kolmapäev, jaanuar 29, 2020

Pullerits: Kuidas ma leidsin Postimehele uue peatoimetaja?

Postimehel on nüüd uus peatoimetaja, Mart Raudsaar (fotol paremal). Mees, kelle võtsin esimesena tööle, kui käivitasin 1993. aasta suvel koos kurikuulsa Sexeri väljaandja Kalle Mülleriga ajakirja Favoriit, ja kellega andsin eelmisel kümnendil umbes kümmekond aastat Tartu Ülikoolis reporteritöö kursust. Need on avalikest allikatest saadavad andmed. Hoopis huvitavam on see, mida avalikud allikad ei räägi.

Palju põnevam on see, kuidas Raudsaar Postimehe peatoimetaja kohale sai.

Kunagi veidi enne seda, kui Postimehes läksid eelmise aasta lõpu eel sündmused kiireks, lausa tormiliseks, kohtusin Tartu Postimehe toimetuse köögis lõunapausi ajal juhuslikult Postimees Grupi juhatuse liiget ja vastutavat väljaandjat Merili Nikkolot. Peeter Helme oli selleks ajaks Postimehe peatoimetaja ametist lahkunud, mistõttu küsisin Nikkololt, kuidas edenevad uue peatoimetaja otsingud. Ma ei mäleta, mida Nikkolo vastas, aga midagi konkreetset igal juhul ei vastanud, sest see oleks mulle meelde jäänud.

Küll aga ütles Nikkolo, et kui mul on välja pakkuda mõni hea tegija, siis andku temast aga julgesti teada.

Mul polnud vaja selleks mingit julgust koguda. Ütlesin Nikkolole, et minu arvates võiks tõsiselt kaaluda Mart Raudsaare (fotol paremal) kandidatuuri, sest Raudsaar on väga selge ja loogilise mõtlemisega, hea analüüsivõime ja argumenteerimisoskusega, tunneb ajakirjandust läbi ja lõhki, sest on juhtinud pikka aega ajalehtede liitu ja õpetanud nii Tartu kui Tallinna ülikoolis. Ja küllap lisasin muudki.

Igatahes Nikkolo seisatas ja jäi kuulama. Ta seedis pakutut põhjalikult. Siis nentis, et Raudsaar on hea variant.

Nikkolo lahkus Postimehest jõulude paiku, kui peatoimetaja otsingud – seda tema osalusel, küllap isegi eestvedamisel – olid täies hoos. Tema ei saanud Raudsaare peatoimetajaks saamist ära näha. Aga Raudsaar, minu pakutu, lõpuks peatoimetajaks täna siiski sai.

Veel eile, teisipäeval, kui esialgse info kohaselt pidi uue peatoimetaja isik välja kuulutatama neljapäeval, tekitasin Tartu Postimehe toimetuses vilka arutelu, kes peatoimetajaks saab. Ausõna, ma ei teadnud seda. Ei teadnud isegi, kas see on mees või naine, kuigi nii palju olin esmaspäeval Tallinnas kuulnud, et uus peatoimetaja on juba välja valitud. Pakuti igasuguseid nimesid. Mina olin ainus, kes ütles, et usun, et peatoimetajaks saab Raudsaar.

Teised ei tahtnud minuga väga nõustuda.

Täna nägime, et mul oli teisipäeval õigus.

Ja mõelda vaid, et see kõik algas minu väiksest nimepoetamisest toimetuse köögis...

Foto 1: Mart Raudsaar Postimehe värske peatoimetajana täna, kolmapäeval toimetuse ees Tallinnas. Foto autor: Eero Vabamägi, Postimees/Scanpix
Foto 2: Mart Raudsaar aastal 2012. Foto autor: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix

26 Kommentaarid:

At 14:24, Anonymous Anonüümne said...

Posteljoni hall kardinal tegutseb taas... Sellist pauku liberastid kindlasti oodata ei osanud.

 
At 15:24, Anonymous Anonüümne said...

Siinkohal Šeff eksib. Ei ole hea pauk.

 
At 18:20, Anonymous Mehine Risto said...

https://sport.postimees.ee/6884312/meistrite-liiga-finaalis-ringi-kalpsanud-modell-vaisas-trikoovael-jargmist-voistlust

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

Otepääle planeeritud kahevõistluse MK-etapp jääb olematute lumeolude tõttu ära.

 
At 18:56, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

Määrimaa markkrahv, Transilvaania suurvürst, Tirooli riigikrahv või Postimehe peatoimetaja - kõik need suured tiitlid ei maksa tänapäeval midagi, kui sul pole otsustajate ja suunaseadjate toetust.
Kes tegelik ja tõeline otsustaja on, seda ei pea ma pikalt seletama. Kes teab, see teab niigi ja kes ei tea, see ei saa aru seletadeski. See oluline otsustaja määrab kõigi meie saatust ja juhib juga sinna kuhu parajasti vaja. Sellel mehel on terasest munad ja võimu ning väge rohkem kui jalgu sajajalgsel.
Eelkõige on oluline hoida häid suhteid temaga, siis elad nagu või sees. Ütleksin isegi, et hea läbisaamine olulise inimesega on justkui küüslaugust kaelakee, mis hoiab vampiirid eemal.

 
At 20:31, Anonymous Anonüümne said...

Säinas naelutab kinni. Nii on. Ja nii jääb. Suunaseadja ja tuhandete iidol on mees kes tegelikult juhib. Bools of steel.

 
At 09:57, Anonymous Rinaldo, talunik linnalähedaselt põlluarenduselt said...

Kas Postimehelele peatoimetaja leidmine ei ole PP suguse mehe jaoks liiga micromanagement?

