esmaspäev, juuli 23, 2018

Pullerits: Uskumatu! Kuidas ma võitsin Elva rattamaratoni treeningsõidu (ja Caspar Austat ka!)?

Caspar Austa (fotol vasakul), Eesti viimaste aastate edukaim maastikurattur, ei hakanud teistele valikut pakkumagi. Ta võttis Elva rattamaratoni 50-kilomeetrisel treeningsõidul kõige kiirema grupi vedamise enda ülesandeks. Aga kui rohkem kui poolsada starti kogunenut juba enne teele asumist gruppidesse jaotatakse, siis oli kindel, et mingit rahulikku ühisloksumist ei tule. Vaid tuleb end valmis panna arvestatavaks pingutuseks.

Algus oli siiski sõbralik – sõit kulges läbi linna ja seal ei saanud kihutada. Isegi Pulga oja läbiti raudteetammi all nii, et enamik ei hakanud selle keskelt vett agressiivselt kahte lehte pritsima, vaid hoidis oja serva, kust sai kindlamini kuivade jalgadega edasi. Esimesed 5 km möödusid keskmise kiirusega 24,9 km/h.

Rada oli algul mulle igati sobilik, kulgedes pärast linnateede asfalti kas kruusal või tugevasti sissesõidetud metsateedel. Kilomeetrite pikkuses tuli tuttavaid kohti ette sügisese Tartu rattamaratoni trassilt, viimased neli kilomeetrit tollest küll sedapuhku vastupidises suunas. Kui sõidetud sai 37 minutit, nihkus Austa grupi peast veidi tagasi ja küsis, kuidas on. «Normaljok,» vastasin. «Ainult tolmu on jõle palju, suu ja silmad kõik täis.» Sõitsin umbes 16.-19. positsioonil. «Mine siis ette, seal tolmab vähem,» soovitas Austa. Kui ta vaid teadnuks, kui prohvetlikult ta ütles... Aga vara veel!

Alles 40 minuti järel tuli esimene metsaalune lõik, kus jalad said taimedelt ja okstelt vitsa ning kohati tuli olla ettevaatlik, sest roopad olid sügavad. Tõsi, enne seda oli olnud üks metsateelõik, kus tuli olla väga ettevaatlik ning hoida eessõitjaga pisut distantsi, et madalale raja kohale langevate okstega mitte vastu silmi ja vahtimist saada.

Seni oli sõit kulgenud tõusvas joones. Teine 5 km möödus keskmise kiirusega 26,5 ja kolmas 5 km keskmisega 28,75 km/h. Ent metsalõigud ei ole mu tugevaim külg. Kindlasti jääb söakusest, osavusest ja riskivalmidusest vajaka. Sedasi tekkis eesmistega paarikümnemeetrine vahe. Neljanda 5 km keskmine kiirus langes 25,1 km/h-ni. Kuid pärast metsast väljumist tõmbasin tõusudel liidritele järele, mis nõudis siiski nii palju pingutamist, et võttis hingeldama. Aga peagi järgnes lai kruusatee, kus sai taastuda. Viies 5 km lõik kulges taas suuremas grupis keskmise kiirusega 29,1 km/h.

Aga siis, alates sõidu 57. minutist, tuli taas metsa ja päris pikalt. Selleks ajaks olid mitmed mehed, kes kiirema, Austa grupiga teele läksid, tagant juba ära pudenenud. Metsa all märkasin, et kahel mehel tekkis tehnilisi probleeme. Oma ratast olin lasknud eelmise päeva õhtul Lõunakeskuse Hawaii Expressis Kodanik Männikul veidi timmida, et esimene ketaspidur enam nii palju vastu klotse ei hõõruks, nagu Rakke rattamaratonil (panite ikka videote helitaustal seda tähele?). Aga ta ütles, et esiamort vajab samuti reguleerimist ning mingi kõri ka tuleb välja vahetada, et käiguvahetaja paremini toimiks. No ei tea, kas nii profiks on ikka vaja minna?...

