teisipäev, märts 24, 2020

Pullerits: Aus ülestunnnistus, kuidas koroonaviirus mu elu muutis

Appi, ma upun koroonaviiruse sisse. Nii see on. Eelmise nädala teisipäevaks, pärast Eesti väikest viiruseplahvatust, andsin rahvale teada, et kui keegi lähiajal lennata tahab, siis piletite hind kukub imeodavaks – aga kerkib seejärel peagi lakke. Samuti uurisin seda, kuidas eestlased välismaal püüavad lõksust pääseda, kui lennukid enam ei lenda ja piirid suletakse. Kolmapäeval tegelesin sellega, et sajad ilutöötajad on jagunenud kaheks: ühed jätkavad oma teenuste pakkumist, teised mitte, sest ei pea seda mõistlikuks ja ohutuks. (See osutus üllatuslikult mult nädala loetuimaks looks.) Neljapäevaks uurisin, miks läheb välismaalt koju toodavatele eestlaste lennupilet nii üüratult kalliks. Reedel käsitlesin seda, kui suurt kaitset pakuvad olukorras, kus kaitsemaskid on ammu otsakorral, kodustes tingimustes kodustest vahenditest isevalmistatud maskid. Laupäevaks tegin põhjaliku intervjuu professor Andres Meritsaga, kes seletas väga huvitavalt koroonatesti tagamaid ning põhjendas, miks kõigi testimisel ei ole mingit mõtet. Ja eile, esmaspäeval, kirjutasin tänasesse lehte loo Eesti programmeerijast, kes tegi lihtsate tabelarvutustega juba tosin päeva tagasi prognoosi, mis nüüdseks on saanud kinnituse, et järgmine suur viirusepuhang Euroopas toimub Hispaanias.

Ma loodan, et nüüd te väga ei imesta, miks rattasõidust on vähe juttu olnud. Sest Postimehe peatoimetaja komandeeris mind appi uudistetoimetusele seda tugevdama. Seetõttu küllap mõistate, miks rattakilometraaž on jäänud kesiseks: eelmisel nädalal (fotol vasakul) kahe korraga kokku vaid napilt maratonidistantsi jagu, 42,1 km. Aga eks ma ole ka ennast hoidnud, sest nohu pole kahe nädalaga üle läinud ning nüüd on ka kurku tekkinud kuiv ärritav köha.

Kas teil on põhjust mind seetõttu karta?

Pigem mitte. Professor Merits (fotol paremal) seletas olukorda nii: «See on väga keeruline küsimus vastata, kas siis, kui on üks külmetusviirus olemas, saab COVID-19 sinna otsa ronida või ei saa. Mul on pigem kahtlus, et ei saa. Viirushaigus, mis iganes see on, lööb üles organismi kaitsereaktsiooni, mis on interferoonreaktsioon, ja see kaitsereaktsioon blokeerib ebaspetsiifiliselt kõiki viiruseid. Viirused tavaliselt leiavad augu, kust kaudu tegutseda, enne kui see reaktsioon aktiveerub. Kui see [kaitsereaktsioon] on üleval, siis uuel viirusel sinna peale ronida on väga raske.»

Seega... head haigestumist kõigile viirushaigusesse, kuni see pole COVID-19!

Foto 1: Jalgrattur pühapäeval Inglismaal. Foto autor: Tony Margiocchi / SWNS / Scanpix
Foto 2: Priit Pullerits pühapäeval rattasõidul. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 3: Professor Andres Merits koduaknal. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

75 Kommentaarid:

At 10:43, Anonymous Anonüümne said...

Copy-paste Rein Taaramäe üleskutsest:


Tere head kolleegid ja rattaspordi sõbrad. Kutsun teid kõiki rattaga sõitma, kuid teeme seda vastutustundlikult. Itaalias, Prantsusmaal ja Hispaanis on juba rattaga sõitmine keelatud. Teeme ise selleks nii palju kui võimalik, et Eestis selliseid piiranguid ei tuleks. Unustagem ühistreeningud ja planeeritud kohvi ja bla bla sõidud. Seega oleme vastutustundlikud, hoolime ja võitleme ehk treenime ainult üksi!!! Head tervist, kodus pere seltsis viibimist ja kilomeetrite kogumist!

 
At 11:08, Anonymous Anonüümne said...

