reede, juuni 22, 2018

Pullerits: Viimane aeg mõelda, mis saab edasi! (Sest varsti on juba hilja...)

Ma olen siin rääkinud suurest pildist, mida saab kokku panna andmeid sünteesides, et vältida tühja kallal nikerdamist, nagu seda teevad paljud ajakirjanikud seoses jalgpalli MMiga, jäädes kinni üksikute olukordade nämmutamisesse. Niisiis, alustuseks, raport kolmapäevasest temposõidust.

Esmalt 20 km rahulikku sõitu keskmise kiirusega 28 km/h. Siis üksinda kiirus üles! Kilomeetrised lõigud sellised (km/h): 45 – 44,4 – 40,5 – 44,4 – 51,4 – 40,5 – 42,4 – 40,5 – 37,9 – 40 – 39,6. Kokku 11 km. Endomondo teatas, et sealhulgas tegin oma selle aasta kiireima 10 km 14.04ga, parandades senist hooaja tippaega 11 sekundiga. Nii et suutlikkus paraneb?

Teiseks, lõpetasin Tartu Ülikoolis semestri, ja nagu teate, pidasin sel esmaspäeval ülikooli aulas lõpetajatele isegi kõne (vt eelmine sissekanne; fotol vasakul). Aga lõin kokku ka andmed, kui palju aega kulus mul kevadsemestril õppetööle – ja see arv sai muljetavaldav.

Loengutele kulus 24:15.
Kodu- ja kontrolltööde parandamisele kulus 80:27.
Kolme eksami läbiviimisele kulus 5:40.
Eksamitööde parandamisele ja hindamisele kulus 11:50.

Kokku kulus kevadsemestril TÜs õppetööle 121:52, mis teeb omakorda viis ööpäeva ning tund ja 52 minutit. Seda lisaks põhitööle Postimehes. Kusjuures ülikoolitöö arvestuses ei kajastu loengute ettevalmistus, kodu- ja kontrolltööde ning eksamiülesannete koostamine. Kui neid ka arvestanuks, saanuks kokku arvatavasti kuus ööpäeva. Küsite nüüd, miks ma nimetatud tegevusi ei arvestanud.

Aga sellepärast, et need ei kuulu paraku tasustamisele. Ehk nagu aru saate, siis esitasin ülikoolile tehtud töö eest minutilise täpsusega arve. Ülikool tasub nähtud vaeva Eesti kõrghariduse edendamisse.

Kui nüüd need eespool esitatud kaks arvude rida kokku panete ja perspektiivitundega mõtlete, siis milleni see teid juhatab? Arvestades, et eelmine aasta Art Soonetsilt (TÜs kevadsemestril teenitu eest, ja muist jäi ülegi) ostetud Cube’i maastikuratas on pärast Kõlleste rattamaratoni seisnud ootusvalmilt, ent tegevusetult seina ääres.

Aga teatud kohas näivad teatud hinnad kõvasti kerkivat. Lisaks on muid komplitseerivaid asjaolusid, nagu muude ürituste üha suurem koondumine teatud kohta, mis ahendab valikuid ja võimalusi veelgi. Olen siin juba pikka aega rääkinud, et ega see saladus, mida ma tean – ja millest ma siin saladust teinud ei ole –, kaua vaka all püsi. Üle maailma otsivad inimesed uusi ägedaid kohti, ja isegi kui teatud kohta pole just kerge ligipääs – olenevalt sellest, kuhu maandute, tuleb arvestada 5-8-tunnise autosõiduga –, siis pikapeale leiavad inimesed tee sinna ikkagi üles. Mis tähendab, et enam ei maksa ega saa kummi või ketti venitada, vaid tuleb asuda otsustavalt tegutsema. Või muidu libisevad võimalused püüdmatult käest. Sest nagu Kim mulle juba teatas:

«The /---/ Week would affect availability on the cabins. In fact I am booked for those dates on the cabin. I do have some RV rentals that are available.»

