reede, aprill 17, 2020

Pullerits: Kas maailma kuulsaimal rattarajal on nüüd lõpp käes ja kriips peal?

Te olete jäärapäriselt, kuratlikult jäärapäiselt ajanud vastu, et Moab Utah’s on mingi minu kiiks ja et seal on ainult kivikõrb ja et Hispaania on palju ägedam. Hüva, mängin nüüd tolerasti ja ei hakka Hispaania kohta sõna võtma, sest ei ole seal käinud. Astun sammukese tagasi. Peace!

Muidugi ei ole ma naiivne ega arva, et te vastate samaga ja astute sammukese edasi ning olete nõus möönma, et Moab on ikka üks kuratlikult äge kant. Ei loe ju teile seegi, kui Moabi peaaegu et ametlik tiitel on Mountain Biking Capital of the World. Ikka taote te Moabi maapõhja, et mõttetu koht ja kauge ka.

Aga vaat – nüüd alles saate!

Moabis asub maailma kuulsaim maastikurattarada Slickrock Trail. Öeldakse, et see olla iga vähegi tõsiseltvõetava ratturi unistus, et saaks seal kordki sõita. Eestis mõned on sõitnud, peale minu näiteks Jaanus Laidvee ning sitked vennad Silver ja Rain Eensaar. Ma olen sõitnud koguni kaks korda. Esimesel korral saad maitse suhu, teisel korral naudid.

Kes nüüd sinna minna tahab, võib olla hiljaks jäänud. Lugesin Washington Postist, mis on Ameerika üks kahest suurest kvaliteetlehest, et president Donald Trumpi mehed tahavad hakata seal naftat pumpama.

Siinkohal ei olegi teile midagi öelda peale selle, et vaat siis, mis juhtub, kui mind õigel ajal ei kuula ja mulle vastu ajate: nüüd võibki teil maailma kõige kuulsamal maastikurattarajal sõitmata jääda. Kui nüüd millalgi – tont teab millal, sest lennukid teid ikka veel Ameerikasse ei vii – sinna pääsete, võib Slickrock Trail juba suletud olla.

Kas ma peaks teile kaasa tundma?

Arvan, et ei pea. Sest olen siin aastate jooksul teinud kõik ja enamgi veel, et te mind kuulda võtaks. Saite nüüd...

Go, Donald, go!

Nautige lohutuseks kodumaist pilti (vasakul) ja kui kujutlusvõimet hästi pingutate, ikka hästi-hästi pingutate, siis võib-olla suudate silme ette manada, et see on peaaegu nagu Moab.

Ei ole...

Foto 1: Ratturid lükkamas Slickrock Trailil ratast järsust mäest üles. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 2: Shrimp Rock (esiplaanil) Slickrock Trailil, taamal La Sali lumised mäed. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 3: Rattur pressimas Slickrock Trailil üles järsust mäest, taamal La Sali lumised mäed. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 4: Mootorrattur Slickrock Trailil, taamal kanjonis Colorado jõgi. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 5: Pilt Eestimaal, mis meenutab pisutki Moabi. Kas teate, kus tehtud? Foto autor: Kadi Taalberg

57 Kommentaarid:

At 17:18, Anonymous Anonüümne said...

Priit, sa ei astunud sammu tagasi, sa tammud ikka ühe koha peal (Moabis) paigal...
Aeg oleks tagasi astumise või paigalseisu asemel hoopis edasi liikuda!
Kuhu iganes sulle veel tundmatusse piirkonda.

Meenutan härdumusega, kuidas sa mõni aasta tagasi endelegi ootamatult Tartu Toomemäe avastasid.

 
At 17:21, Anonymous Anonüümne said...

Rehvi mustri ja sügavuse järgi ma ütleks, et pilt nr 5 on Männiku karjääris tehtud.

 
At 17:27, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on meeskonnamängija ja sellega on kõik öeldud. Moab on meie unistus!

 
At 18:25, Anonymous Anonüümne said...



Parimad MTB rajad

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

Et kui Donald ütleb et tahab hakata sinu Moabis naftat kaevama, vastad sa Go Donald?
Kui see oleks sinu Moab siis oleksid plakatiga kohale millel seisaks et mitte üks kopatäis ei liigu paigast Minu Moabist.

