teisipäev, juuli 31, 2018

Pullerits: Kust tuli Elva rattamaratoniks ootamatu enesekindlus?

«Atrõõõõv!!!»

Laguja TPni 15 km enne Elva rattamaratoni lõppu jäi kilomeeter, kui leidsin, et nii, mehed, läheb sõit igavaks. Initsiatiiv oli kollektiivselt minetatud. Enamik, kes just koomas polnud, lasi selgelt luuslangi.

Tegelikult olin ise ka häälestanud end sõitu vahelduseks kergemini võtma. Kui pärast metsaaluseid lõike, kus olin tegelenud ühe eespool liikunud pikema rivi püüdmisega, asfalteeritud teele keerasime, ütlesin endale – ja videosse – kolm korda: «Ei tee lolli tööd. Ei tee lolli tööd. Ei tee lolli tööd.» (Kuulake videos üle, see on seal selgelt fikseeritud.) Sest tark mitte ainult ei torma (asjatult!), vaid sõidab ka peaga.

Peaga sõitu olin näidanud konkurentidele juba 20. kilomeetri paiku, kui Elva rattamaratoni rada keeras Tartu rattamaratoni rajalt paremale laiale, kergelt laskuvale kruusateele. Olin sinna pöördesse läinud ligi kümnese rivi liidrina. Võtsin kurvi ettevaatlikult, mistõttu langesin rivis teiseks. Aga sajakonna meetri järel otsustasin, et taandun ka sealt. Nihkusin rivist välja paremale ja näitasin enda taga sõitjaile käega, et mingu mööda.

«Kas ei jõua?» küsis üks naissõitja.

«Jõuan küll,» vastasin, «aga tahan lihtsalt kõrvalt vaadata, kuidas teised sõidavad.»

«Et pärast ikka oleks, millest kirjutada,» kommenteeris rivis kolmes-neljas meessõitja.

Tegelikult oli selle manöövri põhjus palju proosalisem. Asi on nimelt selles, et laugetel ja kiiretel lõikudel jõuab enamik sõita ning grupp liigub nagunii kiiresti, seetõttu ei olnud mõtet ees tööd rabada. Seal ainult kaotad jõudu ja raiskad energiat. Võtsin sisse koha rivi kõige lõpus. Seal sai rahulikult järgmisteks manöövriteks valmistuda.

Ja läkski nii, et minu rivi püüdis enne vasakule kruusasele metsateele keeramist eespool umbes kuueliikmelise rivi kinni – nii, et ma ei pidanud selle nimel vaeva nägema. Ehkki tegelikult, jah, nägin vaeva varem, kui enne laiale kruusateele keeramist tõmbasin tempo üles ning aitasin sedasi eesmistega vahet vähendada.

Kergelt tõusval metsateel oli aeg taas aktiivsust näidata. Sain vasakul vaba jälje ning väntasin kogu rivist mööda. Ja tegin rivi eest minekut. Et asuda püüdma järgmist rivi.

Nii mu sõit seni oligi valdavalt kulgenud. Alustasin ju kõige viimasest, kuuendast stardigrupist, mis tähendas paratamatult, et tuleb üksinda tööd teha ja gruppidest mööduda. Ent Tartu ratta- ja suusamaratoni rajal, selle viimasel neljal kilomeetril, polnud möödumiseks võimalust, sest mõlemas jäljes liikus pikk-pikk ratturite rivi (vaata taas videot!). Kõrvalt heina seest mööda pressimine olnuks ebaefektiivne: saad küll kahest-kolmest-neljast mööda, aga raiskad asjatult palju energiat, liiati ei nihku sa oluliselt ettepoole, sest ligi sadakond meetrit sõitjaterivi jääb nagunii sinust veel ette.

Alles pärast Elva jõe ületamist, seal, kus asub Tartu suursõitude aegu kohvipunkt, tuli laiem ja pikem tõus, kus võtsin paremale ning sain enam-vähem kogu suurest grupist mööda (vt taas kord video!).

Tundsin end võrdlemisi enesekindlalt. Ainus, mis veidi ärevust tekitas – ilmselt ka enamikule teistele –, oli rohkem kui 30-kraadine palavus, ent samas teadsin varasemast, et kuum ilm ei mõju mulle ilmselt nii laastavalt nagu paljudele teistele. Eks Moabis ju kogetud tunduvalt hullematki, üle 40-kraadist lõõska. Enesekindlust süstis kahtlemata nädalataguse treeningsõidu võitmine, kui isegi Caspar Austa jäi selja taha, ent veelgi rohkem see, et tänu tollele kogemusele teadsin-tundsin rada, mistõttu tundsin end metsa all julgemalt ning oskasin planeerida, millal rünnata ja millal taastuda ning millal rivis ettepoole nihkuda.

