teisipäev, jaanuar 21, 2020

Pullerits: Kuidas ma täiesti legaalselt konkurentide järele luurasin?

Mõistke, mõistke, mis see küll on! Reede hommikul tugevas tuules 32 km 1:05.50ga. Laupäeva pärastlõunal tugevas tuules 52 km 1:54.10ga. Ja pühapäeva ennelõunal nii tuules kui tibutavas vihmas 45 km 1:38.35ga.

Ei, tegemist pole nädalalõpu suusasõitudega. Tegemist on rattasõitudega. Maanteel. Võidusõidurattaga. Peenikesed rehvid, ei mingit mustrit. Siledad.

See on jaanuari teise poole algus Eestimaal anno 2020, neli nädalat enne Tartu maratoni.

Lootust, et maraton võiks toimuda, ei paista kusagilt. Lugege selle kohta, miks, siit.

Ometi ei jäta mõned mehed jonni ja pole suuski keldrisse või Teppani suusastaabi lae alla jätnud.

Minu elukutse üks eeliseid on see, et saan täiesti legaalselt konkurentidele järele luurata. Nii helistasin eelmise nädala keskel nii mõnelegi tuntud harrastussuusatajale, et uurida, kui tõsiselt nad Tartu maratoniks valmistuvad.

See, mida kuulsin, oli üllatav.

Aga mis ma sellest ikka ümber jutustan. Lugege ise, ega ma kade ole!

(Kuigi kõige kõvem ja ägedam lugu mult on muidugi hoopis see...)

Foto 1: Priit Pullerits pühapäeval rattaga sõitmas. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 2: Jõulumäe mullusest kunstlumest suusarada üle-eelmise nädala laupäeval. Foto autor: Jaak Kilmi

64 Kommentaarid:

At 14:36, Anonymous Anonüümne said...

Kas Kelk saab ülehomme oma kahuri tööle panna?

https://www.yr.no/place/Estonia/Valgamaa/Otep%C3%A4%C3%A4_vald/

 
At 16:11, Anonymous Anonüümne said...

Praeguse tuulega võib distantsi kahega korrutada eriti kui distants kulgeb sirgelt vastu tuult ja üksi treenides.Igaljuhul ei ole see käed rüppes istumine.

 
At 17:09, Blogger Priit Pullerits said...

Ma tikun nihkuma nende leeri, kes arvavad, et huvilistele võiks Tartu maratoni asemel korraldada samal rajal maastikurattavõidusõidu.
Kas toetame seda plaani?

 
At 18:18, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits on Pariisis stardis?

https://www.sportos.eu/ee/et/pariisi-i-talvine-rattamataron/

 
At 18:26, Anonymous Anonüümne said...

Eestis on üldiselt liiga vähe rahvaspordiüritusi. Ja need vähesedki on häbematult odavad. Tuleb mõelda suuremalt ja kallimalt. 😁

 
At 18:29, Anonymous Kärna Ärni said...

Venelaste ilmaennustuse täpsus on sama suur, kui Pulleritsu roodu poolt Alakurttis lastud rakettidele.

 
At 18:32, Anonymous Anonüümne said...

Kui kehakultuurikunn Kägu toetab siis toetame meie ka. See mees mõtleb teaduspõhiselt, mitte emotsioonipõhiselt nagu osad kekatsid siin.

 
At 18:58, Anonymous Anonüümne said...

Lõputõusul mõtlesin, et tuleb endast maksimum anda. Finišisse tulin tugevate paaristõugetega, tundub, et jaksu oli,“ rõõmustas sportlane

 
At 20:53, Anonymous Anonüümne said...

Lgp 18:58 mis spordialaga on tegemist? Kuna lumet pole siis mitte suusatamisega. Paaristõge välistab jalgrattaspordi, ka jooksu ja orienteerumise. Lõputõus välistab ujumise. Ega ometi???

 
At 21:05, Anonymous Anonüümne said...

18.58 eks ikka MKP, kes reeglina esimesel tõusul maha jääb.

 
At 23:10, Anonymous Anonüümne said...

