neljapäev, aprill 30, 2020

Pullerits: Kriitiline ja avameelne pilguheit Eesti ajakirjanduse mõnele varjus tõsiasjale

Sain pealtnäha huvitava, ent sisult rumala küsimuse, et kui mulle ei meeldi vasakliberalismi laiutamine, kas ma 1) olen valmis selleks, et Eestis kehtestub sõnavabaduse teemal diktatuur, ja kas ma 2) olen kindel, et jään tolles diktatuuris soositute poolele.

Ma olen seda diktatuuri juba näinud – vasakule kaldu diktatuuri nimelt. Lõppeva kümnendi esimesest poolest alates. Mulle öeldi kahel korral otse, et mina kooseluseaduse teemal sõna võtta ei tohi (vt juhtumi kirjeldus allpool). Ma sain korduvalt tunda survet ja hukkamõistu, kui kirjutasin ausalt immigratsioonist, sh nt Vaos toimuvast. Minu jaoks asi enam hullemaks minna ei saanud.

See oli ilmselge sõnavabaduse piiramine.

Kuna meil on nüüd tänu muutunud oludele taas rohkem sõnavabadust kui varem, siis kasutan seda, et asjad siin lahti seletada ja näitlikustada.

Ma ei saanud mullu, 2019. aasta kevadel absoluutselt aru sellest kiunumisest, mis läks lahti, et sõna ei olevat Eestis vaba. Täiesti vastupidi! Tänu vasakliberaalse diktaadi lagunemisele Eestis muutus sõna järjest enam vabamaks. Vaadake ise, kui palju ma sain 2018. aasta sügisest, mil hakkasid puhuma muutuste tuuled, taas kolumnistina esineda. Ma kirjutasin vaat et peaaegu iga nädal arvamusloo, ja mitte sellest, et oi, «Troonide mängu» viimane hooaeg mulle ei meeldinud, nagu kirjutas üks noorajakirjanik, vaid kirjutasin ikka ühiskondlikest asjadest, suurtest nähtustest, olulistest protsessidest. Arvamustoimetaja soosis, et kirjutaksin, sest muidu ilmub liiga palju naiivseid lugusid, muretses ta. Laste kirjandid, ütles ta nende kohta.

See oli just sõnavabadus, mis taas üle mitme aasta Eesti ajakirjanduses õitsele lõi.

Mulle see taastunud normaalsus meeldis, et sõna said kõik, Ahto Lobjakast Jaak Valgeni, mitte ainult Lobjakas ja teised temasugused ning tema leeri kalduvad Eesti vaenajad, kes kujutlesid end olevat progressi teenistuses ja ajaloo õigel poolel.

Mul on hea meel, et see vasakpoolne diktaat lõpuks lõppes.

Ja kisa tõusiski sellest, kui vasakpoolsed tundsid, et neile ei ole jäänud meedias monopoli, vaid sõna saavad üha rohkem ka nendest erinevate vaadetega inimesed, mistõttu nad tundsid end ja oma positsioone ohustatuna.

Aga vasakpoolsed, erinevalt parempoolseist, on alati paistnud silma ääretu sallimatusega teiste vastu – meenutage ajalugu! –, sest nad on nii vastikult ja ülbelt enesekindlad oma ainuõigsuses.

Aga nüüd see eespool lubatud kiri, mille kirjutasin aasta tagasi, mai algul 2019, pealkirjaks «Kõnekast sõnavabaduse juhtumist»:

Viimastel nädalatel on kujunenud arvamus ja hoiak, nagu oleks ajakirjaniku sõnavabaduse piiramine nüüdsete poliitiliste tuulte ja poliitilis-ideoloogilise surve tagajärg – midagi sellist, mida varem pole nähtud ega kogetud.

Mitte miski ei saa olla tõest kaugemal.

Selle kinnituseks üks näide, mida teavad väga vähesed, sest ma ei ole seda suure kella külge pannud. Aga viimastel nädalatel kultiveeritav arvamus, nagu varem olnuks sõnavabadusega kõik korras, kuni areenile ilmusid uued jõud, sundis mind lõpuks sellest avalikult rääkima. Et kummutada väärarvamusi, nagu oleks nüüdne olukord ennenägematu.

Nimelt ajal, mil Eestis oli kuumaks teemaks kooseluseadus ja mil ainult pime ei saanud näha, kui kallutatud oli Eesti ajakirjandus selle teema kajastamisel ja käsitlemisel, sain kõrgelt kaks korda sõna-sõnalt selge hoiatuse, et just nimelt mina ei tohi kooseluseaduse teemal kirjutada. Põhjus oli selles, et olen olnud kooseluseaduse vastu – nagu, muide, ka suurem osa Eesti juriste, Eesti rahva enamusest rääkimata.

Kui te nüüd asja üle järele mõtlete, siis näete, et näiteks Lobjaka juhtum, kus teemaks oli mõne sõna kasutamine, on minu juhtumi kõrval (kui kasutada üht levinud võrdlust) morsipidu. Ma sain keelu kirjutada tol ajal ühiskonda kõige enam erutanud teemast üldse. Et see nii oli, saate veenduda, kui vaatate järele, et protestiks sellise ajakirjaniku sõnavabadust piirava keelu vastu ei kirjutanud ma järgmised poolteist aastat mitte ühtegi kommentaari. (Veel kord: too oli minu isiklik otsus – protest.)

Ühtlasi võiksin siinkohal pikalt kirjeldada seda, kui raske oli mul 2013. aasta kevadel avaldada lugu sellest, kuidas kooseluseaduse debati raames püüdsid homoaktivistid takistada SAPTK üle-eestilise kampaania läbiviimist. Oli raske avaldada hoolimata sellest, et lugu on tehtud äärmise objektiivsusega, ilma vähimagi hinnangulisuse ja kallutatuseta; hoolimata sellest, et vaatasin loo läbi koos meediajuristiga, et kuskil ei leiduks midagi, mida keegi saaks ajakirjanduse professionaalsusest ja hea tava reeglitest lähtudes ette heita. Ikkagi kohtasin selget vastuseisu selle loo avaldamisele ning katseid seda edasi tõugata, et teema päevakorralt maha tuleks ja oma aktuaalsuse minetaks. Lõpuks saavutasin loo avaldamise tänu sellele, et suutsin otsustajaid veenda, et hoolimata sellest, et teema ei pruugi neile meeldida, on lugu tehtud üksikasjadeni tasakaalustatult ning juristiga sellest vaatevinklist ka kriitiliselt läbi vaadatud. (Oh, vaadataks ka kõik teised Eestis ilmuvad lood enne avaldamist samasuguse põhjalikkusega läbi!...)

Kokkuvõtvalt: ma ei tüütaks teid nende lähimöödanikust pärit isiklike näidetega sõnavabaduse vallast, kui praegu (jutt on 2019 kevadest, tuletan meelde – P.P.) ei oleks loodud üleüldine kujutelm, nagu oleks ajakirjanike survestamine ja nn raamistamine pelgalt viimaste kuude arengute tulemus. Loodetavasti peab neid siinkirjeldatud juhtumeid silmas igaüks, kellel tekib kihk edaspidi sõnavabaduse teemal sõna võtta ja pidada nüüdseid ilmingud ajakirjanduses millekski selliseks, mida varem ei ole esinenud.

*
Kuu aega hiljem, juunis 2019, pidasin vajalikuks juhtida tähelepanu sellele, kuidas ajakirjandus on teemade kajastamisel kaldu, ja väga osavalt kaldu, nii et tavalugeja ei pruugi seda märgatagi. Aga mina ei ole tavalugeja, olen spetsialist. Kirjutasin järgmist:

Pean meie ajakirjandusliku kvaliteedi hoidmise nimel vajalikuks jagada ühte tähelepanekut seoses tänase looga «Kuidas EKRE fännid avalikku arvamust kujundavad».

Lugu on huvitav. Aga.