Metsa all venis rivi taas pikaks. Pole siis imestada, kui järgmise 5 km lõigu keskmine langes 25,5 km/h-ni. Aga niipea, kui metsast pääsesin, panin kiirust juurde ning sain üksinda rassides liidritel taas sabast kinni. Peagrupp oli kahanenud 13-14 meheni. Paraku järgnes uus metsavahelõik, kus Tartu Velo sõitja eespool kukkus – kui temast möödusin, küsisin kaks korda, kas ta jäi ikka terveks, ning saanud jaatava vastuse, läksin oma teed –, nii et taas tuli tunnistada, kuidas vahe grupi peaga kärises. Ent nii palju nihkusin üldiselt siiski ettepoole, et kui asfaltteele keerasin, loendasin, et olen 10. positsioonil. Paraku olin jäänud üksinda. Ja asfaldil on üksinda mitmeliikmelist juhtgruppi keeruline, pigem lausa võimatu püüda.

Aga ühtäkki nägin selja tagant lähenemas väikest rongi, mida vedas Austa. Ju ta oli kedagi tehniliste probleemidega maadelnut ootama jäänud. Loomulikult hüppasin ka rongi peale. Tempo kasvas tuntavalt. 30.-35. km said läbitud keskmise kiirusega 28,85 km/h. Kui jõudsime 35. km-l Lagujale, kus oli ainus joogipunkt, nägin, et eesmised olid läinud sinna tankima. Austa, olles oma rongi liidritele järele vedanud, tähistas kordaminekut sõidu ajal selfi tegemisega. Niisiis viitasid kõik märgid, et sõidul osalejad on tähelepanu ja keskendumise minetanud.

Sellised hetked ongi need, kus tuleb julgelt massist irduda ning tegutseda oma parema äranägemise järgi. Samas tegin kõike ausalt ja läbipaistvalt: teatasin meestele selgel häälel, et mina joogipausi ei tee – lõppeks oli mul kaks joogipudelit kaasas ning kummastki oli selleks ajaks kõvasti rohkem kui pool alles –, vaid sõidan edasi. Esimese hooga ei olnud mul isegi mõtet, et võiksin eest ära sõita, mistõttu ei pannud kiirustki juurde, vaid jätkasin pigem rahulikus tempos.

Aga tee oli hea, tugev kruus ja sirge, ning see lausa kutsus veidi kiiremini väntama. 35.-40. km läbisin üksinda sõites keskmise kiirusega 29,35 km/h. Ja kui Elva männimetsade alla jõudes, kus tuli mitmes kohas teha täis-, paaris kohas isegi teravnurkseid pöördeid, tagasi vaadates kedagi ei paistnud, tekkis juba pisuke hasart, et kes teab, äkki jäängi ette. Sellele vaatamata jõudsin suhelda tee ääres marjulistega ning anda neile tungiva soovituse, et nad oma kääbusšnautseri, kes peesitas keset teed, enda juurde kutsuks, sest tagantpoolt on suur punt tulemas.

Ja too punt, nagu seal osalejad hiljem kinnitasid, oli tulnud ikka hea lauluga. Mehed pühisid hiljem lausa pihuga näo pealt higi.

Kuid Elva rada sobis mulle. Seal on vaid üks tõus, pärast tagasiteel esimese silla ületust – tollele sillale peale sõites tuleb esiratast tõsta, et mitte vastu puitäärt põrutada –, kus tuleb kett eest väiksele hammasrattale vahetada. Metsavahelised teed lubavad uljalt pedaalida ning puude vahel slaalomi harrastamist, nagu tuli teha Rakkes, seal pole. Ja ainult ühes kohas tuleb ratta pealt maha tulla – seal, kus rada poeb kitsa ja terava, vastunõlva parempöörde järel rautee alt läbi. Seal ronis sadulast isegi Austa, ja seepärast, seletas ta hiljem, et tuli sõitma cyclocrossi rattaga. Too on, muide, koht, kus tuleb tingimata olla oma grupis ees, sest seal tekib kindlasti järjekord, kus seistes kaotab oluliselt aega (ja üle raudteetammi minek on keelatud!). Seal tekkivat kaotust on raske tasa teha, nagu rääkis mulle Austa, sest järgneb vähemalt kilomeetri pikkune raudtee-äärne lõik niidetud ja hüplikul pinnasel, kus on raske hoogu üles saada.

