laupäev, märts 28, 2020

Pullerits: Kui pikalt maailmarekordi püstitaja mulle kaotanuks?

Mehed, ei saa ju lõpmatuseni ainult koroonaviirusest mõelda ja rääkida.

Sel nädalal tuli teade, et Tokyo olümpia jääb suvel ära. Nagu Tiidrek Nurme mulle juba paar nädalat tagasi kahtlust avaldas - aga mina ei uskunud...

Lohutuseks suurvõistluse edasilükkamise puhul minult teile lugu, kuidas noor eesti jooksja (ülal pildil keskel punases särgis), keda inglise telekommentaator nimetas stardi eel very pretty little girl - väljend, mida nüüdisaja poliitkorrektsuse valvurid on nimetanud cringe-worthy, pehmelt tõlkides hukkamõistu väärivaks -, oli minu kunagisel lemmikalal, 800 meetri jooksus, veel lõpusirgele tulles medalikonkurentsis.

Kindlasti on huvipakkuv see, kuidas loo kangelanna sattus Tokyo olümpial ühte tuppa Nõukogude hermafrodiitjooksjaga ning kuidas teised koondislased, kes toda küsitavate sootunnustega sportlast põlastasid, uurisid mu loo peategelaselt, et kas ta toakaaslane on ikka Miša või Maša.

Aga nüüd küsimus matemaatikasõpradele: kui mitmekümne meetriga kaotanuks mulle mu parimas jooksus tolle Tokyo olümpiafinaali võitja, kes püstitas maailmarekordi, ja kui mitmekümne meetriga kaotanuks mulle eesti jooksja, kellele kuulus kuni Rasmus Mägi kuuenda koha saavutamiseni Rio olümpial viimase kolmveerandsajandi eestlaste parim olümpiatulemus jooksualal?

Foto 1: Laine Erik (keskel punases särgis) Tokyo olümpial 800 meetri finaaljooksus lõpukurvi lõpus. Foto: Wikimedia Commons
Foto 2: Naelikud, millega jooksis Laine Erik Tokyo olümpial. Foto: Eesti spordi- ja olümpiamuuseum
Foto 3: Laine Erik (keskel) 1968. aastal NSV Liidu koondise liikmena. Kes teab, mis pildil toimub? Kes on pildil teised sportlased? Foto: Eesti spordi- ja olümpiamuuseum

49 Kommentaarid:

At 11:52, Anonymous Anonüümne said...

Idast promotud pärandiks Eestis on meetrite mõõtmine. Tõsi, mõõdulindiga mõõtes on kõige kergem tulemusi manipuleerida kohtunike poolt. Ameeriklased on meile õpetanud, et aeg on raha ja seetõttu arvestatakse seal kandis kaugusi mitte meetrites vaid tundides, minutites ja sekundites. Teisisõnu vastavad püstitatud provokatiivsele küsimused täpselt ainult idamaid heroiseerivad kommarid. Mulle tundub, et küsimus on püstitatud vale auditooriumiga blogisse. On ju nii?!

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Pikalt jäi maha. Polnud seal mingit medalivõimalust.

 
At 12:56, Anonymous Anonüümne said...

Tõmbas ennast poolfinaalis tühjaks, seevastu võitja jooksis kval jooksud miinimumi peal ehk eeljooksudes viimane.

 
At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

Kehvad jooksjad eestlased kui parimad on 2 kuuendat kohta. Fosti oleks suvel Tokyos üle jooksnud aga läks vett vedama. Krt, kas on siin jooksmises mõni sama kõva isake nagu Huu jalgrattas?

 
At 15:12, Anonymous Anonüümne said...

Pakun sedaviisi - Kagarin pani 1968 kevadel karmunksi ja Rahvaste Spartakiaadi avamisel viidi spordirahva poolt pärg. Juri Aleksejevitš oli küll kääbiku kasvu aga 800m peal kibe vits, 1.57,2

 
At 17:26, Anonymous Anonüümne said...

Täna on rattatempo blogijal väga rahulik. Kumm tühi?

 
At 17:54, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits oli kibedam vits. Kui rahvusvahelise internatsionaali pistrikud talle käppa peale poleks pannud oleks mees olümpia finaali lävele rühkinud. Tingimused olid olemas.

 
At 18:40, Anonymous MargusM said...

Priit, mis sõidustiil see täna oli? Mingi lönta-lönta värk, ei mingit kiirust ega panemist..

Postimehe spordiuudis oli et Northugil on külmkapi peal pilt eeskujust- palja ülakehaga Putin ratsu seljas. Kelle pilt (ikka palja ülakehaga!) sinul külmikut ehib?

 
At 19:48, Anonymous Anonüümne said...

asi on halb!
Otsiti jälle see 800m. kuulus jooks välja ja tõmmati soojaks.

Huu

 
At 19:57, Anonymous Anonüümne said...

Kaua oli naiste kesk ja pikk maa vaid valged naised. Täna panevad mustad poissnaised nii et oi oi, valged mehed saavad karlumpsi.

