reede, veebruar 19, 2021

Pullerits: Kas tõesti sain Tartu maratonist võimsama elamuse juba nädala alguses kätte? Jah!

LISATUD UNIKAALNE VIDEO!

Seni hästi hoitud saladus on see, et esmaspäeva pärastlõunal helistasin kella poole kahe ajal Scanpixi Baltimaade pealikule Art Soonetsile. Mulle oli jäänud silma uudis, et Peipsil on avatud jäätee (fotol vasakul) Piirisaarele. Küsisin, mida Soonets arvab Peipsi jääteele minekust. Ei, mitte autoga - see oleks igav. Pigem suuskade või rattaga.

Soonets (fotol paremal) oli kohe nõus. Edasi oli küsimus selles, millal minna. Pilk EMHI ilmaprognoosile näitas, et järgmisel päeval tuleb tuisk ja pilvisus ja lumesadu. Seega, erilist ilu ja naudingut poleks. Teine võimalus olnuks startida jalamaid, ent see tähendanuks, et ega enne kella poolt nelja me Peipsi kaldale Laaksaare sadamasse jõuaks. Aga nii palju olime vestluse ajal välja selgitanud, et jäätee suletakse juba kella neli.

Helistasin Mehikoorma kordonisse ja rääkisin meie plaanist. Sain teada, et kui läheme ratastega või suuskadel, siis meile kella nelja ajapiirang ei kehti, sest meid klassifitseeritakse jalakäijaks. Kella neljane piirang kehtib mootorsõidukitele. Seega tegime Soonetsiga käigult kiire otsuse, et stardime kohe, kui olema mõlemad kodus kõhu täis söönud.

Kella poole nelja ajaks olimegi Laaksaare sadamas. Maksin seal kaks eurot parkimise eest, tõstsime rattad autost välja ja peagi oligi minek. Soonets läks Scotti fatiga, mina tavalise Cube'i maastikurattaga, millega olin suvel käinud rattamaratonidel ja mujal, näiteks Hiiumaal ringi sõitnud (Moabist tunamullu rääkimata). All olid sel tavalised rehvid, ei mingeid naaste ega sügis-talve mustrit.

Mul olid autos kaasas ka suusad, seda juhuks, kui jäätee lumekatte paksus osutub selliseks, et tavalise maastikurattaga jääks seal hätta. Aga jäätee pinnas näis Laaksaare sadama lähistel tugev. Niisiis selleks, et kergemini Soonetsi rattatempos püsida, valisin samuti ratta. Olgu öeldud, et ka suuskadega saanuks sõita. Ja Soonets väitis, et tõukekelguga ka. Sest jääteel vähemalt esmaspäeval mingit liiva ega kruusa küll polnud.

Mis edasi sai, seda saate vaadata siit videost. Olgu öeldud, et teele asudes oli õhutemperatuur -8 kuni -9 kraadi, aga tagasi tulles langes see -19,3ni. Ent olime selleks valmistunud, nii et külm meid ära ei võtnud. Tegime tiiru ka Piirisaarel, sedasi läbisime kokku 20,4 km ning selleks kulus koos sagedaste pildistamispeatustega tund ja 53 minutit. Olgu öeldud, et tänu fantastilisele ilmale saime selle talve absoluutselt suurima elamuse.

Ma, muide, kahtlen, kas saate pühapäevasel Tartu maratonil samaväärse elamuse. Aga eks te näe. Võrdluseks vaadake esmalt ära meie tehtud video. Ja lugege laupäevase Postimehe Arteris ka minu lugu sellest retkest, seal on taustad jms paremini lahti kirjutatud.

*

Paar intrigeerivat lugu mult veel:

Kus viibib ja mida teeb praegu meie kauane kangelane Vahur Teppan? Uskumatu, aga sisuliselt suusatab Marsil!

Minu intervjuu kuulsa Jäämehe Wim Hofiga, kes ei karda külma.

Kuidas Eesti mees Wim Hofi meetodiga haigustest jagu sai.