Lugu räägib ainult sellest, kuidas EKRE avalikku arvamust kujundab. Loost jääb seega kõlama, et avalikku arvamust kujundavaid võtteid kasutab üksnes EKRE, keegi teine mitte, sest ühtegi teist erakonda pole loos mainitud. Võib-olla on see tõesti nii – aga me ei saa seda loost teada. Sest ajakirjanik ei ole meile öelnud, et teised seesuguseid võtteid ei (sic!) kasuta. Mis tundub siiski küsitav, kui meenutada mõned aastad tagasi Postimehes ilmunud lugu, mis näitas, kuidas keskerakondliku Tallinna linnavalitsuse töötajad käivad kommentaariumis massiliselt sõna võtmas ja oma liini ajamas. Mis tundub küsitav, kui meenutada kevadist juhtumit, kuidas reformierakondlased korraldasid peaminister Jüri Ratasele keset ERRi debatti telefoniterrori. Mis on küsitav ka seepärast, et loos tsiteeritud teadur Marju-Himma Kadakas ütleb, et seesuguseid avaliku arvamuse suunamise võtteid kasutavad ka feministid, loomakaitsjad ja veganid. Miks ei võiks siis sama teha teised erakonnad?

Veel kord: kui teised erakonnad seda ei tee, oleks tulnud seda loos ka selgelt öelda. Praegusel kujul jätab see justkui asjalikult tehtud lugu paraku erapooliku ja kallutatud mulje.

Meil tasub nii autorite kui toimetajatena rohkem meeles ajakirjanduse aluspõhimõtteid, milleks on lisaks objektiivsusele ka õiglane ja kõiki asjaolusid arvestav kajastus.

...See soovitus kehtib jätkuvalt ka nüüd, kevadel 2020 – ja kogu Eesti ajakirjanduse kohta, ja paljude teiste väljaannete kohta palju-palju rohkem, kui minu tööandja kohta.

Foto: Priit Pullerits 2018. aasta kevadel Tartu GP rattarajal. Foto autor: Karli Saul 
Foto 2-5: Priit Pullerits laupäeval Emajõe kallasrajal. Fotode autor: Priit Pullerits

117 Kommentaarid:

At 18:40, Anonymous Anonüümne said...

Jutt on tavatult pikk ja pildimaterjali napib sootuks. Kas relvastatud Lobamokk soovis oma kompaniiga sellest avaldusest desertöörlikult distantseeruda ja jättis kamraadi oma jutuga üksi? Sõber nii ei tee. Miks? Meedia võim on siiski punaste ja nendega kaasajooksikute käes. Selles on probleem. Kapitalil pole ainult rahvust vaid on ka veel värv. Kui sinine kapital on Eesti maha jätnud punaste mängumaaks, siis ei julgegi õige ärimees suud kaasa rääkida teemal, et kunnil pole riideid seljas.

 
At 18:56, Anonymous Anonüümne said...

Asjalik tähelepanek. Nii on.

 
At 22:02, Anonymous Anonüümne said...

Tubli Priit,tule meie tuulde ja hoia hammastega kinni.

 
At 22:06, Anonymous Anonüümne said...

Miks siis kohe selga sirgu ei löönud, nüüd tagantjärgi rusikatega vehkida, mage ja lame lugu.
Kes ütleb, et täna pole Postimehes keegi teine samas olukorras ja tuleb sellega aasta pärast lagedale.
Kas ravimiäri ajalehes on täna võimalk ravimiärist terav lugu ilmutada? Vastus on, et ei ole.

 
At 23:39, Anonymous Anonüümne said...

Miks ei löönud, ähh. Elada on ka vaja. Ei oska me ju ilma rahata hakkama saada. Pole raha pole relvastatud sõpru. Hea kui pärast keegi armust leivale võtab ja olla laseb. Jututuju on siis aga edasiseks kadunud. Las ullikesed löövad selja sirgeks. Noorte teema on mässata.

 
At 09:01, Blogger Priit Pullerits said...

Mind oleks lahti lastud. Olukord oli reaalselt selline. Mis minust lahti lastuna kellelegi kasu olnuks?

 
At 09:19, Anonymous Anonüümne said...

inimesed nutavad

 
At 09:37, Anonymous Anonüümne said...

Kas hakkab jõudma sinna maani et rahvuse eest võideldes pead olema Bonnieri või kohaliku Mogrimärdi palgalehel? Kapten Tenkes sai metsa peitu minna, kapten Pulleritsul seda võimalust ei ole.
Suureesti tegemise vennad räägivad õigust, me peame bulbassid poolakad ja leedu matsid selja taha saama.

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

Lubati kõva litakat Eesti ajakirjanduse pihta aga lugemiseks esitati pikk ja lohisev koolikirjand Postimehe köögipoolest. Seda lugu oleme kuulnud ennegi. Kas Peep Pahv tehti lahti sellepärast, et ta oli (ja jätkuvalt on) sitt ajakirjanik? Ei. Talle anti kinga selleks, et Kaljuveer saaks ennast uuel kohal kehtestada. Kas Soonvald võttis Pahvi tööle sellepärast, et tegu on kompetentse ajakirjanikuga? Ei. Ta tegi seda selleks, et Postimehele hinge sittuda.

 
At 11:02, Anonymous Anonüümne said...

Dikdatuuril ja dikdatuuril on ikka vahe sees. Oletame, et PP oleks sügaval nõukaajal avaldanud soovi minna Ameerikasse. Rattaga sõitma. Ja vahetatagu talle dollareid ka -- nii 4000. Arvata võib, et 80tel oleks sellise jutu eest lihtsalt haiglasse pistetud.
Ja see homoteema, vabandust, miks peaks tavalisele heterole üldse korda minema, kuidas teistsugused in oma elu korraldavad? Mingi marginaalne vähemus.
Sama loogika järgi võiks nt prillikandjaid või kõhukeseta keskeas mehi vaenama hakata. Algatuseks, kas need prillikandjad peavad ennast targemaks, et peavad kogu aeg demonstreerima ... ja kõhukeseta mehed ei tohiks mingil juhul liibuvaid rattariideid kanda, see on kõigile teistele solvav! Edasi on deelo tehniki.
Juba praegu saab aeg-ajalt autoaknast kuulda (mnt-l trenni tehes) "Hoomod!" Kahju küll, aga Priit tõesti siin EKre vaenukülvamise vankri ees, selle asemel, et midagi laiemale ringile kasulikku teha. Nt miks ei kehti Emajõe üüres Tartust ülesvoolu kallasraja seadus? Kas uute majaomanike seas mõni tähtis maksumaksja? Aga ei, Priit jahib netis neegreid ja homosid, omad kiidavad, kõik korras.

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb nii välja et need liberaalsed lumehelbekesed ajakirjanikud on palju sirgema seljaga, kes Postimehe ukse kinni lõid, erinevalt PP-st. Neil ka ei olnud võimalik avaldada lugusid, mis Postimehele ei sobinud

 
At 14:46, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjanik saab olla ainult mässav sirgeselgne noor. Vanakesed ongi lömitajad, professorid, oma naha hoidjad. Elu. Noored ohverdatakse, et vanaf saaks küürutada.

 
At 14:52, Anonymous MargusM said...

Ma kiidan Priitu huvitava postituse eest, arvan et see on mitme kuu parim..

Sellest kirjest tekkis ka minul mõningaid küsimusi, ülal kommenteerijatega sarnaseid.

"Mind oleks lahti lastud. Olukord oli reaalselt selline. Mis minust lahti lastuna kellelegi kasu olnuks?"
Kõige õnnetum eda väljavabandamine mida ma nii kõvalt mehelt, kui Priit omaarust on, näinud olen võtab natuke nõutuks, tekitab lausa pettasaanu tunde. Võib juhtuda et sitakotid on siiski tugevamad ellujääjad.

 
At 15:20, Blogger Priit Pullerits said...

Ei ole nii, MargusM. Väga lihtne on uks enda taga kinni lüüa ja näiliselt kõvatada. Kus need noored kuked nüüd on? Kadunud kõik. Hoopis kõvem on see, kes suudab ja oskab ebasoodsad tormiajad üle elada - the survival of the fittest! -, et siis, kui olud veidigi pöörduvad (ja varem või hiljem need pöörduvad), heisata võidukalt lipp ja kihutada edasi sinna suunas, kuhu vahepealsed ebasoodsad olud ei lasknud kihutada.

Vaatepunkti küsimus, mõistate?

