kolmapäev, aprill 28, 2021

Pullerits: Millised on tõeliselt olulised võitlused?

Kas peab alati võitlema ainult spordirajal vastaste vastu? Isegi kui juhtub, et võidad, siis mida see võit suures pildis muudab? Mitte midagi ju. Sest tuleb uus võistlus, kus võid sama hästi kaotada, kaotada palju rohkemgi, kui võitsid; võid isegi katkestada.

Palju olulisemad on need võitlused, millel on suurem eesmärk. Nagu näiteks võitlus eesti keele, kauni, puhta ja korrektse eesti keele hoidmise eest. Usun, et siin ühinevad minu arvamusega ka selle blogi lugejaskonna päris-, mitte ainult pseudointellektuaalid.

Pühapäeval nägin «Aktuaalse kaamera» ekraanil sellist pilti, nagu siin teilegi näitan (kaader kõige ülal vasakul). Kas märkate, mis on valesti? Kui ei märka, siis – välistades selle, et teil on vaja paremaid prille – on asi küll halvasti. Teiega halvasti. Siis ei maksa teil vist otsidagi viga sellelt ETV kaadrilt vasakul, kus usutletav on kolonelleitnant Erkki Roosnurm. (Vihje: vaadake esimest sõna auastme nimetuse all.)

Mul tekkis pühapäeval ETV stuudio seinal teleajakirjanik Priit Kuuse selja taga teksti silmates küsimus, kas keegi ERRis ja ETVs eesti keele õige kasutamise järele ka vaatab. (Ei, eelmise lause lõppu ei käi küsimärk, vaid käib punkt, sest see on jutustav lause, mitte küsilause.) Efektiivsus kahe f-tähega!? Ja miks üldse kasutada võõrsõna? On ilusad eestikeelsed sõnad, nagu tõhusus ja mõjusus. See ei ole kaugeltki esimene kord, kui ETV ekraanilt loll viga vastu vaatab. Ometi seal ju kirjalikku teksti nii vähe...

Juba järgmisel päeval nägin, kuidas ETV saate lõpus jooksis ekraanilt läbi: ERR Uudistetoimetus. Te ei näe jälle, mis on valesti? Vaadake siis hoolega – seal on lausa kaks viga!

Seletan: uudistetoimetus kui asutuse allüksus tuleb kirjutada väikese algustähega ja ERRi peab panema omastavasse käändesse. Seega: ERRi uudistetoimetus. Loogiline ju! Mis siin keerulist on?!

Aga näete, ERRile on.

Kui nüüd ERR pärast seda kriitikat, mille ka laiemalt avalikkuse ette toon, oma lolluse saadete lõpus ära parandab, on see palju suurem saavutus ja kordaminek kui see, et kedagi Tartu rattarallil 30 koha võrra või poole minutiga võita.

Foto 1: «Aktuaalne kaamera» eelmise pühapäeva õhtul. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 2: Vigase tekstiga kaader ETV ekraanilt. Ekraanipildi edastas Art Soonets
Foto 3: Kas oskate ära arvata, mida olen pildistanud? Foto autor: Priit Pullerits
Foto 4: Kas teate, kust see pilt on tehtud ja millega seoses? Foto autor: Priit Pullerits

73 Kommentaarid:

At 09:32, Anonymous Anonüümne said...

Mida sa norid Priit tähevea pärast ERRs? ERRi nn "Washingtoni" korrespondent vegeteerib aastaid hoopis teises osariigis kui ekraanil kirjas aga neil ei tule pähegi seda kunagi muuta, sest eelarve ei luba osariigi ja linna piiri ületada. Kas keegi on sel teemal julgenud sõna võtta avalikus ruumis, nalja teete. Mäletate proua Evelini või värsket Jürgeni paljast perset ekraanil, see on samasugune rahvale näkku kargamine, et teie lambad närige muru ja ärge määgige kui tuusad tegutsevad. Olge rahul.

 
At 11:04, Anonymous MargusM said...

Priit, oled sa mõelnud et kirjutaks otse ERRi. Eks neid vigasid on neil artiklites rohkemgi kuid kas Postimees parem on, ei saa kinnitada.
Tahad muutusi siis alusta ikka kodulehest.

 
At 11:26, Anonymous Anonüümne said...