Foto 1: Priit Pullerits Peipsi jääteel. Foto autor: Art Soonets
Foto 2: Art Soonets Peipsi jääteel. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 3: Art Soonets  ületamas jääteel ainsat lõhe kohta. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 4: Priit Pullerits lähenemas Peipsi jääteel Piirisaarele. Foto autor: Art Soonets
Foto 5: Art Soonets ja Priit Pullerits pärast Peipsi jääteelt Laaksaare sadamasse jõudmist. Foto autor: Art Soonets
Foto 6 ja 7: Priit Pullerits sõitmas Peipsi jääteel vastu loojuvat päikest Laaksaare sadama poole. Fotode autor: Art Soonets

84 Kommentaarid:

At 21:23, Anonymous Anonüümne said...

Viimane pilt on ilus.

Kas intervjuu suusamaratoni peakorraldajaga homses ajalehes on PP tehtud?

 
At 22:36, Anonymous Anonüümne said...

Kuhu saab veel langeda, et võrrelda suurt mõõduvõttu mingi rattasõiduga?

 
At 22:49, Blogger Priit Pullerits said...

Võrrelge video ilmaolusid ja olustiku probleemitust ja päikest ja tuuletust ja sinist taevast ja läiklevvalget lund ja miinustemperatuuri ja tugevat lumepinnast ja rohket vaba ruumi ja avarust ja imeliselt loojuvat päikest sellega, mis pühapäeval ees ootab. Pange pühapäevase mõõduvõtu video siia võrdlusse ja siis vaatame, et veendute isegi, et ma ei pannud puusse.

 
At 23:13, Anonymous Anonüümne said...

Et siis romantika, aga kus on panemise võistlusmoment?

 
At 00:13, Anonymous Anonüümne said...

Eh, ära aja pada Priit! See elamus on ainult sellel ülepunnitatud fotol. Reaalsus on palju proosam. Päike paistis silma, teed oli kehva leida, hirm puges konti, et kas ikka saad jääpraost kuivalt üle hämarikus. See oli reaalsus. Jättes kõrvale selle seikluse lühiajalisuse ja reljeefi puudulikuse, jääb ainsaks elamuses tuule vihin, saha mürin ja kummi rabin matkatempos panemisest. Ja rääkides saarest. Olen olnud seal suvel ja talvel. Suvel oli miski melugi aga see oli ammu ammu kui sinna sai sõidetud Jurjevist Raketaga Pskovi minnes vahepeatust tehes. Olid ajad. Elu saarel käis. Seejärel sai mindud sinna üle jää ja vee, mindud ka masti, mida sa ainult alt pika pilguga takseerisid. See oli saare ainuke ekstreem atraktsioon kus sai pulsi üles. Ei mitte vaatest. See oli samasugune nagu videos jääl. Lihtsalt mõni katus oli ka pildil ülaltvaates. Ei väärinud klõpsutsmist. Kõik ju valge. Atraktsioon oli kiiruses millega sinna otsa sai. Kes on kiireim ja kas saab ilma puhkepausita üles. Aga seda tunnet on lihtsam suva trepikojas kogeda. Pikk jutt kokkuvõttes - seal tõesti ei tasu aega kulutada kui just pole mingit kiiksu saare külastamiseks. AS juba juhtis tähelepanu paarile majakesele. Noh, eraomandi vaatlus ongi ainus lõbu. In siiski üks põhjus miks sinna minna. Kui oled korra kunagi käinud siis võib mõni koht isegi nostalgiliselt tuttav ette tulla. Nt kanal on senini suht muutumatu maamärk kui see kunagi varem on mälupilti talletunud. Ülejäänud rahvas aga matkake parem kuskil rabas või lihtsalt metsas või jäneserajal.

 
At 00:45, Anonymous Anonüümne said...

Mis jant see nüüd siis on? Kannatab tundide kaupa paarutada küll külmaga nii rattaga ja nagu jutust selgub, siis vajadusel ka suuskadel,aga TM jaoks on on arstitõend hangitud. Kahtlane nihverdamine.

 
At 07:57, Anonymous Anonüümne said...

Milleks selline lapsejutt ja multifilm,jahh see vend on tõesti end täis lasknud.

 
At 09:09, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et Priit on mingite mõjude tõttu orientatsiooni muutnud.

 
At 09:22, Anonymous Anonüümne said...

Tähelepanelik lehelugeja pani kindlasti tähele, et Eesti kõige olulisema rahvaspordiürituse peakorraldajaga Arteri suurintervjuu tegemine oli usaldatud Villu Päärtile. Teisisõnu - kellele seda ei olnud usaldatud?
Üks asi veel. Pahvi kontoris olla avatud pikaajaline ennustus, et kas PP enam üldse Tartu Maratonil panemas on.
No offence.

