kolmapäev, aprill 29, 2020

Pullerits: kriitikat ajakirjanduse ja kõrghariduse pihta

Siin mu tänahommikune palju vastukaja esile kutsunud ja kes teab, äkki ka proteste tekitav äärmiselt konkreetne, aus, ilustamata ja otsekohene intervjuu Sten Teppanile ja Romi Hasale.

49 Kommentaarid:

At 10:09, Anonymous Anonüümne said...

No kriitika on õige aga kui tegu pole veaga vaid süstemaatilise valefakti väitmisega, siis kas tegu on fake news agentuuriga või irvitavad sotsidest ajakirjanikud mõnitavalt oma jälgijate peale?

 
At 11:38, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu jaoks on kõik vasakpoolsed, kes ei torka igal võimalikul ja võimatul juhul "aaga sotsid..." või püüa presidenti halvustada. Isegi mingist harrastusratturist kirjutades on ikka vaja rõhutada, palju ta presidendist kiirem oli jne. Lihtsalt skaala küsimus.

 
At 11:55, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjaniku ja suhtekorraldaja töö on hõlptulu tänapäeval. Seetõttu tõmbab see sektor igasugu kahtlast kontingenti kokku.

 
At 12:34, Anonymous Anonüümne said...

Kas keegi arvab siin tösimeeli, et PP pole samamoodi kallutatud, nagu ta kõiki teisi süüdistab? Mida külvad seda lõikad.

 
At 12:49, Anonymous Anonüümne said...

Kas vajus sossiks kokku?

 
At 12:49, Anonymous Anonüümne said...

Oi Priit on ikka nii viltu et kukub varsti pikali natsionaalkonservatiivse külje peale. Ka antud artikkel ajendatud just sellest kallutatusest. Ehk inimesed kes minuga sama juttu ei räägi, ei mõtle on minu vaenlased ja sinna järgi plejaad Ekre poiste toodetud "hellitusnimesid"

 
At 13:32, Blogger Priit Pullerits said...

Mu tänase intervjuu kokkuvõte siingi lingitud ERRi küljel praegu ERRi kõige loetum tekst, sain sealt teada.
Tehtagu järele!

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

Tehtagu järele? Lihtne. Tuleb mingi räige sigadusega hakkama saada, sellest tehakse uudis mida kõik loevad ja olemas.

 
At 14:18, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, kas Kuusk või too teine sotsialist nii julge ka oleks, et julgeks blogiperemeest Esimesse Stuudiosse kutsuda ? Tegu ju tänase päeva ERR kõige populaarsema ja põletavama teemaga, mis vajaks veidi pikemat lahkamist.

 
At 14:18, Anonymous Anonüümne said...

Tehtagu järele? Priit, oled sa üldse kindel, et ajakirjandus on täna üldse see mida sa õpetad? Vaata ringi. Maailm muutub. Eilne normaalsus on tänane anomaalia. Ajakirjanik on ikkagi kirjanik kes kirjutab ajast. Ajakirjanikul puuduvad süvateadmised asjadest millest ta uudiseid treib. Seetõttu kirjutabki ajakirjanik enamikel juhtudel lollust. Tal ei ole kompetentsi ja tal ka ei teki seda. Füüsiliselt saabki ajakirjanik olla ainult toru, kes küljendab uudise avaldamiseks sobivasse formaati ja toimetab autoriga koostöös välja ilmselged arusaamatused, millest ta ise aru ei saa. Igasugune ise tegemine on omalooming ja puhas kirjandus, mis jah võib kalduda väga vasakule, kuna ametikooli õppejõud on vasakule kiivas. Sõu. Uudis saab olla ainult pressiteade mida on kärbitud nii, et uudise tegelik autor on selle avaldatava versiooniga päri. Selline värk on aga utoopia kuna ajakirjanikud soovivad ju teha pressiteadetele reha. Rehitsemine on aga pärit heast nõukaajast, kus toimetajad tegid uudised vormilt punaseks. Seda nimetati punavõimu käepikenduseks. Punavõim kadus aga mentaliteet ajakirjanduse võimust jäi alles. Eraajakirjandusega on lihtne, see on omanike nägu. Kelle nägu peab olema aga ühiskonna avalikest vahenditest ülalpeetav ajakirjandus, kas mingil perioodil pukis olnud parteikontorite või mingite apoliitiliste ideaalide nägu või peavad seal sõna saama ka ekstreemseid vaateid propageerivad kodanikud, kes usuvad, et panna on vaja?

