kolmapäev, oktoober 03, 2018

Pullerits: Kas rattasport kisub maha müüri meeste ja naiste vahel?

Kuna Tanel Kangert (fotol paremal) ja Rein Taaramäe äsjasel rattaspordi MMil Austrias grupisõidu katkestasid, jäi teil loodetavasti võistluste jälgimise kõrvalt rohkem aega panna tähele ka seda, mis toimus kuluaarides. Ja sealt tuligi kentsakas uudis, et meeskonnasõitu tuleva aasta MMil Inglismaal enam kavas ei ole ning selle asemel on ROKi palvel (!!?) programmi võetud... võistkondlik segateatesõit eraldistardist.

Tõepoolest, see veel puudus!

See on järjekordne näide, kuidas paranoliselt sugudevahelise barjääri lõhkumisega tegelevad globalistlikud organisatsioonid ajavad lolli järjekindlusega oma rida ja lähevad ainult hullemaks ja hullemaks.

Lühidalt käib asi nii: riigi esindusse kuuluvad kolm naist ja kolm meest, mõlemad kolmikud läbivad eraldistardist 14 km pikkuse distantsi, meeste kolmik võib startida siis, kui naiste trio teine liige on ületanud lõpujoone ning ühine lõpuaeg fikseeritakse teise mehe järgi.

Tundub huvitav? Aga vaat, ei ole. Selline ala ei ole lühidalt öeldes liha ega kala. See on üks puder ja kapsas. Ja oleks siis veel nii, et segateatesõit lisatakse olemasolevale programmile. Aga ei! Meeskonnasõit kui selline kaob sootuks.

Ma tahan näha ennekõike seda, kuidas mehed omavahel täiega panevad. Ütleme, näiteks, et teevadki Kangert (fotol paremal ees) ja Taaramäe ja Mihkel Räim kõva sõidu – aga mida neil pingutada, kui Eesti naised on pikalt tagant eelviimased (kujutan ette, et mingi Aafrika võistkond on neist veel tagapool). Või mis pigem rohkemgi usutav: Eestil pole tasemega naisrattureid, keda MMil sel alal üldse välja panna.

Ala areng meeste ja naiste seas riigiti võib olla väga erinev. Võtame näiteks murdmaasuusatamise Eestis. Meeste teateneliku saame ikka kokku, aga kes mäletab, millal oli viimati, kui Eesti sai kokku naiste teateneliku? Ilmselt tahab ROK, kes seda kunstlikku meeste ja naiste ühitamise ideed kultiveerib, alasid rohkem arendada võrdselt nii meeste kui naiste hulgas, aga tõenäoliselt saavutab pigem vastupidise efekti. Kas Eesti või mõni teine väiksem riik – sest suurriikidele pole meeste ja naiste rattakolmiku komplekteerimine ilmselt mingi probleem –, hakkab sellepärast nüüd rohkem naiste rattasõitu arendama, et võiks äkki mingil MMil panna välja segateatevõistkonna, kes saaks umbes 40 riigi arvestuses 27. koha? Isegi kui mõni riik seda teeb, paneb kaine mõistus küsima, milleks. Sest suurtele riikidele, kellel on palju rohkem võimalusi ja inimesi ja raha, nagunii vastu ei saa.

Te võite muidugi arvata vastupidist (demonstreerides sellega oma sinisilmsust), aga olulisem on näha suurt pilti ehk siit edasi mõelda. Kui eesmärk on mehi ja naisi rohkem üheskoos võistlema panna, peaks reformima ka teisi alasid. Näiteks jalgpallis võiks MMil esimese poolaja mängida naised ja teise poolaja mehed (aga kes mängib lisaajal?), korvpallis võiks kaks veerandaega mängida naised ja kaks veerandaega mehed. Teatejooksus on juba järgmisteks tiitlivõistlusteks kavva võetud 4x400 meetrit segavõistkondadele (aga miks mitte 4x100 m?). Või kui olla veelgi progressiivsem ja müüri sugude vahel lõplikult maha tõmmata, võiks korvpallis ja jalgpallis panna platsile korraga segavõistkonnad, näiteks tingimusega, et alati peavad korvpallis ühe võistkonna eest platsil olema vähemalt kaks naist ja jalgpallis viis naist. Sest muidu on ikkagi nii, et näe, mehed olid tublid, võitsid korvpallis vastaseid 12 punktiga, aga naised, kuramused, olid viletsad ja kaotasid oma poolaja 23ga – või vastupidi. Ehk teisisõnu: nii jäävad mehed ja naised ikkagi eraldatuks ja ei toimu tõelist sugude ühinemist.