Oo see on hea uudis, et uut tõbe saab ravida nohuga. Lihtsalt tuleb otsida üles tatise ninaga (maskis) kodanik ja teda kätelda või väga lähedalt kõnetada. Kui see tundub liiga ekstreemne, siis võib istuda ka sadulasse, mis tekitab automaatselt treeningust algatatud nohuse nina sündroomi. Nagu aru võib saada, siis algatavad need interferoonreaktsiooni mis teevad sind haigusele vastuvõtmatuks. Vahelduseks soovitan lugeda varjunime perseson all kirjutavat taanlasest arsti arvamust viirusega võitlemisest, WHO soovitustest ja miks ei tasu uskuda japside ning ilmselt ka singapurlaste statistilisi numbreid. https://www.japantimes.co.jp/news/2020/03/20/national/coronavirus-explosion-expected-japan/#comment-4842743353

 
At 11:36, Anonymous Anonüümne said...

Oo, Priit sellise moodsa prilliga pildil.

 
At 12:27, Blogger Priit Pullerits said...

Maailmameister Martin Järveoja andis, miks siis mitte kanda!
Aga peab ütlema, et ilma päikseprillideta on nähtavus ikkagi palju parem.

 
At 13:17, Anonymous MargusM said...

Üks postitus nädalas, kas see on rekord?
Ja mis on selle postituse mõte? Justkui töö raport, vaadake kirjutasin seda ja teist.. pool sellest on siiski huinjamuinja.
Teades et härrale meeldib pinget kruvida oli siiski naljakas kommentaariumit lugeda, Goyalikult väljendudes: teadmatus sünnitab koletisi..

Jõudu kvaliteet kirjutisteks ja säästa oma fänne, ära jäta neid teadmatusse! osad paistavad juba afektiseisundis olema.

 
At 14:08, Anonymous Anonüümne said...

Normaalne et fännid on afekti seisundis. See näitab lähedast suhet.

 
At 14:27, Anonymous Anonüümne said...

Vader kirjutab et unustage kohvi ja bla bla.

Aga mille nimel me sporti teeme? Ikka et saaks kohvi ja bla blaad. Et rodeo põllul isa Ülole mitte palju alla jääda?

 
At 14:50, Anonymous Anonüümne said...

Kuna teemaks on koroona, siis … Lugesin äsja Mihhail Kõlvarti avalikku kirja Jüri Ratasele. Nii Kõlvart kui Ratas ise ei oma meditsiinilist kompetentsi epideemia ohjamisel, me seda ka neilt ei oota. Kuid tähelepanuväärne on et koroona küsimuses on neil samad nõuandjad ning kirja toon on selline, nagu ülemus räägib alluvaga. Mõned fraasid kirjast:

kuidas peaks
kui me tegutseme
korraldused annab
palun märkida juurde
palume kaaluda
on oluline
meetmete tõhustamine
teeme ettepaneku nõuda
teeme ettepaneku lubada
aitaks tagada
ei ole eriti ratsionaalne kulutada
teen ettepaneku kehtestada täiendavaid nõudeid
tuleb kaaluda
tuleb arvestada
esitame Vabariigi Valitsusele ettepanekud
keelata
võiks olla lubatud
sulgeda

Peaminister, sotsiaalminister ja siseminister ei ole kindlasti kehvemini informeeritud kui Mihhail Kõlvart. Ometi "teab" ja nõuab Kõlvart kuidas asjad käima peavad. Kas tegelik peaminister või järgmine peaminister Eestis on Mihhail Kõlvart?
Huvitavad ajad.

 
At 15:01, Anonymous Anonüümne said...

Peremees, kas PMgrupp loobub olümpiamängude ja ralli näitamisest?

 
At 15:03, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin ka seda kirja. Siiski. Kiri on väga sorava jutuga. Kogu austusest linnapea ja tema väga hea keele oskuse suhtes, pean siiski märkima, et ta on ilmselgelt selle kirja allakirjutaja aga mitte koostaja. Ja nüüd läheb alles huvitavaks. Kes tegelikult kirjutas kirja ja juhib riiki halli kardinali viisil?

 
At 15:16, Anonymous Anonüümne said...

Kui sorav kirja vormistus oli on kolmandajärguline. Oluline on kelle käes on võim - kes on otsustaja ja kes on kannupoiss. Mõnda aega tagasi kui Brexiti hääletus oli juba toimunud ning segadus suur nõudis Londoni moslemist linnapea Sadiq Khan et London peab jääma EL-i, erinevalt Suurbritanniast. Samasugust separatismi õhkub ka Kõlvarti kirjast ja rumal on arvata et teksti soravus või väga hea keele oskus siin midagi muudab.

