pühapäev, juuli 01, 2018

Pullerits: Kuidas ma Eesti maanteesõidu meistrivõistluste proovisõidul gruppi elavdasin?

Olümpiapronksi omanikul Jaak Mael oli sõidetud neli kilomeetrit, kui ta Tehvandi staadionil Astri kohvisõiduks ehk Eesti grupisõidu meistrivõistluste ühistreeninguks piirdeaia ääres koha sisse võttis. Mul oli selleks ajaks läbitud juba 58 km. Väntasin koos kümnese grupiga Otepääle Tartust, paariliseks Kurmo Neemela. Pärituul soosis kerget sõitu. Seetõttu jõudsime kohale pool tundi enne kohvisõidu starti, mistõttu otsustasin kasutada võimalust ja proovida rattal Tehvandi radasid, kus tavaliselt on rattureil sõitmine keelatud, aga nüüd oli Eesti meistrivõistluste puhul lubatud. (Kuigi Maest sain aru – mis ei tähenda, et ta nii ka mõtles –, et kui annan aegsasti ette teada, võib ta Tehvandi rajad mulle sõitmiseks priiks teha ehk kinni panna.)

Peakorraldaja Rene Mandri hinnangul läks teele umbes 80 ratturit. Teele minek oleks äärepealt päädinud avariiga, sest kui ratturid staadionilt maanteele tagasipööret tegid, tulid Otepää poolt mäest alla rullsuusatajad, kel teatavasti pole pidureid, aga nad suutsid murule hüpates kuidagi siiski seisma ja isegi püsti jääda. Nii sai peagrupp kohe algul mul eest minema.

Mis edasi juhtus, seda näete juba minu tehtud ja kokkupandud videolt.

Algul, esimesel ringil oli sõit rahulik – eesmärk oli ju rajaga tutvumine. Aga kui algas teine ring ja rada osalejail selge, läks sõit ühtlasest postiljoni või piimanaise kulgemisest veidi huvitavamaks. Liikusin ise ka grupis ettepoole, et vaadata, mis seal õige toimub. Ühe väikse tõusu otsas nägin, et üks osaleja oli poolesaja meetriga jooksu pannud. Kuna grupi sabas sõitmine oli juba üksjagu tüütuks muutunud, läksin jooksikule järele.

Ja sellest alates muutus sõit palju paeluvamaks. Vähemasti mulle. Teiste eest ei oska rääkida. Enamikule, kes grupis lihtsalt kaasa liikusid, vist mitte. Aga eks igaühel oli oma soov ja eesmärk, mida järgida.

Teise ringi esimesest kolmandikust alates sõitsin enamiku ajast grupi peas või suisa liidrikohal. Mitmel meeldivama reljeefiga lõigul püüdsin ees ka tempot teha ja kiirust tõsta. Mõned mehed, nagu silmanurgast nägin, tulid kaasa, nagu näiteks Mae (seegi on videos dokumenteeritud). Mõistagi polnud siht gruppi lõplikult selja taha jätta, vaid lihtsalt gruppi elavdada. Miks, küsite.

Aga seepärast, nagu teate, et kõige tüütum sõit on üksluine sõit, kus miskit ei juhtu. (Ma ei pea juhtumise all silmas õnnetusi.) Rutiin ja üksluisus on iga loova loomuga inimese vaenlased. Isegi väike ärgitus, mis õnnestub korraldada, lisab sõidule meeleolu ja värvi. Näiteks lähed ette, kiirendad pisut ja vaatad, kuidas grupp reageerib. Millal veel selliseid asju proovida, kui mitte treeningul? Need lükked teevad sõidu ja treeningu üksnes põnevamaks. Muidu lähed pärast koju ja mõtled, et oot-oot, mis see siis nüüd oli, kas midagi juhtus ka üldse... ja järgmisel päeval ei ole sellest sõidust enam absoluutselt midagi mäletada.

Lõppeks on iga osaleja vaba valik, kuidas ta käitub: kas sõidab rahulikult grupis või tuleb väikese kiirendusega kaasa. Täiskasvanud inimesed ju, kõigil pea otsas. Peaasi on see, et sa teisi kuidagi ei sega. Ja ma ei seganud, sõitsin alati kaarega vasakult mööda. Kui mõni, kes kiirendustega kaasa ei soovinud minna, ometi läks, siis vaadaku küll iseendale, mitte mulle otsa: kes käskis minna? Ent tegelikult usun, et nendele, kes rahulikult grupis sõitsid, polnud mingit vahet, mis keegi ees teeb – grupi jaoks tasandusid need eesmiste meeste manöövrid nagunii ühtlaseks liikumiseks.