Ja kas te juba ei mõtle sellele, millal tuleb murdmaasuusatamises laskesuusatamise kombel kavva segateatesõit? Ja millal tuleb reegel, et rallis peab Ott Tänaku kõrval istuma kaardilugejana naine, sest praegu pole naistel rallisse ikka üldse asja? Ja kas tõesti ei leia ameerika jalgpall, kus Ameerikas rassib Margus Hunt, lahendust sellele, kuidas ka naised koos meestega väljakule madistama tuua?

Aga kõige parem oleks muidugi, kui spordis kaotataks üldse meeste ja naiste eraldi arvestuses. Sest oleme ju kuulnud küll ja küll neid progressiivide väiteid, et ega meeste ja naiste vahel mingeid erinevusi tegelikult ole, kõik on ühtemoodi inimesed. Las siis võistlevad ka ühtemoodi inimeste võistlusklassis.

Foto 1: Tanel Kangert haarab joogipudeli tänavuse Tour de France'i 17. etapil. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 2: CCC Sprandi Polkowice meeskond MMi meeskonnasõidus Innsbruckis. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 3: Tanel Kangert (ees) ja Alejandro Valverde tänavuse Tour de France'i 11. etapil. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 4: BMC meeskond MMi meeskonnasõidus Innsbruckis. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 5: Naiste jalgpallimäng Inglismaal. Foto autor: EMPICS Sport / Scanpix
Foto 6: Kas see on siis mingi sooline võrdõiguslikkus, et naised peavad USAs mängima ameerika jalgpalli pesus? Fotol Los Angelese naiskonna Temptation (e.k Kiusatus) liikmed. Foto autor: AFP/Scanpix

50 Kommentaarid:

At 10:24, Anonymous Anonüümne said...

Ootan kannatamatult, millal saaks segasauna minna.

 
At 11:04, Anonymous Anonüümne said...

Ära poja ennast üle hinda, sinu tillukese biibise üle heidetaks seal pidevalt nalja.

 
At 12:11, Anonymous Anonüümne said...

>>>
Ma tahan näha ennekõike seda, kuidas mehed omavahel täiega panevad. Ütleme, näiteks, et teevadki Kangert (fotol paremal ees) ja Taaramäe ja Mihkel Räim kõva sõidu – aga mida neil pingutada, kui Eesti naised on pikalt tagant eelviimased (kujutan ette, et mingi Aafrika võistkond on neist veel tagapool). Või mis pigem rohkemgi usutav: Eestil pole tasemega naisrattureid, keda MMil sel alal üldse välja panna.
>>>

Suur pilt on see, et ka naiste rattasporti hakataks arendama.
Mõnele riigile on toodud laskesuusatamise näide just nn. "medalipäästja" meeskonnavõistlustel. See et meil pole hetkel kedagi naistest Taaramaäe/Kangerti/Räime/jne kõrvale võrreldaval tasemel panna, on lihtsamalt öeldes elu ..., vähe keerulisemalt öeldes, palju tegemata tööd ja seda mitte ainult ratast sõitvate naiste poolt.

 
At 12:28, Anonymous Anonüümne said...

Ei usu et asi hulluks läheb. Spordiäri ei lase ennast nii lihtsalt maha suruda. Naiste-meeste segajalgpallil poleks vaatajaid ning seda ei saa bisnis lubada. Naiste ameerika jalgpall on puhas nišibisnis, kui on piisav hulk piletiraha maksvaid erotomaane, siis ärilises plaanis on tegemist raha maast üles korjamisega.

Tegelik probleem on hoopis asjaolu, et tantsutüdrukute, F1 varjuhoidjate ja nö ilutsejate ärakeelamisega jäävad tuhanded naised (lääne)maailmas tööta. Ameerikas on naisi, kelle kogu töökarjäär ongi seotud vaid cheerliidinguga. Nende naiste jaoks on vasakäärmuslik naiste tasalülitamine tragöödia. Kas naised, kes ilutsemise alal leiba teeninud õpivad kärmelt ümber ajukirurgideks? Jõudu selleks!
Ameerikas on avaldatud soovi tseerliiding välja kangutada, seal see ei õnnestu, sest sarja omanik ja vasakagenda rahastaja võib osutuda füüsiliselt üheks ja samaks isikuks. Eestisuguste väikeriikide puhul pole küsimust. Tantsutüdrukud nahh ja mingu burksiputkasse tööle. Väljast rahastatud ideoloogia on tugevam kohalikust spordiärist.