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

Jah täpselt. Siin on vaja kogenud isakeste nõelteravat analüüsi kelle hallid kõrvad paistavad Kõlvarti selja tagant? Jäljed viitavad päris selgelt K-P tandemile.

 
At 15:43, Anonymous Anonüümne said...

Mina küll kindel pole kas haigena täna töö käia on õige tegu olgu selleks või hanerasvaga ravitav "külmetamis viirus".

Huu

 
At 18:03, Anonymous Anonüümne said...

Hea et Padre välja ilmus. Vähemalt ei lama haigevoodis hinge vaakudes.

 
At 18:26, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin just et olgugi Olümps jääb ära, aga rihma lõdvaks lasta ei tohi. Mis on kõva ja teiste rodeomeeste kommentaar? Jah või ei? Amatööridel ja sitakottidel paluks mitte vastata.

 
At 18:41, Anonymous Anonüümne said...

Karta et rodeo festival läheb keelu alla. Keegi märkis et Säinas kasvatab pulle? Sel juhul tema investeeringud tuulde. Kahju. Väga kahju. Miljoniga vastu pükse.

 
At 19:17, Anonymous Anonüümne said...

Peaasi et nad suusablogi kinni ei pane. Saaksime kõik vastu pükse.

 
At 19:27, Anonymous Anonüümne said...

Härra Nabi möllab Hiiumaa metsas.

https://sport.postimees.ee/6932152/heiki-nabi-olumpia-arajaamisest-kogu-too-sai-nullitud

 
At 20:10, Anonymous Anonüümne said...

Muud juttu ka vahepeal. Siin ju kõik spordimehed. Kui põlved ülekoormusest valutavad joostes/rattasõidul. Kas peale puhkuse veel midagi aitab? Midagi peale määrida, mingid ained, mida suu kaudu manustada?

 
At 20:56, Blogger Priit Pullerits said...

Ma panen Artroveroni. Kolm kapslit päevas.

 
At 21:34, Anonymous Ülo väikesaarelt said...

20:10 mina lasen valutavatele kohtadele naabrinaisel tussukompressi teha. Aitab alati! Vahest peale rasket metsatööd või mõrra välja tirimist on kere nii valus. Mul siin SPA-d ja muid huinjaad võtta pole. Ainult rahvameditsiin. Kui räimed päevaks kummikusse viskad, siis võtab nohu ära. Aga te puhta linnamehed, kas teil üldse kummikuid on?
Aga tore, et padre on tagasi, teen selle auks kohe liiter napsu.

 
At 21:53, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

Jaa, targa inimese elu on kerge. Sügisel sai plaan maha joonistatud ja nüüd on aeg loorberitele puhkama heita. Grupikallistamised ja ratturite kohvisõidud on tänasest keelatud ja tohib teha vaid paaristööd. See on täpselt see, mida isakesed siin juba sügisest saati vaikselt ennustanud on ja millele salamisi sai vihjatud. Ettenägeliku inimese elu on ikka lihtne. Kes ridade vahelt mõistis lugeda, sel täna panused õigesse auku pandud.

Ainus, mis nüüd jääb on Mees ja tema rodeo. Täpselt kaks. Ei rohkem, ei vähem. Just nii nagu valitsus ütles.

 
At 22:40, Anonymous Anonüümne said...

Ülo on naiivne maapoiss, kes ei tea veel , et vituhigi on ju puhas hape. Sellega võib kahjustada saanud ihuliige hoopis otsast ära mädaneda.

 
At 23:45, Anonymous Anonüümne said...

Nägite, lödipüksid, põmmpead, lampjalad ja s**anikerdised, kuidas isake Säinas jälle kõigist ettenägelikumaks osutus.
Siin on juba paar kuud juttu olnud, taotud kui tulist rauda, et kaheinimesesport, rodeo, on Eesti tulevik, aga ei, ikka rääkisid paljud mehed lõunalaagritest, grupisõitudest ja massiüritustest. Saite nüüd, kõigega on kööks ja puuks!
Jääb ainult rodeo, nagu siinsed isakesed on teile korduvalt rõhutanud.