Väga lihtne on alla anda ja kõrvale astuda. Olgu sirge seljaga või kuidas tahes. Mis on sirgeselgelt lainetesse hüpanu ja kadunu kasutegur? Null. Aga mina olen võitlusväljal edasi, nagu näete.

 
At 15:45, Anonymous Anonüümne said...

See sirgeselgselt lainetesse hüppaja ongi kapten, mõistate?! Ta teab, et kõik kes jäävad laeva vahti hoiavad asju kontrolli all ja kapten ei pea selleks laevas istuma, et asju kontrollida ja suunda sättida. Ta võib lubada luksust, et peab laeva kinni ja võimaldab vabatahlikel hõljuda soojades kaisutavates lainetes, keset kottpimedat ööd, tähevalgel. Ta teab, et haid on kaugel ja ajavad külmemas vees kalu taga ning ei tule lainetes hängijaid segama. Selles on lainetesse sööstja saladus. Ainult loll ja nokastanud teeb meeleheitliku hüppe vette kui asjad on väljunud kontrolli alt. Eduka avantüüri alguses on alati plaan!

 
At 17:01, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjaniku püha kohus on levitada uudiseid ja kuulujutte vahendeid valimata.

 
At 17:13, Anonymous Anonüümne said...

Toru, ehk PR agentuur ongi see kes reaalselt karmis konkurentsis juhib ajakirjandust. Need PR kaptenid kel südametunnistus hakkab vaevama, need lastakse üle. Nii on see olnud. Vapramad, südametunnistuseta ja ustavad saavad aga sooja koha absoluutse võimu juures.

 
At 17:42, Anonymous Anonüümne said...

Mis oleks saanud, on olemas UUudised, Objektiiv, jagad küll nendega samu väärtusi aga miks sinna poleks sobinud minna?

 
At 19:48, Anonymous Anonüümne said...

Selle viimase lõigu kohta on Pulleritsul küll omapärane suhtumine.Et kui ajakirjanik teeb loo EKRE jüngrite tegevusest, siis peaks ta tingimata mainima, et teised teevad ju ka,et oleks objektiivne. Kas see kehtib kõigi juhtumite puhul? Et kui näiteks ajakirjanik teeb loo mõnest korruptandist või petisest, siis peaks ta kindlasti mainima juurde, et antud pätt pole ainuke, on ka teisi ja siis kõigist neist teistest ka artikli tegema?

 
At 19:54, Anonymous Anonüümne said...

E. Savisaare klassika: "aga vaadake, mis teised teevad".

 
At 08:49, Anonymous Anonüümne said...

Priit oleks pidanud minema ja ka praegu peaks minema töökohta kus homo ja neegrijaht jm. marginaalsed aga tulitavad teemad lubatud. Kirjutama need ajalehe tiraazid suureks ja inimestele arusaadavasse keelde.
Saaks Trumpile hosiannat laulda ilma ,et üle õla vaatama peaks ja selgitada et naise koht on mujal.
Milleks Postimehes põrandaalust elu edasi elada? Ebastabiilne keskkond kus juhid vahetuvad igal jaanipäeval.

Vasakpoolne diktatuur lõppeva kümne esimesest poolest? Kas jälle käed sassi läinud? Reform ju parempoolne erakond.

Huu

 
At 09:40, Blogger Priit Pullerits said...

Huu, te ei taba asja. Te tikute siin sõna võtma teemal, millest teil puudub arusaamine. Mis puutub siia näiteks Reform? Mis põrandaaluneelu? Väga põrandapealne elu - ma ju kirjutasin, et olukord on muutunud. Ja enam tagasi ei muutu, arvestades, kes on omanik.

 
At 09:56, Anonymous Anonüümne said...

Huu ei mõista miks PP on resistanssi liider ja juht. Nii vasak kui parempoolsed klounid kihutame kikerpere sohu ja kehtestame rahvusliku diktatuuri. Verise ja julma. As simple as tät.

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

Kas Priit saab Postmehes avalikult nt presidenti halvustama hakata ja ei pea enam "ridade vahele" kirjutama? Juba praegu nt Vikerraadio sissehelistajate toon tihti nii üles köetud --
vihatakse "punaseid" ajakirjanikke, ikka mitu kraadi vängemalt kui omal ajal Savisaare kaitsel kuulda võis.

 
At 14:23, Blogger Priit Pullerits said...

Ma tean, et mu külitud seeme läks viljakasse mulda ja sealt tõuseb võimas puu.

Kui te nüüd vaatate sotsmeedias, kuidas mujalt siia tulnud välismaalased on tõmblemas minu intervjuu peale (ERR on pannud selle ka inglise keelde), kuidas nad on närvis, ennast õigustamas, vastu ründamas, siis küsige: miks ja millal inimene teeb nii?

Vastus: läheb pöördesse siis, kui ta on ise sisemiselt ebakindel, kui ta saab aru, et tema nõrgad kohad on paljastatud ja välja toodud. See on sama, mis solvumise puhul. Kui keegi teile ütleb, et olete paksmagu, aga te kaal on 75 kilo, siis te ju ainult muigate selle peale, sest teate, et see nii ei ole. Aga kui olete märgatavate ülekaalu tunnustega ja keegi siis midagi ütleb selle kohta, vaat siis ju solvute, sest osutati kohale, mida te tunnistada ei taha, sest teate, et see on teie nõrk koht.

 
At 15:04, Anonymous Anonüümne said...

Priit,molodets.

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

Üks asi on reaktsioon, teine asi on reaktsioon provolatsioonile. Priit on jäle mehike kes urgitseb ja provotseerib niikaua kuini ise vastu tatti saab. Kuid siis algab teine faas. Sa oled nõrk ja ebakindel et sa mulle vastu vahtimist andsid.

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

Teada need lääne nimedega kukimukid. Enamus neist puhtad matsid aga nimeks võtnud jeekimid (Joachim Matthiaz jne). Ega siis vasakul ole vaid noored kirjatsurad. Vasakute leer on nii kõva et neid ei võida.

 
At 17:04, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Olen sedakorda suuresti Priiduga nõus. Olen alati arvanud ja ka sageli oma nahal tunda saanud, et pole olemas kiuslikumaid ja sallimatumaid inimesi, kui need nn sallivuslased. igasugune religioon või ideoloogia mida teistele vägisi peale surutakse on jama. Samas igale jõule peab olema vastujõud, st ühe jõu esiletõus kutsub ülesse vastasuunalise liikumise. Mina ei halvustaks neid nn Uusi uudiseid või Objektiivi. Ühtegi uudistekanalit, ei tasu iial võtta puhta kullana, aga andke andeks, kes aru ei saa, et riiklik meedia ja manipuleerib meiega ja ajab meile kärbseid pähe, see on laus loll. Lugedes erinevaid uudiste kanaleid, kus asju lahatakse erinevate nurkade alt, võib pisut halle ajaurakke liigutades tõde ette kujutada. Nooruse tegin samuti tihti nii, et kui midagi ei meeldinud, saatsin kukele ja astusin minema. Olen nõus, et see on lihtsam ja tihti võib-olla, ka et õige. Samas kui te soovite võita sõda, peate vahel ka mõne lahingu kaotama. Seda nimetatakse taktikaks ja seda mõistavad need, kes mingilgi tasemel oskavad malet mängida.

 
At 17:29, Anonymous Anonüümne said...

Lühidalt selgelt ja löövalt, just nagu Pulleritsu sulest! https://www.telegram.ee/maailm/the-washington-times-koroonaviiruse-pandeemia-ajaloo-suurim-poliitiline-pettus?fbclid=IwAR2Wt699yJJ47qPydvx76iv2OxoXzRJ_W7FugAUUna5nkzmFRylW9VfO4gQ

 
At 18:05, Anonymous Anonüümne said...

Väga võimalik et pettus, kuid parem telegrammi mitte viidata.

 
At 18:22, Anonymous Anonüümne said...

Isake Kägu? Mis religiooni ja ideoloogiat sallivad meile peale suruvad?

 
At 18:31, Anonymous Anonüümne said...

Miks mitte, siin ikka selline tõde, mida punane meedia ei avalda, noore naise pilt ka veel juures
https://www.telegram.ee/maavaline/eestlanna-pihtimus-elasin-koos-reptiiliga

 
At 18:40, Anonymous Anonüümne said...