Sõbralik sõit oli, see on peamine. Ja mõned mehed ei pidanud paljuks ka nalja visata, kui saatsid mulle grupist järelepärimise, kas kuulutusi ka vastu võtan (mu pükstel on Soov.ee logo). Mitmed mehed, sh Pelotoni tiimist, tulid isegi kiirenduste mänguga kaasa – ehk korraldasid provokatsioone, nagu mulle pärast öeldi (videos on need näha!).

Aga mis ma siin ikka seletan: oma silm on kuningas. Vaadake kõike videost!

Pärast, kui kringliviil söödud ja kohvi joodud – osad jäid kringlist ilma, sest ei olnud end eelnevalt sõidule registreerinud, mistõttu korraldaja ei teadnud nende tulekuga arvestada; korraldaja tellis kringlit nii palju, kui oli registreerinuid pluss kümme ehk 60 inimesele –, asusime kümnese grupiga tagasiteele Tartu poole. Seekord oli paarimeheks P.L., kes jagas sõidu ajal nõuandeid ja nippe grupisõidu kohta. Vastutuult andis kõvasti murda, lõpuks tuli keskmine kiirus vaid napilt üle 30 km/h. Viimaks sai vihma ka viie kilomeetri jagu.

Kokku sai laupäeval vändatud 149 km ehk rohkem kui ühelgi teisel korral sel aastal. Ja vist rohkem kui mullu või tunamullu samuti.

Fotod 1-7: Pühapäevased Eesti meistrivõistlused maantee grupisõidus, meistriks tuli Mihkel Räim. Fotode autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix

63 Kommentaarid:

At 19:21, Anonymous Anonüümne said...

Väga kõva video. Vaadake kuidas kuningas möödub konkurentidest väliskurvis. Võimas minek, nagu noorel Nibalil. Kiidame heaks.

 
At 20:52, Anonymous Anonüümne said...

Hea et Padre kodus möllab. Ma juba kartsin et kauge Moabi poole teele asunud ja väikese Eesti unustanud kus see ja teine.

 
At 21:42, Anonymous Anonüümne said...

Olgu moabis või otepääl, moskvas või pekingis, Padre on alati meiega.
Kuigi te sitakotid pole seda väärt.

 
At 17:29, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole jah

 
At 19:25, Anonymous Anonüümne said...

Vaatasin videot.
Naljakas on näha, kuidas treeningul kasutatakse võistluste žargooni.

 
At 19:48, Anonymous MargusM said...

oijahh, see mees elab ikka omas mullis..
Kohvisõit on rahuliku tempoga grupisõit kus vestelda kaaslastega ja chillida mitte mingi treeningüritus, tsiteerin otse tüvitekstist: "Võimalus nautida rahulikus tempos profiratturite seltskonda ja tutvuda Hearum EMV grupisõidu rajaga päev enne starti."
..ehk siis võiks küsida et mitut profiratturit nägid või vestlesid?

Kõrvaltvaadates on Priidu käitumine nagu kevadisel vasikal või vajuta õiget nuppu ja mees muutub poisikeseks.. kohati justkui ullike rattal kuid õnneks enamus teab juba ja suhtub mõistvalt. Selles osas tuleb tõesti tänada seda ~80pealist seltskonda et sõidu ideed suudeti stoiliselt raamides hoida.

 
At 20:35, Anonymous Rattasemiootik said...

Ei jaga eelkõneleja etteheiteid. Minu arvates on õige, kui inimene elab oma mullis, kui just nii tahate öelda. Vähemalt elab oma elu ja teeb oma asja. Palju kurvem on see, kuidas teised elavad kellegi teise mullis, kuigi küll suuremas mullis, aga ikkagi mullis. Pean silmas neid, kes sõidavad nagu kuulekas lambakari ja ei tee teist nägugi. Vähemalt on videos näha veel mõnda meest, kes julgevad väljendada individuaalsust ja teha oma asja, mitte oinana tuimalt kaasa kulgeda. Sellised inimesed, kes julgevad teha teisiti kui vaikiv enamus, viivadki elu edasi ja loovad uusi võimalusi. Hall nähtamatu keskpärasus nagu sel sõidul näha on, ei anna küll elule mingit värvi ega muud loovat juurde. Millega seda põhjendan? Kui oleks keegi neist halli massi esindajaist teinud video, poleks keegi seda vaadanud ja midagi öelnud, sest mis sa mõttetusest ikka vahid. Aga näete: seda videot on vaadatud ja ka kommenteeritud, sest siin on midagi teistsugust, mis teeb ka teiste elu huvitavamaks, vähemalt kommenteerimisel.

 
At 20:56, Anonymous Anonüümne said...