20:53
https://sport.postimees.ee/6878274/end-tagasi-hoidnud-veerpalu-jai-medalitest-kaugele?_ga=2.264450703.1631246735.1579640858-887992960.1579292769

 
At 09:56, Anonymous Sotside toetaja said...

Vaadake seda uudist:

https://sport.postimees.ee/6871690/nba-meister-on-mures-kuidas-papist-olumpiavoodid-seksimisele-vastu-peavad

Seal on lause:
eelmistel taliolümpiamängudel Pyeongchangis jagati sportlastele 110 000 kondoomi.

Küsimus:
kas olümpia on muutunud suureks rodeopeoks

Küsimus 2:
kas sel juhul pole me Eestis selle ala propageerimisega hiljaks jäänud?

 
At 11:01, Anonymous Anonüümne said...

Vist juba vanadel ilusatel aegadel 1968 räägiti et olümpia on üks suur rodeo karneval. Vähemuses on need kes medalile sügavad. Need siis magavad sulnilt. Mass naudib see aeg rodeospordi rõõme.

 
At 11:24, Anonymous Anonüümne said...

No kurat

 
At 11:31, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

Kui me kõik koos ja igaüks eraldi Suurest Mõõduvõtust piisavalt kaua räägime siis toimub asi raudkindlalt ja veebruari keskel ta meie ette ilmub. Olgu suuskadel või ilma. Ütlematagi on selge, et ürituse ärajäämine annaks vaid lödipükstekultuurile hoogu juurde. Seda juhtuda ei tohi.

Kui Suur Mõõduvõtt ei toimu, kus siis lihtsal inimesel tänavalt, kes ei lepi pehmete väärtustega ja kellele ei meeldi lodevad eluviisid on võimalik tunda kannatamise valu ja kaotamise kibedust? Kuidas on võimalik ilma silm silma ja hammas hamba vastu panemiseta saada sangariks? Kust mujalt heerosed tulevad?

Kõik me oleme ühel nõul, et rahvaspordi raames toimuvad võistlemised on eestimaise kangelaskultuuri vundament ja talvine suusamaraton selle oluline nurgakivi. Võistlemine ja üksteiselt mõõdu võtmine on veel viimane kaitseliin mis hoiab meid langemast heaoluriigi uinutavasse õndsusesse.

Nüüd on vaja veel teha viimane pingutus ja hoida survet üleval, et ikka 16.veebruar oleks võimalik kõigil kangelase kanditaatidel kuhugi koguneda ja panna hierarhia paika. Peale seda oleks asi selge, kes siin võib sõna võtta ja kellel tuleb vaiki olla.

 
At 11:47, Anonymous Anonüümne said...

Kas klubi poolt soetatud kahurid on stardivalmis ja Kelk saab homme hommikul raporteerida esimesest töövõidust?

 
At 12:24, Anonymous Anonüümne said...

Õige jutt. Me kõik vastutame et Suur Mõõduvõtt toimuks. Mitte üksi Kelk ja Pullerits.

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...


Noh suusaspetsid, kilba kah. Palju on ujujatel olümpiavõite?

Tondiraba jäähalli naabrusse rajatakse 50-meetrise basseiniga ujula. Eestis tegeleb ujumisega umbes 17 000 harrastajat, sh Tallinnas 10 000 harrastajat. Hetkel on Eestis vaid üks täismõõtmetes ujula, mis asub Tartus.

Tallinna linnavaraamet kuulutas välja kontsessioonihanke Lasnamäele Tondiraba jäähalli kõrvale kerkiva olümpianormidele vastava ujula rajamiseks, hanke eeldatav maksumus on 96,9 miljonit eurot. Aadressile Varraku 14a kerkib olümpiastandarditele vastav ujula vähemalt kahe, sealhulgas 50 meetri ja 25 meetri pikkuste basseinidega. ... Pakkumusi sai esitada 21. novembrini. Lepingu kestus on 50 aastat.

Kas tõesti on selle kõrval üks suusatunnel idiootide unistus?

 
At 14:27, Anonymous Anonüümne said...

On küll.

 
At 15:34, Anonymous Anonüümne said...