Kvaliteet ajakirjandus ei oleks teinud lugu mitte reptiiliga kokku elanud eestlannaga vaid reptiili endaga. Vot siis oleksime tõde kuulda saanud.

 
At 19:58, Anonymous Kägu said...

Anonüümne Anonüümne ütles ...

Isake Kägu? Mis religiooni ja ideoloogiat sallivad meile peale suruvad?

18:22
oma liberalismi, globalismi, homoideoloogiat jne. Kusjuures EKRE-laste nn. räuskamine on nagu lapse lalin selle kõrval, kui sallivuslane tõsist viha kõnet alustab. Vaadake näiteks selle Greta Thunbergi kõnesid. Jään selle juurde, et homoaktivistid on kõige kiuslikumad ja kättemaksuhimulisemad olevused maamunal üldse. nende hakklihamasinasse ei tahaks isegi nii kõva mees, nagu hr Pullerits sattuda. Omal ajal näitas Erki Nool leigevõitu suhtumist homoideaalidesse ja ta praktiliselt lintsiti ära. Lollakad mõnitavad artiklid riiklikult tolereeritud infokanalites, lollid naljad TV s, lisaks veel üleriigiline hukkamõist. Kusjuures, kõik vaid selle eest, et Nool vastas küsimusele:"kuidas te suhtute seksuaalvähemustesse?", et tema soovitab noortel hoiduda praktiseerivatest homodest. Kes tahab avastada nende inimseste tõelist sisu, mingu näiteks lõustaraamatu portaalis sallivuslaste kodulehele ja te saate aru, et vihatud EKRE eeskõnelejad on nendega võrreldes nagu pühakud. Salliv ollakse vaid ühes suunas, aga kõik mis jääb vasakule ja paremale, seda tuleb valimatute vahenditega materdada ja maha teha.

 
At 20:06, Anonymous Anonüümne said...

Punaste seakisa näitab kui hästi antud kirjutis mõjus. Tegelikult meil polegi enam ajakirjandust vaid lihtsalt vasakäärmuslik propaganda ja lai avalikkus on sellest aru saanud. Kultuurimarksism kaevas terve ühiskonna ideologiseerimisega endale ise haua Meil on tänapäeval nii palju tabusid ja dogmasid, et polegi enam teemat millest saaks ideoloogiavaba artikli kirjutada. No siin ülevalpool kaaskommentaator väidab, et keegi kena daam elas koos ühe elukaga keda keegi näinud pole.
Väga hea. Nüüd tähelepanelik netikommentator märgib, et ühe inimese loodusseadustega vastukäiv jutt on mõne ajaloosündmuse puhul nii kindel tõend et Lääne Euroopas võid Sa selles jutus kahtlemise eest mitmeks aastaks kinni minna.
Igal juhul Priidule suur aitäh, et marksismuse mädasse kirstu üks nael juurde löödi.

 
At 21:07, Blogger Priit Pullerits said...

Võtke heaks, 20:06. Ja teised ka. Oli suurim rõõm seda teha.

 
At 22:38, Anonymous Anonüümne said...

Vabandust eksitamise pärast, aga see telegrami link Võrumaa naise elust oli ikka naljana mõeldud. Tundus piisavalt hullumeelne, et siinne stammlugeja selgitusi vajaks. Lamemaalasi siin ilmselt vähem kui homosid või neegreid.
ps. Millise loodusseadustele vastu käivas jutus kahtlemise eest Lääne-Euroopas aastateks kinni läheb?

 
At 22:41, Anonymous Anonüümne said...

Kurat küll Priit,nüüd ajasite sita keema......

 
At 23:13, Anonymous Anonüümne said...


Täna on Postimehes osadel teemadel ja osadest persoonidest tabu kirjutada.
Miks Priit kisa ei tõsta, silmakirjalikkus ja paindumine kuhu vaja kuubis ei muud.



 
At 23:37, Blogger Priit Pullerits said...

No mida juttu, 23.13! Keegi ei keelanud mul kirjutada sellest ja neist:

https://leht.postimees.ee/6963455/tehke-jarele-ule-saja-kilomeetri-jalgsi-noolsirgelt-labi-eesti?_ga=2.9148149.1931657192.1587968071-1354123421.1586545291

...ja samuti mitte sellest ja neist:

https://leht.postimees.ee/6963445/telekomide-juhid-silmitsi-ennenagematu-katsumusega?_ga=2.268604977.1931657192.1587968071-1354123421.1586545291

 
At 23:58, Anonymous Anonüümne said...

Kõik võib ilus olla ja praalida on uhke, et näitame koha kätte, aga mõelge korraks, kaua on omanik sellele veel nõus peale maksma. Lugeja ja reklaamitellija pole seda senini nõus olnud tegema. Miks?

 
At 01:03, Anonymous Anonüümne said...

Ooda mille pärast sa kummardad?
"et marksismuse mädasse kirstu üks nael juurde löödi."
Mis krdi. Ekre mäda siin nüüd voolama hakkas?

 
At 11:48, Anonymous Anonüümne said...

Huule jt teooriahuvilistele. "Vaskpoolne" on siin blogis ilmselgelt universaalne sõimusõna, mille alla saab panna kõik, mis ei meeldi. Sünonüüm sõnaga vastik, nt äärmusvasakpoolne 'väga vastik'. Politoloogiaga pole siin midagi tegemist. Sama lugu selle kultuurimarksismiga -- siia alla saavad vandenõuhuvilised kõik ebameeldiva paigutada. Majandusdeterminist Marxi ennast jätsid kultuur ja ideoloogiline võitlus suht külmaks.

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

Pärast ülikooli lõpetamist töötas Helme kirjastuse Eesti Raamat marksismi-leninismi osakonnas...

 
At 13:06, Anonymous Anonüümne said...

11.48 le lisaks selgituseks. Et kui Priit ummikus , siis ta vastab et sa ei saa üldse aru millest siin jutt käib. Sa ei jaga suurt pilti ja peaksid suu kinni hoidma sellel teemal. Sellist vastust juba kolm korda järjest saanud ja järjest nõutumaks muutun.
Kui kunstnik peab selgitama on teose vaataja/ kuulaja jaoks arusaadavasse keelde (muidu on see lihtsalt üks mõttetu junn), siis peaks kindlasti seda ka suutma ajakirjanik teha. Selgita siis arusaadavas keeles, et ma saaksin aru millest jutt käib. Mitte ära demgoogitse.

Huu

 
At 13:43, Anonymous Anonüümne said...

Huu käratusi lugedes tõmbub selg tahtmatult küüru. Sel mehel on haaret, milleni meie, sitakotid, kunagi ei küündi.

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

Jajah, kui junn on purgis ja vaataja ei saa muhvigi aru, siis peab kuntsnikk juurde seletama, et paljastas perse vabakal risti ees ning sittus purki, kuses kah, purki. Taiese nimi on vabadus purgis.

 
At 15:00, Anonymous Anonüümne said...

Mida teha Priit,keda ja kui palju kasti lüüa?

 
At 16:35, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

Monarhia on ainus õige valitsemisvorm. Enne korda majja ei saa kui kuningas valitud. Kuid kes meid valitseda võiks? Mida arvate, lugupeetud isakesed ja vähemad vennad?

Muidu jäämegi siin kuni esimese rattavõistluse laupäevani omakeskis vaidlema, et kas ajakirjandus on vasakpoolne või äkki hoopis vasakpoolsed teevad ajakirjandust. Teevad rohkem ja paremini kui parempoolsed. Kas ei ole mitte nii, et ajakirjanduskateedrisse kogunevadki juba eos vasakpoolsema – mida iganes see mõiste ka kellegi jaoks tähendab – meelelaadiga inimesed. Seevastu maalähedasema ellusuhtumisega inimesed koonduvad rohkem masina- ja traktorijaamadesse. Nii peamegi leppima olukorraga, kus ajakirjanduse suunda mudivad ja meid sobivasse nurka nügivad liberastid, kosmopoliidid, feministid, ateistid, humanistid ja sekka mõni selge silmavaatega pullerist.

