reede, juuni 15, 2018

Pullerits: Jalgpallivastane üles- ja väljakutse kõigile vastupidavusalade sportlastele!

Vandenõuteoreetikuil on nüüd kõvasti tööd. Nad kujutavad elavalt ette, kuidas Eesti Meedia juht Sven Nuutmann, kes andis mulle talvel Vilniuses üle Eesti Meedia kogu Baltikumi professionaalseima töötaja auhinna, kutsus mind mõni päev tagasi enda juurde ja tuletas toda ilusat žesti meelde ning pani südamele, et Pyeongchangi olümpial kasutas üks tuntud teleettevõte väga kahtlastel asjaoludel Kanal 2 pilti ning oleks aeg neile tolle eest väike noomiv meeldetuletus läkitada ja salakaval maksahaak ka takkaotsa anda ning minusugune oma ala professionaal kindlasti teab, mida tegema peab. Loomulikult tean, milles küsimus, vastasin ma vandenõuteoreetikute nägemuses.

Ja kõige selle tagatoavestluse tulemusena, nagu vandenõuteoreetikud täna hommikul said veenduda, ilmuski Postimehe arvamusküljel minu kolumn «Hull ažiotaaž» (ei ole tasuline, saate kõik lugeda!), kus kutsun inimesi üles loobuma jalgpalli MMi vaatamisest, sest see raiskab nende aega, sel võistlusel pole eestlastega midagi pistmist ning lõppeks ei toeta õiged eestlased isegi mitte vaatamisega neid üritusi, mis toimuvad meile, Eestile vaenulikul Venemaal, mis ajab agressiivset välispoliitikat ning kasutab spordis massiivseid pettusi.

See teooria võiks olla ilus. Ongi ilus. Koguni liiga ilus – et olla tõsi. Nuutmann ei puutu siin absoluutselt asjasse.

Sellist vandenõuteooriat võivad edendada inimesed, kes on elanud aastaid tegelikkusest irrutatuna ning kel puudub igasugune ajalooline teadmine ja mälu. Siinse blogi auväärsed lugejad teavad ammu ja une pealt, et olen aastaid, vähemalt poolteist kümnendit, sõdinud oma kirjutistes jalgpallihulluse kui meile, eestlastele täiesti võõra ja mujalt sissetoodud haiguse vastu. Tänane kirjutis Postimehes on järjekordne, täpselt ajastatud ja sihitud kogupauk tolles sõjas.

Ei, ma ei ole nii naiivne, et arvata, et pärast minu kirjutist loobub suur hulk inimesi jalgpalli MMi vaatamisest. Ei loobu. Sest nad on lasknud aastaid kestnud arutul jalgpallipropagandal oma ajud pehmeks püülida. Nendega on manipuleeritud nii, et nad ei saa enam arugi, mis nendega on tehtud. Inimesed on kaotanud iseseisva kriitilise mõtlemisvõime ning teevad seda, mida üleilmne manipulatsioon paneb neid teistega kambas tegema. Selliseid ajuvabalt hullustega kaasa jooksvaid masse on ju kerge ohjata ja valitseda. Sellepärast ongi minusugused valitsejatele ebamugavad, sest nad ei allu nende manipulatsioonidele, vaid tahavad ise mõelda ja julgevad oma mõtteid ka avalikult välja öelda.

Et miks ma siis jalgpallikriitiliselt üldse kirjutan, kui see inimesi jalgpallihaigusest terveks ei ravi? Jah, neid, kes on tugevasti nakatunud, kellel jalgpallihaigus on muutunud juba krooniliseks, neid tõesti terveks ei ravi. Aga peale nonde on veel hulk neid, kellel on lootust. Ja nendega tasubki töötada. Palju on selliseid inimesi, kes võib-olla kalduvad jalgpalli vaatama, aga kui saata neile avalikult sõnum koos argumentidega, miks seda ei ole mõtet teha, siis on võimalus, et mingi osa neist hakkab samuti kriitiliselt mõtlema ja kahtlema ning ei lähe globaalse jalgpalliepideemiaga kaasa.