 
At 10:44, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsul on maailmameistri prillid, tehke järgi ...

 
At 11:23, Anonymous Anonüümne said...

Kas on kellel nahk pükse müüa?

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

Lgp 11:23 ajate suusabloogi homoerotistide tiiva kihevile oma ostusooviga. Käige kaubamajas ja ajage asi vaikselt joonde.

 
At 11:40, Anonymous Anonüümne said...

Kodutrenn:

https://sport.postimees.ee/6932569/loominguline-perekond-hobedased-uibod-pusivad-kodus-aktiivsena

 
At 14:14, Anonymous Anonüümne said...

Kasutatud nahkpüksid on väga räpased, aga meie homerootikud ostavad meeleldi. Pange rohkem müügikuulutusi.

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

Soonetsi vanad nahkpüksid oleksid kõvas hinnas siinsel järelturul. Miinimum 200 buksi.

 
At 18:47, Anonymous Anonüümne said...

jälle Soonets?

 
At 19:26, Anonymous Jess... said...

Nädal läks mööda ja vastus PP sabas rattaga sõitmisele saabuski:"Eesti Jalgratturite Liit palub kõigil treeneritel ja sportlastel järgida valitsuse poolt kehtestatud soovitusi COVID-19 viiruse tõkestamiseks. Selleks soovitab Liit kõigil ratturitel vältida rahvarohkeid rattateid, teha trenni üksinda ning treeneritel võtta treeningutel kasutusele e-õppekeskkondi...Jalgratturite gruppides sõitmine praegusel ajal on rangelt taunitav, kuna tegemist on riskirühmaga (suur kukkumiste oht) ning see kurnaks meie meditsiinipersonali, mida me ei saa tänasel päeval kindlasti endale lubada.

Eesti on Euroopas veel üks väheseid riike, kus välitingimustes treenimine veel lubatud on. Selleks, et see säiliks, peavad ka ratturid ja treenerid kaasa aitama ja piiranguid aktsepteerima."

 
At 19:38, Anonymous Anonüümne said...

Jalgrattaliit võiks oma e-õpikeskkonnaga hülge perse sõita. Nahlebnikud sihuksed.

 
At 19:46, Anonymous Anonüümne said...

Täna lahkus esimene eestlane koroonaga, vaatamata sellele, et momendil on meil meditsiinilist ressurssi piisavalt. Esimene ei jää viimaseks. Me ei ole erilised ja puutumatud. Siia saabub see mis ka mujal. Seni ainuke tõestatud efektiivne lahendus on 2 kuune majanduse seiskamine. Koera saba raiumine jupi kaupa ei ole mõnus. Aga kannatame ära. Küsimus on selles, et kui karmiks minnakse kuu pärast, siis lõdvemaks saab lasta ohjad juulis, kui kahe kuu pärast, siis augustis. Kas rahvale öeldakse enne ette, et milline on valulävi otsustamiseks ja millise parameetri järgi see otsus langetatakse? See oleks nagu valgustäpp lõputult pikas tunnelis mille järgi oma tegevustes juhinduda.

 
At 19:48, Anonymous Anonüümne said...

Oleneb sellest kas Padre ja Huu resoneerivad positiivselt või negatiivselt Jalgratturite Liidu üleskutsele. Kui negatiivselt võib vee peale tõmmata. Košššš.

 
At 20:25, Anonymous Anonüümne said...

19:46 ilge pullisitt. Pika punnimise järel üks vanur surnud ja sul kohe maailma külmutamine kolmeks kuuks. Lugesid mida saare kalur Ülo kirjutab? Tussu ja räimekompress paneb mehe jalgadele isegi kui see käila alt läbi käinud.

 
At 20:45, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, ma olen teile siin aastaid ja aastaid rääkinud, ja mitte ainult rääkinud, vaid ka isiklikku eeskuju andnud, et õige rattaga sõitmine on ikka ja ainult üksi, mitte grupis vegeteerimine ja tirri laskmine. Aga jälle mind ei kuulatud. Jälle olid kõik maailma targemad. Ja saite nüüd, tulemus on käes: tuli koroona ja tegi teie grupitrennidele krõks ja krõška. Oleks te kõik mind varem kuulanud, oleks seis meil võib-olla palju parem, aga nüüd on juba sunnimeetmed, et te mind ükskord ometi kuulda võtaksite. Saite!

 
At 21:08, Anonymous Anonüümne said...