Kultuuri muutus võtab aega. Kui TM lumepuudusel ära jääb kas tasane eestlane julgeb alternatiiviks pakutud rodeomaratoni telki siseneda? Mida hirmsat nad seal teevad? Televiisorist nähtud kuidas ameerikas pulli munad nööriga sirgu tõmmatakse. Kas TM telgis tehakse sama? Kui jah, siis kellele?

 
At 16:05, Anonymous Anonüümne said...

Statistika on lahe asi. Tallinnas tegeleb statistika andmetel kohustuse korras peamiselt ujumise õppega kokku 7351 noort. Täiskasvanud harrastajaid on aga ESR andmetel Eestis 3298. Viimasel Suurel Mõõduvõtul osales Eestist üle 3600 täiskasvanud harrastaja (sh Tallinnast kokku 1525 ning Tartu, Jõgeva Valga ja Võru kandist osales pea 1300). Ega need täiskasvanud ilma noorena suusatamise kogemise ei teki. Seega on suusatajatel organisatsioon lörts. Ujujad ja uisutajad on palju kangemast rauast. Isegi hiilgeaegadel ei suudetud medalite toel korralikku tunnelit ehitada. Kas põhjus oli selles, et kõik rahatuusad teadsid suusatamise edu valemit ja said aru, et ala toetamine on pikemas perspektiivis kliima soojenemise tõttu nonsenss või nägid nad läbi eestlaste suusatamise butafooria ja hoidsid viisakalt suu ja rahakotirauad ala arendamisest koomal? Mis iganes. Aga suures vannis ujumine on samasugune nonsenss nagu kunstlumel tiirutamine.

 
At 18:09, Anonymous Anonüümne said...

12:55, ujujatel ei ole olnud medalimeistrit Matit.

Kui palju seal tunnelis sõitjaid oleks, kui palju Soomes tunnelis tunnipilet maksab?

 
At 18:34, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

https://elu24.postimees.ee/6876277/briti-politsei-varjas-rassiviha-valtimiseks-laste-seksuaalset-ahistamist?_ga=2.119385161.1764338811.1578899689-1099235902.1527495352&fbclid=IwAR3YJV1welv-jgAnm0KmUW4PjMH9BYz_FSoFp5FsR00rBPhFH6NZnNLVOgA
On täiesti üllatav, et selline liberaalide ja homode hääletoru, nagu postimees midagi sellist avaldab. Samas on need moslemipagulaste sigadused on ju täiesti tavaline asi. Kuna peavoolu ajakirjandus on selles vallas täiesti kohitsetud ja suukorvistatud ning võimul olevad poliitikud ühisrindena eitavad seda, siis peavoolumeediasse sellised uudised reeglina ei jõua, või kui jõuavad siis ilustatud kujul. Paljud euroopa riigid on läinud isegi nii kaugele, et on loodud nn riiklikud lepitus instantsid, mille peamiseks ülesandeks on panna kannatanute ja nende sugulaste suud kinni, seda siis kas ähvarduset või ära ostmisega. Samas kui natukene mõelda ,siis võib-olla ei olegi see uudis niivõrd, ebatavaline, sest tegemist on siiski Inglismaaga ja see pole ju põhimõtteliselt enam euroliidu riik. See on sama nagu lolli nalja võib teha näiteks EKRE ja valge hetero mehe aadressil ja see on isegi popp ja ühiskondlikult heakskiidetud tegevus, samas on väga taunitav teha nalja näiteks sotside aadressil ja hoidku jumal seda, kes võtab julguse teha nalja homode või neegrite aadressil.

 
At 18:34, Anonymous Anonüümne said...

Kas Kelgul on kahurid vana lasketiiru juures laskevalmis?

 
At 19:47, Anonymous Anonüümne said...

2009 maksis Helsinki lumetunnel 7,7 miljonit eurot. https://www.rakennuslehti.fi/2008/06/helsingin-hiihtohallin-peruskivi-muurattu/

Tavaline suusataja võiks arvestada 30 euriga kuus aastapaketiga. Tallinnas peaks saama 1000 paketi soetajat aastas. Seega 360000 euri aastas käivet . 20 aastaga saab investeeringu tagasi. Pole paha.

 
At 20:45, Anonymous Anonüümne said...