Mõistva inimesena saan ma muidugi aru, miks paljud jalgpallihullusega kaasa lähevad. Sest, nagu te isegi küllap teate, on enamik inimesi nõrgad ja tahtejõuetud ja mugavad. Nad annavad ažiotaažile järele, vajuvad kodus mugavalt diivanil teleri ette ning vahivad seal nagu zombid teiste meeste enamasti tulutut palli tagaajamist, nii et ei märkagi, mis neist paari meetri raadiuses toimub, suurematest kaugustest rääkimata. Sedasi, nagu nüüd ilmselt taipate, on jalgpalli vaatamisest loobumine ka tahtejõu, meelekindluse ja otsustusvõime kasvatamine. Ja just need on omadused, mida läheb elus kõige rohkem vaja, kui tahta üldse kusagile jõuda. Kui te ei usu, siis lugege laupäeval Arteris minu suurt intervjuud vendade Markus ja Martin Villigiga (fotol ülal vasakul), kes on suutnud viie aastaga kasvatada oma Taxify firma väärtuse nullist ühe miljardi (1 000 000 000!) dollarini – ja pange seal tähele, tänu millele see neil on õnnestunud! Jah, just tänu neile omadustele, mida siin loetlesin.

Tunnistan, et eelmise jalgpalli MMi ajal libastusin ka korraks. Kui Saksamaa mängis poolfinaalis Brasiiliaga, panin esimese poolaja keskel teleri korraks mängima. Vaatasin, et Saksamaa juhib 2:0. Kohe tuli 3:0. Mõni minut hiljem 4:0. Siis panin teleri kinni – aitas küll. Mees, mida sa vahid, ütlesin endale. See mäng meenutas skoorilt juba jäähokit või käsipalli.

Nüüdse Venemaal toimuva MMi ajaks olen seadnud eesmärgi, et võtan end rohkem kätte kui eelmine kord – et ei vaata mitte ühtegi minutit jalgpalli. Eilset avamängu ei vaadanudki. Käisin sel ajal rattaga sõitmas, läbisin veidi üle 30 km keskmise kiirusega 32,3 km/h. Vaat see pakkus ehedat rahulolu, siirast heameelt, head emotsiooni, andis oma suutlikkusest meeldiva enesetunde.

Siinkohal esitan väljakutse kõigile Eesti vastupidavusalade harrastajatele: vaadake, kas suudate samamoodi ignoreerida jalgpalli MMi vaatamist nagu mina! MMi lõpus lööme näitajad kokku – see, kes on vaadanud kõige vähem minuteid, on tugevaima meelekindluse ja tahtejõuga! Spordimeestena teeme loomulikult aumeeste mängu, sohi tegemisel ehk oma vaatamisminutite vähemaks valetamisel ei ole ju mõtet – petate iseennast ja teisi. (Ja kas tõesti pakuks mõnele sohiga saavutatud võit rahuldust? Sellised moraalsed värdjad hoidku siit eemale!)

Foto 1: Venemaa president Vladimir Putin esinemas jalgpalli MM-võistluste avamängu eel Moskvas Lužniki staadionil. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 2: Venemaa jalgpallifanaatik Moskvas. Foto autor: TASS/Scanpix
Foto 3: Venemaa jalgpallifännid Moskvas. Mille poolest erinevad nad Eurovisiooni lauluvõistluse fännidest? Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 4: Just selliste fännipiltidega üritatakse skeptikuid veenda, et jalgpall pakub tegelikult huvi kõigile. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 5: Markus ja Martin Villig. Foto autor: Eero Vabamägi, Postimees / Eesti Meedia / Scanpix
Foto 6: Priit Pullerits (ees heledas võistlusvormis) Jõgeva rattaralli esimesel 30-kilomeetrisel ringil Palamusel vedamas jälitajate väikest rühma. Foto Jõgeva rattaralli Facebooki koduleheküljelt

42 Kommentaarid:

At 11:24, Anonymous Anonüümne said...