Mida arvab ajakirjandusõppejõud Priit? Kas asjad on vasakpoolsuse sohu sattunud juba esimese kursuse esimesel päeval, kui kõik kohaletulnud ongi juba eos vasakule kaldu ja kas siinkohal oleks abi kvootidest?

Kas ma eksin, kui väidan, et ajakirjanduse- ja kommunikatsiooni bakalaureuseõppes on ülekaal umbes kolm ühele naiste kasuks? Mitte et siinkohal sugu tingimata oluline oleks, kuid teatud ilmavaatelise seose läbi kehalise jagunemise saab siit konstrueerida. Kas on aeg sealmaal, et ajakirjanduse tasakaalustamiseks, see mille eest me kõik võitleme, oleks aeg ajakirjanduse kateedris sisse seada paremale kaldu meeste ülemvõim? Kas siinkohal võiks abi olla algselt viidatud monarhiast?

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

Pullimehe Jürka isa Gunnar ütles juba selle vabariigi alguses, et kõigepealt sünnivad uues vabariigis lapsed ja kui nemad saavad õppejõududeks siis nemad harivad täisväärtusliku vaba Eesti kodanikud. Nüüd aga on läinud nii, et haridussüsteem on noored ära keeranud. Raske on öelda, et kas pahemale või paremale poole. Vanakeste jaoks kes näevad hukas noorte paikapanemiseks abi monarhiast on kroonitõbi. PP on hiljaks jäänud oma jutuga, liiga kauaks on jäänud oma võimalust ootama. Ainuke võimalus midagi muuta on läbi võimu või üldise resistantsiga. Resistants on tänaseks võimu ees jõuetuks osutunud. See on tõde.

 
At 09:20, Anonymous Anonüümne said...

Omaenda tekste on keerulisem hinnata, aga homo- või pagulasteemadel kirjutades poleks PP mingil juhul neutraalne, näiteid siin blogiski lõputult.
Postmehe peatoimetaja aga kirjutab: "Nii nagu ajakirjanik ei tohi viia ajakirjandust tehes ellu oma isiklikku salaagendat, ei saa ja ei tohigi ajakirjandus rääkida ühiskonna asjadest nii, et lähtub oma kitsast agendast (tegevuskavast ja -eesmärkidest, isiklikest sümpaatiatest või antipaatiatest)"
Paistab, et homo- ja rassiteemade jaoks jäävad ikkagi UU-taolised väljaanded. Seal pole toimetuse nimed ka avalikud, nii et "kirjutada võib kõike".

 
At 10:09, Anonymous Anonüümne said...

Siia on keegi purupunane vennike tekkinud. Miks peaks homo ja pagulasteemadel neutraalne olema? Tegemist on otsese rahvuse ja rahvusriikluse murdmisega. Kui tahad oma lastega eesti keeles rääkida tuleb neil teemadel rääkida mitteneutraalselt ja vaenlasest verd välja soristades. Täpselt nagu isa Pulleritsult ja isakestelt ootama. Homme ja iga päev. Jõudu tööle!

 
At 10:55, Blogger Priit Pullerits said...

Muidugi ei saa jääda neutraalseks, 09:20, kui lõuna poolt Euroopa üle joostakse ja see ähvardab ka meile valguda- Iga riigi kohus on oma piire kaitsta ja siin ei ole lugu nii, et võrdselt saavad sõna korra kaitsja (Eesti riik) ja seaduserikkujad (sissetungijad, sh pagulased, kes ei peaks üldse Eestisse jõudmagi, sest nende väidetavat pagulust tuleb menetleda riikides, kuhu nad esmalt saabuvad, s.oItaalia, Kreeka, Hispaania nt).

 
At 11:22, Anonymous Anonüümne said...

Riik ei ole küll lillegi liigutanud pagulaste vastu, pigem on võetud just soosiv hoiak.

 
At 11:38, Anonymous Anonüümne said...

Jutt on ju praegu ajakirjanike neutraalsusest, mille puudumist PP teistele ette heidab.

 
At 11:39, Anonymous Anonüümne said...

Pagulasseisundi konventsiooni ja 31. jaanuari 1967. aasta pagulasseisundi protokolliga ühinemise seadus võeti vastu 19.02.1997 Tiit Vähi kolmanda valitsuse ajal kus olid kaasosalised arengupartei ja reformistid. Seadus jõutus Eestis 09.07.1997 Mart Siimanni valitsuse ajal. See seadus paneb paika, et Priidu jutt on 97 aastast alates pullikaka. See miin võeti vastu mõttega, et kui venelased jälle oma kanna siin maha ajavad liiga agressiivselt, siis oleks juriidiline alus siinsetel kodanikel väljamaal pelgupaika nuruda. Loomulikult käib selle sadusega kaasa Breznevi pakina kaasas kohustus õnnetuid murjameid nende hädas toetada. Nii lihtsalt on. Ühest küljest päästerõngas ja teisest küljest miin väikerahvuste ruineerimiseks. Juhul kui imperialistlikud jõud õhutavad maailmas sõjategevust, siis sellega genereeritakse automaatselt pagulasi. See omakorda on ka sõjategevuse õhutamise eesmärgiks, et konventsiooni abil küüditada vabatahtlikult rahvast sihtriikidesse ja destabiliseerida nende elukorraldust. Stabiilse ühiskonnamudeli tasakaalust väljaviimine avab samas mitmesuguseid uusi võimalusi nii poliitilisel kui majanduslikul tasandil. Põhimõtteliselt analoogne miin lisandus juurde kui Eesti ühines Ansipi esimes valitsuse ajal 2005 aastal Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni mereõiguse konventsiooniga. See andis majanduspõgenikele lisavõimaluse aferistide abil üle Vahemere tikkudes ka sihtriigina Eestisse ennast möllida. Nii lihtsalt on. Oleme seotud kätest ja jalust ning EKRE võib tantsida palju tahab aga neist konventsioonidest meil pääsu ei ole.

 
At 11:50, Blogger Priit Pullerits said...

11:38, te peate vahet tegema žanridel. Ma ei kirjutanud koroonakriisi ajani uudiseid. Kirjutasin olemuslugusid ja kirjutasin kolumne. Kolumnides peabki olema seisukoht, muidu pole sel üldse mõtet. Kui vaatate nüüd mu uudistoodangut, siis seal ei ole küll mingit kallutatust, seda esiteks, ja teiseks, kui ma satuksin teemale, kus võib tekkida sisemine maailmavaateline konflikt, siis ma ei kirjutaks sellest.

Enamasti tekivad teistel probleemid sellest, et nad ei oska, suuda või taha jääda neutraalseks ja objektiivseks, ja teiseks seetõttu, et kui tekib sisemine konflikt, siis sellest tulenevalt teemast ei loobuta (ei anta seda edasi mõnele kolleegile, kel konflikti pole), vaid kirjutatakse ikkagi lugu, kus siis see konflikt taustal läbi kumab (fookuse seadmise, allikate valiku, avaldatud ja avaldamata info valiku ja muude võtete abil).

 
At 12:44, Anonymous Anonüümne said...

Lugu on väga hea ja seetõttu blogi loen. 10 punkti!

Samas pean märkima, et PP ei meeldi ja trennitegemisest ei jaga ta midagi. Need jutud jätke vahele.

 
At 13:13, Anonymous Anonüümne said...

Enne koroonat ei saanud don Pullerits uudiseid teha sellepärast, et ta oleks lahti lastud. Aeg oli raske siis, gänksterid, vaesus, kriis. Aga nüüd on parem. Enne oli vasak.

 
At 13:26, Blogger Priit Pullerits said...

Aitüma, 12:44.

Ütlete olulise asja välja, kuigi nagu muuseas. Nimelt selle, et see, kes tahab kõigile meeldida, kaotab iseenda. Ja see on suurimaid kaotusi. Mina ei taha kellelegi meeldida. Olen see, kes ma olen. Ja on teie vaba valik ning teie absoluutne õigus otsustada, kas ma teile meeldin või ei meeldi või jätan ükskõikseks. Teie teete just nii, nagu õigeks peate, nagu te süda või mis iganes teile ütleb. Peaasi, et jääte ise ka iseendaks ega ürita kõigile meeldida.

 
At 14:11, Anonymous Toits Pärnumaalt said...

