kolmapäev, juuni 03, 2020

Pullerits: Värvikas fotoreportaaž pühapäevaselt suursõidult

Kontinentaalmeeskonna Tartu2024/BCC noored mehed võtsid võistlust imiteerivale 119 km pikkusele treeningule kaasa ka lihtsurelikud, et nood rattaspordi maitse suhu saaks. (Video sõidust siin!)

Kogunemine pühapäeva hommikul kella kümneks Tartu-Valga maantee algusse.

Viimased mõttevahetused enne starti. Ja viimased kaadrid (vt fotol vasakul!) enne starti - ajalugu vajab talletamist!

Osalejad on tuulise ilmaga teele minekuks valmis. Leia pildil Rene Mandri ja Jaan Kirsipuu!

Tartu2024/BCC noored lähevad ette tempot tegema. World Touri meeskonna Israel Start-Up Nation proff Norman Vahtra on keskel kõige pikem.

Umbes poolesajaliikmelise grupi tagumine ots. Leia pildil Priit Pullerits!

Ja grupp on läinud teele. Vasakule serva hoidmas Priit Pullerits, et filmimiseks jaguks rohkem ruumi.

Priit Pullerits pedaalimas - ikka grupi vasakus servas. Uhiuus GoPro 7 kaamera on juhtraual. Hämmastaval kombel ei suutnud selle aku pidada rohkem vastu, kui jäädvustada vaevalt kümme minutit videot.

Ootamatu peatus 20 kilomeetri läbimise järel. "Kas ässadel läks vesi juba keema?" kostus grupist küsimus. Keskmine kiirus oli selleks ajaks ligi 41 km/h. Tegelikult ei olnud grupi liidrid kindlad, kuhu suunas tuleb edasi sõita.

Peatus pärast Otepääd Valgjärve poole viival teel. Rene Mandril oli plaan siin grupp kaheks teha, kuid keegi ei nõustunud jääma teise, rahulikuma tempoga gruppi.

Vaade peatuspaigast tagasi Otepää poole. Siin sai ka pudeleid veega täita.

Kiri rattapükstel ütleb kõigile, kellega tegu. (Suurtes gruppides on võistlustel alati seetõttu raske, sest oled kõigile justkui elav märklaud.)

Sõit läbi, meel hea. Keskmine kiirus 36,5 km/h. (Olgem siiski faktitruud: see pilt on tehtud enne sõidu algust. Kuid nägu peegeldab samasugust rahulolu, nagu oli pärast sõidu lõppu.)

Fotode 1-7 ja 11, 12 autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix
Fotode 8-10 autor: Priit Pullerits

44 Kommentaarid:

At 11:29, Anonymous Anonüümne said...

Gopro7 ja tuliuus kaamera... selles lauses on tänasel päeval terav dissonants. Iga müügimees ütleb, et see on vana (tõenäoliselt tagastatud) laokaup. Rõhk sõnal vana, mis seletab kõik vimkad olenemata kaamera tiitlist kas silver või bläkk. Parema video saamiseks oleks võinud kaamera ikkagi lenksu asemel kiivrile asetada. Siis poleks pidanud tegema häirivaid kaadreid grupist väljas nagu mõni grupis sõita mitteoskav amatöör.

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Priidul sama keskmine kiirus, mis eelmine aasta TRR.

 
At 14:29, Anonymous Anonüümne said...

See särk on totaalselt suur sulle. Sa näeksid palju rohkem rattur välja kui sul oleks õige suurusega rattasärk. No ja maanteel võiks ikka õige king ka olla:)

 
At 15:50, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et mingid fäššionistad on resistaansi ridadesse imbunud? Tahad silma nuumata, siis tuleks ikka preilisid piiluda, Padrel on teised ülesanded.

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

Peremees on lihtsalt tublisti alla võtnud.

 
At 17:58, Anonymous MargusM said...

Siin pole küsimus silma nuumamises vaid pigem riivamises.