Arvestades raja vähest tehnilist keerukust on arusaadav, miks peagrupp mulle sugugi järele ei tahtnud jõuda. Mu ainus probleem oli siltide ja lintide jälgimine, sest rada oli mulle tundmatu ning kuigi Austa oli kulutanud eelmisel päeval seitse tundi, et rada tähistada, ei saanud ta mõistagi anda garantiid, et kõik tähistused sõidupäevaks ka alles on.

Jõudnud Elvasse tagasi, tegin ettenähtud tiiru ümber Arbi järve ning keerasin siis eelmisel suvel valminud kultuurimaja ette. «Pikalt distantsilt juba tagasi?» küsisid kaks lühema distantsi läbinut. «Jah, mis seal ikka,» vastasin neile. «Loodetavasti tulevad teised ka peagi.» Kaks viimast 5 km lõiku läbisin keskmise kiirusega vastavalt 24,95 ja 21,3 km/h. Endomondo järgi kujunes kogu sõidu pikkuseks 50,6 km ning aega kulus selleks 1:56.45, mis teeb sõidu keskmiseks kiiruseks õige napilt alla 26 km/h (Rakke rattamaratonil oli mu keskmine kiirus 18,5 km/h).

Jõudsin ka kultuurimajas näolt, kätelt ja kaelalt paksu musta tolmukihi maha pesta, kui nägin taas välja tulnuna peagrupi lõpetamist. Esimesed korraldasid korraliku heitluse selle nimel, kes esimesena jõuab. Aga kui nad kohale jõudsid, siis teatasin neile: «Kas te ikka teadsite, et võitlus käis teil teise koha pärast?» Ei mäleta, mis nad vastasid – kui üldse midagi vastasid –, igatahes rõõmu nende pilkudest ei paistnud.

Ärge nüüd arvake, nagu arvaksin, et oleksin mingi suure võistluse võitnud. Mis siis, et läbisin viimased 15 km ees ihuüksinda, soolosõiduna, ilma igasuguse grupi toetuse ja abita. Loomulikult oli see treeningsõit, kus kohti ei jagata ja autasustamisele ei kutsuta. Sellegipoolest ei saa mööda vaadata tõsiasjast, et see oli sõit, kus õnnestus kõige esimesena kohale jõuda – mis siis, et see kuhugi spordiannaalidesse kirja ei lähe (v.a siia blogisse). Ja mõistagi ei maksa sellest sõidust midagi suurt ja põhjapanevat järeldada, sest kui ikka võistluseks ka starti tulen, siis saan stardikoha taas tagumises grupis nagu Rakkeski ning sealt, läbi paksu tolmu ja metsaradadel, kus sõidetakse tihedalt kahes reas, pole kerge ettepoole pääseda. Ehk teisisõnu: siis tuleb hoopis teine sõit, kus teevad ilma hoopis teised mehed.

Kui Austa, kes on järgmisel pühapäeval Elva sõidul kahtlemata üks võidupretendente, ka kohale ilmus, küsis ta mult: «Priit, kuidas oli?» Vastasin: «Täitsa hea. See oli juba sõidu moodi. Kui nood paar metsaalust singlit ka veel välja võtta saaks...» Kõigil meestel, kes ümberringi hinge tõmbasid ja palavusest higi pühkisid, läks nägu naerule.