Ka mina olen 93% sõitudest üksi sõitja olnud, kuid mömm on Priidu olukorras parastada neid kellel meeldinud grupi trenne teha. Ühest võimalikukst grupist eemaldusin sest hakati eeldama et lisaks rattasõidule meeldib mulle hirmsasti sotsiaalne suhtlus. Nu ei meeldi, mul meeldib eelkõige rattaga sõita, kui suhelda tahan on mul selleks sõbrad olemas.
Jah Priit koroona tuli nende süül ja selleks et lõhkuda nende treeningud kes koos treenivad, kuhu edasi?!
Parimad trennid pean tunnistama on ikkagi olnud võrdse sõbraga mägedes või metsaradadel üksteist takka utistades uhamine.


Huu

 
At 21:30, Anonymous Anonüümne said...

Mis kellele. Kohvisõidud on mõnusad ja sõpsidega jätkame keelule vaatamata. Kodaniku allumatuse manifest või nii.

 
At 21:32, Anonymous Anonüümne said...

Võtlusspordis on ütlemine, et sa oled täpselt nii kõva, kui head on su sparringupartnerid. Plusspunkt taas Huule.

 
At 07:09, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin seda Uibode juttu.
Tore on vaadata, et poiss ikkagi hoiab au sees põhjamaist ideaali. Kui abikaasa ei saa ise valida nahavärvi, siis vähemalt tehakse seda mis võimalik - blondid juuksed!
Kiidan heaks.

 
At 08:22, Anonymous Anonüümne said...

Blondiinide aeg on möödas. Nüüd on rodeo rodeo ja tahte piitsutamine.

 
At 09:53, Anonymous Anonüümne said...

Vaatame värki. Olümpia tuleb, aga Valgevenes. Messi Ronaldo lähevad valgevene kõrgliigasse. F1 sõidetakse Minski bulvaritel. Metallica kontsert tuleb Mogiljovis.
Aga katsuks rodeo spartakiaadi ikka Eestisse jätta. Säinas ja Ülo on nõus aga teised isakesed? Huu?

 
At 11:00, Anonymous Anonüümne said...

Jah, eks ta ongi nii, et see üks vanainimene ei muuda otsustajate peades midagi. Tegelikult on elu veelgi lihtsam. Majanduse seiskamine 2 kuuks tähendab ca 20% SKP langust. Sama suure SKP languse saab ka 20% inimeste suremisega. 20% on palju, see on 200000 ohvrit. Sinna on väga pikk tee, isegi väga musta realistliku stsenaariumi korral läheb selleks väga palju aega. Halvimal juhul on esimese viiruselaine kaotused hulleimal juhul 1% 1 juuniks. See on majanduse seiskamisega võrreldes kökimöki. Edasi läheb niikuinii ilma ennustamiseks. Halva õnne korral pole selleks ajaks ei ravimit ega vaktsiini ega immuunsust ning ei toimu ka haiguse hääbumist nagu tavalise nohu puhul. Tuleb teine laine ilmselt aeglasemalt, kuna kasutusel on palju kaitsemeetmeid. Nenede efektiivsus on täna teadmata aga rahvastiku taastamiseks soovitatakse tegeleda rodeoga ilma kummita. Meedias soovitatakse spordi rubriigi asemel avada rodeo rubriik kus kajastatakse sellega seotud sündmusi väga tõetruult. See stimuleerib rahvast. Võib-olla ilmuvad aasta lõpuks kiirtestid, mis võimaldavad rodeopartnereid käigult enne eelmängu 2 meetri kauguselt tuvastada, et tegu on viiruse suhtes negatiivse isendiga. Ja elu on ilus. Loodetavasti on sellest meetmest abi niipalju, et isegi kui aastas väheneb viiruse tõttu rahva arv 1% võrra, siis sama palju saab olema uut järelkasvu. Etteruttavalt võiks tulevikku silmas pidades hakata koostama ka eestlastele kohandatud rodeo reegleid ja nutivahendeid. Näiteks äpiga rodeopartneri leidmine ja soovitavad stiilid ning intensiivsused. See saab olema täiesti teistsugune aeg kui seni.

 
At 11:52, Blogger Priit Pullerits said...

Vahelduseks teile ka veidi lahedat lugemist:

https://leht.postimees.ee/6933325/eestlased-pogenesid-ameerikas-pandeemia-eest

 
At 13:42, Anonymous MargusM said...