Segateated jooksus, suusas, jalgrattas pole probleem. Selgubki parim riik. Väikese Eesti puhul lendame ninali. Naiste vehklemine on kõva, mehi pole ollagi, sõudmises on asi vastupidi.

 
At 12:38, Anonymous Anonüümne said...

Kas Eestis ekdini teatejooksus juba ei olnud nii?

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...

See, et Pullekas meeste omavahelist panemist kangesti ihaleb, ei ole küll argument. Seda võib ju interneti vastavatel lehekülgedel teha palju kulub

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

Sugude segateated spordis võivad ju üllast eesmärki etendada, väikeriigid jäävad haledalt kõrvaltvaatajaks. Eestil ei ole 4x jooksu, 4x ujumise tippvõistluseks piisavalt inimressurssi. Jalgrattas annab teha võistluse 8 meest pluss 8 naist. Meil tuleb juba ette alla anda.
Naiste sporti integreerimisega on mindud äärmusse. Naiste hokil pole pealtvaatajaid. Talispordis keda huvitab naiste tornihüpped, naiste kahevõistlus?

 
At 13:04, Anonymous Anonüümne said...

Riigilipu spordivõistlustel on ainuke õige meeskonnaarvestus see kui meeskonna tulemus tuleb lisaks naistele ka penskarite tulemuste lisamisega. Kui riik on hädas, siis ei saa loota ainult treeitud eriüksuslastele. Seni pole sellised valemid kuskil edu toonud. Vaja on iga ühiskonna liikme panus võidu vormistamisele. 4*100m jooks pole vaatemänguline, kui seal ei jookse nii naised kui mehed kui pensionärid 66+. Kõik peavad olema esindatud. Individuaalaldel võistlegu kuidas tahavad aga mansaarvestus peab olema ühiskonna põhine.

 
At 13:28, Anonymous Anonüümne said...

Tegelik probleem naiste spordis on transude massiline areenile ilmumine. Keda huvitab naiste finaal, kus mängivad kaks serenavilljamsit? Oi kuidas hakkame Saraapova ja ilusa peffiga tüdrukute kiljumist taga igatsema. Vaatame naiste kergejõustikus jooksu. Semenja kõrvale on samasuguseid ilmunud. Tegelt naiste sport on alati selline ääre peal olnud.
Võime ju unistada, et kõik ühiskonna liikmed arvesse võetakse. Kuid isegi olümpiasport on konverteeritud rahasse. Rahvast ega tv omanikke ei huvita võrdsus, vaid eelkõige tunnetele mängitud tsirkus. Kõik teavad, kes võidab olümpia korvpalliturniiri, ometi on kõige populaarsem kõneaine driim tiim. Driim tiim on rõve, kahjuks meiesuguste arvamust ei küsita.

 
At 13:31, Anonymous Anonüümne said...

Mehed ja maailm.
Meelaid pilte paneb küll siia üles.
Mis on Priit Pulleritsul naiste vastu?

 
At 13:42, Anonymous Anonüümne said...

IAAF on juba otsustanud, et järgmisel kergejõustiku MM-l joostakse 4x400m segateatejooks. Ilmselt ei ole segateatesuusatamine ka kaugel, sest lskesuusatamises on see juba olemas.

 
At 13:50, Anonymous Anonüümne said...

Segateated on okei. Need ei ole "müüri mahakiskumine meeste ja naiste vahel".

Müüri mahakiskumine toimub hoopis mujal kui spordis. See on moenäitustel, kus androgüünsed mehed riietatakse kleitidesse. See on ideoloogilistes ollivuudi filmides, kus naispeategelane võitleb üksi 5 turske mehe vastu pekstes neile kannaga silma.

 
At 14:04, Anonymous Anonüümne said...

11:04
Mida see biibis üldse tähendama peaks, kui tohib küsida? Pole ise jõudnud perverssustesse niipalju süveneda. Räägite eesti keelt?