 
At 19:35, Anonymous Anonüümne said...

Järelikult osa tulust tilgub Padre taskusse. Mani mani. Kui Soonets ja teised jõukad ärimehed õla alla panevad saaks mini Moabi näiteks Põhja Lätti konstrueerida. Hea lähedal käia, viskad velo džiibi katusele ja skvoo tagaistmele. Juba samal õhtul saab kateloki maitsva neljavilja puddruga tulele tõsta. Pärast sööki telki mürama ja emotsionaalse reisikirja üles postitada.

 
At 19:44, Anonymous Anonüümne said...

Priidult feik njuuz, bööö.

"The BLM announced today, Feb. 21, that parcels 11 and 12, located within Moab’s Sand Flats Recreation Area, will not be included in the June 2020 competitive oil and gas lease sale. The move follows pushback from the city council, county council and state officials."

 
At 20:35, Anonymous Anonüümne said...

Vahi mürapoisse!

 
At 21:00, Anonymous Anonüümne said...

Kui ameerika kõnetab loodusega siis Eesti kohanimedega.Siin saaks sellise kurja kuulutava marsuudi kokku panna kui kaarti süvenema hakata.Mõrvari isa,Paganamaa,Kuradi kivi Hiiumaal,...jätkake

 
At 08:35, Anonymous Anonüümne said...

Juhtusin vaatama,mis teems on———täitsa kellad,jälle see kivimite reklaam,Priit tule mõistusele.

 
At 11:39, Blogger Priit Pullerits said...

Minu tänane panus kümnete tuhandete inimeste nädalavahetuse sisustamisse:

1.

https://leht.postimees.ee/6952797/koroonaviirus-loikas-telesarjadel-lopud-ara?_ga=2.102969728.181180551.1583845549-113791172.1546514900

2.

https://leht.postimees.ee/6952078/elisabet-reinsalu-ja-teiste-enneolematu-elu?_ga=2.69784720.181180551.1583845549-113791172.1546514900

Milline on teie panus?

 
At 12:16, Anonymous MargusM said...

..hakkab jälle see minul on suurem kui sul tüüpi võrdlus pihta!
Priit, sa kohe üldse ei õpi?

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Kui juba eesti serjaalikunst jutuks tuli, siis mul on juba pikemat aega kripeldanud selline küsimus, et kellele seda paska vaja on? Ja kas näitlejatel endil ei ole piinlik sellist haltuurat toota? Ja siis veel, mida mõtleb küll ajakirjanik, kes sellest kõigest veel mingit lugu välja pigistada üritab?

 
At 14:17, Anonymous Anonüümne said...

Ainus kunst ja seriaal on ameerika oma. Näiteks legendaarne Buster Scruggs seikles Utahis ja Moabi punaste kivide vahel.
https://m.youtube.com/watch?v=c0aIl3eG8O8

 
At 16:38, Anonymous Panus said...

Oleme harjunud uue eluga. See jätkub järgmised 10 aastat. Sellega on kõik sisuline öeldud. Lahendust ei ole ja ei saabu lähimatel aastatel. Uute nishide areng varjutab vana majanduse ja muutub domineerivaks. See omakorda ei luba taastuda endisel elul kuna tekib nn Tallinki sündroom kus vanale elule tagasiminek hävitaks uue ja areneva süsteemi. See pole poliitiliselt aga vastuvõetav. Igasugused idud lükkavad oma käpad sügavale süsteemi rahataskutesse ja kõik peavadki seda uueks normaalsuseks. Vahepeal tundub elu olevat väga mõnus nagu titel liberotes.

 
At 18:59, Anonymous Anonüümne said...

Mingid päevad võiks olla tulevikus eriolukorra vabad päevad, kus kõik oleks endine. Miks mitte lausa eriolukorra vaba nädal või kuu. Siis saaks sellest värgist puhata, minna valima, teha spordivõistlusi, olla rannas, panna pidu, sotsialiseeruda, olla kinos, teatris, jõusaalis, lastemänguväljakul, väljas olevatel avalikel jõu ja osavuse seadmetel, lunapargis jne. Sellised päevad võiks olla vähemalt riiklikel pühadel. Kui seda lõbu ei suudeta rahvale pakkuda, siis tuleb luua mõttekaaslaste partei Terviseks, millesse on keelatud kuuluda viimasel 30 aastal parteisse kuulunud tegelastel. Toimuks restart. Saaks hakata viirust ühiskonnast nagu umbrohtu väljajuurima. Teeks totaalse 2 kuulise garantiini ja siis laseks Eestis elu endistesse rööbastesse.