 
At 14:25, Anonymous Anonüümne said...

Miks parempoolsel Pulleritusul hari PUNASEKS läheb? Kas meid ikka lollitatakse ja kusagil on samasugune vasakpoolne uss ka Priidu sees, nagu kõigi ajakirjanike sees? Need ajakirjanikud on kõik ühesugused vasakpoolsed aka punased, olgu su nimi Pullerits või mitte.

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

Sotside ja vasakpoolsete sõimamine ja süüdistmine on muidugi erapooletuse supernäide.

 
At 18:33, Anonymous MargusM said...

Priit on jälle klikijahil? Kõigepealt klõpsige uudisel ja siis veel siin ka. ja kui uudisel klõpsitud siis tee veel järgi.. kuid millepärast ma küll peaks, see on mainimata jäänud :)
Mul endalgi piisavalt huvitav elu.

 
At 19:13, Anonymous Anonüümne said...

Normaalsed mehed käivad siin Pulleritsu austamas. Aga millepärast MargusM siin käima peab, see on mainimata jäänud.
Tal endalgi piisavalt uvitav elu.

 
At 19:30, Anonymous Anonüümne said...

Klikk maksab ja toob vorsti leivale.

 
At 20:06, Blogger Priit Pullerits said...

Klikk ei too mitte midagi. Olge täiesti rahulikud.

Aga täna sai nii Eesti ajakirjandust kui kõrgharidust raputatud. Mis on inimlapse eksistentsi mõte muidu, kui ta ühiskonnas mingit võnget ega vastukaja ei tekita? Et lihtsalt naba nokkida?...

 
At 20:20, Anonymous Anonüümne said...

Hea intervjuu härra Pullerits. Rahvustelest tõesti raske erapooletuid saatejuhte leida, mäng käib liialt ühte väravasse.Hea, et seda keegi neile vahest meelde tuletab.

 
At 22:23, Anonymous Anonüümne said...

Meie Mati:

https://levila.ee/raadio/uks-paev-mati-alaveri-elus

 
At 22:28, Anonymous Anonüümne said...

Aa, sõnumitooja rapputamise hirmus ongi Endomondo ülekanded Priidu poolt katkestatud. Siis on kõva orkaani oodata.

 
At 22:31, Anonymous Anonüümne said...

Soovitaks Priidul kui ikkagi õppejõul Uute Uudiste asemel vahel nt Akadeemiat lugeda, seal vist selle aasta 4. nr-s ülevaateartikkel liberalismist. Muidu korrutada ekrevendade juttu pisut viisakamas vormis, mis sellise asja mõte on? Hea küll, lõpetame vabadustega ja kehtestame jälle diktatuuri, aga on Priit kindel, et ise n.ö õigele poolele jääb? Prillid, pole õllekõhtu, õppejõud "punases" ülikoolis, ma ei tea ka ühelgi juhtival "rahvuslasel" spordihuvi olevat, kahtlane element igaljuhul. Vaadake kasvõi, kuidas Jaak Valge oma "analüüsides" vingerdama peab, et doktriini raames püsida. Tore on kõvatada, aga kui tõepoolest peaks nõukaaegsete "vabaduste " juurde tagasi pöörduma, olete ikka kindel?

 
At 07:03, Blogger Priit Pullerits said...

22.28, ja Soonets, relvamees, on ka ihukaitseks kaasas, kui sõiduks läheb.

 
At 08:30, Anonymous Anonüümne said...

Andke andeks kuid minu arvates on relvamehed idioodid. Kelle eest nad ennast relvaga kaitsevad? Millal ja mitu korda nad seda teinud on? Pigem on see oht et depressioonis olles endale kuuli pähe kihutad.
Vatame "America first " mehi. Kui olid koolitulistamised, mis lahendust pakuti? Relvastame koolid ja õpetajad. Kui hakkas viiruse epideemia, kuidas jänki mõtleb? Nüüd on süüa vaja varuda ja relvasid? Tõesti? Mis sellel rahvusel küll katki läinud?

Huu

 
At 09:37, Anonymous Anonüümne said...

Soonvald ajas hommikul tüüpilist poliitilise aktivisti juttu.

 
At 09:45, Anonymous Anonüümne said...

Milles see "poliitiline aktivism" seisnes? Et jutt ei kattunud ekre liiniga?