Üks pilt ütleb rohkem kui sada sõna: https://arvamus.postimees.ee/4504692/paeva-karikatuur-tuleb-valja-et-koigile-ei-meeldigi-jalgpall?_ga=2.116988547.469513012.1528742194-1294090433.1525442298

 
At 12:16, Anonymous Anonüümne said...

Palun veel selliseid pilte nagu foto nr. 4. Ja täissuuruses, mitte ainult fragmente.

 
At 13:04, Anonymous Anonüümne said...

Kas võhmameestele jalkaMMi teemalisi ohhoota pilte polegi veel Lobamoka pildibaasis?

 
At 13:07, Anonymous Anonüümne said...

Kas see suuskadega sell karikatuuril on Pullerits?

 
At 13:13, Anonymous Märt, hobikorras riistvõimleja said...

Väga õige ja asjakohase tähelepanek, võhmamees 13:04!
Üks ohhoota pole kunagi liiast, selle jõuab treenitud mehe silm alati üle vaadata ja sealt leitud suuniste järgi ka edasist käekäiku sättida.
Kas on siin veel võhmamehi, kes meiega ühinevad ja avalikule petitsioonile oma nime alla panevad?

 
At 14:10, Anonymous Anonüümne said...

Padre noor kolleeg Roosna on delfis väga hea vastulause Pohlaku lapselikule heietusele kirjutanud. Ma ikka imestan Pohlaku enesehinnangut. Need tema filosofeerimisele pretendeerivad (varasemad) on pehmelt öeldes ikka väga pehmed. Või mida siinsed austusväärsed mehed arvavad?

 
At 14:52, Anonymous Anonüümne said...

Kogupauk või õigemini pidev tärin kostab ikka teiselt poolt! See tegelikult näitab vandenõuteooria võimatust, Nuutmann ei juhi ammugi mängu muidu oleks sporditoimetuse "kasulikud idioodid" juba ammu tööandjat vahetanud. Minugi suureks kurvastuseks oli see kolumn ikka pigen nagu kepipüssi praksatus kusagil metsasalus keset Somme'i lahingu üleüldist tärinat.
Kahju muidugi, seda enam, et jalgpalliarmastus (või suvine päike) näib tõesti mõjuvat ajutegevusele kui lugeda Pohlakut.
Terv.Tom

 
At 17:49, Anonymous MargusM said...

..ehk siis Priit tõestas et on kuulekas tööriist : )
Väike suunamine ülevaltpoolt ja õige meelestatusega aktivist juba jookseb.. ei saa mainimata jätta varjamatut kiusu ERR suunal.

Tubli Priit, oled oma päevapalga kuulekalt välja teeninud, nüüd võid trenni minna.

 
At 17:58, Anonymous Kert said...

Märt juba tunneb rehnutti, näha kohe et tegudemees! :)
Ühtin petitsiooniga.

 
At 20:40, Anonymous Anonüümne said...

Pigem nõuab meelekindlust jalka MM vaatamine. Mitte vaatamine on puhas lust.

 
At 21:56, Blogger Priit Pullerits said...

MargusM pole taas kirjutisest aru saanud ja tõttab seda siin kuulutama. Hämmastav tegelane, täielik puupea!

 
At 22:06, Anonymous Anonüümne said...

Täna läheb juba 6-s tund jalka vaatamist. Eile vaatasin vaid teise poolaja.

 
At 22:53, Anonymous Anonüümne said...

... ja Ronaldo teeb oma 51-se kübaratriki...

 
At 23:10, Anonymous Anonüümne said...

Siinse blogi autoril palun hoiduda päikesest, ilmselgelt hästi see mõju. Milleks vastanduda? Mulle ei meeldi jalgpall. Ma ei vaata seda. Kunagi meeldis. Siis vaatasin. Miks mind peaks häirima need, kes vaatavad? Sa oled nagu ekrelane, kes astub gayklubisse ja hakkab karjuma, miks kõik homod on. Kui sind ei huvita, miks sa siis sellest patrad? Või kodus on telekapult naise käes ja ei jäägi muud üle, tuleb lihtsalt leida endale meelelahutust ja jalgpalli ajal meist kõvemaks minna treenima? Mind ei huvita curling, äkki peaks kirjutama siunava arvamusartikli?