 
At 21:17, Anonymous Anonüümne said...

Arvate et inimene suudab 10 aastat magada, palju varem toimub ärkamine. Ei usu et keegi tahaks seda olukorda uuesti läbi teha kus tänavaid valitsesid "perekonnad" Tegelikult võiks juba homme ärgata on juba magatud küll.

 
At 21:41, Anonymous Anonüümne said...

Milles on probleem on et inimeste immuunsus on heaoluühiskonnas nõrgemaks muutunud. Tasakaal on paigast nii elustiilis kui toitumises. Olid ajad kui koroona ei saanud inimestest jagu ja ei saa mingist osast praegugi, sest on inimesi kelle elustiil ja toitumine on tasakaalus.

 
At 23:56, Anonymous Anonüümne said...

Tasakaal tundub olevat ca 4,5 tundi nädalas. Üle selle tõmbab kraanid kinni. Alla seda võiks nagu mõnel päeval ka panna. Vanasti võis ikka 10 tundi pidevalt panna. Seega panemise tasakaalupunkt on 3 tunni peal suurepärases vormis olijal nagu blogiperemehel.

 
At 12:20, Anonymous Anonüümne said...

Kõige tõenäolisem on see, et kordub sama stsenaarium mis vabadussõjaski- erudeeritum kontingent mökitab niisama, et mis me ikka teha saame ja nii edasi. Aga noored võtavad kätte, haaravad relvad ja teevad asja lihtsalt ära. On juba esinenud juhtumeid, kus rahvast terroriseerivatele patrullidele on noored kallale tunginud ja isegi mõningast edu saavutanud. Tartus Raatusel toimus üliõpilaste vastuhakk korrumpeerunud punakaabudele. Kindlasti lisandub neid episoode edaspidi järjest enam. Ja ka võhmamehed peaks progressile oma õla alla panema.

 
At 12:33, Anonymous Anonüümne said...

Väga hea ettepanek. Meie, võhmamehed paneme igal juhul õla alla.

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

Kellegil on veel võhma, kas koroonat ei põegi keegi? Võhm pidigi ära kaduma, muutub defitsiidiks selleks, et igasugused oma õlga igalepoole toppida ei jaksaks.

 
At 13:55, Anonymous Anonüümne said...

Ma võtan pesapalli kurika kaasa.

 
At 18:07, Anonymous Anonüümne said...

Sporti pole, matši pole, rallit pole, rodeot pole, ära panemist ei ole, isegi sitakottide laksimist ei ole, mehed, ära surma hakkate või? Olgu siis kaunid rinnad ja kael kui muud pole? Kas Njuša Ksjuša Katriina Jelizabeta maailmast otsa lõppend?

 
At 18:27, Anonymous Anonüümne said...

Siin blogis on kaunid maskuliinsed rinnad ja riitsepsid.

 
At 21:44, Anonymous Anonüümne said...

Kellel on kõige kaunim trapetsi lihas? Huul või Margusel? Või isake Kägul? Kõige teravam säärelihas on Padrel, 1.51,9 tavalise lambjalaga ei jookse.

 
At 23:00, Anonymous Anonüümne said...

Eelmine on ikka päris jobu ja sitakott.

 
At 07:15, Anonymous Anonüümne said...

Omoerootikute unelmad.

 
At 11:22, Anonymous Anonüümne said...

Jah varsti hakkavad oma vanu nahkpükse treidima.

 
At 11:46, Anonymous Anonüümne said...

Vader hakkab
virtuaalselt paugutama.

https://sport.err.ee/1079555/taaramae-pean-end-hooaja-lopus-kovasti-toestama-et-sellisel-tasemel-edasi-soita

Kus seda 24.04 sõitu näeb?

 
At 13:20, Anonymous Anonüümne said...

