit Pullerits said...

Muidugi on palju kõvem! Moabi juba iga rott kohale ei jõua, ammugi seal vastu ei pea, eriti eurorott.

 
At 10:14, Anonymous Anonüümne said...

08:18 vaga kõva kommentaar.

 
At 11:23, Anonymous Anonüümne said...

Kas ikka rattaga Elva ja tagasi?

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

Brüssel on häbenemisväärne rahvaste sulatusahi. Afro rahvaste.

 
At 11:32, Anonymous Anonüümne said...

Moab on The Last Frontier For White Man And His Superiority.

 
At 11:57, Anonymous Anonüümne said...

See on hea et Padre Moabis patareisid laadimas käib. Tuleb sealt tagasi valge supermehena.

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

.... ning võidab kohalikke ässasid isegi siis, kui ta ise ei võistle.

 
At 12:21, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.delfi.ee/news/jalgrattasport/uudised/video-pisara-poetanud-tour-de-francei-voitja-viimati-nutsin-enda-pulmas?id=83188427

Walesis suured rahvapidustused. Oma poiss võitis tuuri.
Mida siis Geraint tegi? Sõitis kõik päevad Sky rongis? Kas võib öelda et vana Wiggins, Froome ja G Thomas on väga sarnase kehaehitusega. Kas see on brittide kehatüüp? Enamus jalgrattureid omab ka säärelihast, brittide säär on absoluutselt sile?

Kui vaadate eilse tt aegu, siis Froome ja Thomas on teistest oluliselt üle. Dumoulin samuti, kuid tema on tuntud temposõitja. Britid toodavad mehi, kes on aeroobselt ülivõimsad. Traditsioonilised rattasõidu maad prantsus, itaalia, belgia, holland ja taani ei saa kuidagi vastu. Kas nende treeningu know-how on vananenud või ununenud?

 
At 12:30, Anonymous Anonüümne said...

Profiratta äri säilitas oma näo. Kõik on justkui taas hästi. Arvan, et Froome olnuks suuteline võitma ja nii oli algselt plaaniski. Kuid immitsi kaalutlustel tehti nii nagu tehti.
Kõik on häppid ja publik maha rahustatud. Maja võit.

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Ma ütlesin seda juba juuni lõpus et Froome jääb teiseks või kolmandaks ja niiditõmbajad vennad panevad rulli taskusse ja urineerivad sulle lillepeenrasse.

 
At 12:41, Anonymous Anonüümne said...

jääb meelega

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

Jätke see tühi spekuleerimine. Blablablablablaa. Enne kui eliitanalüütikud Huu ja Padre pole oma sõna sekka öelnud jääb kõik lahtiseks.

 
At 14:03, Anonymous Anonüümne said...

Prantsuskeelset gossipit tuleb lugeda, pole mõtet siin tühja kummi üles pumbata eesti meedia lupsu-uudiste põhjal. Rähnipersed!

 
At 17:47, Anonymous Anonüümne said...

Küll Padre sellele tühjale kossipile lõpu teeb. Kohe kui koju tagasi tuleb.

 
At 19:17, Anonymous Anonüümne said...

Mitmes PP oli?

 
At 20:40, Anonymous Anonüümne said...

Nad urineerivad mitte lillepeenrasse, vaid sulle voodisse!

 
At 20:41, Anonymous MargusM said...

Ikka esimene, tõmbas Austale ja ülejäänud kaadrile kiivri silmile lausa mängleva kergusega!
Kas sa blogipostitust siis üldse ei lugenud : )

 
At 21:24, Anonymous Anonüümne said...

Einoo, kõva mees, ikkagi 55 koht! Palju õnne!

Kas peremees ikka ise ka aru sai, et sõitis lastedistantsi ja Caspar Austa sõitis mujal?

Ilmselt ei saanud, nagu pole ka kõik selle sarja osalejad aru saanud, kes ja miks mida ja miks sõidab?

 
At 05:58, Blogger 5689 said...

zzzzz2018.8.6
ugg boots
coach outlet online
ferragamo shoes
oakley sunglasses
nike tn pas cher
christian louboutin sale
uggs outlet
ugg boots clearance
nike outlet
red bottom shoes

 
At 06:09, Blogger Unknown said...

off white jordan 1
iniki
crazy explosive
jordan retro
adidas ultra boost
kobe basketball shoes
nike hyperdunk 2017
longchamp
michael kors handbags sale
michael kors factory outlet

 
At 10:06, Blogger miki said...

La semelle affiche chaussure nike femme 2017 air max 95 des lignes modernes et lisses, en plus d'une disposition de couleur noire / rouge / asics chaussures de ville argentée, mais la finition noire et douce de la couronne en forme de nike air jordan 1 mid nouveau deep burgundy poire fournit une adresse conventionnelle. Après la Grande Dépression, quand la asics gel lyte pas cher femme Seconde Guerre mondiale a commencé, de nombreux appels ont été adidas zx 750 moins cher faits à Dickie et Williamson pour faire des uniformes pour les soldats outre-mer. basket nike garon air max 2017 La chaussure Nike Air Force 1-Air Jordan 12 en haricot asics gel noosa tri 10 Baskets vert noir a été lancée le 2 janvier 2008 et vendue au prix de 160 $.

 
At 05:41, Blogger Unknown said...

www0912
asics shoes
kate spade
canada goose outlet
ray ban sunglasses
coach outlet
hugo boss
ugg boots outlet
ralph lauren polo
coach outlet online
moncler outlet



 
At 04:02, Blogger Unknown said...

jinyi921
canadian goose
louboutin shoes
fitflops clearance
adidas superstar
ugg outlet clearance
coach outlet
longchamp
nike outlet
moncler jackets
lacoste polo

 
At 06:39, Blogger Unknown said...

ferragamo sale
jordan 11
balenciaga shoes
cheap jordans
adidas stan smith men
fila shoes
adidas superstar shoes
nike air force 1 low
longchamp bags
nike air max 90

 

Postita kommentaar

<< Esileht