Oi. Käive ei ole kunagi kasum.

P.

 
At 20:55, Anonymous Anonüümne said...

Kasum on õnnelik suusarahvas.

 
At 21:04, Anonymous Anonüümne said...

Ma julgem arvata, et nö mõistlik eestlane sihukest jama ei hinda.
Juulis suusatada? No mida veel! Ratas on siis relvaks või tossud abivahendiks.

 
At 21:43, Anonymous Anonüümne said...

Mõistlik eestlane keedab puskarit ja joob ipat nii suvel kui talvel. Sport on neile kes viinast lohutust ei leia.

 
At 23:57, Anonymous Anonüümne said...

21:48 väga nõus. Oled suur mõtleja. Respekt. Mina tegin kunagi viina asemel sporti. Praegu väga kahetsen. Väga.

 
At 02:43, Anonymous Anonüümne said...

Suusasõbrana ütleks, kahjuks pessimistlikult, et kui lund jääb talviti ka tulevikus väheks, siis ei aita ka suusatunnel seda ala "vee peal" hoida, sest:
1. Kui suusatunnel ka teha, siis tuleb see tõenäoliselt kas Tallinnasse või Tartusse. Eesti lapsed kehalise kasvatuse tunnis seal käima ei hakka, selleks on ikka kohapeal (näiteks Tõrvas või Keilas) suusarada tarvis.
2. Kui lapsevanem peab oluliseks et laps tegeleb spordiga, siis peab mingi ala valima. Senini võis selleks olla suusatamine, aga kui lund ja ilma suusatamiseks on tulevikus vaid kuu-kaks, siis novembris, detsembris ning märtsis ja aprillis musta maa korral mittemidagitegemine variant ei ole. Valitakse talvel mingi muu ala. Sama käib ka harrastajate kohta.

Mingi nii 10-20 miljoni euroga suusatunneli ehitus on ka midagi Rail Balticu sarnast - keegi eriti aru ei saa miks seda tegelikult vaja on kui asi on ikkagi lokaalne, nii kallis ehitada ja käigus hoida on ning kasutajaid vähe.

Mis päästaks või oleks alternatiiviks?
Kui lund ei ole, siis teha seda mustal maal või sisetingimustes (nagu näiteks kergejõustik) ehk rullsuusatamine? Rullsuusatamiseks on infrastuktuur nadi, isegi Tartu suuruses linnas ja see ei ole olümpiaala ehk nn. surnud spordiala. Sama kehtib ka rulluisutamise kohta, mis mõnda aega tagasi oli USA-s igati populaarne ja on seda vist Ladina-Ameerikas tänagi, kuid kuna olümpiaalaks saanud ei ole, siis seegi poolsurnud ala.
Või on ikkagi uut rahvuslikku spordiala tarvis? Mõelda on vaja, eestluse õõnestamine käib - liberaalid ei maga, ERR näiteks panustab jalgpallile, "uuseestlaste" - araablaste, aafriklaste, ukrainlaste alale. Kas see on meie tulevik? Kas sellist Eestit tahtsimegi?
Või ikkagi suusatunnelid ja kolm tükki kokku, Tallinnasse, Tartusse ning Pärnusse?

 
At 06:53, Anonymous Anonüümne said...

Suure mõõduvõtu statistikas on mustvalgelt kirjas, et 50 eluaastast toimub jörm osalejate vähenemine üritusel. Kuni selle eani on osalejate arv stabiilne. Tark inimene mõistab, et selleks ajaks on mõõt võetud, sarved maha aetud ja asutud on elutarkust nõudvate tegevuste kallale. Mõtlemisega pole siin miskit pistmist. Noored lähevad kaasa turundusgurude poolse manipulatsioonikampaaniaga ja elutarkasid nad ei suuda oma lapsikuse tõttu enam mõjutada. Lihtsalt noored tegutsevad suuniste ja hormoonide toimel, vanakesed aga rohkem oma arunatukesega.

 
At 11:41, Anonymous must valge Suure Mõõduvõtu statistika said...