Kilba kah! Kelle vorstid on kõige jämedamad?
A. Doktori keeduvorstid
B. Valevorstid
C. Isal ja pojal
D. Mõõda palju tahad, karu vorst on ikka suurem
C. Spordimees vorsti jämedust ei mõõda vaid teeb trenni

 
At 14:41, Anonymous Harju KEK said...

Pakume variant D (lahkuma sunnitud IT-ministri auks)

 
At 20:23, Anonymous Anonüümne said...

Kuule kilbamees. Peamine variant on puudu. Mis sa arvad isakesed on siin nalja tegemas või?

 
At 22:14, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

Kes oleks võinud seda uskuda, et jõuamegi kommunismi. Nafta ostmise eest makstakse barrelist pea 40 dollarit peale, laenamisele on juba aastaid miinusintressid, USA antakse kõigile lihtsalt niisama 1200 dollarit kodanikupalka, tööl pole juba viimased kuu aega vaja käia. Kuhu edasi? Mis järgmiseks? Kas saame lõpuks ära näha ka selle hetke kui lugupeetud Pullerits paneb ketsid uuesti jalga, maika selga ja jookseb uue 800 m Eesti rekordi?

 
At 22:46, Anonymous Anonüümne said...

Kas põlevkivi kaevandusi ei ole võimalik kärmelt suureks allmaa vanniks ehitada? Sinna võiks lõputult naftat tulevastele põlvedele pumbata 0 taala eest. Too ainult Suezmax tankeritega kohale ja hakka pumpama. See on riigile õlitehasest tasuvam investeering.

 
At 06:49, Anonymous Anonüümne said...

Ameerikas on see pärast kodaniku palk et vaata kui palju relvi seal inimeste käsutuses on. Igaüks võib olla potentsiaalne poliitikusse augu tegija. Meil tuleks reaalselt auguga neidsamuseid tekitada et kodaniku palk tuleks. Sest nagu näitab poliitik ei kuule kui heli ei ole piisavalt kõva.

 
At 15:01, Anonymous Anonüümne said...

Kujutame ette, et me oleme targad ja ettenägelikud. Teatavasti valitsus andis rahandusminister Martin Helmele volitused Eesti Energia omakapitali suurendamiseks rahalise sissemaksena 125 miljoni euro ulatuses. See võimaldab Eesti Energial uue Enefit280 õlitehase rajamist. 2014 maksis Eesti Energia Eesti riigile majandusaasta jooksul kokku 93,6 miljonit eurot netodividende. Oleks reffide valitsus tookord jätnud dividendid väljavõtmata ja otsustanud rajada selle raha eest kütuse hoidlad, siis ootaks meid täna kütusehoidlate park kuhu mahuks 6 aasta Eesti kogu põlevkivienergia, vedelkütuste ja gaasi energiahulga varu. Täna jääks vaid kogu ülejääv kütus Ameerikast Eestisse toimetada ja 6 aastat ei oleks vaja tehniliselt isegi põlevkivi kaevandada Eesti energiavajaduse katmiseks. Ahh, karta on, et õlitehase asemel on täna isegi mõttekam mahutiparki investeerida ja hinnaga suvise/talvise hinnavahega arbitreerides rohkem tulu toota kui põlevkivist õli utmisega. Teisisõnu pole vahet kes on pukis. Otsused lähtuvad sellest, et kes kõvemini paanitseb.

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

No kurat! Ma ütlen.

 
At 17:01, Anonymous Anonüümne said...

Ajate siin jälle erootilise intriigi üles. Huvitav missuguse maika Pullerits selga tõmbab kui läheb nostalgia laksudeks? Näiteks Steve Ovett jooksis miili maailmarekordi punane nõukavapiga maika oli selgas. Jutuub videos näeb.

 
At 17:12, Anonymous Anonüümne said...

Tartu ümbruse rahvasportlastel on meeldiv komme üksteisele käppa visata rattaga sõites, sõltumata kas tunned või mitte. Niikuinii enamus istuvad kas grupp ees või tagapool Estonian Cupi stardigruppides. Pole päris kindel, aga täna sai vist käppa visatud Taaramäele endale. Tundus, et võttis rattasõitu mõnuga, hoog oli igaljuhul väiksem kui minusugusel tsainikul, vist olid mingid kaseoksad ka pihus.
Igaljuhul sügisesteks võistlusteks härrale tervist ja kerget jalga

 
At 17:18, Anonymous Anonüümne said...