Millega tegeleb kriisi ajal Pullerits? ..pakub vahelduseks veidi lahedat lugemist, wtf!
Võik edasi areneda keskpäraste olemuslugude kirjutamisest kuid see pole vist sellises vanuses enam mõeldav, ei muuda seda ka hea kriis.

Majandusmehele kl 11.00 ütleks et mingit head õnne (ka halba) pole olemas.
Majandust bluffitakse üles inimeste ootuste näol ja siis see kukub kokku, ka mõned inimesed.
Tänapäevane majandus on seepärast suuresti spekulatsioon ja selletõttu ka meie elud. Niipalju õhuvõngutajaid kui praegustel aegadel pole iialgi olnud ja neid kõiki polegi võimalik üleval pidada!

pole pikalt aega värskemaid numbreid kaevandada kuid jätkuvad kitsaskohad on järgnevad:
* bürokraatia toodab bürokraatiat- vist oli 4bür * 2a = 1 lisa bürokraadikoht.
* palgatõusu kasvatavad majandusest kiiremini riigiametnikud- palgamaht suureneb pigem tipus, kes neid üleval peab?
* me olema hääbuv rahvus! Poliitikud teavad kuid mängivad pimesikku. iive on konstantselt miinuses, kui keegi mäletab positiivse iibega aastat siis on ta juba keskealine : ) Rahvaarv petlikult tõuseb kuid seda tänu sisserändele mitte tragile "kodutööle".

Lugege Taageperat, mitte Pulleritsu!

 
At 13:58, Anonymous Anonüümne said...

Mis see "wtf" tähendab - vanad võhmamehed ei saa aru.

 
At 14:02, Anonymous Anonüümne said...

Kas Romkale ja Mukungale tuleb mõne nädala pärast erilennuk järgi saata?

https://leht.postimees.ee/6932950/eesti-maratoonar-keerulisest-ajast-keenias-inimesed-voivad-agressiivseks-muutuda-ja-kividega-visata

 
At 14:03, Blogger Priit Pullerits said...

MargusM demonstreerib taas oma võimetust näha suurt pilti ja tunnetada inimeste psühholoogiat.
Esiteks, väljaanne on tervik, seal peab olema kõike, nii tõsiseid ametnikest lähtuvaid lugusid kui ka läänes human interest lugudeks nimetatavaid lugusid. Kui noid inimlugusid pole, muutub väljaanne kuivaks, ametlikuks ja inimkaugeks. Minu tänanae inimhuvilugu on nagu sõõm värsket õhku kogu selles suures kupatuses, millest inimesed hakkavad väsima.
Siit jõuamegi teise punkti juurde.
Niisiis teiseks, inimesed ei jaksa kaks nädalat jutti tarbida uudiseid, kus räägivad riigiisad suuri ja tähtsaid ja makrotasandil asju. Sellest väsitakse ja tüditakse. Seetõttu on eluliselt oluline pakkuda sinna vahele ka inimlikumaid, nn fun-lugusid. Need on nagu mitu kopsutäit värsket õhku. Jalgrattasõitjana peaks MargusM teadma, et olgu ta süda ja lihased kui kõvad ja sitked tahes, siis sellest ainult ei piisa - nende töös hoidmiseks on vaja ka hapnikku.
Seda mu tänane lugu, aga ka üleeilne lugu eestlastest, kes proovis päästa Hispaaniat, teebki - annab lugejaile hingamisruumi ja hapnikku.

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

MargusM pole ilmselgelt eesti keelt emakeelena rääkiv eestlane - http://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=halb+%C3%B5nn&F=M

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

MargusM pani igal juhul karmi teksti hakkama. Hakkab isakeseks sirguma. Tubli.

 
At 17:25, Anonymous Anonüümne said...

Sellised lood annavad palju rohkem hapnikku.

FOTOD! Brasiilia vutistaar abiellus oma eksabikaasa seksika nõoga

 
At 17:50, Anonymous Anonüümne said...

Isakestelt ootaks ikka tuleviku pilti ja valusaid prognoose mis saama hakkab. Ausalt ja ilustamata. Nõbu rinda silitame siis kui jalad jälle põhjas.

 
At 18:33, Anonymous Anonüümne said...

Keda see tulevik kotib? Shaunae ja Maicel teevad kodus trenni siis on kõik hästi.