 
At 09:29, Anonymous Anonüümne said...

Paff on mulle juba lapsest saati vastik olnud.

 
At 10:08, Anonymous Anonüümne said...

Ladna, ikka on nii, et kui T kujulisele ristmikule satutakse, siis tuleb lõpuks teha valik kas karjäär ja papp või omas mahlas praadimine teiste tõugata ja lükata. Selge, et vanemana pole lootustki enam panna noorte härgadega rind rinna vastu ja ju see variant on jõudnud kohale. Aga mis on see teine tee, nina Vene poole?

 
At 11:22, Anonymous Anonüümne said...

Hea pealkiri.
Ongi kindlasti hapud viinamarjad stiilis.

 
At 11:40, Blogger Priit Pullerits said...

Siin on mult üks põnev lugu, kus on ja mida teeb praegu meie kauane kangelane Vahur Teppan:

https://leht.postimees.ee/7183188/kas-eestlane-suusatab-toepoolest-marsil?_ga=2.185734636.417971714.1613812614-532792975.1608287490

 
At 11:46, Blogger Priit Pullerits said...

Veel soovitan lugeda mu kahte tänast intrigeerivat lugu, et homse eel stardiärevust maha võtta - jah, just seda!

Minu intervjuu kuulsa Jäämehe Wim Hofiga, kes ei karda külma:

https://leht.postimees.ee/7183230/kuulus-jaamees-me-ei-opi-end-kaitsma-kui-ei-sea-end-kunagi-ohtude-katte?_ga=2.107745863.417971714.1613812614-532792975.1608287490

Kuidas Eesti mees Wim Hofi meetodiga haigustest jagu sai:

https://leht.postimees.ee/7183251/valus-haigus-enne-pulma-andis-uue-elutouke?_ga=2.102946117.417971714.1613812614-532792975.1608287490

 
At 12:16, Anonymous MargusM said...

Oi, Priit sai Wim Hofi jutule! Kuid milles seisneb intriig?
Naljakas on vaadata noori kes tegelevad "biohäkkerlusega", kui väita et see on täiesti normaalne enese arendamise praktika ei midagi enamat siis on suu vett täis..
Tänapäeval peab ikka kõigele mingi segase umbluu nimetuse külge mõtlema et idee maha müüa. Arusaamatu.

 
At 13:00, Anonymous Osavalla Osvald said...

Äge värk seal jäärajal, tahaks isegi enne kevadet proovima minna.

Aga TMi osas võiks kuulda võtta kardioloog Margus Viigimaa kuldset fraasi: üle 50-aastastel meestel on aeg saavutusspordiks läbi. See on ortopeediliselt ja sisehaiguste osas sama pädev väide. Kui täistempoga ei saa, on alati võimalik mõnuga rahulikult maratoneerida!

 
At 13:16, Anonymous Vana Kuld said...

Kelgu komm vanas eksperssis on täide läinud:"...Pulleritsu kirjutised mõjuvad aeg-ajalt nagu sääsehammustused – ei tahaks ta peale aega raisata, sest korraldustööd on alati sigapalju teha. Aga peab, muidu piniseb tindiimeja veel pikalt edasi. Ent Pulleritsu-suguste „alfaisaste“ aeg hakkab mööda saama niikuinii."

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

Eks tuleb golfi mängima hakata.

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

Homsetele laulupeolistele on see lugu, rattasõit ja jääauk on teisejärgulised.

https://leht.postimees.ee/7182666/tartu-maratoni-boss-indrek-kelk-enesetapjate-klubi-meil-koos-ei-kai



 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Klikkige PMi
https://virumaateataja.postimees.ee/7184411/briti-sodurid-panevad-end-tartu-maratonil-proovile

 
At 14:11, Anonymous Anonüümne said...

Ärge keerutage siia mingit paska ,kui midagi tähtsat pole öelda!

 
At 14:36, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, kas kliister on juba homseks alla tõmmatud?

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Jah täpselt. Kui kellelgi midagi öelda siis Padrel, tema on massiivne influensser ja tema sõnast on tuhandete mott ja tungsten over kiburee kinni

 
At 16:24, Anonymous Anonüümne said...

Jah 14:49, laske juhtohjad enda kätte võtta mõnel mehel, kes pole vist 30 aastat ühtegi paari suuski määrinud. Rivistugem inflentsi taha!