Kahju, et kõvast spordimehest (tõele au andes, kõva spordimees Priit on, pole mitte kahtlustki ja igasugused lödipüksid võiks temast ikkagi eeskuju võtta!) on saanud vinguv kibestunud nõukaaja pensionieelik.

Olen käinud tuuridel kaasa elamas poistel raja ääres, melu nautimas ja ei pea seda kuidagi raisatud ajaks. Õpi lõbutsema ja näe maailma helgemates toonides, ära tõmble asjade pärast, mis sinusse ei puutu. Eks see Pohlakult seatemp oli, et ülekanne ERRi kätte mängiti ja isegi ei kahtle, et Priit oleks ka siis sellise artikli jalgpalli pihta lajatanud, kui EM oleks ülekande saanud.

PS! Vandenõuteooriaid otsivad isikud võiks samuti järgida minu postituse alguses blogipidajale antud soovitust.

 
At 23:11, Anonymous Anonüümne said...

22:53 määri see trikk oma sihvri peale laiali, tolbajoob.

 
At 23:26, Anonymous Anonüümne said...

23:10 aga mida see sinu perset kriibib missuguse artikli Priit kirjutab? Sest kui Priit poleks kirjutanud siis poleks keegi kirjutanud. Aga kahtlemata vajadus sellise järgi oli olemas.
Asi ei ole selles et Padre ei oskaks lõbutseda või elust rõõmu tunda, aga just selles, et meedia on paksult täis ühepoolset sitta. Minagi vaatan huvitavamaid mänge, kuid selliseid linnukese pärast kirjutatud artikleid ei seedi silmaotsaski.
http://sport.delfi.ee/news/jalgpall/mm2018/mm-finaalturniirile-soidab-mitu-ragnar-klavani-klubikaaslast-kes-on-aga-need-kolm-eestlast-kelle-tiimikaaslased-samuti-venemaal-mangivad?id=82632873

 
At 23:48, Anonymous Anonüümne said...

Väga hea teema. Kunagi ammu unustasin enda ja vaatasin peaaegu poole MM mängudest. Pärast sain aru, et mõttetu. Ca 15 aastat juba kaks-kolm mängu ehk vaatan kokku. Täiesti ükskõik, kes võidab.

 
At 01:08, Anonymous MargusM said...

mulle tundub et härra Anonüümne 23:26-el sai hing kriibitud sest 23:10 võtab teema ilusti kokku. Pealegi mis vajadus sellise kirjutise järele oli, kas on juba meelest läinud kuidas siinsamas tehti puust ja punaseks et korda lähevad ainult klikid? Prääksatus Tähtvere parditiigis ei muutnud eriti midagi- PM spordilehekülg mattub ka ise paksult jalgpalli uudiste alla! Ronaldo siin, Ronalo seal..

PS. Taxify reaalne väärtus on kindlasti väiksem ei tasu mulli liiga suureks puhuda. Rekaamimõttes on ilusad suured numbrid muidugi, on mille poole püüelda : )
Kuid see veel puduks et Priit lisaks kõikidele muudele *ekspert olemistele ka majanduseksperdiks hakkaks.. # God save the world!

 
At 08:09, Anonymous Anonüümne said...

"ei toeta õiged eestlased isegi mitte vaatamisega neid üritusi, mis toimuvad meile, Eestile vaenulikul Venemaal, mis ajab agressiivset välispoliitikat ning kasutab spordis massiivseid pettusi"-mõni aast avarem osales PP Sotši OM raamatu kirjutamisel, mis justnimelt tegeles Venemaal koraldatud ürituse kajastamisega! Mis see siis nüüd oli?
kah Priit

 
At 09:16, Anonymous Anonüümne said...