Ent põnevust on ju ka vaja. Ja seda tuleb ise tekitada. Üks võimalus selle tekitamiseks ongi konkurente õrritada. Ning õrritamiseks pole midagi paremat, kui ootamatult spurtida ehk korraldada atrõõv. Mitte et ma oleks mõelnud ja lootnud, et mind eest lastakse, nagu lasti treeningsõidul, vaid tegin seda endale lõbu pakkumise kõrval ennekõike ka selleks, et vastaseid kurnata. Spurtisin 200-300 meetrit (vt video!), siis vaatasin muigega üle õla, mida konkurendid teevad. Loomulikult lasid nad ka kohe jala sirgu, kui mina lasin. Polnud neist ürituse jätkajaid.

Aga kui nad arvasid, et sellega on mäng läbi, siis nad eksisid. Mul oli teinegi rünnak varuks – pärast TPd, kus on ju teada, et tempo lastakse alla ning hakatakse jooma.

Aumehena ei rünnanud ma siiski vahetult pärast TPd, vaid umbes pool kilomeetrit hiljem. Lasin konkurentidel pudelid enne taas raami külge kinnitada. Väljusin mulle atrõõvi ajal kõige aktiivsemalt järele tulnud musta habemega sõitja tuulest, tõmbasin vasakule, ütlesin talle, et lähme nüüd, ja vajutasin gaasi peaaegu põhja (vt video!). Tegin 300-400-meetrise kiirenduse, siis võtsid need, kes kaasa tulid, järje üle. Ja nii saimegi osadest lahti. Rivi pikkus kahanes kaheksale mehele.

Kui olime minu algatusel vahe sisse saanud, läksin taha, seitsmendale kohale puhkama. Las teised ka rabavad vahelduseks. Ent taga ilmnes see häda, et pööretest, mis sageli olid täis- ja vahel koguni teravnurksed, said eesmised kiiremini välja ja minema ning pidin pahatihti sadulast püsti kiirendama, et vahe kinni nõeluda. Kuid polnud häda midagi – see tegigi sõidu põnevamaks ja hoidis adrenaliini ülal.

Orus pärast Elva jõe silla ületamist, enne raja kõige järsemat tõusu mändide alla, venis me rivi pikaks. Eesmised said minema. Aga nii see ei jäänud. Nii nagu olin avastanud, et sain üllatavalt hästi hakkama metsasinglitel, mis varem oli mu ahhilleuse kand, märkasin nüüd, et saan rahuldavalt toime ka pehmel saepururajal ja juurikatel. Ei tea, kas siin oli oma osa ka Kodanik Männiku (Hawaii Express) mehaanikuosavusel, sest ta oli kaks päeva varem mu Cube’i esiamorti palju pehmemaks seadistanud?

Igatahes püüdsin ükshaaval oma endised grupikaaslased kinni ja läksin neist mööda (vt taas video!). Raudtee äärde jõudes juhendasin juba kaaslasi, et ärgu nad püüdkugi selle alusest käigust läbi sõita (seegi on videos kuulda-näha), sest isegi Austa ei olnud treeningsõidu ajal seda üritanud. Aga tänu treeningsõidule olin raudteeäärsel ebamugaval niidetud ja hüpitaval lõigul taas enesekindel, sest teadsin, mis ees ootab ja kui kaua see kestab.

Sealt edasi jäi ümber Arbi järve vaid vormistamise küsimus. Lõpusirgel jäi õige napilt puudu, et püüda kinni kaks rivaali, kes ümber järve olid ligi poolsada meetrit eespool sõitnud, ent see-eest suutsin edukalt tõrjuda seljataguse rünnaku mehelt, kes oli terve Arbi järve ringi mu tuules sõitnud.

Endalegi üllatuseks sain 55. koha. Aeg 1:48.00 tähendas, et keskmine kiirus oli 27,8 km/h.

Pärast finišit kohtusime Allan Orase ja Austaga. Oras, nagu ta tunnistas, tegi pärast kolmeaastast vaheaega taas maastikuratta seljas võistluse, et valmistuda Tartu rattamaratoniks. Austa küsis mult otse, kuidas meeldis. «Parim võistlus!» ütlesin pikalt mõtlemata. Ja ei luisanud.