 
At 10:23, Blogger Priit Pullerits said...

Ja 22:31 - ma olen seda diktatuuri juba näinud, vasakule kaldu diktatuuri nimelt. Lõppeva kümnendi keskpaigast.
Aga kirjutan sellest peagi siin detailselt ja pikemalt.

Kahju muidugi, kui inimene, kes on juhi kohal, probleemi ei näe - jutt on siis Urmo Soonvaldist:

https://www.err.ee/1083940/soonvald-eesti-ajakirjanduse-puudused-ei-ole-susteemsed

 
At 10:34, Anonymous Anonüümne said...

Kui oleks sotsid võimul, kas siis võtaks Postimehe pealik ka lömitava hoiaku vöimu suhtes?

 
At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

Vasakule kaldu diktatuurist lõppeval kümnendil -- kas Priit üritab Poolametsa etc-ga võidu pirne panema hakata? Siis peaks küll rattasõidu asemel jooma hakkama, muidu pole lootustki samale tasemele jõuda. Euroopa liit võrdub n-liiduga ja kuidas need pärlid kõlasidki.

 
At 11:25, Anonymous Anonüümne said...

Kui ikka juhtival positsioonil olev inimene on alla 50 aastat vana ja peamine elukogemus põhineb kusikollases meedias toimetamisest siis ta ei mõistagi, et ta on tankist, kelle asi on survestada ühiskonda võtma vastu tema omanikele tulusaid otsuseid.

 
At 11:54, Anonymous Anonüümne said...

11:25 õige

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

Ja H.H.Luik on punane? Kas liberaalsus = punasus?

 
At 13:25, Anonymous Anonüümne said...

Anaalne lugu, avasin täna roosa lehe ja seal olid pildid musta värvi tildost p.rse keeramiseks ja beezikas tildo kubeme massaaziks. Sama pilt avanes kui avasin Soonvaldi lehe. Ei tea, mis värk aga avanenud piltide järgi on mõlemad lehed liberaalsed. Konservatismist pole halligi. Kahjuks ei jäänud silma, et kas kaup pakiautomaati ka toimetatakse ja kas bitcoiniga maksta saab. Kui nii siis on tegemist progressi edasiviivate lehtedega. Kas Priidul pole aeg ajaga kaasas minna ja avaldada ka siin blogis nahkpükse ihalevate meeste rõõmuks kauneid pilte tildodest ratta otsas?

 
At 13:55, Blogger Priit Pullerits said...

Ei.

 
At 14:21, Anonymous Anonüümne said...

Võhmamehed ja -naised,
Miku Räim sõidab hetkel sõpradega ümber kodusaare,
toetage Kuressaare Haiglat.

https://www.facebook.com/mihkelraimofficial/

 
At 14:37, Anonymous Anonüümne said...

Rahvas on olnud tubli ja seetõttu hakatakse eriolukorda lahjendama. Kuniks otsustajad otsustavad vaatame numbreid. On tore märgata, et 20 päeva jooksev keskmine lisanduvate haigete number on selges langustrendis. Miks just 20 päeva? Noh, see suht meelevaldne number tasandamaks mõõtmistulemuste karglemist siia sinna ja see on vähim periood, mis annab miski selgelt nähtava suuna. Nüüd selle baasilt on hea minna edasi. Võttes siit viimased 7 20-päeva jooksvate keskmiste tulemust ja sellest veelkord keskmist võttes, saame, et optimistlikul juhul on päevane uute haigestunude arv iga päev 6% väiksem võrreldes eelmise päevaga. See on selline mõnus üldistus, millega saab arvutada välja, et millal ilmub välja viimane haigestuja. Vaadates sellist optimistlikku numbrijada saame, et alates juuni teisest poolest on keskmiselt vähem kui 1 haigestunu päevas ja 23 augustil vähem kui 0,02 inimest päevas ehk kahe kuu jooksul ca 1 nägu. Loomulikult lõdvemate isikuvabaduste piirangute puhul läheb haiguse esimesest lainest jagu saamine pikemalt. Pealegi peab arvestama, et nimetatud arvutus on tehtud suhteliselt suvalise andmekvaliteediga arvude baasilt, kus me ei tea isegi seda, et kas postitiivsete numbrite sees sisalduvad ka need, keda on mingil põhjusel teist korda testitud. Teisisõnu on teoreetiline võimalus, et sügisene Kelgu sõit toimub kui tema Tähtvere kontor pole selleks ajaks tegevust lõpetanud. Ja siit tuleb välja, et Ihaste rada on nõrkadele harjutamiseks. Optimistid, panna on vaja, kes soovib sel sügisel joonele asuda! Või olete siin kõik negatiivselt meelestatud?

