esmaspäev, juuli 16, 2018

Pullerits: Kuidas lõppes Rakke rattamaraton?

NÜÜD RAKKE SÕIT NÄHTAV TÄIELIKULT - VT LINGID!
Eile õhtul pakkusin teile vaatamiseks pühapäevase Rakke maratoni esimest osa kuni tõusuni Emumäele. Täna käisin Tallinnas ühte sündmuste ja protsesside keerisesse sattunud kuulsat inimest - kes on aktiivne ja nähtav ka spordis - intervjueerimas (kuid me ei rääkinud spordist, sest see pole praegu tema puhul üldse aktuaalne), ent sellest hoolimata jõudsin tegutseda õhtul tagasi Tartusse jõudnuna ka oma blogi lugejate huve silmas pidades ning panin kokku väikse video Rakke rattamaratoni teisest poolest, alates laskumisest Emumäelt. Sellelt näete väga hästi, et võtsin sõitu rahulikult ja mõnuga, nagu eelmises sissekandes rääkisin, mitte võistlusena. See, et lõpus pisut spurtisin, oli lihtsalt meelelahutuseks, sest need mehed, kellele järele tõmbasin, ei sõitnud ju minuga sama, pikka, vaid sõitsid hoopis lühikest maad.

Foto: Rakvere rattamaraton 17. juunil. Foto autor: Kasper Mäe, Virumaa Teataja / Scanpix

25 Kommentaarid:

At 00:20, Anonymous Anonüümne said...

Selge, suunised käes! Panna Ei ole vaja, kordan Ei ole vaja.
Kindlasti raskem ennustada kui börsil toimuvat ja tänavust kartulisaaki.
Kohvisõidul pidi ründama, number peal võistlusel mitte?!

 
At 08:19, Anonymous Anonüümne said...

Olen segaduses - kui Padre võistleb, siis ta ei võistle ja kui ei võistle, siis võistleb???

 
At 09:59, Anonymous Anonüümne said...

Vaatan videot ja mõtlen, et puhkepäeval kuhugi 80 km kaugusel asuvasse anonüümsesse võssa pugeda - milleks? Kas lähemal tõesti midagi jalakeerutamiseks ei ole nt Jänese rada, Otepää metsateed. No tõesti, sellise motivatsiooni peale peab küsima, et milliseks ürituseks jalga harjutatakse. Kas selle au on tõesti Kelk ära teeninud ja septembris läheb Otepääl kõvaks andmiseks? Teate ma ütlen üht asja. See ootus on tore. Aga. Kõnetab napilt. Mõni sponss võiks panna Priidule vinge powermeetri rattale külge. See ei ole ju nii privaatne info kui pulsokas. Seda oleks väga põnev vaadata treeningutele ja Rakkes ja TRM-l. Siis saaks ka aru, et kui Priit räägib kas panemisest või sõitmisest, et mida ta siis parasjagu selle all tegelikult mõtleb, kas kulgemist võis luuslangi löömist või tempot või sprinti. Eriti kaval on Priidule laenutada sellisteks sõitudeks rattapoodide poolt täisvarustuses sulgkaalus ratas, kus juhuslikult ka powermeeter peal on. Siis saaks ju võrrelda ka seda,et millist marki pilliga Priit meelsamini parimat tulemust ja suurimaid vatte välja kerida armastab. Mehed, siin on teile sihuke rattapromomise idee ...

 
At 10:24, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, lp 09:59 on andnud tuhande euro idee rattaärimeestele vähemalt. Seni on parim tulemus Baruto jäiga kahvliga sõidetud pool minutit alla kolm tunni aeg ja 300. koht TRMil, mis on - pange nüüd tähele! - ainus rattamaraton, mida veidigi tõsiselt võtan, aga mitte surmtõsiselt. Ja Indrek Kelgu vastu ei ole mul midagi, mis siis, et ta mulle bänni pani - ehh, ega elu sellest seisma jää ja tuleb edasi toimetada neis oludes, mis on, ja võtta sealt, kust võtta annab (nt SportID-st ja Eesti Meediast).