Sest koht tuli korralik, enesekindlust jagus küllaga, kuskil eriti hätta ei jäänud (v.a paar kurvist väljasõitu, millest mõned on ka videosse jäänud), tõusudel olin enamikust tugevam, singlitel sain ilusti hakkama, suutsin üksinda pikkadel rividel eest sõita ning kiiretel lõikudel rünnakuid korraldada. Mida veel tahta?

Ma tean, mida te tahate! Te tahate näha Elva rattamaratoni lõpuheitlust ja finišisirget, mis eelmisesse videosse ei mahtunud. Aga palun väga, siin see on! Kaitsesin edukalt oma kohta, oleksin peaaegu eessõitjadki kätte saanud.

Foto 1 ja 3-11: Elva rattamaratoni osalejad kihutamas ümbes Arbi järve finiši poole ja pärast lõpetamist janu kustutamas. Fotode autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix
Foto 2: Kruusane lõik Elva rattamaratonil. Foto autor: Priit Pullerits

51 Kommentaarid:

At 18:19, Anonymous Anonüümne said...

https://www.flickr.com/photos/50218422@N00/41947363750/in/album-72157671779314598/

 
At 22:24, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits laskumisel
https://www.sportfoto.com/ee-et/p/3763419

 
At 08:47, Anonymous Anonüümne said...

Priit, ära sa laskumisel hoia keelt hammaste vahel - hambaid küll ei põruta kokku, kuid keelest võid ilma jääda!

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

Kuhu jäävad Pulleritsu jäljed?

https://tartu.postimees.ee/6014542/haaletus-aita-otsustada-kelle-jalajaljed-pronksi-valatakse

 
At 00:18, Anonymous Anonüümne said...

seltsimehed tuul on pöördunud.
Panna on vaja taas! Nii võistlustel ja eriti treeningutel.

 
At 09:37, Anonymous Anonüümne said...

Kevad ja suvi o panemise aeg kui mätas kuiv, eriti suurema elukogemusega meestel. Libedaga on keeruline panna, kipub hooga pannes välja lendama.

 
At 09:48, Anonymous Anonüümne said...

Kus järgmine kord pannakse?

 
At 10:46, Anonymous Anonüümne said...

Kus on konstruktiivne ja intellikentne arutelu, head seltsimehed ja sitakotid?

 
At 10:56, Anonymous Anonüümne said...

Mida siin arutada kui üle Eesti aladimensioneeritud kondid suitsevad ja vingu levitavad. Enamik elukeskkonda pole projekteeritud sellise lämbe troopilise kliimasoojenemise kohaselt. Õnneks saavad paljud nõnda tööd juurde. Ainuke viga, et suitsuandurid ei reageeri sellisele tervist häirivale vingule. Paljudel seltsimeestel on nina kondistsioneeride kasutamise tõttu osaliselt kinni ja nii hingatakse mõnuga kantserogeenset vingu endale sisse. Siis imestatakse, et miks inimesed saavad tehnikat pungil asutustes varakult sõralise haiguse. Ja siit koorub välja moraal. Veresoonkonna haiguste puhul käib lõpp pauguga aga sõraliste puhul käib vindumine pika kannatusega. Igasugune panemine aga soodustab just eluea pikenemist, kui kaela ei murra veresoonkonna treenimise läbi ja seega on sportlaste saatus karm - kõngemine sõraliste kätte. Teisisõnu, kes paneb see kannatab palju. Noh on konstruktiivne, eks!

 
At 11:26, Anonymous Anonüümne said...

Nii karmi spordiuudist pole ammu lugenud. Ilma PMi abita ei teakski et politsei trahvis 3 mottorratturit, igaühte 35 euroga.

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

https://m.postimees.ee/section/154/6026977

 
At 11:44, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, seni kui teie siin tuimalt väntate, kujundataksre teie selja taga jõuliselt ümber Eesti poliitmaastikku. Saame teada, et EKRE on tõusnud toetajate arvult peaaegu keskerakonna kõrvale ja jätnud oma vastased, liberaalset globalismi edendavad sotsid kaugele selja taha:
https://poliitika.postimees.ee/6026605/ekre-toetus-oli-juulis-rekordiline?_ga=2.15532214.1044749289.1533198698-809111270.1510944499

Kui vaatate küsitluse tulemusi üksikasjalikumalt, näete, et meeste seas - ja siin käivad peamiselt mehed koos, v.a mõni juhuslik Mirjam - on EKRE toetus Eestis sama suur kui Reformierakonnal, mis tähendab, et EKRE jagab Eestis meeste seas toetuse suuruselt esikohta.