Klass_2009_2010_2011_2012_2013_2015_2017_2018_2019_Kokku
M17_____36___47___32___58___44___14___10____8___10___259
M20_____99__112__107__128__124___71___16___24___23___704
M21___1079_1409_1342_1285_1493__893__341__363__449__8654
M35____576__825__790__777__868__554__250__292__384__5316
M40____425__577__630__641__776__657__323__399__464__4892
M45____208__277__302__383__475__442__275__371__450__3183
M50____156__181__197__181__242__222__170__224__259__1832
M55____105__117__106__123__141__133___94__111__134__1064
M60_____65___64___70___85___86___84___60___62___72___648
M65_____39___45___32___40___43___40___36___41___48___364
M70_____21___23___23___24___27___20___14___21___22___195
M75______5____6____6____9___10____9_________5____2____58
M80__________________________1____2____5____3____1____12
N17______4____4____4____7____6____4____2_________1____32
N20_____14___22___15___20___19___16____8____8___12___134
N21____132__175__155__179__228__149___52___58___77__1205
N35_____59___80___88___90__117___63___33___38___53___621
N40_____26___49___58___82__114___81___47___49___54___560
N45_____25___31___30___41___64___68___44___55___67___425
N50_____14___19___17___25___31___29___21___27___30___213
N55_____14___19___13___13___12___10___13___10___14___118
N60___________8____6____9____8____9____6____5____5____62
N65___________6____2____2____1____3____4____5____6____32
N70____________________________________1____2____2_____6

 
At 12:02, Blogger Priit Pullerits said...

...huvitav on seal M17, M20 ja M21 osalejate arvu mitmekordne vähenemine viimase kümne aasta jooksul. Enim näib protsentuaalselt suurenenud M45 ja M50 osalejate arv.

 
At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

Eks inimesed jäävad vanemaks ja liiguvad järgmisse vanuseklassi ja see toetab vanakeste protsenti. Õldpilt on siiski nii, et vanad loobuvad.

 
At 13:31, Anonymous Anonüümne said...

to 12:02 Pullerits

Mis juhtus aastatel 2014 ja 2016? Juhtus see, et lund polnud. Noorel inimesel pole aega oodata, tema valib muu ala, sellise millel on tulevikku. Vanad pässid võivad oodata, et kuna tuleb lumi või surm.

Eks vist mingi mõju on ka suusatamise glamuuri kadumisel. Doping enam ei toitnud ja süsteem läks madalamatele pööretele. Ühesõnaga raha kadus süsteemist ära, eks see ehk ka kuigipalju mõjutas.

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

Vanad loobuvad, pässid lõpetavad, aga PP ja tema väsimatu SPIRIT tõstab vaid tuure ja suurendab sagedust ehk frekvenssi. Võtke eeskuju, vanad ja noored pässid. Tunnel tuleb ja mida seal harrastama asutakse ei me ette tea.

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Mai gaad! Tunnelis saab suvel jäähokit teha ja talvel kui lund ei ole rattakrossi. Ei pea pärast pesemisele kallist aega kulutama.

 
At 14:56, Anonymous Anonüümne said...

Helsingi suusahallile asetas nurgakivi paika Juha Mieto. Kes on sobiv Eesti esimese suusahalli nurgakivi paika panija? Kindlasti peaks olema tegemist mehega, sest Suur Mõõduvõtt näitab, et sellega toimetavad peamiselt mehed ja see protsent ei muutu vaatamata aastatele. Kas AV on piisavalt parketi kõlbulik? Peab alustama aegsasti sihtotsinguga, äkki tulevad Taaralinna refid taha ja rajavad sinna PP nimelise ovaaltunneli, siis on vaja õiget käilakuju.

 
At 15:07, Anonymous Anonüümne said...

Salatsemist on liiga palju. Kas tuleb tunnel ja kes riisuvad kõige koore on ikka varjatud info.

 
At 15:41, Anonymous Anonüümne said...

Seni kui käib salatsemine kiibitseme pilte 86 maailmas rahvast teenindavat lumehalli. Nende seast leiab lumehallid nii Moskvast kui Oslost, New Jerseyst ja Cairost, rääkimata maadena veel Hiinast, Soomest, Belgiast ja muidugi Leedust ja paljudest muudest. https://indoorsnownews.com/blog/

 
At 15:45, Anonymous Anonüümne said...