 
At 18:18, Anonymous Anonüümne said...

Priit tõmbas kõiki tillist!

Ta ei stardi Suurel Mõõduvõtul, sest vorm on "mitte eriti kõige parem" ja ei soovi, et keegi siin lugejatest temast kiirem oleks!

Millest selline järeldus?
Kas kahe viimase postituse tüviteksti lugesite? Esmalt arstitöend, et ei saa/tohi startida ja selle järgi kohe lugu rattasõidust Piirissaarele. Kuid autos olid ka suusad, et vajadusel see sõit teha suuskadel. Järelikult suusasõit kui tegevus ei ole arsti poolt vastunäidustatud!!!
Kas hirm kaotada positsioon või probleem vaimse valmisolekuga?

 
At 20:09, Anonymous Anonüümne said...

No tõesti, kes oli see arst, kes niimoodi tervisest pahvatavale mehele sihukese tõendi tegi? Purakat nii palju, et käiakse korraga suusa kui rattaga trennilitreid panemas!

 
At 20:10, Anonymous Anonüümne said...

Igatahes mitte dr Bernatski, ta praegust taksoäris.

 
At 21:01, Anonymous MargusM said...

Njaah, meie kõikvõitmatu makaronivesternite kangelane kaugenemas päikeseloojangusse. Stseen on romantikast paks kuid kaasaegselt on loo tegelased samasoolised, üks kergelt macho ja teine kergelt siidikäpp..
Mitu korda sel õhtul tõusis ja loojus päike Priidu jaoks?
Järgmisel päeval oli arstitõend kohe sebitud.. mis juhtus tol saatuslikul päikeseloojangul, kas kaasteeline viis Priidu seitsmendasse taevasse või hoopis -põrgu, see meid huvitab!

 
At 00:48, Anonymous Anonüümne said...

Kui arst on ikka tavapärane, siis on tegu teatud ajaperioodil PP'ga sama perenime kandnud arstiga. On ju varemgi PP kirjutanud, et teda seal kiirelt vastu võetakse.

 
At 00:55, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, magate juba või ei tule und?
Kurat, oleks pidanud ikka teise kliistri alla panema, on kohe selline tunne...

 
At 01:56, Anonymous Anonüümne said...

Eesti kui suusarahvas võiks vasakliberaalsete beetavähemuste võistlusele saata mehise suusalaulu. Meenub ainult kaks laulu, üks on lastelaul ja seda mitte ei pea pilastama, aga teine on täiesti suusakauge, et isegi need lödipüksid saaks aru, et midagi on valesti. Mis tantsupidu koos naistega toimub suusabaasis ja veel klaveri saatel? Suusabaasis ei jooda ega aeleta halva muusika saatel. Suusabaas on koht meestele ja tõsistele õigel teel naistele, kus saab rahulikult keskenduda ja vajadusel rahus keelatud aineid manustada. Siia juurde ei kuulu muusika, alkohol ega vallatused. Ei ole austust kulturnikutel suusatajate vastu.

 
At 11:48, Anonymous Anonüümne said...

01:56 õige jutt

 
At 12:48, Blogger Priit Pullerits said...

Õnnitleme blogi raportööri Jaanus Laidveed! 82. koht (3:29.52,7), otse Raio Piiorja ees. Kaotust võitjale pisut alla poole tunni (26.40). Omas klassis 11., n-ö naistest kuues.

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

Jaanuselt tubli sõit, aga miks peremees teda naistega võrdleb ja mida tähendab "n-ö naistest". Kas Priit seab kahtluse teda edestanud naiste soolise kuuluvuse?

 
At 13:32, Blogger Priit Pullerits said...

Te olete vist harrastusspordi maailmas täielik võhik ja uustulnuk, 13:10. See on levinud, et alati vaadatakse ka, kui palju naisi eespool lõpetas. Need mehed, kellest eespool lõpetab suurtel massivõistlustel kuni kümme naist, võivad end ikka ka meeste seas suhteliselt eliitharrastajaks pidada. Kunagi, kui "Ringvaade" tegi minust enne Tartu rattamaratoni telelõigu, ütles Indrek Kelk seal otse, et igal korralikul meesosalejal on tema sarjas kaks eesmärki: esiteks, võita Priit Pulleritsu, ja teiseks, edestada parimat naist.