Edasi vaatame rahvuspõhist jagunemist ning näeme, et EKRE on Reformi järel kindlalt teisel kohal (resp. 26 ja 35 protsenti), edestades samas kahekordselt nii Keskerakonna kui sotside toetust (13%) eestlaste seas.

Need on väga huvitavad ja põnevad arengud, kas pole?

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

Mis sotsiaaluuringute soga siin räägitakse? Igas korralikus uuringus mainitakse ära ka veaprotsendimäär. See viidatud uuring aga on silmapaistnud aastaid valede prognoosidega mida kasutatakse valijate mõjutamiseks täpselt samuti nagu ameeriklased süüdistavad venelasi oma valimiste mõjutamises. Seega kasutades pulleritsliku loogikat, Kantar EMOR - on venelaste mõju all. Kas kindlameelset eestlast see kuidagi huvitab? Ei! Ja kõige tähtsam on see, et valimised on kaugel ning ärme unusta, et reformistid peavad ekrelasi oma südameõpradeks. See näitab, et reformistid soovivad ekrekate abil teha kammbäkki, ei muud. Kas me seda soovime? Ei!

 
At 12:11, Anonymous Anonüümne said...

Nii mõndagi põnevat jah, kuid need protsendid on vaid ajahetke statistika. Maailmavaate jagunemist meeste-naiste vahel pole mõtet esile tuua. On palju väga rahvuslikke naisi ja samas tainapäid mehi. Kõige teravam kommentaator pm-is on Ülla Vähk. Samas on seal palju mehi, kelle peaks kommiumi täissittumise tõttu üldse minema peksma.
Muidugi, EKRE edu on rõõmustav, kuid tänane Postimehe juhtkiri seostab ekre edu populismiga. Olgem ausad, selline juhtkiri on otsene rahvuslikkuse vastane võitlus.

 
At 12:17, Blogger Priit Pullerits said...

Mis asi on populism? Kui keegi räägib populismist, siis 1) ta ise ka ei tea, millest ta räägib ja 2) ta kasutab lihtsalt halvustavat demagoogiat. Sest kas Ossinovski alkoholivastane võitlus polnud populism? Muidugi oli! Ta ju mõtles, et vääname maksud taevasse, siis inimesed joovad vähem. Või arvab mõni, et see on sotside tark ja arukas (ja igati mittepopulistlik!) poliitika?! Või kui Reform surus kooseluseadust läbi, kas see polnud populism? Muidugi oli! Sest kõik juristid rääkisid, et seda seadust ei ole vaja, sest see ei lahenda mitte midagi ega anna kellelegi mitte midagi. Aga näete, Reformil oli see vaja populistlikult ikka ära teha.
Seega, nähke ikka suurt ja laia pilti, mehed, ärge olge nikerdajad!

 
At 12:20, Anonymous Anonüümne said...

Loomulikult me ei soovi reffide tagasitulekut. Loodetavasti on inimestel mälu. Kas mitte J Ligi ei teatanud resoluutselt kuidas tema teeb kõigiga koostööd välja arvatud ekrega.

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

Seega, nähke ikka suurt ja laia pilti, mehed, ärge olge nikerdajad!
-----------------------------------
Padre räägib nagu ikka puhast kulda ja karda.

 
At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

Väga hea suurt pilti selgitav lugu on tänases Objektiivis :

Kogu operatsioon haiseb selgelt ja distinktselt nomenklatuuri ja seda toetavate eriteenistuste infooperatsiooni järgi, mille stsenaarium pärineb Washington Posti 2016. aasta artiklist, millega anti avapauk sellest hetkest alates USA-s ja Lääne Euroopas süstemaatiliselt edendatud narratiivile: lääne alternatiivmeedia, antiglobalistlikud, konservatiivsed ja rahvuslikud erakonnad ning liikumised, ühesõnaga kõik, kes establishment’i liiniga nõus ei ole, on kas Kremli mõjuagendid või Venemaa kasulikud idioodid. Nad levitavad võltsuudiseid ja õõnestavad usaldust “headuse telje” tarkade ja üllaste poliitikate vastu. Washington Posti artikkel toetus toona raportile, mille vormistas anonüümne USA lehekülg nimega PropOrNot, mis väidetavalt koosneb endistest militaaridest ja välisteenistujatest.

Üllatus-üllatus, sama narratiivi tõi Eestis maale kaitsepolitseiameti peadirektor Arnold Sinisalu, kes juba 2016. aasta aprillis teatas “Aktuaalsele kaamerale”, kuidas Venemaa lõhestavat nn populistide kaudu “Euroopa Liitu ja NATOt –.....

http://objektiiv.ee/juhtkiri-labikukkunud-laane-nomenklatuuri-viimane-olekors-vene-kaart/

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Kui minusuguse väikse sitakoti silmad veel näeksid rahvuslikku Eestimaad. Rõõmustaks väga. Aga Padre on kunn ja räägib kulda. Kirjutab ka.