Võidujooks teatud kohta on alanud! (Kiitus neile, kes teavad, mis sõna käib viimases tsitaadis kolme kriipsu asemele!) Millised kaunid võimalused avanevad ees, seda näete just äsja valmistatud ja lisatud videolt!

Foto 1: Neil Campbell (44) sõitmas teisipäeval Inglismaal Porsche tuules kiirusega 102 miili tunnis. Foto autor: Alex Cousins SWNS.com / Scanpix
Foto 2: Priit Pullerits pidamas esmaspäeval Tartu Ülikooli aulas lõpetajatele kõnet. Foto autor: Tartu Ülikool
Foto 3: Ohhootad 12. juunil Moskvas. Foto autor: TASS/Scanpix
Foto 4: Metsatulekahju tegi eelmisel nädalal Moabi lähistel ja linna ääres palju kurja. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 5: Maja Moabis Priit Pulleritsu suvekodu lähistel. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 6: Rattur Colorado jõe äärsel rattateel Moabis. Foto autor: Priit Pullerits

41 Kommentaarid:

At 15:27, Anonymous Ärni Uduverest said...

Peremees, kuhu ohhoota jäi?

Hääd Jaani võhmamehed!

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

Padre kirjutab asjalikku juttu nagu alati, kuid ei saa salata, et üks väike ohhoota tsementeeriks tohutult meie kogukonda ja sunniks seda veelgi enam koonduma ümber oma liidrite ja parimate poegade-tütarde. Veelgi enam.

 
At 17:26, Anonymous Nora Notslar said...

Priit, see sõna peaks olema Jeep või veelgi täpsemalt The Easter Jeep Safari Week.
Siin vist pole võimalik eksida, ega ju?

 
At 17:36, Anonymous Anonüümne said...

Ma ka tean, aga ei hakka ütlema, et teistel raskem oleks. Kiitus vastu võetud, loomulikult.

 
At 17:47, Anonymous Märt said...

Soovitan vahelduseks Moab-ile vaadata ka näiteks Colorados asuvat Salidat või kui punased kivid ikka väga meeldivad, siis Arizonas Flagstaffi lähedal paiknevat Sedona-t. Viimases on väga vägevad rajad MTB jaoks.

 
At 18:41, Anonymous Anonüümne said...

Nojah seda nüüd küll aga väikesed kikkis tissid oleme ikka ära teeninud küll. Kogu aasta hoolega trenni teinud ja blogi lugenud. Iga jumala päev. Ka siis kui väsimus võimust võttis ja lihased aiged olid. Nii aiged.

 
At 18:46, Anonymous Anonüümne said...

Mina soovitan hr Pulleritsule vahelduseks Aidu karjääri ja kui see väikeseks jääb siis Leedu Kura säärt. Kui hr Pullerits need 2 kohta ristipõiki läbi väntab, siis ehk saab ta aru kui mõtetu on süda suvel kuhugi pära põrgusse ronida. Raisata sellele palju aega ja ressurssi.

 
At 19:52, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, selles te ei eksi, 17:26. Teie võit! Palju õnne! (17:36 ainult kõvatab.)

Märt, 17:47, Colorados pidi peamine MTB koht olema Crested Butte. Aga seal pole red rocki ja sandstone'i ja kanjoneid nagu M-s.

Flagstaffis ja Sedonas olen käinud. Sedona on ilus, aga liiga turistikas, seal õõtsuvad ka mingid new age'i tüübid ringi, pole päris seda käredat vaibi, mis on Moabis.

18:46 - suurim viga on tõesti Southwesti suvel rattaga sõitma minna. Seda ei tee ükski mõistlik inimene. MTB-season on ikka spring break time.

 
At 20:21, Anonymous Anonüümne said...

Ise sa oled break time

 
At 20:45, Anonymous Anonüümne said...

