reede, oktoober 05, 2018

Pullerits: Kas hipsterid ja tolerastid kaaperdavad tõesti rattasõidu?

Paar päeva tagasi kuulsin maja taga tänapäevase muusika lähenemist. Teate küll seda elektroonilist tümatamist, kus puudub enamasti igasugune viis, meloodia, harmoonia ja muu esteetiline, mis teeb muusika meeldivaks? Eelmisel talvel, kui selline muusika kõlas taustaks Lemeksi suusasarjas, hoiatasin sarja korraldajat Vahur Teppanit, et kui ta edaspidi ka kõlaritest sellist muusikat laseb, siis mina enam osalema ei tule, sest selline muusika paneb lihtsalt pea valutama.

Sedapuhku, nagu selgus, tuli muusika aeglaselt liikuva veoauto kasti tõstetud kõlaritest. Seejärel köitsid aga mu tähelepanu need, kes tulid veoauto järel. Ja seal tuli kümnete ja kümnete kaupa noori, kahekümnendates eluaastates rattureid.

Ei, need ei olnud sellised ratturid, keda näete rattavõistlustel või ühistreeninguil. Need olid hoopis teistmoodi ratturid. Nad olid argiriietes. Nad sõitsid hirmus aeglaselt, mõõduka kiirusega liikuva jooksja tempos. Ja mitte ühelgi neist ei olnud kiivrit peas. Hullem veel: mõned olid ühe käe koos telefoniga ette sirutanud ja tegid sõidu ajalt endast pilti või videot.

Kas see on kellegi arvates rattasõidu propageerimine?

Ei, minu arvates on see rattasõidu diskrediteerimine.

Ja-jah, loomulikult on tore, kui inimesed liiguvad linnas rohkem rattaga ja vähem autoga, aga pole sugugi ükskõik, kuidas nad seejuures liiguvad. Kui võistlevad ratturid kannavad alati kiivrit kui odavaimat elukindlustust – ma ei sõida näiteks isegi pooleteise kilomeetri kaugusele poodi ilma kiivrita –, siis ilma kiivrita sõit on lihtsalt rumal ja lühinägelik saatuse trotsimine. Halb ja kahjulik eeskuju teistele. Olen kirjutanud juhtumitest, kus ka väiksel kiirusel kukkudes on kiiver päästnud tõsisest peatraumast ega hakka siin neid lugusid enam kordama. Samuti olen kirjutanud sellest, kuidas linnaliikluses isegi kõndides telefoniga tegelemine võib tekitada ohtlikke olukordi – mis me siin siis veel rattasõidust räägime. Mõistagi ei vaevu sellised argisõitjad enamasti käega suunda näitama. Ja tagatipuks panevad paljud nendesugustest pähe kõrvaklapid, andmata endale aru, et peale silmade on just kõrvad need, mis püüavad signaale liikluses varitsevatest ohtudest.

Aga kuna sellised tüübid liiguvad samuti jalgrattaga, siis ega üldpildis vahet ole: hoolimata sellest, et võistlevad-treenivad ratturid on enamasti tublid ja eeskujulikud, siis sellised ratastel boheemlased ja hipsterid kahjutavad kahjuks kõigi jalgratturite mainet. Ja kuna neid tuleb liiklusesse järjest juurde, siis nende tekitatav kahju ratturite mainele nii jalakäijate kui autojuhtide silmis ainult suureneb.

Ent nagu te teate, siis ei jää ma kunagi pelgalt pisiasjade kallal nikerdajaks, vaid vaatan alati suuremat pilti. Ja too suurema pildi vaatamine näitab, kes need rattasõidu diskrediteerijad tegelikult on. Nad on valdavalt, nagu ütlesin, igasugused hipsterid ja boheemlased – nood tunneb ära mitte üksnes nende riietuse, vaid ka sõiduvahendi järgi – ehk siis inimesed, kes on suuresti vasakliberaalid, postmodernistid, uusmarksistid, globalistid, tolerastid. Ehk sellised, kes kannavad läänest pealevoolavaid ja pealesurutavaid hoiakuid: kallistame pagulasi, toetame homoabielu, kultiveerime multikultit, põlastame rahvusriiklust, avame piire jne.

Kuna seesuguseid tegelasi kohtab linnaliikluses järjest rohkem, ongi juhtumas see, et jalgratturitest kui sellistest – sest ega tavakodanik tee vahet «kileviineris» sõitjatel ja pühapäevakruiisijatel – on saamas globalistide siinne avangard. Mis oleks tõsiste ratturite kogukonna enamikule häbistav ja alandav, ega ma eksi?