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

Kas PP on Kaika ja Hauka maratoni stardis?

 
At 14:45, Anonymous Anonüümne said...

Peaasi et Padre ei väsiks vaid ikka meie eest seisaks ja võitleks.

 
At 17:34, Anonymous Anonüümne said...

Kas spordi id "paneb kirja" Pulleritsu ka Haanja100-le?

 
At 19:52, Anonymous Anonüümne said...

Siin enne Priit ajas jama populismist.
Populism on - "... strateegia, kui karismaatiline juht lubab kõigile natuke midagi."

Seega lubatakse meeldimiseks midagi igaühele sobivat ja kui saab valitud, siis "eks näis..." Seega kasutatakse rahva rahulolematust enda upitamiseks.

 
At 02:30, Anonymous Anonüümne said...

EKRE on populistlik kamp.
Koduse kasvatuseta tatti pritsivad huligaanid.
Rünnal EKRELE on rünnak rahvuslusele? No andke andeks!
Olen mees ja ei vali EKRET kunagi. Nuuh EKRE poisid , andke minu kohta hinnang EKRE likus kõnepruugis :)
Priit palub suurt pilti vaadata. Vaatangi!
Mis mõttes pole neegrid ahju, naised kööki populistlik möla?! Loosungeid loopiv, igale märkusele reageeringuga hüsteeriasse sattuvat, kõiki ja kõike kritiseerivat, ise 0 elu parandavat / edendavat tegu tegematta erakonda peaks valima terve inimene?
Vaata suurt pilti ja vaata loosungitest kaugemale. Samasugused populistid on itaalias võimul. Pole paari kuuga suutnud valitsustki moodustada.
Las paks naine ennem laulab kui Helme peaministriks saab.

 
At 09:10, Anonymous Eesti patrioot said...

Kuule troll, sa oled loll! EKRE polegi saanud veel midagi ära teha, sest neid pole valitsemise juurde lastud. Aga kevadised valimised toovad siin kindlasti muutuse.

EKRE on ainus, kes on valmis Eestit kaitsma resoluutselt selliste värdjate eest, nagu näete sel videol mehi, kes püüavad tungida "Allahu akbar" hüüete saatel Horvaatiasse, kuid kohtavad Horvaatia politsei vastupanu. Ainult EKRE on raudsel seisukohal, et piire tuleb kaitsta, kõik teised erakonnad on nn kontrollitud migratsiooni (???!!) poolt. Mina ei taha Eestis näha selliseid tüüpe, kes sel videol Horvaatiasse tungivad. Nad ei kuulu siia ja jutul lõpp.

https://europe.infowars.com/watch-hundreds-of-migrants-storm-croatian-border-shouting-allahu-akbar/

 
At 10:36, Anonymous Anonüümne said...

Selle öise trolli kes siin odavalt ekre suunas pröökab poome ühel ilusal päeval üles. Lihtsalt sel põhjusel, et ta on niivõrd rumal, ning väheisamaaline.
Tõsi, kui ekre võimule pääseb, ei ole neil kerge seda segadust korda teha ning Eestit taas rahvusriikluse poole pöörata, aga vähemalt SÜDA ON MEESTEL ÕIGE KOHA PEAL.
Me ei saa juhinduda mingitest lollakatest judaistlikest postulaatidest nagu /elu eestis sõltub sellest kuidas eesti venelastesse suhtutakse/ ning sarnasest väheloogilisest pehmest sõnamulinast mida jutlustab postimehe idioot-kommentaator Margus Eimre.
Tänu tänasele "avatud" maailmale on venelastel võimalik elada Eestis ilma keelt sõnagi oskamata. See on fakt. Eesti rahvas on siin täna abhaaslaste osas, ehk ümber piiratud ja keelelisse assimilatsiooni määratud. Ei ole meil vene vähemust, kui piiri taga on 140-miljoniline vene riik pluss veel ukraina ja valgevene miljonid. Eestlus on üksi slaavi miljonite vastu. Ning osad kavatsevad sajamiljonilisele vastasele veel mingeid autonoomiaid, koole, tv-jaamu, etc kinkida.