 
At 14:37, Anonymous Anonüümne said...

Räige müügi leht. Kas pole tegu reklaamiga? Saaremaa on siin kolmandajärguline.

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole,aga ei saa aru,kuidas ma saan aidata haiglat,hüpates ratta sadulasse,nagu 14.21.Iseasi ,kui annavad pappi——annaks ka soti maskide jaoks ja pole mõtet siia ümber trükkida delfis läbileierdatud teemasid.Priit,peksa jobud siit minema.

 
At 15:04, Anonymous Anonüümne said...

Vaatasin seda Räime sõitu ja tekkis küsimus- kolm meest ja kaks kiirabibrigaadi? Kes ilma peab jääma?

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

14:49, Teil on võimalus:

* Kuressaare Haiglat saab toetada, helistades annetusliinide numbritel: 5 eurot – 9000405, 10 eurot – 9000410, 50 eurot – 9000450. Palume oodata kõne lõpuni, sest annetus laekub pärast 10ndat sekundit.
Samuti on võimalik anda oma panus pangaülekandega. Kuressaare Haigla SA arvelduskonto numbrid: Swedbank AS – EE322200001120090627, SEB Pank AS – EE581010220017888014. Selgituseks palume kirjutada „Aitan Saaremaad“ *

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

Kas Taaramäe või Kangert või Pullerits hüppavad ka sadulasse ja teevad Maarjamaale tiiru peale?

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

15:46 need kolm võimsat musketäri, Maarjamaa kotkast, on võimelised baltikumile tiiru peale tegema.

 
At 16:30, Anonymous Anonüümne said...

Anonüümne Anonüümne ütles ...

Andke andeks kuid minu arvates on relvamehed idioodid. Kelle eest nad ennast relvaga kaitsevad? Millal ja mitu korda nad seda teinud on? Pigem on see oht et depressioonis olles endale kuuli pähe kihutad.
Vatame "America first " mehi. Kui olid koolitulistamised, mis lahendust pakuti? Relvastame koolid ja õpetajad. Kui hakkas viiruse epideemia, kuidas jänki mõtleb? Nüüd on süüa vaja varuda ja relvasid? Tõesti? Mis sellel rahvusel küll katki läinud?

Huu

08:30
Relvad enamasti ei olegi kaitseks. Ennast relva vastu relvaga kaitsta on väga keeruline, sest ründajal on alati eelis. Tema kasutada on ootamatuse moment, ehk nii öelda esimese löögi võimalus. Samas on ameeriklased tõesti imelikud, sest kui sul on juba relv, miks siis veel toitu varuda. Las seda teevad need, kellel pole relva.

 
At 16:31, Blogger Priit Pullerits said...

...ja peatume, lp 16:26, alles siis, kui oleme jõudnud Moab Rimile, sest sealt ei sõida isegi Rein ja Tanel alla. Seal lõpeb ka nende sõit.

 
At 18:33, Anonymous Anonüümne said...

16:30 räägib asjalikku juttu. Mäletame, et ka fritsud kasutasid välksõjas ootamatuse momenti ning jõudsid Moskva alla kust Vene talv nad tagasi peksis. Samas teame ka, et sõdur oskab edukalt ainult edasi minna ja taandumine ning varastatud moonaga kättemaksu kartmata oma urkasse kadumine ei ole lihtne ülesanne. Seetõttu on ikkagi kasulik moona varuda, et ei peaks pärast haavu lakkuma.

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

Välksõda? Vallutamine? See on hea teema.

 
At 20:12, Anonymous Anonüümne said...

Las Moab jääb kohalikele kvebekkidele. Meile piisab Suureestist küll. Balti osariigid, rasvasemad palad Valgevenest ja Põhjapoola tõmmake kotti. Seal on liivased rannad, mootorpaadi vabrikud ja ilusad tüdrukud. Krapsakad sellised. Teevad kodused tööd nurisemata ära.

 
At 22:43, Anonymous Anonüümne said...

Tatarimaa tüdrukud on ka krapsakad ja ei nurise.