Fotod 1-6: Caspar Austa sõitmas 2012. aastal Tartus Raadi karjääris. Fotode autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 7: Priit Pullerits väntamas naeruse näoga üles Rakke rattamaratoni pikast tõusust 6-7 km enne finišit. Foto autor: Riho Lüüs

63 Kommentaarid:

At 11:17, Anonymous beib ida virumaalt said...

Mmmmmmmmilline mmmmeeeeez!

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Need mehed seal loo lõpus naeratasid läbi pisarate. Nad mõistsid liigagi hästi, et järgmisel pühapäeval ei ole neil kõrgetele kohtadele asja.

 
At 15:10, Anonymous Anonüümne said...

Et siis puhas cyclokaga kihutamise rada?

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

tundub et vaikus enne tormi?

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

Tartus oli suur triatloni pidu nädalavahetusel. Kas oli osavõtjaid siinsete kotkaste hulgast? Tahaks küsida et kuidas kesklinna Emajões ujuda on? Solgi maitset pole manu? Videot on küll kõhe vaadata kuidas rahvas kollases vees kroolib.
Austusega kõigi spordimeeste ja naiste aadressil, Kaarel P.

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

Emajõest võetud veeanalüüsid aga näitasid soole enterokokkide ja Escherichia coli arvu üle normi ning seal pole ujumine soovitav, vahendas BNS.

 
At 16:52, Anonymous Anonüümne said...

to 15:38,15:46
Kust see solk sinna saama peaks-tselluliiditehast veel ei ole ja ei tule ka, linna puhastamata solk teatavasti Emajõkke ei jõua.

 
At 17:27, Anonymous Anonüümne said...

Kas industriaalne või tavaline linnainimeste poolt teadlikult ja teadmata jõkke loobitav praht ei olegi solk? Oled sa vaadanud üle rinnatise kuidas näeb välja vesi betoonseina ääres? Oled sa vaadanud silla pealt vette ja tundnud tõmmet ujuma minna? Kas talvel mustaks lörtsitud lumi ei jõua jõkke? Kas tänavate tolm ei jõua jõkke? Kas öösiti ei kusta jõkke? Kas Tartu mustlased ei kalla kanatapu jääke jõkke?

 
At 17:48, Anonymous Anonüümne said...

Bakterid tulevad ikka virtsast.

 
At 18:01, Anonymous Anonüümne said...

Enne seebi leiutamist polnud baktereid olemas!

 
At 18:04, Anonymous piltilus neiu Märjamaalt said...

Härra Pullerits, kas Te nõustuksite mu lapse isaks saama?

 
At 18:05, Anonymous Anonüümne said...

Anaal kirjutatakse ühe n-ga.

 
At 18:35, Anonymous MargusM said...

Fantastiline saavutus!!
Mäekõrgune ülekaal.

Printige oma liidrile diplom ja andke šokolaadist medal.

Priit, järgmine kord tee Austale ettepanek et asfalteerigu rada ära siis saad maantekaga maratoni sõita ja pole poriseks saamise ohtu ka.

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

Kui palju kakiseid kummikuid on pestud Emajõe vees pärast taasiseseisvumist 1991? Pakun et 665 000 paari.
Kes vastutab?

 
At 18:59, Anonymous Anonüümne said...

Kui palju äravisatud telefone võib Emajõe põhjas olla!

 
At 19:35, Anonymous Anonüümne said...

Mis telefon! Kui te teaksite mitu kuup kilomeetrit puhast kollast ainevahetuse lõppprodukti on silla pealt alla lastud.

 
At 19:42, Anonymous Anonüümne said...

Kollane on suht steriilne, pigem sinna peidetud laibad.

 
At 19:52, Anonymous Anonüümne said...

Issand Jumal! Laibad! Aga teada jutt et jõgi keset linna on kloaak. Kes lasi sportlased sisse ujuma?

 
At 20:01, Anonymous Anonüümne said...

Kas Tartu kriminaaljälituse gurud teavad kuhu peidetakse korpsid mida hiljem üles ei leita?