Muid värdjalikke aspekte, mille ekre peab kiiremas korras ümber lükkama. Maa müümine välismaalastele, majanduslike eeliste tegemine väljamaalastele. Hiljuti leidus selline kommentaar et katsugu venemaa siia sõjaga tulla. Rootsi kapitalist kappab koos suguvõsaga kohale oma investeeringut kaitsma?? Kus on inimesed teil mõistus? Rootsi kapitalist toob oma roosa lihakeha siia vene raketitule alla et oma farmi ja kebabikioskit kaitsta? Tõesti?
Vaadake seda aastaid kestnud ringmängu kahekeelse hariduse asjas. Yanatoom ütles otse välja et venekeelne haridus ei kao kuskile. Siis peame tühjasid ümarlaudasid mailisrepside ja irinakäosaartega. Kui tekiks tõesti OHT eestikeelsele haridusele üleminekuks teeb venemaa KOGU MAAILMAS propagandarünnaku nime all EESTI APARTHEID! Otse loomulikult teeb Eesti riik püksid täis selle peale. Kui palju on ajupestud lihtsameelseid eestlasi kes kirjutavad ISE, et "neile lastele kes kavatsevad sügavalt vene kultuuri tudeerida, neile jätame täisvenekeelsed koolid??? Me oleme täna nii ülepeakaela RUSSKIMIRi sita sees, et me isegi ei märka enam enda venestamist. Postimehe Ivan Makarov peab meid nagu kassipoegi ninaga kuse sisse lükkama selles küsimuses.
Teine aspekt on angloameerikastumine. Lugege jooksja.ee portaalist noorte eestlaste nimesid. Kus on noored eestlased? Mickid ja Patrickud ja Chrystelled puha mingid prantslased?
Kunagi Vilja Savisaar keblutas et Ameerika peab tagasi andma ameeriklastele. Kes annab Eesti tagasi eestlastele? Kesk? Ref? Sotsid? Eesti200 liberastid?

 
At 10:38, Anonymous Anonüümne said...

ekre töllid ei kaitse midagi, see ikka rohkem kapo ja politsei-piirivalveameti rida

 
At 11:22, Anonymous Anonüümne said...

Padre peaks siin korra majja lööma.

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge EKRE töllid minge Delfisse tagasi oma naba vahtima , siin on spordimeeste blogi. Tõmmake minnes uks kinni ja saate oma eesti tagasi. Endal pole aju et loosungeidki välja mõelda ka neid peab ameerikast laenama, samal ajal neid sarjates. Kus on eesti loosungid?!
Siin isehakanud kohtunikud ei poo kedagi.

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

Ega EKREga nalja ei ole. Ei spordimeeste blogi päästa sind karistussalga poiste käest. Padre võib ju sinu heaks sõnakese kosta, kuid rahvusriiki siidikinnastes ei ehita, eriti olukorras kus rahvas on jäledasse ikkesse surutud.
Käerauad, trellid, võllapuu - selline seeria tuleb tuttavaks paljudele, ka siinse spordiblogi sõpradele.

 
At 14:19, Blogger Priit Pullerits said...

Kokkuvõtteks viimatisele diskussioonile ütlen, et spordimehed ei saa jääda ainult oma liistude juurde, isegi kui nad suusatavad või sõidavad ratast minust kiiremini (või aeglasemalt - vahet pole). Sporti te võite teha, trenni te võite teha, mind võite võita ja mulle võite kaotada, aga Eesti patrioot te peate olema. Ja Eesti patrioodiks olemise nurgakivi on see, et tuleb tunnistada Eestit kui rahvusriiki (nii, nagu see on meie põhiseaduses fikseeritud preambulis, mis määratleb Eesti riigi mõtte). Kes Eestit rahvusriigina ei tunnista, sellest pole ka ratturi või suusataja või jooksja või spordiblogi lugeja ja kommentaatorina mitte mingit kasu. Sellised on kahtlased elemendid, kelle suhtes tuleb säilitada valvsus, et olukorras, kus asjad lähevad kriitiliseks, nendega otsustavalt ringi käia.

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

Asjalik kommentaar, härra Pullerits, see viimane.

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

Postimehes puhas, klassikaline idapropaganda artikkel (olgugi et lapsikust lollusest).
https://m.postimees.ee/section/16/6027914
Jälgige kirjutise tonaalsust. Märksõnu nagu rahvapidu, paraad, kaitsepühak, eliitvägi.
Eriline pull on see kaitsepühaku ja õigeusu ikoonide kandmine. Näete kui osavasti vormitakse asi PÜHAKS. Vene noormees on erivägedes, mis mõeldud inimeste tapmiseks, kuid Vanajumala enda õnnistus on tal kaasas. Täiega vperjott! Naaberrahvaste tapmine - see on ju taevalike vägede hüvanguks. Noh, see porno on välja mõeldud hiljuti, siiani oli tegemist ikkagi Djadja Vanja Väega, endise nsvl aegse VDV isakese kindral Vassili Margelovi auks.