MargusM ega lehe ja telesaate tegemine pole filmi või raamatu mudimine kus kõiki vigu silutakse ja varjatakse. Lehes ja teles on kõige tähtsam, et nädalapäev oleks õige. Kõik ülejäänud on suuremal või vähemal määral feik ja kallutatud vastavalt autorite suvale ja väljastaja tsensuurile või piirangutele. Oluline on mitte hilineda programmi ootava lambakarja ette. Isegi lauljatel ja näitlejatel lähevad sõnad meelest ja pannakse improt, kuigi nad on lihvinud ja korrutanud oma tekste sadu või tuhandeid kordi ja ikka tehakse vigu. Sellest pole mõtet neile kirjutada, kõik teavad seda. Mõni on lihtsalt oma vigade presenteerimisel ülbem ja järjekindlam kui mõni teine.

 
At 11:38, Anonymous Anonüümne said...

Mis või kes on pildil? Kas keegi külastas Õlletehast?

 
At 11:40, Anonymous Anonüümne said...

Kirjavigade kallal näägutamine koroonabuumi ajal on kohatu. Vaatamata edusammudele vaktsineerimises on ilm täis eriti vigase mõttemaailmaga vanureid, kes ei hooli vaktsineerimise võimalusest ja on võtnud viiruse vastase vaktsineerimise suhtes ülbelt eitava hoiaku ning tunnevad uhkust, et nad on vaktsineerimise eitajada. Kuhu me oleme jõudnud? inimene kes enam ei sigi tunneb miskit sisemist protesti vaktsiini vastu mis suurendab rahva keskmist elunemust. Kas pole tegemist hoopis osavate manipulaatorite võrku sattunud inimestega, kes leides mõttekaaslase, lähevad tema juhendamisel loomulikku vabasurma, et vabaneda oma maisest varast? Palju on Eestis selliseid inimesi, kes on spetsialiseerunud vanurite äralollitamisele ja loomulikku teed pidi elust lahkumise kiirendamisele? Vanasti promos ka Priit siin riski piiril panemist. Aastad on oma töö teinud ja tükk aega pole enam sellist juttu siin kuulda. Samas on paljud sellisest kihutuskõnest innustust saanud ja lihvivad seda demagoogiat omas nišis oma ohvrite peal edasi. Priidu külvatud terad on viljakale pinnasele langenud. Võib muidugi vaielda, et kas eeskuju on saadud siinsest blogist või siinne blogi on saanud eeskuju kohalikust folkkultuurist, kuid igal juhul on tegemist laiema ühiskondliku fenomeniga kus lollidelt kooritakse seitse nahka.

 
At 11:46, Anonymous Anonüümne said...

Mis alal eestlased kehvemad on, kas kirjaoskuses või füüsilises võimekuses?

Nato testi tabeleid saame me kõik netist vaadata. Tänasel hetkel on näiteks noortel meestel (gümnaasiumi lõpetajad) 3200m jooksutesti miinimumnorm 15:54. (~ 5 min/km). See on see tulemus, mille peaks kõik suutma teha, kes siia ilma tervena sündinud. Nato testil peab saama ajateenija 180p testist läbisaamiseks. Ühel alal peaks saama 100st pallist 60.

Eesti keele eksam on kõikidele kohustuslik. Miinimum peaks olema 50p ehk siis 50%. Hinne "3" on alati võrdunud 50%-ga natuke siia sinna.

Kui panna tänavused gümnaasiumi lõpetajad eesti keele eksamile, kui mitu protsenti neist saaksid üle 50p tulemuse?

Kui panna tänavused gümnaasiumi lõpetajad 3200m jooksu jooksma, kui mitu protsenti jookseksidühe miili alla 15.54 (noormehed).

Mis arvate, kes võidaks, kes kaotaks?
Kes korraldab sellise võistluse/uurimuse?

PP võiks selle teema õhku laiemale ringile õhku visata. Tuleb õiglased reeglid paika panna ja läheb võistlemiseks :)

Mõlemad ju eestlastele üliolulised oskused. Emakeel ja füüsis.

Emakeelt koolis 4 x nädalas, kekat gümnas 1.8 kord nädalas. Kui sport kaotab, kas siis ei peaks jõudude vahekordasid koolis muutma?

 
At 11:48, Anonymous Anonüümne said...

Kas õllemuuseum mitte suletud ei ole külastajatele? Üks Tartu linna tuntud maamärke on õlletehase punastest tellistest torn. Kunagises linnasevabrikus, mille keskel oli korsten, asub nüüd A. Le Coq'i õllemuuseum, kus võib tutvuda õlletootmise mineviku ja tänapäevaga ning ka õlut maitsta. Eks koroona ajal inimeste maailmavaade muutub ja kuidas sa saad jääda õlleeitajaks, kui enam vanamoodi panna ei saa. Ainuke võimalus on leida sobiv aseaine, mis paljudel rattasõpradel iga treeningu lõpus laual on.