Ja kuna ma ei vaata ainult suurt pilti, vaid vaatan alati ka tulevikku, siis teeb mind murelikuks veel üks võimalik areng. Nimelt on need kümned ja kümned kruiisijad, kellest eespool rääkisin, suure tõenäosusega need, kes ühel ilusal suvel võivad tuua ka meie linnpilti lääne dekadentliku ja rõlge kombe, milleks on alasti rattasõitude korraldamine. Kui see peaks ühel kohutaval päeval juhtuma, siis ma ei ole küll kindel, et ma tahaks end enam avalikult mingilgi viisil rattasõiduga siduda ja rattasõitjana näidata – sest mark ja hea nimi saavad kaude totaalselt lögastatud.

Niisiis, mida ette võtta, et moraalselt kõikuvad ja ebakindlad hipsterid ja boheemlased ei kaaperdaks jalgrattasõitu, mille suurim ja kõige püham kvintessents on seni ikkagi Tour de France, aga milleks edaspidi võib selle asemel saada alasti ühisrattasõit linnatänavail?

Kes ihaleb ilmtingimata ülimat vabameelsust, eks vaadaku mu videot ööelust patupealinnas Las Vegases, seal on nii paljaid mehi kui naisi - õnneks mitte jalgratta seljas.

Foto 1: Tour d'ÖÖ Tallinnas juuni alguses. Foto autor: Sander Ilvest, Postimees/Scanpix
Foto 2 ja 3: Tour d'ÖÖ Tartus 2016. aasta augustis. Fotode autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix
Foto 4: Tõsised naisratturid Londoni olümpial grupisõidu stardi eel. Keskel Grete Treier. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 5: Alasti rattasõitjad Madridis. Foto autor: Reuters/Scanpix

62 Kommentaarid:

At 14:03, Anonymous Anonüümne said...

Kas see jagatud video oli mingi näide sellest, kuidas Teie-ealised moraalsest, kehakultuuriarenduslikust ja kõlbelisest ajaveetmisest aru saavad? Käsk- ja Vanemaealisuse Sämmilelle Kvintessentsika Laat?

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Täitsa norm tegelinskid ju. Vähemalt pildil. 50+ naisi küll ei märganud. Võib-olla sellest siis ka kriitiline hoiak. Eks Priit tahab näidata, et ta pole mingi lastearmastaja, vaid selline õpetava targutav isakuju. Noh jaa, kiivrid puudu. No aga kenad juuksed ju. Patt oleks neid peita. Võib-olla tõesti peaks olema sellistel kiirusepiiranguks 10 km tunnis.

Aga oleme ausad ka selles, et võiduka stangel lesimine on aut. Norm ratas on selline, kus rehvid on jämedad nagu rusikas, sadul on mugav ja lenks on nagu kruisi tsiklil. Loomulikult ei ole sellisel elukal puudu ka porilauad ja pakikott ja knihvina on juures ka 66 km lõdval kaasaväntamisel 44 km/h kiiruse juures välja vedavad akud ning elektrimootor, mis kõik on kenasti maitsekalt ja diskreetselt raami aga mitte rummu sisse munserdatud. Sihukesega võiks promeneerida küll. Paneks pika puuga poed üleujutanud tasakaaluliikuritele ära. On ainult juriidiline probleem. Selline riistapuu vajab tsiklisti pabereid. Mingi kõlakas käis, et keegi tahab autojuhtidele lihtsamalt tsiklistieksami ära lasta teha ja legaalselt sõitma lubada. Abiks seegi, muidu seaduskuuleka inimesena jääbki see jutt märjaks unistuseks.

 
At 14:08, Anonymous Anonüümne said...

mõttetu ränt ja iba

 
At 14:59, Anonymous Anonüümne said...

Samas teemas ilmus ajalehes Sakala 22.08.18. üks artikkel, mis ajas mul ikka üsna hinge täis.
Tore, kui keegi ka tugevate vastuargumentidega esineks.

Artiklis esines Tour d'ÖÖ rattasõidu üks korraldajetst Rein Soesoo, kes pajatab muu hulgas järgmist:

Tõsiasja, et paljud sõitsid ilma kiivrita, kommenteeris Soesoo, et kiivri kasutamine on Eestis pärast 16. eluaastat vabatahtlik. Euroopa jalgrattaühendus on tema jutu kohaselt hoopis seisukohal, et kiivri kandmise turvalisus on müüt.

"Kiivri kasutamine kui selline kahandab jalgratturite arvu, sest see tekitab neis raudmehe tunnet," möönis ta ja täpsustas, et kiivrikandjad sooritavad pahatihti ohtlikke manöövreid.

Seega sain siis nö. teadjamehelt teada et ma olen liikluses suisa potentsiaalseks ohuks kuna kannan kiivrit.