Just see ongi hull lugu, et tehti video. Topelteputamine võõras pulmas.

 
At 21:26, Anonymous Kohvisõitja said...

Kuulge mehed, te olete lapsikult kadedad. Küll on maa külmunud, küll kärss kärnas. Küll on häda, et Priit sõitis kaasa, küll on häda et ta tegi video. Lõpetage oma infantiilne kiun, see pole spordimehelik. Sõitke ka ja tehke ka video, keegi ei kobise. Aga kobiseda selle üle, kui mõni jõuab ja tahab -- no see on mage, saage ise ka aru. Keegi ei keela teid ka, tehke!

 
At 21:46, Anonymous Anonüümne said...

Keegi pole nii loll

 
At 21:48, Anonymous Anonüümne said...

See oli PP jaoks ju võstlus.
Huvitav, miks Tartusse tagasiteel atrõõvi ei läinud?

 
At 23:16, Anonymous Anonüümne said...

Praegustel minutitel jookseb Piirimäe Pärtel ennast ja EV suurede ajalukku. Mis on hr Pulleritsul vastu panna?

 
At 23:18, Anonymous Anonüümne said...

hr Pullerits on juba ammu EV ajaloos.

 
At 00:36, Anonymous Anonüümne said...

Ka m ina imestan, et miks koduteel ründamata jäi.
Milleks mõttetult tiksuda?
Tõmmanud tee vasakpoolsesse serva kergel kallakul ja altröövinud.
Milleks nagu tšainik saba jalga vahel koju vurada, kui saaks trenni huvitavamaks teha?
Mis ajast eesti mees selline mömm on?

 
At 09:54, Anonymous Anonüümne said...

https://f10.pmo.ee/HsLAKuhRJ8uH8p7V5Nw5sITGhh4=/fit-in/2560x2560/filters:no_upscale()/nginx/o/2018/07/03/7932813t1h54b4.jpg

 
At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

Ma näen siin tervet hulka tugeva alaväärsuskompleksiga mehi sõna võtmas. Kas sellised on tõesti meie seas sporti tegemas?

 
At 11:39, Anonymous Anonüümne said...

Tulin üle tüki aja seda blogi kaema, et teada saada, kuidas käituma peab. Kas on vaja panna või mitte? Hetkel tundub sedamoodu olema, et on vaja panna! Lähen panema...keda või mida, selgub juba asjade käigus. Tuleb ju ära kasutada võimalust. Kunagi ei tea, millal panemiseaeg läbi saab ja enam ei saa panna.

 
At 13:14, Anonymous Anonüümne said...

Keegi vutti ka vaatab? Külma ilmaga ikka parem meelelahutus kui tee peal tuule ja veega võimelda. Japsid panid eile platsil mängu lõpus kamikadzet ja said šokeerivalt pähe. See oli hetk mis näitas, et milline peab olema palli tagumine. Reeglid peavad mängus olema sellised, et 90 minutit oleks sama põnev kui viimasel 5 minutil. Kui FIFA seda taipaks, siis oleks tegemist blockbuster alaga. Siinne blogi muutuks hoobilt jalkablogiks ja kedagi ei kotiks enam suusk ega ratas. Äärmisel juhul oleks veel tolereeritud rattajalka. Eks elu sinnapoole veerebki. Tallinnas on velodroomi põhikunded vutimehed. Isegi uue sisetreki teoretilises lubadustes on vutimeestel projektis kaasarääkimisel oluline koht. See nagu sobib kõigile. Keegi ei võta sõna. Kõik käituvad nagu ahjualused, peaasi, et miskit riigilt pudeneks ja ollakse sellega õnnelikud. Riiki aga sport ei huvita. Riigi pärast oleks lihtsam kui teeks ühe objekti ja topiks kõik alad sinna sisse nagu miskisse burgerisse. Tegelikult võiks ju riik läheneda asjale mitte rahaga vaid regulatiivselt. Iga kinnisvara arendaja, kes arendab ärikinnisvara, peab ehitama ka 20% ehituse väärtusest pühendama vabalt ligipääsetavatele sotsiaalsetele avalikele spordiobjektidele. Nii nagu nad peavad tegema panuseid kunsti arendusse peaks seda tegema ka kehakultuuri arendamise võimalustesse.

 
At 14:10, Anonymous Anonüümne said...

Ei saa me ilma jalgpallita.
EV100 kuulsuseks joosti 100x10000m teatejooks, Postimehes aga on peauudiseks Klavan ja Flora FC. Vaataks isegi vahest palli kuid eesti spetside "asjatundlik" mögin muudab selle võimatuks.