Ma soovin ka oponeerida pika traktaadi kirjutanud 23.10-le.
Nagu siin paljud on kirjutanud, on jalgpalli vahtimine mõttetu. Sellele Priit Pullerits tähelepanu ju juhibki, et inimesed mõtleks, mida nad ilusal suve ajal teevad. Samuti juhib ta tähelepanu sellele, et meile luuakse kunstlikult vajadus millegi jälgimise järele, mis meile olemuslikult korda ei lähe. Pullerits nimetab seda minu arvates põhjendatult massidega manipuleerimiseks.
Asi selles ongi (vt ka 23.26), et ajakirjandus peksab seda jalgpalli vahtu üle. Seetõttu on väga tervitatav, et Pullerits astub vapralt oma ringkonna sisetsunfti vastu. Tõele au andes: kui paljud teist julgeks minna niiviisi oma ringkonna vastu? Arvan, et mitte keegi. Aga minu meelest on vaja, et keegi tuletaks meelde, et asjaga on liiale mindud.
Ma ei näe kuidagi, et Pullerits oleks kibestunud pensionieelik. Minu arust on tegemist mehega, kes julgeb ujuda vastuvoolu, kodanikuna sõna võtta, otsesõnu lollustele tähelepanu juhtida ja lolluste tegejaid ka posti lüüa. Oleks meil vaid selliseid kodanikke rohkem, oleks EEsti elu palju parem.
Ilusat nädalavahetust kõigile ja rohkem võimet kriitikutega kaasa mõelda, mitte teisi kohe kibestujateks sõimata. See kibestumise loosungiga vehkimine on demagoogia.

 
At 11:47, Anonymous Anonüümne said...

Soovitan Priidul osta jalgpall ja selle peal oma viha maandada. Poleks halb ka värav muretseda.

 
At 15:48, Anonymous Anonüümne said...

Mis teeb selle futbolismuse vastikuks on asjaolu, et ei varjata oma erapooletust. Ott Järvela Postimehe tekstiülekandes rõõmustab siiralt aafriklaste võidust austraalia üle. Esiteks, kas see on professionaalne? Leian et reporter võib oma poolsust avalikult näidata vaid juhul kui mängivad eesti läti leedu. Mis või kes on meile prantsus? Neile oleme meie ju former sovjetunion, idaeuroopa aborigeenid, madalamad kui nende "kodused" aafriklased.
Ning just sellest aspektist lähtudes võiks selle multikultirõõmus-suhtumisega piiri pidada. Lisame veel selle et tekstiülekande vahele topitakse mingeid suvalisi tviite laiast maailmast olgu või Gary Linekeri omasid, kuid sellegipoolest jätab see mulje nagu oleks mõnda porduelu foorumisse sattunud. Ma küsin härrased kus on teie väärikus? Miks me peame kellegi OptJoe tviitisid lugema mis pealegi on puhas emotsioonide kirjeldus ega anna info plaanis mitte sittagi?

 
At 19:40, Anonymous Anonüümne said...

Väga õige, 15:48!
Piiratud mõtlemisvõimega ärahullutatud inimmass koos järvelate ja muude taoliste õhinapõhistega on mentaalselt ikka väga kurvas seisus ja sellistega meie riigi tulevik väga nõrkadel jalgadel...
Tõesti, ajupestud tugitooli-, kindlasti mitte sportlased, vaid pigem täisõginud paksud, kus on teie väärikus!?

 
At 20:40, Anonymous Anonüümne said...

Üks väga viltes tellimulugu Priidult. Tema oma enda blogisse?
Meediasõja ohver kelle jalgpalli sallimatust kasutati seekord kurjasti ära.

Tulemiks oli diletantlik lugu, mida isegi ei suuda arvustada.
Kuidas muidu reageerida loole , kus käsitletase Eesti Meedia tellimusloona, et euroopa ja maailma populaarsemat spordiala ei tohiks eestis tegelikult vaadata?

suurest jalgpallist ise võõrandunud
Huu

 
At 20:46, Anonymous Anonüümne said...