Et ka Pullerits nüüd sama reha otsa on astunud, kuhu täna riigis valitseva kliki üks koalitsioonipartnereid. Et kõik, kes pole nendega osaltki nõus on liberaalid ja veel hullem- vasakpoolsed, bolševikud ja kurat teab kes.
Pullerits on ilmselt tark inimene- ei vaidlegi vastu, ent nii mustvalge maailmakäsitlus sobib pigem liivakasti kui enda arvates tõsiseltvõetavale ajakirjanikule, ajakirjandusõppejõule (kes neid tänaseid enda poolt kirutud nö lapsajakirjanikke ka ise koolitab) jne.

 
At 14:33, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei poolda paljudes asjades PP vaateid ja see lödipükside jahtimine tundub lausa koomiline (ei saa aru, kas vahel teeb ta nalja). Aga uudisajakirjanduse, st uudiste kirjutamise õppejõuna on PP ilmselt maailmaklass või vähemalt Euroopa tipptase. Vähemalt oli 10+ aastat tagasi, kui mina tema käe all õppisin. Tohutult kasulik on seal selline hullumeelne resoluutsus ja fanatism. Igale tööle isiklik kirjalik ja lisaks suuline tagasiside. Selliseid oma ala hulle võiks ülikoolis rohkem olla. Loodan, et kursus on jätkuvalt sama tugeva tasemega.

Mina ajakirjanduses ega PRis ei tööta, aga praegune väljaütlemine PPlt on ilmselt jah kibe tõde paljudele. Natuke lahmiv võib-olla, aga ikkagi tõe lähedal. Kuigi iseenda proovile panemiseks võiks PP teha maksimaalselt neutraalse ja mitmetahulise intervjuu mõne EKRE poliitikuga. Oleks huvitav näha, kuidas see välja tuleb.

Põhimõte, et kui uudisreporteril on mõnes küsimuses maailmavaateline, noh, ebakindlus, siis annab ta teema teisele reporterile, väärib aga tõesti meelde tuletamist. Lihtne ja aus lahendus ju tegelikult. Kui päris hulluks minna, siis ajakirjandus on inimese ju poolt loodud inimese enda vaatlemiseks, ja üdini neutraalselt ei olegi ju võimalik iseennast vaadelda. Selles mõttes jah ei ole neutraalset ajakirjandust olemas. Aga teema teistele delegeerimine on adekvaatne ja tervemõistuslikult piisav lahendus.

 
At 14:50, Anonymous Anonüümne said...

Mitmeski mõttes on PP tubli. Häda on selles, et kesksetest ajakirjanikest vist ainukesena (või on veel keegi?) langeb tema jutt teiste ajakirjanike vasakpoolsusest sõna-sõnalt kokku ühe kohaliku partei omaga. Kui üks lihtne parteisõdur oma ammuse hariduse baasil v-o päris täpselt ei teagi, millest ta räägib, siis Priit juba ameti tõttu kindlasti teab pisut rohkem parem-vasakpoolsusest. Ja see teeb need vasakpoolsuse jutud ja üleskutsed objektiivsusele, parema sõna puudumisel, kahepalgeliseks.

 
At 16:54, Anonymous Anonüümne said...

Toits kinnitab oma viimase sõnavõtuga taas, et aasta sitakoti tiitlit ei antud talle eelmine aasta juhuslikult

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

Toits ja temale järgnevad sitakotid ei jaga et Papa Pullerits jättis suurema materdamise tegemata. Halastas kärnasele kamsaftile. Vasakul pole üksnes zurnalistijukud, vaid kogu narjaabel. Left Wing pole teil mingi vandenõu vaid terve fakin lääne meelsusmaailm, kultuuri ja äriruum ning mitte nalja pärast vaid propa ja PC vihakõne abil madalaks kükitatud pornuhh. Kui mitu prohvessorit on sule sappa saanud kui lgbt karnevali vastu kogemata sõna võtnud. Ärimaailma kotkas B Eich lasti alla kui kalifmornia saptkile raha laenas. Raisk!

 
At 19:34, Anonymous Anonüümne said...

https://epl.delfi.ee/arvamus/adik-levin-piisas-usna-leebest-koroonaviirusest-et-vaktsineerimisvastastele-koht-katte-naidata?id=89752827&com=1.
Aadik tundub Pulleritsu masti mees olema. PP võiks talle esitada küsimuse, et mil krdi viisil peaks see kedagi aitama, kui ta ennast leetrite või läkaköha vastu vaktsineerib? Teatavasti covid 19 vastu vaktsiini pole. Äkki näidati ikka koht käte vaktsineeriatele, et kui mõttetu see tegevus on. Tulevad uued ja uued haigused viirused, need muteeruvad ja ehki perse süstimisest auke täis nagu oleksid siili otsa istunud pole sellest tolku ei miskit. parem söö sibulat ja kala ja jaluta värskes õhus ja ära nuuma farmaatsia- keemia tööstust!

 
At 21:53, Anonymous Anonüümne said...

Dopingujuttu

https://sport.postimees.ee/6965259/milline-on-dopingu-suhe-rahvaspordiga

 
At 17:28, Anonymous MargusM said...

Pullerits pandi luulesse purki, enam välja ei saa.. Heterod tapsid suusatamise.
https://kultuur.err.ee/1085409/jurgen-rooste-heterod-tapsid-eesti-suusatamise

 
At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

Mage värk see rooste poeem. Kuidas küll ERR sellist säästa avaldab?

 
At 20:05, Anonymous Anonüümne said...

Suusatamine oli kuldsetel kahetuhandetel keemikute ala.
Mis aladel veel meie doktorid tegutsesid?

 
At 21:31, Anonymous Anonüümne said...

Noh, eks Priit on popp käilakuju. Suur mees. Igat sitakotti ikka sitta riimi ei valata ja seda avalikõiguslikult ei avaldata. Stammblogikommijana on põhjust uhke olla, et blogiperemehe tuntus on jõudnud ka luulesfääridesse.

 
At 21:31, Anonymous Anonüümne said...

Päevalehes jälle on Lauri Vahtre heas Priidu stiilis kirjutanud pika loo, et jõuda ivani, Kui naeruväärne on kliimaaktivism, nais-ja inimõiguslus jne. Täpset iga pole küll antud, aga autori meelest vanemas eas liigutatakse ikka noorele pugemise eesmärgil, ajee.

 
At 23:00, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd ütleb Pullerits ,et Rooste sai kõigest valesti aru ja ei peaks neil teemadel suud pruukima.

 
At 07:13, Anonymous Anonüümne said...

Kas Rooste arvates on ainuke suusatamise tulevase edu võti omasooiharuses?
Nii ongi?

 
At 08:22, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas te praeguses blogipostituses pole mitte kiiruga fakte varjanud või põhjendamatuid hinnanguid jaganud?
Nt "vasakpoolsete kiun sõnavabaduse kadumise pärast". Tagantjärele võib see olla küll ülereageeritud, aga toona ei teatud üldiselt, et siseminister võib ka lihtsalt praalida. Ja kui nii tähtsa mehe suust kuuleb juttu, mis viitab "kruvide koomale keeramisele", siis targem oleks ju kohe reageerida, või kuidas?

Ja no mis jutt see selline on --"Aga vasakpoolsed, erinevalt parempoolseist, on alati paistnud silma ääretu sallimatusega teiste vastu – meenutage ajalugu! –, sest nad on nii vastikult ja ülbelt enesekindlad oma ainuõigsuses." Varsti panete ka sotsiaaldemokraadid, sotsialistid ja sotsioloogid ühte patta, ühed "sotsid" ju kõik. Härra Maurust mäletate?

 
At 09:09, Blogger Priit Pullerits said...

Rooste paskvill, mis mingil arusaamatul kombel on luuletuseks nimetatud, pole muud kui vasakpoolse kultuuritegelase allasurutud vahkvihast nõretav tundepurtsatus, kus relvana on kasutatud isegi süüdistust, et ma olen normaalne mees, ei ole homo. Seda "taset" annab üle trumbata. Ja kui nüüd keegi veel kahtleb vasakpoolsete kultuuritegelaste vihakõnelembuses, siis Rooste annab teile veenva tõendi, et sellisteks kahtlusteks pole alust.
Urmas Ott ütles kord Remsu aadressil - mäletate, mida! Väljaheitelise tegevusega oli tegu. Tabavalt ütles Ott.