 
At 14:13, Anonymous Anonüümne said...

Siin foorumis võib kohata eelpingestunud härrasid nagu 11:04
Vaja ainult kütet peale visata, kui leek lahvatab.
ups

 
At 14:21, Anonymous Anonüümne said...

11:04 näol on tegemist geiga, kes üritades riistast naksata, värbab nii inimesi enda kogukonda juurde.

 
At 14:26, Blogger Priit Pullerits said...

Mis on Priit Pulleritsul naiste vastu, küsib 13:31.

Mitte midagi. Küll aga olen selle vastu, kui naiste esiplaanile upitamiseks pannakse nad vägisi meestega ühes võistkonnas võistlema. See on rosolje.

Raudselt eelistan naiste spordi vaatamisele meeste spordi vaatamist. Ja vaadake tõele näkku: kes teist sama ei tee? Naiste jalgpall meeste jalgpalliga võrreldes on ju hale. Korvpallist ma ei räägigi - vaadake meeste korvpalli atleetlikkust! Sama jooksudes - kas te kiiruste erinevusi ei näe? Kuulge, mis tase see on, kui naistest suudab vaid mittenaiselik Semenya joosta minu isiklikust rekordist kiiremini? Ma võin ju vaadata, et näe, ülejäänud naised saaksid mult kotti, aga isegi see ei tee naiste jooksmist põnevaks. Vaadake aga meeste 800 meetri jooksu - 1.43, 1.42 -, kui olete kunagigi 800 m alla kahe minuti jooksnud - ei ole, ma tean, ja seda hullem teile -, siis ehk hakkate aduda, milline ulmekiirus see on. Ja samasuguseid näiteid võin veel tuua lõpmatuseni. Kunagi keegi ju väitis, ajades sellega naised marru, et siin mainitud maskuliinne Williamski oleks meeste maailma edetabelis võrdne umbes 700. mängijaga. No ja autorallis isegi ei anta võimaluste naiste roolikeeramisele ning pedaalide tallamisele kaasa elada - neid ei lasta sel alal püünelegi.

Midagi ei ole parata: kui oled näinud kõval tasemel meeste sporti, siis saad suurepäraselt aru, kui lahja on selle kõrval tasemelt naiste sport - miks ma seda siis vaatama peaks? Ega ma ole mingi seksist, kes vahib naiste sporti naiste säärejooksu ja kannikate pärast! Kui vaadata sporti, siis ikka absoluutselt inimvõimete tipptasemel sooritust. See on minu argumenteeritud eelistus ja kogu lugu. Mul on ju õigus meeste tippsporti eelistada või on nüüdne maailm nii hulluks läinud, et isegi seda õigust ka enam ei ole?

 
At 16:12, Anonymous Anonüümne said...

Autorallis on kõige tõenäolisem, et naised kunagi mehi võidavad. Seega ei lastagi neid seal püünele, sest kus selle häbi ots...

 
At 16:34, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pulleritsul on otse loomulikult õigus ja kõvad argumendid letti löödud. Ma siin (loomulikult teie lahkel loal) arendaksin edasi teemat, mida lgp Padre alustas. Meestel ja naistel on omad ülesanded täita. Mehed tehku soovi korral sporditsirkust, naistele ei ole sport kohustuslik. Täna võistlevad naised karates, poksis ja mma-s ja olgu nii. Võtame kergejõustiku, mis nagu nimi ütleb, on kerge ja lahe. Miks teevad naised 3000m tak ja teivashüpet? Need on suhteliselt ohtlikud alad. Miks ei võiks naistel olla 2000m tak? Mis oleks maailmas teisiti, kui naised teivast ei hüppaks ja 3km asemel 2km jookseks? Ei olekski midagi teisiti, lisanduks vaid vaimne aspekt, signaal, et meessugu austab naissoo nõrgemat ja hapramat füüsist.
Tänapäeva lääs aga võrdsustab. Kui naised poksivad, siis miks ei või nad sõjaväkke minna? Vabalt. Otse rindele. Nagu Eesti on ida ja lääne tule vahel, niisamuti vasakagenda mõnitab ja mätsib nii esmajoones valgeid mehi ja naisi.