 
At 23:39, Anonymous Anonüümne said...

Priit kui näed rasket laskumist ja tahad proovida kas mõni eestlane sealt alla julged sõita alusta maantee meeste asemel Martin Loost, Erkki Kukest, Markus Pajurist..ja enne neid veel donwhilli meestest ka sellised meil olemas.
Taaramäe ja Kangert küll selle valdkonna tippu ei luuku, ega peagi kuuluma


Huu

 
At 10:52, Blogger Priit Pullerits said...

Oh, Huu, oh, Huu, te ei tea üldse, millest ma räägin.

Palun vaadake seda, seal on keskel kaks pilti, kus seisan jalad harkis kalju serval - see on Moab Rim. Ja nüüd nimetage mul üksainus mees rattamaailmast, kes sealt alla sõidab!!!

http://suusk.blogspot.com/2019/04/pullerits-kuidas-ma-vaatasin-maasturite.html

Nagu ise aru nüüd saate, on ta kindel surmalaps.

Õppetund: ei maksa oma tarkusest suud täis võtta seal, millest te mitte tuhkagi ei tea.

 
At 15:54, Anonymous Anonüümne said...

"Pomm uudisest"
Kas siis kogu loo mõte on, et Lauristin ei tohiks ülikoolis olla? Milleks see muu soga sinna ümber?
Priit ka teie ei suuda olla erapooletu, täiesti varjamatu EKRE mees (loosungiteni välja) ja natsionaalkonservatiiv. Mis me sellega ette võtame, kuidas seda kallutatust väldime? Nu ega ei väldigi. Inimene on kord siuke subjektiivne loom. Ka parempoolseks vaid PP d. nimetada on viga, sest parempoolsed Reformi “tolerastid” saavad ka igast asendist puid alla. Isegi kõva spordimees Ligi pole mõnda aega enam sõber.

P.s. terminid-piirid peaksite selgeks tegema. Nõukaaeg ja kommunismil pole mingit seost sotsiaaldemokraatidega, need kaks liini läksid vististi lahku juba aastal 1917. Lenin keelas sotisaaldemokraatidega ükskõik millist koostööd teha, nimetas neid hullemaks kui natsionaalsotsialistid. Kui kommunistid võitlesid töölisrahva eest , siis sotsiaaldempokraadi tõprad hakkasid neile miskeid õigusi nõudma. Saksamaal oleks võinud vabalt arvulisest enamusest kommunistid ja sotsiaaldemokraadid valitsuse moodustada, kuid Hindenburg sai aru et neid kahte kokku panna võimatu, nii saigi Hitler võimaluse. Nii et nende ühte patta uhamine on vägivalne ja rumal. Te ju ei soovi et teie erakonda sama vägivaldselt vasaku käega nantsideks kutsutakse? Olgugi et tõrvikurongkäikudega, ideoloogialt ja juhtide sütitavate kõnedega, kus vastaste kirjeldamisel sõnavalikuga kitsi ei olda vägagi Reichi mehi meenutab.
Sotsiaaldemokraat teid küll suukorvistama ei hakkaks. Pigem prooviks delikaatselt teist lahti saada. Sama meetodid ka konvervatiivide hulgas. Siin pole midagi uut. Kaadrid otsustavad kõik! Seda tabas ära isegi rumal Stalin. Omad mehed igale poole ametnikeks sokutada, olgugi et ta erialast aimugi pole kuhu ta suunati.


Nõus olen sellega et online ajakirjandus kiirtoiduna hävitab korralikku ajakirjandust. Keskkond kus klikkide arv loeb ei saa norm. ajakirjandust toota. Samas vajadus info veel kiiremini kätte saada kasvab ja kellelgi pole enam aega oodata süvitsi minemist.
Nõus et suhtekorraldusse oletatavat kerget raha teenima minevad noored võiksid natukene ennem ennast põhierialal praktiseerida. Sama kehtib Eestis vist paljude muude erialade kohta ka.
Kuid olgem mureta tuli televisioon, kino, Netflix jne. Kuid ikka teater toimetab elujõulisena edasi ja mitte vähe populaarselt, kuigi neile ennustati kiiret lõppu.

p.s. 2 mis mõte jogada ja seostada sõidetamatud järsakut ratturitega. Kas salajane Moabi propganda jätkub igast asendist?

Huu

 

Postita kommentaar

<< Esileht