Rio Verde 2239 Moab Eks ta ole. Justkui Googelist kopeeritud. Kas Tartus samaväärseid maju tõesti ei ole?

 
At 21:10, Blogger Priit Pullerits said...

Hea detektiivitöö, 20:45! Näete, isegi sama truck on driveway'l! Kui siit paremalt ümber nurga Westwater Drive'ile keerate, siis todapidi jõuate varsti ka mu suveelamise paigani.
Aga Tartus, jah, samaväärseid maju pole. Vaadake, kuhu on Moabis kinnisvara hinnad kerkinud!...
Kohe lisan ka video. Veidi aega, palun!
Seni otsige üles ka see koht Moabi lähedal, kus kõige viimasel pildil on näha maanteratturit sõitmas! Ja kes on see maanteerattur??

 
At 21:28, Blogger Priit Pullerits said...

Eelmises kommentaaris lubatud video sellest, mida sissekandes kirjeldatud koht ratturile pakub, on siin:
https://youtu.be/5yMEk5p7V3M

 
At 22:42, Anonymous Anonüümne said...

Kas Kura säärel tohib jalgrattaga sõita? Seal on kitsas laudtee düünide vahel ja väga karmid reeglid kehtestatud peale seda, kui majad ja külad lenduva liiva alla mattusid, sest mets oli maha saetud. Nüüd istutadakse puid tagasi, et see maariba paigal püsiks.

 
At 00:55, Anonymous Anonüümne said...

See rattur on kuidagi naiseliku figuuriga. Seega vastus on, et rattur on naine Colorado jõe oru rattateel. Kohas nimega Lions Park.

 
At 09:21, Blogger Priit Pullerits said...

Super, eelmine. Täiesti õige, mis puudutab kohta. Ratturit ei tunne, lootsin, et äkki mõni teist teab teda, spetsialistid nagu te olete.

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

Ma küsin täna, Võidupühal ainult ühe küsimuse. Kes on siin kunn?

 
At 17:29, Anonymous Anonüümne said...

Ma võin sulle vastata. Padre on kunn.

 
At 12:01, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pulleritsu uus retk Moabi on jalgrattal ja üksiku hundina?

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

Mohammed Salah sai Tšetšeenia Vabariigi aukodanikuks. Siin on ühemõtteline vihje Moabi valla volikogule ja Utahi provintsi juhtkonnale.

 
At 10:37, Blogger Priit Pullerits said...

KOhe antakse sõna - võib vaadata:

https://sport.postimees.ee/4508520/postimehe-jalgpallistuudio-miks-priit-pullerits-ei-raiska-oma-ajast-sekunditki-mmi-vaatamisele?_ga=2.97144799.158727382.1529912210-809111270.1510944499

 
At 11:19, Anonymous Anonüümne said...

Mees, oled mees või mis? Maailm on hukas. Vutimehed on poisikesed selle kõrval, mis vabas ilmas toimub. Kas pole märgiline, et Eesti ajakirjandus vaikib Putini sõbralikult Trumpi rahva lõbudest? Vaba maailma press kubiseb vallatutest piltidest, siinsed meediakartellid aga vaikivad selle sündmuse sootuks maha.

 
At 11:38, Anonymous Anonüümne said...

Jah see LGBT on sisuliselt maailmaülene suurpartei, kelle käes on tohutu võim. Ütle sa midagi neile mittemeeldivat ja oled kadunud mees.

 
At 11:47, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, kaks eelmist, asi näib hukas. Juhtusin NYCsse 2013 just sel ajal, kui seal oli rõlge paraad. Tähtsad avenüüd olid taradega piiratud nagu maratoni ajal, inimesed kogunesid selle taha vahtima - mida?! Tegin sealt minekut, nagu ühele korraliku kasvatuse ja eneseväärika olekuga inimesele kohane.