On toimunud silmariive. Nüüd vajab analüüsi kas menetlemiseks on piisavalt avalikku huvi või mitte : )

 
At 19:51, Anonymous Anonüümne said...

Ähh mingi punt anarhiste vilistas pundis uutele reeglitele koos PP-ga. Miks ma ei imesta? Tuleb meelde, et viimati kui PP tarbis reeglitele vilistades dopingukahtlusega suusataja toanaabrilt saadud vedelikku, siis mõni aasta hiljem lahvatas dopingu skandaal. Ei tea mis nüüd juhtuma hakkab aga tegu on tehtud ja varsti näeme mis riivega tegu saab olema. See ongi selle sõidu take away.

 
At 23:27, Anonymous Anonüümne said...

Mis klubi need bora särgid esindavad?

 
At 00:03, Anonymous Anonüümne said...

Postimeest.

 
At 09:05, Anonymous Anonüümne said...

Miks rattanaised teiselpool aeda on?

 
At 10:17, Anonymous Anonüümne said...

Kurb trend jah. See et meie teist värvi vendasid ei salli, aga naised on teise järgu kodanikud, lausa kolmanda.

 
At 11:38, Anonymous Anonüümne said...

Suusablogi kogukond saab külge rassismi templi. Katsu siis pärast puhtaks küürida ja tõestada et tegelikult oleme head inimesed

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

Rassirahutused on otsapidi juba ka Euroopasse jõudnud. Eile õhtul andsid neegrid Austraalia telekanali reporterile ja kaameramehele Londonis tappa, kuna ajakirjandus olevat kallutatud...

 
At 13:39, Anonymous Anonüümne said...

Õnneks on meie poisid musklis poisid

 
At 16:18, Anonymous Anonüümne said...

Kelk tegi kah miski grupikalli ja plöristas oma pundiga mööda virtukat. Tal kah pere suureks paisunud. 2+2 oli seal samuti nagu hane selga vesi. Alguses mõtlesin, et toetaks püha üritust osalemisega aga kui nii nahaalset kehtiva korra riivet nägin, siis matsin selle ülla mõtte maha. Jääb siis seekord nii.

 
At 20:15, Anonymous Anonüümne said...

Kui kolm tundi tihedalt koos pundis sõita, siis pole hiljem mingit mõtet sama pundiga 2+2 jälgimist teeselda.
Eelmisel nädalavahetusel oli TRR rajal vähemalt viis suuremat punti sõitmas, pluss veel hulga väiksemaid.

 
At 21:23, Anonymous Anonüümne said...

Kui te peate mingi tõve endale saama, siis te selle saate. ei aita siin 2+2, ega miskid muud totakad reeglid. Tean prominentseid inimesi ,kes järgisid kogu selle klounaadi vältel ülima pedantsusega kõiki reegleid ja enamgi veel,aga ikka said endale tõve külge. Samas on palju inimesi, kes ei desinfitseerinud kordagi käsi,ega viitsinud neid isegi eriti pesta, kooserdasid igal pool ringi kandmata maske kindaid ja on terved nagu purikad

 
At 21:43, Anonymous Anonüümne said...

Asi selles, et prominendid on ju kõik inbreedid. Võta endale näiteks paberitega tõupuhas koer ja jooksed tema ülejäänud lühikese elu ainult arstide vahet aga varjupaigast võetud krantsile ei hakka ükski tõbi külge.

 
At 23:02, Anonymous Anonüümne said...

Kaks viimast kommi on sulatõsi! See kes kõige enam pabistab, jääb haigeks, pohhuistil aga on pohhui, ei hakka miskit külge! Ma ise ei ole selle klounaadi ajal kordagi maski ega kindaid kandnud, pole kordagi käsi desinfitseerinud ja terve kui purikas. Järelikult pole veri sinine...

 
At 23:39, Anonymous Anonüümne said...