 
At 19:36, Anonymous MargusM said...

Tõesti, rahvas eile näitaski et neid pigem ei koti.
Soodukaga Nike tossud on prioritet!

Sportland tabas suurt pilti ja inimeste psühholoogiat paremini kui Priit eales!
Tegelikult käib samasugune festival ehituspoodides juba terve nädala, nemad tuleks samuti liistule tõmmata. Niikui sooduskampaania stardipauk käib on inimestel on justkui mõistus otsa saanud.

Eilne oli hea lakmus, see näitas et liiga palju on neid "human inerest" ja fun-lugusid kui vastutust ei aduta. Priit lenda Itaaliasse ja tee sealt kohapealt oma olemuslugusid, otse lahinguväljalt, siis näeme kui fun sul hakkab, ära unusta GoPro´d siis saame Y-tuubis näha ka "Püstolreporter-kangelase makaronivesterneid".

 
At 21:17, Anonymous Anonüümne said...

Spordiuudised:

https://elu24.postimees.ee/6933512/motospordikaunitar-unistab-voidusoitjakarjaarist-takistuseks-bikiinifotod

 
At 22:40, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

Püha lihtsameelus! Rumaluse hulk on otsatu ja kõik nende hädade põhjus on esmajoones vähene lugemus ja irdumine õigest elus. Rahvatarkusi ei mäletata, vanu tekste uurida enam ei taheta ning head nõu ilma karmi karistuseta kuulda ei võeta.

Tänagi näe veel sõbraga kohvisõitu tegevaid rattahunte. Puhas rumalus! See pole mingi sõber, kellega sa kohvisõitu praegusel ajal teed. Tegemist on rahvajuttudest tuntud katkuga, kes on endale sõbra kuju võtnud.

Katku tunneb ära nii, et võtad tagakasseti alt ja vaatad sõpra läbi kasseti. Siis näeb kohe ära, kes tegelikult ennast sõbra näoga maski all varjab. Selleks, et mitte kogu aeg kassetti alt kiskuda, on targem praegusel ajal kahtlastest sõpradest, kes mesimagusa moega moosivad sind sõitma tulema, üldse hoiduda. Õige sõber sind sõitma ei kutsu ja kui üritad ise kutsuda valab sulle kohe käsipumbaga piki koonu ära.

Üks juhtum elust endast. Paar nädalat tagasi võttis tuttav hääletaja peale. Hääletaja tuli Saaremaalt. Nüüd on tuttaval endal katkutõbi küljes ja nagu sellest vähe oleks viis veel katku järgmisse asulasse kah.

Murerikkal ajal tubaseks tegevuseks soovituslik kirjandus:
Vanemast ajast ehk 1879. aastast „Mis katk on ja kuida selle ja köige teiste haiguste ja töwede eest peäseda ja hoida : Kasulik öpetus köige rahwale, kui ka kogudustele ja iga üksiku inimesele / Tohtrite teäduste poolest wälja annud”

Nooremast kirjandusest võib uurida:
„Katk kutsariks“
„Punane katk virmaliste maal“
„Pruun katk“
„Puujalaga katk: eesti rahva muinasjutte ja muistendeid“
„Katk“
„Kolme katku vahel“
„Katk ja koolera“
„Viina katk“
„Sigade katk“
„Siberi katk“

 
At 23:01, Anonymous Anonüümne said...

Kirjanduse lugemine võtab s..talt aega. Moodsam on lugeda raha. Maanteamet peab laiba keskmiseks hinnaks keskmiselt mill euri. 1% on siis ca 10 miljardit euri. SKP peale arvestades tähendab see 10÷28*100=36%. See on suurem majanduse seiskamise kahjust 20%. Millise valiku teeksid sinu kui su käes oleks riigi rooliratas, kas annad käsu laev seisma panna garantiini 2 kuuks või põrutaksid edasi uute laipade poole?

 
At 23:04, Anonymous MargusM said...

"Pidu katku ajal" AD 2020

 
At 00:47, Anonymous Anonüümne said...

Kaljuveer sisenes Postimees Gruppi ja esimese asjana vallandas Peep Pahvi. Nüüd sai ise kinga. Ja siis teeb Peep Pahv loo Delhvisse Kaljuveeriga??? Nagu soomlane ütleb: "mida vittu?"

 
At 08:34, Anonymous Anonüümne said...