 
At 20:00, Anonymous Anonüümne said...

..ja veel sõitke ratast kuniks tervist, ilma on ja riik lubab.
Hoidke poppidest piirkondadest eemale, sest inimesed on hullud. Põhja-Eesti rannikul on kõik mereäärsed parklad autosid täis. Kurat nad kõike koos peavad tegema? Koos tööl, ummikutest, puhkustel, jalutamas, poes.

Lugesin ka Miku Räim üleskutset. Kõik õige üksi ja ärge risu pange. Kiirabil ka muud teha, kuid siis hakkasin mõtlema kui paljud harrastajad aastas risu panevad et kiirabi neid ülesse korjama peab? Ka mina paar korda tagumiku ära lõhkunud kui oma 6 aasta jooksul ikka koju longanud omal jõul.


Huu

 
At 21:22, Anonymous Anonüümne said...

Mikul on ka suur ja möjuv pöhjus sellist üleksutset teha, ole tugev Miku!

 
At 23:07, Anonymous Anonüümne said...

Täna Tartu pumbajaama juures kergteel viskas üks laiguliste pükstega koll oma maksima maastikurattal sihukse poogna et kui ma poleks mõlemat pidurit vajutanud,oleks kole mats olnud. Kuda saab täismees säherdune kretiin olla? Sellistele tõmbaks küll...aga liiga hilja tuli meelde et mul tõmbamisvahend kaasa oli.

 
At 09:59, Anonymous Anonüümne said...

Pole kunagi sellist risu pannud, et arstiabi vaja. Sõitu tuleb kontrollida ja mitte mõelda muudest asjadest sadulas. Risu panemine see on sama mis rullnokside autoga kihutamised kus saatan karistab teinekord ära vahel ka surmaga tema loodud füüsikaseaduste eksimise vastu

 
At 11:25, Anonymous Anonüümne said...

09:59 -
sinu jutt kõlbab siis, kui tõesti üksi sõidad. Kui kambakesi liigud või hull autojuht lähedal, siis on täieliku kontrolli saavutamine väga-väga-väga väike! Sõltud enamuses teistest. Kahjuks.
PS. Mind on kahel korral vilkuriga kontrolli veetud. Mõlemal korral olin omast arust turvaliselt üksi teeservas, paremal pool valget joont.

 
At 12:28, Anonymous Anonüümne said...

Maanteel üle kahe inimese turvamata liikluses on hullus treenida.Kahekesi saab edukalt sabas sõidu oskuse kätte.Ei ole mõtet eluga riskida nii igapäevaselt,elu on habras.

 
At 13:17, Anonymous Anonüümne said...

Oh teid lödipükse oma kergliiklusteega. Gagarin riskis eluga kui kosmosesse lendas, Pullerits riskis eluga kui teie jaoks Moabi vallutas, Padre riskib eluga kui ohtlikul ajal vaba mõtte blogi peab. Tolbajoobid!

 
At 13:26, Anonymous Anonüümne said...

800m
Mis teha, kuningate ala. Ning raskel ajal saab sellest alati sooja. Näiteks Morselli jooksis 1.44,7 aga 1500 kõigi aegade rekordimees Elgerruuz ainult 1.47,2 Pulleritsul oli potentsiaali kui palju? 1.44,9 ?

 
At 14:30, Anonymous Anonüümne said...

Grupis sõidu üks piirav tegur oma agressiivsuse ülesleidmiseks on teistega arvestamine. Agressiivsus samas annab jõudu mida teistega arvestav inimene ei suuda kuskilt välja pigistada. Selleks et agressiivses seisundis poleks liigset energia kadu tuleb fokuseerida end jõu püsivale hoidmisele. Palju selliseses seisundis oleks võimalik grupis sõites olla mitte kaua, sest üsna kindlalt tuleks pauk üsna varsti. Kellele tegelikult vaadatakse rattamaailmas alt ülesse on tempomeistrid. Ärge arvake et grupis sõites päris tippu saab.

 
At 17:03, Anonymous Anonüümne said...

Padre esitas konkreetse küsimuse aga vastuseks tuleb vaid läminat. Valitsus on resistaansi vaimu lõplikult murdnud. Saarlastest mässulistega õiendab arved sõjavägi ja politsei aga meie passime nisama, mokk töllakil?

 
At 17:09, Anonymous Anonüümne said...

17:03 väga asjalik märkus. Üksainus lämin ja pükste lödistamine. Ning mitte ainult. Ise endised resistansi mehed aga pissivad voodisse. Kindel see.

 
At 17:27, Anonymous Anonüümne said...

Padre peab tulema ja platsi puhtaks lööma.

 
At 18:26, Anonymous Anonüümne said...

Ise lasete grupis tirri ja siis Padre tule ja aita! Aga mis teha, ilma Padreta olete nagu kari nannipunne.

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

Loodame siis et Padre tuleb ja laksab valusalt.

