pühapäev, mai 23, 2021

Pullerits: Kuidas sõita maastikurattaga, nagu Ott Tänak sõidab ralliautoga?

LISATUD VÄRSKE VIDEO!
Tartu lähedal paistab, et on saanud enam-vähem valmis Tiksoja matkarajad. Käisin laupäeval neil rattaga sõitmas ja tegin teie jaoks filmi, et saaksite aega ja energiat kokku hoida ning ei peaks ise tingimata kohale minema ja isiklikult järele proovima (ja rada ülerahvastama).

Märkisin ära ka närvikõditavad kohad. Kas ikka mahun sillale keerama või ei? Kas kraavist saan nii läbi, et üle lenksu ei lenda? Ega keera kurvides küljega vastu puud? Kas õnnestub üle mahalangenud puude hüpata nii, et käkaskaela ei maandu? Kas looklevalt laudteelt ei prantsata maha? Ja situatsioonist tulenevalt: kas isa saab oma kaks last ikka eest ära tõmmatud? Andsin iga kord eemalt lähenedes häälega märku ja tänasin neid mööda sõites tee andmise eest; viimane kord, kui neile vastu sõitsin, ütlesin, et rohkem neid ei tülita, mis peale isa lahkelt naeratas ja lausus, et pole hullu – küllap sai aru, et käib inspireeriva dokumentaalfilmi tegemine. (See kõik näitab, et ole teistele tänulik ja arvesta nendega ning nad suhtuvad mõistvalt ka sinusse. Aitäh veel kord sellele isale!)

Olgu lisatud, et liikumist keelavat silti, mis oli nende radade alguses talvel, nüüd seal enam pole – see on ka filmis selgesti näha; samuti olgu märgitud, et puuduvad rattaga sõitmist keelavad märgid. Kuid ma ei ole kindel, et neid märke ei tule – seega kui otsustate Tiksoja radadele sõitma minna, veenduge, et seal pole endiselt rattaga liiklemist keelavaid silte.

Panin oma videole suurejoonelisemuusika ka taustaks, et oleks ikka meeleolukam ja annaks dokumentaalfilmi mõõdu välja. Igatahes tekib tagantjärele vaadates tunne, nagu sõidaks ralliautoga – sarnasus sellega, mida teleekraanilt olen juhtunud ralliautodest nägema, on hämmastavalt suur, kas pole?

Fotod 1-3: Tiksoja matkarada ja metsaalune nädal tagasi, 15. mail. Fotode autor: Priit Pullerits

28 Kommentaarid:

At 17:56, Anonymous Anonüümne said...

President Joe Biden will host George Floyd's family at the White House on Tuesday, an administration official has confirmed to CNBC.

The visit marks the one-year anniversary of Floyd's death, which triggered international protests against police brutality and racism in the criminal justice system.

 
At 18:53, Anonymous Anonüümne said...

Rattasõitudel võiks GPS track ka juures olla.

Nagu näiteks
https://www.youtube.com/watch?v=yPNZcVxDzyQ

 
At 19:05, Anonymous MargusM said...

Priit, sa võiks parem oma Reffi sõpradele varbale astuda ja pärida millal Jänese rada Vorbuseni liigeldavaks saab? Jälle on kevadel, nagu seeni peale vihma, tekkinud raja lõppu hulgi keelu- ja eramaa silte.. ja viimane kraav ületamatu..

 
At 20:01, Anonymous Anonüümne said...

Kiidame heaks

 
At 00:31, Anonymous Anonüümne said...

Sellelt rajalt saab veel põhja poole sõita, Tiksoja teeni.

 
At 00:36, Anonymous Anonüümne said...

Kus nüüd tuli kõva mees terviserajal Tänakut mängima ja mudilasi laiali peletama. MTB võistlustel aga jääb teistele singlitel jalgu ja kukub täiesti lambi kohtades külili.

 
At 05:59, Anonymous Anonüümne said...

Kurvid on, kiirus on, muusika on, tümina rokk on, kõik on nagu välismaa filmis aga piibrid kus on?

 
At 08:15, Anonymous Anonüümne said...

Priit on jõudnud matkaselli staatusse,järgmiseks on kepikõnd.

 
At 11:34, Anonymous Anonüümne said...

No ma ei tea, kõik on ok aga siis see muss..., õigemini see õnnetu reklaam mis sinna mussile peale on loetud. Mõni anglofiil suudab äkki tuvastada, et mida see tädi seal pidevalt iga mõne seki tagant sonib? Kõlab justkui "tenet-dot-com" kuid sellist saiti ei eksisteeri Internetis. Õigemini võid selle saidi endale osta kui tahad. Miks Priit reklaamib sellist kräppi, kas ilma tõesti ei saagi?

 
At 12:21, Blogger Priit Pullerits said...