 
At 20:13, Anonymous Anonüümne said...

Mis jama siin toimub?

 
At 20:24, Anonymous Anonüümne said...

Lambapügamisvõistlus, uus ala.

 
At 20:33, Blogger Priit Pullerits said...

Idiootlik mõttevahetus.
Teema on Elva rattamaratoniks taktika proovimine ja vormi timmimine ja ässade kollitamine.

 
At 21:46, Anonymous Anonüümne said...

Normaalne. Noored lastakse sisse ujuma samal ajal coli ja tüüfuse bakterid vohavad üle pea. Kus on vastutustunne?

 
At 22:25, Anonymous Filoloog Mirjam said...

Mehed, kas te olete päiksepiste saanud?!
Või möllavadki soolekepikesed jämesooles ringi ja selle protsessi tulemuseks on siit vastupeegelduv viimasegi mõistuseraasu kadu?

Võtke ennast kokku! Suudate ju küll.

 
At 22:40, Anonymous Anonüümne said...

Tore et proua Mirjam meid vahel sakutamas käib. Muidu vajume omaenda hirmudesse ja fatamorganistlikesse unenägudesse. Ise lugesite, Emajõe peaks ajutiselt tühjaks laskma et kadunud telefonid ja brežnevi aegsed laibad põhjast välja õngitseda. Puhta lolliks läinud!

 
At 22:47, Anonymous Anonüümne said...

Ma tean meest kes oma surnud kassi Emajõkke viskas. Et kalad turskemad kasvaksid.

 
At 22:48, Anonymous Anonüümne said...

Rõõm, puhas rõõm! Mäletan blogi algaastaid, Priidu esimesi suusasamme, siis flirti rattasõiduga, Moabi seiklused jne jne. Nüüd siis käes esimene suurem rattasõiduvõit! Ei ole enam kaugel esimene eraldistardisvõistlus, Sen3 eestikate medalid jne. Rõõm, puhas rõõm!

Raul, vana truda mees

 
At 23:09, Anonymous Anonüümne said...

22:47
Saastatus on siiski probleem, mõne jaoks vist on kõik naljakas. Proovi uuesti, kui arunatukest jagub!

 
At 23:51, Anonymous Anonüümne said...

Coli ikka virtsaga seonduv probleem. Põllumehed on siin peamised patuoinad. Aga inimesed karastuvad. Söetabletid sisse ja ega virtsa pärast ei jää ramm mõõtmata. Vaadake kui paljud suudavad MMS-i üleelada. Pole veel kuulnud, et keegi selle pärast oleks teise ilma läinud. Ja vabatahtlikult manustavad, ilma igasuguse võistlusmomendita. Vot see on müstika. Ma arvan, et kui tselluloosi vennad oma solki õigesti turundada oskaks, siis tartlased lausa paluks, et tooge tehas kasvõi kesklinna, peaasi,et solk Anne kanalisse satuks.

 
At 00:05, Anonymous Anonüümne said...

Telefonid tavaliselt ei kao jõkke, need visatakse sinna.

 
At 11:32, Anonymous Anonüümne said...

Räägitakse et nii mõnedki vanad spordimehed on oma viimse puhkepaiga leidnud Emajõe põhjamudas.

 
At 11:55, Blogger Priit Pullerits said...

Tuletan meelde, et see siin pole ujumise ega triatloni blogi.
Praegu on teemaks jalgrattasõit fookusega maastikusõidul ja veelgi spetsiifilisema fookusega Elva rattamaratonil.
Seal tuleb hirmus ralli, kus on vaid teatud kohad möödumiseks. Neid tuleb tunda ja selleks oligi treeningsõit vajalik. Sellegipoolest on selge see, et kes stardi esimesest grupist, saab tagumise grupi ees, kust teele lähen, kohe minutite pikkuse edumaa, mida nad siis ainult kasvatavad, kuni sealt tagant üldse sõitma õnnestub hakata. Seepärast oli treeningsõit hea, et näitas ära, mis on tegelik võimekus, sest pärissõit oma aeglase ja takistava algusega tekitab ikka suured ajalised hävingud. Teisalt: võtkem asja positiivselt. Tore on ju ettepoole nihkuda, mitte tahapoole vajuda.