Viide artiklile:

https://sakala.postimees.ee/6138727/video-tour-d-oo-rajameister-nahtamatu-rattur-on-surnud-rattur

 
At 15:03, Anonymous Anonüümne said...

Mongolifännidest kommentaariumiässad! Sensitiivi-detektiiviülesanne teile: võtke err.ee lahti, avage Saagimi artikkel ja selgitage välja, kes on "alt hüpanud püss" vihjega 'kloon'. Auhind on pildianumine PP-lt järgmise postituse "ohhootasäktsiooni".

 
At 15:52, Anonymous Anonüümne said...

Hipsteritega pole probleemi. Lükkame neile aiateiba urruauku kohe kui kaaperdada üritavad.
Siin midagi tuleviku spordi väljavaadetest.
http://objektiiv.ee/uskumatu-kanada-ulikoolid-lubavad-end-naisena-identifitseerivatel-meestel-voistelda-spordis-naiste-vastu/

 
At 16:24, Blogger Priit Pullerits said...

Ohohoo, see on küll põrutav uudis, 15:52.
Aga ärme peatu ainult seal, lähme sealt edasi.
Vaadake seda, mida vastavad Ameerika ülikoolitudengid primitiivsetele soo-, rahvuse- jm küsimustele, ja siis saate aru, kust tuleb see jaburus, et naisena identifitseerivad mehed saavad võistelda koos naistega ilma, et nad peavad tegema soovahetusoperatsiooni ja hormonaalteraapiat, piisab vaid sellest, kui ütled, et identifitseerid end naisena:
http://objektiiv.ee/usa-tudengite-jaburad-vastused-elementaarsetele-kusimustele-peegeldavad-ajastu-hullumeelsust/

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

Kas koidab kord aeg, mil tõuseme võitlusse (Kindralkolonel Padre juhtimisel) naiste spordi kaitseks? Jah või ei? Miks peaks meid naiste sport üldse huvitama?

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

See ei ole hullumeelsus. See on copy-paste Orwelli raamatust "1984". Sõnade tähenduse muutmine on selles tavapärane praktika. Peab hakkama luubiga uurima, et mis on sellest raamatust veel tegemata jäänud. Ahjaa, ühel koosolekul ideoloogia 180 kraadine pööre nii, et rahvamassid on ovatsioonilises pöördes nii enne kui pärast lahenduse üle. Küll see ka ära tehakse.

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

Kanada on piinlikult esirinnas. Drag queenid käivad seal lasteaedades muinasjuttu lugemas, ning ole lahke, piisab kui ISE ÜTLED, et oled naine, ning lähed naiste võistlustele auhinnaraha järele.
Kahju et seda suurt vene jooksumeest enam pole kes julges rüveduste vastu võidelda, öeldes otsekoheselt:
Jaa vass vsehh...... prjaamo v rott

 
At 18:05, Anonymous Anonüümne said...

Õnneks on PP ja tema ustavad semud kes ei karda ütelda nii nagu asjad on. Kahjuks nii otsekoheseid mehi nagu see suur vene jooksulegend meil võtta ei ole. Peame kuidagi hakkama saama.

 
At 19:12, Anonymous Euroopa haige mees said...

Maailma hullusel pole otsa ega äärt!

Näete, Hollandis käivad hollandi koolilapsed juba klassiekskursioonina mošeedes kummardamas

http://objektiiv.ee/hollandi-koolilapsed-kaivad-ekskursioonidel-moseedesse-kedagi-kummardamas/

ja Inglismaal pannakse 6-aastased lapsed kirjutama homoseksuaalseid armastuskirju

http://objektiiv.ee/ajupesu-6-aastaseid-opilasi-sunniti-koolis-kirjutama-homoseksuaalseid-armastuskirju/

Palun peatage maailm, ma tahan maha minna!

 
At 19:20, Anonymous Anonüümne said...

PP-st peab saama Objektiiv-i direktor.

 
At 19:28, Anonymous Anonüümne said...

Kas nende "imelike" alla lähevad ka need tüübid, kes sõidavad naisterattaga (ehk siis antud teemast lähtudes - pooldavad sooneutraalsust)?

 
At 20:16, Blogger Priit Pullerits said...

Jah.

 
At 20:42, Anonymous Anonüümne said...

Sellel hullusel on põhjus, käimas on rassisõda valgete vastu. Väga kiiresti muutus tsivilisatsioonide sõda rasside sõjaks.
Läänes saadakse sellest aru, kuid nad on üpris võimetud. Väga hästi räägib teemast ilusas korrektses inglise keeles juutuubi kanal Way of the World. Asi on tõsine. Kui kukuvad suured lääneriigid, siis pole ka meil pääsu. Isegi kui me kõik kaasa arvatud Ossinovski ja Lobjakas ekre taha koguneme. Ainuke pääsetee oleks Putini liitlaseks palumine.