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Kas alfaisaste sõit toimub mai lõpus? Kas "panna on vaja" toimub virtuaalselt?
Kas Pullerits on stardis?

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

PP stardib beetaisaste grupis

 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

See pole muidugi õigustus aga Postimehe veebis on olukord õigekirjaga kordi hullem kui ERR-s.

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

Kommertskanalitele on keelelised nurjatused lubatud.

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

Kui nurjatused ja demagoogia oleks keelatud, siis kuidas juhtida lambakarja, huntide topistega või plastikust tuule käes pöörlevate kloonidega?

 
At 18:13, Anonymous Anonüümne said...

Näpuvigadest lahti saamiseks on vaja eraldi inimest/inimesi tekste üle lugema. Iseenda tekstis ei pruugi neid ka parimad keeletundjad näha. Aga sellele inimesele on vaja ka palka maksta jne.
Minu meelest üks "rahvuslik" partei ikka aeg-ajalt üritab ERR-i kas üldse kinni panna või vähemalt raha vähemaks võtta. Sellesama Grünthali üle-eelmised kuulsuseminutid.

Praegu nii Postimehes kui Delfi kirjutavad traagilisest õnnetusest. Samas inimene pole surnud, vaid haiglas. Vähemalt selliste dramaatiliste liialduste koha pealt ERR Eestis üle prahi, s.o kõige soliidsem.

 
At 19:38, Anonymous Anonüümne said...

Puhas laiskus, kui isege üles pandavaid tekste ei suudeta näpukate ärahoidmiseks Eesti keele spellerist läbi lasta.

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

19:38 tekkis mõte, et peale laiskuse võib põhjus olla isege tormakuses. Medal pannakse kaela alati võitjale, mitte kaotajale. Ajakirjanduses võidab alati esimene info avaldaja.

 
At 21:24, Anonymous Anonüümne said...

Aeg on litakas valmis panna

 
At 22:03, Anonymous Anonüümne said...

18:13 Mis krdi Grünthal. Kõige kuulsam mees meil Eestis on ikka Ligi ju. Kõik reformierakondlased on teinud suuri tegusid, vebfonditanud,autorollotanud, 10 miljonit ära kaotanud jne, aga Ligi tema vastu ei saa keegi, tema näitas otse eetris eesti rahvale konkreetselt prset.

 
At 22:29, Anonymous Anonüümne said...

Ajahetkel kui isegi juba peavoolust võib leida mõistliku ja argumenteeritud juttu vaktsineerimise ja just selle konkreetselt kiiruga välja töötatud vaktsiini vastu ja kahjuks ( need vaktsiinid lihtsalt ei tööta soovitud suunas ja ei hoia ära haigestumisi vaid vastupidi hoopis soodustavad seda) leidub ikka mõni ullike , kes käib siin oma usku kuulutamas. See et vanurid ei lase endale sitta sisse süstida ja sel viisil oma elupäevasid pikendavad näitab nende tarkust ja elukogemust. Mõne agitaatori jaoks aga on ilmselgelt juba hilja, saast kudedes ja aju kellegi teise kontrolli all.

 
At 22:32, Anonymous Anonüümne said...

Tagaosa näitamisel on mede poliitikutel üht teist porri tootjatelt õppida. Järgmine kord võiks ka konkreetselt tagaavause üleminekupiirkond näha olla. See sauna ja bikiinivaade pole eriti just rabav kui nii võimalikult ausalt hinnata. Randpere võiks Ligit oma vaidlusminutites teles üritada ületada ja näidata sidrunite väljutamise protsessi seedekulglast täies eheduses. Vaevalt, et telekanal julgeb jumalate palve ees keelduda.

 
At 22:50, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, et palju sarikillerid maksavad koroonaeitajatele, et rahvastiku kasvamise trend maakeral lõplikult murda ja panna see kahanema? Ülerahvastusega võitlemise kõige efektiivsema meetodi väljatöötamine sünteetiliste viirustega on aastakümmneid olnud peavalu teemaks vägevatele. Peale viiruse džinni pudelist välja laskmist pole kahjuks paremat meetodit rahvaarvu kasvu tagamiseks, peale karantiini ja vaktsineerimise. Eesmärk on ju üllas, meditsiinisüsteemi DOS massründega, sundida looduslikul valikul teha oma üllas puhastustöö kergeusklike vaktsiinivastaste kallal, kes jäävad ilma nii hädavajalikust lisahapnikust. Selle tulemusena muutub maakera rahvaste keskmine vanus nooremaks ja välimus seksikamaks. Järele jäävad kodanikud sigivad rohkem seksikate tagumentidega kodanikwga ja annavad edasi erootiliselt veetlevamaid geene. Kaugemas tulevikus muutuvad ka maakad nii sellisteks kes lasevad ennast entusiastlikumalt vaktsineerida.