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

1976 kevadise suurvee aegu jäi kadunuks Kunnar Vahk, endine Tartu Tööjõureservide kettamees. Leiti vaid üksik kummisaabas kaldamudast. Rohkem ei midagi. Selline kurb kodukandi ajalugu. Emajõgi annab, Emajõgi võtab.

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

Nii pooletoobine ei saa ikka olla, et ei mõista veega seotud ohtudest. Emajõe teema on asja käsitlemine suurelt. Isegi Kanks on katkestanud, kuna sõitis läbi virtsase vee ja sai kange kõhuhäda. Lisaks tuletame meelde, et ka blogipidaja on tarvitanud veega seotud kõrvlist abi rajal. Seega teema on vägagi aktuaalne, et vältida spordimeeste langemist letaalsesse tõvevoodisse. Vaja on tegeleda sportliku vaimu harimisega, et suures entusiasmis endale häda kaela ei tõmmataks.

 
At 13:50, Anonymous Anonüümne said...

Päris kõhedaks võtab.

 
At 14:18, Blogger Priit Pullerits said...

Lõpetage paanika! Rääkisin Eestis tuntud arstiga, kes ka Tartu triatlonil osales ja Emajões ujus. ta ütles, et sai seal nii kõvasti vett suhu, et rohkem polnud võistluse ajal vaja juuagi, ja kinnitas, et ei ole tal mingit kõhu- ega muud häda. Isiklikult oma silmaga nägin, et tõepoolest ei ole.
Nii et kui keegi siit mingit teemat on välja imenud, siis need, kes on tõstatanud Emajõe vee teema spordivõistluste raames. Nii absurdset asja ei ole siin varem veel lugeda olnud, nagu siinsed paniköörid on viimase ööpäeva jooksul siin välja pakkunud. Lõpetage ära, probleemi pole.

 
At 14:59, Anonymous Anonüümne said...

Emajõe teema on suurem kui te arvata oskate. Emajõgi pole tavaline kollane virtsanire. Nii mõnigi suller kes siin üleolevalt köhib on alguse saanud Emajõe äärsetes kõrkjapuhmastes. Mis ei tähenda et sellega asi lõpeb. Kui elada amoraalset ja jumalakartmatut elu, siis kevadise suurvee ajal juhtub nii mõndagi müstilist mis hilisemal vaatlusel mustlasemuti ettekuulutatuks osutub. Eespool härrasmees teab millest räägib. Austage jõge ja kusege kuskil mujal. Ja oma laibad matke liiva alla.

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

Veider arst. Sellel on juba korralik immuunsus tõvede vastu. Ma suplesin nädalakese mustuse nimelises meres. Alguses hoidsin korralikult suu kinni aga kui paari päeva pärast tõve kallal polnud lasin mitu päeva tempokalt ka veel ennast täiendavalt suu kaudu jahutada. Mõjus. Ei külmetanud aga alt läks kork eest ära, pauer muutus sisinaks ja kõrgema pulsiga liigutada enam ei saanudki. Seega jah, esimese korraga ei murdnud essugi. Seetõttu on tark ettevaatlik olla ja mitte igat jama omal nahal proovida. Tartust oleks kindlasti targem mujale randa sõita. Seal ümbruskonnas ilusaid järvesilmasid küll. Väike rattasõit, ei pea üldse aja peale kimama ja seejärel karastav suplus kasvõi Äksil ja tagasi koju koti pääle. Väga rattaga seotud teema, eks. Ja üleüldse, visamad võivad ka Verevile pundiga suplema sõita - ainult keegi peab rattaid valvama.