 
At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits kirjutab, et teatejooksus võiks kavva võtta 4x100 ja 4x400 meetri segateatejooksu. "Võiks" näitab siin asjatundmatust.

See on juba ära otsustatud, et 2019 Doha MMil ja 2020 Tokyo olümpial joostakse 4x400 segateadet.
https://www.bbc.com/sport/athletics/44008621

 
At 17:13, Anonymous Anonüümne said...

Michèle Mouton sõitis 50 WRC rallit (1974-86). Neist 9 korda poodiumil, 4 rallit võitis. Paljudel meestel on selline efektiivsus ette näidata?

Vabal õhtupoolikul soovitan tutvuda Legends Football League (lflus.com)tegemistega :)

 
At 17:31, Anonymous Anonüümne said...

See "keegi", kes Williamsi meeste 700-ga võrdsustas oli "keegi" John McEnroe - heteromees ja 5 lapse isa.
Endale pakkus samal ajal tabelisse kohaks ~1200.

 
At 17:38, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh asjatundjatele 4x400 meetri segateatejooksu asjus täpsustamast.

Aga palun seletage nüüd mulle ja teistele võhikutele ka, kuidas need 400 meetri jooksjad selle koormusega toime tulevad. 400 meetris on vähemalt kolm ringi (eeljooks, poolfinaal, finaal), lisaks 4x400 m kaks ringi (eeljooks ja finaal), kus tugevamad maad saavad muidugi oma tugevamaid eeljooksus säästa, aga kui juurde tuleb veel 4x400 segateade, siis seal lisandub ka kaks ringi, ja kui, nagu lugeda, segateade on samuti viimasel päeval, nagu 4x400 m meestele ja naistele (või võetakse nood nüüd võistluskavast välja?), siis kuidas veerandmailerid küll sellele tambile ikkagi vastu peavad?

Või läheb nii, et osad riigid hakkavad "kombineerima", et nt 4x400 meetris meestele medališanss on kesine, paneme panuse segateatele, ja siis juhtub nii lõpuks, et segateates saavad medali tegelikult teisejärgulised ehk teise ja kolmanda ešeloni sportlased ehk tase jääb üldiselt kesiseks?

 
At 19:03, Anonymous Anonüümne said...

Padrega peab jälle nõustuma. Kui lisatakse, saab USA kerge kulla juurde, kui asendatakse, siis jääb üks kuld olemata.
Teinud siis 100+200+300+400 teatejooksu. Sprinterid saavad medalitega eputada. Statistikas on ikka kahe medaliga sportlane edukam kui ühega. Maratonivõit on kõva, kuid statistikas on see vaid 1 kuld.
Ekiden olümpiaprogrammis annaks pikamaajooksjatele veidi enam võimalust, kuigi tõenäoline et aafrika ja araabia korjavad medalilaua tühjaks.

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

See on mingi nii lihtne küsimus, et sellega küll keegi ei tegele. Sama hea, kui mingi lihtsa B-proovi pärast tülli minna.

(Meenutuseks, et Norra Suusaliit ja Kopa poekett tahtsid dopinguvaba sporti toetava sponsorlepingu teha, aga norskid tahtsid endale dopinguõigust jätta: "Nad (Suusaliit) ütlesid, et see pole mõistlik, kui Coop saab lepingu lõpetada nii lihtsa asja pärast kui mõne sportlase positiivne B-proov. See polnud nende arvates piisav põhjus, et alaliit peaks sponsorrahadest ilma jääma," märkis kommunikatsioonijuht.")

 
At 10:40, Anonymous Anonüümne said...

Norra suusatamisega seotud on müstika. Sellel suvel kooles 48 päeva jooksul 3 norra suusatajat. Eesti meedias oli umbes selline uudis. Skofterud õnnetuses, aga teised noored sportlased paugust.

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

WP kirjutab, et Tallinnas pesti triljon dollarpsi. Ratasepp tegi aga Eesti rekordi ja esimene eestlane ujus üle LaManchi väina!!

 
At 12:15, Anonymous Anonüümne said...

Kossarid said eile lätlastelt ketuka ja treener seletas, et süü oli selles et lätlastel oli ulme kolmeste tabavus. Aga pole hullu, Ratasepp tegi Eesti rekordi.

 
At 12:35, Blogger Priit Pullerits said...

Ratasepp Ratasepaks, aga Ott Tänak sõitis Walesi ralli testikatsel kraavi. Vaat teile Dansket!