 
At 20:45, Anonymous Anonüümne said...

Pekki, isegi PP oma Optimaga on sellest imelike pundist. Ma sõitsin ka naise rattaga. Siin polegi enam tõelisi mehi. Maailm on hukas.

 
At 21:22, Anonymous Anonüümne said...

Holland ja ameerika ja muu. Youtuubis on teema kus neid riike nimetatakse shitholedeks ning tuuakse fakte, kus liialt multikultistunud maade tulevik on zimbabvestumine. Väga tõenäoline.
Meie eesmärk on Eesti. Me peame aru saama, et lobjaka dotseeritud derridad ja focaultid ja camused jms. liberalistlik filosoofia sobib miljonirahvastele, olematu arvukusega eestlastele on tänapäevane lääne "humanism" enesetapp. Kui meil on lõpuks olemas oma riik, siis see ei tähenda, et Eesti peab aitama egiptust, iraaki, süüriat ja ukrainat. Ma küsin miks kuradi pärast põgenevad vene teisitimõtlejad Eestisse, mitte aga ameerikasse, saksamaale, ega isegi soome. Põhjus on lihtne, Eesti on kodune väike Venemaa. THI tõi meile väga vastiku ja ohtliku ideoloogia. Eesti ei saa mängida maailma jaoks turvakodu ja halastajaõde sel lihtsal põhjusel, et meid endid on liiga vähe. Eestikeelne kõrgharidus ei seisa enam püsti ilma aafrika tudengiteta. Kui eestikeelseid inimesi tänu võõrkeelte pressingule ja meie enda orjameelsusele veel vähemaks jääb, siis on majanduslikult põhjendamatu trükkida eestikeelset kirjandust. Aga sinnapoole oleme me teel.
Tore et on olemas Objektiiv ja Varro Vooglaid. Vaadake kes neid mõnitavad, omaenda noored eesti inimesed. Eesti ja eestlus väheneb ka ilma sõjata, täiesti "rahu" ajal. Kas see on meie huvides?

 
At 21:57, Anonymous Anonüümne said...

Vaata, kui sa paned kartuli maha ja siis pingutad, et umbrohuni küündida, see hoiab su isiksuse koos. Ei teki lolle mõtteid. Linnainimesel on vaja isiksuse koospüsimiseks millelegi kättesaadavale suruda, olgu selleks kasvõi oma eesti inimene netis. Autoimmuunhaigus on see. Organism hävitab iseenda. Aastaajad lähevad igal juhul kiiremini edasi kui majandus. Aga edasi peab minema. Kuhu edasi?

 
At 22:59, Anonymous Anonüümne said...

Kui EKRE möga kõrvale jätta, siis Priit ka mina olen vahel mõelnud, et ega ma ei saa aru mis toimub. Kuid ennast rahustanud,et küllap ka minu isa ei saanud aru mis jura need noored ajavad. Nii ju ei tohiks, samas kui nad tahavad paljalt rattaga sõita andku minna. See nüüd küll pühaduse rüvetus ole. Ja kes oleme mina ja sina kes oma 10 aastase rattasõidu staašiga ütleme mis on üle 100 aastasele spordile kohane ja mis mitte. Ju lendab see paljalt uhamine nagu tour de öögi prügikasti , nagu kõik moe röögatused.
Kiivri vajalikkusest saab alles see aru , kes veidi rohkem süveneb. Ka UCI'l läks sajand aega (pärast Kivilevi hukkumist Paris-Nicel 2003), enne kui kiiver rattureile permanentselt pähe suruti. Ka siis oli protesti hääli, kuid täna tundub see kõigile normaalsus.
Ise olen ühe kiivri praguliseks kukkunud ja ega trenni ilma tee. Imestan neid kes seda siiski teevad. Ka oma pojale pean loenguid teemal, et kõik peale pea suudavad arstid päris hästi ja kergelt kokku lappida.


Huu

 
At 00:23, Anonymous Anonüümne said...

Mis lugu on nendega, kes sõidavad naise Optimaga?

 
At 07:06, Anonymous Anonüümne said...

Arteri Rebase loo taustal jäi mul vastikusest hommikuaöök vahele.

 
At 09:29, Anonymous Anonüümne said...

Priidu jutud muutuvad järjest jaburamaks. Mõtlen tõsiselt, et nüüd on ta küll trollima hakanud. Ega hipsterid sinu kommi ära ei võta, oled endiselt Liivimaa parim rattur. Inimesed ongi erinevad. Kui jalgrattureid hirmsasti vastandada tahad, vastanda neid(meid) mitte teiste jalgratturite, vaid nt kurjade koertega.

