kolmapäev, mai 20, 2020

Pullerits: Vaadake, kergitan oma tegemistelt saladuseloori!

Öeldakse, et parem on, kui inimesed ei tea, mis moodi tehakse vorsti, seaduseid ja... ajakirjandust. (Kas siia ritta peaks lisama ka, et... parandatakse jalgratast?)

Aga mis siin häbeneda? Pildil paremal on mõned - kuid mitte kõik - eilsed telefonitsi tehtud reporteritöö märkmed (koos minu märkustega lehtede vasakul servas, et neis orienteeruda) Arteri laupäevase loo tarbeks.

Kõige vasakul üleval nurgas on lehel loo esialgne plaan (eks püüdke seda dešifreerida!), sest muidu ei käi kogu sellest eeltööst kuidagi üle, ei leia kirjutades vajalikku üles ega oma täit ülevaadet, mida kusagil tarvis läheb.

Ega see ju paista nii õudne, nagu... seaduste ja vorsti tegemine?

Foto autor: Priit Pullerits

44 Kommentaarid:

At 09:41, Anonymous Anonüümne said...

Miks arvutis seda kõike ei tee?

 
At 10:23, Blogger Priit Pullerits said...

Sellepärast, et siis puuduks ülevaade tervikust - arvutis mahub korraga ekraanile vaid pool sellest, mis mahub lehele. Nüüd aga on mul kõik lehed korraga ees, tehtud plaan laseb kõiges kiiresti orienteeruda.

 
At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

Muljet avaldavalt palju kokku kribatud ühe tööpäevaga. Tõsine rabelemine. Ei ole just eriti motiveeriv vaatepilt. Sedasi võib ühte intekat või kirjandust teha aga tõeline teema lahkamine nii ei käi. Maakeeli öeldes, et kui sa ikka oma peaga tehtud numbrilist analüüsi juurde pakkuda ei suuda, siis on see sooja õhu puhumine. Õpi Ansipist. Tal olid alati varukast hulk seosetuid numbreid võtta. Jättis tõsise ja asjast taipava inimese mulje. Nii tehakse imagot. Ansip on muidugi tegelikult kah tark aga vales parteis.

 
At 11:50, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Imetlusväärne hr Pullerits ! Ma usun, et selle kõige kirjutamiseks kasutate Te tinti ja kindlasti hane sulge. Kaasaegsed "pehmod" kasutavad mitut monitori. Nii saab lõike kopeerida, sõnastust kohendada jne. , samas ei pea tingimata asju koguaeg ümber kirjutama. Samas kes on öelnud, et elu peab lihtne olema. Milleks otse, kui on võimalik minna ringiga. Lihtsalt kätte tulnud asjad pole kindlasti sedavõrd nauditavad, kui need, mis on tulnud läbi vere, higi ja pisarate

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Lõpuks peab ikka sisse klõbistama.
Või võtab toimetus sellise kribu vastu?

 
At 12:16, Anonymous Anonüümne said...

Kui sa ükskord oled näinud, kuidas vorsti tehakse, siis edaspidi muud ei tahakski, kui ainult vorsti teha.

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

Siin tehakse samuti head ajakirjandust.Õpetlik lugu.Samas kurb sest tundub ,et asiaadid mängisid mitmeteks põlvkondadeks oma võimaluse maha lääne maailma ratta tootjate hierarhiale konkurentsi pakkuda.Kindlasti põnev lugemine neile kes mingilgi moel kokkupuutund nende tahkude või koguni firma endaga.https://cyclingtips.com/2019/06/what-happened-to-speedx/

 
At 14:40, Blogger Priit Pullerits said...

Eelmised:
Ei saa lugu teha nii, et lööd tekstid arvutisse ja siis hakkad lõike ümber tõstma ja sobitama. Olen näinud, kuidas mõned on nii teinud - no ei ole nende loos voolavust, pinget jms, loomingust rääkimata. Kes on teile siin parim storytellingu meister? Kui ma ka nii lugusid teeksin, et arvutis lõike tõstaks, siis oleksite mind ammu kuradile saatnud - ja õigusega. Reporteritöö märkmed on nagu osad (jahu, munad, tärklis, suhkur jne), millest hea meister teeb kokku kauni ja isuäratava tordi, aga käkerdaja, kes meistriretsepti ei valda ja kel endal loomingulisus puudub, teeb inetu ja maitsetu plönni.

 
At 17:40, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pulleritsul on pikkade jalgade ja suure büstiga sekretär, kes trükkida aitab?