 
At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

See oli vaid testikatse. Aga hirmus möll saab see olema kui Tänak võidab. Kogu kohalik meedia pasundab maailma-eesti rallimehest, samal ajal kui Eesti saavutab maailmakuulsuse hoopis ühel teisel alal.

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits ei julge danske teemat mõnitada. Kardab ülemustelt koslepit saada. Mina pidasin teda kunniks, meheks kes on ise elu kapten ja masside liider.

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Eesti spordimeedia teemad - Tänak lõi hella koha ära.
Huvitav mis koht on tervel mehel "hell"? Äralöödud põlv? Rohkelt tennist mänginud küünarnukk? Või mis kus? Kogenud meremehed räägivad, et kui müüdavate naistega öö läbi hullata, siis hommikuks on üks kehaosa hell. Võibolla. Tõsistel spordimeestel sellist ju ei juhtu. Nemad ei tea. Nii et mis koht on Tänakul hell?

 
At 17:10, Anonymous Anonüümne said...

Mul läks aju hellaks kui lugesin, et Ratasepp tegi jälle Eesti rekordi. Kas rekordid pole mitte sekundid, meetrid, kilogrammid, punktid mõõdetavatel aladel? Aga kordused? 12 triatloni olevat uus Eesti rekord. Kas on alasid, kus korduste arv annab rekordi? Palli žongleerimine, saltode viskamine, 100kg kangi korduste peale surumine? Nagu ei tule ette. Kuidas saab keegi Jakson väita, et nüüd on Eesti rekord?
Ultrajooksjad jooksevad 100km, 200km, 24 tundi? Kui mõni vend jookseb 210km ja väidab, et tegi Eesti rekordi, kuna jooksis 5 maratoni järjest? Järgmine mees punnib 252km ja jälle rekord?
Kurat võtaks mehed, ka me mitte niiviisi Eesti riiki maha ei müü? Mida ütleb seikse porno kohta Kapten Pullerits, spordimeeste liider ja muidumeeste hirm?

 
At 18:10, Anonymous Reksi Raul said...

Rataste sepp ei teinud ühtegi eesti rekordit, sellised tulemused on umbalade tipptulemused, mitte eesti rekordid. Andke viide registreeritud alaliidu lehel kinnitatud rekordile, kui midagi sellist väita tahate. Vastasel juhul hoidke samas nimekirjas oma laste vasaku ja parema käega alustatud hundirataste "reksidega", nagu 17:10 juba soovitas!

 
At 18:13, Anonymous Anonüümne said...

Kurat, kogu aeg on mingi porno. Jube stress tuleb peale. Midagi ilusat tahaks vahelduseks. Ammu pole Njuša tumepruunide sügavate silmade kelmikat helki näinud.

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits! Meestel on mure.

 
At 18:56, Anonymous Anonüümne said...

www.marisapapen.com

 
At 18:59, Blogger Priit Pullerits said...

Unustage oma Njuša, ta on mongoli- tatarlane. Ratasepa rekord pole tõesti mingi rekord, nõustun eelmiste meeste kriitikaga.
Tegelikult on probleem selles, et sel nädalal pole rattaga sõitma saanud. Kôik muu on võõras ja ajutine mure.
Aga homme võtan siin ette need tšainikud, kes teevad täis ratturite margi ja hea nime. Hoidku alt!

 
At 19:30, Anonymous Anonüümne said...

Jah, pange neile litakas!

 
At 20:52, Anonymous Anonüümne said...

"EKRE naisühenduse pöördumine meediajuhtide poole: lõpetage avaliku ruumi Lobjaka artiklitega risustamine!"

https://arvamus.postimees.ee/6421430/ekre-naisuhenduse-poordumine-meediajuhtide-poole-lopetage-avaliku-ruumi-lobjaka-artiklitega-risustamine