Muusikast. Tahtsin sinna tõesti panna selliste suurte pintslitõmmetega lugusid, kus oleks massiivi. Need on suured filmimuusikalikud lood, nagu ehk taipate, annavad jõudu. Neid saab tasuta ühelt saidilt, nii et isegi Youtube'i tsensorid lubavad need läbi. Eks selle eest, et tasuta saad, ongi iga mõne aja tagant kosta taustal saidi nimetus.

Või teab keegi head kohta, kust saab tasuta suures valikus head taustamuusikat, mis ei tekita Youtube'is copyrighti tõttu takistusi?

 
At 13:12, Anonymous Anonüümne said...

Aitame Padre tagasi suure maailma maanteedele, ei ole vaja põõsastes sahistada

 
At 13:23, Anonymous Anonüümne said...

Ei tasu ette rutata sündmuste käigust. On olemas ka valitud seltskonnale nähtav video kus isand ongi maanteepüssi sadulas. Paugutamine küll talle lubatud ei paistnud seekord olema ja lasi rahulikult kõik atrõõvi lendajad eest ära kaduda.

 
At 14:29, Anonymous Anonüümne said...

Kurat võtaks sinimust valge lipp lehvib Hermanni tornis ja maanteede kuningas redutab sala võsas isegi atrõõvi ei lähe ja noortele õppetundi ei anna. Selline kapitulatsioon peab lõppema ja kohe!

 
At 14:37, Anonymous Anonüümne said...

Kui tarmac'il on piiraja peal ja atrõõvi ei kannata minna, siis tulebki singlitel singleid kuulata. Võsasõit.

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

Parimad palad nendest radadest on välja jäänud. Armuvalu tee linnapoolses otsas on kaks tehnilisemat rada. Samuti Tiksoja külas on üks vahva ringike korraliku kõrge sillaga. Aga seal võib kukkuda

 
At 15:59, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, lp 13:23, et hoiate saladust! Iga asi omal ajal. Praegu ei ole veel õige aeg. Aga see tuleb, õige pea. Siis on teil ja teistel teadjail kõva eelis. Aga atrõõv ühel V-tähelise nimega mäel oli ju muljetavaldav, kas polnud? Ma arvan, et isegi Taaramäe ja Kangert oleks suu ammuli vaatama jäänud.

 
At 16:11, Anonymous Anonüümne said...

Kui Pullerits terveks saab küll ta siis kambäki teeb, kõigil jääb suu ammuli lahti

 
At 18:17, Anonymous Anonüümne said...

Õige 16:11 isegi kui papa Pullerits enam teravalt atrõõvi ei lähe aga õppetunni vanadele ja noortele annab ikka kõva.

 
At 19:25, Anonymous Anonüümne said...

V-mäel oli üllatus, et miks Priit passib. Isegi ei reageerinud. Koht, kus ta kindlasti ei oleks jätnud juhust kasutamata ja lihtsalt passis...

 
At 20:29, Blogger Priit Pullerits said...

...piiraja oli peal. Sellest üle ei tohtinud minna.

 
At 20:32, Anonymous Anonüümne said...

Mis piiraja, kas tõesti pulsikell, ei ole võimalik...

 
At 21:52, Blogger Priit Pullerits said...

See ei ole tõesti võimalik. Ega olegi.

 
At 23:27, Anonymous Anonüümne said...

Tohoh, kas piirajaks hoopis võimsusandur! Kõva sõna. Kaabu.

 
At 07:35, Anonymous Anonüümne said...

Te nössid ei saa aru, Pullerits ei passi ja piira niisama nalja pärast. See on õppetund teile, te tulbajoobid vaid ei taipa

 
At 10:34, Anonymous Anonüümne said...

Millal saame järgmise õppetunni?

 
At 11:02, Anonymous MargusM said...

Pole eelmisestki aimu saanud, juba tahad järgmist.
Piiraja1. Priidul tõmmati munad traadiga sadula külge ja öeldi et ei mingit atrõõvi.. nii see käib.
Piiraja2. Klaaslagi on ees ja järjest madalamale hakkab tulema. Mental breakdown on lähedal, seda on ka viimase aja sõnakasutusest tunda et närvid hakkavad alt vedama. Sellises olukorras hakataksegi oma minapilti emotsionaalselt üles kütma, tunne seegi..

 
At 11:40, Anonymous alfaisaste marssal said...

Veel üks võimalus: munad jäid Itaalia sadula pilusse kinni nagu Mait Malmstenil "Klassikokkutuleku" filmi saunastseenis.

 
At 09:29, Anonymous Anonüümne said...

Rohkem ei jahvata siin ja lugesin ise vaid pealkirja, aga paistab et IBU ja laskesuusatajad, sh Eestist RO, tegelesidki sel kevadel veidi metsaistutusega:
https://www.insidethegames.biz/articles/1107643/ibu-biathlon-climate-challenge-update

"The International Biathlon Union (IBU) claims participants in the Biathlon Climate Challenge are on track to planting 50,000 trees by the middle of this month courtesy of their lung-busting efforts."

 

Postita kommentaar

<< Esileht