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

Elva trassi pikkust arvestades on mõned üksikud lõigud ainult, kus mööduda ei saa, mujal ole ainult mees ja vajuta.

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

Kriminalistikavanad teavad rääkida et linnades mis asuvad jõe ääres on avastamata mõrvade protsent oluliselt suurem kui maismaa linnades. Kaptenipagunitega ülemus ähvardas et kui saaks Emajõe Tartu linna kohalt tühjaks lasta siis oi oi oi. Tuleks ilmsiks lugusid mida Õhtuleht käsikäes Postimehega ei jõuaks ära jutustada. Nii et siis parem juba mitte.
Frankfurdi linnas saksamaal loobuti ka jõepõhja rehitsemisest. Hoiavad maksumaksja raha kokku. Mis läind see läind.

 
At 16:24, Blogger Priit Pullerits said...

Ei saa Elvas see möödumine olema sugugi nii lihtne, nagu 15:32 kirjutab, eriti kui tagantpoolt tulla. Enamik rajast on kaks autorattajälge ja seal liigutakse kindlasti mõlemas, isegi trennisõidul ei olnud enamikus paikades möödumisruumi. Jah, mõnel tõusul on. Kruusateed on ka enamasti kitsad ning lisaks on seal üleval meeletu tolm, nii et ega suurt midagi näe, kui juba trennisõidus 15. possal sõites olid hambad pidevalt mingi kihiga kaetud. Hüva, mööduda saab, aga see kõik võtab aega ja nõuab ka mingil määral riskimist. Lisaks on mõned kurvid lahtise kattega, nii et kui sinna hooga sisse paned, on külg kohe maas. Olge ettevaatlikud!

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

Kas see Kunnar Vahk on keegi ilukirjanduslik tegelane ja kui mitte, millisest andmebaasist tema kohta rohkem lugeda saaks?

 
At 17:26, Anonymous Anonüümne said...

Uskumatu mees.
Sõnade järgi Rakkes hambad ristis nautis päeva numbriga võistlust ja rada ei olnud ikka Moab.
Elva 6km/h kiiremal kruusauhamisel sõidab võidu raja tutvustus sõidul ja kiidab rada. Veel enam Moabi mees nõuab singlite eemaldamist.
Saame pika reportaazi altröövist avatud raja sõidust kus joovatest meestest mööda saadi. Jeesus küll mees!

Kindlasti kohe ei osale Elvas.

Huu

 
At 18:40, Anonymous Anonüümne said...

Kriminalistika andmebaasist. ENSV kadunud kodanikud.

 
At 18:58, Anonymous Anonüümne said...

Emajõgi on karm jõgi. Kui sa teda ei austa siis......
Eriti kevadesel perioodil.

 
At 19:08, Anonymous Anonüümne said...

Kõlab nagu mantra või needmine. Kahtlane jutt.

 
At 19:33, Anonymous Anonüümne said...

Nädalavahetusel ujusid sajad tipptriatleedid Emajões ja keegi ei kurtnud.
Mis kuradi lumehelbekesed siis nüüd siia sattunud on?

 
At 19:51, Anonymous Anonüümne said...

Tipptriatleedid? Sajad?

 
At 20:42, Anonymous Cyclista di Elva said...

Huu lõi põnnama, kindlalt kardab Priidult Elvas suhkamit.

 
At 20:48, Anonymous Anonüümne said...

Kes ei kardaks? Ka Caspar Austa kardab.

 
At 00:58, Anonymous Anonüümne said...

Huu ei karda kellegile kaotada,. Oskab seda teha väärikalt. Muide imestab siiani kuidas Pullerits nii Tartu rattarallil , kuid eriti Rakkes koguni 20min hiljem lõpetas.
Huu järgmine start on metsas Jõulumäel, ehk Fakto vahepeal siis Tartu vaja cyclokaga läbii teha (vast kaotan laskumistel ja põllul pisut aega , kuid kõmmari auks just selle rattaga) ja siis Haanja 100.
Elvasse tolmutama ei tule.