 
At 09:33, Anonymous Anonüümne said...

Rebane on selgelt Kapo teema. Kooseluseadus on äärmisel juhul suur mööndus Eesti elanike poolt, kuid igasugu filmid on propaganda riigi alustalade vastu. Ma loodan, et kõik, kes plaanisid sellele filmile kaada aidata, loobuvad.
Kui vihma sajab, siis on aeg kasutada vihmavarju. Maksud on makstud, kõik korras.

 
At 10:01, Anonymous Anonüümne said...

Priit, tee avalduse sõnastus ära, meie allkirjastame digitaalselt. Läheb teele.

 
At 10:21, Anonymous Anonüümne said...

Seekordne sissekanne näitab selgelt, et puude taga tuleb metsa näha ja seda autor erinevalt teistest ka suudab. See on ilmselt ajakirjanikutööga lihvitud oskus näha detailide taga üldistavaid trende. Kui kommijad arutlevad kitsalt kes kiivri ja kes Optima üle ja kes arvab üldse tegu olema trollimisega, siis see on madal ja saamatu lend. Autor suudab ilmselt ainsana tabada ära, millele mõned ebakohased tõsiasjad me ümber viitavad ja mida lubavad ennustada. See, et teised siin seda näha ei suuda ja sellest isegi aru ei saa, kui seda neile otsesõnu osutatakse, teeb edaspidise suhtes meie maal väga murelikuks.

 
At 11:24, Anonymous Anonüümne said...

Kurat jätke see silmakirjalik poosetamine-nutmine! Ei kukkunud neist hipsteritest keegi pead veriseks, ning kui oleks kukkunud, siis oma asi! Ise kirjutad, et nende sõidukiirus oli tittede tempo. Kus on kodanikuvabadus? Jooksjatele tuleb siis samuti kiiver kohustuslikuks teha, nemad võivad paha õnne korral samamoodi pea vastu äärekivi lõhki lüüa.

Edasi Rebase homoteema juurde, mis on rüveduste rüvedus! Ammu ära tõestatud, et homondus on mingil määral sotsiaalne nähtus, noored määratlevad end homoks ühiskonna soosiva suhtumise tõttu. Siit paralleel rattasõidu kiivrikandmise nõudega. Katastroofiliselt väikese arvukusega eesti rahvas peaks seaduse jõuga (rattakiiver) vältima noorte astumist homode leeri, kuna vajame siiski uusi sündivaid eestlasi. Ehk siis seaduse jõuga stopp homopropagandale ja igasugusele varjatud rähklemisele ses suunas.
Kuid asi hoopis vastupidine! Kui glamuurseks kirjutatakse Rebane oma fakin homoarmastuse lõõmaga. Kohtumisele ei tule ju väike soomeugri Rebane, vaid maailmaklassi Branson valges T särgis ja sasitud juustega. Londonis elav maailmamees! Nii noor, nii uljas, nii edasiviiv! Juba ETTE kinnitatakse, et Rebane ajab MAAILMA asja. Stiilipuhas sissemurdev propaganda - vaadake noored, tehke pedearmastusest film, raamat, ooper, nagu SÜDAMEASJA ajav Rebane, ning te olete MAAILMA tase.

10:21 kommentaarist ajendatud mõte
---------------------------------->
Kui pedepropaganda ajab oma asja otse, avaliku rünnakuga praimtaim kellaajal mainstriim meedias, siis miks Priit P peab oma ajama märkamatult, ridade vahel, vihjamisi, nii vaikselt, et vaid hoolikad lugejad märkavad? Kas meie, konservatiivid, oleme juba põranda alla surutud?
Mehed, mida, või keda me kardame?

 
At 11:43, Anonymous Anonüümne said...

Selge on see, Rebase film lööb meil siin kõiki külastus ja muid rekordid. Eks me aita ka ise sellele tublisti kaasa.

 
At 12:05, Anonymous Anonüümne said...

Mis sokki see Huu seal ajab? Rattaspordil ja hipsterite alasti ketramisel ei ole midagi ühist. See on läänest järgi ahvitud social event. Meie sõidame oma tojootade ja škoodadega poodi, ning keegi meist ei kavatse minna Tänakuga võistlema.

 
At 12:24, Anonymous Anonüümne said...

Alasti rattasõidu maaletoojaks on rattapood Hawaii Express rattareklaamiga, kus on 6 alasti sõitjat. Väga kaua kasutuses olnud reklaam, tulemus on varsti käes.