Milline on hinnang eilsele vanemate meeste (s.h maratoonari) 800 m jooksule ja näidatud aegadele?

 
At 08:29, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikult on Priidul täiesti kama reeglitest, eriti kui need talle kasu ei too.

Tuleb kangesti meelde aastate tagune kammimine teemal, et miks mõned sõitsid TRR-i stardist liiga vasakul ja lõikasid vastassuunast. Suisa häbistavaid pilte riputas siia üles. Vaeseke ei saanud kaua isegi selgitustest aru, et nii oligi rada korraldajate poolt märgitud. Samalaadset virinat oli ka TEISTE telgjoonel sõitmisest, kuigi jutust lõpuks selgus, et blogiperemees polnud ise sugugi patust prii …
Kahepalgelisus on mujalgi selgelt välja löönud - jooks vs. rattasõit, Mati Karlovitš oli kord paha ja nüüd äkki hea jne.
Ilmselt tahab ta olla "igas pulmas pruut ja igal matusel kadunuke" , st. NÄIDATA ennast eristujana.
Eriline olla pole paha, kuid sellise joone kunstlik rõhutamine jätab lõpuks halva meki.

 
At 11:26, Blogger Priit Pullerits said...

Minuni jõudis info, et uus märterkangelane George Floyd on pika kuriteoregistriga, et 2007. aastal olla ta röövinud ühte perekonda nonde kodus, surudes rasedale naisele püstoli vastu kõhtu. Loodame, et peagi saame teada, kas see on õige info või mitte.

 
At 12:00, Anonymous Anonüümne said...

No vot, sellised need meie ajakirjanikud tänasel päeval ongi. Moora kirjutas Ekspressi neegrit ülistava loo. Sai lugejatelt korralikult noomida ka. Õnneks noorhärra tunnistas viga ja tegi parandusi. Isegi võttis vaevaks kriitikale vastata:

Tervist

Suur tänu sellele tähelepanu juhtimast. See on tõepoolest minu jäme viga, et ma seda eraldi üle ei kontrollinud. Ma lugesin nende päevade jooksul terve rea artikleid temast ja ma ei mäleta, et seda oleksin kuskil kohanud. Kõik keskendusid tema elule viimastel aastatel ja Minneapolises, aga Texase-aegseid sigadusi on tõesti palju, eriti üks relvastatud grupiviisiline rööv.

Muutsin artiklis veebis selle koha ära ja panin juurde ka märkuse, et see on muudetud ja et esialgses loos oli selline viga.
Veelkord tänud tähelepanu juhtimast.

Ja eks see, et ma seda kuskil ei näinud, näitab, et kõik tahavad teda väga heas valguses näidata. Mis ei ole tegelikult ju antud juhtumi juures üldse eriliselt vajalik. Ausam oleks igal juhul tema varasematest rikkumistest ja narkoprobleemidest mitte vaikida.

Seega, veelkord tänud.

Parimat,
Erik

 
At 13:45, Blogger Priit Pullerits said...

Loodame, et valekristus varsti maha rebitakse sellelt poodiumilt, kuhu vasakpoolsed nn progressiivid on ta upitanud. Häbiväärne!

 
At 15:22, Anonymous Anonüümne said...

Kas jänkide katla podisemine on meie jaoks probleem, et me peame sellele kaasaelama, isegi kui mõni ruuporajakirjanik oma arvamust avaldab? Meid huvitab siin, et miks Priit Anarhistlikus liikumises osales. See on tähelepanu keskpunkt. Ainult see! Mida järeldame ratturite pundis tuolgendamistest. Eelkõige seda, et reeglite rikkumine on nende DNA-s nagu ka dopingu tarvitamine ilma põhjuseta.

 
At 16:31, Anonymous MargusM said...

Priiduga päri, hämmastav milline rumal kari seal keeb. Loodan sel teemal tummist arvamusartiklit lugeda.