 
At 22:51, Anonymous Anonüümne said...

Priidu poolt toodud viited vigadele on üsna tavalised igal pool massimeedias. Aga see , et seda on liiga tihti märgata ERR-is see on küll kurjast , siin on tegu kas mingi muudatuse või lihtsalt laiskusega. ERR peaks olema ikkagi lipulaev siin eksida ja kokku hoida ei tohiks. Priit võiks visata paar rida kuidas PM-s need kirjavead siis ikkagi tekivad ja mida on ette võetud selleks, et seda vähendada või kas üldse sellega tegeletakse. Aga see on ju ärisaladuse rikkumine ja saladuslooriga kaetud.

 
At 22:55, Anonymous Anonüümne said...

22:50 aeg on rohud ära võtta ja tuttu mina. Lugupidamisega Dr. Vassiljev

 
At 08:04, Anonymous Anonüümne said...

Pildil 3 on miski kaelapael?

 
At 08:53, Anonymous Anonüümne said...

Priit võiks Ameerika asjatundjana seletada, et milline seos on 64J4+Q6 Hartwell, Georgia, USA Georgia juhtkivide rajamisel 40 aastat tagasi ja COVID-19 viirusel. Kas ei tähistanud mitte kivide rajamise tellinud anonüümne juhtgrupp sedasi monumendi püstitamise 40 juubelit?

 
At 09:12, Anonymous Anonüümne said...

Mitte ainult ameerika, ka kodueesti saladusi võiks Priit meile paotada. Vähe on mehi kes kursis salasahker asjades.

 
At 09:42, Anonymous Anonüümne said...

Kui ise kaasa sahkerdada siis muidugi oled kursis. Klung ja Faba

 
At 09:59, Blogger Priit Pullerits said...

Õige, 08:04, on küll. Aga kas teate, mis asutuse kaelapael? See on siin ikka teemaga seotud, ma ei küsi suvalist.

 
At 10:16, Anonymous Anonüümne said...

https://www.osta.ee/4-kaelapaela-133004597.html Lõpphind:0.10 EUR visitestonia.com kaelanöör.

 
At 10:22, Anonymous Anonüümne said...

Grünthal oli lihtsalt see mees, kes viimati üritas ERR-ilt raha ära võtta, Klassikaraadio ja R2 olevat vaja kinni panna jne. Selles mõttes kuulsuseminutid.

Aga rehvormierakond-kaa-meestele lohutuseks, tõesti Rein Lang rääkis juba aastaid tagasi, et "mõtlevale inimesele" pole vaja kahte raadiot (teine oli muidugi Kuku), seega peaks Klassikaraadio kinni panema. Igaks juhuks, toona ei tähendanud "mõtlev inimene" vandenõutoreetikut.

 
At 10:22, Blogger Priit Pullerits said...

10:16, mina sain need paelad Klubi Tartu Maraton rattamaratoni pressikaartidega.

 
At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

Juba 2016 aasta rattarallil oli see kiri seal - siin blogis kah näha http://suusk.blogspot.com/2016/05/pullerits-kuidas-elu-soit-tartu.html - https://3.bp.blogspot.com/-JTE8qnzydJ4/V0w-iljyiSI/AAAAAAAAZHQ/7Pyh-ZhY3vwedtVlod3edCmHSYjnrhTOgCLcB/s1600/1KT29MAY16A10.JPG

 
At 11:15, Anonymous Anonüümne said...

Panemise sõbrad märkasid seda kirja ka 2019 aastal baarmenide kutsevõistlusel osalejate kaelas. Priit rääkigu edasi musta valgeks, aga tegelikult meenutas ta oma pildiga ikkagi alkoholi liigtarbimise üritust - http://asiadrinks.ee/wp-content/gallery/xxv-estonian-bartender-championship/IMG_4916.jpg

 
At 11:22, Anonymous Anonüümne said...

Grünthal on eilne päev ja Molekul suisa nunnu, kui Isamaa Tartu juhi Kaspar Koka äsjane värbamiskampaania võrkturundusmeetodil saab lõpplahenduse. Uusi rahvuskonservatiive värvatakse kaunis keeles, keegi Berebeljuhh agiteerib: „Ma ei tea, mida inimesed kardavad. Täitsa per**s. Sa lihtsalt maikuus annad oma hääle. Mingisugust liikmemaksu ei ole. Mingisugust postkastijura ei ole. Tahad lahkuda sealt erakonnast? Peale valimisi tee, mis tahad. Tahad, ole edasi seal. Jää ja toeta. Tahad, tõmba na***i sealt. Issand jumal.” EPL, 29.aprill.