Rahu rahu mehed! Võtame asja kuiva tolerantsusega, emotsioonid jätame hiljemaks. Ootame ära mida kostab Padre ning mida arvavad siinse blogi korüfeed, austusväärsed terasest munadega mehed, kes ei karda välku ega ega tänaste poliitkomissaride ähvardusi. Kes tähele pani siis Postimehes on tervelt 2 artiklit teemal.......

 
At 22:14, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsule käib pinda jalgpalliga kaasnev "meie" - ühtsustunne.

 
At 22:16, Anonymous Anonüümne said...

Kas kellelgi olid Ott Järvela suhtes mingid kõrgendatud ootused??? Spordiringkondades on ammu teada fakt, et tegemist on kretiiniga. Eesti Meediasse selline mees "fits right in".

 
At 23:23, Anonymous Anonüümne said...

Ja PP leivaisa õhutab jalgahullust esi ja peauudistena sajaga.
Miks nii siis PP?

 
At 08:39, Blogger Priit Pullerits said...

Huu, kas teie ka ei oska lugeda nagu MargusM ja ei saanud aru, et irvitan otsesõnu nende üle, kes arvavad, et teen mingit tellimuslugu. Selleks ei saa minusugust keegi sundida, selleks olen noile liiga kõva pähkel ja vankumatu.

 
At 15:55, Anonymous Anonüümne said...

Oled sa jee. Kes maksab, tellib muusika. Vahel tellib muusika ja pärast isegi ei maksa. Muusik laulab seda, mida küsiti.
Pähkel ja vankumatu oleks sa siis, kui sa oleksid ise enda tööandja ja ei peaks oma rahakoti pärast muretsema.

 
At 21:33, Blogger Priit Pullerits said...

Uskumatu, millise järjekindlusega ilmub siin lagedale mehi, kes uhkelt demonstreerivad oma idiootsust ja lugemisoskmatust. Ma kirjutan sissekande, kus ironiseerin nii otsesõnu, kui vähegi saab, nende üle, kes hakkavad punuma vandenõuteooriaid, et EM ja Sven N lasid mul kirjutada jalgpallikriitilise kommentaari, ja sellest hoolimata ilmub siin ridamisi välja tüüpe, nagu eelmine, aga ka mitmed varasemad, nagu Margus Mänd, kes kuulutavad maailmale, et nemad ei saanud ikka millestki aru, ja näitavad, kuigi ma olen seda blogi pidanud juba üle kümne aasta ja Eesti ajakirjanduses tegutsenud aktiivselt ja nähtavalt üle veerand sajandi ning kirjutanud selle aja jooksul, mil hr Nuutmanni varjugi ei olnud Eesti ajakirjanduses, terve rea väga jalgpallikriitilisi lugusid, et nad ei ole siiamaani millelegi pihta saanud ega kahjuks ilmuta ka mingeid märke, et saaksid.

Aga noh, ega midagi pole parata, ega inimesi ongi raske nende enda lolluse eest kaitsta ja sellest ravida.

Veel kord: ma olen ülemuste poolt manipuleerimatu. Kas Veerpalu kaasust aastast 2011 mäletate? Kogu Eesti ajakirjandus istus kuu aega vagusi, aga ainus koht, kuhu vaikimislepe ja vaikimistahe ei ulatunud, oli siinne blogi, kus asjast kirjutati ammu enne seda, nagu mäletate, kui suur ajakirjandus selle asja suurelt üldse teemaks tõstis. Jah, mul oli sel teemal jutuajamisi endast kõrgemal positsioonil inimestega, et ega ma liiga avameelseks lähe, aga nende võimul on ka kuskil piirid ning minu sõltumatus ulatub nendest piiridest sageli palju kaugemale. Nii oli sageli ka eelmise tippjuhi ajal.

Ma võiks teile rääkida siin igasugustest katsetest blogile kriips peale tõmmata, aga ei ole see kellelgi läbi läinud.

Ja siis tulevad mõned mehed tõsimeeli väitma, et keegi paneb mind laulma kellegi laulu...