Juba paar päeva tagasi lugesin selle Floydi saavutuste registrist ja olin segaduses et keda seal tänavatel õigupoolest kaitstakse.. aga see USA ajalugu ju ongi üks suur röövkapitalistlik edulugu, nüüd siis niipidi.
Teie häiriv moment on see kuidas üks inglismaal õppiv Eesti suunamudija on suutnud paljud meie muusikud pmst põlvili suruda ja need muudkui paluvad nüüd andestust ja kiidavad takka. Neitsov siiani ainuke kel munad omal kohal!

 
At 16:49, Blogger Priit Pullerits said...

Mis on juhtunud!!! Ma olen MargusM-iga absoluutselt nõus!

Paul Neitsovi ees müts maha!

Häbiväärne lömitamine meie "artistidelt" mingi suvalise tüübi surve all. Ei pea enam ühestki sellisest mitte kui midagi.

Saatsin info George Floydi kohta ka Postimehe faktikontrollile, et tehku kindlaks, kas levitatav teave tema kuritegeliku mineviku kohta vastab tõele. Loodame peagi tulemusi näha! Veel pole midagi.

 
At 16:53, Blogger Priit Pullerits said...

George Floyd oli meie mõistes ikkagi paadunud kurjategija:

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8366533/George-Floyd-moved-Minneapolis-start-new-life-released-prison-Texas.html

Kurat, miks sellest kõikjal vaikitakse?!!

 
At 17:04, Anonymous MargusM said...

..loomulikult oli kurjategija, face the facts!
Hämmastav on see et keegi et märka põhjust mis kinnipidamiseni viis, juba sel hetkel oli tegu järjekordse pättusega! ..või peaks valerahaga maksmise eest pai tegema?

 
At 17:09, Anonymous Anonüümne said...

Arvate et pronksiööl kedagi see kuju huvitas. Alati on neid kes laamendada tahavad,andkem vaid võimalus.
Floydi õnnetu juhus oli see et politseinik selle "thugi" põlvega surnuks lämmatas.
Nii pole kena.

Huu

 
At 17:26, Anonymous Anonüümne said...

No tegelikult ei lämmatatud seal kedagi. Lahkamine tuvastas surma põhjusena südame seiskumise, mis oli tingitud viletsat tervislikust seisundist ja ega uimastite tarbimine samuti kasuks ei tulnud.

 
At 17:30, Anonymous Anonüümne said...

See on tööõnnetus või collaeral damage, Huu. Ikka juhtub.

 
At 17:33, Blogger Priit Pullerits said...

Kohtumõistmine saab olema keeruline, sest raske on leida erapooletut vandekohust. Lisaks tulevad kohtus mängu asitõendid, mida nüüdne avaliku arvamuse ja meedia kohus ei arvesta, nagu Floydi retsidivistlik minevik ja muud asjad, mida maha vaikitakse. Kohtus on advokaadid ja küll nad need tõendid päevavalgele toovad. Igatahes, pange tähele, lõpeb protsess politseinike üle sellega, et karistus tuleb leebem, kui praegu ülesköetud pööbel ja meedia loodavad, mis omakorda toob kaasa uued rahutused.

 
At 18:44, Anonymous Anonüümne said...

Mis jama Tartus on, et oravad toetavad ninasarvikut? Tartlased on hirmul. Hirmu tõttu jahubki Priit jänkidest, ehk siis neutraalsel teemal. Selge on, et ajakirjanikud kardavad kedagi. Kes hoiab tartlasi hirmul ja õhutab anarhismi?

 
At 19:20, Anonymous Anonüümne said...

Kas keegi selgitaks mis selles George Floyd is nii erilist oli, et kogu maailma ajakirjandus temast kirjutab? Netist loen, et üks tavaline päti mentaliteediga neeger. Ei mingit erilist sportliku, ega kultuurilist tausta. Väga huvitav võimalus päevapealt üle maailma kuulsaks saada igaljuhul.