 
At 11:57, Anonymous Anonüümne said...

Elu on ikka täitsa pekkis. isegi trennijuhised enam ei tule, ainult muu ... Kuhu me nii jõuame, trennis ei ole pikad pausid head.

 
At 12:01, Blogger Priit Pullerits said...

Praegu käib salatrenn, sest suur organiseeritud tegevust on ju keelustatud. Rahvast kokku ajada ei tohi. Praegu on iga mees iseenda eest omas nurgas väljas. Ja kui siis piirangud lahti lähevad - aga mitte kauaks, sest kolmas laine juba tuleb, lasi suud puhtaks rääkida Urmas Vaino -, siis saab näha, kui palju kellelgi on olnud iseloomu omas nurgas endasse panustada. Juhiseid on siin antud aastast aastasse küll ja küll, millalgi tuleb hakata ka oma peaga teil mõtlema.

 
At 12:06, Blogger Priit Pullerits said...

Näete, sain just teile kl 12:01 ära rääkida, et igaüks iseenda eest, kui tuligi teade, et ei midagi massillist enam:

Tartu rattaralli sõidetakse tänavu olude sunnil virtuaalselt.

Peakorraldaja Indrek Kelgu sõnul on korraldusmeeskonnas arutatud läbi mitmeid erinevaid variante, kuidas juubeliaasta rattasõitu päriselt korraldada, kuid kehtivaid piiranguid arvesse võttes pole neid võimalik ellu viia. „Muidugi on kahju, aga lõpmatuseni selle otsuse langetamisega oodata ei saanud ja nüüd on meil võimalus täielikult keskenduda just virtuaalsõidule,“ nendib ta.

Virtuaalse rattaralli puhul on valikus kolm distantsi. Traditsiooniliste 128, 58 ja 25 km radade kõrval on valikus esmakordselt rattaralli kombo, kus 128 km saab läbida osade kaupa, minimaalselt 12,8 km ühe korraga. Koht, kus sõiduring teha, jääb iga osaleja enda otsustada.

Virtuaalse rattaralli esimestel päevadel saavad tähistatud originaalrajad rattasõpradele, kes soovivad läbida traditsioonilist Tartu-Elva-Otepää marsruuti. Neile, kes Lõuna-Eestisse tulla ei saa, pakub KTM koostöös rattaklubidega üle Eesti erinevaid rajavariante.

Valitud distantsi läbimiseks on aega veidi üle viie nädala, vahemikus 1. maist 6. juunini.

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

Mis seal õllekas siis toimus, kas salaja panemine?

 
At 12:31, Anonymous Anonüümne said...

Kas Indrek ja Priit said õlletehases kokku?

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Priit hakkas õlut jooma, huvitav mis margiga ALeCoq Priidu õllekarskuse ära murdis?

 
At 12:41, Anonymous Anonüümne said...

Väga selge viide sellele tõesti, 12:31.
Aga mida arutati ja kas milleski põhjapanevas ka kokku lepiti, vot see on küsimuste küsimus!
Saavad ka võhmamehed kunagi teada?

 
At 12:55, Blogger Priit Pullerits said...

Saate teada siis, kui teile selleks õige aeg.

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

Seniks võiks Kägu juhtimise üle võtta. Läheks nädalavahetusel kambaga Toompeale või midagi. Seal saab kindlasti kaunist tšellomuusikat kuulata ja meie kaunist trikoloori lehvitada.

 
At 13:32, Anonymous Anonüümne said...

13:24 sina räim ei lähe kambaga kuhugi, sinule paneme trikoloorise kanepiköie lipsuks kaela ja teise otsa kase latva ja muusika mängima et kiunumist kuulda poleks.

 
At 14:02, Anonymous Anonüümne said...

Ei maksa Kägu igale poole toppida. Juhul, kui PP panna enam ei saa või tinistatakse liberaalide poolt ära (ohumärgid on üleval!), siis läheb üldjuhtimine üle Soonetsile.

 
At 14:14, Blogger Priit Pullerits said...

Mingi liberaal ei tinista mind ära, seda lootustki pole neil. Kui see aga mõnele nii millegipärast paistab, siis väga hea, sest siis läheb mu infiltreerumine vastaste ridadesse vägagi edukalt. Aga pidage suu!

 
At 14:52, Anonymous Anonüümne said...