Iseküsimus on teatejooksu meediakajastus, selleks oleks saanud tervisespordi propaganda ürituse, Õhtulehes taandus asi sujuvalt Saskia Alusalu promole kuidas ta jaapani tv's meestest pidi rääkima. Sellised prioriteedid.

 
At 14:27, Anonymous Anonüümne said...

Mehed jätke see jalgpalli porno. Lugege sedasama Postimeest. Sealt vaatab meile vastu alasti tõde. Hiina ja Valgevene armeed marsivad ühisel paraadil. Eesti rahva sõber Edvard Luukas kirjutab et transatlantiliste suhetega on tänaseks PUPU.
Pole just väga naljakas. Jalgpalli asemel peaks püssi õlitama ja nööri seebitama.
Või teavad informeeritud mehed (Padre, Piirimäe,... ) paremini kelle karuga me homme tantsima peab hakkama. Muide, Padre Lukašenka oli nooruses kõva suusataja.

 
At 14:56, Blogger Priit Pullerits said...

...ja suurt pilti ei näe enam keegi... Et Donald Trump on muutunud sõgedaks, et Merkelil püksid jalas põlevad ja Euroopa laguneb, et Helsingis möllavad tänavail homod ja noored tulevad välja neid toetama ja Helsingin Sanomat ilmub homolipuvärvides. Mõtlesin kohe, kuidas selle vastu protesteerin, kui asjad peaks meil minema nii nagu Soomes ja PM peaks midagi samasugust otsustama teha - see on punane joon, kus mina lähen jõuliselt barrikaadidele, kui ajakirjandus muutub avalikult ja varjamatult propagandistiks.

Aga spordis... Segastel asjaoludel vabaneb salbutamooli ülekasutanud Froome enne TdF'i süüdistustest. No kuulge! Pole profimat tiimi kui Sky tiim, mistõttu on ebausutav, et oma esisõitjal lastakse teha lollusest asju, mis ta jama sisse tõmbavad. Need asjad ei ole nii, nagu meile paista lastakse, ainult lihtsameelseid võib sellega ära lollitada. Aga olgu, see on võõras asi. Meil on oma mehed TdF'il. Lõpuks on meil ka midagi, mida jälgida, kuigi Eesti ajakirjandus jätkab endiselt jalgpallihulluse harjal.

See on tore, et Rein Taaramäe ka TdF'ile pääses, aga kas siin ei oota ees midagi sama, mis juhtunuks siis, kui Eesti võitnuks jalkas 2011 Iirimaad ja saanuks EMile? Me ju mäletame, mis Iirimaad EMil tabas: meeskond oli absoluutne autsaider ja peksupoiss. Valus on ette kujutada, kuidas Eestit oleks EMil veelgi karmimalt tümitatud kui Iirimaad. Taaramäe on ise ka öelnud, et sellist minekut pole, mis lubab palju loota. Ta sai ju viimasel tuuril ka algul igal etapil 2-3 minutit kaotust. Kui nüüd hakkab sama juhtuma, siis... see oleks umbes midagi sama, kui ma oleks ka trüginud grupisõidus eestikatele proffidega võidu sõitma, oleks tundnud enne starti, et ohoo, vaat kui kõva mees ma olen, aga siis oleks juba paari kilomeetri pärast pikalt maha jäänud - masendav, see tõmbakas endal ka motti alla.

Seepärast tuleb sõita omasugustega, nagu laupäeval Otepääl. Ah et miks tagasiteel atrõõvi ei läinud? Kellele mul seda pärast näidata olnuks? Teiseks, tagasisõit oli lõdvestussõit ühises grupis, nagu juba algselt sai kokku lepitud. Küsisin grupijuhilt kaasa tegemiseks luba, ta andis selle, seega olin vaikimisi alla kirjutanud grupi reeglitele.

 
At 15:24, Anonymous Anonüümne said...

Kahju et keegi eesti meedias (kasvõi siinsamas blogis) Froome fenomeni Girol lahti ei kirjutanud. Väljamaa blogides seletati et mees oli "fading" ehk surijate pundis. SKY pidi hakkama juba uut liidrit otsima.
Ning siis voila?! Ühel päeval pani kõigile mitmeminutise paki. Selline uuestisünd ei pidavat normaalsete inimeste puhul olema füsioloogiliselt võimalik. Froome enda seletus oli et võttis end vaimses plaanis käsile ja lihtsalt OTSUSTAS et peab sõitma hakkama???
Hr Pullerits teil seal spordidoktorid lähedal või oskate ise kommida kas selline supermänlus on võimalik?