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

Eksperimendi korras osaleks PP kindlalt alasti rattasõidul, number rinnal.

Kelk võib vabalt uue arvestuse lisada oma võistlustele.

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

Ärgem laskugem taas maa peale. Olgem kõrgel pilvepiiril ja vaatame suurt pilti. Rattasadulas tussudest unelemine on tore (mõned meie seast unelevad ka kaasteelise urruaugust, ning me tolereerime seda (mis meil muud üle jääb)), kuid meie tegelik eesmärk on luua kõigile võrdsed võimalused osaleda Suures Tiskussioonis Suure Suusablogi veergudel.

 
At 13:32, Anonymous Anonüümne said...

Viimase aja kurb trend on kommentaariumi kiire kraavisõitmine. Padre peab tulema ja ree tagasi tee peale tõmbama.

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Me oleme nilbikud. Tegeleme või vähemalt mõtleme salaja asjadest, millest ei räägi kõige lähedasematelegi. Oleme inimesed, me ei kontrolli oma ihasid ja tundeid. Üritame neid maha suruda, et mitte näida teiste ees ebanormaalsetena. Aga siiski otsustavad mõned meist kapist välja tulla näidata, et ka teisiti on võimalik. Tuletades meelde hipsterieellaste - punkarite - ühe lipulaeva, JMKE, laulusõnades öeldut: "olema pean peksasaajate poolt", panen siia lingi kõikidele pedalofiilidele, kes ei häbene erineda normaalsusest:

https://www.youtube.com/watch?v=QtOh1q5AufM

 
At 14:25, Anonymous Anonüümne said...

13:34
See laul ei sobi siia, mõte on muu.
Vinti üritad üle keerata. Aga milleks?

 
At 14:43, Anonymous Anonüümne said...

Seda me ei tea kas 13:34 kommib meelega teemast mööda või teeb seda teadmatusest. Tema tekst mõjub küll kavala provotseerimisena.

 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

Kiire kraavisõit näitab, et mootorisse on ootamatult pauerit tekkinud. Ratta- ja suusablogi kontekstis tähendab see kas maailmaklasssi tegijate huviorbiiti sattumist või on blogi hõivanud dopinguainetega manustavad spetsid. Jättes kõrvale Rebase filmi kõlbelise poole ja keskendudes taustajõududele, siis filmiks lennuki rentimine näitab, et pedepromo toetamine on tegelikult auasi. Rekkamehed, kes lennuki kohale veeretasid, loevad kalanäoga oma kontol raha. Aated ei huvita kedagi. Loeb papp kontol. Võime küsida, et milleks need aateid? Võib-olla ongi eestlaste saatuseks teha suurele linale 3D ja VR360 filme pedepromoks. Vaevalt, et Eestis see popiks läheb aga maailmas on sellele nõudlus ja filmitegijad seisavad jõude. Kujutage ette kui eestlased hakkavad tegema filme, mis on nii haaravad, et paned isegi voodis VR endale pähe, hüppad kaaslasele selga ja kukud filmitaktis väntama, samal ajal hoolega ringi uudistades. Selles segmendis raha lebab maas ja vajab üleskorjamist. Nii mõnigi tipp PR agentuur võiks selle tegevuse promo omale portfelli haarata uue tulusa suunana.

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Suurepärane kommentaar 15:15. Kohe näha et PP kool ja suusablogi viljastav keskkond. VR prillid pähe ja voodisse pedaalima. Ekre kah ei näe ja pääse hukka mõistma.
Siin iduidee kuidas kogu eesti rahvas rikkaks teha. Toodame 3D pedefilme kogu maailma tarbeks. Turgu peaks jätkuma. Rõõmu kõigile.

 
At 16:57, Anonymous Anonüümne said...

Mitte ainult rõõmu. Ka õnne kõigile!

 
At 18:31, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole õnne ega rõõmu vaid rahvuslik lein. Meie maailmameister katkestas.

 
At 18:36, Anonymous Anonüümne said...

Ratta ja suusamehi see porno palju ei morjenda. Meie siin oleme Padre kaitsva tiiva all.

 
At 18:47, Anonymous Anonüümne said...

Oh jah nutame silmad peast välja. Belglane on parem rallimees kui eestlane, mis on ülekohus ja baltikumi parim tennisist on lätlane kes tegelikult pole üldse lätlane ja Kanepi kes mängis us veerandfinaalis on tegelikult baltikumi parim aga see on juutide edetabel kus eestlased lükatakse ülekohtuselt tahapoole, õnneks murrab Hunt ookeani taga juba 3 säkki nii et kõik pole kadunud veel. Kurat aga vanduma võtab küll.