 
At 17:46, Anonymous Anonüümne said...

Foto on liiga väike, sealt ei dešifreeri midagi välja. Pane suurema resolutsiooniga pilt, siis rahvas saab otsustada ka töö kvaliteedi, mitte ainult kvantiteedi üle.

 
At 18:34, Anonymous Anonüümne said...

25000 tähemärki. Vaatame, et palju sellest laupäevases lehes on. Kui üle 80 prossa, siis on tavaline diktofoni jutt. Ääd ja ööd on ära korjatud. Ja kokkuvõttes huvitab meid, et mis protokollist välja jääb ja miks. See annab kvaliteedi märgi.

 
At 19:35, Anonymous Anonüümne said...

Peremees, kas see on intervjuu Mati Karlovitšiga?

 
At 20:04, Anonymous Anonüümne said...

Karla juttu ei ole ja ei tule. Pole Eestis meest kellele ta pihtida tahaks avalikult. Ei ole Priit seda masti mees. Mati saab pihile panna ainult karmi olekuga mees, kes on suure südamega ja suudab andestada.

 
At 20:17, Anonymous Anonüümne said...

Õnneks on meil olemas karmi olekuga ja suure südamega mees, kes suudab andestada. Seega on peagi oodata intervjuud sm karlovitsiga.

 
At 20:40, Anonymous Anonüümne said...

Küsimus polegi mingis suures südames või andestamises. Probleem selles, et Mati Aleveri egoga ei ole võimalik endale ega ammugi kellelegi teisele tunnistada, et kuigi kõik panid, siis suur suusaprofessor oli nii idioot, et tal õnnestus koguni kaks korda vahele jääda. Saage aru, Mati on tark, Mati teab, kuidas suusatada tuleb, Matil oli ambitsiooni!

 
At 20:59, Anonymous Anonüümne said...

20:40 just. On aga nii, et vajadusel suudavad inimesed tunnistada üles asju, mida nad isegi ei usu. Aga on inimesi kes valdavad just sellist tunnistama tahtma panemise kunsti. Tahe tuleb tekitada.

 
At 21:38, Anonymous MargusM said...

Täna oli Tartus esimene koroonajärgne mõõduvõtt, ei mingit segavat gruppi vms, ole aga mees ja pauguta 24km.
Ilmataat rahunes ka maha ja päike paistis.

Tort millesse tärklist pannakse on kahtlane, pigem siis juba rummikook.. küpsised ja muu pudi võib ära jätta aga tume Capt.Morgan ja koka on põhikomponendid :)

Ses osas Priiduga nõus et puhtand tuleb tõenäoliselt puhtalt lehelt kirjutada. Neid õudsaid transalate-copy-paste artikeid on terve postimehe veeb täis. Ma ei suuda mõista mis moel nad veel palgal püsivad. Tööpraagi osakaal hakkab juba N.Liidu või Hiina kaupadele järgi jõudma.

 
At 22:13, Anonymous Anonüümne said...

Margus räägib karmi tõde

 
At 22:54, Blogger Priit Pullerits said...

18:34-le - ma ei usu, et 20%-gi ära kasutasin.

 
At 00:26, Anonymous Anonüümne said...

Temposõidus oli siis 109 osavõtjat.

 
At 09:46, Anonymous Anonüümne said...

Nii uskumatu kui see ka pole aga Margusest hakkab inimene saama. Nüüd jääb üle vaid bossi heakskiitu oodata.

 
At 10:15, Anonymous Anonüümne said...

9:46 kas keskmise kiirus järgi otsustades? Meestel on Tartus tõesti hea inimese vorm.

 
At 11:08, Anonymous Anonüümne said...

Nähtavasti tahab Margus liituda resistansi blokiga, aga ta on ennast kompromiteerinud. Bossi heakskiidust jääb väheks.

 
At 11:24, Anonymous Anonüümne said...

Padrel on võimekus eksinud lambukesi Gallows Pole'ilt tagasi kutsuda. Asi tal siis ühele sotsirajakale indulgents visata pole.

 
At 11:35, Anonymous MargusM said...

Pole mul mingit soovi kanakarjaga liituda, peaksin sel juhul ju Anonüümseks hakkama.

Küll aga oli point selles koodnime Boss alla varjuv ego jättis kasutamata võimaluse karvajalgadele ületamatu keskmine kiirus ette sõita. Rahinge etapp oli selleks hea võimalus, 24km pingutust kestab ära ja rada on mõistliku profiiliga.