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

Teatejooksu tulemused on paberil. Noor Veerpalu keda reklaamiti kuulsuste listis kaotab veteranidele Piirimäele ja Raio Piirojale. Tammjärve 34min on kehvake koondise suuskuri jaoks. Või jooksid nad öösel?
Teada on, et kõik suusatajad tingimata edukalt ei jookse, aga sellised on erandid.
Reeglina siiski suusatajad näitavad tublisid aegu staieri distantsidel. Koondise saaks vabalt kokku panna jooksu tulemuste põhjal et välistada vabandused nagu vale suusk, ebaõige määre, kukkumine langusel, aeglase tüübi tuulde takerdumine jne.

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

Kus seda Taaramäe TDF uudist lugeda saab. tahtsin selle Postimehest üles otsida ja vajaliku kliki teha, et väljaandja näeks, et rahvast ikka rattasport kah huvitab - aga võta näpust.
avasin spetsiaalselt spordi lehekülje kerisin ja kerisin ja kerisin - ca. 60 uudist leidsin aga Taaramäe TDF-il startimise kohta küll ei midagi.

 
At 16:30, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas siia blogisse sellised ajugeeniused satuvad nagu 16:27? https://sport.postimees.ee/4512706/nagu-vanal-heal-ajal-kangerti-korval-stardib-tour-de-france-il-ka-taaramae

 
At 16:43, Anonymous Anonüümne said...

Postimehe pealkiri on diletantlik ja populistlik. Esiteks ei tule vanad head ajad tagasi. Taaramäe esiliiga meeskond sai peale puhtalt puhvri täiteks, sest tagaotsa mehi on samuti vaja. Kangertil on vastutusrikas vedaja ülesanne, Taaramäe näitab sponsori nime kintsu peal.

 
At 17:12, Anonymous Anonüümne said...

Mustaporinäkku on Pulleritsu Moabis.

https://www.instagram.com/p/BkjYtlblVFM/?taken-by=mihkelraud

 
At 17:57, Anonymous MargusM said...

15:24. Kes see seal Eesti Meedias peaks olema võimeline Girot kommenteerima? Loe- vaata ingliskeelset rattakirjandust, seletus on lihtne ja takkajärgi vaadates strateegiliselt hästi vormistatud: Froome võitis laskumistega 2min ja tõusudel ~1min, lisaks pandi ju spetsiaalselt talle lisa joogi ja toidujagajad et plaan toimiks..

Rattasemiootikule ütleks lihtsalt et kui vahelduseks selline ühisveeremine ei sobi siis palun väga, tee trenni kuid ära lõhu teiste üritust. Samahästi võiks arvata et õhutad ka kriminaalseadustikku loovalt suhtuma.. Ja nagu näed siis suudab ka Priit reeglitega kohaneda: *Küsisin grupijuhilt kaasa tegemiseks luba, ta andis selle,
*seega olin vaikimisi alla kirjutanud grupi reeglitele.

Polegi nii hirmus ja lammas pole ka sellepärast keegi : )

 
At 18:36, Blogger Priit Pullerits said...

Kui Mihkel Raud on Moabis, siis mida teie veel ootate, ah?

 
At 18:42, Anonymous Anonüümne said...

Mihkel Raud kui kõige edevam teismeline pole väärt Padre sõrmeküüntki.

 
At 18:46, Anonymous Anonüümne said...

Ärge laske ennast hullutada sellest sky osakeste matemaatikast. Mis söötmine, mis jootmine? Sellise suveräänse sõidu juhul pead olema vastastest nii aeroobselt kui anaeroobselt 80 watti puhast povvarit üle. Eriti rattas kus sulle pundiga järgi tullakse. Või võtame teadmiseks et Froom on üliinimene ja paneme gossipile punkti?

Ilma nsvl-i dopingukultuuurita oleks Uno Leist 10x liidu meister ja käinud 3 olümpiamängud jutti. Millal rehabiliteerime Uno Leisti?

 
At 08:31, Anonymous üks ajaleht said...

Lugege kõiki artikleid 1€ kuus. Kui tellite, määrime pähe püsitellimuse, sest see on nii naljakas.

 
At 10:13, Anonymous Anonüümne said...

Vot siin anti tõeline, argumentidele tuginev vastulöök: https://tartu.postimees.ee/4513697/meelis-pastak-eks-parematelgi-vea-monikord-viltu

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

Pastak va nahlebnik räägib ainult rahast. Vaat kus ikka ameerika pallipatsutajad jagavad omavahel 700 tonni, meie võlurid aga 0 tonni. Kui palju palka veel treener saab! Ai ai oi oi?
Lõpetab oma jutu tüüpilise ahjualuse stamp mõttega et kui oleks profimeeksond küll see siis tugevdaks kogukonda. Pidage silmas kavalat skeemi et linn, ülikool ja sponsorid peaks tulevat profimeeskonda rahastama. Ehk siis 2 osa maksumaksja raha ja 1 erasektorit. Tutkit brat! Ei huvita need väljamaa neegrid kohalikku elanikkonda et peaks neile tonne omast rahakotist maksma. Kus poja tuli nüüd endale rahanutsakat jagama.
Antud probleemi seis kaalukausil:
Pullerits 500 - Pastak 0

Kaarel from Põlvamaa

 
At 11:33, Anonymous Anonüümne said...