Tartu meestel on mott maas. Ei viitsi vändata. Mis mõte sellel venimisel on, siiani pole keegi seletada suutnud. Kütuse hind langeb. Võiks ju autoga vaiksel käigul paarutada. Reaalne kulu rattajuppidel on ju samas suurusjärgus. Ei sõideta enam odava Optimaga, ei ole seisusele kohane. Mis see probleem siis ikkagi on, ülekaal vaevab või on hirm paksuks minna?

 
At 17:27, Anonymous Anonüümne said...

Meestel mott maas loomulikult. Hispaania tehti maha ja kohalikke radu hõõrub ainult tšainik. Virtuaalis ka keegi reit ei vilguta.

 
At 20:29, Anonymous Anonüümne said...

Spetsialistid, millised on parimad maastikuratta rajad Maarjamaal?

Kas lisaks sellele lehele on veel kuskil kaardi peal triipe?

https://www.trailforks.com/region/estonia

 
At 21:34, Anonymous Anonüümne said...

Nii Priit andke aru, kuidas treeningud teil läinud?
Palju keksmine kiirus tõusnud lötakate dressipükstega?

 
At 22:24, Blogger Priit Pullerits said...

No pühapäeval sain 37 km ringil kõvas tuules lötadressidega 29 km/h kätte.

Kuid nädala keskel, pärast tööpäevi, nagu näete ja teate, pole minek just kõige teravam...

 
At 22:34, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 20:29, no leidsite kah alles...

Vaadake seda, kui palju ikka õiiges kohas on rattaradu! Kümneid kordi Eestist väiksemal maa-alal kordades rohkem kui Eestis kokku! Amazing!

https://www.discovermoab.com/mountainbiking/

 
At 00:37, Anonymous Anonüümne said...

Oh Priit küll. Kaardi koostaja pole selgelt ise asjaga kursis. Zoomi korraks Haanja kanti teadjama mehega sisse ja saad rohkem singleid kui Moab.com is ja seda väiksema maalapai peal.

 
At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

Njuša saadab tšainikutele tervisi. Mehed, ärge pead norgu laske!

https://alchetron.com/Nyusha#nyusha-26d4a0b2-a369-4b77-bc5d-3fedec4221e-resize-750.jpeg

 
At 12:15, Anonymous Anonüümne said...

Riigikogulase patud on dešifreeritud inimlikku keelde ja natuke juttu ka Kindralist - https://ekspress.delfi.ee/elu/eksklusiivintervjuu-maailmakuulus-dopingukutt-mati-alaver-oli-votmeelement-dopingususteemi-toimimises?id=89603057

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

Njuuša on nagu blogipere liige

 
At 17:19, Anonymous Anonüümne said...

Erilised Nuša piidrid siin kohal. Mis Eesti näkiidel häda on? https://arhiiv.err.ee/vaata/uurimusfilm-doktor-enn-vetemaa-markmeraamatute-pohjal-eesti-nakid

 
At 17:34, Anonymous Anonüümne said...

Tore et on, nahkpükstele ja (homo)ergomeetritele veidi vaheldust

 
At 18:29, Anonymous Anonüümne said...

Keegi vaatas, et kes see ruudulise näoga näkk filmis on 22 minuti peal? See paneb Njušale nagu ei iial varem ära.

 
At 18:48, Anonymous Anonüümne said...

Millal Njuša Tartu tuleb?

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

Tartus näed teda siis kui Photoshopi hakatakse reaalajas 3D-s tegema nii, et lavale võib astuda baaba aga publik näeb teismelist Njuušat.

 
At 20:45, Anonymous Anonüümne said...

Njuušenka provintsis ei käi, tema on suurilma daam - Berliin Pariis Moskva Peking Rio de Janeiro. Viimane ameerika konstert oli Atlantas.

 
At 00:00, Anonymous Anonüümne said...

22 minuti näkk paistab, liigub ja on nagu julge ajakirjanik. Blogiomanik teab teda äkki?

 

Postita kommentaar

<< Esileht