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

MargusM, ära kujuta ette, et sa siin keegi oled. Oled samasugune anonüümne nagu me kõik. Kas tead, kui palju on loogiliselt võttes MargusM-sid Eestis? Sadu! Siin on ainult üks mees alati ausalt ja julgelt oma õige nimega, see on blogipidaja Priit Pullerits. Sellepärast ongi tema Padre ja isake ja kunn ja te kõik teised, sh MargusM, on tavalised argpükstest anonüümikud. (Jah, mina ka, aga see ei muuda asja, et kõik teised samuti.)

 
At 12:56, Anonymous Anonüümne said...

Eelmine on vist uustulnuk siin, et ei tea, kes on MargusM.

 
At 14:09, Anonymous Anonüümne said...

Padre on kunn.

 
At 14:45, Anonymous Anonüümne said...

Neid kes samamoodi MargusM nime väänavad on Eestis teisigi. Ei maksa ettekujutada, et see nimi miski unikaalne värk siin on. Tulge maapeale. Tahate olla Priiduga samaväärsed, siis tuleb siia kirjutada sisselogitult või täisnimega, nii, et paned pärast nime dr Googolisse ja ta toob kenasti su sõnavõtud siin välja nagu Priidu omadki.

 
At 15:19, Anonymous Anonüümne said...

Ma panin MargusM-i dr Googolisse, nagu soovitati, et targemaks saada, aga ei saanud essugi. Tuli välja, et tavaline ärikas, müüb valuvelgi. Nii palju siis MargusM-ist. Ei mingeid elupõlistavaid sõnavõtte.

 
At 15:22, Anonymous Anonüümne said...

Põhimõtteliselt võiks Margusest ka isake saada aga ta solvab pidevalt kogukonda ja see ei ole aksepteeritav teguviis.

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Marguse frustratsiooni põhjuseks võibki olla põrumine isaduseksamil.

 
At 16:44, Anonymous Anonüümne said...

Eks ta ole, elu esitab vahel karmid väljakutsed

 
At 17:50, Anonymous Anonüümne said...

Anonüümikud üksteisevõidu on kibedad, et pole MargusM tasemel siin jõudnud ja plõksivad tühja, ei muud.

 
At 19:05, Anonymous MargusM said...

Vaatan et tööajast käib siin usin kommenteerimine, on teil veel töökoht? mille eest teile tööl palka makstakse?
Isadusega on mul hästi, ärge muretsege, minge sõitke parem rattaga või lugege raamatuid, mõlemad mõjuvad hästi.

 
At 20:09, Anonymous Anonüümne said...

MargusM sõidab järelikult tööajal rattaga. Lahe töökoht. Õppige kõik, kuidas peab elama. Tööajal sõitmine viitab ületreeningule ja kroonilisele väsimusele, millest omakorda tuleneb kehv tuju arvuti taha sattudes. Ilmselgelt on arvuti ülearuse lisastressi allikaks. Sellest ilmselt tuleneb ka arvutist eemaldumise soovituse juurpõhjus.

 
At 20:26, Anonymous Anonüümne said...

Emb-kumb, kas Bolt või Wolt. Tõenäolisest neeger.

 
At 07:21, Anonymous Anonüümne said...

Me kõik oleme neegrid. Osad vaid veidi valgema nahaga. Too kole lugu ei kehti muidugi Padre ja isakeste suhtes. Respekt maani!

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits stardib Rattarallil?

 
At 17:47, Anonymous Anonüümne said...

Kas Indrek ja Priit sõidavad koos?

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

Käivad läbirääkimised, kes istub ees, kes taga tuules, tandemil siis.

 
At 17:22, Anonymous Anonüümne said...

Arvasin ennist et Padre on neeger. Hea teada et ei ole.

 
At 21:02, Anonymous Anonüümne said...

Millises artiklis neegreid käsitleti? Kahjuks ei näinud kuskil siin esitletud vorsti sisule vastavat artiklit. Tsensor tegi reha?

 
At 14:59, Anonymous Anonüümne said...

Kui piir Lätiga kinni läks, siis ma pidasin plaani samakat ajama hakata. Noh, et kui miilitsad uksetaha nuuskima tulevad, siis saadan nad perse jutuga, et ma parasjagu desinfitseerin. Aga plaaniks see ainult jäigi. Nüüd mõtlema hakates, ehk peaks hoopis kanepit kasvatama hakkama?

 

Postita kommentaar

<< Esileht