Innakatrin on artikli puhtalt Rus Postimehest ümber tõlkinud. Küsime kas infosõjas pannakse potentsiaalse vaenlase artikkel otsetõlkes ümber? Kas venekeelne meedia tõlgib otse meie lugusid küüditamisest ja meie sõdadest? Sittagi! Teevad oma "nägemuse" asjast.

Kuidas mõjub see artikkel eesti noorte ajudesse? Oujee, lahe tiivuline vägi, mis? Eesti vene noored käivadki seal "tiivulises", ülespuhutud vdv-s aega teenimas. Kel vene pass taskus. Elitaarne värk ikkagi.

Kõik 38 fotot ka eesti PM-i poolele üle tõstetud. Vaadake eestlased värvilisi pilte meie elitaarväe rahvapeost! Poisid kasvatavad tiritamme ja teevad lastele tsirkust! Puhas rõõm ja perepidu!
Eriline jõledus see igavese tule juures palvetamine. See ei ole sul Stalingradi kaitsjate igavene tuli. Mälestavad oma mättasse löödud relvavendi välisagressioonides - Budapest, Praha, Afganistan, Kosovo.

 
At 16:51, Blogger Priit Pullerits said...

Vaadake, mehed, kuidas tuleb oma riigi ja rahva eest seista, nagu teeb seda mehine ja selgrooga Poola poliitik, kes ei paindu Inglise ajakirjaniku hinnanguliselt laetud rünnaku ees. Tubli!
https://www.youtube.com/watch?v=CrB3842QMC4

 
At 17:35, Anonymous Anonüümne said...

Meid ja Poolat, Ungarit ei saa päriselt võrrelda. Need on suured ja ajalooga rahvad, julged, iseteadlikud. Kes meie popsidest julgeks/oskaks niiviisi esineda kui väljamaalased lindistamas on?
Nad on alati olemas olnud, ka Varssavi pakti aegu olid nad olemas, oma nime ja lipuga olümpiatel medaleid võitmas. Sellest on rahva iseteadvuses ÜÜRATU VAHE. Isegi soome töllid tv kommentaatorid ei saanud tihti aru et punases särgis neukku on tegelt eestlane.

Meie taas oleme 30 aastat hiljem ikkagi "former sovjet union". Meie oleme iga väiksemagi palukese eest härrade laualt tänulikud. Müts peos rongiga Berliini sõitmas. Katsume eurooplasteks saada. Poolakatel ja ungarlastel seda haigust küljes ei ole.

 
At 17:42, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits! Pekske palun nahlebnikud kommentaariumist minema. Juba ette tänades, Kalmer

 
At 18:00, Anonymous Anonüümne said...

Brittide ees oleme maad ja tolmu suudlemas. Ahujennõi abilised 1918 kui Eestil ei lubatud juutide Riiat maha põletada. Tänutäheks saime läti punased kütid lõuna eesti talurahvast mõrvama.
Kus toimus Eesti esimene homode pulm? Briti saatkonnas. Väärikas riik oleks sellised pedekassid mere põhja uputanud, koos kogu saatkonnaga.
Mul on ka müts kogu aeg pihus kui Tallinnas käin.

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

Ainuke mees, kes siin mütsi pihku ja selga küüru ei tõmba on Padre Pullerits.

 
At 20:06, Anonymous Anonüümne said...

Uputame, poome, põletame, keelame..hea krdi retoorika.
Koopainimesed.

 
At 20:08, Anonymous Anonüümne said...

Ekre genereeritud non stop kaevikulahingud ja kriisiolukordade generereerimine on hakanud juba ka tublimate ajudele.
Kes meid ründab?
Kes on meid viimased 20 aastat rünnanud?

 
At 20:30, Blogger Priit Pullerits said...

Kui mees küsib lapsikult, nagu eelmine, ei taipa ta tuhkagi sellest, kuidas maailmas asjad käivad. Kes ründas Krimmi? Mitte keegi ju. Aga nüüd on Krimm Venemaa käes.
Te lihtsameelsed naiivikud!...

 
At 21:05, Anonymous Anonüümne said...