 
At 21:59, Anonymous Anonüümne said...

2011?
Praegu on aasta 2018. Eesti meedia on midagi muud.
Loomulikult saadab ta oma töötaja sarjama konkurenti.

 
At 06:28, Anonymous Anonüümne said...

21:59 ja teised samasugused

Kas on väga valus?

Lugupidamisega
Rein Valdmaa

 
At 09:16, Anonymous Anonüümne said...

Mis sul jalgpalli vastu on, Priit?

 
At 09:21, Anonymous Anonüümne said...

Diktaatorid on jalgpalli loomupäraselt võõristanud, sest soovitud tulemus on garanteerimatu ja sellele kaasaelava rahvahulga meelsus kontrollimatu, kirjutab jalgpalliajaloolane Indrek Schwede.

 
At 09:22, Anonymous Anonüümne said...

Mis sul jalgpalli vastu on, Priit?

 
At 09:40, Anonymous Anonüümne said...

Tänast Postimeest vaatasite?

Lk 8 on lugu mingist väidetavast malaisia gurust, kes peab ülikooliharidust tarbetuks ja loodab koolisüsteemi muutes pälvida Eesti kodakondsuse. WTF?!

Tartu PMi lk 8 on lugu Briti passiga Hiina juurtega hongkonglasest, kes tahab enda sõnul saada eestlaseks ning esindada eestlasi tulevikus europarlamendis. WTF?!

Mida nad ronivad siia meie maale ja kukuvad siin laamendama ja meie elu ümber korraldama???

Aga! Elu teeb ise selliste tegelaste tegevuses korrektiive. PM veebis on kõrgel kohal uudis, et USAs sai eile surma viis ja vigastada veel mitmeid politseinike eest autoga põgenenud ebaseaduslikke sisserändajaid.

Nüüd on teil tänane meediaülevaade olemas. Võtke heaks!

 
At 09:46, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 09:16 ja 09:22, sellest olen rohkem kui kümnendi jooksul kirjutanud palju-palju kolumne, neid tüvitekste teavad tõelised spordisõbrad sama hästi kui peast. Ma ei hakka siin ju iseend tsiteerima ja kõike kordama, enamikule läheks see tüütuks. Otsige tüvitekstid üles (Google aitab!) ja sealt saate kõik vastused, ei ole mõtet tulla siia mu blogisse uksest sisse murdma ja midagi nõudma.

 
At 10:56, Anonymous Anonüümne said...

Nõuan küll vastuseid, sest te ei ole riik riigis.

 
At 10:58, Anonymous Anonüümne said...

Sest kui te kirjutate tüviteksti, millest mitte keegi aru ei saa, siis pole lugeja loll, vaid..

 
At 10:58, Anonymous MargusM said...

Priit, need sinu tüvitekstid on jahh lausa legendaarsed..
Jätkuvalt, mis paneb sind arvama et jalgpall on halvem kui mistahes teine spordiala?
Suurt pilti vaadates ma väidan, et sa kirjutad hoopis kogu spordi vastu sest kas autoralli või tennise vaatamine on parem? Keelame sportimise ära?
Töötades klikimeedias ei saa sa näidata näpuga omadele ning sel põhjusel annad tuld hoopis publiku pihta.

* sain su "asiotaazist" aru kuid keegi peale sinu ja S.N. ei tea kas oli jutuajamine või mitte ning sul kui faktimehel läheb raskeks tõestada et polnud.. meenutades talvist sõda siis see oli justkui järg.. kindel see et Eesti Meedia agendat teab piiratud seltskond.
Seega polnud mul mingit probleemi vinti peale keerata.

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

Ei jää muud üle, kui proovida käesoleva kirjutise autorit toetada.