Kui kellegi loos asjalikud argumendid olid, siis justnimelt dr Pulleritsu omas.

 
At 11:56, Anonymous Kogukonna spetsialist said...

Pastaku jutt on ju puhas bullshit! On ikka vennal loogika: et teeme profimeeskonna, mida rahastavad linn ja TÜ ASK ehk üliõpilasspordiklubi!! Kuule mees, kui tahad profiklubi teha, siis olgu rahastus ka vastav, st teenigu klubi see ise. Kas Chicago Bullsile annab ka Chicago linn paar miljooni või? Ja Boston Celticsile annavad ka Bostoni kuulsad universiteedid miljoone? Tsiteerigem Andrust, Ansipit: tule taevas appi!

Ja siis see Ameerikast võetud tobe, totter ja totakas jutt kogukonnast ehk communityst. Mis kuradi kogukond? Kogukond võib sul olla Ameerikas, kus inimestel pole meie mõistes kodupaika ja tugevate ning tihedate juurtega suguvõsa. Seal võid rääkida kogukonnast, et neegrid ja latiinod ja peded ja džihadistid koos moodustavad mingi kogukonna. Meil Eestis on perekond, meil on suguvõsa, meil on sõpruskonnad. Mis kurradi kogukonnad?? Ei ole meil mingit kogukonda peale Kalamaja ja seal elavad ka pagana hipsterid ja muud kahtlased kanepit tõmbavad tüübid. Tartus nüüd küll mingit kogukonda pole. Mind ei huvita see Rock või TÜ peaaegu üldse, mind see küll ei liida ja mu sõpru ning tuttavaid ka mitte. Või Tammeka - kas see loob mingi kogukonna?? Jälle sõna Andrusele, Ansipile: tule taevas appi!

 
At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake, vaadake sõbrad sitakotid ja teised kogukondlased kuidas kirjutab Antsipi lellepoig 11:56. Otse silmaauku! Selliste ausate lugude pärast käivad kõik ausad mehed (ja naised) kuningas Padre blogi lugemas

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

Seis juba 850:0
Padre taskus

 
At 13:39, Anonymous Anonüümne said...

Täna on Independance Day ja keegi pole Priidule õnne soovinud??? Tümikad olete või? Mina igatahes soovin. Palju õnne!

 
At 14:15, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh!

 
At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

Selle peale ei tulegi nigu, et võõrriigi tähtpäevade puhul õnnitlema hakata. Ausam on vast igasuguste tähtpäevade puhul õnnitlusi siia kommentaaridesse jätma hakata. Aga ameeriklastele, loomulikult, õnnitlused ka minu poolt!

 
At 14:57, Anonymous jobu said...

Aga indiaanlaste iseseisvuspäev?

 
At 14:59, Anonymous Anonüümne said...

Katsu avarama pilguga vaadata. Tegemist ei ole suvalise võõrriigiga vaid kõige suurema sõbraga. Kurat ja põrgu! 25 aastat transatlantilisi suhteid ja selline mokaotsast õnnitlus? Kus on soojad tunded, kus on peene maitse?

Palju õnne ameerika rahvale nende suurima püha puhul! Ning otse loomulikult Padrele kes isiklikult käinud tugevdamas eesti ja ameerika rahva vahelist sõprust.

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

1470:0
Kogukond on Padre selja taha asunud.

 
At 15:52, Anonymous Anonüümne said...

14:59 omab vaadet. tõesti, tõesti, kontrollisin fakte ja see päev on tähtis päev. Seda ei saa kergelt võtta. Nimelt. Sel päeval on sündinud üks president ja surnud 3 USA presidenti, neist 2 lausa Iseseisvusdeklarile allakirjutanut. Ja nüüd pange tähele - tegelikult esitati kongressile Iseseisvusdeklaratsioon 2 päeva varem ja just sel päeval on sündinud meie püha peaminister Jüri!

Selliseid fakte arvesse võttes, edastan ameeriklastele siirad, palavad ja kirkad õnnitlused nii tähtsa päeva kinkimise puhul maailma rahvastele!

 
At 17:23, Anonymous Anonüümne said...