Et miks siis Rakkesse läksin, on mõned mehed segaduses. Esiteks, suveaeg ja midagi võiks ju teha. Teiseks, palav ilm, mis on hea harjutus Moabi kliimaga kohanemiseks. Edasi: lauged tõusud, mida oleks võinud rohkem olla, mis meeldivad rohkem kui järsud nukid, kust kunagi ei tea, kas üles saad või mitte või juhtub nii nagu ühe mehega Rakkes, et tagajooks tegi pool tühipööret, hoog kadus ja sell oligi pikali maas. Loomulikult Ain-Ivari ettevõtmise toetamine näitamaks, et ega ma kellegi vastu midagi vihast ega karvast pea, üritus oli tiptopp, süüa sai ja juua anti, rada oli korralikult tähistatud, äraeksimise ohtu polnud, järsud laskumised selgelt märgitud, juua anti rajal headest nõudest. Ja lõppeks ei ole Rakke ka ülemäära kaugel, tund aega Tartust, sinna võib kohale sõita, aga kuskile teise Eesti otsa ei leia küll motivatsiooni aega ja energiat kulutada.

Lühidalt: tegu oli meelelahutusliku suvise vahepalaga, millest ei maksa liiga suuri järeldusi teha ja lasta end segadusse ajada. Nagu ütlesin, siis võtsin asja pingevabalt, võistlemata ja mõnuga. (Selle kinnituseks tõsiasi, et Indrek Kelgule kaotasin üheksa minutiga.)

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits, videod on väga sisukad ja full of info, aga aga Anna Vladimirovnast ootaks ka uudiseid ja kelmikat pilti. Juba ette tänades,
Kalmer ja sõbrad Põlvamaalt

 
At 15:25, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, ärge olge nii uimased! Või on palavus teid tõesti maha murdnud? Nii lihtsalt?! Kuulge, Moabi suviste oludega võrreldes olete praegu nagu jahutuskambris.

 
At 15:45, Anonymous Anonüümne said...

Mida siin rääkida? Isegi kõige lahjemal iganädalasel argipäeva piirkondlikul linnajooksu üritusel on pool paarsada nägu palavusega kohal. Ja point on, et keegi ei kõssagi sellisest tegevusest miskit, sest see on selline rutiin. Mida rääkida ratturite rutiinist? Igati positiivne, et inimesed liigutavad. Rohkem ju polegi miskit öelda. Saab üks kamp kokku ja läheb rajale - tore. Rõudmuuvi vahtimine ei tee üritust ägedamaks. Mis seal rääkida, looduskauneid kohti ju rajal polnud. Sellist pilti näeb igas linna piires olevas võsas. Kuigi peab tunnustama operaatorit kannatuse eest eriti magedad kohad välja monteerida, siis vaatamata kõigele ei usu, et kedagi see kuidagi kõnetaks. Selleks tuleks tegeleda lavastamisega. Palgata rajale näitlejaid, kes miskeid vigureid korraldavad (näiteks elusa boamaoga rahvast hirmutavad) või siis kaamera mehe ette palgata mõni välejalg, kes igasugu jama rajal korraldab (ette sõidab ja sellega kaasvõistlejatelt kentuka teenib ja keda kõik nagu üks mees taga hakkavad suure vihaga ajama) ja tekitab filmimise väärseid sündmusi.

 
At 15:52, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits läheb järgmine kevad üksiku hundina Moabi dessandile?

 
At 17:00, Anonymous Anonüümne said...

Palav on. Kakelda ei viitsi, jalgratast vändata ei viitsi, filmida ammugi ei viitsi. Kui midagi siis vahest ehk ainult Anna Vladimirovna sügavatesse kuumadesse silmadesse vaataks.

 
At 17:37, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 15:45, algul tundub, et lähenete teemale nihilistlikult, aga siis hakkate vägagi asjast rääkima.

Jah, õigus, looduskauneid kohti raja ääres ei olnud. Ja isegi kui olnuks, kulunuks kogu aeg kas eessõitja selja või jooksu või rajakumeruste vahtimiseks. Kes tahab looduskaunidust, peab valima sõitmiseks mõne muu koha - see on see, millepärast räägin Moabist ja selle võludest - ja teiseks tempot alandama: seepärast oli mul Moabis keskmine kiirus ainult 11 km/h (ei hõlmanud pikki pause kanjonite ja kaljude serval ja kaarte alla kus iganes veel).