Ohhsaa kurram! Isegi Belgias on tunnel ja mustamaa mehed õpivad suusatehnika saladusi. Võimas. Tuleb Eestisse ruttu üles panna et põlvkondade side ei katkeks ära. Loodame et loodame

 
At 17:37, Blogger Priit Pullerits said...

Nendest tunnelitest soovitan vaadata Rootsis Göteborgi oma. Olen seal käinud, küll mitte suusatamas, aga niisama uudistamas. Huvitav on see, et lipe olla seal väga halb, nagu kitiga kinni. Ma ei tea, miks. Ilmselt temperatuuri ja vajaliku keskkonna säilitamise mõjul. Kui nii vilets lipe on, siis sellise lumega sisehalli ja tunnelit ei ole küll tarvis, seal ei ole suusatamine mingi lõbu.

 
At 17:50, Anonymous Anonüümne said...

TSM osavõtutasu on viimased kaks aastat ilma selgitamata 5 euro kaupa tõstetud.
Hetkel registreerimine 75 eur ja veebruaris 120 eur?!
Kas 120 euri toob uusi noori sõitjaid rajale?

 
At 18:42, Anonymous Anonüümne said...

Pole kehva lund, on nigel määre. Määrimise teenus tuleb sisse osta spetsidelt. Peame saatma respekteeritud libistajad luurele. Nemad uurivad, et kuidas libiseb ja kes peab määrima, et asi õige oleks. Kommuuni huvides tuleb tegutseda.

 
At 19:29, Anonymous Anonüümne said...

Mehed katsume nüüd ikka reaalsesse maailma tagasi tulla. Nüüd kus meil pole enam mitte ühtegi suusatajat, hakatakse teile miljonite eest suusatunnelit rajama? Kelk ja tema kahurid? Võibolla suudab Kelk see aasta tõrtsu lund teha, aga ilmselt kulub see kõik eestikate läbiviimiseks ja IBU karika läbiviimiseks ära. võib olla aitab see väike videolõik fookuse taas paika saada. https://www.youtube.com/watch?v=IHr1Pq2janY&list=PLcviVtB85dLzf58oRBdR2dcQF-QXfvWpw&index=

 
At 20:08, Anonymous Anonüümne said...

Hõljute siin kõik piisavalt kõrgel.

 
At 20:17, Anonymous Anonüümne said...

Meie sprinterid küll Vuokati tunneli lume kvaliteedi üle miskit paha ei piuksunud. https://et-ee.facebook.com/suusasprinterid/videos/976979059025625/

Kui aga peate tõesti tempot aeglaseks siis vast annab projitseerida tunneli seintele virtuaalse tapeedi mis liigub suusatajaga vastassuunas ja loob ulmelise kiiruse mulje. Ma saan Priidu jutust aru, et emotsioon on põhiline. Vajadusel võib seintel näidata ratsutavaid tüdrukuid, kelle kappav hobu suusatajast kärmelt maha jääb.

 
At 20:46, Anonymous Anonüümne said...

Eriline "lödipükside" kaader siin koos. Inimene on looduse pärl ja isegi see pärl looduse vastu ei saa. Kui sa oled spordimees, siis leiad erinevaid variante, et end füüsiliselt rahuldada ( jooksmine, rattasõit, sõudeergomeeter jne.).
Mis puutub osavõtumaksudesse, siis see iga inimese oma valik kuhu oma raha investeerid, kui Sa ei taha spordiüritusele investeerida, siis mine kaubanduskeskusesse shoppama :)
Osavõtu statistikat erinevates vanusegruppides oli päris huvitav vaadata aga asja point on ikkagi distantsi pikkus. Seepärast ka põhilised suusamaratoonorid 35-55 vanuseklass, noored nii pikka distantsi lihtsalt ei sõida.

 
At 21:34, Anonymous Anonüümne said...

17.50, esiteks, maga kaineks sest suure mõõduvõtu hind polnud enne tänavust aastat vähemalt mingi neli või viis aastat tõusnud. teiseks, palju sinu palk viimastel aastatel tõusnud on? kui ei ole üldse, soovitan töökohta vahetada. elu läheb kallimaks, kas sa pole täheldanud?