1690:0

 
At 17:42, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits paneb tänase pidupäeva puhul USA koondise dressi selga?

Stiilinäide preili Vonn poolt:
https://www.instagram.com/p/Bkz_ROWAkAo/?taken-by=lindseyvonn

 
At 20:05, Anonymous Anonüümne said...

Pange sõbrad tähele finesse. "Ameeriklased" EI OLE sama mis "ameerika rahvas". Katsuge tunnetada. Kuulake oma südant. Ei ole vaja koondise dressi. Piisab kui on stars&stripes trussikud või sokid.

 
At 20:41, Anonymous Anonüümne said...

Just. Tegelikult on sokid ja trussikud ju tehtud Hiinas. Kuid siiski on eriline tunne kanda sel päeval ameerikast soetatud trussareid. See tekitab erilise solidaarse tunde ameeriklastest kaupmeestega, kes vahendavad usinate hiinlastest töömesilaste alukaid. Kas see kõik oleks võimalik kui poleks tänast päeva? Vaatasin saadiku burksiõhtut. Meie meest kahjuks ei silmanud. Aga silmasin avala sõbranaeratusega Ligit kes kallistas vana Helmega. See on ikka eriline päev.��

 
At 22:38, Blogger Priit Pullerits said...

Arvestades seda, mida ma kõik olen siin Eestis Ameerika heaks teinud, sh Moabi ennastsalgav tutvustamine, on imelik, et mind pole kordagi siinsele 4th of July celebrationile kutsutud. Kas keegi teab, mis värk on? Mis ma veel tegema pean? Mu panus oli täna kl 21.30 ajal 18 km keskmisega 34 km/h. Aga ka sellest jääb vist väheks?...

 
At 23:19, Anonymous Isafiguur Roobert said...

Vaadake mehed, aga vaadata võivad ka sitakotid ja muidu emmid, et hakkamegi tõe peenikestele keerdkäikudele lähemale jõudma.
Hästisöönud söör James D. Melville jr ei suutnud isegi nii olulist, samas väga lihtsat, asja ära tabada, et ameerikamaa suurim fänn ja promoja siinpool Doonaud celebrationile kutsuda, no mida me siis üldse vähegi keerulisematest n-ö iššjuudest antud härra juures räägime... Loomulikult on selliste mühkamite aeg lühike ja lõpeb heleda laksuga. Trump suure Eesti sõbrana - lugupeetud Kersti kinnitab seda raudselt raudse kindlusega - ei saanud ometi lasta nii räigel, et mitte öelda pornograafilisel maailmakäsitlusel ja ilmaasjadest arusaamisel Kentmanni uulitsas jätkuda ja tal tuli teha mõneti küll valus, aga praegust geopoliitilist olukorda ja väljakutseid arvestades ainuvõimalik lõige.
Kindlasti saame uue ja väärikama landlordi, kes mõistab nii Trumbi kui Padre keelt ning järgmisel korral on blogi peremees kindlasti pika laua taga.
Üldse ei imestaks kui POTUS isiklikult lendaks mõne maratoni finišisse kutset üle andma.
Vat see oleks žest, mis üks korralik žest ka on ja küll juba Volodjagi väriseks, kui sellist tugeva liidu veelkordset ülekinnitamist CNNist näeks.
Otse loomulikult meie suurtele sõpradele nii siin kui sealpool suurt vett palju, palju õnne!

 
At 23:43, Anonymous Anonüümne said...

PP pidi USA koondise dressis kodus diivanil jalkat vaatama.))

 
At 01:31, Anonymous Anonüümne said...

"BBC-le anti üle briti võiduga lõppenud maikuise Giro d’Italia kahe viimase nädala andmekogum ehk avalikustati Froome’i dieet, võimsusnäitajad ja südamerütm. Selliseid andmeid hoiavad kõik võistkonnad mõistetavatel põhjustel kiivalt enda teada, kuid suurema läbipaistvuse poole püüdleva Sky mainekujunduskampaania osana oli selline samm loogiline.

BBC võttis andmete analüüsimiseks appi endise profiratturi Rob Haylesi, ratturi ja kirjaniku Michael Hutchinsoni ning rattaajakirjaniku Jeremy Whittle’i. Suurima üllatusena selgus, et Sky tegi väga riskantse sammu, seades Froome’ile eesmärgi langetada Giro käigus kaalu."

https://sport.postimees.ee/4522895/maaritud-mainega-tour-de-france-i-kuningas-otsib-lunastust

 
At 07:05, Anonymous Anonüümne said...

Lunastust, kui ei pannud dopingut kogemata?

 
At 09:24, Anonymous Anonüümne said...