 
At 09:09, Anonymous Anonüümne said...

Klikkige Pulleritsu:

https://leht.postimees.ee/6966179/harrastajad-pusivad-juulini-voistlusdieedil

 
At 09:38, Anonymous Anonüümne said...

Padre litakas oli hea, kahjuks küll väga kitsal teemal, suurem kahju, et sealt puudusid nimed. Nüüd sai litaka vastu. See et ERR avaldab segikamminud Roostet on sümptomaatiline. Oleks Padre ka ERR ile litaka pannud oleks vaikus majas. Omad vitsad peksavad.

 
At 09:58, Anonymous Anonüümne said...

Kellelt keeld tuli? Kui peatoimetaja omaenese tarkusest otsustas, et Pulleritsu selle teema peale ei lase, siis see ongi peatoimetaja õigus ja töö. Kui keeld tuli väljaspoolt toimetust, siis on asi tõsine.

 
At 10:24, Anonymous Anonüümne said...

PP artikkel rattasarja kohta on tasuline.
EC kodulehel pole uut infot ja foorumist ka pole seda sarja.

http://velo.clubbers.ee/foorum/index.php

 
At 10:56, Anonymous Anonüümne said...

https://epl.delfi.ee/uudised/eesti-rattahooaeg-algab-20-mail-pariselt-mitte-virtuaalselt?id=89769119

Tõnissaar kotib elektrirattureid. Miks mees ei käi ajaga kaasas ja ei loo juurde erataste klassi, AHH? Selle asemel palub kahtlasel elemendil uuesti startida kui tulemus mingil lõigul anomaalne on. Erattad on tulnud selleks, et jääda. Progressi vastu sõdimine on võitlus tuuleveskitega. Pealegi on erataste ametlikuks kuulutamisel see pluss, et osaleda saab väikese vaevaga mugavate ratastega, kus ei pea küürutama lenksu all. Imelik sõda. Vaadake kasvõi seda videot - https://www.youtube.com/watch?v=RFRnlpNUPgY

 
At 11:34, Anonymous Anonüümne said...

Njuša põua leevenduseks tümpsuv rosin California päikese alt - dinosaurus Rachel hängimas erattaga https://www.youtube.com/watch?v=mgDX3lnisgc

ja siin koos sõpradega - https://www.youtube.com/watch?v=d_x17n8teBk

 
At 12:41, Anonymous Anonüümne said...

Meenub kirjeldus, kuidas PP olla ülikoolipäevil innukalt Lenini tsitaate pähe tuupinud, et nendega loengus hiilata. Olid ajad, olid majad. Aga tuul, selle lõhna peab nuusutama!

 
At 13:08, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ei ole kunagi varjanud, et olin ülikooli ajal marksist. Mis on kujukas näide ja tõestus selle kohta, mida ka Vikerraadio intervjuus rääkisin: et ei tohi kõrgkoolis kujunemiseas noori maailmavaateliselt mõjutada, nagu nüüdisajal tehakse, sestr marksist sai minust just ülikoolis. Hiljem tegi elu sellele kiiresti lõpu. Eriti tänan selle eest oma toimetajat Newsweekis Rich Thomast, kelle roll mu maailmavaate selginemisel oli oluline.

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Martinsoni lugu on ka tasuline.

Kodulehele on info tulnud:
https://estoniancup.ee/alustame-mai-kuus/

 
At 14:08, Anonymous MargusM said...

Priit, kui me lähtume loodusseadustest siis mis tähtsust omab inimkübeme maailmavaade?
Paluks neutraalset pikemat kirjutist ses osas.

 
At 14:12, Anonymous Anonüümne said...

Jooksjad korraldavad igal nädalal virtuaaljookse ja orienteerujatel on püsirajad.

Kas mõni ärimees jalgratturitele sellist teenust ei paku?

 
At 14:27, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ei ole ärimees, aga mina pakun.
Võtke Endomondos lahti minu sõidud ja minge ja lööge mu tulemused üle.

 
At 14:31, Anonymous Anonüümne said...

Kas tsiklistid tahavad siin jämedat otsa enda pihku haarata? Tuletan meelde et tegu ikka karmide murdmaameeste platformiga kus arutatakse põletavaid rahvus ja suur riikluse probleeme. Läänemere ja Kordiljeeride ahelate poliitilisi sõlme küsimusi. Sekka ka õrnema soo nõgusid ja kumerusi. E ja homoratturid leidku oma pukk.

 
At 14:46, Anonymous Anonüümne said...

14:31 miks selline ludiitlik suhtumine? Vaata neid Racheli võbelevaid kumerusi ja mõistad, et ta on Njušaga konkurentsivõimeline. Tehnika viib meid edasi. Tehnika võimaldab meil pääseda tööl higi valamisest. Tehnikat peab austama ja sellega peab oskama ümber käia. Tehnika seljas on ka mugav tegeleda globalismuse küsimustega. See annab võimalust vähema vaevaga nautida looduses kauneid vaateid.

 
At 14:50, Anonymous Anonüümne said...

Vaatame vahelduseks PP viimast Endomondo jüripäeva sissekannet Apr 23, 2020 11:47 PM https://www.endomondo.com/users/25664615/workouts/1507817017 - 810 meetrit 2,71 km. Seda tulemust suudab iga ätt üle lüüa. Millal Endomondosse värskemaid radu ilmub?

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

We have rated the bias of nearly 600 outlets and writers. Check out our Media Bias Chart, or see how we have rated the most popular news sources.

Newsweek media bias rating is Lean Left.

Newsweek was an American weekly news magazine that was published in New York City in print form from 1933 to 2012. Its print edition was distributed throughout the United States and internationally. It was the second-largest news weekly magazine in the U.S., having trailed Time in circulation and advertising revenue for most of its existence. It was published in four English language editions and 12 global editions

 
At 15:51, Blogger VS said...

Aitäh, Priit! Loodan väga, et samasuguste mõtete pooldajad rohkem avalikkuses sõna võtavad. Ammu oleks aeg, sest ajakirjandus on ära väänatud...

 
At 16:57, Anonymous Anonüümne said...

https://ekspress.delfi.ee/areen/lehesodadest-veterani-pilguga?id=89757955 Hõbemägi ajab äriloogikast tuntud vangidilemma juttu, et kui kumbki pätt süüd üles ei tunnista ja tõendid on uduse, siis pääsevad mõlemad kaabakad väiksema karistusega. Juhul kui aga mõlemad uma südant kergendavad, siis saavad karmima laksu ning kui ainult üks teise vastu tunnistab, siis teine saab meeletu kolaka aga kaebaja saab nö tingimisi näpuviibutuse. See ongi kamba mentaliteet. See on see, miks poliitikud karjas üksteisele miine alla sokutavad igasuguste resolutsioonide heakskiitmisega. Ikka selleks, et see loll, kes kisa tõstab, see ka selle miiniga õhku lendab. Nagu viitas PM-s https://arvamus.postimees.ee/6966119/pulleritsu-vaidete-toelevastavust-peaks-uurima ka Lang vanale lendamise anektoodile: "Reamees pöördub seersandi poole. "Härra seersant,kas on tõsi et krokodillid lendavad?" "Mis jutt see veel on, viska kohe 25-pumpa!" Reamees kohe ennast kaitsma. "Aga kindral ütles, et lendavad." Seersant sellepeale. "Nojah, tegelikult lendavad küll, aga hästi madalalt."" Ehk siis ajakirjanikud on üks manipulaatorite tsunft, kellel on nõukaaja taak raskelt kuklas. Sõltumatut tõemeelset ajakirjandust on väikeses riigis võimatu teha, sest rahastajatel on võim nii hästi käes, et tõerääkijatel tehakse elu kärmelt põrguks.

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

Ma ütlen ka et tõerääkijatel tehakse põrguks. Pulleritsul on palju vaenlasi. Aga kus on sõbrad? Ja semud? Poevad peitu kui peab koos lahingusse minema?