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

Rahvasportlaste kategoorias on kõige parem naine see, kelle tuharate liikumist koguneb selja taha vaatama kõige rohkem mehi.

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Saime selle mille järele tulime. Nobody was better than Priit Pullerits, nobody

 
At 14:29, Anonymous Anonüümne said...

Evriwan was Petter zän Mr Bikerider Pants, eh?

 
At 15:18, Anonymous Paul,tulevane rodestaar said...

Tähtis pole võit,vaid osavõtt!

 
At 16:30, Anonymous Anonüümne said...

Ei näinud Padret maratoni finišis sinimustvalge lipuga lehvitamas ja hüüdmas käreda häälega davai davai rebjaata za estoniju za jevropu !

 
At 16:33, Anonymous Anonüümne said...

Ühtegi norrakat pole praegu lõpetanute seas, täielik suhkam!

 
At 16:43, Anonymous Anonüümne said...

PP-l lõi välja suurusehullustus?

 
At 17:32, Anonymous Vladislav, rahvusvahelised suhted said...

Veel tollest skandaalsest tervisetõendist. Eks vigu teevad kõik, ka kõige lugupeetumad meist, aga mida muud sealt oligi oodata, kui käia mööda tohtreid, kondiväänajaid ja kõhrekõpitsejaid - mingi rike ikka leitakse. Tähendab, ka siin tuleb initsiatiiv haarata ja mitte lasta end kõrgelt haritud ja järjest mõjukamate meedikute pilli järgi tantsima panna. Vastuvõtule tuleb minna eesmärgistatult, mitte nagu Borrell Lavrovi jutule, et vaatame, mis saab - suhkamit saab. Kui on mingi delikaatne spordimeditsiini puudutav mure, tuleb minna usaldusväärse esimese tasandi tohtri juurde ja küsida allkirjastatud ja templiga kinnitatud tühje! retsepte, mida siis juba lähedase treeneriga vastavalt vajadusele kasutusse võtta. Pulleritsuta TM on must päev Eesti spordis.

 
At 17:44, Anonymous Anonüümne said...

Mida pakute, mis koha oleks täna PP välja sõitnud?
Pakun, et numbri poolest elu parima, kuna piirid on kinni.

 
At 20:27, Blogger Priit Pullerits said...

VÄGA OLULINE TEADAANNE!

Homme, esmaspäeval on siin loota Tartu maratoni reportaaži nii kõvalt mehelt, et TM-ilt pole sellist reportaaži varem tulnudki. Jutt on ikka kindlast esisaja mehest. Saame siis teada, kuidas tõeliselt kõvad suusatajad sõidavad.

 
At 20:35, Anonymous Anonüümne said...

Padre oli seekord viimane naine.

 
At 23:07, Anonymous Anonüümne said...

Õppetund - TM nädala alguses kätte andmine lõppeb nii, nagu naised tahavad.

 
At 23:12, Anonymous Anonüümne said...

Lugege Niinemetsa, saab õige õppetüki maratoni kohta: https://tartu.postimees.ee/7182439/ulo-niinemets-vilets-oigustus-viletsale-tulemusele

Võib-olla ei saa kah, aga suu vesiseks ikka. Sula aeg ju.

 
At 23:22, Anonymous Anonüümne said...

Ootame ka blogipoja kommentaari.

 
At 09:45, Anonymous Anonüümne said...

Tahaks kohe näha,mis valemiga Padre oma viimase naise kohta rehabiliteerima hakkab!

 
At 10:31, Anonymous MargusM said...

9.45
Vajadusel perearst väljastab talle tõendi et ta on mees. Arvatavasti mitte alfa kuid selle saab valge paberiribaga kinni katta.

 
At 10:36, Anonymous Anonüümne said...

Oi kui halb maitse võib Priidul suus olla, mis iganes see põhjus oli miks osaleda ei saanud. Numbritega manipulaator oleks siit oma elu koha ja tulemuse välja kirjutanud, kuna tugevad välismaalased kõik stardist puudu ja ka eestlaste aktiivsus suht hõre ilusale (veidi) hilisele) talvele vaatamata.

Huu

 
At 11:15, Blogger Priit Pullerits said...

Ei ole kübetki halba maitset, Huu, mitte kübetki. Mõned palju olulisemad asjad kaaluvad iga kell üle selle halva maiste vähimagi võimaluse.

 
At 12:43, Anonymous Anonüümne said...