Huu

 
At 09:36, Anonymous Cyclisto di Gruppetto said...

Huu võiks võtta vähe vaiksemalt. Esiteks ei huvita see, kus tema sõidab, mitte kedagi. Ja teiseks, seda enesetähtsustamist ei aita isegi see, et ta räägib endast ainsuse kolmandas isikus.

 
At 10:06, Anonymous Anonüümne said...

Huu on tubli mees, ei karda seda Emajõe värki. Peab vist mingi analüütik olema, et andmebaasidele ligi pääseda ja seda teiste hirmutamiseks kasutada (ära sõnada nende eest ehk ära jobutada). Ei olnud mõistlik ja hea mõte. Soovitan pekki liigutama hakata.

 
At 10:44, Anonymous Anonüümne said...

Huu on tubli mees küll aga hoiatan teda Emajõe suhtes. Narri Emajõge üks kord, Emajõgi....
Nagu te vanarahva jutte poleks kuulnud. Nii mõnigi kotkas on hurraaga peale läinud aga lõpetanud seal kus pime ja märg. Ainuke mees kes siin Emajõkke austusega suhtub on Padre. Võtke temast eeskuju (enne kui hilja).

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

Mis juhtus Kavastu kandis 1958/59? Seda ei leia üheski andmebaasis. Aga inimesed mäletavad. Karm aeg oli. Räägi teile lumehelbekestele teete öösel voodi märjaks.

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

Emajõge on õnneks kitsas ja madal kollane nire. Kui häda käes lükkad jalad põhja. Kes teaks ja arhiveeriks kui palju noori mehi on neelanud Emake Doonau, kui palju Isake Neemen? Paberirullid lõppeks ennem otsa. Kui Keiser Nabullion 1812 oma meestega Preisimaad vallutas kahlati julgelt üle Neemeni. Võimas vool viis kohe algatuseks 70 meest ja hobust allavoolu. Rannarahvas rääkis et veel palju aastaid hiljem kostus jõe põhjast uppunud sõjameeste haledat korinat.
Napoleon's Army Crossing the Nemunas in Kaunas... jumped without hesitation into the icy water, which drowned and swept away 70 of the men downstream.

 
At 13:47, Anonymous Anonüümne said...

Päris kõhedaks võtab. Hea et Nabullion Tartut ei tulnud röövima.

 
At 15:14, Anonymous Anonüümne said...

Frankfurdi linnast kõneleja räägib nagu oleks ise Frankfurdi linnapea. Amsterdamis rehitseti küll jõepõhjasid ja toodi välja miljoneid uppunud jalgrattaid. Nii teadis Fred Jüssi rääkida. Niiet, et maksa ikka jõge ja põldu päris meelevaldselt võrrelda, ilma lisaselgituseta. Veealune maailm pole midagi müstilist, seal on ainult pime ja voolab, ei pea ju tingimata kaasa voolama. Või kui peab, siis Piirissaare juures saabub ikka valgus tagasi.

 
At 16:19, Blogger Priit Pullerits said...

Mis siin toimub?? Issand, sa näed - ja sa ei mürista!...

 
At 16:35, Anonymous Anonüümne said...

Karmid lood tõesti päevavalgele tulnud. Kuhu kadusid pärastsõjaaegsetel aastatel lastekodust välja visatud lapsed? Targemad oskavad aimata.

 
At 23:14, Anonymous mets said...

Hea lugemine Priit!
Tule aga rohkem rattamaratonidele.

 
At 11:47, Anonymous Anonüümne said...

Juhiksin tähelepanu, et minevikus toimunud võistlustele ei saa enam registreeruda.

 
At 02:45, Anonymous Anonüümne said...

Priit, sa stardi Elvas pool tundi varem, ehk õnnestub jälle võita ja siin seda siis kisendada kui mingit saavutust....

 

Postita kommentaar

<< Esileht