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

Leivale on sinki ka vaja. Tõega pead leppima rihma pingutamise ja kartulikoortega. Kes siis sööks vorsti või tarbiks kulda karda ja muid asju mida eluks vaja ei ole kui kogu tõde selle sisulise pealt pinnale ulbiks? Mõnda asja on parem kui ei räägita kuigi selline pea liiva alla toppimine ei päästa ja on vale. Enam vähem sama kui mahalastaval silmad kinni siduda. Aadam ja Eeva sõid ju ka õuna selleks, et neid huvitas tõde. Täna on Eestis aga nigu pime keskaeg kus asju teatakse aga ei räägita. Idealistlikus vabanemise tuhinas uskus rahvas, et salatsemine ja tõe moonutamine on kommunismi eripära. Kiiresti tehti neile aga selgeks, et riigil peavad olema saladused. Nende saladustega kahjuks manipuleeritakse riigi eksisteerimise nimel rahvaga. Nii aga kui keegi tahab manipuleerimise magnituudi vähendada, topitakse ta riigikanalil mõnitavasse luuletusse ja konkurent viibutab näppu. Hämmastav!

 
At 19:18, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits räägib jälle homodest, Martinson e-spordist ja Pahv lastest, kes ei taha minna kartulipõldudele. Kõik kolm on mehed minevikust. Pigem tasub vaadata mida teevad alla 30 aasta vanad. Nemad seavad tulevikukursi ja hääletavad jalgadega ning sõltumata minevikumeeste jutust.

Tour de France võitja saab auhinnaraha 500 000 eurot ja kogu auhinnalaud on 2,3 miljonit. Fortnite World Cup võtja saab 3 miljonit dollarit ja kogu auhinnapott on 30 miljonit. Palju on neid spordialasid kes samades suurusjärkudes opereerivad kui e-sport?

 
At 19:27, Anonymous Anonüümne said...

18:54 väga õige raisk! Nii on ja keegi ei piiksata.

 
At 19:27, Anonymous Anonüümne said...

Fortnite mudel on ju teine. Numbrid on ilusad aga kas tõsi või vuffel, seda tõde me ei tea ja ei nuhi välja ka ausad ning targad ajakirjanikud. Sest sellel on pals saladuse kate. Süsteem ei ole võitja selgitamisel läbipaistev. Tuuri vennad saavad pealegi palka ning võiduraha on väike mõnus preemia. Seetõttu pole mõtet toda numbrit väga tõsiselt võtta.

 
At 22:00, Anonymous Anonüümne said...

""".....Pullerits räägib jälle homodest, Martinson e-spordist ja Pahv lastest, kes ei taha minna kartulipõldudele. Kõik kolm on mehed minevikust. Pigem tasub vaadata mida teevad alla 30 aasta vanad. Nemad seavad tulevikukursi ja hääletavad jalgadega ning sõltumata minevikumeeste jutust_......""""

Kommunistid on uut põlvkonda oodanud 1917dast aastast peale ja ikka ja jälle pole seda tulnud. Tänapäeva minevikumehed on ju seesama 1968da aasta põlvkond või siis meil 3da pölve sovjetid mis mõlemad pidid Lääne Tsivilisatsiooni ajalooõpikusse saatma. Tour de France jääb majanduskrahhi, ühiskonna kokku varisemise ja 10 miljoni moslemi märatsemise tõttu lähitulevikus aastakümneteks ära.

 
At 23:16, Anonymous Anonüümne said...

Ju siis keerasid pedagoogid selle põlvkonna pekki. Selle asemel kasvas peale metsiku kapitalismuse ja riigikotil ahjualuste põlvkond kes pidutseb kuni silm lahti seisab. Kõik saavad aru, et nii edasi ei saa minna aga mõistust uutmiseks ei jätku.

 
At 08:37, Anonymous MargusM said...

Mitte pedagoogid vaid ideoloogid, pedakad on vaid tööriist. Ja pekki on tõesti palju, tummist surkrumaksu oleks vaja! Kuid selleks pole isegi helmestel mune.

 
At 10:59, Anonymous Anonüümne said...

Priit on intelligent, raketiväelane, noorena sots, hiljem konservatiiv aga huvitav on see, et ta on oma selgituste järgi müüdav, kes surub oma mina maha mammona nimel.

Siinkohal on hea sirvida äsja teise ilma läinud Kortelaineni 100% täppi läinud meenutust: https://leht.postimees.ee/6967220/eesti-nsv-viimane-julgeolekujuht-karl-kortelainen-vaino-oli-ju-veel-pehmem-kui-ruutel "Kortelaineni sõnul käis ta 1970ndatel, kui ta töötas Kaug-Idas sealsete piirivalvevägede ülema esimese asetäitjana, Minussinskis (lähim linn Ülem-Suetukile) arhiivis oma onu toimiku vaatamast. «Ja mis oli huvitav, need olid oma küla inimesed, kes üksteise peale kaebasid. Mingit Nõukogude-vastasust seal polnud muidugi, milles teda süüdistati. Keegi oli maha lasknud kohaliku komsomolirakukese sekretäri ja siis nad hakkasid üksteise kohta pealekaebusi kirjutama. Teie minu kohta, mina teie kohta – nii see käis. Olukord oli siis raske, nagu praegugi,» rääkis Kortelainen. «Aga ega siis ainult eestlased üksteise kohta, ka Moskvas ja Leningradis käis see nii. Eriti intelligents tegi seda. Nad on eriti müüdavad, need intelligendid. Nii müüdavad!»"

 
At 12:45, Blogger Unknown said...

Tuleb meelde kui AKs katkestati Anu Kaupmehe reportaazh Rootsist . Hiljem on Rootsi kohta vaid pooltõdesid esitatud . Veel paar nädalat tagasi kiideti rootslaste suurt edu ja edumeelsust koroonatõrjes . (Sel nädalal läheb kolme tuhandes) . Milleks otse näkku valetada ja miks peab Rootsit igas positsioonis ilustades näitama . Adekvaatset käsitlust migratsioonile pole juba ammu .

 
At 15:51, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits on stardis?

https://sport.err.ee/1086691/eesti-ja-lati-jalgrattaspordi-tipptreenerid-tulid-valja-virtuaalse-voistlussarjaga

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Ammu läbiräägitud teema- tõelised mehed igasugu tiluliluga ei tegele.

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

16:09 nii on

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

Panna on vaja!
Pullerits lubas raja ja aja ette sõita.

 
At 18:14, Anonymous MargusM said...

Kuulge mehed, mis te plõksite, see nn. virtuaalsari on koroonajärgsetest reaalselt kõige huvitavam.
Ma loodan et saavad rohkelt populaarsust. Eesti velostartup no1.

 
At 21:49, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Mehed , mul on teile väga hea uudis https://www.youtube.com/watch?v=NcAvVZUYec4&fbclid=IwAR0GzFajw0OYXQC39n_di46F9hTwdW7Q9qwYMeVpJ0KMGnSxmRbZX_iHfnU

 
At 23:09, Anonymous Anonüümne said...

Kortelainen peab eestlasi intelligentideks. Kas pole hea uudis? Väntamises on kahjuks seda intelligentsi vähe märgata. Kas intelligentsed inimesed ei peaks aega mõistlikumalt veetma, väntamise asemel rodeotamisega näiteks? Ratta seljas võite olla tunde aga ainult intelligentne inimene suudab rodeota pikalt.

 
At 00:46, Blogger Enn Ellandi said...

Kas neiu Huu teeb nalja: "Reform parempoolne erakond ... !"

 
At 00:52, Blogger Enn Ellandi said...

Avaldab, sest suunitlus on õige - liberaalne - kogu sellesuunaline saast avaldatakse

 
At 22:12, Anonymous Anonüümne said...

P.sse see rodeo, muud siit ei kuulegi. Vanasti oli siin vähemalt arutelu etteantud teemal

 
At 15:33, Anonymous Anonüümne said...

https://sport.err.ee/1087906/dopingut-tarvitanud-eestlastel-oli-kasutusel-vahemalt-12-sustalt

Mitte midagi pole muutunud.

Kus siin uudis on?

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

Väga tänuväärne info.
Huvitav, et Eesti koht meediavabaduse indeksis sel perioodil ei muutunud.

 

Postita kommentaar

<< Esileht