Ühte siiski parandaks: ma ei pidanud magedaid kohti välja monteerima. Mu filmimistaktika oli see, et kui paistis mingi huvitavam koht või keegi oli eespool, kes kaadrile elu annaks, siis panin kaamera, mis oli kinnitatud lenksu kinnitusele, nupust tööle, ja kui too koht läbi sai või sai ligi pool minutit filmitud - sest kes kauem ikka viitsib midagi vahtida -, panin kaamera jälle nupust seisma. Nagu isegi aru saate, nõudis selline ühe käega žongleerimine suurtel kiirustel ja juurikatel ja pöörete kohas pidevalt riskimist.

Aga tõsi on tõesti see, et tavaline rattasõit enam kedagi ei koti, nagu on inimestel saanud siiber tavalisest pikamaajooksust. Jooksjad otsivad uusi ekstreemsusi (mudas, liivas, kolm päeva jutti jne) ja tundub, et viimane aeg oleks seda hakata otsima ka jalgrattureil. Teie, 15:45, pakute välja mitu varianti. Mina olen leidnud oma variandi - teate küll, mille, ma ei pea siin kordama.

 
At 17:50, Anonymous Anonüümne said...

"Naljamees Huu, ega ma siis eile võidu sõitnud, startisin ju tagaotsast, tulin rahulikult, vt lisatud video, vaid mõnel sirgel tegin põnevuse lisamiseks kiirendusi. Ma ei osale ju neis sarjades, kuhu mul kiiret! Võtsin kergelt ja pingevabalt. Võrdluseks ja jutu kinnituseks: eile kaotasin dr Ripsile 27 min, mullu ligi 2x pikemal Tartu maratonil vaid 6-7 minutit."

Vaatame siis võrrandi üle. Nende arvutuste kohaselt peaksin ma Priitu Tartu rattamaratonil (mis on kaugel korralikust MTB sõidust, seda peaks ju MOABI mees teadma, mitte Rakke kallal norima) 2-3 minutit edestama.
Tegelikkus on see, et kaotan igakord 30min. (välja arvatud viimane sopane aasta, kus oli kaotus gramm väiksem). Ulmelist vormi tõusu see aasta pole täheldanud. Ergo, see võrrand ei tööta.

Video lõikaja on kiuslik olnud. Paari kohta oleks tahtnud näha, Pikemalt singlit, kas liivasest kohast sai ratta seljas läbi, järsul tüusul pärast liiva kas sai ratta selja ülesse?

Uhamist oli kõvasti. Sattusin rongi kus kruusal tõmmati ees 42km/h , ulme kurat. Ilusad singlid ja tõusud-laskumised tegid tuju heaks. Number peal tuleb ikka sõita nii kaua kui jalga on. Nii on mulle Pullerits õpetanud. Loodust saad MOAB'is vahtida.

Huu

 
At 18:08, Anonymous Anonüümne said...

Uued ekstreemsused - kolme päeva jooks - …
Uus on see teadmine Padrele, teised teavad, et sel aastal on Saaremaal juba 45.jooks!

 
At 22:32, Anonymous Anonüümne said...

Oleme ausad. 3. koht etapil on ikkagi siinsete blogikülastajate jaoks väga vinge tulemus. Väike sammuke tuuri ajaloos kuid suur samm eestlastele. Aga mida kirjutab PM avalehel? Räägitakse surmast, wtf? Juubeldama peab - mees üritas, andis kangelasena endast kõik, oli pildis Eurosport rääkis tast ja meie omad sonivad miskist surma teemalisest lausejupist. Õudne tase. See jääb võib-olla meie tähtmomendiks dekaadiks ja se magatakse nii uimaselt maha. Seniilide kari, mitte ajakirjanikud. Ja siin blogis on täiesti põhjatu hauavaikus. Halloo, kas olete kõik päikesepiste ja ajuturse kuumaga saanud?

 
At 22:56, Anonymous Anonüümne said...

https://sport.postimees.ee/5722759/blogi-etapivoitu-jahtinud-taaramae-tegi-tour-de-france-il-vageva-soidu-ja-lopetas-kolmandana

 
At 22:56, Anonymous Anonüümne said...