Ja kommentaar sealt,

"Hr Lobjakas on mahlase ja juhitamatu suuvärgiga kõiketeadja. Eriti on ta sobinud PM toimetusele, et normaalsed PM lugejad hetkekski ei unustaks , sellised hr Lobjaka taolised elavadki siin samas meie keskel ! Ja lastevanematel on oma kasvueas lastele hea võimalus hr Lobjakat näiteks tuua. Kelle suguseks saamine oleks suguvõsale parandamatu õnnetus. Samas tuleb tunnustada hr Lobjakase soliidseid teadmisi õrnema soo kasutamise osas, sh kehalise kasutamise osas. Paraku pole hr Lobjakas õrnema soo kehalise kasutamise osas näiteid enda varal toonud vaid hoopiski hüpoteetiliselt EKRE peal. Kahtlustan hr Lobjakase astumist valimiseelsesse heitlusse ja just EKRE kasuks. Igatahes tunnustus hr Lobjakasele EKRE reitingu tõhusa tõstmise eest.Tegu on profiga. Kes võibolla mängib isegi topelt mängu. St RE tellib ja maksab aga EKRE korjab saadikukohti.Tellige hr Lobjakat ja Te saate vaevata järgmisse riigikokku!"


Ootan millala PP võtab Lobjaka ette ja teeb pika ja väärika usutluse, see võiks nauditav olla.

 
At 10:07, Anonymous Anonüümne said...

Priit rattahooaeg on läbi, või eksperimenteerid seekord, et kas rattahooaja venitamine mõjub hoopis suusatamisele hästi ja ei tüdine suusatamisest ära?
Esimese eksperimendi tulemus vist käes. Pikalt suusatamine kevadel ei andnud lennukust rattaseljas "põhivõistlusteks". Samuti hirm et rattast tüdineb ei osutunud tõeks, kui ikka oktoobri lõpus veel sadulasse kipud.
Mina kavatsen kõik oma rattad lahti võtta , üle vaadata ja varna rippuda. Vaid cyclokas jääb juhuks, kui peaks isu tekkima vändata.
Käisin ilusa sügisilmaga proovimas eelmine nädal. Hooaeg ikka läbi mis läbi.


Huu

 
At 10:58, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

Sport on see viimne kants, lisaks loomulikult siinsele blogile, mis meile meestele jäänud on. Kõik muu oleme juba ammu naistele oma armsas vabariigis kaotanud. Nii nagu PP kirjutab tahavad naised seda viimsetki eelposti spordi näol meie käest võtta. Ja kui langeb eelpost on vaid aja küsimus kui kinni pannakse ka siine blogi - see viimne ürgmehe kodu.

Pedaalitallamise vahelduseks tasub sisuliselt analüüsida, et kes meid tegelikult juhib? Kes korraldab asju vabariigis? Kus sünnivad tegelikult need miljonid juhendid, mis määravad meie elu? Kuidas on lood näiteks soolise tasakaaluga meie ministeeriumites.
Huvitav, mitu protsenti näiteks Sotisaalministeeriumi koosseisust on veel järgijäänud mehi? Õige vastus on umbes 17%. Seni kuni meie siin omakeskis oleme aastaid tähtsat asja ajanud ning lausa maailma saatust proovinud muuta on tegelik võitlus hoopis mujal ära peetud. Hooaeg on läbi ja tuleb heisata valge lipp ning tunnistada, et meie mehed oleme sitakotid. Oskame teha vaid suuri sõnu ning mõned meist mõistavad ka ketti õlitada. Kui sedagi.

 
At 11:50, Anonymous Anonüümne said...

Isand Säinaselt eepiline kommentaar nagu alati. Nii mõnelgi vihasel spordimehel siinses blogis on võitluslik iseloom ja kange ront püksis, kuid valge lipu peame heiskama igal juhul. Kapituleerume mitte konkreetselt naiste (või homode), vaid Anonüümse Golemi ees. Robothääl telefonis, triipkood, kiipkaart, digisuhtlus, kogu see õnnis digi on enda vabatahtlik mutrikeseks alandamine. Mis tunne oli teil mehed kui id-kaardi saamiseks näpujäljed Kodzilla andmebaasi andsite?
Sotsiaalministeeriumi meeste protsent ei ole kuigi oluline, oluline on nende meeste kvaliteet. Teate isegi, et on mehi, kes on kõvemad feministid kui ükski naine, on heterosi, kes on suurimad homo ja pedofiilia huvide eest võitlejad, on eestlasi (Lobjakas, Sutrop ja sajad nendesarnased), kes müüvad oma väikese rahvuse globalismi altarile jne jne. 12 professorit, kes andsid oma allkirja Pronkssõduri kohalejätmise poolt polnud mingid internatsid, vaid meie enda kodueestlased.
Pange tähele, meie noored mehed võitlevad Malis ja Liibanonis. EL kavatseb ühiseid politsei ja sõjaväejõude. Poleks mingi küsimus tuua Eestisse "appi" näiteks hollandi ja kreeka kiirpolitsei. Hollandlasi on maast madalast kasvatatud pidama natsionalismi inimkonna õnne peamiseks vaenlaseks. Kelle poolt oleksid õigeusklikud kreeklased?
Ühesõnaga, mehed, meid on märkamatult muudetud sitakottideks. Veel hullem, jobudeks. Kuidas ja millal? Traagelniidid on kaugele näha, praegu pole aega rohkem jutustada. Hoidke kõva!