Priit on ikka libe kala, nii kui oled ta võrku tõmmanud, nii libisemb jälle mingi udujutuga sealt välja.

 
At 15:17, Anonymous Mehine Risto said...

Võhmameestele preemiaks:

https://www.elu24.ee/7236149/huvitavad-reeglid-naiste-rannakasipallis-bikiinide-alaosa-peab-olema-voimalikult-pingul

 
At 15:27, Anonymous Anonüümne said...

Aitäh, Risto, võimas värk! Tolle toreduse teeb veel toredamaks asjaolu, et käsipall on ikka kõva pallimäng: on rüselust, on kompunni.

 
At 16:09, Anonymous Märt, hobikorras riistvõimleja said...

"Huvitavad reeglid naiste rannakäsipallis: bikiinide alaosa peab olema võimalikult pingul..."

Mis siin huvitavat on? Elementaarne!
See on sisuliselt täpselt sama asi nagu meie alal, et harjutust sooritades on kogu keha lihased alati pingul.

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

Käsipalluritel oleks kotipükstest loomulikult oluliselt lihtsam kinni haarata vastase maha tõmbamiseks.

 
At 16:27, Anonymous MargusM said...

Minu arust pingutas Kelk seekord üle, mai lõpp oleks olnud just hea hetk võistlus ära korraldada. Kahju et nii otsustati.

 
At 16:39, Anonymous Anonüümne said...

Kelgu klubi on korraliku esimese kvartali käibe teinud, viimaste aastate rekordi.
Kas virtuaalsed suusatajad aitasid numbrit kruvida.

 
At 16:39, Anonymous Anonüümne said...

14:02 Kägu juba on vägede kardinal, vaimne guru ja resistansi despoot. Pullerits ja Soonets on tüdrukud kellega veebis juttu lobiseda

 
At 17:07, Anonymous Anonüümne said...

Kui Käol pendlis patakad tühjaks saavad ja aparaat enam võnget ette ei näita, on mehe gurundusega ka finito. Igast keldikakandit või Saepuru Sassi pole mõtet etteotsa upitada.
Soonets on kõva väljaõppega võitleja, Pullerits hoidis Liidu ajal Totškaga norrakaid kui natolasi kirbul. Mõlemad on end juba tõestanud kui usaldusväärsed mehed.

 
At 17:44, Anonymous sotside sabarakk said...

Kes pingutab bikiine nagu norrakad, kes pingutab üle, nagu Marguse arvates Kelk. Peaasi, et pinge püsiks.

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

Alati jääb ka võimalus na**ui tõmmata.

 
At 22:36, Anonymous Anonüümne said...

Õige aeg on ju laupäeval Arteris. No millest seal õlletornis siis loba aeti? Pakun, et lubatakse alko ja kalorivaba õltsi, et saaks panna ka igal ajal ratta seljas või roolis olles. Ilmselgelt sisuturundus. Priidul näpud põhjas kui peab õlepromoga tegelema. Ei tea kas Indrek seal tornis sõna võttis. Tal muidugi samuti probleem pärast panga poolt hülgamist. Tuleb promoda joogiärikaid, see aitab pinnale ujuda. Mis õlle nimi siis on kas traditsiooniline Eesti Kroon või Koroona või ebatavaline mullivaba Covid? Kui virtuaalüritusele saaks raja äärde pakiautomaati mõned joogi näidised, siis saaks anda ausa hinnangu, et kas uus keedukraam on ka hää või pigem ajad sussid taevasse.