 
At 22:54, Anonymous Anonüümne said...

Mõõduvõtt tuleb, njuhh näitab, et järgmise nädala lõpus läheb külmaks ja ka lumi tuleb! Jah, jüngrite jaoks saab olema see raske, kuna ühtki suusakilomeetrit ilmselt enne starti alla ei saa. Aga kes on piisavalt muude vahenditega, jooks, ratas, jõusaal, treeninud, ei jää hätta ja sooritavad Suure Mõõduvõtu hindele 4, vaatamata polkovnik Pulleritsu halale, et pooled sel rajal surevad...

 
At 23:47, Anonymous Anonüümne said...

Siinkohal on oluline ka taktikaline treenitus, platseerumaks ellujäävale poolele. Kas alustada eest, keskelt, või pimedast nurgast?

 
At 00:05, Blogger Priit Pullerits said...

Mis jutt, 20.46, et noored nii pikka maad süita ei jüua? Ma olin 10. klassi poiss, kui Tartu maratoni esimest korda läbi sõitsin. Sõitsin 5000+ kohalt vist 1684. koha peale, ja ma polnud mingi suusataja, isegi sportlane mitte, kuskil trennis ei käinud.

 
At 08:24, Anonymous Anonüümne said...

Võtke eeskuju lödipüksid kuidas mees 10.klassis kõmmutas.

 
At 11:03, Anonymous Anonüümne said...

Ahah, ainult, et protokollides selline saavutus puudub. Kahju. Oleks võinud ikka oma nime all sõita. Siis usuksime. Praegu on see luule.

 
At 13:17, Anonymous Anonüümne said...

Teie lödipüksid voolisite nokut 10 klassis kui Pullerits juba täismeeste skalpe võttis tuhandeid ja sadu. Häbi peaks teil olema.

 
At 20:21, Blogger Priit Pullerits said...

1982 Tartu maraton:
1684. - Priit Pullerits 4:36.39

 
At 21:31, Anonymous Anonüümne said...

miks alaga ei tegelenud, kui puusalt selline algus tuli?
Olin nagu ka lapsena liikuv noormees aga 45 eluaastaks 4.36 küll seal rajal saanud pole.

 
At 21:43, Anonymous Anonüümne said...

Fakt on, et protokollitud Priitu ei ole. Järelikult jättis tagumise pauna nupuka õpilasena meelega vahele. Tegi ebahariliku tulemuse ja tagant järgi pärast diplomi väljastamist, jäeti tahtlikult protokollist välja. Lihtne. Seetõttu ongi sellise tulemuse tegemine toona kena luule.

 
At 10:47, Blogger Priit Pullerits said...

Mu tulemus on ilusasti kirjas ametlikus protokolliraamatus. Minge ja vaadake järele, mitte ärge ajage pläma.

 
At 11:33, Anonymous Anonüümne said...

Kas see protokolliraamat on netis ligipääsetav? Tee pilt ja pane üles leheküljest kus see tulemus näha. Milleks luuletada kui saad oma juttu pildiga tõestada?

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Tegin siin noorte seas küsitlust ja murdmaad sõita need küll ei taha, aga kui saaks alla lasta, siis oleks teine asi. Seega kui saaks kombineerida lauanõlva murdmaa ringiga, siis võiks tunneliprojektil täitsa jumet olla. Meelde tulevad Tallinki kunagised plaanid Lasnamäe pangale midagi rajada...

 
At 17:46, Anonymous Anonüümne said...

Tallink soovis oma mäe teha Tondirappa. Kajuks rappa see plaan läkski. Kindlasti peavad olema mõlemad, nii liunõlv kui murdmaaringrada ühes projektis. Eestlane on loll kui jätab selle tegemata. TM-l oleks oluliselt rohkem regajaid kui selleks oleks võimalik normaalselt harjutada juba oktoobrist-novembrist. See sitt ei maksa teiste ulmearendustega muffigi.

 
At 21:58, Anonymous Anonüümne said...

Just, muffigi raisk!

 

Postita kommentaar

<< Esileht