 
At 18:52, Anonymous Anonüümne said...

15:15 on terava silmaga mees ennustas juba ette ära et viin on veega pooleks ja kraavi sõidavad lutsukommid suus.

 
At 19:25, Anonymous Anonüümne said...

Algajad müstikud siin koos.

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

Padre on saanud ülikõva tunnustuse :

Ühe peamise homoideoloogilise propagandaühinguna tuntud ja sotsiaalministeeriumi kaudu heldet riiklikku rahastust nautiv Eesti LGBT Ühing kuulutab oma kodulehel, et paljude teiste organisatsioonidele kõrval on nende partneriks nüüd ka rohkem kui miljonieurose aastaeelarvega ja samuti peamiselt avalikest allikatest rahastatud Lastekaitse Liit. Milles nende kahe ühenduse ühised huvid ja koostöö seisnevad, seda osapooled ei kommenteeri. Nii Lastekaitse Liit kui Eesti LGBT Ühing on toonud oma partneritena välja ka Feministeeriumi, Eesti Seksuaaltervise Liidu, Geikristlaste Kogu, LadyFesti, Eesti Inimõiguste Keskuse, LGBT filmifestivali Festheart, Eesti HIV-positiivsete Võrgustiku, Tallinn Pride’i, Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liidu ning mitmed muud ühendused või ettevõtmised. See kõik kirjeldab riikliku ideoloogilise teerulli suunda ja võimsust, millega eesti rahvast lõplikult hävituslikult üle tahetakse sõita. Ja vaadake, nõukaajal töötas ajakirjanduses väga vähe inimesi, kes tões ja vaimus punast ideoloogiatööd tegid ja punast ajupesutrummi põristasid. Enamus lähtusid ikkagi Juhan Peegli õpetusest, et ajakirjanik sa võid olla, kuid eelkõige pead inimene olema ja üritasid oma tööd teha nii, et inimestele sellest võimalikult palju kasu oleks. Täna on meid tabanud täielik õudus, ajakirjanikke, kes veel Juhan Peegli õpetusest lähtuksid ja eelkõige inimesed oleksid, peaaegu enam ei ole. Postimehes on erandlik Priit Pullerits.

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

Ühineme meiegi. Raskest liberalismiikkest hoolimata ajab Padre ikka niipalju kui võimalik Eesti asja.

 
At 13:04, Blogger Priit Pullerits said...

Mul läheb süda pahaks, kui ma loen sellest, millele 11:37 osutab. See on uskumatu! Niisiis hakkab homopropaganda juba lasteaiast pihta. Kes see kurat seda lastekaitseliitu juhib? See inimene tuleb lahti lasta. Kui lapsi millegi eest kaitsta on vaja, siis just homopropaganda pealesurumise eest! Siin eespool juba viidati sellele, kuidas Inglismaal pandi 6-aastased lapsed homoseksuaalset armastuskirja kirjutama. Ja on mustvalgel näidatud, kuidas meil on 2. klassi õpikus perekonna pähe serveeritud pilt lapsest kahe lesbiga. See ei ole perekond, seda võib pidada leibkonnaks, ei muuks.

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

Jeesus Kristus appi härra Pullerits! Pilt kahe lesbiga. Ikka peded ja neegrid koos valgete lastega ning neid perekonna versioone on palju. Kõik puha laste õpikus kirjas. Belgias tehakse lastele pornoetendust eesmärgiga harjutada neid tegeliku eluga. Mis täna Belgias, see homme Eestis. Muide nende libedate sihtasutuste asjapulgad on puha eestlastest tädid ja onud. Meie endi naabrid. Kaitseliidu tööpõld, jutt ja veenmine siin ei aita.
Mäletate kunagi aastaid tagasi arutati teemat kui paha on suurfirma sest selle juht pesitseb Pekingis või Berliinis kus rahvas ei saa neile oma arvamust öelda. Täna elab president ja pm koduses Tallinnas, väiksemad nupud samuti, ometi tekib olukord nagu et laiutame käsi sest midagi teha ei saa. Takistuseks on eestlaste väikekodanlik mentaliteet. Las EKRE omad võimlevad ja Varro Vooglaid higistab. Meie vaatame kõrvalt ja kommenteerime delfis.

 
At 13:48, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, mida helget ka sellesse päeva: USA senat kinnitas konservatiivi Brett Kavanaugh USA ülemkohtu kohtunikuks:
https://maailm.postimees.ee/6423118/usa-senat-nimetas-kavanaugh-ulemkohtunikuks

See on suurem võit, kui te esmapilgul arvata oskate. Esiteks, see on kõva laks neile vanade asjadega alusetuile ründajaile - FBI uuris süüdistusi K. vastu ja ei leidnud tuhkagi.