Priit, esimesel tõusul teise kilomeetri lõpus oleks oodanud küll tõusu lõpuni sõitmist, see oli veel täitsa sõideta ja jalastujaid peaagu polnudki, mõistetav on taoline talitus kui unustasid käiguvahetuse, all lameda peal läksid jah nagu postist mööda

 
At 23:27, Anonymous Anonüümne said...

Taaramäe näitas täna nutikust ülesse, tegi kõik õigesti. Ründas siis kui õige aeg, ka jalad polnud halvad.
Alaphilippe oli omast klassist ka Izagirre jaksas järgi tulla.
Reinult tubli sõit, minusugune pessimist Reinu suhtes sellist ei oodanud.

Huu

 
At 00:17, Blogger Priit Pullerits said...

Seda Reinult ei oodanud tõesti. Aga kus Kangert passib? Jääbki teiste teenriks või?
Lp 22:56, ma neid järske tõuse sutsu pelgan, et äkki käib hoog maha ja oledki uppis, seetõttu pigem neid jalgsi võtangi. Praktika näitab, et ega aega sellega kaota. Küll aga saab jalgu sirutada, mitte ei punni lihast puiseks. Kaval ju nii, kas pole?

 
At 10:29, Anonymous Anonüümne said...

Rein tõesti üllatas. Temalt ei oodatud ammu enam mingisugustki kammbäkki. Aga näed siis.
Olgem ausad kes oskas meist spetsialistidest siin seda arvata. 30km enne lõppu üksi eest minna on vaid väljavalitute teema. Froome, Nibali,... Baltikumi skaalas Padre.

 
At 10:36, Anonymous Anonüümne said...

Mis kuradi üllatus. Peale Kirsipuu pole sellel tuuril keegi nii hästi kunagi lõpetanudki meie meestest. Mehed - šampad välja, jätke see eestilik mökutamine ja meie esipessimisti Pulleritsu taga koogutamine. Rohkem emotsiooni, siin on tunda kangelase lõhna!

 
At 11:12, Anonymous Särgid selga said...

https://www.etsy.com/listing/62787571/fox-on-a-bicycle-mens-t-shirt-unisex-tee

 
At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

Jah, kiidame Vaderit. Kaval rebane oli sellel etapil eelluurel käinud.

 
At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

Kangert on proff ja tema teeb oma tööd. Meeskonna suunitlused erinevad. Astana mängib Fuglsangi peale nii palju kui mees kõrges mängus püsib, siis aitab terve meeskond teda nii kaugele kui saab. Nagu kuulda oli siis Kangert eriti tuurile ei kippunudki, ta oleks Vueltaks tagasi. Kvaliteet mehega tegu on, pandi mees ka tuurile appi rügama.
Direct Energie on pro Conti team mis sellisel tuuril nagu Tour on peale saades püüab ennast pilti suruda nii palju kui võimalik. Sprinterit ei ole, üld arvestuse meest ei ole. Mis siis muud kui jooksikute hulgas iga päev erineva mehega üritada ja igal võimalusel telepildis olla, ka olukorras kus tundub rünnak tobe.

Huu

 
At 10:25, Blogger miki said...

0815jejenike air jordan 1 retro mid wb hare bugs bunny S'étalant air jordan eclipse noir pas cher sur 68 acres, les jardins Tuilleries est une attraction asics fluo pas cher à ne pas manquer surtout lorsque les basket nike air max thea femme beige touristes sont avec des enfants. En air jordan 9 anthracite gs substance, cela signifie que les tranches asics cumulus pas cher réduites sont considérées comme devenant dans la basket nike air huarache noir quantité d'entrée. Rajon Rondo et Russell chaussure tn nike Westbrook sont quelques-uns des joueurs avec PE asics baskets femme d'Hyperenforcer.

 
At 05:59, Blogger Unknown said...

www0912

true religion jeans
coach factory outlet
adidas nmd
coach outlet
canada goose outlet
coach outlet
longchamp
michael kors outlet
nike shoes
moncler jacket


 
At 04:28, Blogger Unknown said...

jinyi921
nike outlet factory
coach outlet
kate spade handbags
nike shoes
nhl jersey
jordan clothing
canada goose outlet
kate spade outlet
tod's outlet
ugg boots clearance

 

Postita kommentaar

<< Esileht