 
At 00:12, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Main Streami ajakirjanduses käib hetkel sõnu ja vahendeid valimata kõigi vanamoeliste ja taarausuliste materdamine, vähe sellest lisaks vaimsele ruineerimisle antakse neile ka füüsiliselt peksa ja suisa Toompea uhke lossi ees.Koht selleks on hästi valitud, sest läbi aegade tõrksatele pärisorjadele häärberi ees peksa antud. Madala laubaga lamemaalastele on meedias tehtav intensiivne maskikultus ja vaktsiinide ülistamine olnud nagu hane selga vesi. Nad levitavad valesid ja väljamõeldisi aegadest, kus inimkond suutis kenasti eksisteerida ilma maskide, vaktsiinide ja muu kange keemiata. Oma jultumuses väidavad nad, et olid ajad ,kus polnud isegi CNN uudiseid ja Delfi faktikontrolli. Õnneks lükkavad haritud ja autoriteetsed teadlased kõik sellised ühiskonda kahjustavad ja lõhestavad valed otsustavalt ümber. Ka sõltumatu ajakirjandus kinnitab, et hirmu ja õuduslood pimedatest ja rasketest aegadest, kus inimesed sõid naturaalset toitu, jõid lihtsalt vett ja ei kandnud maske on ühiskonda lõhestavad väljamõeldised. Parim ja haritum osa rahvast muidugi teab, et ilma vaktsiinidoosita õlavarres ja maskita näo ees ei ole võimalik elada. Mina mäletan , et meil olid kunagi ajad, kus inimene oli inimesele hunt, siis tulid helged ajad ja inimesest sai inimesele sõber, seltsimees ja vend. Tänasel päeval saab seltsimees ja vend olla vaid üks maskeeritud, vaktsineeritud ja steriliseeritud inimene, teisele samasugusele ( soovitav on ka lobotoomia). Naturaalne liigi homosapiens esindaja on hullem kui pidalitõbine.
Kõige selle eelneva taustal on meeldiv vahelduseks lugeda kvaliteetlugusid naisvõrkpalluritest ja nende riietusest. Ka mina arvan, et tuleks lõpetada see naiste ja ka meeste diskrimineerimine riietuse osas ja vähemasti tiitlivõistlustel OM; EM , MM tuleks tagasi pöörduda iidsete olümpia traditsioonide juurde. Ei mingit ahistavat riietust, areenile saavad ainult oliiviõlise läikega aadama ja eeva ülikonnas atleedid.

 
At 00:51, Anonymous Anonüümne said...

Jutt käib käsipalluritest. Rannavolle on küll kena ja sobilik naesterahvale, aga küllap tunnistad - Risto pildid on vinged.
Käsipall on karm ala. Karmid olid ka treenerid. Kui ma olin noor andekas käsipallur (vanasti öeldi käsipalli asemel väravpall), siis sain tunda oma satsiga, kuidas oli mängida legendaarse Karka mansa vastu. Treener Karkal oli võimas hääl (tänu oma papale - geenid). Kui tema meeskond vajas juhendamist, siis pani üle väljaku ikka nagu Jaan Willem Sibul oma orkestriga T-Klaas. Treener Pahv on Karka kõrval poisike. Edasi, kui hevimehe hääl mängumeestele ei mõjunud, kutsus ta poisi platsilt kõrvale ja lajatas lahtise käega vastu molu. Julm, aga poisid mängisid kui kulda. Oli vist Oktoobri SK. Võita oli noid pealinna kutte magus, harva küll juhtus, aga seda magusam see oli. Vaat nõnda.

 
At 07:01, Anonymous Anonüümne said...

Oktoobri rajooni LNSK jah, hiljem 37 keskkool ja veel hiljem 54 keskkool
kah priit

 
At 09:15, Anonymous Anonüümne said...

Asjalik sõnavõtt ja tubli litakas härra Kägult. Täname.

 
At 09:56, Anonymous Uku said...

Väga hea lugu Tarmo Noobiga tänases lehes! Põhisõnum kenasti pealkirjas - keskkonnasääst ongi kallis. Olukord, kus tuleb korraga nii automatiseerida kui ka rohelisemaks muutuda, on pannud ettevõtetele topeltsurve, millega tulevad toime vaid suuremad/paremini kapitaliseeritud.

 
At 10:13, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas on seotud Pulleritsu, Malluka ja Palja Porgandi blogid? PP endine kolleeg Valle-Sten Maiste kirjutab Sirbis keerukat juttu, mis tõukub lehe teisest loost: Esimene ja teine Eesti - müüt või tegelikkus? (Jüri Saar). Mu meelest VSM loob kiusu ja heidab paljudele ette, et nn 2. Eestit tõmmatakse suunamudijate poolt tillist. Kõneldakse küll nondega, kuid ise elavad pigem 1. Eesti elu. Alatu lugu.
/---/Külmkapi ja opioidikuhja vahel taarudes roosamannuse vahus keedetud esimees Kallas ja papa Sibula marionetid ei veena. Seda joga ilusaks ei joo. Trump jt trampijad, nagu ka Pulleritsu-, mallika- ja porgandiõpetuste lokkamine on meeleheite sümptomid. Jüri Saare osundus, et kommunismiaeg oli võrreldamatult hullem (tõsi, oli), aga pärast 30 aasta möödumist enam ei lohuta. Ühiskonnas lokkavat frustratsiooni ja jutte teisest Eestist ja USAst tuleb tõsiselt võtta ja detailideni lahata. Case, Deaton ja Wilkerson õpetavad hästi, kuidas seda teha./---/ Jopt või joru, kes tõlgiks intellektuaali mõtet.

 
At 10:29, Blogger dr Holden said...