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

Vaatasime otseülekannet. Väga kõva. Padre andis korralikult nokki. Lisaks selle isikliku ajakaotuse argumendile oleks tulnud kivi visata ka meedia kapsaaeda. Meedia teeb igast panama uruguai kohtumisest suursündmuse. Vaadake millised on pealkirjad.
Indrek Schwede ütles et jalgpall ei olegi sport vaid hoopis mingi trljumpa.

 
At 13:13, Anonymous Anonüümne said...

Põhiline on mitte reeta kodumaad.

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Katsuge see lugu läbi lugeda ilma et vahepeal pausi teeks.
https://m.postimees.ee/section/3819/4509246

 
At 14:42, Anonymous Anonüümne said...

Sportlased ja nende naiivmagusad unelmad ja jutud.
Jah, ilusaid lugusid ikka juhtub, kuid kuidagi väga tihti just nö. reklaaminägudega, et nad siis oma (integratsiooni) kogemust kohe meedias vajalikul hetkel jagada saaksid.

Olles ka ise välismaal maratone jooksnud ja võõrastel tänavatel sooja teinud, siis kurat ega ikka ei eksi ära küll. Soojendades jooksnud ka kaugele sub 2:30 jooksja nagu ma olen. Nurme ja tema muinasjutud.
https://m.postimees.ee/section/3421/4509272

 
At 15:07, Anonymous Anonüümne said...

Julge väide lõimumise kohta. Hiljuti sobrasin feissbuukis, mingite poluvernikute kaudu jõudsin vene noorsooni. Teabe osa inimese kohta on avalikult nähtav. Seal CV-s siis seisab lõpetatud mingi tallinna, tartu, kohtla-järve srednjaja schkola, misjärel on käidud Rossiiskaja Federatsija sõjaväes või lausa sõjakoolis. Selliseid vennikesi leidus mitte 1-2 vaid hulga. Vaat nii, naiivsed aborigeen-sportlased ja - kirjanikud. Nurme ja tema kamraadide abistamine pole mingi lõimumise näitaja. Kust me teame, et sellesama toreda naisterahva poeg ei olnud just parasjagu mõnes venemaa sõjakoolis "haridust omandamas"?

 
At 15:56, Anonymous Anonüümne said...

Kui härra Pullerits, aus ja õigemeelne maailma näinud mees kirjutaks mingi positiivse juhtumi lõimumise paradigmas, siis ma usuksin seda. Aga Nurme ümmargusi jutukesi - never!

Kusjuures, ei saa võrdsustada muu maailma ja eesti, läti tüüpi juhtumeid. Kui neeger päästab valgete prantslaste lapse, siis kogu maailm sulab siirupise loo taustal a la kõik maailma rahvad on head ja toredad ja sõbrad.
Eesti näide on selline et üks keskealine mutt kirjutas et küll on hea et endised dessantväelased korraldavad KohtlaJärvel oma marsipäevi. Et see olevat vastukaaluks eestlaste 24.veeb tõrvikurongkäigule.??? Kuidas sellist inimest integreerida? Narva energiajooksu või presidendi lamedate kõnede abil?

Kui mujal maailmas tähendab integratsioon neegrilaste koolitamist ja täiskasvanud neegritele töökoha leidmist, siis Eesti puhul tähendab see võitlust RusskiMiri kavala ja massiivse pressingu vastu.
Kui palju loeme ideest õpetada oma muulastele eesti keelt. Siis oleks nagu peaaegu et 100% integreeritud. Arvate et tänased Eesti vene noormehed kes RSFSR sõjakooli astuvad ei oska eesti keelt? Piisavalt hästi oskavad.