Krimm on halb näide. Krimm on väga praktiline, puhas arvestuslik sõjakäik. Üksik lahing Venemaa suurriikluse säilitamise sõjakäigus. Venemaa ei saanud mingil tingimusel jätta läände libisevale ukrainale Krimmi, see on strateegiline maalapp (nagu Kaliningrad), seal on kogu NSVL ajal arendatud sõjasadam Sevastoopol. Kuhu oleks Venemaa pistnud oma Musta mere laevastiku, kui oleks käest läinud Sevastoopol? Kärdla sadamasse vä? Omades Krimmi kuseb Venemaa krae vahele Türgile. Omades Kaliningradi kuseb Venemaa krae vahele Saksamaale. Pärast WWII hoidis Stalin enda käes Taanit? Milleks? Seal elasid vaid vaesed kalurid. Aga Taani NSV puhul oleks kustud Suurbritanniale otse kõrva. Dolbajoobid küsivad miks limpsib Venemaa Baltikumi. Iga norm riik vajab väljapääsu merele. On võimalus maailmat suksutada. Kui Baktikum oleks Putini käes desarmeeruksid Soome ja Rootsi paugupealt ja läheksid müts näpus Kremli isandale kingitusi viima.

 
At 21:15, Anonymous Anonüümne said...

Nigu lastele seleta. Käimas on kolmas maailmasõda. Juba ammu, kohe teise WW lõpu järel hakati pihta. Minge objektiiv.ee ja lööge otsingusse sõna kultuur. Materjali kuhjaga.
http://kultuurisoda.objektiiv.ee

 
At 21:41, Anonymous Anonüümne said...

Viimased 200 aastat on sõda käinud ida ja lääne sionistide vahel. Nemad orgunnisid mõlemad maailmasõjad. Oma elu tõid selle sõja altarile ohvriks pea kõik maailma rahvad. Lääne sionistide käsutuses on tuumapommist ohtlikum relv - kultuurimarksismus. See sööb kõik oma teelt. Abiks on võetud veel islam. Putini Venemaa isegi võidaks selle sõja kui nende moslemeid ei moositaks äärmusele. Eesti on väga traagiliselt kahvlis. Ustavaks liitlaseks olemine ei päästa meid hukkumast, sest me pole õiget verd. Mis oli usa vägede siiatoomise eeldus? McCain ja Obama armusid Eesti koorilaulu. Või midagi muud?

Mõned vennad on siin nagu eile sündinud. Kes on meid viimased 20 aastat rünnanud? Karlsson katuselt. Vaat nagu ei olegi keegi. Ometi on kõik lahingud kaotatud. Homoissid toovad lastekodust endale pisiperet. Annika Laats laulatab kiriklikult kogu lgbt seltskonna. Mis see on? Humanismi areng?

 
At 21:52, Anonymous Anonüümne said...

Kui Padre kamandab vägesid, siis on veel lootust.

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

Mul on müts pihus. Lähen Padre juurde, kummardun alandlikult ja palun ennast leegioni võtta. Lootust ei ole. Viimast lahingut, kuulsusrikast langemist isamaa au nimel ei saa maha magada.

 
At 22:12, Anonymous Anonüümne said...

Postimees vallutab uusi idiotismi avarusi. Kas nüüd lastakse 3 klassi lapsed juhtkirju kirjutama?
https://m.postimees.ee/section/1196/6028369

 
At 23:35, Anonymous Anonüümne said...

Mida perset siin toimub?
Priit pane need EKRE trollid luku taha tagasi, ära õhuta neid takka.
Lähen siit eemale kuniks taas arukad inimesed mõistlikel teemadel tagasi tulevad.


Huu

 
At 10:21, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas sa Huu nii arg oled?

 
At 23:48, Anonymous Anonüümne said...

Ei viitsi propaganda möla lugeda. Info millega pole midagi peale hakata. Tulgu see kelle esituses tahes.

Huu

 
At 10:18, Blogger miki said...

0815jejeDes publications chaussure huarache enfant nike sur les traitements récents, la chirurgie oculaire au Texas LASIK, ainsi que chaussure nike a talon compens pas cher la tendance actuelle sur le terrain peuvent être asics gel lyte iii chaussures beige gris obtenues pour ces ophtalmologistes. Les baskets Air Jordan cinq ont été homme nike roshe run yeezy noir blanc non seulement un grand succès simplement à cause basket nike tn homme 2016 de leur design, mais elles ont également été un adidas zx flux floral pas cher grand succès simplement en raison du succès que Air Jordan 3 Homme le phénomène du basket-ball avait quand il les portait. nike huarache soldes femme Les en-têtes doivent être assez basiques et sont jogging adidas pour homme généralement conçus pour contraster avec toute la marque ainsi que la chaussures sport fille air max 1 cadet de nike page.

 

Postita kommentaar

<< Esileht