 
At 20:11, Blogger Priit Pullerits said...

Täna külmas tuules ikka sõitsite? Tegin poolteist tundi. Polnud häda midagi. Küll need nohu ja köhagi pikapeale taanduvad, kui lõõre korralikult tuulutada ja puhastada.

 
At 21:38, Anonymous Anonüümne said...

Millal Padre laksima tuleb?

 
At 02:00, Anonymous MargusM said...

Priit, korona aegse rattaetiketi reegel nr.1
No snot rockets!

 
At 11:53, Blogger Priit Pullerits said...

Absoluutselt, MargusM! Nii käituvad need, kel pole kopsudes piisavalt jõudu. Et panevad ühe ninasõõrme kinni, et siis kogu aur läheks ainult ühe ninasõõrme puhastamisele korraga. Alfaisased sellise mömmerdamisega ei tegele. Nemad keeravad pea korraks vasakule ja tulistavad siis mõlemast ninasõõrmest korraga. Kellel siin aega ühekaupa sõõrmeid puhastada - tempot tuleb hoida!

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

Aga miks vasakule?

 
At 13:23, Anonymous Anonüümne said...

Alfaisased ei mömmerda jah vaid sõidavad rodeot.

 
At 13:44, Anonymous Anonüümne said...

Ükski normaalne inimene ei julge tänaval köhatada ja rääkimata nina tühjendamisest. Meie rodeokunn on ikka extra julge isake. Räägitakse, et tuulega pidid ka tatipiisad levima kaaskodanikele.

 
At 14:24, Anonymous Anonüümne said...

Arvad et terve inimese piisk teeb midagi. Usu mind kellel koroona see tuleb juba esimesel kilomeetril rajalt maha ja ei jõua selle ajaga veel nina tatiseks sõita.

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

Ekstra julgeid mehi on vaja. Ilma nendeta poleks suusablogi. Või tahad väita et Soonets Padre Kägu Huu ja Pullerits pole julged mehed? Vaata ette, mees!

 
At 15:20, Blogger Priit Pullerits said...

Väga õige, 14:24.
13:44 - maanteel lõõre puhastades ei levi küll miski mitte kellelegi. Ja kui kardad, siis ära nina ise välja pista.
13:18 - sest vasakul on vasakpoolsed.

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

aah sellepärast ma siis paremale koguaeg tatistangi sest seal parepoolsed ja eriti meeldib lärtsutada käe alt, sest seal redutab konservatiivide koorekiht koos kaabudega.

 
At 17:38, Anonymous Anonüümne said...

Eelmine tuleks seina äärde panna.

 
At 17:46, Anonymous Anonüümne said...

Kahju pole mitte sellest et miljonid sitakotid koronjasse surevad vaid et Njušat pole suvel Tartusse oodata.

 
At 18:04, Anonymous Anonüümne said...

Kui ikka tatitõbi kallal on siis see mees terve ei ole ja kui tõsimeeli arvab, et on siis on ta juba on rahvale ohtlik ja vajab isoleerimist.

 
At 18:23, Anonymous Anonüümne said...

Njuša tubli tatari tüdruk. Talle on koronja korraks nuusata.

 
At 19:12, Anonymous Anonüümne said...

Olgu või koronja aga Njuušat lakuks keelega. Lups lups lups.

 
At 10:06, Anonymous Toits Pärnumaalt said...

Ei saa ju ainult koroonaviirusest rääkida... Muidugi ei saa. Aga Pulleritsu aastakümnete tagustest "hiilgejooksudest" küll?
Kas isand Pulleritsu ennast ei hakka see leierdamine ära tüütama?

 
At 10:15, Anonymous Anonüümne said...

Peremees räägib, millest tahab.
Arteri lugu Lainega - 5+

Elagu Njuuša.
https://www.instagram.com/p/B-UbrP7JEHC/

 
At 11:20, Anonymous Anonüümne said...

Unustage oma nuša. Peremehel on käed jalad tööd täis. Vana annab korralikku lahingut lehes. Iga päev uued pikad lood. Mingi nuš käib koguaeg.

 
At 11:57, Blogger Priit Pullerits said...

Just, 11:20, panna on vaja!

 
At 11:58, Anonymous Anonüümne said...

"Mehed ei nuta" mehed tervitasid saates Pulleritsu.

 
At 12:26, Blogger Priit Pullerits said...

Mis puhul?

 
At 13:47, Anonymous Anonüümne said...

https://m.sport.delfi.ee/mehedeinuta/article.php?id=89412093

ajaribalt 55:00

 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

Meie Romka on hädas:

https://sport.postimees.ee/6938071/keenias-harjutav-eesti-maratoonar-sattus-politseijaoskonda-ja-oleks-peaaegu-nuiaga-saanud

 
At 15:31, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh viite eest, lp 13:47. Mittenutvad mehed pühendasid mulle tervelt minuti!

 

Postita kommentaar

<< Esileht