 
At 19:05, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, palju naiivsust on Eestis integratsiooni apologeetide suust. President ka pigem sarjab eestlasi, ei saagi aru, on ta me president või kes... olla rääkinud küüditamise aegu, et ei saa kogu aeg vihas elada... kui nii, siis tagamõte selge: eestlased, unustage, et vankad teid küüditasid. Ei iial! Seda ei tohi kunagi unustada. Integratsioon saab alata siis, kui siinsed venelased in corpore oma esiisade tehtut tunnistavad ja südamest vabandavad ja seda tulevikus heastada lubavad.

 
At 19:45, Anonymous Anonüümne said...

Kuigi Priit vutti ei vaata, ka mina mitte.
Muide kui tulemusi tahad näha tuleb surfata muu maailma saitides kus vaid ilusti tulemused rivis. Postimees püüab müüa hüsteeriliselt messi uudiseid, kohta kus seisud rivis ei oska mina leida. Olen rumal, mis muud.

Miks jalkast kirjutan on see et Priidu kiidetud , väravaid tagunud Venemaa sai paika pandud. Nagu palusin, andke palun neile vastane kes jalgpalli oskab mängida, kaob neil igasugune väravate tagumise ise ära.
Uruguailt saadi 3-0. Ka Uruguai puhul tegu B divisioniga maailma vägevate seas.


Huu

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

Hale jutt jalgpallistuudios, Pullerits !Väga hale ja nõrk!!

 
At 20:40, Anonymous Anonüümne said...

Peamine "süü" selles fussballi trianglis on onlain meedial. Delfi sport teeb mingeid omaarust kolumne ehk arvamusi igast mängust, mille kribamine antakse spetsidele, ehk treenerite ja muudele jalgpalliga seotud asjapulkadele, kes siis kirjutavad haleda ümberjutustuse stiilis... ja siis nad läksid ja lõid värava. Saamata aru et kolumn - see on terav analüüs toimunust, aga mitte mängupildi lihtviisi kirjeldus. Eestis on ainult 3 meest kes suutelised matšist kolumni kirjutama. Need on Schwede, Vaapo Vaher ja üllatus üllatus! Priit Pullerits. Sest Padre lihtsalt on nii läbinägelik mees, tema aastatepikkune kogemus spordi ja elu lahkamises on ületamatu.

 
At 21:02, Anonymous Anonüümne said...

Huu, oma arust kõva jalkaspets. Uruguai on ALATI esimese ešeloni sats olnud. Küsi siinsete ekspertide käest, tohmakas.

 
At 21:37, Anonymous Anonüümne said...

Mis sa pasundad profaan. Millal alati Uruguai esimeses ešelonis olnud? 20.30.ndatel.?
Purjus oled või? Millega viimati Uruguai peale toorutsemise MM'il silma paistnud on?
Jah neil olnud Forlane, Suarezeid ja igast mehi, kuid see pole kuhugi viinud.
Sarnane jura Argentiinaga. Messi võib ju roppu pappi kokku lükata ja 500 hattricki hooajal Barca eest lüüa, aga pilves Maradona oli ka Argentiinale kasulikum mees kui tema. Kui ikka staarid ise koondise juhtimise üle võtavad on tulemus just see.
Kuidas Maradona mudast FC Napoli Itaalia mesitriks tiris, rääkimata sellest mis ta Argentiina särgis korda saatis.

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

Tulge maapeale ja tegeleme maiste asjadega.
PP võiks sellele kõlapinda anda.

"Eesti Jalgratturite Liidu, Eesti Linnaratturite Liidu ja Eesti Triatloni Liidu toetusel esitatakse kollektiivne pöördumine, mille eesmärk on tõsta liikluses osalevate jalgratturite ohutust. Riigikogult taotletakse kehtiva regulatsiooni muutmist selliselt, et liiklusseadusesse lisatakse jalgratturitest möödumise ja möödasõitmise minimaalne kaugus. Ühtlasi taotletakse mootorsõidukite ja jalgratturite ühiskasutusega sõiduraja teekattemärgise kasutusele võtmist, mis viitaks jalgratturi sõidusuunale ja eelkõige paiknemiskohale sõidurajal."

https://rahvaalgatus.ee/initiatives/bba06bbf-5a83-47cc-9709-3c61a4109f7d

 
At 22:24, Anonymous Anonüümne said...