 
At 10:35, Anonymous Anonüümne said...

Hea spin Pulleritsult. Eile hakkas levima jutt, et II pensionisamba reformi taga on tegelikult Pullerits. Männiliste sugukonda kuuluva igihalja puu nime kandev mees olla välja lobisenud. Nüüd siis Pullerits viib jutu mujale. Tõepoolest - ilma tolle kööginurga jututa poleks Raudsaarel mitte mingit võimalust olnud peatoimetajaks saada.

 
At 11:01, Anonymous Anonüümne said...

Oo, kas tõesti Priit tegeleb pinsiga? Tubli! Raske uskuda, meie kotkas pole kunagi sel teemal nähtavalt susinud. Kardan, et siin üritatakse Priitu võõraste sulgedega ehtida. Aga pudifirmad võtavad soovitamise teenustasuks vähemalt ametimehe kuu palga, paremad firmad kuue kuu palga. Pro bono ei tee seda tööd keegi muidu kui tegu pole hea sõbraga. Vaevalt, et Priidule makstakse. Kas Mart on Priidu sõber?

 
At 11:36, Anonymous MargusM said...

Kas Postimehest saab nüüd uus sekser, tuleb veel Müller elu 24 etteotsa sokutada ja Dakile näidata et alati elu pole lill vaid ka till.
Kujutage ette, igasugu njUSA-d ja M.seksretked, alasti rattasõidupäevad jne.. Siinne blogi koliks PM spordirubriigi asemele ja kõik saaks õiglast kajastust! Lisaks Priidu tasulised treenimisnõksud edasijõudnutele.. :)

 
At 11:58, Anonymous Noorkotkas, jäljekütt said...

Jah, 10:35, pensionireformi taga on tõesti Priit Pullerits. Seda asja on ta juba tükk aega vaikselt ajanud, nüüd tulevad ka tõendid selle kohta päevavalgele tuua:

https://www.postimees.ee/6534898/indrek-neivelt-meid-lihtsalt-roovitakse

https://majandus24.postimees.ee/6438695/andres-viisemann-pean-ise-sooma-seda-suppi-mida-keedan

Nüüd on selge, kes siin Eestis tegelikult niite tõmbab.

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

Kas Kelk saab järgmisel nädalal oma kahurid tööle ja 16.02 saab ringil tiirutada
või läheb käiku variant F - Suur Mõõduvõtt jääb ära.

 
At 12:05, Anonymous Anonüümne said...

Läheb külmemaks:

https://www.gismeteo.ru/weather-otepaa-67816/10-days/

https://www.yr.no/place/Estonia/Valgamaa/Otep%C3%A4%C3%A4/long.html

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits on hall kardinal?

 
At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

Ärge rääkige kahuritest - siinsed omaiharad spordimehed lähevad ärevile

 
At 14:06, Anonymous Anonüümne said...

Mis tiirutamine. 15 ja 16.02 lubab +9...+ 10 soojakraadi. Ma ei kujuta ette, kui 3000 inimest lastakse 5 km kunstlume ringile, siis mis sellest rajast saab, koormusega 6 starti ja 500 inimest (a´8 ringi). Selge see, et jama. Loodan, et Kelk teeb esmaspäeval otsuse ära.
P

 
At 14:43, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on kotkas ja niiditõmbur.

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

Mehed lõpetage juba see onaneerimine ja tulge tagasi reaalsesse maailma. Ära tüütab juba see hala selle suure mōōduvōtu teemadel. Targad mehed ütlesid teile juba aasta alul,et ei mingit suusatamist sellel aastal.lõpetage Möla Kelgu ja kahjurite teemal, sõitke parem ratast ja harjutage rodeot!

 
At 16:30, Anonymous Anonüümne said...

Rõõm lugeda asjalikku kommi mis tagasi maa peale toob.

 
At 17:24, Blogger Priit Pullerits said...

Mis kommi, 16:30! Ma rääkisin teile siin oma spordiblogi ametlikes sissekannetes juba ammu, et ei tule mingit suusatalve, unustage ära. Otsus ärajäämise kohta on kõrgemalt poolt ammu langetatud, aga ikka uneleb mõni mees pilvedes, lootes ei tea mida...

 
At 17:45, Anonymous Anonüümne said...

Assoo, et Kelk tegi siis tühjal Tartu raekojaplatsil potjomkinlust ja otsis lolle, kes mittetoimuva ürituse eest sooviksid raha annetada. Ma arvasin, et ta ise ohoh on ja usub oma üritusse. Nüüd aga avanesid mu silmad. Sell on lihtsalt salakaval Tartu vaim.

 
At 18:43, Anonymous Anonüümne said...

Võibolla tuleb 16.02. teatejooks, kus teatepulkade asemel suusad.

https://www.instagram.com/p/B7qKA7KplU7/

 
At 19:03, Anonymous Anonüümne said...

Kõik meie maa lumekahurid järgmisel nädalal Nuustakule,
tuleb paar lumetootmise ööd.

https://www.foreca.com/Estonia/Otepaa?tenday

 
At 19:20, Anonymous Anonüümne said...

19:03 Toodame kiiruga peotäie lörtsi paneme selle läbikülmumata maa peale ja laseme massid peale? Andku jumal mõnele mõistust. Nii sinisilmne ei saa olla!

 
At 09:42, Blogger Priit Pullerits said...

Naljamees, 19:03, tule õige pilvedest maa peale.

 
At 10:20, Anonymous MargusM said...

Pilvedest maapeale tuleb külmemal ajal lumehelbeke, muul ajal vihmapiisake..
Huvitav, kas järgmist põlvkonda hakatakse siis vihmapiisakesteks nimetama?

 

Postita kommentaar

<< Esileht