Ja osalemise korral oleks jutt ristivastupidine onud, nagu tavaliselt. Igav, see ju PP tavaline käitumise mall.

 
At 14:02, Anonymous Anonüümne said...

Padre on kunn ja mul on kahju et jääb ära tema lugu kuidas jättis grupid selja taha pikal tõusul taktikalist manöövrit kasutades.

 
At 15:36, Anonymous Anonüümne said...

Padre võidab isegi siis kui ta ei osale. Kes vaidleb vastu?

 
At 15:52, Anonymous Anonüümne said...

Kõik naised,kes ettepoole jäid,vaidlevad vastu!



 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsul oleks koht esi 200 seas kindel olnud ja hea õnne ja vormi korral oleks sedakorda isegi kohta esisajas võinud üritada. Vot see viimane oleks alles midagi olnud! Vähemalt sama kõva asi kui 1.55.9!

 
At 18:14, Anonymous Anonüümne said...

Ära fantaseeri,naljamees.

 
At 20:13, Anonymous Bloginõbu said...

Repurtaažihuviga tulin praegu, tünksiga lähen.

 
At 20:15, Anonymous Anonüümne said...

Vanarahvas ütleb ikka, et kes kannatab, see kaua elab.
Tark rahvas.

 
At 20:33, Anonymous Anonüümne said...

Seersandi moodi õlakutega Kallas täna Riigikogus. ERR tegi jutu asemel fotortaaži, ju siis vorm oli oluline. Igatahes, ühe triibuga õlal, kas võhmamehed viskavad kulpi?

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

nii, nii: https://www.outsideonline.com/2301366/training-makes-runners-more-efficient-not-cyclists

ja paluks Priidult ka intervjuud Ori Hofmekleriga, uut kütet Wim Hofi täienduseks:
https://www.youtube.com/watch?v=12iV9ZZunRc
https://www.orihofmekler.com/
http://zebupomp13.free.fr/Nutri/The-Warrior-Diet-Fat-Loss-Plan.pdf

 
At 21:30, Anonymous Anonüümne said...

Eelmine...........nahhujaa sa siia mingit paska topid!

 
At 21:38, Anonymous Anonüümne said...

Aitäh Oprah, Oriflame jms reklaami eest, hea 21:14. Kahju, et kliistriga selliseid kukkumisi ette tuleb, peatrauma ei pruugi paraneda.

Kui natuke paraneb, tehke ettekanne oma maratonisõidust.

 
At 22:06, Anonymous Anonüümne said...

Bloginõbu, rahulda oma soove Delfis - https://m.sport.delfi.ee/talisport/article.php?id=92636081 Jutt koos piltidega, ilustamata, nii oli.

 
At 22:47, Anonymous Anonüümne said...

Suusast olenes seekord ikka pagana palju. Kliistrimeestel pakkis. Tahkemehed tegid seppuku. Zero ja nowax olid seekord tegijad.

 
At 23:05, Anonymous Anonüümne said...

Protokollist paistab, et 40 vanuses inimestest oli parim T.Mannima. Selles vanuses mehed on kõik lüüa saanud?

 
At 23:32, Anonymous Anonüümne said...

Nowax haip on nats liiast. See ikka trenni suusk. Hea oleks muidugi teada, et mitmenda koha nowax sai suurel mõõduvõtul. Pakun, et teise tuhandenda. See ikka matkamehe suusk.

 
At 23:40, Anonymous Anonüümne said...

Siis oli midagi valesti tehtud, kui klistriga pakkis.

 
At 00:20, Anonymous Anonüümne said...

Nowax-id tulid kohe peale paaristõukemehi, vähemalt üks mees oli top40 sees, võimalik, et oli veel eespool ka, esisajas oli neid mitmeid. 23:32 ei tea, mida räägib.

 
At 01:36, Anonymous Anonüümne said...

14., 18. olid Zero suusaga, 1. ja 2. naine jne. Kliister oli matkamehe asi.

 
At 08:05, Anonymous Anonüümne said...

Padre jt. Demblid........pazdravljaju vas s dnjom russkoi armi i marskova flota.......urraaaaaaa!

 
At 08:49, Anonymous Anonüümne said...

Mõhh, Zero on ju stiilne Itaalia puusuusk. Mingi nali või haip?

 
At 08:50, Anonymous Anonüümne said...