 
At 21:19, Anonymous Anonüümne said...

Põhjuseks fotogeenilisus ilmselt, suur muhe neeger, nagu "Onu Tomi onnikesest" välja astunud. Lisaks poogiti kohe külge lugu tublist pereisast ja lumepall oligi liikuma lükatud.

 
At 09:47, Anonymous Anonüümne said...

19:20 idikas. Vaja oli üles tõmmata globaalne protest kuidas Trump ja White supremacy kogu maailma rängalt ekspluateerib ja too Georg oli trigger selleks. Ise nägid EEski oli pilt kus vennal rist peos ja püha aura ümber pea. Too georg on meie (mitte ainult ameeriklaste) uus martin lutter ja jeesus kristus.

 
At 10:16, Blogger Priit Pullerits said...

Mis King ja Kristus. Mees oli pesuehtne retsidivist!

 
At 11:38, Anonymous Anonüümne said...

Oli jah, kuid see ei takista teda tegemast Kristuseks. Priit, kas sa masside meelsuse dirigeerimise kunsti siis ei tunne? Uhiskonna juhtimist, meemide müütide loomist, hingede paitamist.

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

Nimi kah sobiv - Georg ehk maakeeli Jüri. Ja mis kriminaal? Tavaline valgete rõhumise tõttu libastunud tüübi lugu. Sellised olid Stalini ajal Gulagis. Kui seekordne ülestõus lämmatatakse siis mõne aja pärast kõik kordub. Elu USAs saab olema nagu LAVis. See on muster mis saabub võõrtöölistega igale poole varem või hiljem. Täna sulnis maasikanoppija on homne rõhutu ja mässaja.

 
At 13:43, Anonymous Anonüümne said...

LAVi värk oli veidi teine. Usas toimub globoliberastia revolutsiooni kaitsmine kuna Trump hakkas julgelt nakitsema. Meie king ja kristus on Padre ja punkt. Keegi ei mölise siin rohkem.

 
At 14:08, Anonymous Anonüümne said...

Täna on LAV teine aga homme on olukord USAs sama. Värvilised mässavad valgete võimu vastu kuna on oma saatusest tüdinenud ja ei näe tulevikus enam head. Meie jaoks on see nende siseriiklik mure ja täna see ka meile korda ei lähe. Võõrtöölised kahjuks impordivad selle mure ka meile ja siis peame olema valmis revolutsiooniks. See on reaalsus millega õhuke riik ei tule toime. Võim antakse siis jõuliste mässajate kätte keda rahvusriiklik ideoloogia ei koti.

 
At 15:33, Anonymous Anonüümne said...

Valusalt pange paned. Need usa värvilised pole lollid. Nad saavad hästi aru tänu kellele neil on leib ja kodu. Mis kuradi saatusest tüdinud? Kavatsevad nad ise vabrikut ja riiki juhtima hakata? Võim on alati nupu vennikeste käes, keegi ei hakka sul võimu aafriklaste latiinode kätte andma. Rahvusriiklik ideoloogia on vaid paiksete rahvaste mure, nagu hästi tead siis EL tasemel võideldskse veriselt selle vastu. Need sinu võõrtöölised elaks meeledi rahvusriigis, kuid võim, seesama anonüumne sala võim murrab selle võõrtööliste abil maha.

 
At 18:48, Anonymous Anonüümne said...

Tagantjärgi tarkusena teame, et võõrtööliste mäss eelmise sajandi Narvas lämmatati nende juhtidele eriteenete eest kodakondsuse jagamise abil äraostmisega. Millega suruti maha pronksiöö võõrtööliste mäss, on seniks saladus. Väike märul oli aga see sumbus kärmelt. Vaevalt, et iseeneslikult. Ei jää need katsed viimasteks. Maasikakasvatajad tahavad vägisi nendele lõõmavatele üritustele hagu alla kütta.

 

Postita kommentaar

<< Esileht