Arvan, et juba seepärast peab jalgpalli vastane olema, et see on millegipärast maailma populaarseim spordiala. Kurask kui palju staadione jne jalgpalluritele on ehitatud, kui see raha oleks näiteks jalgrattaspordile eraldatud - siis kasvõi juba Eestis oleks kindlasti Tallinn-Tartu maantee kolmerealine - autojuhtidele jäänuks need senised kaks rada - aga paralleelselt kulgenuks eraldi jalgratturite maantee - kuhu igasugustel jalutajatel, rulasõitjatel ja lapsevankritel asja ei oleks. Ja boonuseks - talvel saanuks seal segamatult suusatada. Muidugi - eks sellel jalgrattateel tekiks ka igasugu jamasid - kui grupile jääb ette tädi Maali - kes puuti piima järgi vokiga ketrab.

Võehh - kui palju jalgpall raiskab eesti spordipotentsiaali. Mingid jalgpallurid meelitavaid füüsiliselt tugevaid-suuri jne noori suusatamisest-jooksmisest-jalgrattast eemale. Jääb vaid kaasa tunda õnnetule ja väiksele Islandi rahvale - mida kuradit nad seda perspektiivitut jalgpalli arendavad. Nagunii nad maailmas esikohta ei saa - aga sportida selleks, et mitte esikohta saada (jääda kümnendaks...), mõttetu teema. Talts näiteks vist ütles, et see kes spordis maailma parimaks ei püüdle - on mõttetu luuser.

Ja kui mõelda näiteks Brasiilia slummide noortele - taovad seal tundide kaupa mingit palli pisikestel pesukuivatusplatsikestel. Mõni ütleb, et see jalgpall seal ju alternatiiviks tänavakuritegevusele. Mis jutt see küll on. Tuleb lihtsalt propageerida, et need noored ostaks endale korralikud jalgrattad - ja hakkaks tegelema tõelise individuaalse spordiga. Jalgpallurid on ju mingites kampades (nimetatakse meeskonnaks), aga kampades lokkab kuritegevus. Aga kui näituseks sõidad vastupidavust arendavalt päevas 100 km, siis kindlasti saab noor sõiduajal järgmise päeva koolitükke meenutada, äkki tuleb pähe isegi mõni iduidee. Ei jõlgu enam mingis tänavakolka platsikesel uimas (mis vahet narko või jalka uimal ikka on) - vaid talle avaneb suur Brasiilia maanttee.

Mõelda vaid - mis jama toimub Eesti spordiajakirjanduses - TV, lehed on täis jalgpalli. Nii nagu kõikjal pakutakse ebatervislikku rämpstoitu - a la Hamburgi SV-d, mis õnneks hävingus. Eesti rahvas peab oma maitset arendama - sööma ikkagi tippasju - näituseks "part ma šüü šuu ää kastmes". Kuulama Pärti. Jälgima Tour de France. Ükskord oli minulgi õnn tänu edumeelsele Eesti ajakirjandusele TV- s seda näha - tundide kaupa jälgisin lummavat Prantsusmaa maastikku, ajaloolisi linne-külasid. Kommentaarides räägiti ka osalevast Eesti Mehest (kumb neist nüüd oli - ei mäleta...), kahjuks minu treenimata silm ei suutnud tema särginumbrit sellel olulisel sekundikaadril tabada - kui ta teiste seas mööda vuhises. Kurask - jalgpalli tõttu kannatab tõelise spordi ajakirjandus. Kui nüüd antanuks eetriaega näiteks hoopis Kapa-Kohila järve jooksule, siis saanuks põnevusega kaasa elada vaprale külalisvõistlejale kaugelt maalt - kes suudab teistele näidata sokikandu (või oli ta suisa paljajalu - kahjuks miskipärast ei klikanud selle spordiuudise pealkirjast edasi ja nii jäigi mul põnevad asjaolud teadmata).

Aga jõudu hr Pulleritsule (suisa nagu punase rätikuga toreadoor) eesti rahva harimisel sellel mõttetul hapukurgi-jalkahooajal, kus kõik taovad palli ühte väravasse. Tänu sellisele mõttetu massi harimisele - sellele vastandumisele massile - on ometigi ka tõeline Eesti Spordiajakirjandus Klikitsoonis.

 

Postita kommentaar

<< Esileht