Teine ja olulisem on see, et ülemkohtus säilib konservatiivide ülekaal. Liberaalid (demokraadid) tahtsid K. valimist torpedeerida, et ehk pärast novembri alguse valimisi saavad demokraadid senatis rohkem kohti ja siis saavad K. valimisele piduri panna ja mingi liberaalsema tüübi seejärel läbi suruda, aga president Trump, kelle ülesanne on kandidaat nimetada, tegi asja jõuliselt ära ja saavutas selle, et liberaalid ei saanud ülemkohtus enamust (seal on üheksa liiget; praegu on 5:4 konservatiivide ülekaal).

See, et Kavanaugh läbi suruti kõigest vastukisast hoolimata, on suur ja kõva kordaminek ja järjekordne litakas Trumpilt liberaalidele vastu hambaid, mille puhul jääb vaid aplodeerida ja tunnustada head tööd. Keegi peab sellele liberaalide diktaadile piiri panema, ja president Trump on see mees, kes on näidanud, et suudab seda teha. Seepärast igasugused liberaalid tema kallal ka kiunuvad ja igast asjast elevanti teevad.

 
At 14:01, Blogger Priit Pullerits said...

Pendel pöördumas:
https://eestinen.fi/2018/10/soomes-moisteti-metoo-naised-kohtus-suudi-peavad-maksma-suure-summa/

 
At 17:00, Blogger Priit Pullerits said...

Trenni ka ikka teete? Eile sõitsin Cube'i mtb-ga õhtul 40,5 km ja täna keskpäeval 66 km.

 
At 17:21, Anonymous Anonüümne said...

Soome sündmused sealses karuperses ei pööra mingit pendlit.
Kuskilt oli lugeda karmtõsine arvamus, et lääne-euroopa on kaotatud lahing. Õhtumaise lääne ainuke lootus on USA, kus konservatiivne jõud on seni veel kompaktne ja võitlusvõimeline. Kavanaugh keiss oli Rubiconi jõgi, mehe süüdijäämine oleks võimalikuks teinud Trumpi mahahääletamise ja meie jaoks siin Emajõe kaldal oleks see tähendanud pederismuse ametlikku ülistamist from here to eternity.
Ma ütlen teile sõbrad võhmamehed kolmas maailmasõda on ammu käimas ja see peetakse vaimsel tasandil. Finaal nõuab aga siiski sõdurisaapaga ülekäimist. Ehk siis Berliin tuleb tagasi vallutada ning kumb sinna enne jõuab kas õigeusklikud tatarlased kahepealise vapikotkaga või neegersõdurid valgekaeluskotkaga lipu all sellel polegi tegelikku tähtsust. Meie lootus et Padrele ustavad malevad koonduvad siililogoga lipu alla ja kaitsevad meie naisi ja lapsi kuniks suured rahvad metsa lõikavad nii et laastud lendavad.

 
At 17:32, Anonymous Anonüümne said...

Mehed kurat! Kes teie tapri teritab sellal kui te maanteel pedaale tallate? Vanaema või?

 
At 18:52, Blogger Priit Pullerits said...

Õigel mehel on pussnuga alati vööl! Kas te siis seda ei mäleta, õpetussõnad juba meelest läinud?

 
At 19:53, Anonymous Anonüümne said...

Siin polegi õiget meest. Ma pole näinud ühtegi ratturit või suusatajat seadusliku pussiga vööl. Priit peksis segast miski vaimse virguti mõju all viibides või? Tunnen kaasa.

 
At 21:16, Anonymous Anonüümne said...

Nuga on väikestele tegijatele. Pussiga võid pantvangil kõrvad küljest lõigata ja seeni puhastada.
Õiged lembitu tüüpi vennad kes vabariigi võlaköidikutest ja pedeideoloogia kammitsatest lahti raiuvad on relvastatud pika varrega kirve ja pumppüssiga. Trahhh ja vaenlase batšokk tükkideks nagu küpse kõrvits. Siin ei ole kaastundele kohta. Nemad läksid meie laste kallale. Nou meersi!

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

Pededest saab lihtsasti lahti nii, et tuleb sisse viia veel täiendav seadusepügal, mis kohustaks nende seksi avalikustama (kaamerad voodisse), sest avatus on ju hea.

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

22:09 endal ka häbi on?

 
At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

Ei

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

10:31 Küsiks vastu, endal ka häbi on/pole?

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

10:31
Seksige ettevaatlikumalt. Parem kui kummist asjaga, kõlbab ka ujumismüts.

 
At 14:29, Anonymous Anonüümne said...

10:31 oled gei?

 

Postita kommentaar

<< Esileht