 
At 12:18, Blogger Priit Pullerits said...

LP Huu, ratta riputavad varna need, kes armastavad ennast rattaspordis, mitte rattasporti endas! (Kas pole hea nüüd lajatada selle kaikaga, millega on mind püütud alatasa materdada?!) Sest see, kes armastab rattasporti, ei riputa elaes ratast varna, ka talveks mitte. Aga praegu ju alles sügis!

Lp Säinas, on au omada siinses blogis sellist kommentaatorit nagu teie. Palun võtke sagedamini sõna!

Lp 11:5o0-lt murettekitav sõnavõtt. Aga kuni siinne blogi elab, on eesti meestel veel mingitki lootust - on koht, kus kokku tulla, ja kes teab, äkki formeerub kriitilisel hetkel just siin võitlusvõimeline rakuke, kes suudab Eestis kõige hullema ära hoida.

 
At 12:34, Anonymous Anonüümne said...

Mongolifännidest kommentaariumiässad! Sensitiivi-detektiiviülesanne teile: võtke err.ee lahti, avage Saagimi artikkel ja selgitage välja, kes on "alt hüpanud püss" vihjega 'kloon'. Auhind on pildianumine järgmise postituse "ohhootasektsiooni".

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

Järgmine nädal on veel hea ja soe rattasõidu ilm.
Jah, maanteel on sügistuules nüri pedaalida, samas metsas väga mõnus.

 
At 13:43, Anonymous Anonüümne said...

Mõhh, mis on Birgittel mongolitega pistmist? See tahab kümpi saada enese paljana ohhootasektsioonis näitamise eest.

 
At 14:01, Anonymous Anonüümne said...

Meil siin argpükslikus Eestis ei formeeru kriitilisel hetkel mitte sittagi. Meie enda Euroeesti riigiGolem eestlastest tippametnike juhtimisel hoolitseb et iga vähegi asine OMA RAHVA huvide eest seisev rakuke trellide taha pistetakse. Küll aga õitsevad paksult Eesti200 tüüpi rakukesed, kelle haridusprogrammi oleks isegi NSVLiidus liiga venefašistlikuks peetud.

Kui jõuliselt kultiveeritakse siin meie enda propagandistide poolt arvamust, et suurim oht riiklusele on rahvuslikult meelestatud inimesed.

Miks peidab Postimees Ivan Makarovi teravad kolumnid elu24 rubriigi prahi alla? Tiit Madissoni eesti rahva eest seisvad kirjutised ilmuvad üldse põranda all.
http://objektiiv.ee/rumaluse-vastu-ka-jumalad-voimetud/
Eestlased teevad täna liivlast, kusjuures iseoma käerammuga.

 
At 14:19, Anonymous Anonüümne said...

Kui malbe Njuuša jättis oma esteetilise pildiga igavese jälje suusablogi tublide meeste hinge ja mällu, siis olgu ta või tatarlanna, ta esitas seda kaunist, mis naissool vapratele patriootidele pakkuda.
Hiljuti oli uudis et eestlased on anaalseksi fännid. Kelle käest õppis eesti rahvas järjekordse perverssuse? Kas tatarlaste või globalistlike kiskjate, kes "avatud Eesti" raames tuppa ronisid, käest?

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

Loomulikult globalistide käest.

 
At 09:23, Blogger nikkolayebba said...

There are some fascinating closing dates in this article but I don’t know if I see all of them center to heart. There's some validity however I'll take hold opinion till I look into it further. Good article , thanks and we wish more! Added to FeedBurner as effectively online gambling casino

 

Postita kommentaar

<< Esileht