Uruguai nagu Inglismaagi pole viimastel aastakümnetel sittagi võitnud, ometigi PEETAKSE mõlemaid eliitklassi kuuluvateks. Olgugi mitte nii võidukad kui saksa ja brasiilia on nende tase stabiilne ja Uruguaid koteeritakse alati kõrgemalt kui Peruud või Poolat, kes on antud hetkel fifa rankingus neist eespool.
Kuule, väike sitakott. Mida see Messi sulle ette jäi? Argentiina oli ja on kõva sats ka ilma Messi ja Maradonata. Samuti Uruguai. Neil seal on jalgpall ainuke sport. Jalgpall on elu osa. Sellest tuleneb kõva tase. Mingi rootsi või ukraina või tšehhi pole võrdsed uruguaiga olgugi on et on kõvad keskmikud.

 
At 23:48, Anonymous Anonüümne said...

Ma lasen Uruguai koos su pasase suuga potist alla.
Padre on kunn. Tema blogis sinusugune sitakott ei kobise.

 
At 09:43, Blogger Priit Pullerits said...

Hr Huu, teiega nõus seekord!

Aga enne, kui teie avaldusele alla kirjutan, tahan juhtida tähelepanu, kui nõrgad on minu vastased. 20:14 kirjutab mu esinemise kohta Postimehe jalgpallistuudios, et "[h]ale jutt jalgpallistuudios, Pullerits! Väga hale ja nõrk!!" Ohoo, milline kõva argumentatsioon 20:14-lt, kas pole! Vapustav! Aga tõsisemalt: kui mu atgumentatsioon on nii korralik ja põhjaliki, siis ega neil jalgpallihaigetel olegi muud vastu öelda, kui lihtsalt lõuata ja kisada ja röökida. Aga see ei peaks meid ju üllatama. Sest just sellised need jalgpallihaiged enamasti ju ongi.

Aga Juuga nõus, et tulemusi tõesti ei leia, et meile müüakse mõttetuid Messi-uudiseid ja et Venemaa sai tõesti lõpuks selle, mida vääris. Loodame, et järgmises ringis tuleb veelgi valusam kolakas. Tegelikult ju venelastel vedas, et nii mageda alagrupi said. ma ei imestaks, kui selle alagrupi kokkupanekul taas sohki tehti, nagu tehtavat, näiteks pannakse osad kuulid, mida urnist võtta ei tohi, kas hästi külmana või kuumana sinna.

20:40 kirjutab väga õigesti nende "kolumnide" kohta Delfis. need on tõesti haledad ja ei vääri lugemist. Nood ei küüni isegi nikerdamise tasemele, nood on lapsikud ümberjutustused.

 
At 09:51, Anonymous Anonüümne said...

9:43 ajab asjalikku iva. Meile räägiti kuuma ja külma kuuli trikki tutvustades ka kunagi sellest, et samasugust sohki tehakse ka lotomiljonäride loosimistel. Kuidas aga seal see sohi tegemise anatoomia täpselt käib, jäi segaseks. Võimalusi muidugi on. Nt ülikiired termokaamerad ja müstiliselt täpsed lülitusmehhanismid. Siiski, tavalise lotomängijana usume ikkagi süsteemi aususesse ja juhuslikkusesse. Kuum ja külm kuuluvad vandenõuteoreetikute kapsamaale.

 
At 10:30, Anonymous Anonüümne said...

Küsimus: kes on ajalehe Postimees lemmik sportlane? Vastus: Terese Johaug.
Kuna mulle ei ole, siis küsiksin et miks ikkagi kajastab Postimees igat Johaugi nuppu?

 

Postita kommentaar

<< Esileht