Mannima on suutnud maailmatasemel vormi hoida ka neljakümnendates, üksikud tipud suudavad seda.
Tundus, et meeste tipus oli hõre, kahandamata saavutatu väärtust, aga 100% amatööride esindatus esikuuikus. Proovi sa Birkenil või Marcialongal esikuuikus olla, kohe võid oma õigelt töölt ära tulla, sõlmitakse leping mõne profiklubiga.
Ise sõitsin 200 algusesse. Kasutada oli ainult üks rada, nii kui sealt ära läksid, pakkis kliister nii, et kukkusid ümber.
aga vahet pole, alati on hea meel kui maraton toimub, loodetavasti tuleb selliseid talvi veel ja hr. Kelgul jagub motti asju organiseerida

 
At 08:52, Anonymous Anonüümne said...

Mõni video kah on kus nowax mees ilma paaristõuketa kulgeb? Kindlasti pidas paremini tõusul ja ei olnud nii palju vaja jalgu hargitada kui uisu meestel. Muus osas tahaks lugeda nowax reportaazi.

 
At 09:03, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, tunne on selline, et enam ei lähe kaua. Peame vastu!

 
At 09:30, Blogger Aare said...

Kliister ei ole kohe kindlasti matkamehe asi!
Igat määret, nii tahket, pooltahket, kui ka kliistrit tuleb kasutada õigel ajal ja õiges kohas.
Ka suusavõhikule oli selge, et peale paarisadat sõitjat läheb rada läikima ja tahke määre ei tööta üldse.
Ilma määrdeta on konkurentsivõimeliselt suutlikud sõitma vast max. 50 esiotsa sõitjat.
Startides 9.15 grupist oli neid ilma määrdeta "kätel rippujad" näha Matuni, siis oli paljude nende jaoks sõit sõidetud.
Kui kliistrisuusk õige kliistriga ja õigesti määrida töötab see suurepäraselt.
Nii ongi variandid, kas piinelda kogu rada ilma pidamiseta või nautida mõnuga pikki nn. sõidutõuse (näit. tõus Harimäele, Meegastemägi) korraliku libiseva vahelduvsammuga.
Aga eks see kõik taandubki iga võistleja treenituse, sõidutehnilistese oskuste, kogemuse ja loomulikult ka suusamäärde valiku kogumisse.
Veel - nn. skin suusad jäid laskumistel ikka heale kliistrisuusale vägagi lippes alla. Skin on ikka rohkem trennisuusk (kui ei viitsi või ei oska määrida) või siis episoodilise harrastaja suusk.

 
At 09:54, Anonymous Anonüümne said...

No eitea ...
Kasutasin Rex kuldset kliistrit ja sai vahelduvat sammu sõita küll.
Kogu raja paaristöukes läbimiseks olen ise pehmo, kuid sellistest paaristõuke-"kunnidest" sai palju vahelduva sammuga mööda mindud.

 
At 10:15, Anonymous Anonüümne said...

"Hea kodumaine" universaalkliister toimis suurepäraselt algusest lõpuni, üksnes stardikoridoris tuli hoolega vaadata et hetkega klimp alla ei tekiks.
Poleks ju tohtinud olla keeruline -enamus detsembrist oli sarnane kliistri-ilm , kes siis suusatas sel pidid omad värsked isiklikud kogemused varnast võtta olema.

 
At 10:24, Anonymous Anonüümne said...

08:52 vaadake Tartu Maratoni Kuubiku postitatud videosid, Mannima paneb vahelduvsammu paaristõukajate vahel ilma mingi hingelduseta. Mingi mehed on tal sabas ja teevad kah vahelduvsammu.

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

Mul hakkas Küljemäel pakkima 100 koha piirimail ja siis oli tunne, et sõit on sõidetud. Tõusudel mööda ka ei saanud joosta, sest siis olid eelolijast möödas ja pakid all. Kõige hullem, et siis ei saanud ka suuska puhtaks peksta laskumisel, sest taganttulija oli su kanna peal... Õnneks jäin 200 sekka ikka.

 
At 11:51, Anonymous Anonüümne said...

Liigume järgmise postituse alla.

 
At 15:48, Anonymous MargusM said...

Alates 8.50 kommenteerijast läks juba päris asjalikuks jutuks, siit on mõndagi sagaratesse talletada. Aituma kutid!

 

Postita kommentaar

<< Esileht