reede, veebruar 28, 2020

Pullerits: Miks ma ei stardi Tallinna maratonil?

Vedasin oma kauase määrdemehe Jaanus Kuntsiga kihla, kui palju suusatajaid paneb end kirja pühapäevase Tallinna maratoni pikale ja lühemale võistlusele kokku. Kunts pakkus esimese hooga, et starti tuleb 400-500 osalejat. Väitsin, et ta pakub üle. Siis ta ütleski, et teeme panused.

Mõtlesin paar sekundit. Olin neljapäeval vaadanud, et kirjas polnud sadat inimestki. Vaagisin, et ehk pole info maratonist veel kõigini jõudnud ja kõik soovijad poloe end kirja pannud ja ilmselt mõned veel passivad, et veenduda, milliseks ilm ikkagi pöörab. Arvestades, et vasikavaimustusest võivad nii mitmedki suure hurraaga välja tulla, pakkusin, et kahe distantsi peale tuleb starti 350 suusatajat.

Kunts mõtles pisut ja pakkus 436.

Võidab see, kelle pakkumine õigele arvule lähemale jõuab.

Praegu, reede pärastlõunal kella nelja ajal on Tallinna maratoni 38 km sõidul kirjas 108 ja lühemal, 19 km sõidul vaid 23 osalejat.

Kiirustage, mehed, avanenud on unikaalne võimalus Estoloppeti maratonil kerge vaevaga esisaja hulka jõuda!

Küsite, kas mina osalen. Ei. Praegu on selleks täiesti vale hetk. Saan aru, et see vastus tõmbas nüüd enamikul moti ehk osalusinnu nulli peale, aga ei ole mõtet starti minna, kui suusakilometraaž on sel talvel olematu. Läbi sõidaks igal juhul, selles pole küsimus. Ent see pole eesmärk. Eesmärk peab olema ikkagi võistelda.

Näis siis, kui palju neid võistlejaid sinna siis koguneb. Tõenäoliselt tuleb aegade lahjemaid Estoloppeti maratone. Ei Raio Piiroja ega Jaanus Laidveed ole veel stardinimekirjas, Vahur Teppanist rääkimata.

Foto 1: Suusaraja tegemine kolmapäeval Viljandis Huntaugu mäel. Foto autor: Elmo Riig, Sakala/Scanpix
Foto 2: Suusatajad üle-eelmisel nädala pühapäeval Tehvandi radadel. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix

10 Kommentaarid:

At 17:15, Anonymous Anonüümne said...

Sedakorda täiesti nõus Pulleritsuga. Minna siuliselt 0 km suusatrenni pealt maratoni sõitma, on pointless. Isegi kui see distants läbi matkata on seda esimese korra jaoks liiga palju. Selline asi pole ei nauditav matka mõttes ja samas kui number selgas siis tuleks nagu panna, aga mida sa paned, kui pole midagi panna. Võhma taha asi ei jääks, aga mõningad spetsiifiliselt suusasõidus kasutatavad lihased on kärbunud ja pole mõtet neid hullu moodi lõhkuda.

 
At 19:30, Anonymous Anonüümne said...

Mitu eestlast on sel nädalavahetusel Vasaloppetil?

 
At 21:35, Anonymous Anonüümne said...

Kutid läksid 0-km Vasalopetile,müts maha.

 
At 09:51, Anonymous Anonüümne said...

Veel eelmisel nädalal liikusid jutud, et Vasaloppetit on sel aastal võimalik läbida uiskudel. Rada on jääst, kivikõva. Seoses sellega olevat oodata kiirusrekordeid ja ka kerget verepulma...

 
At 10:02, Anonymous Vana suusahunt said...

PP-l on selles mõttes õigus, et asja tuleb võtta kaine peaga ja oma olukorda (treenitust) adekvaatselt hinnata, samas suuski liiga kergekäeliselt nurka visata pole ka kindlasti tark tegu.

Ise kaalun olukorda ja kogun veel täiendavaid suusakilomeetreid (ütleme siis, et enesekindlust) tänase päeva jooksul ning otsuse maratoni osas langetan õhtuks.

Isu, mõistagi, on väga suur!

 
At 18:17, Anonymous Anonüümne said...

Kõrvemaal oli täna suur laulupidu!
Ka täiesti adekvaatset suusasammu hakkas silma, ei unune nii kergelt midagi.
Eks siis näeb, kuidas homme.

 
At 11:52, Anonymous Anonüümne said...

Kohe kui päike savise põndaku kuivaks tõmbab läheb härgade taltsutamiseks.

 
At 12:05, Anonymous Anonüümne said...

Suusatamine aitab tõhusalt kaasa käte kaela kere ja reite muskulatuuri arendamisele mida hiljem edukalt kasutada härjapullide taltsutamisel möirgava rahvahulga kaasaelamisel

 
At 14:14, Anonymous Anonüümne said...

Kas meie hulgas nii kõva meest leidub kes läheb valutult suusatamiselt härjavõitlusele üle?

 
At 15:06, Anonymous Anonüümne said...

Kui on kiire lihas ja plahvatav muskel siis vabalt.

 

Postita kommentaar

<< Esileht