Jajah, pind teise silmas torkab silma, aga oma silmas olev palk ei häiri:
https://imgpile.com/images/7pD9gP.jpg

Kaunim linn on Soomes Hyvasküla....

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

Mallukas ja porgand on esimene Eesti. Pullerits on eilne päev, vaevu veab jalgu järel, ilma tõhusa toeta vajub snahki ära.

 
At 10:37, Anonymous Anonüümne said...

Tulid lõpuks uued suunised. Peremehe tervisehädadega seoses. Mehed, ei ole vaja panna. Kordan: panna pole vaja!

 
At 10:43, Anonymous Anonüümne said...

Margusega nõus..
Kuigi lubadus ise enam maanteel mitte startida oleks Kelk mai lõpus juubeliks oma lainetega stardi saanud a la nagu suusa maratoni puhul. Mis toimis väga hästi (vahed oleks võinud 15 minuti asemel ka 5 minutit olla).

Panna pole vaja see aasta?
Siin foorumis ei tohiks põhiteema olla liberastide ja neomatside heitlus, vaid peaks teada saama mis Priidu tervisega juhtus et see enam pingutust teha ei luba ja panemise lipp poolde masti lastud on? Viimane numbriga start oli...?

Huu

 
At 10:51, Blogger Priit Pullerits said...

Lp Kägu, te liialdate ja eksite.

1. Ei ole ühtegi juhtumit äsjastelt kogunemistelt Toompeal, kus teie nimetatud lamemaalastele, aga ka viiruseeitajatele ja maskivihkajatele oleks peksa antud.

2. Kui polnud maske ja muud teie väitel kanget keemiat, suri inimesi nagu kärbseid. Meenutage katke Euroopas. Meenutage sajandi tagust gripipandeemiat. Malaariasse surrakse massiliselt seniajani. Mis aitab HI-viiruse vastu - kange keemia, mitte küüslauk jms. See, et inimkond elas maski ja vaktsiinideta üle rängad puhangud, ei anna alust väita, et kaitse- ja abivahendeid poleks ka nüüd vaja. Küllap õnnestuks nüüdki see pandeemia ilma vahenditeta üle elada, aga kas oleksite päri, et Eestis oleks nüüdseks covidisse surnud mitte veidi üle tuhande, vaid kümneid tuhandeid, sh mitmed teie lähedased?

3. Ma ei tea Eestis ühtegi haritud ja autoriteetset teadlast, kes lükkaks ümber selle, mida arstid, viroloogid, epidemioloogid jt on aasta otsa rääkinud. Kui teate mõnda, siis nimetage mulle, palun!

4. Sõltumatu ajakirjandus ongi sellepärast sõltumatu, et ta võib levitada igasugust kontrollimatut jama. Õigemini, see pole mingi ajakirjandus.

 
At 10:58, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, Uku, 09:56, see on tõesti kõnekas ja oluline lugu, näitab rahulikult ära, mis on rohepöörde mahavaikitud küljed.

Lp Ain-Ivar, vstupidi ikkagi: palk oli ERRi ekraanil, PMi spordirubriigis on siiski pind. Ja ei ole mina selle PMi pinnuga seotud.

 
At 11:38, Anonymous Anonüümne said...

Priit - su vaade ajakirjandusele on konserveerunud ja inimpõlve vanune. Elu läheb edasi vaatamata sinu seisukohtadele. Ajakirjanduses on vähemalt 25 ajakirjanduslikku zanri, mis on kõik aktiivsed ja elujõulised. Terminit ajakirjandus, nagu see oli 25 aastat tagasi, lihtsalt ei eksisteeri enam. On suhtlus. Ja üleüldse. Mida sa tead ajakirjandusest, nõukaaja laps. Vaba ja sõltumatu ajakirjandus sündis peavoolu poolt vihatud Hiinas Mingi dünastia ajal 1582. Kui see on Hiinas sündinud, siis vaata mis toimub täna Hiinas ja selline ongi ajakirjandus. Fakt! Tahad või ei taha, sinu tahtmine lihtsalt ei loe.

 
At 11:40, Anonymous Anonüümne said...

Mehed-võitlus,panemine lõppeb siis ,kui kirstule hakatakse kaant peale panema.

 
At 11:53, Anonymous Anonüümne said...

Seltsimehed, klikkige Pulleritsu

https://leht.postimees.ee/7236601/tahate-rohepooret-eks-pange-rahakott-valmis

 
At 12:01, Anonymous Anonüümne said...

Kägu ju valetab otsesõnu ja viimasel ajal aina tihedamini.

 

Postita kommentaar

<< Esileht