Priidu sõber ja iidol Trump ei saa ikka aru millega tegu on. Kui Dow langeb kaotab mees jalgealuse. Las surevad , Let the money flow. Äge miljardite liigutaja ja ärimees ta ongi, ei muud. President pole ta veel senini olnud.

 
At 09:18, Anonymous Anonüümne said...

Hea et Padre ameerikasse ei läinud. Seal surevad ära nagu kärpsed.

 
At 10:20, Anonymous Anonüümne said...

Karastatud mehele on batsillid nagu hane selga vesi.

 
At 11:41, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd on peenike pihus. Sport ja külma veega hõõrumine enam ei avita. Vaimu peab karastama ja seda pidevalt. Ehk põhiliselt siis regulaarne rodeo ja isakeste julgustavad sõnavõtud et mass nina norgu ei laseks. Eesfrondil peaks rammima Padre ise või mõni tema 100% usaldust vääriv semu.

 
At 13:11, Anonymous Anonüümne said...

Padre kurat tammub jalalt jalale juba nädalaid. See on väga sitt märk. Vanasti oli ikka raudne reegel, et kui nina tilgub ja köha tikub peale siis tuleb panna. Kui kops kahiseb, siis tuleb ravida.

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

Padre usaldust on raske välja teenida aga lõpuks tuleb tihidega tagasi. Vaata kui hästi Soonetsil läks. Tänu Padre eestkostele tuli tante põrgust puhtalt välja.

 
At 14:19, Anonymous Anonüümne said...

Mõni 100% ausa jutuga mees võiks rääkida mis toimub meedias. Vaata delff või vaata postimees - keegi Latvala möliseb maast ja ilmast. Mis kurat toimub? Kes on Latvala? See et oma MM meistriga on veidi tagasi tõmmatud ei tähenda et nüüd augu täiteks soome luuserist padrata? Olgu siis juba norra naised ja nende läikivad uuled. Nagu oleks vähe inffi saksa prantsuse briti pallivõluritest ja nende rinnakatest tüdruksõpradest ja prouadest? Krt! ma ütlen!!! Ei saa mitte vaiki olla sellist jebberniiti vaadates!

 
At 14:21, Anonymous Anonüümne said...

Ja mida Soonets siis usalduse võitmiseks tegi? Parseldas oma ribadeks tõmmatud Cube vanamehele korraliku kasuga maha. Ja selle eest saab siis katuse peakohale elu lõpuni...

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake kuidas normaalses riigis asjad on korraldatud. Ma ütleks, et mis siis meil küll saaks kui nähtava vaenlasega sõjaks läheb ja enam koju isoleeruda ei saa või igasugune kaubaliikluski seiskuks. Mida meie ametnikud on seni teinud? Igal pool seletatakse milline arenenud maa ja soome moodi maa me oleme... banaanivabariik ja manjaanamaa hoopis:

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006454500.html

 
At 16:13, Anonymous Anonüümne said...

Vana lugu peremehe cubest?
http://suusk.blogspot.com/2017/06/pullerits-valus-paljastus.html

Kas rattapoodides hakkavad hinnad kukkuma?
Tossukauplus juba tegi soodusralli.

 
At 16:44, Anonymous Anonüümne said...

Noh, https://sportland.ee/tooted/mens-accessories-cycling-bot-81q-zoncolan-29-xt-11-1681q_c68

Hind kukub aga ikka on see isend 50% kallim kui peremehe ratas. Raskem kah.

Mulle jääb mulje, et tegu oli lihtsa preemiaga sõbra firmale järjepideva reklaami eest. Teisisõnu oli lingitud artikkel tahtlikult lugejaid eksitav või oli selle kirjutaja lihtsalt naiivselt loll.

 
At 17:28, Anonymous Anonüümne said...

Äkki on Soonets Padre rodeopartner? See selgitaks soodsa katuse ja palju muud.

 
At 00:14, Anonymous Anonüümne said...



https://www.scmp.com/business/article/3076961/economy-seats-go-business-class-fares-travellers-fleeing-worsening-covid

 
At 10:26, Anonymous Anonüümne said...

Klikkige Pulleritsu:

https://leht.postimees.ee/6935057/ilus-vaike-eesti-tudruk-andis-tokyos-lahingu

 
At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

Lahingu andmine on räme russitsism aga anname Padrele andeks juhul kui kokkutuleku korraldab.

 

Postita kommentaar

<< Esileht