See mainepuhastuskampaania käigus bbc le esitatud andmed on puhas pask. Oujee, loeme mitu omletti ja mitu kummikommi mees hommikuks sõi ning kokku andis see 2358 kalorit. Närige infot, lollid!
Tegelikult on mehe dieet ergutite ja kortikoidide kompott millest wada ei suuda läbi närida ja uus tour tuleb selga. Korraldajal samuti pohh, tegelikult isegi broo, kuna meediakajastust tuleb nii mis kõliseb.
Väljamaa lehed kirjutavad ka asjast, Postimees kirjutab muidugi mainekampaaniast, Sun'i lihtlausetest on mõnus kerge tõlkida.

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

Froome sõitis 52 minutit Giro 19 etapil (lõigul 50-92km) keskmise pulsiga 106 l/m ja võimsusega 213 W. Tehke järgi! Äkki keegi paneb siia Kanksu ja Taaraka 200 W keskmise pulsi. Priidul on see samas kogu aeg tumepunases sellise võimsuse juures, sellest pole mõtet jahudagi.

 
At 10:40, Anonymous Anonüümne said...

Kas rahuaja pulss 32 on ka ergutid?

 
At 10:55, Blogger Priit Pullerits said...

Viimased sõnavõtjad, mul on kuri kahtlus, et te hakkate nikerdama - nikerdama nagu jalgpallifanaatikud, kes jahuvad lõpmatuseni selle kallal, kuidas mingi x-olukord lahendati. Aga suur pilt? Suurt pilti adub ainult isafiguur Roobert - 23:19. Lugege seda veel kord ja võrrelge tolle kirjutisega oma nikerdusi - vahet näete? Nagu öö ja päev. Nagu kärbes ja elevant. Nagu... nikerdajad ja suure pildi nägijad.

 
At 11:18, Anonymous Anonüümne said...

Vahe nikerdamisel ja suurel pildil on teate milles? Nikerdamine võimaldab olla teemas käed küljes - teha aga mitte jahuda! Suure pildi puhul tuleb asju/sündmusi vaadelda distantsilt, kus puudub igasugune võimalus midagi muuta või tõestada kui sul pole suurimat punast nuppu. Seega suur pilt on elukaugetele targutajatele - vanameestele, ättidele. Nikerdamine on aga teotahtelistele ja hingelt noortele, kellel on veel säilinud idealism muutuste võimalikkusesse. muidugi võib nikerdada ka suures pildis. Sellisel juhul peidetakse nikerdused peenelt suurte pilti nii, et seda mõistab lugeda ainult see, kellel on suurim punane nupp. tavaliselt jääb see mõte siiski tasemele - Just relax and let go ... There is nothing to do ....

 
At 12:01, Anonymous Anonüümne said...

Vaatame siis suurt pilti. Me kõik teame kes on teinud kõige hiigelsuurema töö eesti ja ameerika rahva sõpruse tugevdamisel. Asjaolu et sellist meest sünnipäevale ei kutsutud jääb kitsarinnaliste poliitikute ja ajutiste diplomaatide müüdavale südametunnistusele.
Aga lubage meelde tuletada mis oli päevapostituse põhiteema? TÜ korvpallimeeskonna traagiline saatus mu härrad ja daamid, ning antud küsimuse ümbert kooruv suurem pilt vabariigi spordiga seotud ökonoomilispoliitilistele asjaoludele. Kes andis õiglase hinnangu antud kaasuses? Kes on mees kes võitis oma oponendi mäekõrguse ülekaaluga? Kes on mees kellele alati võib loota ka keerulises reaalpoliitilses olukorras, kus POTUS ja VLADI_MIR kohtuvad tunnistajateta keskkonnas vastikuid tõejärgseid kokkuleppeid sepitsedes?

 
At 12:05, Blogger Priit Pullerits said...

Mr 11:18, teil on vale arusaam sõnast nikerdaja (nikerdamine, nikerdama). Otse vastupidi: nikerdaja jääb väikse ja tühise ja ajutise asja kallal, mida ta muuta ei suuda, targutama ja jahuma, aga suure pildi nägija omab laia vaadet, mille ta ka teisteni toob, et siis laiad massid aru saaksid, kuidas asjad tegelikult on, ning teaksid, mis suunas tuleb neil tegelikult liikuda. Mõistate nüüd?

 
At 12:15, Anonymous Anonüümne said...

Kuradi sepitsejad sihuksed!

 
At 07:43, Blogger Billy. said...

Particularly better than anything typical post. I essentially uncovered your weblog and foreseen that would express that I've amazingly animating surfing around your blog territories. After all I'll be obtaining in to your feed and I trust you make again soon!

Web Design NYC

 

Postita kommentaar

<< Esileht